Találatok a következő kifejezésre: Apuka ha a (274 db)

Mit tehet egy apuka, ha a kisfia fél tőle és sír ha meglátja?

Párom előző kapcsolatából született egy gyerek. Munka miatt nem mindig tudta elhozni, így volt hogy 1 hónapig nem is látta. (Én meg ugye nem hozhattam el, mert a gyerek anyja nem engedné - amit meg is értek). Ha felmegyünk együtt a gyerekért, a kisfiú elkezd sírni, elindul hazafelé. Nyáron és kora ősszel nem volt ilyen probléma, pedig akkor is volt, hogy 2-3 hétig nem tudta elhozni a fiát a párom. Október óta valami megváltozott, a gyerek egyszerűen fél az apjától, azt mondta nem szereti sem őt sem engem. (Az, hogy engem nem szeret, nem akkora tragédia, de fáj azt hallani, hogy az apját sem szereti). Amikor elhozzuk - mert ha hisztizik nem szívesen hozzuk el akarata ellenére, az anyja viszont szó szerint ránk tukmálja a gyereket (holott látszik rajta, hogy nem akar jönni) - és hazaérünk vele, teljesen megnyugszik, jól eljátszunk vele, de az apjának nem fogad szót, és alig várja, hogy hazamehessen. Többször előfordult, hogy felment a párom a gyerekért (felvitette magát kocsival), de az annyira hisztizett, hogy inkább nem hozta el. Aztán azt mondta az anyja, hogy a párom sz.rik a gyerek fejére. Ez nem így van, csak mi is pénzből élünk, és nem mondhatja azt a párom, hogy ő hétvégén nem fog dolgozni,mert azonnal kirúgják. Szerintem az anyuka fordítja a gyereket az apja ellen, személyes okok miatt. Beszélni nem tudunk vele, csak annyit mond, hogy a párom tehet arról, ahogy a gyerek viselkedik. :( Nem tudom mit lehetne tenni, már az is eszembe jutott, hogy elhagyom a párom hátha akkor anyuka nem fog szemétkedni és megjavul a viszony a gyerek és az apja között. 3,5 éves a kisfiú és kb 2 éve vannak külön a szülei.

Legjobb válasz: Igen nézd szinte 99%-ra teszem annak az esélyét, hogy az anyuka idegeníti el a gyermeket a párodtól, és tõled is. Te magad írtad, hogy volt egy idõszak amikor ez nem volt így. Valami nem teszhet az anyukának, és mpst megy szerintem az "agymosás" a gyermeknél. És sajnos még nagyon picike a gyeekmek ahhoz, hogy bizony feltétel nélkül el is hisz azt amit hall otthon rólatok. Úgy vélem ha párod valóban nem egy agresszív ember, akitõl félni kéne, akkor egyszerûen nem tudok másra gondolni, csak arra, hogy elidegeníti a gyermeket... Szomorú ilyet hallani.

Igen nézd szinte 99%-ra teszem annak az esélyét, hogy az anyuka idegeníti el a gyermeket a párodtól, és tõled is. Te magad írtad, hogy volt egy idõszak amikor ez nem volt így. Valami nem teszhet az anyukának, és mpst megy szerintem az "agymosás" a gyermeknél. És sajnos még nagyon picike a gyeekmek ahhoz, hogy bizony feltétel nélkül el is hisz azt amit hall otthon rólatok. Úgy vélem ha párod valóban nem egy agresszív ember, akitõl félni kéne, akkor egyszerûen nem tudok másra gondolni, csak arra, hogy elidegeníti a gyermeket... Szomorú ilyet hallani.
Ne hagyd el! Épp ez anyuci célja. Hidd el tudom mirõl beszélek, náluk ugyanaz volt, mint amit leírtál. Kitartás és idõvel feladja anyuka a gyerek agymosását, mert itt sajnos valóban errõl van szó.
Nézd, egy 3, 5 fél éves gyerek nem nagyon érti meg mi az, hogy válás. Neki a párod akárhogy is nézzük idegen és nem az édesapja. A gyerek annyit érzékel, hogy jön egy bácsi rendszertelen idõközönként és elvisz anyától, attól az embertõl aki neki a világon a legfontosabb, aki mindig mellette van. Érthetõ a hiszti, az hogy korábban már nem hisztizett azt jelenti, hogy a kötõdése az édesanyjához erõsödött. Nem kell elhagynod szerintem a párod, hanem sok sok türelemmel és fõleg rendszerességgel kell a gyerkõchöz viszonyulni. Tudja azt, hogy mikor megy érte apa, és azt be is kell tartani, mert akkor csalódni fog a kis lelke és végkép nem fogja érteni mi is van.
Szegény gyerek...
Ha az apuka nem tett vele semmit, ami ezt kiválthatta, akkor lehet, hogy az anyuka tömi a fejét vmi maszlaggal. Bár ez a kisfiú elég pici, az is lehet, hogy rossz neki, hogy csak úgy kiszakítják a megszokott közegébõl, és ezt elõször hisztivel reagálja le. Azt írtad, hogy ha elhozzátok megnyugszik. Szerintem egyszerûen csak hozzátok el, és próbáljátok megnyugtatni, hátha idõvel abbahagyja.
1. vagyok. nálunk volt olyan, hogy az anyuka megtette azt, hogy láthatás elõtt 15 perccel odacsõdítette a gyermek kisbarátait a lakásba, hogy majd jól elkezdenek játszani a sok ygerekek együtt, és nem lesz kedve jönni páromhoz. (nyilván szemétkedésbõl tette, tudta jól, hogy 15 perc múlva árkezik párom) Csak sajnos anyuka benézte, mert a gyermek valóban éppen elkezdett egy játékot a kis pajtásaival, de mikor ment párom érte, egy szó nélkül eljött onnan. egyedül annyit mondott a gyermek, hogy jaj de sajnálom a kisbarátaimat, hogy ott maradtak. Ergo akkora lelkiismeret furdalást tett az anyuka a saját gyerekébe, hogy az hihetetlen. De a célját pont, hogy nem érte el... Azért megnéztem volna anyuka arcát, mikor "nyakán marad az 5 vendég gyerek" :)
nem tudom hogy férjed-e, de az párod akart lenni a férjed helyett 14L voltam :) Bocsi
Ne hagyd el :( Mitõl lenne az jobb? Attól nem változna semmit, csak dagadna a mája annak a nõnek, hogy sikerült tönkre tennie a kapcsolatotokat... Maradj vele ha minden rendben van a kapcsolatban, mert csak bántanád ezzel is a férjed. :/Ezt akarja elérni az a nõ, hogy ne legyen boldog a párod:) 14L
Épphogy ekkora gyerket nem lehet agymosni. Ha apja csak szeretettel fordul felé, akárki akármit mond, amikor meglátja, örülni fog neki.Itt az a baj, hogy az apa tényleg kevés idõt tölt vele, így semmi köze egy apához. Egy bácsi, aki elviszi anyutól egyidegen helyre, idegen nénihez. Az írásodból úgy sejtem, te sem szereted, csak megtûröd, mert velejárója az apukának. Ezt is érzi ám!
a gyermeked sérült lett, büszkék lehettek magatokra
A kérdező hozzászólása: Egy választ pontoztam le, amiben azt írta valaki, hogy megtûröm a gyereket, de nem szeretem. És ezt azért pontoztam le mert ez baromság!
Úgy látom itt csak az a válasz elfogadható, ahol az édesanya a befolyásoló szemét dög. A kérdezõ párja meg a mintaapa. Csak azt nem értem, hogy akkor miért írtad ki kérdésként, hogyha magad is tudod rá a választ.
A kérdező hozzászólása: Egy 3, 5 éves gyerek nem annyira buta, és már elég sok mindent megért, nagyon is az apja ellen lehet nevelni, ha az anyuka azt akarja. (Van a családban hasonló korú gyerek)
A kérdező hozzászólása: Persze, egyértelmû, hogy azzal akivel 14 napból 12-t együtt van a gyerek, azt jobban szereti, és annak a szeretetét jobban érzi. De ez eléggé patt helyzet, fogalmam sincs hogy lehetne több idõt nálunk a gyerek. Én nem hozhatom el, azt meg nem engedi az anyja, hogy minden héten csak vasárnap hozzuk el pár órára.
Kedves kérdezõ! Pedig egy ilyen kis gyerek életében pont a rendszeresség lenne a lényeg, ami ugye az apai láthatás esetében nincs meg. Ebben a korban a gyerekek még ösztönösen szeretnek, nem lehet telebeszélni a fejüket.
Üdv! Én annak idejében hasonló helyzetben voltam, mint a pici baba. Apával nem éltem együtt, amikor meglátogatott mindig sírtam, ha tudtam hogy másnap találkozok vele vagy ott kell aludnom az egész éjszakát végig sírtam..és nem akartam vele találkozni, de amikor odakerültem, minél hamarabb haza akartam jönni..hogy mi volt az ok? az, hogy éreztem, hogy nem szeret. Persze hozta az ajándékokat meg minden, de anya szeretetéhez hozzá sem lehetett hasonlítani.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Nem tudom ezt mibõl szûrted le, de én nagyon szeretem a gyereket. Persze soha nem fogom tudni a sajátomként szeretni, de szeretem, hiszen ha minden jól alakul, akkor hivatalosan is a mostoha anyja leszek.
A kérdező hozzászólása: Nem voltak házasok. Sõt nem is laktak együtt, akkor is az volt, hogy hétvégente felment a párom, és ott volt a gyerekkel. A párom nem tudom meddig bírja ezt idegileg, hiszen megviseli lelkileg ez az egész. Már többször megfordult a fejébe, hogy lemond a gyerekrõl, hisz a gyerek úgyis utálja. Eddig sikerült lebeszélnem errõl minden alkalommal de ha ez így folytatódik, nem tudok több érvet felhozni. :( A rendszerességgel meg az a baj, hogy nem a páromon múlik. Ha elveszti a munkáját, akkor meg pénz nem lesz arra, hogy elbuszozzon a gyerekért. (azt meg nem várhatjuk el az ismerõsöktõl, hogy ingyen fuvarozzák a páromat minden hétvégén)
A kérdező hozzászólása: Nekem nincs gyermekem... :)

Ha az apuka párja lennétek, akkor ezt tűrnétek? Ha a gyerek édesanyja lennétek odavágnátok ezt az apának?

Az apuka elvitte a 2,5éves gyerk?cöt 7végére,ott alvásra,de nem tudta pesztrálni-ez alatt értem azt,h elaltatni,megfürdetni,etetni,biliztetni.És mind ezt az apuka párja csinálta.Még délután aludt a gyerek,az apa elment,és az ? párja ?rizte az álmát

Legjobb válasz: Le a kalappal az apuka párja elõtt,mert nem sok mindenki csinálná ezt.Apukáról csak annyit,hogy az ilyen nem apuka.

Akkor minek viszi el?? Marha jó apa mondhatom.Én anyuka szemszögébõl megbeszélném vele, és ha nem változtatna a dolgon nem engedném hogy elvigye a gyereket, mivel azt nem egy akármilyen nõnek hanem neki és magamnak szültem!
Le a kalappal az apuka párja elõtt, mert nem sok mindenki csinálná ezt.Apukáról csak annyit, hogy az ilyen nem apuka.
Az Én jelenlegi menyem egyáltalán nem törõdik a fiam elsõ házasságából született gyermekével, amikor a náluk van vagy elmegy otthonról vagy alszik, nem izgatja mi van vele. Ritka az olyan rendes nõ/férfi aki foglalkozik párja gyermekével.
Hát a férfi a szememben még így látatlanban is a béka segge alá süllyedt.Az õ gyereke, igen is tessék vele foglalkozni, és élveznie kéne azt a kevéske idõt, mikor vele lehet a gyereke.Az "apa" párja elõtt meg le a kalappal, és ha ismerném, neki csak annyit üzennék, hogy legyen esze, és ennek a mû apának ne szüljön õ is gyereket.Az anya helyében meg szépen beszélnék az "apukával", hogy ez igy nem állapot.Csavarogjon akkor, amikor nincs ott szegény kisgyerek.De azért leirhatnád, hogy te melyik fél vagy.Már kaptál elég sok választ, ami nagyon egybehangzó, ugyhogy szerintem nem kéne titkolóznod tovább. Minden jót:23 hónapos tündér anyucija
Az anyuka szemszögébõl nézve, én biztosan megmondanám az apukának hogy vagy változtat a dolgokon, vagy ne vigye a gyereket..ezeket a dolgokat az új párjával KÖZÖSEN is meg lehetne csinálni ha az apuka nem tudja pontosan mi merre hány méter..egyébként én nem viselném el ha a gyerekkel nem az apja lenne mármint hogy ha elviszi akkor ne kelljen már sehová mennie..legyen a gyerekével. U.I..ugye te vagy az apuka új párja?
én vagyok a 22:50es én arra gondoltam hogy egy férfinak nincsenek anyai ösztönei õ nem biztos hogy megtudná biliztetni vagy fürdetni egyedül..ezért írtam hogy az új párja segíthet neki..de nem az hogy ráhárítok mindent a gyerek körül..igen is csináljon õ is valamit..és ne menjen csavarogni ha ott a gyereke..hisz õ csak egy "vasárnapi" apuka..
Én nem látok semmi rosszat abban, ha az apuka új párja eteti, fürdeti, bilizteti a gyermeket. Ez még nem azt jelenti, hogy Õ nem foglalkozik a gyermekkel, csak azt, hogy a gyakorlati dolgokat más látja el a pici körül. Annak kifejezetten örülnék az anyuka helyében, hogy az ex új párja jól megvan a gyermekkel, és nem dörgölném az orra alá, hogy miért nem apa fürdette meg. Személyes tapasztalatom szerencsére nincs ilyen téren, viszont a legjobb barátnõm a lánya 1 éves korában elvált. Az apa új párja nem látja szívesen a gyereket, mert az anyukára emlékezteti, és ezt meg is mondta az akkor 4 éves kislánynak. Barátnõm azóta nem engedte el az apjához a gyereket, igaz, hogy nem is nagyon kapálózott érte.
Hát mint az apuka párja tûrném és csinálnám. Az anyuka szemszögébõl nézve az apuka ne vigye el a gyereket, ha nem vele foglalkozik, az a kis idõ amit együtt tölthetnének, neki ennyire nem számít akkor nem is érdekli a gyerek, csak kötelességbõl viszi magához , vagy hogy anyukát bosszantsa.
Én az anyuka szemszögébõl(bár hasonlóan egyedül vagyok a lányommal)egyáltalán nem nézzém jó szemmel ha apuka elviszi a gyereket és nem foglalkozik vele, ezt valószinû meg is beszélném vele.Annak még kevésbé örülnék hogy egy olyan "idegen" nõ foglalkozik a gyerekkel akinek semmi köze hozzá. Viszont még ha nehéz is megszoknom a helyzetet, örülhetek neki hogy ez az "idegen" nõ legalább törõdik a lányommal. Ill. még ha jóban is vagyunk akkor nem biztos hogy ezen, annál inkább az apuka nemtörõdömségén akadnék ki.
A kérdező hozzászólása: De az apuka nincs is otthon amikor alszik a gyereke, elmegy és a párja õrzi a gyerkõc álmát, még õ csavarog...
A kérdező hozzászólása: Én az anyuka vagyok, eddig azért nem írtam le, mert kíváncsi voltam, h ha nem adom ki magamat, így mik a vélemények!
Én megmondanám az apának még mindig és újra a 22:50es vagyok .:) mond meg neki, hogy nem viheti el ha így folytatja mert akkor felesleges.Hiszen ilyenkor azért viszi hogy együtt legyenek nem azért mert így mondta ki a bíróság/gyámügy..nem kötelezõ hogy vigye..de ha viszi akkor lesz szives vele lenni és nem elmenni otthonról.. az én apukám is ezt csinálta csak neki azóta sincs új párja..és nagyim volt velem, míg apukám elemen kocsmázni.. csak engem nagyim se szeretett..úgyhogy te jobb helyzetben vagy mert legalább foglalkozik az a nõ a TE gyerekeddel..:) 17/L
A kérdező hozzászólása: Én ezt h kocsmázott, hivatalosan nem tudom, mert nekem is a párom mondta, h látta ott a kocsiját...és ha nincs konkrét "bizonyítékom", akkor tagad!Azt meg nem szeretném mondani, h a párom látott ott:S:S:S
Ha ez így mindenkinek jó, kit zavar? na persze, ha a gyereket nem zavarja... Azért apa törhetné jobban is magát, hogy el tudja látni a gyereket, mert ha nem adj isten a párja nem tudná, vagy egyszer nem lesz ez a párja... bajban lesz. Apuka párja elõtt le a kalappal, hogy így ellátja a gyereket, -persze ha nem anyáz közben magában... És anyának, hát nem tudom. Ha jóban vannak, és tudja, hogy a gyereke nem szenved hiányt, nem zavarna. De azért rábeszélném apát, hogy tanuljon már meg "bánni" a gyerekével...

Nem ciki apukával menni a csecsemőtanácsadásra? Ti meddig mentetek együtt, ha volt ilyen, miért? Hány hónapos koráig?

Elég gyakran kell mennünk, most az elején szinte hetente,de mindig megtudjuk oldani, hogy együtt menjünk. Sok apukát látok ott.

Legjobb válasz: Egyáltalán nem ciki. Szerintem nagyon szép dolog. és egyre gyakoribb. Nekem 3 gyerekem van a legkisebb most 18 hónapos és felénk pl. szinte mindenki úgy jön hogy apuka anyuka együtt egy gyerekkel. Mondjuk nem tudom hogy ér rá minden apuka hétköznap napközben, de ez már nem az én dolgom. Az én férjem talán 2 szer ha jött, mert nem engedik el így egy egy napokra a munkahelyérõl csak egyben több napra azokat pedig nyáron ovi szünetekben kell kihasználnunk, meg karácsony táján.

A férjem mindenhová eljön velünk, amikor csak teheti. Idõpontot is úgy kérek, hogy szabadidõnkben legyen, így a munkáját sem kell hanyagolnia. Õt is minden érdekli, ami engem a gyerekünkkel kapcsolatban. Ráadásul õ fejlesztõ pedagógus, így minden tanácsadáson tapasztalatot cserélnek a védõnõvel/gyerekorvossal. Szerencsére nekünk nem jönnek a "szent szöveggel", elég normális védõnõt és orvost fogtunk ki.
A férjem még azért is csúsztatott például, ha a macskát kellett orvoshoz vinni. Ha nem sikerült neki, akkor meg egybõl telefonált, hogy mi van a macskával, mit mondtak, mit kapott? Nem hogy ha "igazi" gyerekrõl van szó... Nyilván nem tud mindenkivel menni apuka, de nekem inkább az lenne a ciki, ha tudna jönni és és inkább fingorászna a tv elõtt, hogy meg tudom oldani egyedül is vagy ilyesmi.
5 hónapos múlt a kisfiúnk. Nem csak az én fiam, hanem a férjemé is. Ezért szerintem épp olyan természetes, hogy õ is jön tanácsadásra/dokihoz. Persze volt már, hogy nem tudott jönni, mert épp dolgoznia kellett. A várakozások alatt pedig még össze is barátkozott egy másik apukával, amíg mi a csajos dolgokról beszélgettünk a többi anyukával. Mi már uh-ra is együtt jártunk, mert azt mondta, hogy szereti látni a babát és így jobban át tudta élni a várandósságom :) Szerintem nyugodtan menjetek együtt :)
Egyáltalán nem ciki. Szerintem nagyon szép dolog. és egyre gyakoribb. Nekem 3 gyerekem van a legkisebb most 18 hónapos és felénk pl. szinte mindenki úgy jön hogy apuka anyuka együtt egy gyerekkel. Mondjuk nem tudom hogy ér rá minden apuka hétköznap napközben, de ez már nem az én dolgom. Az én férjem talán 2 szer ha jött, mert nem engedik el így egy egy napokra a munkahelyérõl csak egyben több napra azokat pedig nyáron ovi szünetekben kell kihasználnunk, meg karácsony táján.
Kedves 9 es :DDD na az valóban ciki :DD
Velünk soha nem jött, és ne érts félre nem rosszindulatból, de mindig irigykedve néztem azokat akiket a párjuk is elkísért. Én mindig cihelõdtem egyedül, most meg 2 gyerekkel még jobb. :/ Örülj neki, hogy megtudjátok oldani. Nem ciki sõt..
Még soha nem mentünk apa nélkül. A férjem este és éjszaka dolgozik, napközben otthon van, mindig jön velünk, ha a rendelõbe megyünk. Családi program. És soha nem gondoltam, hogy ciki lenne, nekünk ÍGY JÓ, nem töprengek mások véleményén. Te se tedd.
Velünk is jött eddig mindenhová, tanácsadás, doki, stb.Szerencsére mindig meg tudtuk oldani, és tényleg jól jön a segítség.Semmi ciki nincs benne.
Dehogy ciki! Én is örülnék neki, de a férjem akkor dolgozik, azért szabit meg nem fog kivenni ezekre a napokra. Sokkal könnyebb lenne, mert így egyedül kell mindent csinálni, vetkõztesd a gyereket, közben már ott állnak melletted, hogy odaadd a papírokat közben, meg csinálj ezer dolgot egyszerre...szóval szerintem hasznos :) Nem hiszem, hogy valaki cikinek tartaná :) Örülj, hogy ilyen szerencsések vagytok, hogy együtt mehettek :)
A férjem bárhová elkísér minket, amikor csak lehet! Én nem érzem cikinek, sõt büszke vagyok, hogy a párom ilyen lelkes ebben a kérdésben is. Õ ugyanúgy a szülõje a lányunknak, miért ne lenne joga ott lenni? Amúgy 2, 5 éves a lányunk, és ha lebetegszik, és párom épp otthon van, tuti jön velünk a rendelõbe, sõt be a dokihoz is.
Mindig jött, úgy intézte, hogy tudjon jönni (eljöhet bármikor a melóhelyrõl ha épp nincs megbeszélése) Most már nagyok a gyerekek (5 és 8 évesek), de ha beteg valamelyik, van hogy õ marad velük itthon, õ viszi orvoshoz, neki rugalmasabb a munkahelye.
Miért lenne ciki? Mi van abban, ha apuka is jelen akar lenni a gyermeke minden fontos pillanatában? Ebben egy cseppnyi ciki sincs! Minket is elkísér a párom, jön mindenfelé, kérés nélkül. Neki ez természetes, én meg örülök neki.
Miért lenne ciki? Szerintem sok anyuka örülne, ha a párja elkísérné, és kivenné ebbõl is a részét, szóval szerencsés vagy! :) Én szinte mindig csak párokat látok, de szerintem ez normális is, jó, ha az apuka is segít, hiszen az anyukának sincs 10 keze... Én is örülök, hogy a párom jött velem mindenhova (orvoshoz, szülésfelkészítõre, stb.), hiszen neki is lehetnek olyan kérdései, amik pl. nekem eszembe sem jutnak, pedig hasznos lenne tudni!
Nem ciki, szerintem sok anyuka lenne boldog, ha a párja sokszor, mindig segíthetne ilyenkor neki. Így jobban tudsz figyelni arra amit mondanak, jól jön a segítség nem? Mi ha csak tehetjük együtt viszük az gyerekdokihoz is, pedig már 4 éves a gyerekünk.
nalunk apa viszi oltasokra a fiat... eddig senki nem szolt meg minket erte:-)


99= X+ (2X+X)+ (4X+X) 99= 9X X= 11 X= Zselyke most (2X+X)= apuka most (4X+X)= mesélõ most
születéskor: apuka: 22 anyuka: 44 most a csaj: 11 vagyis C válasz a jó ellenörzés: most: 99=11+33+55 nembaj ha nemérted, akkor csak annyit mondok hogy a C a jó
#2 zseniális

Ha apuka színtévesztő a baba örökölheti?

Legjobb válasz: Nálunk is apuka színtévesztõ. Nekem errõl egyszert beszélt egy orvos, aki elmondta, hogy az anya a hordozó, tehát, ha anya családjában van, akkor a fiúgyermeknél elõjöhet. Lánygyermeknél nem jellemzõ. Nálunk az én családomban van: nagybátyám és unokabátyáim. Nagybátyámnak ugye lányai vannak, õk hordozók lehetnek, és én is hordozó lehetek akár, de nekem is lányom van. Ha fiam lesz, õ lehet színtévesztõ, attól teljesen függetlenül, hogy apuka is az.

Nálunk is apuka színtévesztõ. Nekem errõl egyszert beszélt egy orvos, aki elmondta, hogy az anya a hordozó, tehát, ha anya családjában van, akkor a fiúgyermeknél elõjöhet. Lánygyermeknél nem jellemzõ. Nálunk az én családomban van: nagybátyám és unokabátyáim. Nagybátyámnak ugye lányai vannak, õk hordozók lehetnek, és én is hordozó lehetek akár, de nekem is lányom van. Ha fiam lesz, õ lehet színtévesztõ, attól teljesen függetlenül, hogy apuka is az.
Elõfordulhat, nálunk is az apa.
Nálunk én vagyok a ludas és nekem meg az apukám, szóval gyanús, hogy apai ágon valszeg öröklõdik. 2 tesóm viszont nem téveszt, csak én.

Mit csináljak ha apukám tesójának a férjének a testvérének a gyerekével szeretek lenni és anyukám nem szereti apukám tesóját sem az egész családját és nem engedi hogy velük legyek?

Legjobb válasz: Próbáld megmagyarázni anyukádnak hogy az apukád testvérének a férjének a gyereke rendes ember, jól kijössz vele, es vele szeretnél lenni. ;)

Próbáld megmagyarázni anyukádnak hogy az apukád testvérének a férjének a gyereke rendes ember, jól kijössz vele, es vele szeretnél lenni. ;)
A kérdező hozzászólása: köszi szépen!!!!:) csak az a baj hogy már meg próbáltam elmagyarázni neki csak azt hiszi hogy rossz ember de azért köszi!!!
Békísd ki õket, beszélj velük külön hogy min vesztek össze , aztán szervez egy találkát hogy hogy nem tudják hogy a másik is ott lesz majd marasztald õket , hogy a kedvedért beszéljék meg a dolgot. (Bevált módszer)
A kérdező hozzászólása: Ó köszi !!!

Ha az elkövetkezendő években kijönnek az Apu-k a videokártya gyártok lehúzhatják a rolót?

Legjobb válasz: nem. Az APU-k a belépõ szintû kártyák terén tudnának csak komolyabb problémát okozni pl: 7750/65xx/66xx széria az AMD-nél. Az meg hogy az AMD fejleszti a legkomolyabban az APU-kat sokat elmond, mert annyira azért õk sem hülyék hogy a saját boltjukat (ráadásul a sikeresebbet) tönkre tegyék.

nem. Az APU-k a belépõ szintû kártyák terén tudnának csak komolyabb problémát okozni pl: 7750/65xx/66xx széria az AMD-nél. Az meg hogy az AMD fejleszti a legkomolyabban az APU-kat sokat elmond, mert annyira azért õk sem hülyék hogy a saját boltjukat (ráadásul a sikeresebbet) tönkre tegyék.
Bizony, a felsõ kategóriás kártyáknak meg amúgy is nagyon kicsi a vásárlói köre, legtöbben az alsó/közép kategóriát veszik. Szóval ha egy APU eléri a középkategóriás GPU-k szintjét, már azzal is bedõlhet a DVGA piac. Csak a felsõ kategóriás kártyákat nem fogják magukban gyártani, mert semmi hasznuk nem lenne rajta, sõt, nagy bukás lenne az egész. Kisebb VGA-kat meg nem lesz értelme gyártani, mert senki nem veszi majd, mikor megvesz egy APU-t és ott van benne az IGP ami annyit tud.
nem, mert keresik az új lehetõségeket az amd az apu-ba invesztál sokat: még 5 év és már nem is fognak diszkrét videokártyát forgalmazni az nvidia pedig a mobilprocesszorok fejlesztésébe fogott, talán neked is rémlik a tegra processzor család
"mert annyira azért õk sem hülyék hogy a saját boltjukat (ráadásul a sikeresebbet) tönkre tegyék." A dVGA piac egyre szûkül, az IGP-k meg egyre nagyobb szeletet vágnak ki ebbõl a részbõl. Azt viszont nem vágom miért tenné tönkre az AMD-t ez a lépés, erõsen fejlesztenek ide is, csak épp integrációba gondolkodva. Az új architektúráknál(kepler, GCN) már látszik az irány amit a két gyártó elgondolt, és meg kell mondani mindkét architektúrán látszik, hogy nem a dVGA piaci szereplés az elsõdleges köre. Amúgy is valószínûleg ennek a piacnak az alja, közepe rövid idõn belül bedõlhet, meg marad a high/high-end része amit aztán késõbb szépen lassan felszámolnak.
"Szóval ha egy APU eléri a középkategóriás GPU-k szintjét, már azzal is bedõlhet a DVGA piac. Csak a felsõ kategóriás kártyákat nem fogják magukban gyártani" Meg nem mondom melyik topikban volt errõl erõsen szó(talán kepler/maxwell), volt egy Abu féle elõre jelzés, szerinte meg marad egy rövid ideig a felsõ kategória magába miután kiiktatták az alsókat, de csak rövid ideig élne magába így a piac.
Van rá esély. A VGA piac amúgy is veszteséges. Ha az APU-k is elérnék azt a szintet ami már komolyabb játékra is jó, nem kizárt hogy a DVGA-knak befellegzik. Persze ez még nem holnap lesz.
Nem.

Ceglédi kórházba mit kell magunkkal vinni a babának? Pelus, törlőkendő? És az apukának, ha apás szülés lesz kell venni ruhát?

Legjobb válasz: Két évvel ezelõtt csak törlõkendõt kellett vinni, minden mást (popsikrém, alkohol, hintõpor, pelenka, ruha) adtak. Apukának a ruhát pedig ott vettük meg amikor bementünk. De szerintem kérdezz rá, biztosan megmondják az épp aktuális infókat :)

Két évvel ezelõtt csak törlõkendõt kellett vinni, minden mást (popsikrém, alkohol, hintõpor, pelenka, ruha) adtak. Apukának a ruhát pedig ott vettük meg amikor bementünk. De szerintem kérdezz rá, biztosan megmondják az épp aktuális infókat :)

Ha nem indul meg a szülés a kiirt ideig azt mondta a dokim hogy rá 1 hétre beinditják és elözö nap be kell feküdnöm de apás szülést szeretnénk akkor megmondják mikor inditják (mikor jöjön az apuka? ), ha elöbb beindul tudok szolni neki?

Nagyon aggodom hogy hogy lessz 16 dikára vagyok kiirva és félek ebböl tulhordás,meginditás lessz de akkor tudok szolni az apukának ha esetleg elöbb megindul (mielött beinditják),az inditás idöpontját pontossan megmondják?Légyszi segitsen aki tud valamit erröl esetleg átélte!!Pécsen fogok szülni az édesanyákuti klinikán,ha esetleg valaki ott szült jo lenne ha irna de minden választ várok.KÖSZI ELÖRE IS!!

Legjobb válasz: Én ugyan a MÁV-ban szültem, de amikor a doki mondta, hogy "na, akkor most burkot repesztünk, kapjam össze magam", én azonnal hívtam apucit. Ne aggódj, mert mire összepakolsz, odadöcögsz, lefektetnek, infúziót kötnek be és burkot repesztenek, addig apu is bõven odaér, persze, ha nem egy másik városban dolgozik. Utána még úgyis sok idõ eltelhet... De szorítok, hogy minél kevesebb! :)

Én ugyan a MÁV-ban szültem, de amikor a doki mondta, hogy "na, akkor most burkot repesztünk, kapjam össze magam", én azonnal hívtam apucit. Ne aggódj, mert mire összepakolsz, odadöcögsz, lefektetnek, infúziót kötnek be és burkot repesztenek, addig apu is bõven odaér, persze, ha nem egy másik városban dolgozik. Utána még úgyis sok idõ eltelhet... De szorítok, hogy minél kevesebb! :)
szia! nalam sajnos be kellet inditani a szulest, a beinditas idopontjat persze megmondjak mikor menjel be a korhazba es akkor ott alltalaban tagito zselevel, burokrepesztessel, tagitassal beinditsak a szulest, utanna elkuldenek a vajudoba, ha elso baba akkor nem biztos hogy hamar megfog szuletni(bar ez nalam volt igy 18 orat vajudtam a lanyommal)attol fugg mennyire vagy kinyilva es milyen gyorsan nyilsz! ne aggodj lesz ideje beerni az apukanak! :) sok sikert es konnyu szulest kivanok:)
2 éve született ott kersztlányom. Én vittem be az anyját péntek délben, felvették, vizsgálatok és megkapta a szobáját. Már akkor megmondták, hogy másnap reggel 6-kor megkapja az injekciót az indításhoz. Úgy is lett, apuka már addigra ott volt, levitték a szülészetre, elõkészítés és be is kötötték az infúziót. Apa végig ott volt vele. TElefon lehet nálad, bármikor tudsz telefonálni apának, ha elõbb jönne a baba:-)

Ti, hogyan reagalnatok arra ha 18 evesen rajonetek, hogy az apukad nem a biologiai apukad?

Szoval kaptam egy uzenetet facebookon , hogy az apukam nem a biologiai apukam . Megerdeztem anyut es eleg furcsan reagalt , de tagadta . motoszkalt bennem a dolog, igy beleneztem anya uzeneteibe. Es a noverem ( o 25 eves es anya elso hazassagabol , igy o a feltestverem) szoval a noverem irta neki : Egy kerdessel fordulok hozzad. Irtal te gy levelet xy szemelynek? Mert felkeresett azzal a felesege, hogy " szerbus mostoha lanyom. Anyukad irt a ferjemnek es nekem is , kivamcsi lennek , hogy lenne e kedved nalunk vacsorazni.?" Ne aggodj anyu , en nem irtam vissza. Erre anyum. Igen megirtam a hugod apjanak , hogy mikor lett 18 eves , es hogy emlekeztessem , hogy van egy lanya amit elvileg nagyon akart .. a hugod ezt nem tudhatja meg. Meg jo , hogy osszetevesztettek, maradjon ez igy.. szoval ezeket olvasva megneztem , hogy mit irt anya annak az embernek. Elvileg egyutt is laktak es amikor anya 2-3 honapos volt velem osszevesztek es a csavo elment. Elvileg anya fel is hivta miutan megszulettem mert elvileg az az ember nagyon szeretett volna egy kislanyt. De engem sosem latogatott meg.. fura ez a dolog mert apa sosem akart nekem arrol beszelni, hogy hogyan talalkoztak anyuval. Amikor 3 eves voltam akkor hazasodtak ossze es most esik le sok sok minden. - talaltam eldugott videokat ahol egy parka vagyunk, anya es meg egy masik idegen ember es en, - sosem lattam olyan kepeket ahol pici baba vagyok es apa tartana vagy valami. Olyanok csak anyuval vanmak. Az apas kepek 3 eves kormtol kezdodnek. - apa sosem beszelt a talakozasrol anyuval.. stb... Mert nekem anya azt mondta mindig , hogy apaval 3 honapja ismertek egymast aztan terhes elett velem es akkor apa megkerte a kezet es ra 4 evre volt az eskuvo.. de ez nyilvanvaloan nem igaz... Nincs bennem utalat. Apumat ugyan ugy fogom aszeretni mint eddig. Csak egy megmagyarazhatatlan erzes lett bennem. Furcsa erzes , mintha hirtelen egy lyuk kerult volna a szivembe , tehat fura erzes amit meg sohasem ereztem.. mit tegyek? Ti mit tennetek? elore is koszi

Legjobb válasz: sehogy...jóó bár biztos rosszul esne de az a lényeg hogy ki nevelt fel!Nem at hogy ki a biológiai apád..a szíved majd eldönti..sok szerencsét!

sehogy...jóó bár biztos rosszul esne de az a lényeg hogy ki nevelt fel!Nem at hogy ki a biológiai apád..a szíved majd eldönti..sok szerencsét!
Az az apád aki látott óvodába menni iskolába menni és sorolhatnám tovább lényeg hogy melletted volt. Ezek sokkal többek mint az elsõ 3 év amikor nem volt melletted. Oké a biológia de akármi is a háttér a biológiai apád nem volt melletted. Lehet vele i valamilyen kapcsolatod de az az igazi apád akivel rengeteg élményed volt életednek a 3-18 éves közötti szakaszában. Amúgy nagyon nehéz nekik ezt elmondani neked, nehéz eldönteni mi a helyes. ha tisztességben felneveltek akkor fogadd ezt el úgy hogy azt tették ezzel a helyzettel amit helyesnek gondoltak. Itt nem volt jó döntés és megpróbálták a legkevésbé rossz döntést hozni.
Nálunk ez azért lehetetlen, mert apukám kiköpött mása vagyok. Nálunk az anya nagyobb kérdés lehetne. :D De rosszul esne, nyilván. :( Tiszta filmszerû, amit leírtál... Egyébként meg alapvetõen semmi sem változna, te továbbra is azt fogod szeretni, akit apukádként ismersz, és aki felnevelt.
Végtelenül csalódnék anyukámban és megmondanám, hogy az életbe ne várja tõlem, hogy õszinte legyek hozzá ha õk ekkora dologban hazudtak Persze most lehet mondani, hogy az az apád aki nevelt de jogod van tudni az igazságot.
Az az apád, aki felnevelt, nem az, aki megcsinált aztán lelépett.
"Amúgy nagyon nehéz nekik ezt elmondani neked" Úgy kellett volna nevelni, hogy ez természetes legyen, és akkor se nekik sem a kérdezõnek nem lenne nehéz. Pont mint az örökbefogadót gyerekeknél.
beszélj vele
bármikor beszélhetsz vele. csak azt döntheted el mikor beszélsz vele. azt hogy nem beszélsz vele ne döntsd el elõre. még csak most jöttél rá a helyzetre, adj idõt magadnak. vagy mondjuk keress más bizonyítékot ne azt hogy beléptél a fiókjába. hanem elfogadható módon szerzett bizonyítékot vagy legalábbis gyanút s annak a kapcsán beszélj vele.
A kérdező hozzászólása: Persze, hogy valtozni az nem fog , hogy ki az apukam. Ezzel teljes mertekben egyett ertek. Szeretem ot, tisztelem es ezert nem fogom utalni es kitagadni az eletembol.. tudom , hogy itt nincs helyes dontes , a szulok sis nehez helyzetben vannak , tehat ezert is irtam nincs bennem utalat.. csak beszeljek anyummal , hogy tudok rola? Vagy ne? Ezt nemtudom eldonteni..
Én kiborúlnék, de viszont eszembe jutna, hogy lényegtelen hiszen õ volt az aki, éjszakákon át fenn volt mert beteg voltál, vagy õ adta a szádba az ételt, viszont a biológiai pedig egy nagy szemétláda, mert ha én biológiailag anya lennék, és tudnám, hogy a gyerekemet más neveli, és nem tud rólam a gyermekem, akkor mindent elkövetnék, hogy igen is tudjon rólam, hogy én vagyok az igazi, ha kell akkor a bíróságra vinni a dolgot!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!