Találatok a következő kifejezésre: Apasági nyilatkozat mi a módja (3 db)

Szombathelyen mi a módja az apasági nyilatkozat intézéséne?

Legjobb válasz: Ugyan mi nem Szombathelyen vagyunk,de pont ma intéztük el.Kellett egy orvosi igazolás a terhességrõl.A nõgyógyász adta kimondottan az apasági nyilatkozat kéréséhez.Az anyakönyvvezetõhöz kellett menni vele.Apának is anyának is ott kell lenni.Csak a személyi igazolványt kérték mindkettõnktõl.Nálam megnézték mikor váltam el (3 éve),apától meg semmit nem kérdeztek.(Ez érdekes,mert ha férjnél lennék nem tehetne más apaságit,de ha apa házas,akkor bárkinek tehet.)Van ahol 30 napnál nem lehet régebbi,max ennyi különbség lehet a városok közt.Ezt meg a dokid vagy a védõnõd úgyis elmondja majd.Amúgy hamar megvolt.37 hetes kismami

Ugyan mi nem Szombathelyen vagyunk, de pont ma intéztük el.Kellett egy orvosi igazolás a terhességrõl.A nõgyógyász adta kimondottan az apasági nyilatkozat kéréséhez.Az anyakönyvvezetõhöz kellett menni vele.Apának is anyának is ott kell lenni.Csak a személyi igazolványt kérték mindkettõnktõl.Nálam megnézték mikor váltam el (3 éve), apától meg semmit nem kérdeztek.(Ez érdekes, mert ha férjnél lennék nem tehetne más apaságit, de ha apa házas, akkor bárkinek tehet.)Van ahol 30 napnál nem lehet régebbi, max ennyi különbség lehet a városok közt.Ezt meg a dokid vagy a védõnõd úgyis elmondja majd.Amúgy hamar megvolt.37 hetes kismami

Ha nincs időben kész az apasági nyilatkozat akkor a baba születése után mi a mód, hogy az apa nevét kapja a kicsi?

Legjobb válasz: Automatikusan az anya nevére anyakönyvezik a kicsit, aztán ha meglesz a nyilatkozat, névváltoztatás.

Automatikusan az anya nevére anyakönyvezik a kicsit, aztán ha meglesz a nyilatkozat, névváltoztatás.
A kérdező hozzászólása: És ha szeretnénk megváltoztatni akkor hova kell majd mennünk?
Anyakönyvi hivatal. De miért nem lesz kész idõben a nyilatkozat? Ha megkérdezhetem...
Szia, nekem sem lesz meg... én is majd utólag szeretném megváltoztatni... Gondolom Neked sincs itt az apuka...
A kérdező hozzászólása: Sajnos vidéken kell lennie a munkája miatt. :(
A kérdező hozzászólása: És ilyenkor kell váltani illetékbélyeget?
Nálunk is így volt, Apa külföldön volt ezért 3 hetes volt a babánk mikor a nevére vette.2000 Ft illetékbélyeg és kb.10 perc kellett hozzá.de utána a TB kártyát újra kell csináltatni és a MÁK-nál is jelezni kell a családi pótlék miatt.

Apasági nyilatkozat kérésének mi a módja?

Kit?l kell kérni, hova kell beadni?

Legjobb válasz: Szia! Úgy tudom, hogy a Polgármesteri Hivataltól kell kérni nyomtatványt és oda is kell beadni, majd a baba születési anyakönyvvi kivonatával.

Szia! Úgy tudom, hogy a Polgármesteri Hivataltól kell kérni nyomtatványt és oda is kell beadni, majd a baba születési anyakönyvvi kivonatával.
Apukával együtt fogjátok a személyi irataitokat és bementek az anyakönyvvezetõhöz. Ott helyben el tudjátok intézni. A kész nyilatkozatot pedig magaddal kell vinni, mikor szülni mész.
Szia! Az anyakönyvezetöhöz kell bemenni az apukával eggyüt , vinnetek kell megetokkal a hiv.papirjaitokat és az orvosodtól egy igazolást hogy terhes vagy és hogy ekkor és ekkor szülsz.(ezt a doki v.a védönö tudni fogja csak szólj nekik)Majd ezekkel a papirikkal fogod megkapni az apasági nyilatkozatot ezt kell betenni a papirjaid közé amikor szülni mész.Arra figyelj hogy a szülés elött 30napal régebbi ne legyen a nyilatkozat mert nem fogadják el, tehát 30napnál régebbi nem lehet:) 35hetes kismama:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!