Találatok a következő kifejezésre: Arra a hogy (8278 db)

Az alábbi két angol mondat helyes? "you are telling me to" és a "you telling me to"? Elvileg ugyanazt jelenti, csak egyik helyen van ARE, a másik mondatban pedig nincsen és nem tudom eldönteni, hogy az are feltétlenül kell-e, vagy sem.

Legjobb válasz: You are telling me to do my homework (pl) helyesen ot van az are! ugyanis ott a be a fõige (persze ragozva) are nélkül nem jó a mondat, persze megérteni megértik, de ha úgy akarnám lefordítani a mondatot, hogy nyelvtanilag tükrözze a hibát, akkor a két mondat kb ez: Arra utasítasz, hogy megcsináljam a leckét te utasítás engem, hogy csináljam meg a leckét

You are telling me to do my homework (pl) helyesen ot van az are! ugyanis ott a be a fõige (persze ragozva) are nélkül nem jó a mondat, persze megérteni megértik, de ha úgy akarnám lefordítani a mondatot, hogy nyelvtanilag tükrözze a hibát, akkor a két mondat kb ez: Arra utasítasz, hogy megcsináljam a leckét te utasítás engem, hogy csináljam meg a leckét
Elsõsorban ezek még nem mondatok, ahoz be kellene fejezni.:D Na de a kötözködést félretéve, az elsõ a helyes. Úgy hivják, hogy present continuous(folyamatos jelen) és egy éppen most történõ cselekvést ir le. kijelentõ módban be létige + v1 + -ing.
Elsõsorban ezek még nem mondatok, ahoz be kellene fejezni.:D Na de a kötözködést félretéve, az elsõ a helyes. Úgy hivják, hogy present continuous(folyamatos jelen) és egy éppen most történõ cselekvést ir le. kijelentõ módban be segédige + v1 + -ing.
létige helyett segédige...boccs a duplaposztért
You are telling me to... - helyes You telling me to... - helytelen! You tell me to... - így lenne helyes a második. Simple present: You tell Present perfect: You are telling
"Present perfect: You are telling" Hülyeséget írtam, bocsánat. Ez Present Continuous, nem perfect. :) )
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm mindenkinek! A mondatos megállapítás pedig jogos.:P

Hogyan tudom jobban kímélni a tft monitort? Ha kikapcsolom arra a fél órára amig nem használom a gépet v úgy hagyom? Arra célzok, hogy lehet h a ki-be kapcsolgatás jobban árt mint ha folyamatosan menne?

Legjobb válasz: Ha tudnád mennyi áramot eszik, akkor *nád le nagyívbül, hogy árt vagy nem. Ha csak bevan dugva a gép is megeszik majd száz vattot. Ha nemhiszed mérd meg. Veszel a pijacon eggy vattérõt pár ezerér, oszt megméred veléje. Hasznájj kikapcsolható hosszabbitót, oszt amikor nem kell hogy mennyen a gép, nyomd le az egész kócerájt. Mi is íccsinájuk. Meg vegyé energijatakarékos égõt (bár az állítólag mérgezõ valamennyire, tuggya p*cs hogy mennyire igaz, nékem ojan van). Majd a záramé fogok fizetni. Inkább zabálok az árán eggy piddzát. Gondolom megértettél.

Ha tudnád mennyi áramot eszik, akkor *nád le nagyívbül, hogy árt vagy nem. Ha csak bevan dugva a gép is megeszik majd száz vattot. Ha nemhiszed mérd meg. Veszel a pijacon eggy vattérõt pár ezerér, oszt megméred veléje. Hasznájj kikapcsolható hosszabbitót, oszt amikor nem kell hogy mennyen a gép, nyomd le az egész kócerájt. Mi is íccsinájuk. Meg vegyé energijatakarékos égõt (bár az állítólag mérgezõ valamennyire, tuggya p*cs hogy mennyire igaz, nékem ojan van). Majd a záramé fogok fizetni. Inkább zabálok az árán eggy piddzát. Gondolom megértettél.
minden elektromos berendezésnek árt a ki, de leginkább a bekapcsolás. ha megfigyeled, az égõk is leggyakrabban a bekapcsols pillanatában mennek tönkre - a miértjébe most nem megyek bele. a tft (lcd) monitoroknak a háttérvilágítást biztosító inverterek a legsebezhetõbb részei, ezért, ha csak viszonylag rövid idõre hagyod magára a monitort, akkor célszerûbb, ha bekapcsolva hagyod. a kikapcsolás mellett szól, hogy az lcd képernyõ is beéghet, ha statikus képtartalom van rajta hosszabb ideig, de kevéssé hajlamos eme jelenségre, mint a hagyományos (crt) monitorok. szerintem az általad jelzett félóra valahol éppen azon a határon van, amikor még nem érdemes kikapcsolni.
Használd a "képernyõkímélõt". vezérlõpult>megjelenítés>képernyõkímélõ
A kérdező hozzászólása: d enem áramspórolás érdekel, ahnem az h ne menjemn hamar tönkre a tft monitor
A ki-be kapcsolgatás jobban árt a monitornak, mint a folyamatos üzem. Úgyis lerakja magát standby -ba, ha nem csinálsz semmit.
Idefigyejjémá! Három hónap alatt vételezhecc új téjefté monyitort az áram árán. Oszt tégedet meg még mindég az érdekel, hogy árte nékije a kapcsolgatás? Elment a maradék józad eszed is? Számojjá má utánna!
kedves "jópofa" szakértõ barátom! nem akarok beleszólni a leki problémáidba, de ne hidd, hogy azért, mert oly' nagyon "humorosan" írsz, attól még igaz is lesz az. (örülnék, ha elárulnád, hogy merre lehet fellelni azt a tft monitort, amelyet három havi üzem árából meg lehet vásárolni. rögvest felvásárlom az egész raktárkészletet :)
A kérdező hozzászólása: engem nem ay áramspórolgatás érdekel...... csak néha mitnha bevibrálna a monitor.és lehet azért mert folyamatosna megy, és kímélni aakrom..a képernyõkímélõrõl meg azt hallottam h sz** sem ér..igaz ez?

Mozilla Firefoxról netezem. Elég sokat járok még most is myvipre, embereket nézegetni, de nagyon zavar ha valakinek beirom a kereszt vagy vezetékneve első betűjét több név kijön arra a betűre :S hogyan kell azokat onnan kitörölni?

Legjobb válasz: Na akkor kövesd!: Nyomd le felül az Eszközök menüt és kattints rá beállításokra ->katt rá az adatvédelemre Ott van egy legördülõ menj rá és kattints arra hogy: Nem jegyzi meg az elõzményeket. utána lejjebb kattints arra hogy minden elõzmény törlése.aztán katt az Ok-ra és kész:)

Na akkor kövesd!: Nyomd le felül az Eszközök menüt és kattints rá beállításokra ->katt rá az adatvédelemre Ott van egy legördülõ menj rá és kattints arra hogy: Nem jegyzi meg az elõzményeket. utána lejjebb kattints arra hogy minden elõzmény törlése.aztán katt az Ok-ra és kész:)
Jaígy nem fog megjegyezni semmit! még a weboldalakat se..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Szépen:)


Szerintem nem árt legalábbis jobb hogy tic-tacot eszel, mintha meginnál napi egy üveg wisky-t.
olvasd el mik az összetevõi ...
Jesszusom, nem rágja szét a nyelvedet? :-)) Nekem már egy szem után is fáj... Szerintem még 2 doboznyiban sincs annyi semmibõl, hogy ártson.
Nekem is volt ilyen idõszak, most megpróbáltam csökkenteni az "adagot". De csak azért, hogy ne legyen magas a cukrom. Amúgy nem hiszem, hogy ártana.

Egy webáruházban rendeltem egy akciós terméket, aminek nagyon kedvező ára volt. A bolt felhívott telefonon, hogy az ár hibás volt, és nem áll módjukban teljesíteni ezen az áron a megrendelést. Joguk van ehhez?

Legjobb válasz: Sajnos elõfordulhat. Van joguk hozzá, általában valahol a webáruházban fel is szokták tüntetni, hogy az árak tájékoztató jellegûek, és az elírásokért nem tudnak felelõsséget vállalni. Valahol érthetõ, minden ember hibázhat, veszteséget meg nem termelhetnek maguknak egy elírás miatt.

Sajnos elõfordulhat. Van joguk hozzá, általában valahol a webáruházban fel is szokták tüntetni, hogy az árak tájékoztató jellegûek, és az elírásokért nem tudnak felelõsséget vállalni. Valahol érthetõ, minden ember hibázhat, veszteséget meg nem termelhetnek maguknak egy elírás miatt.
Ahhoz nem volana joguk, hogy értesítés nélkül más árat kérjenek, eladási kötelezettségük viszont nincs, így nem kötelesek a kiírt áron eladni neked.
utolsó vagyok. az igaz, hogy webáruházakban néhol ki van írva, hogy tájékoztató jellegûek az árak(nyilván egy boltban nincs ilyen kiírva, ott nem visszakozhatnak). de ha nincs kiírva akkor neked van igazad, viszont továbbra is fenntartom, hogy nem tudod bizonyítani.
fogyasztóvédelemnek nyugodtan jelezheted õket és a homáron keltheted a jó hírüket....
tévedés, nincs joguk. azon az áron kötelesek eladni, amin kiírták, akkoris ha hibás. nézz csak utána. nyilván marha nehéz bizonyítani, hogy akkor más ár volt kiírva, mikor rendelted, de a törvény szerint kutya kötelességük azon az áron adni. mi a tescoban egyszer vettünk valamit és a kiírtnál drágábban húzták le, mondván az a helyes ára. nyilván mentem reklamálni, hogy nem ennyi van kiírva. beletelt fél órájukba, de odaadták annyiért, ugyanis nem tehet mást. az õ hibája, ha rosszul ír ki valamit és a vásárlók megtévesztésének minõsül. sajnos sokan nem tudják ezt. ergo nincs joguk hozzá. ha egy katalógusban rossz az ár, akkoris a bolt szívja meg, ugyanis még vásárlás elõtt figyelmeztetnie kell, hogy más az ár(plakátokon, kiírásokon minden boltban). de valószínûleg nem tudod bizonyítani, viszont megvenned sem kötelezõ.

Ha valamiben arra fogadok, hogy vesztek és megnyerem a fogadást, akkor az most mi? !

ocs,most csak ilyen hülyeségre futotta -.-

Legjobb válasz: tegyük fel: szkanderezzel a barátoddal és fogadtok hogy melyikõtök fog nyerni és te arra fogadsz, hogy fog nyerni... elvileg nem lesz semmi értelme mert õ is magára fog fogadni... teát hülyeség.. amúgy meg csak arra lehet fogadfni, hogy õ nyer vagy döntettlen vagy õ nyer...

tegyük fel: szkanderezzel a barátoddal és fogadtok hogy melyikõtök fog nyerni és te arra fogadsz, hogy fog nyerni... elvileg nem lesz semmi értelme mert õ is magára fog fogadni... teát hülyeség.. amúgy meg csak arra lehet fogadfni, hogy õ nyer vagy döntettlen vagy õ nyer...
south park: jézus és sátán bokszolnak. a sátán 8x akkora mint jézus, ezért az összes ember rá fogad. a sátán meg az egyetlen, aki arra fogad, hogy jézus nyer, és hagyja magát legyõzni. sátán megnyeri a sok lóvét , és nagyon gonosz, és muhahahahaaaa
Nem jött be....*.*'
akkor egy vesztes nyertes vagy:S
A kérdező hozzászólása: hmm...
Vigaszdíj?Nem tudom de jó a kérdés.

FONTOS! Ha ajándékba adunk egy könyvet és eredetileg rá van nyomtatva az ár a borítóra, akkor hogy illik ajándékozni? Le kell húzni az árat vagy maradhat rajta?

Legjobb válasz: Ha le tudod venni az árát mert matrica akkor vedd le róla.Ha nem megy akkor fekete filctollal szépen húzd át.Ha eleve nyomtatva van a könyv borítóján az ár,akkor ne foglalkozz vele.Az igazság az,hogy aki szereti a könyveket,az soha nem fogja megnézni mennyiért vetted,mert egy használt könyvnek is tudnak örülni,fõleg ha olyan könyv amit régóta keres! "egy könyvbarát"

Ha le tudod venni az árát mert matrica akkor vedd le róla.Ha nem megy akkor fekete filctollal szépen húzd át.Ha eleve nyomtatva van a könyv borítóján az ár, akkor ne foglalkozz vele.Az igazság az, hogy aki szereti a könyveket, az soha nem fogja megnézni mennyiért vetted, mert egy használt könyvnek is tudnak örülni, fõleg ha olyan könyv amit régóta keres! "egy könyvbarát"
Szia! Ha teljesen lelehet szedni, akkor tedd, de ha rá van nyomtatva, akkor nem szabad csinálnod vele semmit!! (protokoll szabály :) )
ha rá van nyomtatva akk csak ALKOHOLOS filccel húzd át...:)

Miert van az hogy vagyom arra hogy egy lany kielegitsen de kozben arra is hogy egy fiu megd*gjon? Bocs a kifejezesert.

Mostanaba egyre tobbet fantazialok arrol hogy egy lany jol kiny*l. Ez mellett meg arra is hogy egy fiu megb*sszon? Normalis valaszokat legyszi. Jaaa. ES MEG SZUZ VAGYOK!!! 17L.

Legjobb válasz: Szerintem biszexuális vagy

Szerintem biszexuális vagy
szerintem hiányzik egy vagy több oltári nagy orgazmus!!!
szerintem azért mert szüz vagy... ha egy értõ pasi a lelkedet is kidöngeti belõled akkor többet nem fogsz a lányokra gondolni...
majd ha már nem leszel szûzike akkor megváltozik a gondolkodásod. ám mostanában minden tizenéves bi
Hogyha 18 leszel, akkor vár rád a 17/5 - ös cerkám. :) Képet tudok róla küldeni. Esetleg érdekel akkor írj. 26F, sportos, magas vagyok, és szerintem helyes is :)

Ezek a jelek arra utalnak, hogy többet akar?

pár hónapja volt egy házibuli ahol én is meg a barátnõm is smároltunk poénbõl egyik osztálytársunkkal. Aztán én késöbb kettesbe maradtam vele és mivel addigra már ittam így elkezdtem vele beszélgetni olyan dolgokról mint senki mással. Nagyon jófej volt és rohadtul megkívántam úgyhogy örült csókolózásba kezdtünk. Aztán közbe még beszélgettünk ami nekem nagyon sokat segített. Késöbb együtt is aludtunk de nem feküdtünk le egymással. Másnap én felhívtam, hogy megköszönjem, hogy megvigasztalt meg stb mert nem akartam, hogy azt higyje, hogy csak egy trófea nekem. És azt mondta, hogy a suliban majd ha látja, hogy magányos vagyok oda jön és szórakoztat. De nem csinált ilyet azóta se. Egy hét múlva többen az osztályból elmentünk inni. Hazafele ugyan azzal a busszal kellett mennünk. Akkor szóba hozta a bulit meg a telefon hívásom és azt mondta nagyon aranyos voltam, hogy ezt tettem és azt mondta, hogy én minden fiút elcsábítok a bulikban(ez a pletyka járja a suliban, közben ez úgy van, hogy azok jönnek oda én hozzám) én ezt meg is mondtam neki. Csak nézett. Aztán hirtelen kellett elvállnunk. Utána megkaptam tõle, hogy nem is adtam puszit neki.

Legjobb válasz: Arra utal, hogy nem tudja mit akar. Szerintem picit gyerekes az egész.

Arra utal, hogy nem tudja mit akar. Szerintem picit gyerekes az egész.
kedveli a társaságod, hagyd had sodródjatok...alakulni fog!
#te nyomi 2-es mindenhova linkeled magad?
Remélem általános sulisok vagytok... Fogalmam sincs mit akar és neked mit jelent a "több". Nyilván szeretne még jó sokszor csókolózni veled és akkor egyértelmûen többet is.
igen

2 év után már hülyeség arra számítani, hogy megkéri a kezemet?

Minden nap úgy érzem, mintha valami nagy dologra készülne...de nem teszi. Szerelmesek vagyunk. Nem kérdõjelezem meg az érzéseit, de mégis mennyi idõ kell hozzá, hogy egy pasi elkötelezze magát? Az összeköltözést akarja mindenképpen, én meg jó néven venném, ha elõbb megkérné a kezem....

Legjobb válasz: Arra még nem gondoltál, hogy ezt vele kellene megbeszélned?

Arra még nem gondoltál, hogy ezt vele kellene megbeszélned?
Lehet, hogy még számára nem jött el a megfelelõ pillanat! a lényeg az hogy mindketten ezt akarjátok! Ismerek én is a baráti társaságunkból olyan párt ahol a férfi 8 év után kérte meg a lány kezét( pedig a lány már évek óta várta), mert akkor már az esküvõ is szóba jött és nem akarta azt hogy évekig jegyben járjanak! Szóval türelem lehet holnap megkéri a kezed!
Nekem az jött le, hogy eddig te nem voltál házasság párti, õ meg igen. Tudja, hogy meggondoltad magad? Ha nem, akkor lehet már csak tapintatból sem kér meg.
Lehet, hogy az összeköltözés után akarja, mivel akkor derül ki igazán, hogy mennyire illetek össze.
Eggyeltalán nem ha szeretitek egymást akkor remélni kell az mindig be.jön !!!!! :-)
Attól hogy beszélgettek egymással, akár a házasság szándékáról....még nem erõszakoskodik senki...ne haragudj, nem bántani akarlak, de ha ilyen a kapcsolatotok....(nem beszéltek meg dolgokat csak mert mi van ha erõszaknak hiszi) az nagyon gáz... Tudni kell megnyílni a párodnak, õszintén beszélgetni akár cikinek gondolt dolgokról (is). Ha nem ismered õt annyira, hogy tudd, nem fogja erõszakolásnak gondolni ha csak beszélgettek a házasságról, akkor bocsi de éretlen az egész kapcsolat. A férjem pl 1 hónap után kért meg. (24-21 évesek voltunk akkor. õ a fiatalabb. (Másfél év után házasodtunk). De mi teljesen kötetlenül beszélgettünk errõl a kapcsolatunk elején, mert mindketten komolyan gondoltuk és úgy jöttünk össze. Ráadásul õ hozta fel a témát elõször. :D És én nem féltem õszintén elmondani, hogy nincs kifogásom az ellen ha egy ideig járás, majd együtt élés van, de azért mondjuk 2 -3 év után max (egész kapcsolatot nézve) már szeretnék házasságban élni. Õ is elmondta hogy neki sincs ellenére a házasság, hiszen úgy érzi megtalálta azt a nõt akinél nem kell ezen gondolkodni se:D
azta azt hittem max 20 vagy :) kommunikáció az nulla ebben a kapcsolatban, felnõtt emberek és nem tudnak beszélgetni, katasztrófa!
Szerintem szóba lehet úgyis hozni a házasságot, hogy a varázs is megmaradjon, és ne is érezze, hogy bármit is ráerõltetsz. Pl. mi akkor beszélgettünk róla, amikor a barátok esküvõje kapcsán szóba jött, hogy nekünk melyik lagziban mi tetszik, túl korán/pontidõben/vagy túl késõn csinálták-e szerintünk, mekkora esküvõ tetszene. Én 19, párom 20 volt, mikorösszejöttünk, és 6, 5 év után jegyzett el.
Rosszul teszed. két év után, ilyen idõs korban már nagyon is itt az ideje összeköltözni, nem is értem, hogy nem volt rá igényetek korábban. Lakva ismerszik meg az ember, ez nagyon nagy igazság, és ameddig nem ismered (nyilván soha nem lehet egy másik embert 100%-ig kiismerni, de annyira pár hónap alatt is lehet, hogy egyáltalán mûködik-e az együttélés), addig meg se forduljon a fejedben házasság - legfeljebb a romantikus álmaidban. Sajnos ennyi realitás mindenkibe kell, hogy szoruljon, saját jól felfogott érdekében. Nem tudom, hogy kinek a "hibája", hogy csak most jutottatok el egyáltalán az összeköltözésig, de ha neki ment ilyen lassan - ennyi idõsen! - az elhatározás, akkor én a lánykérést se datálnám meglepõen koraira...Bár, ki tudja. Azért érdemes összeköltözéskor leülni megbeszélni a jövõt, hogy kinek mik az elvárásai, és akkor nem ér meglepetés (negatív értelemben)...
Szerintem is az összeköltözést kellene megvárni, hogy egyáltalán tudtok-e együtt élni. Írtad, hogy 35, 38 évesek vagytok. Nem vagytok idõsek, de azért "benne vagytok a korban" abból a szempontból, hogy már van egy kialakult életritmusotok, életetek, külön. Nem biztos, hogy ugyanolyan egyszerû lenne kompromisszumokat kötnötök, alkalmazkodnotok egymáshoz, mert ennyi idõsen nem fog már az ember annyit változni, vagy könnyen változtatni bizonyos megszokott szokásain. Van egy középkorú pár ismerõsöm, akik szintén 2 éve vannak együtt, pár hónapja költöztek össze, de annyit vitáznak, veszekednek mióta együtt élnek, hogy rosszabbak mint a tinik. A nõ próbálná a férfit több alkalmazkodásra, megértésre bírni, hogy többet legyen otthon, viszont a férfi az évek alatt míg egyedül élt nem ehhez volt szokva, így a nõ a feje tetején is állhat 2 napig akár, akkor sem fog változni/változtatni. Persze vannak kivételek, de attól még várjátok meg mi sül ki az összeköltözésbõl. Egyébként a párommal mi is 2 éve vagyunk együtt, 2 hete kérte meg a kezem, 1 éve együtt is élünk. Esküvõ jövõre lesz. Nem siettetem a dolgot, teljesen meglepetésként ért a lánykérés, bár csak az idõpontot illetõen, hiszen azért már elõtte beszélgettünk eljegyzésrõl, esküvõrõl, így mindketten tudtuk, hogy együtt szeretnénk megöregedni. Tehát beszélgess el a pároddal, hogy õ hogyan képzeli a jövõtöket, abból sok mindent megtudhatsz, leszûrhetsz. 24/N, 32/F
7. válaszoló vagyok, én írtam, hogy életkortól függ, jól le is pontoztak érte. De akkor megindoklom bõvebben: Akár tetszik, akár nem, a nõknek kb. 40 éves korukig van reális esélyük a gyerekszülésre. (Lehet 40 felett is, de nincs garancia rá, hogy összejön, hogy egészséges lesz a baba, és nem lehet tudni, meddig élünk, a gyereket fel is kéne azért nevelni... stb. stb.) 20 évesen még el lehet lenné évekig egy kapcsolatban úgy, hogy nem is gondolsz erre. Fiatal vagy, elõtted az élet, haverok, buli, Fanta. Tanulni kell, megalapozni a jövõt, ismerkedni, kipróbálni magad, fejleszteni a személyiségedet. Semmi nem történik, ha 1, 2, 5, 10 év múlva szétmentek, megsiratod és találsz mást, most már érettebb fejjel. 28-30 körül már érdemes átgondolni, van-e értelme a kapcsolatodnak, de még mindig nem vagy lekésve semmirõl. Sokan találják meg a párjukat 30 fölött (bár a facér pasik száma csökken, az elváltaké sajnos nõ), te is így voltál ezzel. Ebben az életkorban az embernek már eléggé stabil a személyisége, pontosan tudja, milyen párra vár. (Jó esetben tudja.) Vagy legalább azt tudja, hogy milyet nem akar. 35 évesen viszont - ha szeretnél gyereket, netán többet is - tilos leragadni egy meddõ kapcsolatban. Azt gondolom, hogy ennyi idõsen 2 év alatt el kell tudni dönteni, hogy akarsz-e a másik mellett elkötelezõdni, akarsz-e tõle gyereket. Ha valaki nem tudja eldönteni, az sajnos szinte mindig nemet jelent. 35 évesen igenis fel kell vállalni, hogy te családot és gyereket akarsz. Természetesen nem kell megkérned a párod kezét, és semmiképpen sem kell naponta 3-szor megkérdezni, mikor akar elvenni. De beszélgetni kell a jövõrõl. Amúgy szerintem ez a megismeréshez is hozzá tartozik, házasságpárti vagy nem, szeretne egy gyereket, mikor szeretne stb. Nyilván ezek nem ígéretek lesznek, nem arról van szó, hogy õ 2 év, 4 hónap és 5 nap múlva akar gyereket, mert addig bármi lehet, szét is mehettek, a fejére is eshet egy tégla. De tudnotok kell egymásról, közösek-e a céljaitok. Ha nem, bármennyire is szeretitek egymást, sajna külön kell folytatnotok, pont az életkorotok (fõleg a nõé) miatt. Nincs értelme még 2-3 évig reménykedni, és ugyanott tartani, mint most. Most még belefér egy újrakezdés, de ha ezt 3-5 év múlva léped meg, már nem biztos, hogy sikerül a gyerek. És ha többet is szeretnél, sajnos nagyon itt lenne az ideje az elsõnek. Errõl senki nem tehet, ha 35 vagy, hát 35 vagy, ez van, ezt kell szeretni. Ezért is meg fogom kapni a lepontozást, de sajnos ennyi idõsen ezek a realitások. Az összeköltözés jó ötlet, tulajdonképpen nem is értem, hogy ennyi idõsen miért vártatok vele 2 évet. Szerintem hasznos, ha kiderül, hogy a hétköznapokban tudtok-e együtt élni. Ettõl még nem lesz közös kassza, meg holtomiglan-holtodiglan. És... az eljegyzés nem minden. A fentiek erre is vonatkoznak, ennyi idõsen nem szabad 2-3-4 stb. évig jegyben járni, mert semmire nem garancia, csak egy gesztus, amitõl nem leszel fiatalabb. Ne érts félre, én is szeretem a varázslatos dolgokat, és ezeket nem szabad elrontani, és kell tudni játszani is, de emellett az embernek tudatosan kell élnie és terveznie az életét. Nem minden percet aprólékosan beosztani, hanem tudnia azt, hogy mik az álmai, most hol tart, és hogyan tudja az álmait elérni.
Bocs kérdezõ, de a kérdésedbõl rögtön az jött le, hogy biztosan egy 18 éves teszi ezt fel, de tévedtem... 35 éves vagy b*szki, de gondolkodásilag nem úgy tûnik... Felnõtt emberek vagytok meg kellene beszélni a dolgokat! Ezzel nem azt értem, hogy direktbe rá kell kérdezned, hogy "akkor mikor veszel el drágám" hanem, hogy megbeszéljétek a további közös jövõt, vagyis, hogy fontos-e nektek a házasság, az összeköltözés és, hogy õ mit gondol ezeknek a menetérõl, hogy melyik legyen hamarabb stb! Ha ilyen dolgot nem tudsz vele megbeszélni 35 évesen akkor ha nagyobb gondjaid lesznek azt, hogy?? Egy kapcsolat a kommunikációról szól, ha az nincs akkor nem sok jövõtök van!!!
Egyáltalán nem hülyeség.Szerintem várj még egy kicsit, ne próbáld erõltetni a dolgot.
Szia! Mi kicsit idõsebbek vagyunk, közelebb a negyvenhez. Két és fél éve vagyunk együtt, de most gondolkoztam el rajta, hogy egyáltalán akar-e tõlem valami komolyabbat. Már éltünk együtt, most költöztünk újra össze. Poénból beírtam egy köz. oldalon, hogy "eljegyezve", jöttek a gratulációk, az õ rokonaitól is. Amikor ezt elmondtam neki, elég érdekes volt a reakciója... Fel akarta hívni az egyik rokonát, hogy megnyugtassa; nem igaz az eljegyzés, csak én szórakoztam. Egy éve még együtt nézegettük a gyûrûket a kirakatban... Majd megbeszélem vele, ha meggyógyul. Szerinted?
A kérdező hozzászólása: Na, most akkor mindenkinek! Megkérte a kezemet hétvégén!!!! Nagyon boldog vagyok, életem legszebb napja volt! Azért nem éltünk együtt eddig, mert viszonylag messze lakunk egymástól, mindkettõnknek állása van. Páromnak stabil méghozzá, ami a mai világban nem elhanyagolható. Én fogok költözni, amint sikerül a közelben munkát találnom. Sokat gondolkodtam azon, amit mondtatok. Lehet éretlen vagyok, de inkább álmodozó! Miért baj az, hogy arról álmodsz, hogy a párod megkérje a kezedet anélkül, hogy megbeszélnéd, szájába rágnád, sugallnád neki, hogy erre vágysz? Õ a tökéletes társ...és mivel eddig minden gondolatomat kitalálta, tudtam...ezt is kifogja, és valóra váltja az álmomat! 35 éves vagyok, és nem akartam korán beleugrani egy összeköltözésbe...hisz volt már pár elcseszett kapcsolatom. Ez a kapcsolat viszont életemben a legjobb, ami történt velem. Pontosan tudom, hogy lakva ismerszik meg a másik...hisz nem vagyok mai csirke, éltem már együtt másokkal is. Most viszont nem tévedek. Ti! Felnõtt, érett emberek! Nektek nincsenek álmaitok? Aki megbeszélte ezt a párjával...valljátok be! Nem esett volna jobban nektek, ha a párotok saját elhatározásából kéri meg a kezeteket, és nem miután megbeszéltétek, hogy akarjátok?
A kérdező hozzászólása: És nincs baj a kommunikáció terén...de ha mindenki mindent le tudna kommunikálni a párjával, családjával, környezetével, akkor ez az oldal nem is létezne! És a "kedvenc "válaszom mindig az: hogy miért nem beszélitek meg egymással? Van az a szitu, amikor nem akarom vele megbeszélni. Ám, mivel már megkérte a kezemet, õszintén elmondtam, mit szeretnék, hogy szeretném, stb...és tudtam, hogy meg fog kérni, mert beszéltünk a házasságról, de én nagyon sokáig nem voltam házasságpárti, ezért habozott eddig. Ha õt nem ismerem meg, ma sem lennék az! Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Szerintem ez éppen fordítva van! Pont az a meglepõ, ha valaki két éven BELÜL kéri meg a nõ kezét, ugyanis kell annak idõ, hogy kiderüljön, hogy mennyire illetek össze. Sõt, szerintem éppen hogy elõbb össze kell költözni és akkor kiderül, hogy valóban hogy tudtok együtt élni! Majd csak ezek után van értelme eljegyzésen gondolkozni. (Különben is maga a papír, majd egyszer a házasságról, nem garantál olyan sokat, bocs.)
Kioktatás akár nekem is szólhat, pedig nem az volt a célom, sajnálom ha úgy érezted. Leülni megbeszélni pedig nem az eljegyzést kell, mármint nem leültetni és direktbe rákérdezni, hogy mikor is akarsz elvenni. De megbeszélni azt, hogy mit vártok az élettõl és fõleg egymástól, mik a prioritások és ezek mennyire egyeznek, milyen sorrendben elfogadható nektek, hogy a legnagyobb események megtörténjenek veletek. Ez még messze nem arról szól, hogy bármire is rákényszerítenéd, arról nem is beszélve, hogy a legtöbb férfinek egy eljegyzés semmit nem jelent és eszükbe sem jut, hogy a nõ arra vágyik ( "sajnos" nem olvasgatják a gyk-ek erre vonatkozó részeit :-) ). Álmodozni pedig szabad és kell is, csak nem kell összetéveszteni a "várja hogy a sült galamb a szájába repüljön" jelenséggel.
A kioktatást gondolom rám értetted ... pedig hidd el nem annak szántam . Azért köszi a lepontozást !!! 11 .válaszoló
A kérdező hozzászólása: Minden nap gondolok rá...de akkor elveszne a varázs. Bár, talán már így is elveszett, hogy ezen agyalok.
De arról már csak beszéltetek, hogy akartok-e házasságot, és ha igen, akkor kb. mikor... Ha még errõl sem beszéltetek, akkor ez a kapcsolat még nem érett meg a jegyességre sem.
6 éve vagyok együtt a párommal, nem kérte még meg a kezem. Pedig 3 gyereket is szültem neki. Nem zaklatom vele, õ tudja mit akar. Persze igazából rosszul esik, de ez van, nem fogom ezzel piszkálni.
A kérdező hozzászólása: Beszéltünk róla. Az a fura, hogy kettõnk közül õ az abszolút házasságpárti, mindig is hangoztatta, most hogy megtörtem, most meg mégsem lép...
Még össze sem költöztetek de már házasodni akarsz. Könnyü tiniként mindent akarni, bele nem gondolva a dolgokba...
Ha 20 év körüliek vagytok, akkor igen (hülyeség). Ha elmúltatok kb. 30, akkor nem. Ha már 40 felé jártok, akkor nagyon el kéne dönteni, hogy közösek-e a céljaitok, mert ha nem, akkor sajna tovább kell lépned, ha akarsz gyereket.
2 ev utan? Nem kell rohanni, attol hogy osszekoltoztok meg nem muszaj jegyben jarni.
A kérdező hozzászólása: 35 vagyok, párom 38!
Ne haragudj Kedves Kérdezõ, de ha nem tudtok leülni és egy ilyen dolgot õszintén megbeszélni, akkor még nagyon nincs itt az idõ sem az eljegyzésre, sem a házasságra, sem a gyerekre. Egy valódi kapcsolatban ugyanis ennél fontosabb, kényesebb, kellemetlenebb dolgokat is meg kell tudni beszélni, ha azt akarjátok, hogy mûködjön. "Elveszne a varázs"? Hol élsz Te tündérországban? 35 évesen ez így elég gyerekes gondolkozás szerintem...
Elõször költözzetek össze ...ha minden oké továbbra is utána gondolkodj azon , hogy megkérhetné a kezed .Nekem 12 év együtt élés és iskolás gyerek után kérte meg a párom a kezemet ! Oké a ti helyzetetekben érthetõ , hogy nem akarsz ki tudja mennyit várni , pláne ha közös gyermeket is szeretnétek , de ne tedd az összeköltözést lánykéréstõl függõvé .32/N
Nem veszne el a varázs. Mi a megismerkedésünk után pont két évvel jegyeztük el egymást. 33 és 34 évesek voltunk akkor. Beszéltünk arról már, hogy össze szeretnénk házasodni, mégis meglepett a gyûrûvel :)
Még simán megkérheti a kezed. Nekem a párom akkor kérte meg a kezem, mikor több, mint 3 éve már együtt voltunk. Ha teszem azt már 10 éve élnétek így együtt, akkor azt mondom, hogy nem akar házasodni és így jó neki. Mennyi idõsek vagytok? Nem beszéltetek még a terveitekrõl?
Bocsi, most látom, hogy hány évesek vagytok...
A kérdező hozzászólása: Nem nem tudunk, nem érzem úgy, hogy ezt kéne tennem. Az mennyivel jobb, hogy te megbeszélnéd vele, és elmondaná, hogy mit hogy akar. Itt már felmerülhet benned, hogy vajon igazán akarja e, v. csak azért mert te feldobtad a témát, úgymond kierõszakoltad, hogy megkérjen. Ennek mégis hogy lehet örülni? Az álmok nem vesznek el felnõtt korban. Attól még lehet ábrándozni. Itt nem igazságot kell osztani!Sok ember mondja el a véleményét, mindenkiét meghallgatom. Ez volt a célom, és nem az, hogy bírálják a cselekedeteimet. Azért a kioktató válaszokat is köszönöm. Eszembe juttatják miért nem látogattam az oldalt 2 évig.
A kérdező hozzászólása: A normális válaszokat szívbõl köszönöm.
Talán soha sem fog megkérni, én sem tettem meg. Viszont amikor a barátnõm közölte velem, hogy férjül vesz, én nem tiltakoztam, csak azt mondtam, hogy pár nappal elõtte szóljon, hogy ne tervezzek programot. Õ és a szülõk mindent elintéztek. Amikor indulni kellett az esküvõmre, mindenki beült az autójába, csak én ücsörögtem egyedül a kertben, rövidnadrágban. Romantikus mi??? Ennek már 12 éve. :) Ne várj tovább, kérd meg te a kezét.
Gratulálok Nektek!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!