Találatok a következő kifejezésre: Arra van szabályozás, (12 db)

Igen, pénztárca szabályozás.
Erre én is kiváncsi voltam, hogy egy gazda, akinek van traktorja, meg sok földje, hogyan juttat több száz liter üzemanyagot a traktorba.
A kérdező hozzászólása: gázolaj is jó végülis
Elõzõ vagyok, bocs azt nem írtam 20 literes kannákról van szó.. De van a cégnél kimondott üzemanyagszállító utánfutó, 400 liter, ADR vizsga nélkül is hivatalos, egy hengeres tartály tankoló berendezéssel, bárcákkal, kerettel, a futóra szerelve poroltóval.
A hivatalos, piros kannában 300 liter gázolajat lehet szállítani ADR nélkül. (2011 óta) Elõtte 999 litert lehetett, azt vitték le 300-ra. Tudom, mert 7 éve hordom a kútról az olajat a gépekbe. Sajna offoltam, a benzint nem tudom.
ADR- Kannában 60-liter.
Van, az ADR-t tanultuk a suliban èrintölegesen ès szabàlyozzàk kamionnàl is ès szemèlyautónàl is. Nem emlèkszem a szàmokra, de a füzetemben benne van valahol. Van olyan ahovà pickupokkal szàllìtjàk (a jelenlegi munkahelyemen pl), de ott le van papìrozva minden ès kifejezetten üzemanyagszàllìtàsra àtalakìtott jàrmüvekröl van szó. Olyan mint az üzemanyagszàllìtó kamion, csak kisebb mennyisègben van szüksèg a nyàlra.
Rengeteg pickup tankolt már elõttem, melyeken 4-500literes mûanyagtartályokban vitték a gázolajat, nap mint nap, kisebb volt tszek, gazdálkodók akiknek nincs saját kútjuk és nem fizetnek a kiszállításért ilyen módon viszik a mezgaz gépekbe a gázolajat.Ha számlával tudod igazolni nincs ebbõl baj.Még otthon éltem évekig kannáztam hetente volt 90-110liter között, volt hogy 4 marmonkanna volt a farában, sose érdekelt mi lesz ha megállítanak, persze nem fordult elõ ilyen
Valószinûleg csak elméleti a kérdésed, mert saját használatra nem hiszem hogy több száz hl benzint vennél. De az biztos, hogy egy benzinkútnál ún. "kereskedelmi" nagyságban már nem adnának benzint, és nem is szállithatnál mondjuk egy kamionnyit mûanyag kannákban. Pld egy ismerõsömet azért büntették meg, mert több gázpalack volt a személyautójában.
Úgy, hogy én 350 litert szállítok kannákban, a fõnök pedig 440 literes mobilkúttal jár tankolni. Ha bent tankolunk a telepen van hogy kannázok, ha kint a földön vagy máshol tankolunk akkor a mobilkút. Ha beindulnak a gépek, ez a mennyiség napi szinten elfogy..

Van-e arra törvényi szabályozás, hogy hány kutya tartható egy XVIII-ik kerületi családiház udvarán? Még csak 1 kutyum van, de szeretnék mellé még egyet! Tarthatom?

Legjobb válasz: Ezt inkább az önkormányzati rendeletek szoktá szabályozni, tõlük kell megkérdezni. De két kutyát még tuti engednek, még 3at is szoktak általában, de többet már nem biztos.

Ezt inkább az önkormányzati rendeletek szoktá szabályozni, tõlük kell megkérdezni. De két kutyát még tuti engednek, még 3at is szoktak általában, de többet már nem biztos.
Törvényi szabályozás nincsen, de a kerületnek bizonyára van ebtartási rendelete, ennek kellene utánanézni a kerület honlapján (ha van), vagy a polgármesteri hivatalban.
A kérdező hozzászólása: El voltam tûnve egy kicsit, mert nem volt gépem egy csomó ideig.Nagyon köszönöm nektek a válaszokat, kielégítõ volt nekem a segítségetek.Komolyan gondolkozunk a másik kutyán, csak a szomszédunk egy házsártos vén banya, és a telek meg osztatlan közös tulajdonú, bár mindenkinek van külön területe lekerítve.Szerintem lesz másik kutyus, aztán ha belénk köt, akkor majd rendezzük.Köszike mégegyszer! :)

Van arra valamilyen szabalyozas hogy a sarvedoivtol hany centire loghat ki a felni meg a gumi? Ha igen mi a limit?

Legjobb válasz: Igen. Semennyire nem lóghat ki. "... a mûszaki vizsgán nem felel meg az a gépjármû, melynek kereke a karosszéria alól kilóg."

Igen. Semennyire nem lóghat ki. "... a mûszaki vizsgán nem felel meg az a gépjármû, melynek kereke a karosszéria alól kilóg."
A kérdező hozzászólása: akkor ugy kerdezem hogy a muszakit leszamitva(akkor normal felnivel), ugy jarok vele hogy felulrol nezve 2, 5 centit kilog a rendor mit tehet, mekkora birsagot szabhat ki?
Mostanában nagyon rá vannak szállva ezekre, én nem játszanék vele. Akár a helyszínen elveheti a forgalmit is.
A kérdező hozzászólása: ejjj...azer gaz mer 2es golfomon van vr6 futomu es annak szelesebb a tengelytavja plusz nagyobb fektarcsa/feknyereg igy nagyobb ET-s felni megy csak fel es igy ez a szitu..akkor mondhatni hogy nincs megoldas szivas igy ahogy van? :D
De, van megoldás, ki kell szélesíteni a sárvédõíveket. Azt nem tudom, hogy arra milyen elõírások vonatkoznak (engedély, mûbizonylat, stb).
A kérdező hozzászólása: az a vicces hogy ki van szelesitve es igyis kilog :/ 9x16os felni 215/40es gumikkal..hat majd vmit kitalalok hogy ne legyen olyan feltuno..koszi a valaszokat!
Nagyobb sárvédõszélesítés és kész, dobsz hozzá egy nagyobb küszöbszpoilert és nem is annyira feltünõ :)
A sárvédõ szélesítés már nem hatja meg a kötözködni vágyó zsarut. Csak gyári kerékért nem büntet ami méret a rendszerbõl pikk-pakk lekérdezhetõ és nem rest lehajolni, elolvasni a számokat. Szerencsére nálam gyári a 275/40/17 ... :o))


Arra van valami szabályozás, hogy Görögországba lehet-e bevinni élelmiszert és cigarettát?

Kocsival megyünk nyaralni két hétre és szeretnénk valamennyi konzervet kivinni meg cigarettát a páromnak, mert gondolom ott drágább.

Legjobb válasz: Ha cigit akarsz venni, jobban jársz, ha ott veszel, mert olcsóbb,mint itthon!:) ... meg lehet hogy a határnál is belédkötnek. konzervet viszont vihetsz ki nyugodtan, azért nem szólnak

Ha cigit akarsz venni, jobban jársz, ha ott veszel, mert olcsóbb, mint itthon!:) ... meg lehet hogy a határnál is belédkötnek. konzervet viszont vihetsz ki nyugodtan, azért nem szólnak

Van arra törvényi szabályozás, hogy egy fát milyen távol kell ültetni a kerítéstől?

(Választ lehet?leg tv. Hivatkozással! )

Legjobb válasz: Környezetjogból tanultam anno hogy 1 méterre kell lennie a kerítéstõl. Aztán hogy miért hogyan merre hány méter és miként azt nem tudom.

Környezetjogból tanultam anno hogy 1 méterre kell lennie a kerítéstõl. Aztán hogy miért hogyan merre hány méter és miként azt nem tudom.
nincs ilyen régen volt a kétméter.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat, különös tekintettel az utolsóra! Így valamivel nyilvánvalóbb lett, hogy az adott szituációban kinek van igaza.

Van-e Szegeden valamilyen szabályozás arra, hogy a kerítéstől milyen távolságra lehet telepíteni gyümölcsfát? A Ptk-ban nem láttam erre vonatkozó konkrét adatot.

Azért érdekelne a dolog, mert a szomszédom a kerítéstől cirka 50 centire telepítgeti a gyümölcsfa csemetéit (leginkább kajszi, illetve szilva). Alapból nem zavarna a dolog, ha tudnám, hogy törpe növekedésűek lennének és, uram bocsá' kordonos művelést akarna alkalmazni (bár szilvánál ilyet még nem láttam), de ez kizárt. A kerítéstől cirka 2-3 méterre (telekhosszon) így is van rengeteg körte és szilva fa, idősek, szép nagyok viszont elhanyagoltak is. Ma reggel arra mentem ki a kertbe, hogy karvastagságú körtefa ág szakadt le és esett át a mi kertünkbe. Még jó hogy nem volt ott a kutyám vagy a macskám. Tavaly ugyanez történt, akkor a garázskapu elé esett, szerencse volt, hogy nem állt ott a kocsi... és várhatóan, ahogy kinéz a dolog, még lesz jó pár ág, ami le fog onnan szakadni és ide fog esni. Szeretném felhívni az öreg figyelmét, hogy nem lesz ez így jó, hogy a kerítés tövébe pakolja a csemetéket és szeretnék valami fix adatra hivatkozni, illetve (mivel a szép szó jó eséllyel nem fog használni) a lehetőségeimet felmérni. Előre is köszi a segítséget.

Legjobb válasz: "Ma reggel arra mentem ki a kertbe, hogy karvastagságú körtefa ág szakadt le és esett át a mi kertünkbe. Még jó hogy nem volt ott a kutyám vagy a macskám. Tavaly ugyanez történt, akkor a garázskapu elé esett, szerencse volt, hogy nem állt ott a kocsi... " Túl sok nálad a szerencse.

"Ma reggel arra mentem ki a kertbe, hogy karvastagságú körtefa ág szakadt le és esett át a mi kertünkbe. Még jó hogy nem volt ott a kutyám vagy a macskám. Tavaly ugyanez történt, akkor a garázskapu elé esett, szerencse volt, hogy nem állt ott a kocsi... " Túl sok nálad a szerencse.
A kérdező hozzászólása: Mert ha kifogynék belõle akkor boldog lennél? Egyéb hasznos, érdemi észrevétel esetleg? Ha kárunk keletkezik azt nem fogja tudni megtéríteni az öreg, ezért szeretném megelõzni a bajt, ha lehetséges.

Szerintetek az normális, ha a jegyesoktatás és az esküvő díja összesen 90. 000 Ft? Van-e valami központi szabályozás érvényben a református esküvők árával kapcsolatban?

Nekünk ugyanis Budapesten az egyik frekventált helyen lév? templomban ilyen árat mondtak. Persze leírva nincs ez sehol, de a lelkész ennyit kér, ami azért kicsit sok véleményem szerint.

Legjobb válasz: Huh, ez rengeteg, és még csak nem is katolikus templomról van szó... A mi lelkészünk pl. ingyen is összeadna bennünket, de jelképes összeget (10 körül) azért persze fogunk adni. 90000 eszméletlen sok egy szertartásért, még akkor is, ha pár szál virággal feldíszítik nektek a templomot, meg valaki játszik az orgonán.

Huh, ez rengeteg, és még csak nem is katolikus templomról van szó... A mi lelkészünk pl. ingyen is összeadna bennünket, de jelképes összeget (10 körül) azért persze fogunk adni. 90000 eszméletlen sok egy szertartásért, még akkor is, ha pár szál virággal feldíszítik nektek a templomot, meg valaki játszik az orgonán.
Van itt két kulcsszó: frekventált és Budapest. Mit kéne leírni, kaptál egy szóbeli ajánlatot, ha leírja jobb neked? Próbálj alkudni, aztán ha nem sikerül döntened kell: itt ennyiért vagy olcsóbban máshol.
Biztos nem normális, nekünk 12 ezer forint volt.
Nekünk külföldön 100 eurot kértek. Szerintem azért elég drága a 90.000 Ft.
Nekünk katolikus esküvõnk lesz, 50 ezer ft.
valamennyit nyilván fizetni kell. A papnak az a fizetése nagyrészt, amit megkap esküvõkért stb(katolikusoknál ez is fix áras). A jegyesoktatást is emberek tartják, gyakran civilek, és ha pl fél évig tart a dolog, akkor számold ki, neki is kell vmit fizetni, hisz nem ingyen szánja a szabadidejét Ettõl függetlenül a 90 ezer kicsit soknak tûnik. Megkérdezném máshol is, h mennyi
Kérj számlát.
Az a templom kell akkor annyit kell fizetni. Ez most olyan mintha azt kérdeznéd a plazma tv 200.000Ft, nincs szabályozva, hogy ez mennyi lehet?
Református lelkész vagyok. Ez valami horribilis összeg! Tényleg nem kerül az egyházi áldás semmi különösebbe. Tény, hogy kérjük, legyenek egyházfenntartók. Amennyiben nem azok, be kell fizetniük. (Ez évi 3500 Ft/fõ). Természetesen mi sem kérünk pénzt érte; ha valaki ad 10 000 Ft-ot, azt nagyon hálás szívvel megköszönjük. S mindezt egy 1400-as évek beli mûemlék templomban. Szerintem keress más helyet, mert ez irreális! És én innen is Isten áldását kérem rátok! :)
de könyörgöm, azok mibõl élnek?
A valósággal teljesen tisztában vagyok, de ti nem vagytok azzal tisztában, hogy nem mindenki ugyanolyan. Igenis vannak másmilyen lelkészek is. Ha átsétáltok a második faluba, az ottani lelkész már teljesen más lesz, mit a másik.
Amikor mi a református családtagunkat temettetni akartuk, elõszedte a lelkész a kartonját. megnézte, mennyit fizetett (még a gimnáziumra is adott a kisnyugdíjából), aztán közölte, hogy látja, hogy fizette az egyházadót, agy azt nem kéri 5 évre visszamenõleg (!!!!!) viszont nem ér rá. és r.k. pap temette (ezek után szerintem sokkal szebben). Úgyhogy ÍGY összejöhet a 90 E is... :( Szerintem sincs tisztában a lelkészlány a valósággal. Nem kérdeznéd meg édesapádat(/anyukádat) hogy kitõl kér pénzt és mire egyáltalán? köszi
Kedves Akárkik! Én vagyok a lelkészlány és nem ti. Úgyhogy hülyítsétek egymást a 90ezer forinttal. Csá
Az a lány biztos, hogy nem egy lelkész lánya, nem írna ilyen hülyeséget.
Wow, én egy református lelkész lánya vagyok, de még nem hallottam róla, hogy az esküvõ pénzbe kerül????! szerintem próbálkozz egy másik református gyülekezetben egy másik lelkésszel, nem mindenki egyforma. :-/ Nagyon sajnálom. :(
03-19 01:13 Kedves Lelkészlány! Kérdezzed meg errõl édesapádat. Lehet, hogy veled nem beszélte meg, de bizony pénzbe kerül. Elõfordul, hogy a lelkész nem fogad el pénzt, régi gyülekezeti tagtól, ifistõl, stb. De alapvetõen fizetni kell érte.
:)
04-11 18:30 Ha jól értem, a lelkészlány. Mivel a református lelkészek fizetésének a része a stóla (temetési és esketési szolgálat) értelmetlen lenne , ha ingyen végezné azoknak, akik az állása fenntartásához soha nem járultak hozzá. A hagyomány szerint ezeket a "megrendelõ" fizeti. Nem értem: miért kellene a családjától, a gyülekezeti munkájától, vagy a pihenésébõl idõt elvéve idõt, energiát szánni azokra akik (leginkább) a templomi élményért akarnak ott esküdni?
A lelkészi hivatal kispolgári? Hát elég érdekes felfogás. A Te mércéddel mérve nekünk sem kispolgári környezetben volt a templomi esküvõnk. A több alkalmas jegyesoktatás egy gyönyörû, ízlésesen régi bútorokkal berendezett szobában zajlott a pappal (mielõtt még kioktatna valaki, katolikus pappal).Csak hárman voltunk, nem harmican!), meghitt hangulatban, a pénz nem került szóba sem elõtte, sem közben egyáltalán. Hálás vagyok, hogy mi nem szembesültünk "egyházi nagyzolással".
Vagy pl. egy lakókocsis szendvicsbüfénél lehet, hogy rendelhetünk zsíros kenyeret Piros Arany pöttyökkel, de ezt nem tehetjük meg egy elegáns étteremben, jól is nézne ki... A luxust pedig meg kell fizetni.
Egy ilyen helyhez nem illik a kispolgári stílus. Ez épp olyan, mintha egy palota, vagy egy gazdag ember háza egyszerû rusztikus bútorokkal lenne berendezve. Vagy fordítva egy parasztházban lennének szupermodern, dizájner berendezés. Lehet, csak az egész groteszk és nevetséges.
Elõzõ Mert tartani kell a nívót. Ez nem egy átlagos templom, hanem egy elit. Egy "vezetõ" templomhoz pedig nem is illik a "gyorsan összeházasodunk, oszt annyi" stílus. Meg kell adni a helyszínhez méltó módját az elõkészületeknek is. Épp ezért nem csak jegyesoktatás van, hanem vacsorák, stb. Ha maga a templom is impozáns látvány, történelmi jelentõségû hely, akkor a belsõnek, vagyis a tartalomnak is igazodnia kell ehhez, tükröznie kell a külsõt, mert különben disszonáns az egész, felemás, nem passzolna össze a kettõ.
Szerintem sok... #43-as: oké, de a jegyesoktatást miért kell vacsorával és hotelben töltött hétvégével összekötni? Miért nem lehet a lelkészi hivatalban megtartani az egész jegyesoktatást? (Aki pedig akar, menjen el egy hétvégére egy hotelbe is.) Nekünk például minden a lelkészi hivatalban volt, nem is kellett a jegyesoktatásért fizetni, csak az esküvõért harmincezer Ft-ot.
Igen szerintem is korrekt ár, és valóban a gyülekezetnek ebbõl nem marad sok pénze, haszna....elmegy ez a költség a vacsorákra, valamint a Galamb hétvége is egy nagyon szép, színvonalas hotelben van.
28-as és 39-es válaszban gyönyörûen levezették, hogy mire fog elmenni a pénz? Ehhez képest teljesen korrekt ár. Akkor meg mit pampogsz?
Én is jól sejtem melyik templomról van szó.. nekünk tavaly õsszel volt ott az esküvõnk.. mivel már járunk a gyülekezetbe így a jegyesoktatás keretében rendezett vacsikon nem kellett résztvenni, viszont a Galamb-hétvégén igen, de nagyon megérte, mindenkinek csak ajánlani tudnám!:-) nem nyerészkedés folyik, hiszen ebben az összegben minden benne van.. de nekünk is mondták, ha anyagilag nem bírnánk kifizetni, ne legyen gond ez se, minden megoldható, rugalmasak ilyen téren is. Azért csinálják így, hogy ne csak beessenek az emberek, azért esküdjenek ott, mert milyen szép ez a templom, hanem legyen vmi fogalmuk a hitrõl, Istenrõl, és a házasságra való készüléshez is jó alapot adnak a beszélgetések és a csendes hétvége foglalkozásai.
02-08 23:05 Pénzcsinálás, miket beszélsz! te ingyen dolgozol? ingyen adnád ki az éttermet az esküvõre? Ingyen mit teszel idegeneknek? Vagy neked is csak a pénzen jár az eszed?! Bármikor bemehetsz egy templomba és ott ingyen hallod az evangéliumot, akár minden vasárnap!
Az egyházak fõ funkciója a pénzcsinálás, nem tudom, min vagy meglepve.
A kérdező hozzászólása: Ötösnek: a díszítés ebben nincs benne, azt külön kell az aznap házasodó pároknak intézni :)
Én is meglepõdtem az áron, de érthetõ, ha egy nem átlagos templomba szeretnél menni. Ez olyan, mint az étterem. Ugyanaz a kaja egyik helyen, 2000, másik helyen 10 000. A környezetért is fizetni kell, amelynek élvezheted a szépségét, nívóját.
Vagy mint egy szálloda. Van szoba 10 ezerért is, meg 200 000-ért is.
Igaza van aki azt írta, hogy a Budapest meg a frekventált hely ezzel jár! Mennyire gondoltál?
Biztos ritkán lát a templomba így dupla árasok vagytok.
Nekünk 13 ezer. Budapest, frekventált. Ez van. Egy nem túl frekventált biztos nem ennyi. A Grand hotel sem annyi, mint a Júlia panzió. Hiába templom, ott is meg kell bizonyos dolgokat fizetni, nagy részt ebbõl tartják fent magukat.
Helyfüggõ. Mi is elõször egy felkapott szép helyen kérdeztük, 80ezer+diszités. Köszöntük, nem kértük. Aztán inkább szülõfalu, kicsi falu, 10ezer+diszités.És az is szép templom volt.
Par alapdolog a ref vall nincs pap lelkesz van.A hazassag ott nem szentseg hanem a polg hazassagra ad a lelkesz egy aldast.Aki heti szinten jar a ref gyulekezetbe annak ingyenes ill a deko az amiert fizetni kell.
Gondolom nem vagytok vallásosak és nem is jártok templomba. Ráadásul, mivel frekventált helyre mész és nem oda, ahova "területileg" tartoznál, így ezt is meg kell fizetni. Aki jár, az rendszeresen támogatja is az egyházközséget, annál ingyenes. Nem vagyok református, ezért nem tudom, hogy van-e központi szabályozás náluk, de szerintem nincs, ezt a templom szabja meg.
A kérdező hozzászólása: Tehát akkor a konklúzió a fentiek szerint: az esküvõ színtiszta üzlet ennek a templomnak és ez természetes majdenem mindenki számára.
A kérdező hozzászólása: 19-esnek: hívõk vagyunk, de a párom katolikus. Járunk templomba, csak mivel hétvégén nem gyakran vagyunk Budapesten, Budapestre ritkábban.
A kérdező hozzászólása: És 19-esnek még azt is, hogy területileg oda tartozunk. Közel lakunk a templomhoz, egy 1 szobás, 30 nm-es lakásban, nem vagyunk "irigylendõ gazdagok".
Szerintem nem normális, én ennyit nem fizetnék elvbõl semmilyen templomnak, ha egyébként járnék máshova és ott nyilván kell adományozni idõnként... Nekünk Bp közeli kisvárosban volt, ingyenes volt a jegyesoktatás, és tetszés szerinti adományt lehetett adni a szertartás fejében a gyülekezetnek, amire számlát is adtak. Mi 20 ezret adtunk. Szerintem ez korrekt, akinek több pénze van az adhat többet, de van, akinek 20 ezre se lenne rá, attól még Isten szemében egyforma, és ugyanúgy jogosult lenne az áldásra.
Nálunk a páromnak konfirmálni is kellett elõtte, ezért hittanra is jártunk hónapokig. Az ingyen volt. Jegyesoktatás és szertartás 30e pénz, és benne lett volna a hangfelvétel is. Mivel azt késõbb kaptuk meg, nekem olyan volt, mintha ingyen adnák, úgyhogy adtunk külön a hangosbácsinak is pénzt. Szintén Budapest, elég "frekventált" templom, két évvel ezelõtt. Röviden: nagyon sok a 90e. És sok boldogságot! :)
Figyelj, régen, míg nem volt egyenlõség az emberek között, addig csak a gazdagok házasodhattak szép templomban. Az impozánsabb helyek nem a pórnépnek lettek kitalálva. Fogd fel így, ma már mindenki ott házasodik, ahol akar, de a szép templom továbbra is a gazdagoké. Ha nincs pénzed, nem használhatod.
A mi templomi aldasunk ingyenes lessz .Tavaly volt az eskuvo iden kerjukaz aldast .Nem csak ingyenes de a gyulekezet egy unnepi vacsorat is szervez nekunk.Ha a gyulekezet egy templomba osszetart es minden heten talalkozik akkor ez igy megy mint nalunk.
Ennyi pénzt lehet, hogy még közép-európa legnagyobb székesegyházába (tudom, ez katolikus), az esztergomi Bazilikába sem fizetnék (pedig esztergomi vagyok, imádom-szeretem ezt a gyönyörûséget). Ne haragudj, biztos mindenkinek más a szép, de - le merném fogadni - itt nálunk, ezért a valóban impozáns és patinás épületért sem kérnek ennyit. Pedig van orgona, a fõoltárnál van a szertartás és a vendégek a "kispapok" helyén ülnek ilyenkor! Voila!
A kérdező hozzászólása: Elsõnek: Ezek szerint az egyházi esküvõ üzleti alapon szervezõdik és ezt fogadjuk el? Plazmatévé templomi esküvõhöz hasonlítva? Ez nonszensz. Kerületi református lakosokként miért akarnánk máshová menni egyébként? Ez azonban már rég nem a házasság szentségérõl szól...

S. O. S. kéne segítség. Mennyi a max óraszám egy héten egy középsuliba? Van valami jogi szabályozás arra, hogy egy nap mennyi lehet a max óraszám?

Legjobb válasz: Nincs, szóval ne reménykedj, hogy megúszod a tanulást, általában napi 8 óra van középiskolába.

Nincs, szóval ne reménykedj, hogy megúszod a tanulást, általában napi 8 óra van középiskolába.
A kérdező hozzászólása: 15:25-ös nagyon köszööm, ezt kerestem:)
Nekem 38-40 órám volt egy héten. Ez úgy jött össze, hogy a különbözõ napokon 7-8-9 órám volt egy nap.
VAN jogi szabályozás. Úgy hívják, hogy közoktatási törvény. Aki nem ért hozzá, ne beszéljen hülyeséget, hanem hallgasson. Úgy keress rá, hogy "törvény a közoktatásról", és ezen belül évfolyamonként van szabályozva. Úgy emlékszem, a testnevelés "kilóghat" ebbõl az óraszámból, de ezt is megtalálod ott.
Azt hiszem a HETI max. óraszám 30-33 középiskolában, amit indokolt esetben a TANULÓ kérésére kitolhatnak max. 35-re. Az tehát nincs benne, hogy naponta mennyi lehet. Lehet úgy, hogy hétfõ-kedd: 15-15 óra, szerda csüt. péntek 1-1 és megvan a max 33 Én most vagyok 12-es, nálunk 6 és 5 órás napok vannak, néha van lyukasóránk (angol helyett, érettségiztünk) plusz nemsoká' jönnek a faktok. Év elején van még mindenki, az órarend tuti változni fog.
A kérdező hozzászólása: nem miattam, unokatesóm miatt...van hogy napi 12 órája van, és lesz 14 is...csak ezért kérdeztem, van-e valami jogszabály, mert ez munkaidõnek is sok...
Nekünk 12.ben 30 volt. 1x5, 3x6, 1x7
Én tavaly érettségiztem és volt olyan osztálytársam, akinek 10 órája volt 1 nap.
általában egy héten van egyszer 6 óra egyszer 8 óra a többi meg 7 óra de mindenhol változó, de ez a z átlag :)
Szívesen, örülök, hogy segíthettem!

Bővebb információt szeretnék kapni, a Tököli felnőtt börtönlétről, hogy van-e fokozati elkülönítés szabályozás fogház-börtön-fegyház között? A fiatalkorúaktól elvannak különítve? Mert ami ott megy, arra nincs szó.

A rokonom 5 hónapot kapott szabálysértésért,és a Győri börtönből viszik tökölre letölteni a maradandó 4 hónapot.42 éves ember,aki szeretné tisztességes magyar állampolgárként leülni a kiszabott büntetését.Mire számíthat? A felnőttek normálisabb körülmények között töltik a bentlétüket? A fiatalokról látott filmek alapján,nagyon féltem,hogy mindenkit egybetömörítenek...Normális válaszokat szeretnék kérni,ha lehet.Előre is köszönöm.

Van valamiféle szabályozás arra, higy az apa mikor viheti el a pici gyerekét több napra?

Az apa1hónapja ment el egy másik n?höz, akit még nem is láttunk, és már el akarná vinni hozzájuk a gyermekem napokra. Nem akarom a picit felkavarni, ráadásul eléggé beteges is. 2és fél éves.

Legjobb válasz: 3 éves kor alatt nem viheti

3 éves kor alatt nem viheti
Öhm...bocsánat! Saját gyerekét ellopta?-Vagy én értem félre??? Ez a Föld nevû bolygó??? Nem vagyok naiv, de egy gyereket ide-oda rángatni??? Atyaég...
A gyermekem az azt jelenti hogy a kettõtöké nem??Esetleg, akármennyire is szar hívd el elõször õket magatokhoz aztán fordítva.
Ha egy kicsit belegondolsz, akkor bizony megnézhetnénk a dolog másik oldalát is. Te összejössz egy hapsival, akivel talán egy fedél alatt fog élni a gyereked. Ez akár tetszik az apának, akár nem, el kell tûrnie, mert nálad helyezték el a gyereket. Szerintem ha az a nõ szemét lenne, akkor látni sem akarná a "régi gyereket", ellenben meghívta magukhoz. Megértem az aggodalmad, én a helyedben elõször elkísérném, szétnéznék és kész. Biztosan szereti az apa a gyereket és nem vinné embertelen körülmények közé.
Akkor vigyázz arra, hogy el ne vigye magával, mert az enyém ott fogta a gyermeket és pereskedünk érte! Ne add oda! Gyorsan be a bíróságra a papírokat és sos-ben kérni a gyermek ideiglenes elhelyezését is! Ne felejtsd el-ugyan annyi jogotok van a jogerõs bírósági döntésig!!!!! ne add oda!!!Legalább is ott alvásra ne! Maradjon a gyermek a megszokott környezetben és jöjjenek õk oda! nem tudhatod mi a célja! Mondom, nálam ellopta és nem adta vissza! Nagyon rossz helyzetbe kerülhetsz!
Szerintem magyarázd el neki, hogy te elõször szeretnéd tudni, milyen körülmények közé akarja elvinni a gyermekedet - és ebbe beletartozik az is, hogy ott milyen "pótanyuka" lenne. S határozottan közöld vele, hogy max. három nap, s ez nem több, nem kevesebb. Emellett pedig állandóan legyen bekapcsolja a telefonja, hogy el tud érni, amikor akarod. Nekem legalábbis ez utóbbi vaalmilyen szintû megnyugvást adna, ha tudnám, hogy bármikor el tudom érni, tudom pontosan hova vitet a gyereket, és mit akar vele csinálni, el akarja-e vinni valahová. Egyébként a kérdésre válaszolva, itt netten is sok online tanácsadás van, szakemberekkel a háttérben, kérdezd meg õket. Õk ismerik a kiskapukat is, meg mindenfélét.
ja és kitartás.
Ha volt válóper, akkor ott született egy döntés, hogy az apa mikor, és milyen idõtartamra viheti magával gyermekét. Ennek hiányában 50-50% joga van mindkét szülõnek a gyermekéhez. Etikus persze az lenne, ha TI KETTEN le tudnátok ülni, és megbeszélni a dolgokat, ezáltal könnyebben kezelni a helyzetet...ez lenne a legjobb a gyermeketeknek is!!!
A szabályozás szerint három éves kortól viheti magával a gyerkõcöt az apa. DE! Én nem korlátoznám a helyedben, mint ahogy az én volt férjemet sem korlátozom a láthatásban és elvitelben, pedig a mi lányunk alig volt egy éves, amikor elköltözött, mégis odaadtam neki ottalvósra, mert apukaként jól funkcionál, csak férjként nem. Nem mennék én a helyedbe sem háztûznézõbe, meg pótanyuka nézõbe. A picit meg nem kell felkavarni, majd az apukája elmondja neki, hogy hová mennek..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!