Találatok a következő kifejezésre: Apró piros vannak (80 db)

Ez valamilyen népviselet lehet, jellemzõen magyar. Talán csángók, vagy erdélyiek.
A kérdező hozzászólása: Gondolom, hogy valamilyen népviselet, csak furi, hogy Budapesten látni ilyet, mert manapság már falun sem nagyon tartják a "hagyományokat". Bár az is eszembe jutott, hogy lehet valamilyen "apácafélék"? Megjegyzem, akár mikor láttam ilyet, mindig egyedül volt.

Piros pöttyök, apró piros foltok vannak a makkomon. Néhány napja vannak ott és nem tudom mik ezek. Mik ezek ezek a piros izék?

Csak értelmes, normális és ?szinte válaszokat várok! Másnak is volt már ilyen?

Legjobb válasz: Valószínûleg valamilyen fertõzés. Mindenképp menj el bõr és nemibeteg gondozóba.

Valószínûleg valamilyen fertõzés. Mindenképp menj el bõr és nemibeteg gondozóba.
Szólj anyukádnak, vagy ha már elég idõs vagy, menj el orvoshoz. Valószínûleg nem nagy probléma, de érdemes megnézetni.
A kérdező hozzászólása: nemibeteg gondozóba??
bõr és nemibeteg gondozóba...
A bõrgyógyászat együtt van a nemibeteg gondozóval, szóval a bõrgyógyászat a nemibetegsékkel is foglalkozik, gomba, kiütés ilyesmik.Ha pár nap alatt, 1 hét alatt nincs javulás akkor bõgyógyászatra jó ha elmész, elvileg urologus is megnézheti, de lehet hogy úgyis a bõrgyógyászatra küldene.
Bõrgyógyászathoz kell többnyire beutaló, de urologuhoz nem, vagy lehet telefonon idõpontot kérni és egyedül, vagy valami haverral is el lehet menni, urológiára meg beutaló nélkül, de jobb mindkettõnél idõpontot kérni.
Az elsõ válaszoló szerint: "Szólj anyukádnak", nem inkább apukádnak?... :)

A bőrömön az egész testemen apró piros pöttyök vannak, csak közelről észrevehető, mitől lehet ez, és mi ez?

Sok anyajegyem is van világos b?r? vagyok, nagyon ritkán elmentem szoláriumba ez lehet a gond? De miel?tt nem voltam már akkor is meg voltak a pöttyök már évek óta vannak!

Legjobb válasz: Ne aggódj nekem is vannak. Szeplõs vagyok, világos bõrû, sok kisebb- nagyobb anyajeggyel. Sok piros pöttyöm van és úgy vettem észre, hogy fõleg napfényre jönnek elõ. Úgyhogy köszöntelek a "napozhatatlanok" társaságában. A bõrünk miatt úgysem tudunk lebarnulni, és a fehér bõr sem olyan csúnya, mint ahogy némelyik agyament állítja.

Ne aggódj nekem is vannak. Szeplõs vagyok, világos bõrû, sok kisebb- nagyobb anyajeggyel. Sok piros pöttyöm van és úgy vettem észre, hogy fõleg napfényre jönnek elõ. Úgyhogy köszöntelek a "napozhatatlanok" társaságában. A bõrünk miatt úgysem tudunk lebarnulni, és a fehér bõr sem olyan csúnya, mint ahogy némelyik agyament állítja.
A kérdező hozzászólása: köszönöm!

5 hónapos babám könyökhajlatában belül apró piros pöttyök vannak és egy ekcéma szerű piros folt, ami a száján is van. Mik lehetnek a pöttyök?

Ma megkóstoltuk a krumplit, lehet attól? Csak ezen a karján van, máshol nincs.

Legjobb válasz: Nem tudom mitõl lehet, de biztos nem a krumplitól.

Nem tudom mitõl lehet, de biztos nem a krumplitól.
Nem a krumpli. Valami más. Idegen öblítõ, mosószer, krém, fürdetõ?
A kérdező hozzászólása: Semmi ilyesmi, és csak délután jött ki rajta.

Milyen a melegkiütés? A 10 hos babám nyakán, hasán, az arcán a hajtöveknélaszemödöke környékén, apro piros nem kitüremkedő kiütés van tegnap ota, ujj ételt nem kapott, ez az lehet? Mivel kezeljem?

Egyedül rizspehely helyettrizst kapott amit eddig nem!

Legjobb válasz: Apró pici pöttyök. általában maguktól elmúlnak. Szerintem pucérkodjatok pelusozáskor, akkor szellõzik, és csak valami lenge cucc legyen rajta.

Apró pici pöttyök. általában maguktól elmúlnak. Szerintem pucérkodjatok pelusozáskor, akkor szellõzik, és csak valami lenge cucc legyen rajta.
Valószínûleg tényleg melegkiütés. Szellõztesd sokat. Én a babámnak a hajlatait, kis ráncait, összefekvõ bõrfelületeit vékonyan be szoktam kenni popsikrémmel a nagy melegben, hogy ne legyen kiütéses. Védõnõk ilyenkor kevés hintõport javasolnak, de az meg nagyon kiszárítja a bõrüket. Legjobb tényleg a levegõ:D
Ja, és fürdés után nagyon alapos törölgetés, felitatás, esetleg langyos hajszárítóval szárítgatás:)

Fürdés után (nagyon meleg vízben szoktam fürödni), illetve ha már egy kicsit is leizzadok, apró piros foltok jelennek meg rajtam, és viszketnek. Mik lehetnek ezek? Mitől van?

Legjobb válasz: Az én nagyobbik gyerekemnél is volt- majd frászt kaptam, mindig fürdés után volt egy nagy piros folt a combján. Nem kell megijedni - a bõrõd érzékeny a melegvízre. Most akkor el kell döntened a melegebb víz - és foltok, vagy hidegebb- és nincsenek :))) Ezt egyébként orvos mondta- a bõrének nem volt baja. Gondolom a Tiédnek sincs, ez csupán egy érdekes érzékenység.

Az én nagyobbik gyerekemnél is volt- majd frászt kaptam, mindig fürdés után volt egy nagy piros folt a combján. Nem kell megijedni - a bõrõd érzékeny a melegvízre. Most akkor el kell döntened a melegebb víz - és foltok, vagy hidegebb- és nincsenek :) )) Ezt egyébként orvos mondta- a bõrének nem volt baja. Gondolom a Tiédnek sincs, ez csupán egy érdekes érzékenység.
A kérdező hozzászólása: Oké, köszönöm !

Mitol lehet? 6 honapos kislanyomnak a puncikajan piros folt jelent meg, es kisse a bore is mas ott, korulotte apro piros pottyok vannak. Mi lehet ez? Mviel tudnam kezelni.

es meg egy kerdes :)

Legjobb válasz: A bnõm kislányánk is ez volt, állítólag a fogától...nekem kicsit furi, de ezt mondta a doki nekik.

A bnõm kislányánk is ez volt, állítólag a fogától...nekem kicsit furi, de ezt mondta a doki nekik.
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat, nagyon kedvesek vagytok!! Kellemes Unnepeket!
Szia!Nekem a 7 hós lányomnak van hasonló, neki még a popsija is olyan.Piros, és kis apró pöttyök vannak, hol jobban hol kevésbé.Õ is fogzik, attól van állitólag.A neogranormon kenõcs használ rá.
Szia! Ugyan ilyen volt az én babámnak is csak 1évesen.Nem vittem dokihoz de canestennel kentem szépen el is múlt!Utólag mondtam a dokinõnek.Azt mondta jól csináltam , és hogy a canestent már újszülötteknek is lehet használni.Mert volt aki itt azt írta akkor nekem hogy canestent nem lehet!
Ez sima pelenka kiütés.Ha nem múlik el Sudocreamtõl vagy Bepanthentõl, akkor lehet kenni Canestennel is.Elõször be kell kenni Canestennel, és ha azt beitta, rá kell kenni a popsikrémet.A pelenka meleg nedves környezetében a pelenka kiütés elgombásodhat, ezért jó a Canesten.
Szerintem orvos tud csak biztosat mondani.

Férjem hasán- hátán apró piros pontok vannak, olyan mint az anyajegy csak piros szinű. Mitől lehet?

Legjobb válasz: Ha eddig nem volt akkor pl. allergiás csalánkiütés is lehet, Calcium tbl.-re elmúlik.

Ha eddig nem volt akkor pl. allergiás csalánkiütés is lehet, Calcium tbl.-re elmúlik.
Hát több börbetegég is lehet, mindenképp börgyógyászhoz kell fordulni, a calciummal nem árthatsz neki, de lehet attol nem mulik el, millio börbetegség néz ugy ki mint amit leirtál.

A 4 honapos fiam kukiján és körülötte apro piros kiütések vannak a doki azt mondta fertözés de mitöl? Erre nem kaptam választ, volt már ilyen nektek is? Elöször a popsia volt piros az elmulott most ott elöl olyan, kaptunk rá valami kencét.

Legjobb válasz: jártunk mi is így , nekünk azt mondta a doki,hogy a pelusok sem sterilek, akár honnan jöhet a fertõzés bachtoban kenõcsöt kaptunk ami használt is, de hozzá tette ne aggódjak lesz még ilyen

jártunk mi is így , nekünk azt mondta a doki, hogy a pelusok sem sterilek, akár honnan jöhet a fertõzés bachtoban kenõcsöt kaptunk ami használt is, de hozzá tette ne aggódjak lesz még ilyen
az elsõ vagyok, nekünk két három nap alatt elmúltak
Most nálunk is ez a helyzet. : ( A védõnõ azt mondta, hogy a pelenka szar (pamers).Könyörgöm milyen pelenkát vegyen az ember?Vagy minden márkából egy csomagot valamelyik talán beválik? Nem dühöngök tovább! Mennyi idõ után múlnak el a foltok?

Kisfiam 20 hónapos. Pár hete apró piros pöttyök vannak az orra alatt, ill. a szája körül. Mitől lehet? Talán a cumitól?

De már azt is kifertőtlenítettem, nem használt, vettem újat, de még mindig pirosodik a szája körül. Lehet hogy a nyáltól?

Legjobb válasz: Nem fogzik? Nálunk akkor van mindig ilyen, ha sok a nyála a fogzástól és kicsípi a szája körül, meg pöttyök is akkor vannak...

Nem fogzik? Nálunk akkor van mindig ilyen, ha sok a nyála a fogzástól és kicsípi a szája körül, meg pöttyök is akkor vannak...
Ugyanez van nálunk is. Cumira gyanakszom, közben jönnek sorban a fogai is. Ki tudja, melyik a ludas igazán?
ha fémet nem rak a szájába akkor lehet a cumi mert általában a kanál ha fémeset adtok neki attól is lehet..
A kérdező hozzászólása: 16 foga van nem látom hogy jönne .. de akkor lehet :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!