Találatok a következő kifejezésre: Apasági nyilatkozat mi (15 db)

29 hetes terhes vagyok jövő héten házasodunk össze. De úgy halottam így is kell apasági nyilatkozat mivel a fogantatáskor nem voltunk házasok. Valaki aki így volt?

Legjobb válasz: Nem kell apasági nyilatkozat, az számít, hogy a baba születésekor házas vagy-e. Tapasztalat, az elsõ babám született úgy, hogy a születése elõtt egy hónappal volt a házasságunk.

Nem kell apasági nyilatkozat, mert amire megszületik a baba, házasok lesztek. A babaszületése után (akkor még a kórházba lesztek)a házassági anyakönyvi kivonatot az anya könyv vezetõnél érvényesíteni kell és ezután automatikusan a nevére kerül a gyerek.
Én is középidõs terhesen mentem férjhez, és senki nem kért apaságit, elég volt a házassági.
Nem kell apasági nyilatkozat, az számít, hogy a baba születésekor házas vagy-e. Tapasztalat, az elsõ babám született úgy, hogy a születése elõtt egy hónappal volt a házasságunk.
Nem kell apasági nyilatkozat, elég a házasság. Csak akkor más a szitu, ha a fogantatáskor még házas voltál vagy nem váltál el 300 napja. Saját tapasztalat. Nem kell az apasági!!!!!
Mi a gyermekünk születése elõtt 3 héttel házasodtunk össze, és így nekünk nem kellett az apasági csak a házassági papír.Ez két éve volt szerintem azóta nem változott.
Most szültem és 35 hetesen házasodtunk össze. Nem kell apasági, csak a házassági anyakönyvi kivonatot kérik Kòrhàzban.
De kell apasági nyilatkozat, mert a fogantatáskor nem voltatok házasok. Nem változtat semmin, hogy összeházasodtok ugyanúgy kell a nyilatkozat mintha csak élettársak lennétek.
A kérdező hozzászólása: Nem csak azért nekem jó lenne így is de mivel a párom nem volt még nõs õ nagyon szeretné.És azt mondta nem fog nyilatkozni arról, hogy az õ gyereke.Megértem õt!
Én is valami ilyesmit hallottam, ezért raktuk át az esküvõt jövõ nyárra, így most csak apaságit csináltatunk! 30hkm
Szia! 33 hetesen mentem férjhez, 4 hónapja szültem, és nem kellett apasági.
Csak azért házasodtok, hogy ne kelljen apasági?
A kérdező hozzászólása: Akkor jó mert köszi válaszotokat!!
Én 27 hetes terhes voltam, amikor férjhez mentem-ráadásul elõtte 2 hónappal váltam el az exemtõl-mégsem kértek semmit, csak a házassági anyakönyvi kivonatot.Az elég "bizonyíték", nem?
Nem kell apasági!! Nálunk felajánlották az önkormányzatnál, mikor mentünk az apaságit intézni, hogy ha összeházasodunk, adnak még soron kívül idõpontot is, akkor nincs szükség apaságira.
Szerintem nem kell apasági, nem függ össze a fogantatással. Õ a férjed lesz, õ a baba apja. Nem kell apasági nyilatkozat.
Nem kell apasági nyilatkozat, ha már szüléskor házasok vagytok. Mi is így voltunk a párommal. Idén júliusban házasodtunk össze, augusztusban szültem és automatikusan a páromat írták apának. 6 hetes kislány anyukája

Az apasági nyilatkozat mire jogosítja fel az apát?

Az apával nem vagyunk együtt, de szeretné ha a pici a nevére kerülne. De kíváncsi lennék, hogy ezzel a nyilatkozattal még mire kap jogot? Szeretném, ha valaki írna pár egyszer?bb és néha elég abszurd helyzeteket erre..hogy meddig menne el egy pasi??

Legjobb válasz: Joga lesz látni a gyerekét, viszont perelheted gyerektartásért is.

Joga lesz látni a gyerekét, viszont perelheted gyerektartásért is.
Fontos hogy jó kapcsolatot ápoljatok, a gyerek miatt!!!!
Ezesetben jogilag olyan, mintha a gyermek egy házasságból született volna.
Többek között arra is, hogy joga legyen találkozni a gyerekével. A gyerek nem csak a tied, hanem az övé is.
Apai jogok. Ugyanolyan jogok, mint a tiéd. Akár tetszik, akár nem, ha az õ az apa, te akadékoskodhatsz, õ pedig beperel és köteles leszel beleegyezni, hogy a nevére vegye, plusz perköltség a nyakadban.
az apasági nyilatkozat meg a nevére íratás nem ugyanaz. gondolj bele, házasságban is viselheti a gyerek az anyja nevét, attól még az apja szerepel a születési anyakönyvin. ha apasági nyilatkozatot tesz, akkor fizethet gyerektartást meg láthatja a gyereket, meg az engedélye nélkül nem válthatsz a gyereknek útlevelet. attól a neveden még maradhat.
"abszurd helyzeteket erre..hogy meddig menne el egy pasi??" Pl., hogy jól se*be rúgjon téged, ha ki akarod sajátítani a gyerekét!!!
Kicsit akadékoskodom: Az apasági nyilatkozat, mint az a nevébõl is kitûnik arra szolgál, hogy az apa kiléte egyértelmû legyen. Az még senkit sem jogosít fel semmire! Azt kell eldöntened, hogy neked érdekedben áll-e a gyereket az õ nevére íratni! (Ehhez kell a nyilatkozat) Tehát a dolog nem az õ, hanem a te döntéseden múlik! Ha a nevére íratod a gyereket, akkor a láthatásról és az anyagi juttatásokról (gyerektartás) meg kell egyeznetek, vagy a bíróság fog dönteni!

Szombathelyen mi a módja az apasági nyilatkozat intézéséne?

Legjobb válasz: Ugyan mi nem Szombathelyen vagyunk,de pont ma intéztük el.Kellett egy orvosi igazolás a terhességrõl.A nõgyógyász adta kimondottan az apasági nyilatkozat kéréséhez.Az anyakönyvvezetõhöz kellett menni vele.Apának is anyának is ott kell lenni.Csak a személyi igazolványt kérték mindkettõnktõl.Nálam megnézték mikor váltam el (3 éve),apától meg semmit nem kérdeztek.(Ez érdekes,mert ha férjnél lennék nem tehetne más apaságit,de ha apa házas,akkor bárkinek tehet.)Van ahol 30 napnál nem lehet régebbi,max ennyi különbség lehet a városok közt.Ezt meg a dokid vagy a védõnõd úgyis elmondja majd.Amúgy hamar megvolt.37 hetes kismami

Ugyan mi nem Szombathelyen vagyunk, de pont ma intéztük el.Kellett egy orvosi igazolás a terhességrõl.A nõgyógyász adta kimondottan az apasági nyilatkozat kéréséhez.Az anyakönyvvezetõhöz kellett menni vele.Apának is anyának is ott kell lenni.Csak a személyi igazolványt kérték mindkettõnktõl.Nálam megnézték mikor váltam el (3 éve), apától meg semmit nem kérdeztek.(Ez érdekes, mert ha férjnél lennék nem tehetne más apaságit, de ha apa házas, akkor bárkinek tehet.)Van ahol 30 napnál nem lehet régebbi, max ennyi különbség lehet a városok közt.Ezt meg a dokid vagy a védõnõd úgyis elmondja majd.Amúgy hamar megvolt.37 hetes kismami


Apasági nyilatkozat mellé mi kell nekem? Vagy ez elég nekünk?

Január 11.-én voltunk ilyet csináltatni. Egy 3 oldalas jegyz?könyvet kaptunk. Teljes hatályú apai elismerésr?l születend? gyermekre. Benne van hogy hajadon vagyok apa elismeri a babát és hogy mi legyen a vezetékneve.Ez mellé kell még valami? Nem emlékszem hogy elötte vagy utána hozták az új rendeletet.

Legjobb válasz: Január elsejétõl él a törvényváltozás, elvileg már az anyakönyvvezetõnek tudnia kellet, hogy mik a feltételei az apasági kiadásának. AMi biztos: hívd fel az anyakönyvvezetõt, és kérdezz rá, hogy utánanézett-e az apasági készítésekor a bejegyzett élettársi kapcsolatnak is, vagy újra kell menjetek? Azért fontos, hogy rákérdezz, mert ha nem nézett utána, hogy akkor nála nincs rendezve a kicsi jogállása, nem adja ki addig a születési akvi kivonatot, amíg helyre nem kerül a dolog. Szóval a telefon egyszerûbb:) Azért valószínû, hogy azt is megnézte, de minek kockáztatni? ҝ

Január elsejétõl él a törvényváltozás, elvileg már az anyakönyvvezetõnek tudnia kellet, hogy mik a feltételei az apasági kiadásának. AMi biztos: hívd fel az anyakönyvvezetõt, és kérdezz rá, hogy utánanézett-e az apasági készítésekor a bejegyzett élettársi kapcsolatnak is, vagy újra kell menjetek? Azért fontos, hogy rákérdezz, mert ha nem nézett utána, hogy akkor nála nincs rendezve a kicsi jogállása, nem adja ki addig a születési akvi kivonatot, amíg helyre nem kerül a dolog. Szóval a telefon egyszerûbb:) Azért valószínû, hogy azt is megnézte, de minek kockáztatni? ҝ
kellet=kellett, bocsi ҝ

Mit kell vinni a család segitőhöz, mikor elakarom a gyerektartást indítani? Milyen iratokat? Az apasági nyilatkozat kell?

Legjobb válasz: Ha az állam által megelõlegezett gy.t akarod megigényelni a családsegítõben max. segítenek neked kitölteni a nyomtatványt, amit elõzõleg a gyámhivatalnál kaptál.De kell majd a bírósági határozat, amiben elrendelték a gyt. összegét, a semleges foglalási jegyzõkönyv a végrehajtótól. Jövedelemigazolás a részedrõl. Ha a gyermek már nagykorú akkor kell egy iskolalátogatási igazolás is. Meg ugye szem.igazolvány, lakcímkártya. Az apasági nem kell. Ha most indítod a bíróságon, akkor is kellenek ezek az iratok - az állami nyomtatvány nem, de az apasági igen.

Ha az állam által megelõlegezett gy.t akarod megigényelni a családsegítõben max. segítenek neked kitölteni a nyomtatványt, amit elõzõleg a gyámhivatalnál kaptál.De kell majd a bírósági határozat, amiben elrendelték a gyt. összegét, a semleges foglalási jegyzõkönyv a végrehajtótól. Jövedelemigazolás a részedrõl. Ha a gyermek már nagykorú akkor kell egy iskolalátogatási igazolás is. Meg ugye szem.igazolvány, lakcímkártya. Az apasági nem kell. Ha most indítod a bíróságon, akkor is kellenek ezek az iratok - az állami nyomtatvány nem, de az apasági igen.
A családsegítõhöz nem kell menni még.Elõször a rendõrségen jelentsd fel, és minden megy a maga útján tovább, egészen a bíróságig.Mindent vigyél ami csak van (papírt).

Mit tudtok az apasági nyilatkozat igénylésében bekövetkezett változásokról?

Állítólag jan.1-t?l már közjegyz? és anyakönyvi hivatal bevonása is szükséges, ez igaz?

Legjobb válasz: Anyakönyvi hivatal eddig is kellett, a változás az, hogy igazolnod kell, hogy nem vagy házas, és nem élsz élettársi kapcsolatban sem. Ekkor készül az apasági. Ha élettársi kapcsolatban élsz a baba apukájával, akkor errõl elég az igazolás, nem kell az apasági, automatikusan az élettársad lesz a baba apukája, mintha a férjed lenne.

Anyakönyvi hivatal eddig is kellett, a változás az, hogy igazolnod kell, hogy nem vagy házas, és nem élsz élettársi kapcsolatban sem. Ekkor készül az apasági. Ha élettársi kapcsolatban élsz a baba apukájával, akkor errõl elég az igazolás, nem kell az apasági, automatikusan az élettársad lesz a baba apukája, mintha a férjed lenne.
Igaz. Én jövõhéten megyek a közjegyzõhöz, mert a párom se nem a házastársam, sem pedig bejegyzett élettársam. Ezért még plusszban kell a közjegyzõtõl egy papír, hogy bejegyzett élettársam sincs. Ugyanis az anyakönyvi hivatalnak nincs hozzáférése ahhoz az adatbázishoz, ami a bejegyzett élettársi viszonyt tartja nyilván. Már megint az "okosok" elõbb hoztak egy törvényt, és csak utána kezdték el kidolgozni a hátterét. A közjegyzõ szerint év végére lesz kész, addig meg fizethetek 2200 Ft-ot ezért a papírért... elég bunkóság, de ez van.
Hamarosan szülök de van már apaságink akkor kidobhatom a kukába???A papír elintézéshez mind a két szülõ kell vagy csak az anya??
utolsó ki ne dobd az apaságit az is kell.plusz én ugy tudom h a közjegyzõhöz kell elmenni õ fog adni egy olyan igazolást h amikor megfogant a baba nem éltél élettársi ás házastársi kapcsolatban.én kedden megyek 2200 Ft lesz.remélem h ez az ami kell és megkapjuk az anyakönyvi kivonatot.....
jaa csak az anya.ha viszont szeretnétek h regisztráljanak élettársi kapcsolatba a pároddal akkor õ is kell de pontosan nem tudom h milyen papirok szükségesek ehezz.és gondolom h ennek drágább a költsége...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek. Még egy kérdés: orvosi igazolás továbbra is kell az apaságihoz?
utolsó vagyok.igen kell...
Együtt éltünk a fogantatáskor is tehát nekem ezt kell igazolnom ugye?Akkor az apaságit is viszem magammal.Köszi
utolsó vagyok.nem feltétlenül kell arról nyilatkoznod ha arról akarsz akkor nektek élettársi szerzõdés kell.itt csak egy igazolást kapsz h akkor nem voltál regiszrálva mint élettárs vagy házastárs.remélem érhtehõen irtam le.

Apasági nyilatkozat 2011 Sziasztok! Rövidesen kisbabánk születik, de nem vagyunk összeházasodva, és hivatalosan élettársak sem vagyunk. Mit kell tennem?

Március végén érkezik a baba és szeretném már el?készíteni a "papírmunkát" is. XIV ker. Zugló, Uzsoki kórház a célpont, ha ez segít valamit. Zuglóban élünk, de mindkett?nk lakcíme vidéki. Ha jól tudom, akkor most változtak a jogszabályok e téren. Mit kell tennem? Adózásom hogyan befolyásolja ez? Alkalmazott vagyok.

Legjobb válasz: Szia! Mi már elintéztük, február elején érkezik a kisfickó!! Sima apasági nyilatkozatot kell tenni, a helyi önkormányzatnál, az orvosodtól kérsz egy igazolást(ezen szerepel a fogantatás dátuma, szülés várható dátuma, és hogy hány hetes vagy!! Együtt kell menjetek, a nyilatkozatban szerepel az anya adatai, az apa adatai, melyik kórházban fogsz szülni, és külön külön nyilatkozni kell mi legyen a baba vezetékneve! 10perc az egész, 1példány marad az önkormányzatnak, 1 az apának, és 2példány neked!! Ami mindig nálad kell, hogy legyen, ha szülésnél nincs ott csinálhatsz bármit a te nevedre kerül a pici, utána pedig már fizetni kell!! Jó hosszúra sikerült :) :)

Szia! Mi már elintéztük, február elején érkezik a kisfickó!! Sima apasági nyilatkozatot kell tenni, a helyi önkormányzatnál, az orvosodtól kérsz egy igazolást(ezen szerepel a fogantatás dátuma, szülés várható dátuma, és hogy hány hetes vagy!! Együtt kell menjetek, a nyilatkozatban szerepel az anya adatai, az apa adatai, melyik kórházban fogsz szülni, és külön külön nyilatkozni kell mi legyen a baba vezetékneve! 10perc az egész, 1példány marad az önkormányzatnak, 1 az apának, és 2példány neked!! Ami mindig nálad kell, hogy legyen, ha szülésnél nincs ott csinálhatsz bármit a te nevedre kerül a pici, utána pedig már fizetni kell!! Jó hosszúra sikerült :) :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válasz! :) Én az apa vagyok! ;)
A kérdező hozzászólása: Még annyit tennék hozzá, hogy még meg nem született magzat esetében a gyámügyre kell menni, XIV Pétervárad u. 3 19-es és 10-es szoba. 4 dolog kell: orvosi igazolás a magzatról, az apa iratai, az anyai iratai és ami még fontos: az anyának ki kell kérnie egy igazolást a népességnyilvántartó csoportnál (Bácskai utca kb 80 méter), hogy hajadon. Összesen kb 20 perc volt, az egész ingyenes. A nyilatkozatot csak pár nap múlva adják ki, mert még anyakönyvezik. 3 példánya van, az elsõt vinni kell a kórházba, amikor a szülés van.

Mi van akkor ha nincs nálunk a szülésnél az apasági nyilatkozat?

36hetes vagyok és még nem sikerült elintézni csak jöv?héten lesz rá lehet?ségünk.

Legjobb válasz: Ha nincs nálatok a nyilatkozat, akkor mindenképp a te nevedre írják a babát, sajnos ez a törvény. De remélhetõleg nem jön annyival hamarabb az a kislegény, hogy ez történjen! Amúgy egy félórás procedúra az egész, mi már hónapokkal ezelõtt átestünk rajta, szerintem igyekezzetek ti is, biztos ami biztos. További szép várandósságot és könnyû szülést kívánok!

Ha nincs nálatok a nyilatkozat, akkor mindenképp a te nevedre írják a babát, sajnos ez a törvény. De remélhetõleg nem jön annyival hamarabb az a kislegény, hogy ez történjen! Amúgy egy félórás procedúra az egész, mi már hónapokkal ezelõtt átestünk rajta, szerintem igyekezzetek ti is, biztos ami biztos. További szép várandósságot és könnyû szülést kívánok!
Igaza van az elõttem szólónak. Ha így történne, akkor utólag azért el lehet intézni, hogy az apa a nevére vegye gyermekét. De akkor már -azt hiszem- nem ingyenes és bonyolultabb is.
Semmi a világon. A kórházban a te nevedre írják, hiszen amúgy azt is be lehetne diktálni, hogy apja neve Brad Pitt :D Utána be kell majd menni az anyakönyvi hivatalba, fél óra alatt megírják az egészet és átírják a nevét, nem egy nagy cucc, nekünk is így volt.
Ja, és ingyenes akkor is.
A kérdező hozzászólása: köszi!
Addig nem anyakonyvezik, ha szolsz, h hozzatok a papirt. A csuklojara a te neved kerul, de hivatalos papirt nem allitanak ki addig.
szia! nekem a szülés elõtti nap sikerült megcsináltatnom, másnap jött a baba, 37.hétben..ha nincs nálad adnak pár órát, h potold..de sajn ahozz neked is jelen kell lenned, csak az apának nem adják ki

Ha nincs időben kész az apasági nyilatkozat akkor a baba születése után mi a mód, hogy az apa nevét kapja a kicsi?

Legjobb válasz: Automatikusan az anya nevére anyakönyvezik a kicsit, aztán ha meglesz a nyilatkozat, névváltoztatás.

Automatikusan az anya nevére anyakönyvezik a kicsit, aztán ha meglesz a nyilatkozat, névváltoztatás.
A kérdező hozzászólása: És ha szeretnénk megváltoztatni akkor hova kell majd mennünk?
Anyakönyvi hivatal. De miért nem lesz kész idõben a nyilatkozat? Ha megkérdezhetem...
Szia, nekem sem lesz meg... én is majd utólag szeretném megváltoztatni... Gondolom Neked sincs itt az apuka...
A kérdező hozzászólása: Sajnos vidéken kell lennie a munkája miatt. :(
A kérdező hozzászólása: És ilyenkor kell váltani illetékbélyeget?
Nálunk is így volt, Apa külföldön volt ezért 3 hetes volt a babánk mikor a nevére vette.2000 Ft illetékbélyeg és kb.10 perc kellett hozzá.de utána a TB kártyát újra kell csináltatni és a MÁK-nál is jelezni kell a családi pótlék miatt.

Nem vagyunk házasok a párommal. Most akkor, hogy működik ez az apasági nyilatkozat? Ti mikor csináltattátok meg?

Szociális segélyt kapok. Ha bejegyeztetem, hogy élettársi kapcsolatban élek a párommal, akkor megvonják t?lem. Na most akkor azt szeretném kérdezni, hogy ha nem vagyunk bejegyzett élettársak, akkor is ki lehet töltetni az apásági nyilatkozatot?Míg meg nem szülök sajnos csak ezt a segélyt tudom igénybe venni.26 hetes kismama.

Legjobb válasz: Az apasági független attól, hogy ki hol lakik. Hallottam ilyet, hogy szülés elõtt 30 napnál nem lehet régebbi, de az a biztos, ha bemész az önkormányzathoz, ott mondanak biztosat.

Az apasági független attól, hogy ki hol lakik. Hallottam ilyet, hogy szülés elõtt 30 napnál nem lehet régebbi, de az a biztos, ha bemész az önkormányzathoz, ott mondanak biztosat.
A kérdező hozzászólása: Igen szerintem is ott mondanának biztosat, de mindenkit ismerek ott és nagyon ciki lenne. Ezért gondolom, talán van vki aki jártas ebben itt?
Azt nem jegyzik be az apaságinál, hogy élettársad, csak a nevére veszi a gyereket, ennyi.3 hónapnál ne legyen régebbi, így még van idõd megcsináltatni.Mi most csináltattuk meg, 34 hetes vagyok.
1 az apaságit bármikor meglehet csinálni nem kell h mit tudom én hány hónapnál nem lehet régebbi 2 valoszinu h élettársi szerzõdést irtok elveszik a segély.menj be a közjegyzõhöz és kérj töle egy olyan nyilatkozatot h akkor mikor megfogant a baba nem voltál regisztrálva mint élettárs vagy mint házastars.2200 Ft.ennyi ja és plusz ez mellé kell az apasági.én kedden megyek intézni.remélem segitettem.37 h kismama
Nem kérdeznek semmi ilyet! Csak azt kérdezik XY kijelenti hogy XY gyermekének az apja. És ennyi. Gondolom a lakcímkártyátokon nem egyezik a cím. Mert azt elkérik. Mást nem kérdeznek.
Múlt héten volt a tv-ben, hogy már nem elég az apasági, vagy közjegyzõhöz kell, menni és fizetni neki, hogy adjon egy papírt, hogy együtt éltek, vagy össze kell házasodni... Nálunk is az elsõ gyereknél elég volt az apasági, most szóltak, hogy mindenképpen csináljunk valamit, mert amíg ez a papír nincs meg nem anyakönyvezik a gyereket...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!