Találatok a következő kifejezésre: Arra a hogy (7873 db)

Az alábbi két angol mondat helyes? "you are telling me to" és a "you telling me to"? Elvileg ugyanazt jelenti, csak egyik helyen van ARE, a másik mondatban pedig nincsen és nem tudom eldönteni, hogy az are feltétlenül kell-e, vagy sem.

Legjobb válasz: You are telling me to do my homework (pl) helyesen ot van az are! ugyanis ott a be a fõige (persze ragozva) are nélkül nem jó a mondat, persze megérteni megértik, de ha úgy akarnám lefordítani a mondatot, hogy nyelvtanilag tükrözze a hibát, akkor a két mondat kb ez: Arra utasítasz, hogy megcsináljam a leckét te utasítás engem, hogy csináljam meg a leckét

You are telling me to do my homework (pl) helyesen ot van az are! ugyanis ott a be a fõige (persze ragozva) are nélkül nem jó a mondat, persze megérteni megértik, de ha úgy akarnám lefordítani a mondatot, hogy nyelvtanilag tükrözze a hibát, akkor a két mondat kb ez: Arra utasítasz, hogy megcsináljam a leckét te utasítás engem, hogy csináljam meg a leckét
Elsõsorban ezek még nem mondatok, ahoz be kellene fejezni.:D Na de a kötözködést félretéve, az elsõ a helyes. Úgy hivják, hogy present continuous(folyamatos jelen) és egy éppen most történõ cselekvést ir le. kijelentõ módban be létige + v1 + -ing.
Elsõsorban ezek még nem mondatok, ahoz be kellene fejezni.:D Na de a kötözködést félretéve, az elsõ a helyes. Úgy hivják, hogy present continuous(folyamatos jelen) és egy éppen most történõ cselekvést ir le. kijelentõ módban be segédige + v1 + -ing.
létige helyett segédige...boccs a duplaposztért
You are telling me to... - helyes You telling me to... - helytelen! You tell me to... - így lenne helyes a második. Simple present: You tell Present perfect: You are telling
"Present perfect: You are telling" Hülyeséget írtam, bocsánat. Ez Present Continuous, nem perfect. :) )
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm mindenkinek! A mondatos megállapítás pedig jogos.:P

Hogyan tudom jobban kímélni a tft monitort? Ha kikapcsolom arra a fél órára amig nem használom a gépet v úgy hagyom? Arra célzok, hogy lehet h a ki-be kapcsolgatás jobban árt mint ha folyamatosan menne?

Legjobb válasz: Ha tudnád mennyi áramot eszik, akkor *nád le nagyívbül, hogy árt vagy nem. Ha csak bevan dugva a gép is megeszik majd száz vattot. Ha nemhiszed mérd meg. Veszel a pijacon eggy vattérõt pár ezerér, oszt megméred veléje. Hasznájj kikapcsolható hosszabbitót, oszt amikor nem kell hogy mennyen a gép, nyomd le az egész kócerájt. Mi is íccsinájuk. Meg vegyé energijatakarékos égõt (bár az állítólag mérgezõ valamennyire, tuggya p*cs hogy mennyire igaz, nékem ojan van). Majd a záramé fogok fizetni. Inkább zabálok az árán eggy piddzát. Gondolom megértettél.

Ha tudnád mennyi áramot eszik, akkor *nád le nagyívbül, hogy árt vagy nem. Ha csak bevan dugva a gép is megeszik majd száz vattot. Ha nemhiszed mérd meg. Veszel a pijacon eggy vattérõt pár ezerér, oszt megméred veléje. Hasznájj kikapcsolható hosszabbitót, oszt amikor nem kell hogy mennyen a gép, nyomd le az egész kócerájt. Mi is íccsinájuk. Meg vegyé energijatakarékos égõt (bár az állítólag mérgezõ valamennyire, tuggya p*cs hogy mennyire igaz, nékem ojan van). Majd a záramé fogok fizetni. Inkább zabálok az árán eggy piddzát. Gondolom megértettél.
minden elektromos berendezésnek árt a ki, de leginkább a bekapcsolás. ha megfigyeled, az égõk is leggyakrabban a bekapcsols pillanatában mennek tönkre - a miértjébe most nem megyek bele. a tft (lcd) monitoroknak a háttérvilágítást biztosító inverterek a legsebezhetõbb részei, ezért, ha csak viszonylag rövid idõre hagyod magára a monitort, akkor célszerûbb, ha bekapcsolva hagyod. a kikapcsolás mellett szól, hogy az lcd képernyõ is beéghet, ha statikus képtartalom van rajta hosszabb ideig, de kevéssé hajlamos eme jelenségre, mint a hagyományos (crt) monitorok. szerintem az általad jelzett félóra valahol éppen azon a határon van, amikor még nem érdemes kikapcsolni.
Használd a "képernyõkímélõt". vezérlõpult>megjelenítés>képernyõkímélõ
A kérdező hozzászólása: d enem áramspórolás érdekel, ahnem az h ne menjemn hamar tönkre a tft monitor
A ki-be kapcsolgatás jobban árt a monitornak, mint a folyamatos üzem. Úgyis lerakja magát standby -ba, ha nem csinálsz semmit.
Idefigyejjémá! Három hónap alatt vételezhecc új téjefté monyitort az áram árán. Oszt tégedet meg még mindég az érdekel, hogy árte nékije a kapcsolgatás? Elment a maradék józad eszed is? Számojjá má utánna!
kedves "jópofa" szakértõ barátom! nem akarok beleszólni a leki problémáidba, de ne hidd, hogy azért, mert oly' nagyon "humorosan" írsz, attól még igaz is lesz az. (örülnék, ha elárulnád, hogy merre lehet fellelni azt a tft monitort, amelyet három havi üzem árából meg lehet vásárolni. rögvest felvásárlom az egész raktárkészletet :)
A kérdező hozzászólása: engem nem ay áramspórolgatás érdekel...... csak néha mitnha bevibrálna a monitor.és lehet azért mert folyamatosna megy, és kímélni aakrom..a képernyõkímélõrõl meg azt hallottam h sz** sem ér..igaz ez?

Mozilla Firefoxról netezem. Elég sokat járok még most is myvipre, embereket nézegetni, de nagyon zavar ha valakinek beirom a kereszt vagy vezetékneve első betűjét több név kijön arra a betűre :S hogyan kell azokat onnan kitörölni?

Legjobb válasz: Na akkor kövesd!: Nyomd le felül az Eszközök menüt és kattints rá beállításokra ->katt rá az adatvédelemre Ott van egy legördülõ menj rá és kattints arra hogy: Nem jegyzi meg az elõzményeket. utána lejjebb kattints arra hogy minden elõzmény törlése.aztán katt az Ok-ra és kész:)

Na akkor kövesd!: Nyomd le felül az Eszközök menüt és kattints rá beállításokra ->katt rá az adatvédelemre Ott van egy legördülõ menj rá és kattints arra hogy: Nem jegyzi meg az elõzményeket. utána lejjebb kattints arra hogy minden elõzmény törlése.aztán katt az Ok-ra és kész:)
Jaígy nem fog megjegyezni semmit! még a weboldalakat se..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Szépen:)
Szerintem nem árt legalábbis jobb hogy tic-tacot eszel, mintha meginnál napi egy üveg wisky-t.
olvasd el mik az összetevõi ...
Jesszusom, nem rágja szét a nyelvedet? :-)) Nekem már egy szem után is fáj... Szerintem még 2 doboznyiban sincs annyi semmibõl, hogy ártson.
Nekem is volt ilyen idõszak, most megpróbáltam csökkenteni az "adagot". De csak azért, hogy ne legyen magas a cukrom. Amúgy nem hiszem, hogy ártana.

Egy webáruházban rendeltem egy akciós terméket, aminek nagyon kedvező ára volt. A bolt felhívott telefonon, hogy az ár hibás volt, és nem áll módjukban teljesíteni ezen az áron a megrendelést. Joguk van ehhez?

Legjobb válasz: Sajnos elõfordulhat. Van joguk hozzá, általában valahol a webáruházban fel is szokták tüntetni, hogy az árak tájékoztató jellegûek, és az elírásokért nem tudnak felelõsséget vállalni. Valahol érthetõ, minden ember hibázhat, veszteséget meg nem termelhetnek maguknak egy elírás miatt.

Sajnos elõfordulhat. Van joguk hozzá, általában valahol a webáruházban fel is szokták tüntetni, hogy az árak tájékoztató jellegûek, és az elírásokért nem tudnak felelõsséget vállalni. Valahol érthetõ, minden ember hibázhat, veszteséget meg nem termelhetnek maguknak egy elírás miatt.
Ahhoz nem volana joguk, hogy értesítés nélkül más árat kérjenek, eladási kötelezettségük viszont nincs, így nem kötelesek a kiírt áron eladni neked.
utolsó vagyok. az igaz, hogy webáruházakban néhol ki van írva, hogy tájékoztató jellegûek az árak(nyilván egy boltban nincs ilyen kiírva, ott nem visszakozhatnak). de ha nincs kiírva akkor neked van igazad, viszont továbbra is fenntartom, hogy nem tudod bizonyítani.
fogyasztóvédelemnek nyugodtan jelezheted õket és a homáron keltheted a jó hírüket....
tévedés, nincs joguk. azon az áron kötelesek eladni, amin kiírták, akkoris ha hibás. nézz csak utána. nyilván marha nehéz bizonyítani, hogy akkor más ár volt kiírva, mikor rendelted, de a törvény szerint kutya kötelességük azon az áron adni. mi a tescoban egyszer vettünk valamit és a kiírtnál drágábban húzták le, mondván az a helyes ára. nyilván mentem reklamálni, hogy nem ennyi van kiírva. beletelt fél órájukba, de odaadták annyiért, ugyanis nem tehet mást. az õ hibája, ha rosszul ír ki valamit és a vásárlók megtévesztésének minõsül. sajnos sokan nem tudják ezt. ergo nincs joguk hozzá. ha egy katalógusban rossz az ár, akkoris a bolt szívja meg, ugyanis még vásárlás elõtt figyelmeztetnie kell, hogy más az ár(plakátokon, kiírásokon minden boltban). de valószínûleg nem tudod bizonyítani, viszont megvenned sem kötelezõ.

Ha valamiben arra fogadok, hogy vesztek és megnyerem a fogadást, akkor az most mi? !

ocs,most csak ilyen hülyeségre futotta -.-

Legjobb válasz: tegyük fel: szkanderezzel a barátoddal és fogadtok hogy melyikõtök fog nyerni és te arra fogadsz, hogy fog nyerni... elvileg nem lesz semmi értelme mert õ is magára fog fogadni... teát hülyeség.. amúgy meg csak arra lehet fogadfni, hogy õ nyer vagy döntettlen vagy õ nyer...

tegyük fel: szkanderezzel a barátoddal és fogadtok hogy melyikõtök fog nyerni és te arra fogadsz, hogy fog nyerni... elvileg nem lesz semmi értelme mert õ is magára fog fogadni... teát hülyeség.. amúgy meg csak arra lehet fogadfni, hogy õ nyer vagy döntettlen vagy õ nyer...
south park: jézus és sátán bokszolnak. a sátán 8x akkora mint jézus, ezért az összes ember rá fogad. a sátán meg az egyetlen, aki arra fogad, hogy jézus nyer, és hagyja magát legyõzni. sátán megnyeri a sok lóvét , és nagyon gonosz, és muhahahahaaaa
Nem jött be....*.*'
akkor egy vesztes nyertes vagy:S
A kérdező hozzászólása: hmm...
Vigaszdíj?Nem tudom de jó a kérdés.

FONTOS! Ha ajándékba adunk egy könyvet és eredetileg rá van nyomtatva az ár a borítóra, akkor hogy illik ajándékozni? Le kell húzni az árat vagy maradhat rajta?

Legjobb válasz: Ha le tudod venni az árát mert matrica akkor vedd le róla.Ha nem megy akkor fekete filctollal szépen húzd át.Ha eleve nyomtatva van a könyv borítóján az ár,akkor ne foglalkozz vele.Az igazság az,hogy aki szereti a könyveket,az soha nem fogja megnézni mennyiért vetted,mert egy használt könyvnek is tudnak örülni,fõleg ha olyan könyv amit régóta keres! "egy könyvbarát"

Ha le tudod venni az árát mert matrica akkor vedd le róla.Ha nem megy akkor fekete filctollal szépen húzd át.Ha eleve nyomtatva van a könyv borítóján az ár, akkor ne foglalkozz vele.Az igazság az, hogy aki szereti a könyveket, az soha nem fogja megnézni mennyiért vetted, mert egy használt könyvnek is tudnak örülni, fõleg ha olyan könyv amit régóta keres! "egy könyvbarát"
Szia! Ha teljesen lelehet szedni, akkor tedd, de ha rá van nyomtatva, akkor nem szabad csinálnod vele semmit!! (protokoll szabály :) )
ha rá van nyomtatva akk csak ALKOHOLOS filccel húzd át...:)

2 év után már hülyeség arra számítani, hogy megkéri a kezemet?

Minden nap úgy érzem, mintha valami nagy dologra készülne...de nem teszi. Szerelmesek vagyunk. Nem kérdõjelezem meg az érzéseit, de mégis mennyi idõ kell hozzá, hogy egy pasi elkötelezze magát? Az összeköltözést akarja mindenképpen, én meg jó néven venném, ha elõbb megkérné a kezem....

Legjobb válasz: Arra még nem gondoltál, hogy ezt vele kellene megbeszélned?

Arra még nem gondoltál, hogy ezt vele kellene megbeszélned?
Lehet, hogy még számára nem jött el a megfelelõ pillanat! a lényeg az hogy mindketten ezt akarjátok! Ismerek én is a baráti társaságunkból olyan párt ahol a férfi 8 év után kérte meg a lány kezét( pedig a lány már évek óta várta), mert akkor már az esküvõ is szóba jött és nem akarta azt hogy évekig jegyben járjanak! Szóval türelem lehet holnap megkéri a kezed!
Nekem az jött le, hogy eddig te nem voltál házasság párti, õ meg igen. Tudja, hogy meggondoltad magad? Ha nem, akkor lehet már csak tapintatból sem kér meg.
Lehet, hogy az összeköltözés után akarja, mivel akkor derül ki igazán, hogy mennyire illetek össze.
Eggyeltalán nem ha szeretitek egymást akkor remélni kell az mindig be.jön !!!!! :-)
Attól hogy beszélgettek egymással, akár a házasság szándékáról....még nem erõszakoskodik senki...ne haragudj, nem bántani akarlak, de ha ilyen a kapcsolatotok....(nem beszéltek meg dolgokat csak mert mi van ha erõszaknak hiszi) az nagyon gáz... Tudni kell megnyílni a párodnak, õszintén beszélgetni akár cikinek gondolt dolgokról (is). Ha nem ismered õt annyira, hogy tudd, nem fogja erõszakolásnak gondolni ha csak beszélgettek a házasságról, akkor bocsi de éretlen az egész kapcsolat. A férjem pl 1 hónap után kért meg. (24-21 évesek voltunk akkor. õ a fiatalabb. (Másfél év után házasodtunk). De mi teljesen kötetlenül beszélgettünk errõl a kapcsolatunk elején, mert mindketten komolyan gondoltuk és úgy jöttünk össze. Ráadásul õ hozta fel a témát elõször. :D És én nem féltem õszintén elmondani, hogy nincs kifogásom az ellen ha egy ideig járás, majd együtt élés van, de azért mondjuk 2 -3 év után max (egész kapcsolatot nézve) már szeretnék házasságban élni. Õ is elmondta hogy neki sincs ellenére a házasság, hiszen úgy érzi megtalálta azt a nõt akinél nem kell ezen gondolkodni se:D
azta azt hittem max 20 vagy :) kommunikáció az nulla ebben a kapcsolatban, felnõtt emberek és nem tudnak beszélgetni, katasztrófa!
Szerintem szóba lehet úgyis hozni a házasságot, hogy a varázs is megmaradjon, és ne is érezze, hogy bármit is ráerõltetsz. Pl. mi akkor beszélgettünk róla, amikor a barátok esküvõje kapcsán szóba jött, hogy nekünk melyik lagziban mi tetszik, túl korán/pontidõben/vagy túl késõn csinálták-e szerintünk, mekkora esküvõ tetszene. Én 19, párom 20 volt, mikorösszejöttünk, és 6, 5 év után jegyzett el.
Rosszul teszed. két év után, ilyen idõs korban már nagyon is itt az ideje összeköltözni, nem is értem, hogy nem volt rá igényetek korábban. Lakva ismerszik meg az ember, ez nagyon nagy igazság, és ameddig nem ismered (nyilván soha nem lehet egy másik embert 100%-ig kiismerni, de annyira pár hónap alatt is lehet, hogy egyáltalán mûködik-e az együttélés), addig meg se forduljon a fejedben házasság - legfeljebb a romantikus álmaidban. Sajnos ennyi realitás mindenkibe kell, hogy szoruljon, saját jól felfogott érdekében. Nem tudom, hogy kinek a "hibája", hogy csak most jutottatok el egyáltalán az összeköltözésig, de ha neki ment ilyen lassan - ennyi idõsen! - az elhatározás, akkor én a lánykérést se datálnám meglepõen koraira...Bár, ki tudja. Azért érdemes összeköltözéskor leülni megbeszélni a jövõt, hogy kinek mik az elvárásai, és akkor nem ér meglepetés (negatív értelemben)...
Szerintem is az összeköltözést kellene megvárni, hogy egyáltalán tudtok-e együtt élni. Írtad, hogy 35, 38 évesek vagytok. Nem vagytok idõsek, de azért "benne vagytok a korban" abból a szempontból, hogy már van egy kialakult életritmusotok, életetek, külön. Nem biztos, hogy ugyanolyan egyszerû lenne kompromisszumokat kötnötök, alkalmazkodnotok egymáshoz, mert ennyi idõsen nem fog már az ember annyit változni, vagy könnyen változtatni bizonyos megszokott szokásain. Van egy középkorú pár ismerõsöm, akik szintén 2 éve vannak együtt, pár hónapja költöztek össze, de annyit vitáznak, veszekednek mióta együtt élnek, hogy rosszabbak mint a tinik. A nõ próbálná a férfit több alkalmazkodásra, megértésre bírni, hogy többet legyen otthon, viszont a férfi az évek alatt míg egyedül élt nem ehhez volt szokva, így a nõ a feje tetején is állhat 2 napig akár, akkor sem fog változni/változtatni. Persze vannak kivételek, de attól még várjátok meg mi sül ki az összeköltözésbõl. Egyébként a párommal mi is 2 éve vagyunk együtt, 2 hete kérte meg a kezem, 1 éve együtt is élünk. Esküvõ jövõre lesz. Nem siettetem a dolgot, teljesen meglepetésként ért a lánykérés, bár csak az idõpontot illetõen, hiszen azért már elõtte beszélgettünk eljegyzésrõl, esküvõrõl, így mindketten tudtuk, hogy együtt szeretnénk megöregedni. Tehát beszélgess el a pároddal, hogy õ hogyan képzeli a jövõtöket, abból sok mindent megtudhatsz, leszûrhetsz. 24/N, 32/F
7. válaszoló vagyok, én írtam, hogy életkortól függ, jól le is pontoztak érte. De akkor megindoklom bõvebben: Akár tetszik, akár nem, a nõknek kb. 40 éves korukig van reális esélyük a gyerekszülésre. (Lehet 40 felett is, de nincs garancia rá, hogy összejön, hogy egészséges lesz a baba, és nem lehet tudni, meddig élünk, a gyereket fel is kéne azért nevelni... stb. stb.) 20 évesen még el lehet lenné évekig egy kapcsolatban úgy, hogy nem is gondolsz erre. Fiatal vagy, elõtted az élet, haverok, buli, Fanta. Tanulni kell, megalapozni a jövõt, ismerkedni, kipróbálni magad, fejleszteni a személyiségedet. Semmi nem történik, ha 1, 2, 5, 10 év múlva szétmentek, megsiratod és találsz mást, most már érettebb fejjel. 28-30 körül már érdemes átgondolni, van-e értelme a kapcsolatodnak, de még mindig nem vagy lekésve semmirõl. Sokan találják meg a párjukat 30 fölött (bár a facér pasik száma csökken, az elváltaké sajnos nõ), te is így voltál ezzel. Ebben az életkorban az embernek már eléggé stabil a személyisége, pontosan tudja, milyen párra vár. (Jó esetben tudja.) Vagy legalább azt tudja, hogy milyet nem akar. 35 évesen viszont - ha szeretnél gyereket, netán többet is - tilos leragadni egy meddõ kapcsolatban. Azt gondolom, hogy ennyi idõsen 2 év alatt el kell tudni dönteni, hogy akarsz-e a másik mellett elkötelezõdni, akarsz-e tõle gyereket. Ha valaki nem tudja eldönteni, az sajnos szinte mindig nemet jelent. 35 évesen igenis fel kell vállalni, hogy te családot és gyereket akarsz. Természetesen nem kell megkérned a párod kezét, és semmiképpen sem kell naponta 3-szor megkérdezni, mikor akar elvenni. De beszélgetni kell a jövõrõl. Amúgy szerintem ez a megismeréshez is hozzá tartozik, házasságpárti vagy nem, szeretne egy gyereket, mikor szeretne stb. Nyilván ezek nem ígéretek lesznek, nem arról van szó, hogy õ 2 év, 4 hónap és 5 nap múlva akar gyereket, mert addig bármi lehet, szét is mehettek, a fejére is eshet egy tégla. De tudnotok kell egymásról, közösek-e a céljaitok. Ha nem, bármennyire is szeretitek egymást, sajna külön kell folytatnotok, pont az életkorotok (fõleg a nõé) miatt. Nincs értelme még 2-3 évig reménykedni, és ugyanott tartani, mint most. Most még belefér egy újrakezdés, de ha ezt 3-5 év múlva léped meg, már nem biztos, hogy sikerül a gyerek. És ha többet is szeretnél, sajnos nagyon itt lenne az ideje az elsõnek. Errõl senki nem tehet, ha 35 vagy, hát 35 vagy, ez van, ezt kell szeretni. Ezért is meg fogom kapni a lepontozást, de sajnos ennyi idõsen ezek a realitások. Az összeköltözés jó ötlet, tulajdonképpen nem is értem, hogy ennyi idõsen miért vártatok vele 2 évet. Szerintem hasznos, ha kiderül, hogy a hétköznapokban tudtok-e együtt élni. Ettõl még nem lesz közös kassza, meg holtomiglan-holtodiglan. És... az eljegyzés nem minden. A fentiek erre is vonatkoznak, ennyi idõsen nem szabad 2-3-4 stb. évig jegyben járni, mert semmire nem garancia, csak egy gesztus, amitõl nem leszel fiatalabb. Ne érts félre, én is szeretem a varázslatos dolgokat, és ezeket nem szabad elrontani, és kell tudni játszani is, de emellett az embernek tudatosan kell élnie és terveznie az életét. Nem minden percet aprólékosan beosztani, hanem tudnia azt, hogy mik az álmai, most hol tart, és hogyan tudja az álmait elérni.
Bocs kérdezõ, de a kérdésedbõl rögtön az jött le, hogy biztosan egy 18 éves teszi ezt fel, de tévedtem... 35 éves vagy b*szki, de gondolkodásilag nem úgy tûnik... Felnõtt emberek vagytok meg kellene beszélni a dolgokat! Ezzel nem azt értem, hogy direktbe rá kell kérdezned, hogy "akkor mikor veszel el drágám" hanem, hogy megbeszéljétek a további közös jövõt, vagyis, hogy fontos-e nektek a házasság, az összeköltözés és, hogy õ mit gondol ezeknek a menetérõl, hogy melyik legyen hamarabb stb! Ha ilyen dolgot nem tudsz vele megbeszélni 35 évesen akkor ha nagyobb gondjaid lesznek azt, hogy?? Egy kapcsolat a kommunikációról szól, ha az nincs akkor nem sok jövõtök van!!!
Egyáltalán nem hülyeség.Szerintem várj még egy kicsit, ne próbáld erõltetni a dolgot.
Szia! Mi kicsit idõsebbek vagyunk, közelebb a negyvenhez. Két és fél éve vagyunk együtt, de most gondolkoztam el rajta, hogy egyáltalán akar-e tõlem valami komolyabbat. Már éltünk együtt, most költöztünk újra össze. Poénból beírtam egy köz. oldalon, hogy "eljegyezve", jöttek a gratulációk, az õ rokonaitól is. Amikor ezt elmondtam neki, elég érdekes volt a reakciója... Fel akarta hívni az egyik rokonát, hogy megnyugtassa; nem igaz az eljegyzés, csak én szórakoztam. Egy éve még együtt nézegettük a gyûrûket a kirakatban... Majd megbeszélem vele, ha meggyógyul. Szerinted?
A kérdező hozzászólása: Na, most akkor mindenkinek! Megkérte a kezemet hétvégén!!!! Nagyon boldog vagyok, életem legszebb napja volt! Azért nem éltünk együtt eddig, mert viszonylag messze lakunk egymástól, mindkettõnknek állása van. Páromnak stabil méghozzá, ami a mai világban nem elhanyagolható. Én fogok költözni, amint sikerül a közelben munkát találnom. Sokat gondolkodtam azon, amit mondtatok. Lehet éretlen vagyok, de inkább álmodozó! Miért baj az, hogy arról álmodsz, hogy a párod megkérje a kezedet anélkül, hogy megbeszélnéd, szájába rágnád, sugallnád neki, hogy erre vágysz? Õ a tökéletes társ...és mivel eddig minden gondolatomat kitalálta, tudtam...ezt is kifogja, és valóra váltja az álmomat! 35 éves vagyok, és nem akartam korán beleugrani egy összeköltözésbe...hisz volt már pár elcseszett kapcsolatom. Ez a kapcsolat viszont életemben a legjobb, ami történt velem. Pontosan tudom, hogy lakva ismerszik meg a másik...hisz nem vagyok mai csirke, éltem már együtt másokkal is. Most viszont nem tévedek. Ti! Felnõtt, érett emberek! Nektek nincsenek álmaitok? Aki megbeszélte ezt a párjával...valljátok be! Nem esett volna jobban nektek, ha a párotok saját elhatározásából kéri meg a kezeteket, és nem miután megbeszéltétek, hogy akarjátok?
A kérdező hozzászólása: És nincs baj a kommunikáció terén...de ha mindenki mindent le tudna kommunikálni a párjával, családjával, környezetével, akkor ez az oldal nem is létezne! És a "kedvenc "válaszom mindig az: hogy miért nem beszélitek meg egymással? Van az a szitu, amikor nem akarom vele megbeszélni. Ám, mivel már megkérte a kezemet, õszintén elmondtam, mit szeretnék, hogy szeretném, stb...és tudtam, hogy meg fog kérni, mert beszéltünk a házasságról, de én nagyon sokáig nem voltam házasságpárti, ezért habozott eddig. Ha õt nem ismerem meg, ma sem lennék az! Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Szerintem ez éppen fordítva van! Pont az a meglepõ, ha valaki két éven BELÜL kéri meg a nõ kezét, ugyanis kell annak idõ, hogy kiderüljön, hogy mennyire illetek össze. Sõt, szerintem éppen hogy elõbb össze kell költözni és akkor kiderül, hogy valóban hogy tudtok együtt élni! Majd csak ezek után van értelme eljegyzésen gondolkozni. (Különben is maga a papír, majd egyszer a házasságról, nem garantál olyan sokat, bocs.)
Kioktatás akár nekem is szólhat, pedig nem az volt a célom, sajnálom ha úgy érezted. Leülni megbeszélni pedig nem az eljegyzést kell, mármint nem leültetni és direktbe rákérdezni, hogy mikor is akarsz elvenni. De megbeszélni azt, hogy mit vártok az élettõl és fõleg egymástól, mik a prioritások és ezek mennyire egyeznek, milyen sorrendben elfogadható nektek, hogy a legnagyobb események megtörténjenek veletek. Ez még messze nem arról szól, hogy bármire is rákényszerítenéd, arról nem is beszélve, hogy a legtöbb férfinek egy eljegyzés semmit nem jelent és eszükbe sem jut, hogy a nõ arra vágyik ( "sajnos" nem olvasgatják a gyk-ek erre vonatkozó részeit :-) ). Álmodozni pedig szabad és kell is, csak nem kell összetéveszteni a "várja hogy a sült galamb a szájába repüljön" jelenséggel.
A kioktatást gondolom rám értetted ... pedig hidd el nem annak szántam . Azért köszi a lepontozást !!! 11 .válaszoló
A kérdező hozzászólása: Minden nap gondolok rá...de akkor elveszne a varázs. Bár, talán már így is elveszett, hogy ezen agyalok.
De arról már csak beszéltetek, hogy akartok-e házasságot, és ha igen, akkor kb. mikor... Ha még errõl sem beszéltetek, akkor ez a kapcsolat még nem érett meg a jegyességre sem.
6 éve vagyok együtt a párommal, nem kérte még meg a kezem. Pedig 3 gyereket is szültem neki. Nem zaklatom vele, õ tudja mit akar. Persze igazából rosszul esik, de ez van, nem fogom ezzel piszkálni.
A kérdező hozzászólása: Beszéltünk róla. Az a fura, hogy kettõnk közül õ az abszolút házasságpárti, mindig is hangoztatta, most hogy megtörtem, most meg mégsem lép...
Még össze sem költöztetek de már házasodni akarsz. Könnyü tiniként mindent akarni, bele nem gondolva a dolgokba...
Ha 20 év körüliek vagytok, akkor igen (hülyeség). Ha elmúltatok kb. 30, akkor nem. Ha már 40 felé jártok, akkor nagyon el kéne dönteni, hogy közösek-e a céljaitok, mert ha nem, akkor sajna tovább kell lépned, ha akarsz gyereket.
2 ev utan? Nem kell rohanni, attol hogy osszekoltoztok meg nem muszaj jegyben jarni.
A kérdező hozzászólása: 35 vagyok, párom 38!
Ne haragudj Kedves Kérdezõ, de ha nem tudtok leülni és egy ilyen dolgot õszintén megbeszélni, akkor még nagyon nincs itt az idõ sem az eljegyzésre, sem a házasságra, sem a gyerekre. Egy valódi kapcsolatban ugyanis ennél fontosabb, kényesebb, kellemetlenebb dolgokat is meg kell tudni beszélni, ha azt akarjátok, hogy mûködjön. "Elveszne a varázs"? Hol élsz Te tündérországban? 35 évesen ez így elég gyerekes gondolkozás szerintem...
Elõször költözzetek össze ...ha minden oké továbbra is utána gondolkodj azon , hogy megkérhetné a kezed .Nekem 12 év együtt élés és iskolás gyerek után kérte meg a párom a kezemet ! Oké a ti helyzetetekben érthetõ , hogy nem akarsz ki tudja mennyit várni , pláne ha közös gyermeket is szeretnétek , de ne tedd az összeköltözést lánykéréstõl függõvé .32/N
Nem veszne el a varázs. Mi a megismerkedésünk után pont két évvel jegyeztük el egymást. 33 és 34 évesek voltunk akkor. Beszéltünk arról már, hogy össze szeretnénk házasodni, mégis meglepett a gyûrûvel :)
Még simán megkérheti a kezed. Nekem a párom akkor kérte meg a kezem, mikor több, mint 3 éve már együtt voltunk. Ha teszem azt már 10 éve élnétek így együtt, akkor azt mondom, hogy nem akar házasodni és így jó neki. Mennyi idõsek vagytok? Nem beszéltetek még a terveitekrõl?
Bocsi, most látom, hogy hány évesek vagytok...
A kérdező hozzászólása: Nem nem tudunk, nem érzem úgy, hogy ezt kéne tennem. Az mennyivel jobb, hogy te megbeszélnéd vele, és elmondaná, hogy mit hogy akar. Itt már felmerülhet benned, hogy vajon igazán akarja e, v. csak azért mert te feldobtad a témát, úgymond kierõszakoltad, hogy megkérjen. Ennek mégis hogy lehet örülni? Az álmok nem vesznek el felnõtt korban. Attól még lehet ábrándozni. Itt nem igazságot kell osztani!Sok ember mondja el a véleményét, mindenkiét meghallgatom. Ez volt a célom, és nem az, hogy bírálják a cselekedeteimet. Azért a kioktató válaszokat is köszönöm. Eszembe juttatják miért nem látogattam az oldalt 2 évig.
A kérdező hozzászólása: A normális válaszokat szívbõl köszönöm.
Talán soha sem fog megkérni, én sem tettem meg. Viszont amikor a barátnõm közölte velem, hogy férjül vesz, én nem tiltakoztam, csak azt mondtam, hogy pár nappal elõtte szóljon, hogy ne tervezzek programot. Õ és a szülõk mindent elintéztek. Amikor indulni kellett az esküvõmre, mindenki beült az autójába, csak én ücsörögtem egyedül a kertben, rövidnadrágban. Romantikus mi??? Ennek már 12 éve. :) Ne várj tovább, kérd meg te a kezét.
Gratulálok Nektek!

Hol van arra a bizonyíték, hogy megéri nekünk gazdaságilag az EU-tagság?

Vona Gábornak megígérte Orbán, hogy elküldi az emberei által készített számolásokat, amikbõl kiderül, hogy többet kapunk, mint amennyit adunk. Ha jól tudom, ezt a mai napig nem hozta nyilvánosságra, pedig jó régen mondta már.. És mi másért, ha nem azért, mert totál ráfizetés az egész?

Legjobb válasz: Hol van arra bizonyíték, hogy nem éri meg? Én itt semmilyen bizonyítékot nem látok, valaki más?

Hol van arra bizonyíték, hogy nem éri meg? Én itt semmilyen bizonyítékot nem látok, valaki más?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 12.40 :D most teljesen dilettánsként. gondolom erre volt egy vizsgálóbizottság. gondolom az adatok nyilvánosak. és ennek van egy formája ahogy ki lehet kérni õket. a parlamentben a miniszterelnöktõl kérni ezt, enyhén szólva is demagóg. ráadásul nem is ígérte meg Viktor (jajjj nehogy már védjem õt), hogy elküldi az emberei által készített számolásokat. Konkrétan azt mondta, hogy van rá igény, akkor szívesen bocsátanak számokat Vona rendelkezésére. Gondolom a Jobbik ezt az igényt írásos formában benyújtotta valahol. Nem csak beböffentette a Parlamentbe, majd aztán hat hónap múlva megint, hogy nem kaptunk ám semmit... Ez továbbra sem bizonyítja, hogy az EU gazdaságilag ne érné meg. Sõt, legyek kicsit demagóg? A miniszterelnök mondta a saját szájával, hogy vizsgáló bizottság kiszámolta, hogy az EU-n kívül sokkal rosszabb. Saját magad hoztál bizonyítékot az állításod ellenkezõjére.
Tudom, nem friss, de 2009-ben 2 600 milliárddal kaptunk többet, mint amennyit befizettünk: [link] És akkor ez csak a bevétel-kiadás része a történetnek, nincsen benne, hogy tagjai vagyunk egy gazdasági egységnek, ami kereskedelmi szempontból nagyon nem mellékes, mégha azt is szokták mondani, hogy az EU-n kívül is van élet, ugye.
"Pavics Lázár az adatok összesítése után" Vajon ha õ tudott adatokat összegezni, amihez nyilván hozzá is tudott férni, akkor felmerül bennem a kérdés: a Jobbikban nincs gazdasági szakember, aki számításokat tud végezni? Hiszen ezek az adatok nekik is rendelkezésükre állnak. Egyébként meghallgattam a videót. Orbán nem ígérte, hogy bármit is küld. Azt mondta, adatokat bocsát Vona vona részére. Talán el kellene menni érte.
Utánaolvastam Paviknak. ideézem: " Mivel véleményem szerint a „szabadság felismert szükségszerûség”, EU-val történõ jövõbeni tárgyalásaink során a valós helyzetbõl kiinduló magyar álláspont, javíthatja hazánk tárgyalási pozícióját, fõleg az EU-15 országokkal szemben. Így ebben szerzett ismeretünk hazánk javait gyarapíthatja. 2013.03.24, Pavics Lázár Közgazdász" Szó nincs itt arról, hogy Pavics az EU-ból való kilépést favorizálná, szemben a Jobbikkal.
A kérdező hozzászólása: A hátteret nem ismerem, és nem ismerem a folyamatot sem. Azonban a Jobbik nem azt mondja, hogy ki kell lépni az eu-ból, hanem azt, hogy ki kell írni egy népszavazást, hogy így, 10 év távlatából megkérdezzék az embereket, hogy még mindig jónak látják-e.
Az Alaptörvényt sem ismered. Ez egy jó politika a Jobbik részérõl. Olyasmit skandál, amirõl tudja, hogy nem lehet megvalósítani, de jó a népet etetni vele. Az Alaptörvény szerint az EU-ból kilépni a Parlament 2/3-os többségével lehet. Olyan népszavazást, ami az Alaptörvény módosítására irányul, nem lehet kiírni.
Nem igazán számszerûsíthetõ. Nagyon sok tétel van, biztos mindkét oldalon ki lenne hagyva egy csomó minden a számolásból. Ami nem lenne kihagyva, az pontatlanul lenne felbecsülve. Ha elkészülne a számítás, és az jönne ki belõle, hogy bõven megéri nekünk az EU-tagság, a Jobbik ízekre szedné, felsorolna egy rakás nem számszerûsíthetõ és nem egyértelmûen az EU számlájára írható dolgot (cukorgyár-effektus), hogy azokat is bele kéne számolni, és akkor már biztos negatív stb. Addig úgysem nyugodnának, míg nem szájuk ízének megfelelõ eredmény jönne ki.
"Azt, hogy Vona Gábornak megígérte Orbán, hogy kiadja azokat a számolásokat, amik igazolják, hogy az Eu nekünk jó üzlet? " Akkor mindketten jó nagy gyökerek, ugyanis az a része, amit lehetséges kiszámolni, bárki számára hozzáférhetõ, még ha nem is egy helyen. Az EU támogatási rendszerén keresztül kapott pénz mindenképp közpénz, tehát nyomon lehet követni, ha valaki áldoz rá idõt és energiát. Ezen kívül attól meg gondolom senki nem lesz szegényebb, hogy nem fizet vámot... Meg magánszemélyként nekem az is jól jött, amikor a hibás termék becseréléséért nem kellett közelharcot vívni, hanem az EU irányelvnek köszönhetõen elég volt azt mondanom, hogy ne haragudjanak, de ez enm mûködik, kérem vissza a pénzt...
Még az égvilágon semmit nem nyertünk!!!!!! Ez tény. Az EU-s fejlesztési pénzek nagy része így is úgyis minket illett. Azokat a pénzeket fõleg az EU közös vámbevételeibõl folyósítják és mint jelentõs tranzitország nekünk ez így is úgyis jár, amivel pedig többet kapunk a feltételekkel ami a felhasználásához van kötve biztosítják hogy az vissza is áramoljon a nagy "fejlesztõ" nyugati cégeken keresztül oda ahonnan jött. Na persze az EU-ról jócskán van mit érvelni mellette és ellene de itt erre nincs elég szabad hely. XD Tény hogy többet kapunk papíron, mint amit kapnánk a tagság nélkül, de a komplex következményekrõl alig beszélnek. Ami pedig ezek a komplex következmények egyik legveszélyesebb elem amit nem tudunk papíron levezetni csak saccolni tudjuk. Na persze ilyen van jócskán pozitívumokból is. Én inkább azt mondanám az EU tagsággal kapcsolatban jelenleg, ismétlem jelenleg, vesztésre állunk. Vagyis többet vesztettünk mint nyertünk volna ha várunk a csatlakozással amíg megerõsödünk. A társadalom kettéhasadt egy szûk réteg számára ugyan, olyan életmód, bõség, a javak végtelen sokszínûsége köszöntött be hogy azt pl a 70-es 80-as években el se tudtuk képzelni. csakhogy mivel fizettünk érte? Van egy szûk réteg túlzó becsléssel is csak 20%, aki számára eljött a Kánaán, és van egy 40% aki számára olyan mértékû élet-színvonalbeli csökkenés következett be amit sajnos a tudatlan és embertelen többség fel se fog vagy ha fel is fogja nem érdekli. 22.500 Ft-ból (ami csak egy évig jár, és csak akkor ha volt elõzõ egy évben bejelentett munkád), a 37.000 forintos vagy szerencsésebb esetben a 49.500Ft-os közmunkafizetésbõl, vagy 65.000 Ft-os minimálbérbõl kérdem én, milyen életre futja? Hogy lehet abból megélni? Hogy vesz ételt, hogy kerüli el hogy télen ne fagyjon halálra, hogy fizet rezsit, ha megbetegszik mibõl vesz gyógyszert, mibõl vesz ruhát, tisztasági szereket..... Saját házról, kocsiról, nyaralásról nem is beszélve... Aztán van egy másik 40% akit nevezünk az átlagnak õk valahogy megélnek, valahogy kifizetik a rezsit, van mit tenni a hûtõbe, valahogy kifizeti a rezsit, a kocsitörlesztõt, gyereket nevel és talán egy évben egyszer eljut nyaralni. Na ilyen egy eltorzult társadalom. És barátaim ebben élünk, ez az ország ez a világ. A legszomorúbb pedig az egészben hogy alig van akit ez érdekel. Ez a kapitalizmus és annak legveszélyesebb eleme a liberalizmus. Kérdem én hogy gondolhatja bárki is hogy az EU a mi érdekeinket tartja szem elõtt. Egy gyenge kis szegény országét. Szerintetek csak úgy kapjuk mert hát vannak a németek, franciák, angolok és õk úgy látják hogy mi ha már nyomorban tartottuk és tartjuk jelenleg a világot, nagyok és erõsek vagyunk legalább a saját "csapatunk" gyengébb játékosainak segítünk fejlõdni és pénz adunk nekik. Hát elárulok valamit, az hogy az erõsebb és gazdagabb áldozatot hozzon, törekedjen az egyenlõségre és igazságra, segítse a gyengébbet és szegényebbet nem kapitalista hozzáállás. és végképp nem liberalista....
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "Az EU-s fejlesztési pénzek nagy része így is úgyis minket illett. Azokat a pénzeket fõleg az EU közös vámbevételeibõl folyósítják és mint jelentõs tranzitország nekünk ez így is úgyis jár, amivel pedig többet kapunk a feltételekkel ami a felhasználásához van kötve" Az EU KÖZÖS vámbevételeibõl. Nem abból, amitõl a magyar költségvetés elesett a csatlakozással, hanem az összestõl. És jelentõs tranzitországnak nevezni Magyarországot egyszerûen vicc. Tranzitország, mert a határon van, így a közúti és a vasúti szállítmány egy része (amely Ukrajna és Szerbia felõl jön - ugye, az milyen borzasztó sok?) a magyar határon át érkezik meg az EU-ba. De a jelentõs jelzõ erõs túlzás. A feltételek pedig nem véletlenül vannak megszabva. Ezek fejlesztési pénzek; az a céljuk, hogy olyan autópályák legyenek az országban, amelyek méltók arra, hogy az európai autópályarendszer részeinek nevezhessük õket; az a céljuk, hogy itt is akadálymentesek legyenek a középületek; az a céljuk, hogy az ország többé-kevésbé úgy nézzen ki, mintha valóban egy európai ország volna, nem egy félázsiai lepratelep, ahol negyven-ötven éve semmi nem épült. Ehhez muszáj megszabni a feltételeket, mert ha nem volnának feltételek, akkor az összes akadálymentesítésre szánt pénzbõl negyvencentis kilátók épülnének. "22.500 Ft-ból (ami csak egy évig jár, és csak akkor ha volt elõzõ egy évben bejelentett munkád), a 37.000 forintos vagy szerencsésebb esetben a 49.500Ft-os közmunkafizetésbõl, vagy 65.000 Ft-os minimálbérbõl kérdem én, milyen életre futja? Hogy lehet abból megélni? Hogy vesz ételt, hogy kerüli el hogy télen ne fagyjon halálra, hogy fizet rezsit, ha megbetegszik mibõl vesz gyógyszert, mibõl vesz ruhát, tisztasági szereket..... Saját házról, kocsiról, nyaralásról nem is beszélve..." Sehogy. De senki nem is mondta, hogy ennyibõl kell. Mi az, hogy "csak" egy évig jár a munkanélküli segély? Miért, hány évig járjon, egy életen át, vagy mi? Tudod te, mi az, hogy egy teljes év munka nélkül? Tudod, mennyi mindent lehet ennyi idõ alatt csinálni? Például megtanulni egy nyelvet (tanár nélkül, könyvtárból kölcsönzött nyelvkönyvvel), vagy bizonyos szintig kitanulni egy mesterséget. Elköltözni egy másik városba, netán egy másik országba, ahol könnyebb munkahelyet találni. Vagy a másik út: kifogásokat keresni és panaszkodni. Az elõbbi nem biztos, hogy sikerre vezet - az utóbbi biztos, hogy nem vezet sikerre. Na, ILYEN egy eltorzult társadalom. Annak a 20%-nak nem azért fér bele évi egy nyaralásnál több, mert gazdag családba születtek, hanem azért, mert a pénzen kívül a sikeres emberek életfelfogását is megörökölték. A szegény családba születetteknek ezt tanulniuk kell (tudom, mirõl beszélek, én sem kacsalábon forgó palotában nevelkedtem). De én nagyon sokaknál azt tapasztalom, hogy nem is akarják megtanulni, mert a gazdagságra afféle bûnként tekintenek, aki gazdag, biztos mocskos ügyletekkel kereste a pénzét, pfuj. Hát az ilyenekbõl nem is lesz soha még csak közel sem gazdag ember.
A kérdező hozzászólása: tetro: http://www.youtube.com/watch?v=2L01jx2QcTU 4.50-tõl van az idevágó rész. Ez után jó sok idõvel volt egy olyan felszólalás, amibõl kiderült, hogy még mindig nem küldte el a szóban forgó számolásokat.
12.22 oké. orbán viktor nem ígért ilyet Vonának, és az EU igenis megéri nekünk. te mindkettõnek az ellenkezõjét állítod. kielemezhetjük a mondatodat általános iskolás gyerekek módjára, hogy rá gyere te is, melyik a kérdõ része és melyik az állító, de erre komolyan szükség van? na még egyszer. attól hogy teleömleszted állandóan igazolatlan állításokkal az oldalt, attól még azok nem lesznek igazak. ahogy az állítás attól még állítás marad, hogy teszel egy kérdõjelet a végére.
Na ja meg ha orbánék elküldték volna szerinted a jobbik nyilvánosságra hozza amikor az eu ellenesség a rasszizmus és antiszemitizmus mellett a pártnak a harmadik tartópillére?
A kérdező hozzászólása: tetro: A szabályzatban az áll, hogy nem lehet egy kérdésen belül egy másik kérdést feltenni, és te azt csináltad, ezért jelentettem, minden bizonnyal törlésre is kerül a hozzászólásod, mert nem tartod be a szabályokat. Ha annyira érdekel, akkor írj ki egy új kérdést, vagy fejezd be mások kérdéseinek a fikázását! 2.: Te sem a kérdésre válaszolsz, remélem tudatosult benned. Egyrészt tök érthetetlen amit írsz, szóval ha már nem a kérdésre válaszolsz, akkor legalább normálisan tedd. Másrészt meg ne lovagolj mindig ezen a hülyeségen, hogy a Jobbik antiszemita, raszista meg nem tudom milyen képzelgésetek van még. Vona Gábot Londonban pl zsidó rabbikkal is értekezett, hát ez is alátámasztja azt, hogy mekkora antiszemita, ugye?
Azt ne felejtse el senki aki az Eu-t szídja, hogy kb Bulgária(mondjuk most már Õk is jobban állnak), Bosznia színvonalon élnénk ha nem lenne a tagság.. Be kell látni hogy nem tehetnénk meg azt hogy függetlenek legyünk, még így sem képesek vezetni az ország kiadásait a nagyokosok, hát még úgy. Olyan korrupció, meg elnyomás lenne, amitõl itt is háború venné kezdetét az eu csatlakozás mellett. Tehát nem feltétlen a gazdasági értékeket kell elsõk között szemügyre venni, fontosabb a polgári jog.
12.01 ez esetben a kérdésed is mehet a kukába. mivel semmit sem akarsz megtudni, most sem, ahogy a többi tucatnyi kérdésednél sem, csak kinyilatkoztatsz. Állítasz valamit, amit sehogy sem igazolsz. Már pedig a pártpropagandát nem itt kellene terjeszteni. És nagyon ügyes vagy, hogy felismertél egy kérdõjelet a mondat végén, de akkor ezzel együtt a "kérdésedet" is jelentheted.
A kérdező hozzászólása: tetro: Csak neked még egyszer: A kérdés az, hogy mi a bizonyíték arra, hogy gazdaságilag megéri nekünk az EU-tagság. Úgyis akkora ásznak tartod magadat, úgyhogy akár válaszolhatsz egyszer az életben normálisan is egy kérdésre. A te kérdésed teljesen más kérdés, ha gondolod, és tényleg érdekel, akkor írd ki, biztosan kapsz rá értelmes választ, mert nem te fogsz válaszolni rá.
12.11 ez nem kérdés, attól hogy átfogalmazod. egyszerûen a szokásos eu-ellenes propagandád. és most is, ahogy soha, nem támasztod alá semmivel. hanem mások igazolják, hogy neked nincs igazad, hiszen te odabiggyesztettél egy kérdõjelet. és nagyon szívesen cáfolom, ha hozol bizonyítékokat. de te ezt még soha nem tetted meg, és most se vagy rá hajlandó. persze, úgy nehezebb trollkodni és hazudozni összevissza...
A kérdező hozzászólása: Akkor mond el nekem, hogy mit hazudozok össze-vissza, és mit is kéne alátámasztanom pontosan? Azt, hogy Vona Gábornak megígérte Orbán, hogy kiadja azokat a számolásokat, amik igazolják, hogy az Eu nekünk jó üzlet? Én ezt az egyetlen állítást látom a kérdésemben, bár azt már tudom, hogy te látnok vagy, és képes vagy mindenbe belelátni az antiszemitizmust, vagy amit csak akarsz. Vagy azt igazoljam, hogy a forint gyengült?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "Nos igen, ha forintban számoljuk, akkor valóban több pénzt kapunk, de csak azért tûnik többnek, mert gyenge a forint. Euróban nézve kevesebbet." ezt a reszet nem ertem. Ha egyszer van egy bejovo X meg egy kimeno Y, akkor ha az egyik forintban tobb mint a masik, akkor az euroban is tobb, mivel az egy sima szorzas. Egyebkent en nem vagyok benne biztos hogy annyira megerne, mert nem csak a bejovo osszeget kell nezni, hanem azt is hogy azt mire kolthetjuk. Mert az EU nem finansziroz barmit, es lehet hogy olyasmikre megy el ami egyelore nagyon nem lenne egeto, es az a penz jobb helyen lenne mashol. Szoval ilyen szempontbol nem teljes erteku penz, inkabb olyan mint a kafeteria, hogy megvan mire koltheted. Azt se konnyu szamszerusiteni, hogy bizonyos kerdesekben fel kell adni a fuggetlenseget (kozponti bank, kozponti szabalyozasok, lisszaboni szerzodes...), mint ahogy azt sem hogy szabad mozgas van, tehat gond nelkul lehet Londonban, Parizsban, Berlinben munkat vallalni. Szoval sok a nem szamszerusitheto hatrany/elony. De maradjunk a gazdasagnal: azt se tudjuk elore kiszamolni hogy jarnank pl ha vamokat vethetnenk ki a termekekre, mivel ahhoz josnak kellene lenni hogy megmondjuk ilyen esetben mennyi termek jonne be. Na de hogy roviden valaszoljak a konkret kerdesedre: sehol nincs ra bizonyitek, mivel ezt -velemenyem szerint- nem lehet bizonyitani.
Kérdezõ! "Vona Gábornak megígérte Orbán, hogy elküldi az emberei által készített számolásokat ... ezt a mai napig nem hozta nyilvánosságra" Azt ígérte (ha ígérte), hogy leköldi, nem azt, hogy nyilvánosságra hozza. Magyarország 2012-ben (idei adatok még nincsenek) 1435 milliárd forint támogatást kapott az EU-tól, és 235 milliárdot fizetett be az EU költségvetésébe. Ha tudsz számolni, akkor ez a bizonyíték.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); #1 http://www.youtube.com/watch?v=rynUPFxEwyk http://www.youtube.com/watch?v=iJcRmg9fxRI http://www.youtube.com/watch?v=O-bm3TmaE0M http://www.youtube.com/watch?v=hw8gZR6P-vI http://www.youtube.com/watch?v=FDOreKiH8fM http://www.youtube.com/watch?v=5IOlIWjtVg0 http://www.youtube.com/watch?v=EpDnnyqSurI http://www.youtube.com/watch?v=QJDREGi6JYs Pavics Lázár az adatok összesítése után arra a megállapodásra jutott, hogy a hazai veszteség, illetve a külföldiek extra haszna 2011-ben mintegy 7600 milliárd forint összeget tett ki, ami a GDP mintegy 27 százalékát jelenti. Ráadásul a kivitt jövedelem az alacsony hazai foglalkoztatási szintet tovább csökkenti. A közgazdász által összesített számítások alapján a Magyarországról történõ tulajdonosi jövedelem kiáramlása az EU-hoz való csatlakozási folyamatunk kezdete óta, pontosabban 1995 és 2011 között 37 019 milliárd forintot tett ki. Mint megállapítja, a globális, illetve más összehasonlítható mutatókban kifejezve ez azt jelenti, hogy 2000 és 2010 között az EU-15 országok a kedvezõbb cserearány révén (hazai vámok leépítése miatt stb.) éves átlagban 2, 09 százalék GDP-értéket kitevõ cserearány-veszteséget okoztak, ezzel szemben mindössze 0, 6 százalék GDP-értéket kitevõ nettó támogatást adtak. [link] Most te jössz haver!
Mint támogatás/befizetés ami számszerûsíthetõ egyértelmûen megéri, sokkal több pénzt talicskáztak be ez ügyben, viszonylag szabad felhasználási keretekkel és igencsak lanyha ellenõrizéssel, mint amennyit nekünk folyósítanunk kéne feléjük. A Palvicz fele elmélkedés azért ökörség, mert az európai szabad piacra (hangsúlyozom nem az Eu-s piacra) belépésünk és integrációnk már a rendszerváltáskor megtörtént nálunk és az összes exszoci szatellit vagy tagállamban. A törököknél vagy éppen az oroszoknál lévõ európai külföldi mûködõtõke befektetés pedig õk egy deka támogatást nem kaptak és az Uniós integrációba sem vesznek részt, ennek ellenére Palvicz úgy kezeli, hogy ha nem lenne az EU egy nyugati pénzkitalicskázó nagytõkés se vert volna tábort. Nem veszi figyelembe az uniós tagállamokba kivitt magyar cégek magyar exportját, ahogy a külföldi mûködõtõkét amit belénk nyomtak se, ahogy a nem számszerûsíthetõ eredményeket sem vették be a buliba a nyerõ oldalon. Másrészt a legfontosabb tényezõt kihagyta a buliból, az aktuális regnáló kormányokat, akiknek az a feladata, hogy érdekeinket képviseljék ahol lehet és a közpénzekbõl valami épkézláb dolgot hozzanak létre. Nos ez a magyar közéletben eléggé axiomatikus tézis, hogy ez nemigazán sikerült. Lenyúlták, kiosztották amit a lehet a többit csak meg a dilettanizmusuknak köszönhetõen barmolták el. Ez pedig egy szorosabb integrációs törekvésû csoportban, ahol az összérdek mellett a a sajátról sem illik megfeledkezni sem sikerült. A rendelkezésre álló félmilliárd emberbõl álló piacot a tekintélyes összegû támogatások ellenére hazánkban nem történt semmi. A verseny viszont nem állt meg és a régiós és európai versenytársak lesöpörtek és söpörnek minket és kénytelenek vagyunk a Balkánnal versenyezni. A jogi normakontroll pedig komoly versenyhátrányt nem okozott, de a kormányainkat a szocikat és a mostaniakat is egyaránt megakadályozta félig-meddig abban, hogy a saját hatalmi klientúráikat építsék fel, persze a szuverenitás tiszteletben tartásával, meg néhány a halandó ember életét megkönnyítõ dolgot is át kellett vennünk. Az európai integrációs lehetõség egy jó lehetõség volt és még most is az lenne, ha tudnánk élni vele. A honatyáink által szerzett negatívumokat már megmaradtak ezen a kilépés sem segít, de legalább a teljesen tönkretehetetlen elõnyöket is bebuknánk.
Igen lehet.
A kérdező hozzászólása: Hogyan??Köszönöm a válaszodat!
Jailbreakelni kell majd cydiábol feltenni az appsyncet. Utána ugyan úgy tudod telepíteni õket mint zenéket itunesból.
A kérdező hozzászólása: Rendben de én úgy tudom, hogy ez a Jail Break egy hack progi az ios7-hez nem?Amúgy köszi, hogy írtál!
A kérdező hozzászólása: Nem nagyon szeretném hackelgetni!Vmi Apple barát megoldás nincsen???Géprõl mint a zenét átrakni, majd szinkronizáli Itunes-szal?
A zenékkel nincs gond. Bármilyen forrásból származó anyagot fel tudsz tenni itunesal. Appokat viszont csak appstoreból hivatalosan, vagy pedig jailbreak útján.
A kérdező hozzászólása: Jaa!Ok!A zenét tudom, de köszi a válaszod!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!