Találatok a következő kifejezésre: Apasági nyilatkozatot kell megcsinálni (2 db)

Apasági nyilatkozatot mikor kell megcsinálni?

Hol szerezhet? be ez a nyomtatvány?17 hetes kismama

Legjobb válasz: Szerintem ahogy a baba megszületett, bármikor. 3 éves korig kell az anyakönyvébe bevezetni az adatokat. Az anyakönyvvezetõnél van mód a nyilatkozatra is.

Szerintem ahogy a baba megszületett, bármikor. 3 éves korig kell az anyakönyvébe bevezetni az adatokat. Az anyakönyvvezetõnél van mód a nyilatkozatra is.
érdemes szülés elött, az orvostól kell a terhességrõl igazolás, onkormányzattól hajadonsági igazolás, ezekkel és az apával kell az okmány irodába menni.állítólag ingyenes, szülés után már pénzbe kerül.nekem a 30.héten adta oda a doki az igazolást, de még nem csináltattam meg:S
Engem a védõnõ most küldött el. 17 hetes vagyok. Az önkormányzatnál, van a gyámhatósági osztály. Azt mondta oda menjek, hogy a vezeték nevét felvegyék. De a keresztlányomnak a születése után lett átirva a neve, mert a kórházban automatikusan az anya után kapta a vezetéknevét, és nekik utána kellett intézkedni.
Be kell menni az önkormányzathoz apának és anyának is a szülés elõtt pár héttel. A jegyzõhöz kell fordulni. Az orvos ad igazolást a szülés várható idõpontjáról. A jegyzõhöz érdemes telefonon bejelentkezni és megkérdezni tõle, hogy mit vigyél magaddal. Szülés után úgy tudom 15 000.- Ft-ot kell fizetni. Így ingyenes. De mindenképpen járj utána a lakhelyed szerinti hivatalban. Sok sikert. 12 hetes kismama
Engem elküldött a gyámhatóság, hogy majd menjünk vissza amikor betöltöm a 8. hónapot mert csak utána tehetünk apasági nyilatkoztaot.Kicsit kivagyok a rendszerre.Arr fogták, hogy mi lessz ha az apa lelép ezért kell a friss nyilatkozat.A sok hülye, mi lenne az apa akkor is apa marad.
Ez teljesen ügyintézõfüggõ, egyik barátnõmék már a 20. héten tehettek nyilatkozatot, a másiknál pedig a gyámügyes kötötte az ebet a karóhoz, hogy csak a gyerek megszületése után, és hogy 15000 Ft. Egyszerûbb összeházasodni... :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat. Akkor mindenképpen szülés elõtt érdemes elintézni? Mégegyszer köszönöm, és mindenkinek boldog babavárást.

Az apasági nyilatkozatot szülés elött mennyi idövel kell megcsinálni? Idöhöz van kötve? (terhességi héthez)

ármikor befektethetnek,és idöbe elszeretnénk rendezni mindent.

Legjobb válasz: Szia.Nincs terhességi héthez kötve.Én 29 hetes voltam mikor csináltunk.

Szia.Nincs terhességi héthez kötve.Én 29 hetes voltam mikor csináltunk.
Szia!Bármikor el lehet intézni, én most fogom, 7.hónapban vagyok!
Akkor szeritnem csináld meg mielõbb. Orvostól terhességi igazolást kell kérni, onnan önkormányzat, hajadonsági igazolás, onnan okmányiroda az apával együtt. És ott megcsinálják. Szülés után azt hiszem már pénzbe kerül, mert át kell irni a nevet, ugyanis ha szülésig nem végzitek el, akkor automatikusan az anya nevét kapja vezetéknévnek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!