Találatok a következő kifejezésre: Apasági nyilatkozatot iratokkal, (4 db)

Szlovák állampolgár vagyok a barátom magyar. Babát várunk. Milyen iratok szukségesek az apasági nyilatkozathoz?

Kértek tolem utlevelet(nincs)és az idobol kifutunk, de nem értem h union belul miért olyan fontos nekik.tortént már vkivel hasonlo??...

Legjobb válasz: Mihez kellenének iratok? Ahhoz hogy babát vársz? Nem értem a kérdést.

Mihez kellenének iratok? Ahhoz hogy babát vársz? Nem értem a kérdést.
Ha jól tudom, a Schengeni egyezmény nem tért ki az apasági nyilatkozatokra, tehát, szükség lehet ilyen ellenõrzésekre. http://hu.wikipedia.org/wiki/Schengeni_egyezm%C3%A9ny
A kérdező hozzászólása: Van magyar lakcim kártyám, adokártyám, tb kártyám, és még a bevándorlási hivatal által kiállitott regisztrácios igazolásom is. Egyedul azzal van a a probléma h szlovák az állampolgárságom. A gyerekem apja magyar és a nevére szeretné venni a kicsit-itt fog szuletni magyarországon..az apasági nyilatkozathoz kértek tolem utlevelet, amit eddig még sehol nem kértek, , , , , mert a személyigazolványom, , mivel unios országokrol beszélunk megfelel egy utlevélnek...sajnos kevés idonk van az utlevél megigénylésére..az igazság az, hogy szerintem az ugyintezo nincs tisztábban azzal, h ilyen esetekben milyen iratokra lenne szukseg..csak futjuk a folosleges koroket..sem a nagykovetsegen sem a bevándorlási hivatalban nem értik h mért kérnek tolem utlevelet....a kérdésem az lenne h tortént már vkivel ilyen helyzet???. mi ilyenkor a teendo??...

Az apasági nyilatkozatot hol kell kitölteni? Milyen iratok kellenek hozzá (apának és nekem).34 hetes vagyok korai még elintézni? A dokitól kérnem kell igazolást vagy elég a kiskönyvem?

Legjobb válasz: Polgármesteri Hivatalnál kell intézni. Kellenek hozzá anyuka és apuka személyi igazolványa, lakcímkártyája, a kiskönyv vagy orvosi igazolás a szülés várható idõpontjáról.

Polgármesteri Hivatalnál kell intézni. Kellenek hozzá anyuka és apuka személyi igazolványa, lakcímkártyája, a kiskönyv vagy orvosi igazolás a szülés várható idõpontjáról.
Szia! nekünk nem kellett igazolás a fogantatás napjárol, mert aki aktív házaséletet él, annál eldönthetetlen a fogantatás napja, csak a kiskönyvem kellett, meg persze személyi, és lakcímkártya mindkettömknek, ja, és én egyszer elváltam, és kell hozzá a válási papír is.
Aktív házaséletet él???? Micsoda??? Azért mert csak élettársak vagyunk nem élünk AKTÍV házaséletet??? Mi ez a butaság???
Intézd minél hamarabb, nekem a doki elírta a fogantatás idõpontját, legközelebb mikor mentünk az új papírral akkor vettük észre, hogy a páromnak lejárt a személyije. Ekkor már 38 hetes voltam, 2 hetet vártunk a kártyára, pénteki napon sikerült végre az apasági nyilatkozat, vasárnap megszületett a bébi. :)
Kell hozzá a dokitól igazolás a szülés várható idõpontjáról, és (kapaszkodj meg) a fogantatás idõpontjáról. A kiskönyv nem elég.
Bocsi, második vagyok.Még kellett a személyi igazolványunk is.
Szia.Én is a 34.hétben voltam amikor megcsináltattuk az apasági nyilatkozatot.A helyi anyakönyvi hivatalban kellett elintézni.Nem kellett hozzá semmi, csak az apának és az anyának az anyakönyvi kivonat eredeti, és mindenbõl egy másolat.Boldog babavárást!
Mi majdnem 1 óra hosszat voltunk bent mire a papírmunka végére értünk...azon nevettünk a párommal hogy 1 esküvõi ceremónia is gyorsabb:)
Nekem még hajadonsági igazolást is vinnem kellett a népesség nyilvántartóból (XIII-kerületben ezt is kérik) + az orvosi igazolást amit már elöttem is írtak + az apukát:-))
szia!én 28hetes vagyok , de már 2 hete megcsináltattuk , mert párom külföldön dolgozik és ki tudja mikor jöhet haza... Egy igazolás kell a nögyogyásztol amin a fogantatás és a szülés várhato dátuma van rajta, és anyuka apuka személyes jelenléte és személyije, lakcimkártyája.nekünk nem kellett több. És mi az apuka lakhelyének Polgármesteri hivatalába mentünk, mert nem egy városban lakunk hivatalosan.Anyakönyvvezetöhöz kell menni:) Boldog babavásást és h már igy a végén jársz Könnyü szülést neked
Nem korai elkezdeni! Legjobb, ha elõször felhívod a lakóhelyed szerint illetékes Polgármesteri Hivatalt, mert van ahol az anyakönyvvezetõk készítik el, van ahol a gyámhivatal. Ami biztosan kell hozzá az mindkettõtök személyes jelenléte, mindkettõtök személyi igazolványa, lakcímkártyája és az orvosi igazolás a fogantatás illetve szülés várható idõpontjáról (kiskönyv nem elég!). Ha éltél már házasságban, akkor a felbontásáról szóló jogerõs bírói döntésrõl is kell dokumentum. Nálunk (Szeged) pl nem kértek születési anyakönyvi kivonatot. Gyorsan elkészült a jegyzõkönyv, kb fél órát vártunk, 3 példányt adtak, egyik megy majd veled a kórházba, a másik kettõ az apa illetve az anya példánya.

Vácon melyik hivatalban kell tenni apasági nyilatkozatot? Milyen iratokat vigyünk magunkkal, hogy ne kelljen fölösleges köröket futni? És az adott hivatal pontosan hol található?

Most költöztünk Vácra, és még nagyon nem ismerem a várost.

Legjobb válasz: Polgármesteri Hivatal címe: 2600 Vác, Március 15. tér 11 Az anyakönyvvezetõt kell keresni személyi,lakcímkártya,terhes kiskönyv

Polgármesteri Hivatal címe: 2600 Vác, Március 15. tér 11 Az anyakönyvvezetõt kell keresni személyi, lakcímkártya, terhes kiskönyv
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget!


A kérdező hozzászólása: kösziii:D
A gyámhivatalba kell bemenni, elõtte a kezelõorvostól kell kérni egy igazolást, arról hogy terhes vagy és mi a szülés várható idõpontja, a népességnyilvántartóból egy igazolást arról, hogy hajadon vagy, ha elváltál akkor a válásról kell a határozat, ja és persze az apa is legyen ott személyi igazolvánnyal és lakcím kártyával, mert hát ugye végül is õ veszi a nevére a gyereket (persze miután te igazoltad az elõbbieket). Ez így volt egy hónappal ezelõtt, remélem azóta nem változott és tudtam segíteni!
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm. akkor jövõhéten, ha megyek dokihoz, kérek tõle igazollást.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!