Találatok a következő kifejezésre: Apum tegnap 6 (3 db)

Apumat tegnap magas vércukorral bevitték a kórházba, 4-6 os norm. érték helyett 40 volt a cukra, mennyire nagy a baj?

Eddig nem tudtuk,h cukros,tegnap derült ki....Nagy a baj???

Legjobb válasz: Biztos hogy kordába lehet tartani, de ez elég magas, biztos kap rá lehet inzulint, azt megtanulja hogy kell beadni, vagy ha azt mondják gyogyszeresen lehet kezelni az még jobb,ne izgulj, tudják a dokik mit kell csinálni . Egy egészségügyis Debrecenböl.

Biztos hogy kordába lehet tartani, de ez elég magas, biztos kap rá lehet inzulint, azt megtanulja hogy kell beadni, vagy ha azt mondják gyogyszeresen lehet kezelni az még jobb, ne izgulj, tudják a dokik mit kell csinálni . Egy egészségügyis Debrecenböl.
Azért az a 25-ös érték se játék ... De ha már bekerült kórházba, csak kezdenek vele valamit, mégha nem is lesz könnyû mindent úgy megszokni. Nekem az a furcsa, hogy a 40-es érték elõtti esetnél semmi elõjele nem volt korábban? Hát sok sikert, de erre nagyon figyelni kell, nem játék ez, komoly szövõdmények ill. "mellékbetegségek" léphetnek fel.
A kérdező hozzászólása: Köszi neked is a választ.Nem, semmi elõjele nem volt.Amikor bement verejtékezett, szédült, ennyi volt a tünet, elõtte semmi.Most állítják be a cukrát, mostmár max 12 re megy fel, úgyhogy javulgat.Az étkezésre meg nagyon kell majd figyelni, dehát örülünk h nincs "nagyobb" baj.
Oké-oké, csak erre hosszú távon nagyon figyelni kell, mert majd biztos lemondják de olvashatod is, miylen szövõdményei vannak (érsûkület, keringési problémák ...stb). Szóval nem játék.
Ne izgulj. Kordában kell tartani a cukrát, valószínû inzulint fog kapni, hacsak nem egy kirívó eset volt ez a 40. De gyógyszert biztos fog rá szedni. Alaposan ki fogják vizsgálni. A cukorbetegségnek vannak veszélyei, akkor ha nem kezelik. Apud jó kezekben van, tehát nem lesz baj. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszod!Mára "már" lement 25re, ez mondjuk biztató...Köszi még 1X.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen Neked is!

Apum tegnap meghalt. 6 éve nem találkoztam vele. Meddig kell feketét viselnünk?

Legjobb válasz: Ezt szerintem neked kell eldöntened, mennyire áll közel a szívedhez, viszont szerintem nem ruhával vagy rendszeres temetõbe járással fejezheti ki a szeretét az ember. Igazából szerintem egy hétig elég.

Ezt szerintem neked kell eldöntened, mennyire áll közel a szívedhez, viszont szerintem nem ruhával vagy rendszeres temetõbe járással fejezheti ki a szeretét az ember. Igazából szerintem egy hétig elég.
Ha jól tudom, a fekete ruha hordása azt jelképezi hogy gyászolsz. Egyféle jelzés az emberek felé töled, hogy tapintatosabbak legyenek ebben az idõszakban.Ha ugy érzed erre szükséged van, akkor tedd.Én is feketében jártam hetekig apám halála után. Részvétem..
Én sem hordtam feketét, és senki nem várta el.
a szokás 1 év gyász. de annyira mindegy hogy miben jársz. az idösebbek ha betartják akkor 1 év.
mikor apum meghalt én 3 hónapig hordtam feketét, azóta nem....igaz, közbe kismama is lettem, és azért se akartam, meg apum utálta a fekete szint...gyász nehéz dolog, mig valaki át nem éli addig ne irkáljon olyanokat h magába kell tartania az embernek!!!!!! én igenis sirok ha apum eszembe jutt és nem érdekel hol és ki elõtt vagyok, ki kell adni..na minegy
Én a nagyapám halálakor egyszerûen nem tudtam elképzelni magam feketében. Meg ugye akkor mindenki kérdezget, és nem volt lelkierõm százszor is elmondani a dolgot. Én úgy oldottam meg, hogy egy fekete szalagot tûztem a ruhámra. Masnira kötöttem, tehát nem is az a szabályos gyászszalag volt. Egy idõ után már le tudtam tenni, feltûztem a szobámban a falvédõre. Addig ott volt, míg el nem költöztem onnan.... Van aki csak a temetésig hordja a feketét, van aki 6 hétig, van aki 1 évig. Anyukám mikor az õ apja meghalt, 1 évig csak feketében járt. Nekem az elég vacak volt.
Szerintem az ember nem a ruházatában hordja a gyászát. Az elsõ napokban oké, de azt gondolom, akkor is elég a szürke ruka, pláne, ha nincs tiszta feketéd, csak, mondjuk, ujjatlan felsõ, abban gyászolni nevetséges is. Sõt, engem személy szerint idegesít, ha feltûnõ gyászban lévõ emberek között kell lennem. (Kivéve persze a temetést). Senki másra nem tartozik, nem kell idegeneknek is látni, mi történt veled. Aki közelebb áll a szívedhez, úgyis tudja, másokat nem kell ezzel zavarba hozni. Ez ellentmond az illemtannak, csak személyes vélemény.
Én elvbõl nem hordtam feketét anyám halála óta. S nem a hagyományok gyalázása végett, hanem azért, mert a családom képmutatása többek közt ebben nyílvánult meg. Tehát rajtam fekete csak a temetésen volt, de bizton merem állítani, hogy én gyászolom õt a leginkább lassacskán 3 éve. Nincs olyan nap, hogy ne gondolnék rá 1000x is! Fogadd õszinte részvétemet!
Feketét nem "kell" viselned, csak ha tényleg szükségét érzed, például érzelmi okokból vagy egyszerûen csak tiszteled a hagyományokat. A klasszikus illemtan közeli hozzátartozó halála esetén egy évi feketében járást ír elõ, amely idõ alatt eleinte mindenféle díszt nélkülözõ, egyszerû (konzervatív) szabású ruhát kell viselni, fél év után már lehet a fekete mellé más színeket is viselni. Persze mindez csak felnõttekre vonatkozik: gyerekeket még a "mély gyász" idején sem járatnak tiszta feketében.
Ja, még azt kihagytam, hogy a gyászruha viselete igazából azt a célt is szolgálta a megemlékezés mellett, hogy tulajdonképpen beszélt a gyászoló helyett, mindenki tudta ebbõl, hogy neki gyásza van, nem kérdezgették, hogy miért rosszkedvû, hanem kifejezték az emberek a részvétüket. Akkorban, amikor ennek még nagyobb hagyománya volt, az emberek is jobban tudták, mit illik mondani, ha valaki gyászol. Szóval nem voltak ilyen tanácstalanok, mint manapság. Errõl mostanában már nem szokás beszélni, ezek a szokások mára nagyjából eltûntek. Pedig sok esetben megkönnyítették a gyász feldolgozását.
Feketét viselni nem kötelezõ, manapság már sokan nem is követik ezt a hagyományt, de ettõl még lehet õszinte a gyászuk. Ha hat éve nem is találkoztatok, akkor talán nem álltatok olyan közel egymáshoz (gondolom ezért érezted fontosnak ezt megemlíteni), így szerintem nem szükséges gyászt viselni. Ha szeretnéd, akkor hordhatsz feketét, de egy hétnél tovább nem hiszem, hogy a te esetedben kéne. Ha a hagyományt teljes mértékben be akarod tartani, akkor egy évig kell feketében járni, fél év után már elég, ha csak a szoknyád/nadrágod meg a kabátod fekete.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!