Találatok a következő kifejezésre: Apasági nyilatkozat mi a (9 db)

29 hetes terhes vagyok jövő héten házasodunk össze. De úgy halottam így is kell apasági nyilatkozat mivel a fogantatáskor nem voltunk házasok. Valaki aki így volt?

Legjobb válasz: Nem kell apasági nyilatkozat, az számít, hogy a baba születésekor házas vagy-e. Tapasztalat, az elsõ babám született úgy, hogy a születése elõtt egy hónappal volt a házasságunk.

Nem kell apasági nyilatkozat, mert amire megszületik a baba, házasok lesztek. A babaszületése után (akkor még a kórházba lesztek)a házassági anyakönyvi kivonatot az anya könyv vezetõnél érvényesíteni kell és ezután automatikusan a nevére kerül a gyerek.
Én is középidõs terhesen mentem férjhez, és senki nem kért apaságit, elég volt a házassági.
Nem kell apasági nyilatkozat, az számít, hogy a baba születésekor házas vagy-e. Tapasztalat, az elsõ babám született úgy, hogy a születése elõtt egy hónappal volt a házasságunk.
Nem kell apasági nyilatkozat, elég a házasság. Csak akkor más a szitu, ha a fogantatáskor még házas voltál vagy nem váltál el 300 napja. Saját tapasztalat. Nem kell az apasági!!!!!
Mi a gyermekünk születése elõtt 3 héttel házasodtunk össze, és így nekünk nem kellett az apasági csak a házassági papír.Ez két éve volt szerintem azóta nem változott.
Most szültem és 35 hetesen házasodtunk össze. Nem kell apasági, csak a házassági anyakönyvi kivonatot kérik Kòrhàzban.
De kell apasági nyilatkozat, mert a fogantatáskor nem voltatok házasok. Nem változtat semmin, hogy összeházasodtok ugyanúgy kell a nyilatkozat mintha csak élettársak lennétek.
A kérdező hozzászólása: Nem csak azért nekem jó lenne így is de mivel a párom nem volt még nõs õ nagyon szeretné.És azt mondta nem fog nyilatkozni arról, hogy az õ gyereke.Megértem õt!
Én is valami ilyesmit hallottam, ezért raktuk át az esküvõt jövõ nyárra, így most csak apaságit csináltatunk! 30hkm
Szia! 33 hetesen mentem férjhez, 4 hónapja szültem, és nem kellett apasági.
Csak azért házasodtok, hogy ne kelljen apasági?
A kérdező hozzászólása: Akkor jó mert köszi válaszotokat!!
Én 27 hetes terhes voltam, amikor férjhez mentem-ráadásul elõtte 2 hónappal váltam el az exemtõl-mégsem kértek semmit, csak a házassági anyakönyvi kivonatot.Az elég "bizonyíték", nem?
Nem kell apasági!! Nálunk felajánlották az önkormányzatnál, mikor mentünk az apaságit intézni, hogy ha összeházasodunk, adnak még soron kívül idõpontot is, akkor nincs szükség apaságira.
Szerintem nem kell apasági, nem függ össze a fogantatással. Õ a férjed lesz, õ a baba apja. Nem kell apasági nyilatkozat.
Nem kell apasági nyilatkozat, ha már szüléskor házasok vagytok. Mi is így voltunk a párommal. Idén júliusban házasodtunk össze, augusztusban szültem és automatikusan a páromat írták apának. 6 hetes kislány anyukája

Ha nincs időben kész az apasági nyilatkozat akkor a baba születése után mi a mód, hogy az apa nevét kapja a kicsi?

Legjobb válasz: Automatikusan az anya nevére anyakönyvezik a kicsit, aztán ha meglesz a nyilatkozat, névváltoztatás.

Automatikusan az anya nevére anyakönyvezik a kicsit, aztán ha meglesz a nyilatkozat, névváltoztatás.
A kérdező hozzászólása: És ha szeretnénk megváltoztatni akkor hova kell majd mennünk?
Anyakönyvi hivatal. De miért nem lesz kész idõben a nyilatkozat? Ha megkérdezhetem...
Szia, nekem sem lesz meg... én is majd utólag szeretném megváltoztatni... Gondolom Neked sincs itt az apuka...
A kérdező hozzászólása: Sajnos vidéken kell lennie a munkája miatt. :(
A kérdező hozzászólása: És ilyenkor kell váltani illetékbélyeget?
Nálunk is így volt, Apa külföldön volt ezért 3 hetes volt a babánk mikor a nevére vette.2000 Ft illetékbélyeg és kb.10 perc kellett hozzá.de utána a TB kártyát újra kell csináltatni és a MÁK-nál is jelezni kell a családi pótlék miatt.

Szombathelyen mi a módja az apasági nyilatkozat intézéséne?

Legjobb válasz: Ugyan mi nem Szombathelyen vagyunk,de pont ma intéztük el.Kellett egy orvosi igazolás a terhességrõl.A nõgyógyász adta kimondottan az apasági nyilatkozat kéréséhez.Az anyakönyvvezetõhöz kellett menni vele.Apának is anyának is ott kell lenni.Csak a személyi igazolványt kérték mindkettõnktõl.Nálam megnézték mikor váltam el (3 éve),apától meg semmit nem kérdeztek.(Ez érdekes,mert ha férjnél lennék nem tehetne más apaságit,de ha apa házas,akkor bárkinek tehet.)Van ahol 30 napnál nem lehet régebbi,max ennyi különbség lehet a városok közt.Ezt meg a dokid vagy a védõnõd úgyis elmondja majd.Amúgy hamar megvolt.37 hetes kismami

Ugyan mi nem Szombathelyen vagyunk, de pont ma intéztük el.Kellett egy orvosi igazolás a terhességrõl.A nõgyógyász adta kimondottan az apasági nyilatkozat kéréséhez.Az anyakönyvvezetõhöz kellett menni vele.Apának is anyának is ott kell lenni.Csak a személyi igazolványt kérték mindkettõnktõl.Nálam megnézték mikor váltam el (3 éve), apától meg semmit nem kérdeztek.(Ez érdekes, mert ha férjnél lennék nem tehetne más apaságit, de ha apa házas, akkor bárkinek tehet.)Van ahol 30 napnál nem lehet régebbi, max ennyi különbség lehet a városok közt.Ezt meg a dokid vagy a védõnõd úgyis elmondja majd.Amúgy hamar megvolt.37 hetes kismami


Mit kell vinni a család segitőhöz, mikor elakarom a gyerektartást indítani? Milyen iratokat? Az apasági nyilatkozat kell?

Legjobb válasz: Ha az állam által megelõlegezett gy.t akarod megigényelni a családsegítõben max. segítenek neked kitölteni a nyomtatványt, amit elõzõleg a gyámhivatalnál kaptál.De kell majd a bírósági határozat, amiben elrendelték a gyt. összegét, a semleges foglalási jegyzõkönyv a végrehajtótól. Jövedelemigazolás a részedrõl. Ha a gyermek már nagykorú akkor kell egy iskolalátogatási igazolás is. Meg ugye szem.igazolvány, lakcímkártya. Az apasági nem kell. Ha most indítod a bíróságon, akkor is kellenek ezek az iratok - az állami nyomtatvány nem, de az apasági igen.

Ha az állam által megelõlegezett gy.t akarod megigényelni a családsegítõben max. segítenek neked kitölteni a nyomtatványt, amit elõzõleg a gyámhivatalnál kaptál.De kell majd a bírósági határozat, amiben elrendelték a gyt. összegét, a semleges foglalási jegyzõkönyv a végrehajtótól. Jövedelemigazolás a részedrõl. Ha a gyermek már nagykorú akkor kell egy iskolalátogatási igazolás is. Meg ugye szem.igazolvány, lakcímkártya. Az apasági nem kell. Ha most indítod a bíróságon, akkor is kellenek ezek az iratok - az állami nyomtatvány nem, de az apasági igen.
A családsegítõhöz nem kell menni még.Elõször a rendõrségen jelentsd fel, és minden megy a maga útján tovább, egészen a bíróságig.Mindent vigyél ami csak van (papírt).

Nem vagyunk házasok a párommal. Most akkor, hogy működik ez az apasági nyilatkozat? Ti mikor csináltattátok meg?

Szociális segélyt kapok. Ha bejegyeztetem, hogy élettársi kapcsolatban élek a párommal, akkor megvonják t?lem. Na most akkor azt szeretném kérdezni, hogy ha nem vagyunk bejegyzett élettársak, akkor is ki lehet töltetni az apásági nyilatkozatot?Míg meg nem szülök sajnos csak ezt a segélyt tudom igénybe venni.26 hetes kismama.

Legjobb válasz: Az apasági független attól, hogy ki hol lakik. Hallottam ilyet, hogy szülés elõtt 30 napnál nem lehet régebbi, de az a biztos, ha bemész az önkormányzathoz, ott mondanak biztosat.

Az apasági független attól, hogy ki hol lakik. Hallottam ilyet, hogy szülés elõtt 30 napnál nem lehet régebbi, de az a biztos, ha bemész az önkormányzathoz, ott mondanak biztosat.
A kérdező hozzászólása: Igen szerintem is ott mondanának biztosat, de mindenkit ismerek ott és nagyon ciki lenne. Ezért gondolom, talán van vki aki jártas ebben itt?
Azt nem jegyzik be az apaságinál, hogy élettársad, csak a nevére veszi a gyereket, ennyi.3 hónapnál ne legyen régebbi, így még van idõd megcsináltatni.Mi most csináltattuk meg, 34 hetes vagyok.
1 az apaságit bármikor meglehet csinálni nem kell h mit tudom én hány hónapnál nem lehet régebbi 2 valoszinu h élettársi szerzõdést irtok elveszik a segély.menj be a közjegyzõhöz és kérj töle egy olyan nyilatkozatot h akkor mikor megfogant a baba nem voltál regisztrálva mint élettárs vagy mint házastars.2200 Ft.ennyi ja és plusz ez mellé kell az apasági.én kedden megyek intézni.remélem segitettem.37 h kismama
Nem kérdeznek semmi ilyet! Csak azt kérdezik XY kijelenti hogy XY gyermekének az apja. És ennyi. Gondolom a lakcímkártyátokon nem egyezik a cím. Mert azt elkérik. Mást nem kérdeznek.
Múlt héten volt a tv-ben, hogy már nem elég az apasági, vagy közjegyzõhöz kell, menni és fizetni neki, hogy adjon egy papírt, hogy együtt éltek, vagy össze kell házasodni... Nálunk is az elsõ gyereknél elég volt az apasági, most szóltak, hogy mindenképpen csináljunk valamit, mert amíg ez a papír nincs meg nem anyakönyvezik a gyereket...

Mi van akkor ha nincs nálunk a szülésnél az apasági nyilatkozat?

36hetes vagyok és még nem sikerült elintézni csak jöv?héten lesz rá lehet?ségünk.

Legjobb válasz: Ha nincs nálatok a nyilatkozat, akkor mindenképp a te nevedre írják a babát, sajnos ez a törvény. De remélhetõleg nem jön annyival hamarabb az a kislegény, hogy ez történjen! Amúgy egy félórás procedúra az egész, mi már hónapokkal ezelõtt átestünk rajta, szerintem igyekezzetek ti is, biztos ami biztos. További szép várandósságot és könnyû szülést kívánok!

Ha nincs nálatok a nyilatkozat, akkor mindenképp a te nevedre írják a babát, sajnos ez a törvény. De remélhetõleg nem jön annyival hamarabb az a kislegény, hogy ez történjen! Amúgy egy félórás procedúra az egész, mi már hónapokkal ezelõtt átestünk rajta, szerintem igyekezzetek ti is, biztos ami biztos. További szép várandósságot és könnyû szülést kívánok!
Igaza van az elõttem szólónak. Ha így történne, akkor utólag azért el lehet intézni, hogy az apa a nevére vegye gyermekét. De akkor már -azt hiszem- nem ingyenes és bonyolultabb is.
Semmi a világon. A kórházban a te nevedre írják, hiszen amúgy azt is be lehetne diktálni, hogy apja neve Brad Pitt :D Utána be kell majd menni az anyakönyvi hivatalba, fél óra alatt megírják az egészet és átírják a nevét, nem egy nagy cucc, nekünk is így volt.
Ja, és ingyenes akkor is.
A kérdező hozzászólása: köszi!
Addig nem anyakonyvezik, ha szolsz, h hozzatok a papirt. A csuklojara a te neved kerul, de hivatalos papirt nem allitanak ki addig.
szia! nekem a szülés elõtti nap sikerült megcsináltatnom, másnap jött a baba, 37.hétben..ha nincs nálad adnak pár órát, h potold..de sajn ahozz neked is jelen kell lenned, csak az apának nem adják ki

Apasági nyilatkozat ügyében mik a legfrissebb teendőink?

Legjobb válasz: Mire gondolsz?Hívd fel a területileg illetékes anyakönyvi hivatalt,és ott felvilágosítanak,hogy nálatok hogy megy a dolog.Ahogy olvastam,nem mindenhol ugyanaz az eljárás.

Mire gondolsz?Hívd fel a területileg illetékes anyakönyvi hivatalt, és ott felvilágosítanak, hogy nálatok hogy megy a dolog.Ahogy olvastam, nem mindenhol ugyanaz az eljárás.
Tagadni, tagadni, tagadni…
Bemész a lakóhelyedhez tartozó illetékes szervhez, és teszel egy nyilatkozatot írásban, hogy a születendõ gyerekednek Te vagy az apja, és a nevedre szeretnéd Õt venni.Ezt a nyilatkozatot vinni kell a szüléskor a kórházba, a kicsi anyakönyvezéséhez szükséges.

Apasági nyilatkozat kérésének mi a módja?

Kit?l kell kérni, hova kell beadni?

Legjobb válasz: Szia! Úgy tudom, hogy a Polgármesteri Hivataltól kell kérni nyomtatványt és oda is kell beadni, majd a baba születési anyakönyvvi kivonatával.

Szia! Úgy tudom, hogy a Polgármesteri Hivataltól kell kérni nyomtatványt és oda is kell beadni, majd a baba születési anyakönyvvi kivonatával.
Apukával együtt fogjátok a személyi irataitokat és bementek az anyakönyvvezetõhöz. Ott helyben el tudjátok intézni. A kész nyilatkozatot pedig magaddal kell vinni, mikor szülni mész.
Szia! Az anyakönyvezetöhöz kell bemenni az apukával eggyüt , vinnetek kell megetokkal a hiv.papirjaitokat és az orvosodtól egy igazolást hogy terhes vagy és hogy ekkor és ekkor szülsz.(ezt a doki v.a védönö tudni fogja csak szólj nekik)Majd ezekkel a papirikkal fogod megkapni az apasági nyilatkozatot ezt kell betenni a papirjaid közé amikor szülni mész.Arra figyelj hogy a szülés elött 30napal régebbi ne legyen a nyilatkozat mert nem fogadják el, tehát 30napnál régebbi nem lehet:) 35hetes kismama:)

Kisbabát várok az "új" páromtól, de én még a férjezett nevemen szerepelek (még nem váltunk el). Mit tehetünk, hogy a baba az apukája nevét kaphassa. Elég egy apasági nyilatkozat?

Legjobb válasz: Természetesen elég! De én úgy tudom,hogy még ez sem szükséges. Akár a Te neved is viselhetné a Pici. Sok boldogságot Nektek.

Természetesen elég! De én úgy tudom, hogy még ez sem szükséges. Akár a Te neved is viselhetné a Pici. Sok boldogságot Nektek.
Sajnos automatikusan a férjed nevére anyakönyvezik. Nem segít az apasági nyilatkozat sem. A válás után, lehet megdönteni az apaság vélelmét, ahova a (volt)férjednek kell majd beadni egy kérelmet. Sajnos tapasztalatból beszélek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!