Találatok a következő kifejezésre: Arra gondoltam, majd a (15 db)

Amikor körülötted sok ember megkap valami különleges tárgyat, majd neked csak később lesz meg az a dolog, akkor bennetek nincs ez az ideges-sírós érzés, majd arra gondoltok, hogy már nem is kell hiába kapnád meg utána?

Nekem egyszer kajával volt így, hogy én pont beteg voltam, a többiek ettek finomat, de mire én is ehettem volna, addigra biztos megromlik, és más megette. Jött utána az érzés, szinte arra gondoltam, hogy inkább meghalnék.

Legjobb válasz: First world problem.

First world problem.
Mindenki vágyik valamire, és lehet hogy az a valami már megvan a másiknak, szerintem ez normális érzés, de nem kiakadni minden apróságon. Például a kaja miatt.
Én otthon, géppel, mikor már bután nézett ki. Egyedül, zuhanyba állva. Asszem fél évesen.
Én is otthon nyírtam meg a lányomat, de csak ollóval, hogy ne lógjon a szemébe meg a nyakába. Asszem 9-9, 5 hónapos volt.
Szia! Én négy hónaposan vágtam le géppel, mert már nagyon hosszú volt a babahaja, hátul meg szinte kopasz volt.Egy szava sem volt, az apja ölében volt..A Keresztfiam egy éves, neki is levágtam, de neki már nem tetszett annyira.Nem sírt, de izgett-mozgott. /Z/
Fiamat 1éves korában vittem el a fodrászomhoz, hogy alul kicsit vágja le ahaát, mert kezdett a nyakába nõni. A kicsi 11 hónapos, de neki nincs annyi haja, hogy a közeljövõben vágni kelljen,
elõzõ szegény foamnak 2, 5 korában levágtam géppel ahaját, szegény bbagyon gáz volt , ahogy kinézett, azóta se vágom neki:-(( Elvittem fodrászhoz, most meg már nagy ált. az apjával ját hajat vágatni, fõleg hogy úszni is jár.
5 hónaposan ölemben ült az apja vágta ollóval. 2 hónap múlva már géppel vágtuk le. eleinte sírt egy kicsit, de most már nem. igaz már 2 éves. A mai napig mi vágjuk neki.
8 hónapos volt a fiam, mikor elõször levágtam neki, elõször ollóval rövidre nyírom, aztán géppel végig megyek rajta. Hátul meg próbálom nagyfiúsra, lépcsõzetesen :) Az etetõszékben ül, mert nekünk csak este van itthon az apja, és rám mindig hétköznap jön, h le kell vágni a gyerek haját. :) Most másfél éves, eddig 3* vágtam neki. Az elsõt a koszmó miatt csináltam, mert mondta a védõnõ, h mivel nagyon sûrû haja van, esélyem sincs az olajozással, és kapargatással, mert nem szellõzik rendesen a fejbõr. 3 hete vágtam utoljára, már nem maradt meg nyugton, kapkodta a fejét, ami nagyon aranyos volt, h megmutattam utána magát a tükörben, és a fejéhez kapott, közben nagyon csodálkozott :)


Arra gondoltam mától tornázom (pilates). De ez nem akadályoz majd a teherbeesésbe? Szeretnék kisbabát, de félek hogy ha tornázom nehezebben esek teherbe. Tapasztalat?

Meguntam az állandó fogyókúrát, arra jutottam, hogy napközben eszek rendesen és este csak valami joghurtot. Azt hallottam, hogy a nagy fogyókúra se jó baba-projekt alatt.

Legjobb válasz: Szia! Szerintem éppenhogy a fogyókúra nehezítené a teherbeesést. A torna tuti, hogy nem árt.

Szia! Szerintem éppenhogy a fogyókúra nehezítené a teherbeesést. A torna tuti, hogy nem árt.
A torna (foleg a pilates) nem akadalyoz meg a teherbeesesben, sot! Amugy a pilatest ajanljak terhesseg alatt is. Viszont a fogyokura valoban gatolhatja a teherbeesest.
Nemhogy nehezíti, de kifejezetten elõsegíti a teherbeesést. Egyrészt fizikailag jobb állapotba kerülsz, másrészt hihetetlen stresszoldó hatása van a rendszeres sportnak. Ez a két alapvetõ feltétele szerintem a sikernek. Minden jót!

Mihez kezdjek? Arra gondoltam, hogy fel szeretnék költözni Pestre, esetleg elköltözni Angliába, mert itt nem fogok tudni majd megélni. A barátommal szeretnék menni, de ő nem akar megtanulni angolul.

Jelentkeztem egy suliba szakmát tanulni (az érettségim hamarosan meg lesz), de ez is sok pénzbe kerül, hogy egy másik városban tanuljak majd (albérlet, stb.). Ezért arra gondoltam, hogy neki kéne indulni... Tudom, hogy nem könny?, meg nem úgy van, mint a mesében. Arra is gondoltam, hogy megpróbálom az au-paireskedést, viszont akkor is távol kell lennem a barátomtól. Szerintetek el?bb végezzem el a szakmát (és közben valahogy majdcsak kihúzom) és utána gondolkodjak, hogy mi legyen/merre menjek? Vagy akár ott is hagyhatnám a szakma tanulást?

Legjobb válasz: Jobb lenne egy szakma a kézbe mielõbb, az érettségi édes kevés! Most kimész, a pénz szaga (ami sokszor büdös, csak nem érzed...), eltelik az idõ, szakmát nem szerzel, s megmaradsz "segédmunkásnak"! Viszont, ha lehetetlen helyen laksz nagyon, akkor a Budapest nem rossz gondolat. A barátod, ha nem emeli fel a seggét, akkor vegyen el, tartson el..., viszont majd, ha elváltok az a szakma megint kell! ;)

Jobb lenne egy szakma a kézbe mielõbb, az érettségi édes kevés! Most kimész, a pénz szaga (ami sokszor büdös, csak nem érzed...), eltelik az idõ, szakmát nem szerzel, s megmaradsz "segédmunkásnak"! Viszont, ha lehetetlen helyen laksz nagyon, akkor a Budapest nem rossz gondolat. A barátod, ha nem emeli fel a seggét, akkor vegyen el, tartson el..., viszont majd, ha elváltok az a szakma megint kell! ;)
nem hiszem hogy megmaradna "segédmunkás"nak.. sõt ha kimész egy évre au-pairkedni és tudsz spórolni, akkor össze tudsz gyûjteni olyan alaptõkét, amivel már el tudsz kezdeni tanulni pesten. egyébként az okj-s képzések 21 éves korig ingyenesek! úgyhogy ha most érettségiztél valószínûleg nem vagy annyi. nem kell félni, mért ne vihetnéd sokra attól, hogy csúszol egy évet? ráadásul az angolod is biztos fejlõdni fog, önállóbb is leszel..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat. :) 8-as: Azóta is csinálom az OKJ-t, mert 2 éves a képzés. Idõközben rájöttem, hogy az au-pairkedés nem nekem való. Eleve nem rajongok a gyerekekért (bár lehetne olyan családot keresni, ahol nagyok a gyerekek és inkább a takarítás az au-pair feladata), meg nagyon rossz tapasztalataim voltak az elsõ albérletemben a fõbérlõimmel, és emiatt nem akarok másnak a házában élni, fõleg azért, hogy na vajon mit fognak rám kenni, mi nem tetszik nekik... Mondjuk még ez is kiküszöbölhetõ lenne, biztos vannak tök normális családok is. Viszont itt van az angol. A gyakorlati helyen, ahol vagyok, néha kell angolul is beszélni, és megértem õket, de válaszolni nem mindig tudok, vagy csak éppen szavakat mondok. Pedig azt hittem, hogy egész jól tudok angolul, de élesben teljesen más. Úgyhogy így utólag örülök, hogy ilyen angol tudással nem vágtam neki. Bár még simán fejleszthetem a nyelvtudásom. Viszont a páromat nem akarom elhagyni az au-pairkedés, meg külföld miatt, mert nagyon sokat jelent nekem. Egyébként teljesen magától felvetette az ötletet, hogy menjünk fel Budapestre dolgozni. :) Közben én meg találtam egy másik szakmát, ami jobban bejön és amit majd ezután szeretnék megcsinálni (addig amíg a mostanit csinálom, gyûjtök rá), és úgy érzem, hogy azzal akár itt, akár Pesten könnyen el tudok helyezkedni. :)
Az ilyen pasit jobb elhagyni. Mindig csak akadályozni fog.
Szia! 3-as válaszoló vagyok. Lassan egy év után érdekelne mi van veled, hogyan alakultak a dolgaid, már ha még olvasod a válaszokat.. :)
Kedves 6-os. Nem hinném hogy kamu. Én 4 éve vagyok együtt a Párommal. Számtalanszor megvolt beszélve hogy kimegyünk együtt, de õ az utolsó pillanatban mindig visszatáncolt. Ezt én is megelégeltem. Ha kitudok menni és õ maradni akar, akkor viszont látásra.:)
5-ös válasz egy kamu baromság. Vagy nagyon bejött neki az élet hogy otthagyta a legnagyobb szerelmét (a pénzért).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek az eddigi hasznos válaszokat. :) Utolsó: Nagyon hasonló helyzetben vagyunk. :) Én is azért választottam most az OKJ-t, mert így talán sikerül jó gyakorlati helyet szereznem és akkor gyûjthetek majd repülõjegyre meg stb.-re. Ha 22 éves korig ingyenes az OKJ, akkor inkább sietek vele (most vagyok 19). Meg ha lesz szakmám, akkor az au-pairkedés után könnyebben el tudok helyezkedni és ott maradni külföldön. Na meg amíg tanulom a szakmát, addig is gyakorlom az önálló életet (fõzés, mosás, takarítás, stb.), ami jól fog jönni az au-pairkedésnél is. Köszönöm a választ és sok sikert neked is! :)
Szia! Én most érettségiztem, OKJ-re megyek tovább, mert ugye mint említették feljebb is, 21-22 éves korig ez ingyenes, nekem is csak alapítványi díjat kell fizetni, de azt már szinte mindenhol, meg nem is vészes. Ha mázlid van, akkor mehetsz olyan helyre tanulni, ahol mehetsz gyakorlatra, amiért néhol fizetnek is (nem túl sokat, de tartaléknak jó). Én is ezt tervezem majd félre tenni, ha sikerül jövõre a gyakorlatot megcsípnem. Suli után pedig au-pairként ki szeretnék menni külföldre. Ami így 2-3 év alatt nekem összejön, abból már reményeim szerint fel tudok költözni valami nagyobb városba és el tudok indulni. Nagyon rossz helyen lakok, lehetõség semmi (se munka, se szórakozás), közbiztonság a legrosszabbak közé sorolható. Szerintem mindenképp maradj te is a tanulásnál még egy kicsit, így jobban jössz ki :) Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Jaj, és 8-as válaszoló, engem is érdekelne, hogy mi történt azóta veled? :) De bárki más au-paires/külföldi munkás/tanulós története érdekelne.

Lányok, ti is úgy vagytok vele, hogy ha ruhát vásároltok, folyton az alapján döntitek el, hogy megvesztek-e valamit, hogy arra gondoltok, tetszik-e majd a fiúknak/barátotoknak?

És szerintetek egy fiúnak milyen öltözködés jön be egy lányon (20 év körül)?

Legjobb válasz: A csinos nõies öltözködés. Ruha, szoknya.

A csinos nõies öltözködés. Ruha, szoknya.
ha ruhát vásárolok, ezeket a szempontokat veszem figyelembe: tetszik-e nekem, kényelmes-e, jól áll-e egyáltalán. ha mindhárom érvényesül, akkor bizonyára a barátomnak is tetszeni fogok benne :)
Igazság szerint nálam ez az utolsó szempont. A barátom sem az alapján vásárol, hogy nekem mi tetszik, mégis kimegyünk együtt az utcára :)
Nálam is kb utolsó szempont. Õ úgy is szeret bármilyen ruhában. Azt mondta, azokat a ruhákat szereti, amik levehetõk. :D
Ha nekem megtetszik egy ruha, felpróbálom és eljutok oda, hogy megvegyem, akkor ez azt jelenti, hogy jól érzem magam benne. Az pedig meglátszik a viselõjén is. Mivel az sugárzik rólam, hogy magabiztos vagyok benne, így már csak a kisugárzás miatt is tetszeni fog a barátomnak... :) Hiába vennék egy olyan felsõt pld. amit õ javasol, ha rosszul érezném magam benne. Nem jó a csinos ruha, ha rosszul viselik... A lényeg, hogy neked jó legyen :)
Nem... én úgy megyek vásárolni, hogy amint megtalálom az elsõ rám passzoló felsõt mondjuk a felnõttosztályon(elég töpörödött vagyok és a gyerekosztály méretben közelebb áll hozzám sajnos), és tetszik is(azaz nem mintás, nem csillog és egyebek) akkor meg is veszem. Nadrágot úgy 3 órán keresztül szoktam nézegetni, mert lehetetlen rám nadrágot kapni 10ezer alatt. :D

21. hetes terhes vagyok, szinte semmi mellem nincs, aggódom a szoptatás miatt. Hogy vajon tudom-e szoptatni a picit "mellek nélkül" lesz-e majd elég tejem? Arra gondoltam hogy szedhetnék tejserkentőt. Azonban felmerül bennem a kérdés:

Ez nem káros a babára? Olyan kismamáktól várom a választ akik hasonló problémával küzdenek/küzdöttek!

Legjobb válasz: Elõzõ válaszolónak igaza van egyik munkatársam januárban szült elég telt alakja van értem én itt a melleket de viszont nincs teje. Meg is lepõdött. Anyumnak is kis mellei voltak (láttam róla régi képeket) És mégis volt teje. 2 lánya lett mára már az egyik (én is babás vagyok).

A tesitanárnõmnek annyira kicsi mellei vannak, hogy nagyítóval kell keresni. :) De annyi teje volt, hogy nem gyõzte leadni. Annyit összegyûjtöttek a leadott tej árából, hogy tudtak venni egy trabit. :) )))
Én a terhességem elõtt 62kg voltam.(172cm)Elsõ babánkat várjuk. Most a 24.hétben vagyunk, és 65kg lettem.Szinte csak pocira gömbölyödtem eddíg.Pedig eszem mindent amit csak kívánok.A cicim sem nagy, 75/A-ról váltottam kb 22hetesen 80/B-re. De ne aggódj tényleg nem függ össze a tejmennyiség a cicimérettel, és amúgy a 24. hét után jön csak a gyarapodás! :-)
Elõzõ válaszolónak igaza van egyik munkatársam januárban szült elég telt alakja van értem én itt a melleket de viszont nincs teje. Meg is lepõdött. Anyumnak is kis mellei voltak (láttam róla régi képeket) És mégis volt teje. 2 lánya lett mára már az egyik (én is babás vagyok).
A kérdező hozzászólása: Akkor megnyugodtam, minden félét olvastam és már kezdtem aggódni, mert még is csak az a jó neki ha anya tejet kap, szoptatni akarok és nem cumis üvegbõl tápszerezni. Nem - nem nõttek semmit, de szerintem nem is fognak.Még csak hízni sem híztam szinte semmit. ( Aminek legyek õszinte örülök )Terhesség elõtt 56 kg voltam, most majdnem 5 hónaposan pedig 58 kg.Pedig nem fogyózom, és nem is nagyon nézem, hogy mit eszem, arra figyelek csak hogy a sok édesség helyett több gyümölcsöt és zöldséget fogyasztok. Ezt sem a magamra való tekintettel, hanem a kis nyusziméra, a vitaminok miatt, mert neki az kell, nem pedig ez a sok tartósítószerrel és színezékkel töltött nasi.
Van egy ismerõsöm, na õ nagyon jó példa lesz ide. Mindig azon csodálkoztunk, hogy mennyire nincs melle, szinte "befelé nõtt" neki, mégis annyi teje volt, hogy még a kutyájuk is azt itta. Rengeteget, de tényleg. Nem tudom, hogy honnan jött a tejci, de volt bõven, úgyhogy ezen kár aggódni!
A kérdező hozzászólása: Ez nem káros a babára?
Nem nöttek meg a terhessegtöl? Nekem 2 szamot nött eddig a meretem, 20. heten jarok. Szerintem egyreszt nöni fog, masreszt tenyleg nem attol függ a tej mennyisege.
Figyu semmi köze a mérethez :) ! A szomszéd csaj full lapos és alig tudta leállítani a gyerekét h hagyja már abba 3 évesen a szopást!Teli volt tejjel. Én meg avgyok áldva rendesen :) mellekkel de nem tudtam szoptatni csak 1-2 hétig és azt is pótolni kellett tápszerrel mert annyira kevés volt!Pedig volt elõtejem is 20 hetes korom óta--
A mellek méretének semmi köze nincs a tej termeléséhez.Nekem írtó picik a cickóim, tettem a karom alá párnát, hogy ne kelljen emelni a babáimat csak tartani és hosszú hónapokig szoptattam õket.Tejserkentõ volt az õszilé amit szívesen ittam literszám..ennyi.Butaság azt gondolni, hogy a kicsi mell együtt jár a kevés tejjel.És aki szinte orra esik a hatalmas kebleitõl és mégsincs teje?Mert ilyen is van ám..
Az elsõ gyerekkel nekem sem nõttek a melleim, nem kellett melltartót sem cserélnem, alig volt tejem, 5 hetesen már semmit nem tudtam fejni.A másodikkal szépen megnõttek, és 9 hónapig szoptattam.Hogy volt e összefüggés...foggalmam nincs, mindenesetre én így jártam.De ahogy írták elõttem, én is baromi sok õszilevet ittam, és CSAK attól volt sok tejem.De terhesen el ne kezdj tejserkentõket szedni, mert beindíthatja a szülést.

Szeretnék egy tetoválást, és arra gondoltam, a hasam alsó részére csináltatom bal oldalra, úgy hogy egy kis része kilátszódjon a nadrágból. Csak attól félek, hogy meg fog nyúlni és csúnya lesz, ha majd terhes leszek. Szerintetek?

Legjobb válasz: Nekem ott van.A bõröd rugalmas, nem nyúlik meg. Ha szépen visszafogy. De az sem baj, ha marad rajtad egy kis súlyfelesleg. Nekem a második gyerek után is szép.

Nekem ott van.A bõröd rugalmas, nem nyúlik meg. Ha szépen visszafogy. De az sem baj, ha marad rajtad egy kis súlyfelesleg. Nekem a második gyerek után is szép.
A kérdező hozzászólása: hú köszi szépen ez megnyugtató válasz :) ) örülök neki hogy nem kell átterveznem máshová.
én úgy csinátam, hogy meghámoztam, kimagvaztam, felkockáztam és mehet a fagyóba.
Ha április végén születik, mire ehet ilyet megint sütõtök szezon lesz.
Ha szoptatni szeretnéd a babádat, akkor kb. szeptember-október lesz, esetleg még késõbb, mire elkezdheted a hozzátáplálást, addigra meg lesz újból sütõtök. Én a helyedben nem fagyasztanék le.
Nyugi menni fog. Ha a cigányoknak megy akik még olvasni se tudnak akkor nektek is.
Talán ha a gyerekvállalás topicba írnád a kérdést, még értelmes választ is kapnál rá:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!