Találatok a következő kifejezésre: Anyukám azt hogy este (18 db)

Ha babám más anyától kap anyatejet (bevizsgált) kell hőkezelnem? A védőnő azt mondja igen, a gyerekorvos azt hogy nem. És hogyan hőkezeljem? Amit aznap lefejt az anyuka azt este szoktuk elhozni.

Legjobb válasz: Nem kell nem is szabad felforralnoi! Én is fejtem le este és másnap azt kapta délben mert kevés volt neki délben és sz elõzõ estig kapta, hûtõbe tettem, cumisüvegben beleállítottam meleg vízbe hogy langyos legyen és itta semmi baja nem lett tõle. Attól ne ijedj meg ha fele víz fele tej lesz és a tetejére feljön a zsír, ha melegbízbe állítod megint rendes tej állagú lesz!

Nem kell nem is szabad felforralnoi! Én is fejtem le este és másnap azt kapta délben mert kevés volt neki délben és sz elõzõ estig kapta, hûtõbe tettem, cumisüvegben beleállítottam meleg vízbe hogy langyos legyen és itta semmi baja nem lett tõle. Attól ne ijedj meg ha fele víz fele tej lesz és a tetejére feljön a zsír, ha melegbízbe állítod megint rendes tej állagú lesz!
A sajátod sem hõkezelnéd, az anyuka meg remélhetõleg "steril" körülmények között fejte és tartotta. Szerintem károsodna a tej.
Eleve nem adnám oda a kisbabámnak más nõnek a tejét!

Anyum nagyon ellenzi azt hogy en 13 eves letemre reggeltol estig csak gepezek. Hogyan tudjam meggyozni az ellenkezojerol?

Akik szerint anyumnak van igaza, azok kerem ne irjanak semmit valasznak valamint abszolut kivitelezhetetlen idiota otletektol is kimeljenek. Ja es anyum nagyon kitart emellett szoval valami nagyon meggyozo dolog kene. Kosznonom!

Legjobb válasz: Anyudnak teljesen igaza van, és nem azért mondja, mert rosszat akar neked... Aki ezt nem látja be, ott nagy problémák lehetnek...

Anyudnak teljesen igaza van, és nem azért mondja, mert rosszat akar neked... Aki ezt nem látja be, ott nagy problémák lehetnek...
Hát mit csinálsz a gépen reggeltõl estig?
Tippeket itt nem fogsz kapni, mert igaza van.Szépen menj ki a levegõre, aztán szellõztesd ki az agyad.
Reggeltõl estig a gép elõtt ülni egyáltalán nem normális dolog, úgyhogy semmivel sem tudod meggyõzni anyukádat. Lehet, hogy ez általános dolog, de attól még nem normális.
1. Anyudnak van igaza. 2. Amennyiben szép szóval kérve nem vagy hajlandó a géptõl elszakadni, úgy b...nám ki a p...ba, hogy atomjaira hullana.
Ha már lusta vagy a pics*dat felemelni a gép elõl, csinálj rajta valami értelmes dolgot, mondjuk használd tanulásra..
Anyudnak tök igaza van, de ez van. Amíg nem áll a sarkára, addig te egész nap a gép elõtt fogsz csücsülni. Anyud helyében én nem szórakoznék, gép, net kihúz, te meg levegõ, stb. De nem is értem, hogy van erre idõd, én 13 évesen a) barátaimmal lógtam egész nap b) az udvaron hülyültem, vagy mamáékat boldogítottam c) segítettem a nagyszüleimnek A gép egyfajta pótcselekvés, hisz nincs mit csinálnod. Ha értelmes elfoglaltságaid lennének, akkor nem a monitor elõtt poshadnál.
Reggeltõl-estig valószínûleg nem, mert iskolába kell járni. Hétvégén én fél 2-tõl 6-ig a barátaimmal vagyok, szóval itt is kizárva az egész nap gépezek lehetõség. Mennyit gépezel? Reggeltõl-estig max nyáron, de csak nem létezik olyan ember, aki egész nyáron a gép elõtt lóg, miközben ezerrel süt a nap, hív a strand, a barátok stb.. Itt a tavasz, menj sportolni stb..:)
valószínûleg, aki szerint ez egy "rossz" dolog, az csupa olyan dolgot követ el gépezés címszó alatt, ami szerinte rossz. én is egész nap gépezek, a netrõl tanulok, a neten találtam hasonló érdeklõdésû barátokat, de offline is tudok mit kezdeni magammal, fõleg rajzolgatok. ja és ennek ellenére jó kondiban vagyok, mert napi 20 perc intenzív torna bõven elég :) Szerintem minden nap látványosan vidd el a kutyát sétálni, amikor anyukád is látja. vagy csak éjszaka gépezz :) és ha élvezed, a világ összes negatív kommentje ellenére se hagyd abba!
soktasd rá valamelyik játékra. lehetõleg olyanra, amit online tud játszani a barátnõivel.
rossz kategóriában kérdeztél a családi kapcsolatok témát valószínûleg csupa anyuka olvassa, akinek fogalma sincs róla, mennyire igaza van a 14-esnek :) csak próbaképpen; kérdezd meg ugyanezt a számítástechnika kategóriában ;)
Én nem vagyok anyuka, és még nagyon sokan nem azok, akik itt válaszolnak. Ja, és fiatal is vagyok. Úgyhogy ez nem talált, kispajtás.
Én sem vagyok anyuka, és még csak idõsebb korosztály sem. Szóval még egyszer nem talált. :) Számtech kategóriában csupa kocka írna rá, naná, hogy pont az ellenkezõ véleményt kapná. De most õszintén, mit vár a kérdezõ? 13 évesen ne a gépen járjon az esze (helyesbítek, ne ennyire), hanem azon, hogy tanuljon. Pölö. A tesóm 16 éves, õ is naphosszat gépezik, DE neki 4-5 között vannak a jegyei, az átlaga egy erõs középsuliban 4, 3, amivel teljesen elégedettek a szülõk, így nem baj, ha folyton játszik. Az én átlagom is 4, 7 volt végig, én is játszhattam, de nekem annyira nem kellett a gép.
Egy normális szülõ nem engedi a gyerekének ezt. Utána meg csodálkoznak, hogy 30 éves korukra egy befásult, testileg-lelkileg nyomorék ember lesz belõle, mert nem élt normális életet. Aki azt mondja, hogy ma már mindent a gépen kell csinálni, az csinálja, ki se mozduljon még véletlenül se, mert a friss levegõ és a mozgás káros lesz. Nem irigylem az ilyen korlátolt embereket.
Arról nem is beszélve, hogy gondolom, nem te fizeted ki a villanyszámlát, és a számítógép az sok áramot fogyaszt, pláne, ha reggeltõl estig megy.
Lepontozhattok, de ez így van.
Hát fiam, te hülye vagy! Taknyos kölyök, nem látod, hogy anyád félt téged? Te ostoba majom! Azt akarja megelõzni, hogy konkrét függõ legyél! Hülyegyerek!
Bocsánat, kétszer ment el :/
#14/16 Jaj, hagyjuk már, valószínû, hogy olvasásra használja 13 évesen a gépet. Valószínû, hogy egész nap a Facebookon lóg, és nem pedig valamilyen értelmes dologra használja a számítógépet.
14/16 Jaj, hagyjuk, valószínû, hogy olvasásra használja 13 évesen a gépet. Valószínû, hogy egész nap a Facebookon lóg, és nem pedig valamilyen értelmes dologra használja a számítógépet.
# 14/16 ma 11:21 Azért nem tud sok mai gyerek két állatot megkülönböztetni egymástól. Azért hiszik azt, hogy csirke a fagyasztóba nõ fel. Azért allergiások olyan dolgokra, amikkel életükbe nem találkoztak, s azért betegek minden héten. Igen sokkal jobb a 4 fal között élni, mindent ott csinálni. Ha megkérdezik, hogy hívják nem azt mondja, hogy Kiss István, hanem Pisti88. Ha érted, mire gondolok.
Ez biztos, hogy maradiság? Ha már saját példa: nekem a napirendemnek része volt, hogy minden nap zenéltem, minden nap sportoltam, legalább egy órát bicikliztem, fõleg ilyen szép tavaszi napon, minden nap játszottam a testvéreimmel, no és persze a kutyánkkal is. Hétvégén pedig segítettem anyukámnak, meglátogattam a barátnõim és a nagymamám is egy órácskára. És nagyon sajnáltam azokat, akik egész nap csak a szobában fetrengtek, akár gépeztek, akár nem...
Akkor gépezz, amikor nincs otthon. Ha meg otthon van, akkor segíts neki. Így egy szava nem lesz.
Elég szomorú, hogy minden szabadidõdet a gép elõtt töltöd 13 éves létedre. Anyukádnak van igaza, akármennyire is lepontozod az én és a többiek válaszát. Nem kellene neked pattognod, mert sajnos, tényleg igazunk van. 13 évesen én alig ültem a gépnél, inkább sétáltam lent az utcán a barátaimmal. Télen, a hidegben voltam csak a szobában, de akkor is kint voltam legalább egy órát minden nap. Legalább 1-2 órát kint töltenél a szabadban naponta, akkor biztosan nem lenne akadály, hogy a többi idõt elgépezed. Valamint, tanulhatnál is a gépen, arra teljesen tökéletes.
De miért akarod meggyõzni arról, hogy nem gépezel állandóan, ha viszont igaz? Édesanyád nem hülye, ha más nem, otthon tudja mennyit lógsz elõtte. Én mondjuk elvenném az olyan telefont, amin lehet fb-zni, illetve korlátoznám a netezést otthon is. Pl. lejelszavaznám a gépedet és így én lennék a fõnök, mert csak én tudnék belépni a gépbe. És a probléma meg is lenne oldva.
Jaj, hagyjuk már, valószínû, hogy olvasásra használja 13 évesen a gépet. Valószínû, hogy egész nap a Facebookon lóg, és nem pedig valamilyen értelmes dologra használja a számítógépet. Azért ne általánosítsunk már ennyire. Én is 13 éves vagyok és órákat ülök a gép elõtt...novellákat írva.

Rendben van az, hogy egy anyuka akinek 7 hónapos babája van az egy héten három este is elmegy lazítani?

Szitu: 7 hónapos a közös kisbabánk ami mellett a páromnak van egy 14éves kamaszfia is, így négyen élünk együtt. Sajnos sok vita, veszekedés van közöttünk ezért talán kimondható már, hogy nem élünk boldogan :-(

Legjobb válasz: Nem fogom itt ostorozni az anyukát, ezt ne várd. Valóban sok minden nincs nálatok rendben, de ezt közösen kell lerendeznetek. Szerintem valamiért menekül otthonról. Beszéljétek meg, hogy mikor ki megy el otthonról, jó lenne kettesben is... sok szerencsét a család béküléséhez.

Nem fogom itt ostorozni az anyukát, ezt ne várd. Valóban sok minden nincs nálatok rendben, de ezt közösen kell lerendeznetek. Szerintem valamiért menekül otthonról. Beszéljétek meg, hogy mikor ki megy el otthonról, jó lenne kettesben is... sok szerencsét a család béküléséhez.
Szia!A lazítással nincs gond, az idõponttal inkább.Próbáld rábeszélni, hogy legalább akkor induljon barátnõzni, amikor a kicsi ágyban van és túl vagytok a közös programokon.(fürdés, kis játék, vacsi a babával)Vagy nem is igényli ezek szerint? Tényleg semmi kivetnivaló nincs abban, ha kikapcsolódásra vágyik (és teszi is), de ez ne menjen a többiek rovására. Na, meg az jutott eszembe, hogy talán kicsit visszaadja azokat az alkalmakat, amikor te maradoztál ki és õ csücsült otthon a gyerkõcökkel! Beszéljétek át!
Én örülnék ha olyan férjem lenne aki mellett minimum heti egyszer lazithatnék, de sajnos én nem tehetem meg... Ö hamarabb lelép.Szerintem mi nök megérdemeljük a lazitàst hisz egésznap a gyerekkel lenni nem kis stressz. Szerintem a feleséged még nem érzi magàt öregnek hogy belegyen zàrkozva, meg is értem. Tàmogasd a döntésében.És 4 nap még a hétböl ott van, amikor te lazithatsz.Csak beszéljétek meg, hogy mielött elmegy fürdesse meg a picit, tegye tisztàba, adjon neki enni. Én nem tudok rossz véleményt irni az ilyen anyàkrol, mert én is erre vàgyom!
Elsönek! Nem biztos hogy minden nönek szorakozàst kikapcsolodàst jelent a piacolàs, satöbbi.És hidd el egy baba nélkül màsabb kimozdulni.Én egyszer voltam tàvol 3 orahosszàra moziba, , hidd el, olyan jol esett, ugy feltöltödtem! Azért mert nem te vagy a gyerekkel, nem jelenti azt hogy ö akkor màr életveszélyben van! Az apa gondolom fogyel rà, de ha anyos figyelné, abbol se lenne semmi.Inkàbb hadd menjen mint depresszios legyen, és az idegeit a babàn töltse ki!Nem is tudom mi abban a bün ha elmegyek a gyerekem nélkül kikapcsolodni.
10:04-na ettõl a mentalitástól vagyok rosszul. Hogy egy kisgyerekes anyuka ezt ne csinálja meg azt ne csinálja. És ha neki buliba van kedve menni? Éjjel általában egy gyerek alszik. Akkor meg nem tök mindegy, hogy az anyja hova megy??? Én is szoktam buliba járni, mert imádok táncolni. Nem tudom, miért kell ilyen prûdnek lenni, hogy ha valaki anya, akkor hiába fiatal, hiába nõ, ugyan már, néha napján se szórakozhat úgy, ahogy szeretne. Nem tudom miért fáj ez egyeseknek. Törõdjön már mindenki a saját dolgával. Én sem szólom le azt ahogy te élsz, pedig nekem meg az a fura, hogy sosem mész a gyereked nélkül sehová, de ha te ezt így érzed jónak és nincs hiányérzeted, hát akkor ez teljesen a te dolgod. Én meg szeretek néha eljárni, és van egy teljesen kiegyensúlyozott 2 éves gyerekem, aki imád, és aki úgy kezdte a bölcsit, hogy már másnap ott akart maradni aludni is, és sose sírt amikor otthagytam és ha beteg, akkor is legszívesebben menne. Én büszke vagyok rá, hogy úgy nevelem a fiamat, hogy barátságos legyen másokkal is, és ne essen kétségbe, ha éppen nem velem van, mert én nem vagyok féltékeny arra, ha másokat IS szeret rajtam kívül. És nem érzem helytelennek, ha én is néha lemegyek kikapcsolódni úgy, ahogy az NEKEM jólesik. A kikapcsolódásnak az a lényege, nem? Nehogy már mások mondják meg, hogy valaki hogyan érezze jól magát, könyörgöm!
de konkrétan bulizni, hajnali 3as hazaérkezéssel???? Menjen igen , moziba, manikûröshöz, fodrászhoz, menjen pletyizzen egyet a barátnõkkel- mindent elfogadok, ami kikapcsolódás. De az az idõ, amikor a babánál ott a helye az pont az este, a fürdetés, az altatás. Meg egy kisgyerekes anyuka már ne nagyon riszálja a fenekét bulikba.
szia! 6 hós a babám és még egy alkalommal nem maradtam ki mellõle! Szerintem sokáig nem is fogok! A párodnak bébisintér kellene. Gondolom már nem is szoptatja a babát. Második gyereket ne vállalj vele, majdhogynem azt írom, hogy "neked szült gyereket"? Még jó hogy te foglalkozol vele....
elsõ vagyok. Én is vágyom kicsit kimozdulni, és ezt meg is mondom apának. Megyünk sétálni, visszük a manót a nagyszülõkhöz, elmegyünk a piacra...de hogy konkrétan bulizni?? egyszer kellett egy fél órácskára elszaladnom a férjemmel a munkahelyemre, de minden 2. percben a baba volt a fejemben. ez most sem lenne másképp. Ne is bántsátok szegény anyut, hadd menjen, és "élvezze az életet!"
Szép kis vita alakult ki! (-: Bár én nem vagyok bulizós típus, de nappalis egyetemista. Ösztöndíjamból élünk. Mégis sokszor lecsesz a párom, hogy nem vagyok otthon. Bánt, hiányzik, 1 éves a pici... Mégis azt mondom, szüksége van erre! Basszus, ha depis lesz, mert otthon kell ülnie?! Az nem tudja ám elképzelni, akinek nem ilyen az élete! Van, aki nem olyan lelki alkat, hogy jól érzi magát állandóan otthon. Mégis lehet jó any és jó társ! Fel kell töltõdnie! Aztán most vinnyoghatnak az õsanyák, mekkora ribanc! (-: Kicsit több megértést! Most nagyon sérülékeny idõszakban van a kapcsolatotok, nehogy széthulljon a család! Higgadtan beszéljétek meg! Hidd el, nem könnyû! Mindent feladott a családért. A barátaitól ne akard elvágni, mert attól bevadul, hogy ki akarod sajátítani. Emlékezzetek, miért szerettétek meg egymást!
8hónapos a babám 1fürdetést altatást nem hagytam ki és jo ideig nem is fogok.Elmennék szórakózni, de tudom nem érezném jol magam a kis manómon járna minden gondolatom.Nekem ez nem elfogadható viselkedés, de jogom itélkezni.A véleményem megvan, ami rendkivül negativ.
A kérdező hozzászólása: azt nem írtam sajnos, hogy nálunk ilyen szinten megy a veszekedés...sajnálm...tiszta szívbõl...de a sajnos ez van:-(
Látom a szavak kiforgatásában mester vagy. Biztos az a rossz, ha az én gyerekem jól érzi magát a bölcsiben, ez aztán tényleg borzasztó. Te már csak tudod.
Az én babám már 1 éves lesz, de még sosem hagytam másra. Minden este én fürdetem, én etetem, fektetem le. Sõt nálunk apa sem jár el bulizni, max.néha a szabadnapján találkozik a haverokkal, akkor sem késõ este, hanem délután.anyós is már ajánlotta hogy legalább menjünk el moziba, õ addig vigyáz a fiunkra, de nekem ez egyszerûen nem megy
Egy kisbabás anyuka nem azért szült hogy bulizgatni menjen, akárkinek akármennyire tetszik egy 7 hónapos mellett ott van az anyja helye, nem pedig egy szórakozóhelyen. Ha valaki ott tudja hagyni éljelre az ekkora babáját akkor az minek szül? Sajnálatos hogy van ilyen, igenis ha baj van beszéljétek meg és találjatok rá megoldást mert ezt a gyerek sínyli meg, ezt miért nem lehet megérteni?
ezer bocs az offért! csak mindig találni olyanokat, akik annak ellenére, hogy "nem szólnak le másokat" , jól belerúgnak a másik mondanivalójába. Ki mondta, hogy nekem életcélom, hogy végigüljem az életemet a gyerekem mellett és sose nem mehetek el nélküle sehová, mert ha egyet tüsszent összesz.m magam?? Sose voltam ilyen típusú. Viszont nekem a szórakozás nem jelent egyet a hajnalig tartó mulatozással, fõleg ha párom, meg otthon babám van.Abból meg amit a bölcsis kis csemetédrõl írsz, 1értelmûen az jön le, hogy semmi hiányérzete nincs, ha te nem vagy vele. Ez azért gáz. Megint jönnek a nagy szavak , és ott az a kicsi banánhéj...
9:51-es vagyok, azt viszont nem tartom helyesnek hogy hajnal 3-ra ér haza. Pontosits vele, hogy menjen el este hétkor, legyen otthon tizkor.Vgay menjen hétvégén délutàn 2-kor, 5-re otthon legyen.
Én erre azt mondom, h amikor az én párom, aki még csak kispapa és eltûnt itthonról fél napra, és én kiborulva feltettem egy kérdést kb azt a tanácsot kaptam, h költözzek haza anyámhoz. :D Szóval nem tudom mi a konkrét esetetek. Én nem mennék el heti 3*, és a páromtól is elvárom, hogy ne maradjon ki heti 3 napot, terhesen is, nemhogy megszületett babával. Persze egy-három óra más, de több óra. És még csak 7 hónapos a baba... Én nem tartom ezt helyesnek!!!! De ha õ írná, h te mész el ugyanígy azt se tartanám. :D
de
Hát akkor mindegy. A védekezésre vigyázzatok.
az végül is mindegy mikor van a szex, d e gondolj bele, akik látják, hoyg te este nem mész haza, vagy hogy hol alszol...megpecsételnek rögtön.inkábba fiu aludjon nálad.
én 17 vagyok, 2 éve vagyunk együtt a barátommal, anyum tudja, hogy fogamzásgátlót szedek, mégsem aludhatok ott....
sztem ha együtt vannak egy ideje...akkor minegy, és nem a többiek véleményére kell figyelni... engem konkrétan enm érdekelne.. de sztem ha anyuja megengedi, akkor meg nem mindegy
12:06os vagyok... amugy mi is mindig megoldjuk, hogy ez barátnõmnél alszok például :D ... ma reggel is "barátnõmtõl" jöttem haza :D
Megpecsételik?:DMi ez?Konzervatív világban élünk?Senki se foglalkozik már ilyesmivel.Amugy amig nem multál el 18 többnyire a szüleid döntenek hol alszol.Ha azt mondják nem, akkor ne vitázz.megpecsételikXD...
Nekem még sosem engedték meg, hogy a barátnõmnél aludjak, és õt sem engedik, hogy nálam aludjon pedig majdnem 2 éve ismerem õt, a családjával is jóba vagyok, sokmindent csinálok náluk, segítek mindenbe, de este mindig el kell mennem haza. 17 éves vagyok, a lány 15, nemsokára 16. A szülei tudják, hogy "voltunk már együtt", az én szüleim is.
A kérdező hozzászólása: hát akkor kb ugyan olyan helyzetben vagyunk ..mondjuk mi 2 éve még nem ismerjük egymást ...de anyuék nagyon bírják ..
15 évesek miért sexelnek? nem fér a fejembe.
Hh, miért szexelnek? mert 12 évesen nõ a mellük, nem 17, mint anno....
együtt vagytok még?
A kérdező hozzászólása: igen akarat kérdése az egész de anyunak nem akarok hazudni , mert apával nem vagyok jóban és ha õt kérdezném bármirõl akkor tényleg csak otthon ülhetnék .. anyuval amúgy is elég jó a viszonyom... de már gondoltam h "ottalaszok valamelyik bnõmnél" , , csak valahogy közbejön valami mindig :S
látom ezen a " megpecsételik" kifejezésen fennakadtatok, örülök, hoyg segithettem nektek, egy uj kifejezést találni, az kis szótáratokba.
Nekem másfél hónap után megengedte anya hogy itt aludjon a barátom!Én csak 4 hónap után mehettem hozzájuk! Neki is fura volt az elején, hogy nem barátnõnél alszok akivel tudta hogy este dvd-zünk meg hasonlók.Hanem már egy fiúnál.Belátta hogy felnõttem.De Hazudni viszont soha sem mertem volna.
az aki el akar menni otthonról és ott akar aludni a párjánál, az meg is teszi és le is fekszik vele! Aki, nem alkar, az meg masztizik otthon. Akarat kérdése az egész. Mindenhol vannak kiskapuk. Barátnõénél alvás, esetleg több napra osztály kirándulás és stb. Mindent meg lehet oldani, csak akarni kell. Aki meg tutyimutyi, az maradjon otthon anyucival...
Hát... engem inkább a szomszédok "pecsételjenek meg... heh..." minthogy anyáméknak hazudjak... az embernek tisztelnie kell a szüleit... sztem... Lex/17
A kérdező hozzászólása: *félt
A kérdező hozzászólása: hát ez az h anyu nem engedi meg... :S lassan fél éve vagyunk együtt...jó fél meg minden ... akkor ennyi erõvel napközbe is ugyan ez a helyzet ...vagy nem ?
A kérdező hozzászólása: ha nem alazsok otthon pl az azt is jelenthetné h egyik osztálytársamnál alszok , , nem ?
Az érési folyamat lassul, csak a társadalmi normák romlottak. Méghogy "12 évesen nõ a mellük és nem 17 mint anno" ne röhögtess. Manapság egy még 18 évesen is éretlen liba az átlag, száz éve 16 évesen már családanyák és háziasszonyok voltak. Most meg 15 évesen már befeküdnek bárkinek? Csoda, hogy elértéktelenedett az "áhított nõ keze" és annak elnyerése...
hat eleg dili a vedonod! orulj neki hogy vegig alusza az ejszakat! fel ne ebreszd !
Nekem végigaludta.Kb:este 7-tõl reggel 6-9-ig.Szerintem ne keltsd fel.Ha éhes lesz, hidd el, jelezni fogja!
A kérdező hozzászólása: tudom hogy jelzi.tök hangosan cuppog olyankor és szopja a kis öklét.köszönöm a válaszokat.
Én is azt mondom, hogy ne keltsd fel és örülj neki! Az én kisfiam 7 hetes és õ még elég rendesen tarta a 3 óránkénti kajcsizást, úgyhogy mi még éjszaka is eszünk.
Ha a baba súlya rendesen gyarapszik ez kb heti 10-20dkg vagy föle akkor nem kell felkelteni! Bár én azt gondolom, ha nem lenne elég tápláló a tejed éjjel is "kérné"a cicit!!5hetes kislány anyúkája.
Biztosan felkel ha éhes, ne aggódj.Az iylen védõnõket meg le kell szarni
Szia! Az én kisfiam nemsoká 7 hetes lesz.Este hétkor eszik, és reggel ötig alszik.Ne ébresztd fel, örülj, hogy jó az alvókája.Ha megéhezik, úgyis jelez.

Anyukám azt tanácsolta, hogy este krumplis tejet adjak a babónak és szépen alszik reggelig. Kevés neki az anyatejcsi. Lehet krumplis tejcsit adni?

4 hónapos lesz nem sokára, 15 hetes. Mit gondoltok róla. Csak szopizik. Viszont én em bírom az éjszakai etetéseket, nappal nekem sok a meló éjjel pihennem kell, hogy bírjam. Próbálkozzak vele? Vagy mit tegyek? Apa segített eddig és tudtam nappal is pihizni, de mostmár nem ér rá, alig van itthon és minden rám marad.

Legjobb válasz: Ha krumplis anyatejre gondolt, az oké, de én inkább hipoallergén tejpépet adtam ugyanemiatt a babának. Van amit 4 hós kortól lehet adni.

Ha krumplis anyatejre gondolt, az oké, de én inkább hipoallergén tejpépet adtam ugyanemiatt a babának. Van amit 4 hós kortól lehet adni.
Baja nem lehet tõle, az biztos. De nem biztos, hogy használni fog. Az én fiam már három hónaposan kapott krumplit, mert a doktornõ javasolta, ugyanis elapadt a tejem és a tápszertõl nagyon gyorsan kezdett hízni, így be kellett vezetni a fõzeléket. És makk egészséges! Szóval bajt nem csinálsz, csak lehet, hogy valami más zavarta meg az éjszakai alvását, valamiért jobban felébred. Mert ugyebár a babák (és a felnõttek sem) nem alusszák át egyhuzamban az éjszakát, fel-fel ébredünk, majd visszaalszunk. Na most a te picid valamiért éppen nyugtalanabbul alszik talán, ezért nem tud visszaaludni, hanem téged akar, hogy te megnyugtasd és segíts neki visszaaludni. Lehet, hogy valójában nem is éhes, elég lenne, ha csak kicsit ringatnád, vagy megitatnád, akkor nem szokna annyira hozzá, mert hát ha hamit kap, akkor ehhez könnyen hozzászokik, de ha azt tapasztalja, hogy nagy nagy szeretettel felveszed, de enni nem kap, akkor egy idõ után megunja és nem ébred fel csak ezért.
megéri, kipihent.....bocsi
Én 6 hónapos koráig, semmiképpen nem adnék neki mást az anyatejen kívül. Most alapozod meg az immunrendszerét. Még rengeteg krumplit ehet..Amúgy az sem baj, ha felkel. Az éjszakai szopi nagyon fontos. Én is fáradt vagyok, de én elfogadtam ezt az állapotot. Amúgy én leegyszerûsítettem, az elsõ ébredésnél magam mellé veszem és reggelig együtt alszunk. Így mindenki kipihet, már amennyire egy baba mellett lehet:) Nagyon fontos ez az idõszak, megérri befeketni, még akkor is, ha kevésbé tipp topp a lakás. Amúgy én meg tudom így oldani..
Én is kipróbálnám a helyedben, de elõször délelõtt adnám neki, hogy lássam hogy reagál rá a szervezete. Éjszaka nehezebb ellenõrizni, hogy mi van vele. Ha minden ok, akkor következõ nap már adhatod éjszaka. Nekem is 3, 5 hónapos a kislányom, 3 hetes korától átalussza az éjszakát és nekünk is volt egy 10-12 napos körünk, amikor éjszaka is felkelt, de már 5 napja újra jól szundizik, szerintem a fogcsírák kezdett belül valamilyen mozgásba, és most szünetelnek. Szerintem a jó alvó babák ezért kelnek idõnként néhány napig éjszaka.
Lehet, hogy ez csak idõszakos jelenség (3. válaszoló vagyok). Ugyanis 3 hónapos kora körül (nem feltétlenül pontosan akkor, csak körülbelül) van egy növekedési ugrás. Nappal nem kér többször cicit? Mert ilyenkor általában többsazöt kérik a cicit és éjjel is gyakrabban kelnek enni (ebben az esetben mégis azért, mert éhesek). Ettõl több lesz a tejed és egyszerre többet tud enni, majd lassan visszaáll minden a régi kerékvágásba. Ha csak ez a baj, akkor egy- , esetleg két hét és beáll a régi rend újra. Ja és még valami: amikor új mozgást fedeznek fel (hasra-hátra fordulás, aztán késõbb az ülés, mászsás, majd utána a felállás, járás) olyankor is többször ébrednek éjjel ugyanazért, amiért mi sem tudunk jól aludni, amikor valami új, izgalmas dolog történik velünk. Egyszerûen felszínesebben alszik és az új tudománya okozta izgalom felébreszti. Ez bármelyik új mozgásnál elõfordulhat, akár mindegyiknél is, de lehet, hogy egyiknél sem. Erre viszont nincs praktika, de sokan ezért alszanak együtt a babájukkal, mert könnyebb visszaaltatni és õk is többet pihennek. Megint csak kitartást tudok kívánni!
A kérdező hozzászólása: Átalussza az éjjelt már 3 hetes kora óta, de most 1 hete nem akar aludni és felkel. Náthás volt és a dugult orra miatt ébredt fel, aztán szerintem rászokott. Ezért gondoltam, hogy megpróbálom visszacsalogatni a hosszú alvást.Mert este olyan gyorsan elalszik, és alig eszik. Nemtom miért. Na majd kiderül mi lesz.
Megpróbálhatod, de nem biztos, hogy segíteni fog. Nem akarlak elkeseríteni, de a babák nagy része nem azért ébred éjjel, mert annyira éhes, vagy mert nem bírná ki reggelig kaja nélkül, hanem egyszerûen azért mert még NEM KÉPES ilyen hosszan aludni egyfolytában. Az éjszaka átalvásához kell egy bizonyos fokú idegrendszeri érettség, amit a babák egy része korábban, más része késõbb ér el. Ha másfél-két évesen még mindig ébred éjjel, még az is normális, de ha kezdettõl szépen alszik, az is. Vannak praktikák, amik beválhatnak, ha abba már érett rá, de ha nem , akkor hiába bármilyen csodamódszer. Kitartást és pihentetõ éjszakákat kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszi csajok. Persze anyatejcsire gondoltam. Holnap próba!:) Majd meglátjuk. Igen az én anyukám mindig jó tanácsokat ad.Imádom.
Ha az anyatejbe teszed a krumplit, szerintem az nem okozhat gondot, egy próbát megér, hiszen négy hónapos gyerek krumplit is ehetne már (mondjuk a tápszereseknek javasolják akkor a fõzelékek bevezetését, de a lényeg az, hogy baja nem lesz tõle). Csak ez olyan furán hangzik. De én is megpróbálnám, ha anyukám mondaná. Ha más mondaná, akkor tuti nem, de anyukám olyan mintaszerûen nevelt fel két gyereket, hogy száz százalékig megbízom abban, amit mond. Szerintem te is így lehetsz ezzel, hiszen életben vagy :) Azért nem minden hülyeség, amit régen csináltak, nem árt néhány ilyen trükköt eltanulni a nagyiktól, tudják mit csinálnak. Különben az éjszakázást én is nehezen viseltem, azt modnták a barátnõim, amíg éjjel is szoptattam, olyan voltam, mint egy zombi, és ezt én is érzékeltem. De azért nem ártana kikérni a védõnõ vagy gyerekorvos véleményét is. Bár ha az enyémnek ilyet mondanék, szerintem szívrohamot kapna, mert annyira takönyv alapján akar minden gyerekhez tanácsot adni, hogy az hihetetlen. Szerinte ahogy le van írva, úgy kell, hat hónapig csak anyatej, egy perccel se korábban kapjon mást, vagy négy hónapig tápszer, és el ne merjek térni egy kicsit sem, mert ezt így kell. Szóval nem tudom, ha normális a védõnõ, akkor vele meg lehet ezt beszélni, de ha ilyen merev, akkor nem érdemes. Bár én arra is tudok gondolni, hogy nem az a baj, hogy kevés neki éjszakára a tej, hanem egyszerûen még nem elég nagy a gyomra és egyszerûen nem fér bele annyi, hogy egész éjszakára feltankoljon. Bár négy hónaposan már elvileg lehetne, az enyém már egy hónaposan átaludta az éjszakát magától, de hát ugye nem egyformák a babák.
A kérdező hozzászólása: És nem marad éhes? Na mepróbálom, mert most este is csak szopi volt.Még nem adtam eki mást.

Este azt álmodtam, hogy anyumat és apumat elvesztem szinte egy időben. Majd mikor suliból hazajöttem és ledöltem egy kicsit azt álmodtam, hogy anyumat elveszítem. Miért álmodom ezt? 1 nap kétszer? Mi a jelentése?

Apum most lesz 50 éves, anyum 5 ével fiatalabb, én magam 20 éves vagyok.

Legjobb válasz: Szerintem lelked mélyén félsz attól,hogy elveszíted õket,ezért álmodsz ilyeneket. Én is így vagyok vele. 23 éves vagyok,anyukám 46 és bizony (bár tudom,hogy fiatal) néha-néha megfordul a fejemben,hogy nem lesz mindig velem. Ahogy felnövünk,sorra találkozunk a halállal.Sajnos elkerülhetetlen. Szerintem Te is ettõl félsz,ezért álmodsz ilyeneket. Hidd el,nm jelent semmit ez az álom. Egy idõben,mikor anyukám húga meghalt,én is álmodtam hasonlókat.

Szerintem lelked mélyén félsz attól, hogy elveszíted õket, ezért álmodsz ilyeneket. Én is így vagyok vele. 23 éves vagyok, anyukám 46 és bizony (bár tudom, hogy fiatal) néha-néha megfordul a fejemben, hogy nem lesz mindig velem. Ahogy felnövünk, sorra találkozunk a halállal.Sajnos elkerülhetetlen. Szerintem Te is ettõl félsz, ezért álmodsz ilyeneket. Hidd el, nm jelent semmit ez az álom. Egy idõben, mikor anyukám húga meghalt, én is álmodtam hasonlókat.
Egyetértek, szereted a szüleid, és félted õket. az álomnak nincs jelentõsége.

Teherbe estem! Nagyon félek, tudtok orvost aki elvállalná az abortuszt? Szüleimhez nem fordulhatok, anyukám megfojtana! Hallottam, hogy sok koffeintől, emelésektől, meg ha bevered a hasad elmehet a baba! Van valami más módszer is?

Legjobb válasz: Szia! Ilyenekkel ne is próbálkozz!!!Neked is bajod eshet,egy életre.A megoldás:bevallani anyunak,és együtt kitalálni,mi legyen.Az abortuszhoz kell az õ aláírása is,mivel(gondolom)nem vagy még 18.

Szia! Ilyenekkel ne is próbálkozz!!!Neked is bajod eshet, egy életre.A megoldás:bevallani anyunak, és együtt kitalálni, mi legyen.Az abortuszhoz kell az õ aláírása is, mivel(gondolom)nem vagy még 18.
14:36-os válaszoló vagyok, azt elfelejtettem hozzátenni, hogyha még el is megy a baba orvos nélkül, utána egy vérfertõzésbe bele is halhatsz! Ez nem játék! Hidd el, ezt senki nem kívánja neked még akkor sem ha felelõtlen voltál. Szóval nincsenek kiskapuk és kibúvók, azonnal orvoshoz kell menni!
Lehet, hogy a szüleid rettenetesen fognak rád haragudni, de még mindig jobban jársz, mint ha kárt teszel saját magadban és az embrióban is. És lehet, hogy csak baja lesz, de nem megy el. Ha gondolod, menj elõbb orvoshoz és beszélj elõbb a nõgyógyásszal mielõtt a szüleidhez fordulnál. Tizenévesen én is azt hittem, anyum megfolytana, de most már tudom, biztos segített volna, ha bajba kerülök. Szerintem a te anyukád6szüleid is fognak segíteni. De ahhoz el kell mondanod, mi történt. Ne csinálj butaságot, hanem menj orvoshoz MINÉL ELÕBB és szólj a szüleidnek.
HELLO CSAJOK!De miért gondoljátok h a szüleitek "kinyirnának"benneteket?Nekem is van lányom igaz még kicsi, de ha felnõ és ha ilyen problémával fordulna hozzám én biztos h segitenék neki, még ha haragudnék is rá!!!!!!
akármi is történik, vállani kell a felelõsséget a tetteinkért, és nem szabad hülyeséget csinálni...ha valaki olyan felnõttnek érzi magát, hogy nemi életet él, akkor legyen elég felnõtt ahhoz is, hogy butaság nélkül kezelje a problémát! Anyukád nem fog megölni! Bizonyára haragudni fog, de sokkal fontosabb lesz neki, hogy TE egészségesen és biológiai/lelki sérülések nélkül megúszd ezt a bakit!Hidd el nekem, ilyen esetben is ez a legfontosabb egy édesanyának! Ha nem mész el orvoshoz, hanem brutális módszerekkel próbálod elvetéltetni magad, annak csak az lesz az eredménye, hogy sokkal nagyobb bajt okozol, mint ami volt és akkor anyukás igyis-úgyis megtudja, és hidd el sokkal, de sokkal dühösebb lesz, amiért nem szóltál neki még akkor mikor kisebb volt a baj!
Nem vagy egyedül...Én is nagyon féllek, nem jött meg a menstruaciom és tegnap is hánytam, nagyon rossz elõérzetem van.Én ha teherbe estem, tuti áshatom a siromat, mert a szüleim kinyirnának engem:(mit tegyek?Picit fajnak a melleim, de nekem soha nem szokott késni...
SZIA! Semmiképp ne verd magadat!!!!Se hasba, se sehogy.Eltudsz már magad menni a nögyógyászhoz, még ha kiskorú is vagy.Vele nézeds meg magad elöbb.Anyukád bármilyen is, legjobb lenne ha elmondanád neki.Mert valójában õ tud segiteni.Hány éves vagy? A fiú tudja?
Húúha, szerintem Te még nagyon gyerek lehetsz, meg sem kérdezem, hogy fiatal korú vagy-e? Ne csinálj semmilyen butaságot, aminek a késõbbiekben következményei lehetnek.Még ha magától megy el a baba, akkor is orvoshoz kell fordulni, mert a legtöbb esetben kell csinálni eü kaparást spontán vetélés után is, tehát mindenképp orvosra van szükséged. Pedig az a megoldás, hogy leülsz az anyukáddal megbeszélni a dolgot.Ugyanis kell az Õ beleegyezése az abortuszhoz.Persze vannak más lehetõségek is, de fel fognak világosítani róla, ha felkerestétek az orvost. Sajnálom, hogy a felelõtlenségeteknek ilyen következménye lett.Remélem tanulsz az esetbõl, és felelõs felnõtt módjára élsz nemi életet ezután. Azért ne keseredj el nagyon, sajnos nem Te vagy az elsõ aki ebben a cipõben jár.Mielõbb fordulj orvoshoz, de elõtte édesanyádhoz.
Lányok, védekezésrõl még nem hallottatok???? Vagy csak az én környezetemben lesz az terhes aki az is akar lenni, vagy sajnos néha még az se... nem ítéllek el, de azért ha már arra van gógyi hogy szex, akkor arra is legyen már gógyi hogy elmondod az egyetlen embernek aki segíthet - az édesanyádnak.
Sok hülye kis tizenéves felelõtlen liba!!!Mások évekig próbálkoznak azzal, hogy teherbe essenek, te meg felelõtlenül széttezsed a lábad vkinek, azt se tudod mi a szex, utána meg hülyeségeket kérdezel, hogy ha bevágod a hasad elmegy e gyerek???Szólj anyádnak és menjetek abortuszra, ilyen embernek nem való gyerek!
A véleményünket Te kérted, ha nem tetszik, azt is el kell fogadni.Vagy nem is muszály ide írni..Egyébként meg igenis szánalmas vagy!
A kérdező hozzászólása: Nem is ez volt a célom, hogy megmondjam a magamét...kérdést tettem fel, mert segítséget szerettem volna! ÉS nem fogom eltûrni, hogy egy teljesen idegen nõ ...nevezzen! Leírtam 3 éve vagyok ugyanazzal a fiúval és nem történt még ilyen, szóval szerintem ellehetne hinni, hogy tényleg baleset volt! Arról, hogy neki nem lehet gyereke nem tehetek, ne rajtam vezesse le, hogy véletlenül összejött! ÉS még egyszer elmondom, azt mondtam, hogy hallottam ilyen dolgokat, és, hogy van-e más megoldás( az abortuszon kívül). És érdekes rajtad meg a másik kommentálón kívül, mindenki elküldte melegebb éghajlatra azt a nõt! Szóval nem értelek titeket...de nem is akarlak, és normális véleményeket kértem és mint láthatjátok az elõzõ oldalon van aki nem írt túl jót vagy szépet..mégis elfogadtam és nem tettem szóvá mert NEKIK igazuk volt! Viszont a ti szánalmas véleményetekre nem vagyok kíváncsi, ha nem tudod felfogni amit 3x leírtam már akkor tudlak sajnálni! És ha kérhetem ide ti ketten többet ne írjatok!
A kérdező hozzászólása: És aki a mai 11.12es kommentet küldte megszeretném köszönni! Õ megértette a kérdésem lényegét és még a válaszával is segített! És lehet buta dolgokat mondtam, hogy hallottam ilyenrõl, de még nem voltam ilyen helyzetben!
Elõször is, te is megtanulhatnál olvasni!Én abszolút nem áltam a nõ mellé, sõt!Én is elítélem azt, ha valaki látatlanban ilyen durva dolgokat ír!Még az ellenségemnek sem kívánnék olyant, hogy ne legyen gyereke! És nem ítéltem el azt sem, hogy teherbe estél!Olvasd vissza a válaszaimat, és magad is láthatod! Én csak azt a kérdést tettem fel, hogy miért kérdez valaki ilyen durva dolgokat, amiket te írtál, ha semmi terve vele?Én csak ennyit tettem, mire te elkezdtél személyeskedni, meg hogy én menjek a .. Tehát én senki mellé, és senki ellen nem álltam!
A kérdező hozzászólása: De nem kérdeztem, csak mondtam , hogy hallottam róla, az nem egyenlõ azzal, hogy nekem most ez a tervem!
Vetesd el ezt a gyereket szerintem....ha még lehet.A kommentjeid alapján még te is egy gyerek vagy, tönkretennéd a saját meg a baba életét is....Azt a nõt, aki beszólt neked elítéled, de aki azt írta, reméli soha nem lehet gyerek annak a nõnek, azt nem ítéled el?Szerinted jó, hogy ilyen stílusban küldte el "melegebb éghajlatra"???Azzal egyetértesz?Ha egyetértesz, szted jó anya lenne belõled?gondolkodj el ezeken a dolgokon....
Szóval ilyen dolgokkal nem épp illedelmes dobálozni, h valakinek ne legyen gyereke.Mert aki azt irta másra annak vagy nincs, vagy nem szereti a gyerekeket.Mert egy baba a legcsodálatosabb dolog a világon.Ami tudod h belõled és a kedvesedbõl van.
Bocsika, de én tudok olvasni.A lényeg akkor is az.hogy ez az oldal nem arról szól, hogy ha valaki olyat ír, ami nem tetszik, akkor majd annak jól megmondom...kicsit gyerekes vagy..Azonkívül menj te a ..-ba!
A kérdező hozzászólása: A másik kérdésem meg egy nõnek szólt..aki volt szíves burkoltan le......khm...mikor 3 éve vagyok ugyanazzal és baleset történt..és nem akarom itt megmondani és kimérgelõdni magam..segítséget kértem, de a te szánalmad inkább nem kell
A kérdező hozzászólása: Nah menj má a ...Nem érdekel h nem kérted, hogy privátba írjak, amúgy meg az volt a válaszom, hogy nem kérdeztem ilyen brutális dolgot csak írtam, hogy hallottam róla...és az volt a kérdésem, hogy az abortuszon kivûl van-e más megoldás..de neked is mondom TANULJ MEG OLVASNI!!!!!! Jah és mellesleg ha nekem ahoz lenne kedvem, hogy verjem magam ahhoz se lenne SEMMI közöd!
a legegyszerûbb az lenne, ha bemásolnád, mit válaszolt, mi is kíváncsiak vagyunk...és mi volt a másik kérdése?
Ha akarsz valamit válaszolni, azt itt tedd meg!Tudtommal nem mondtam, hogy írj privátban! Azonkívül ez az oldal sem arra való, hogy "jól megmondd a magadét"! Ha ez a célod, az szánalmas..
Örülök, hogy a másik "kérdésedet" levették.. Azonkívül érdekelt volna a válaszod arra a kérdésre, hogy ha nem állt szándékodban brutális dolgokat tenni magaddal, akkor minek kérdeztél ilyent? Gondolom nem véletlen.És az sem véletlen, hogy nem válaszolsz erre.
A 15:32-eskének üzenem: kiderült, annyira CSÖKÖTT vagy, hogy képtelen vagy teherbe esni. Ha az agyadra ment a bánatod, hogy soha nem lehet gyermeked, akkor törõdj bele, ne másokat bánts! Remélem elhagy a pasid egy olyan NÕ miatt aki képes NEKI gyermeket szülni! AZ ilyen megkeseredett nõnek nem nevezhetõ korcs mint TE nem érdemelnéd meg ezt a boldogságot! Remélem SOHA nem lesz gyermeked!
mindenkeppen beszelj a szuleiddel!! hidd el nekem ha normalisak a suzleid csak ok tudnak most melleted allni!!!
A szüleid nem haragudhatnak rád, mert biztosan õk is hibásak ebben, hisz õk NEVELNEK.Másik dolog: ilyenektõl csak annak megy el a babája aki meg szeretné tartani, de lehetsz olyan szerencsétlen, hogy csak beteg lesz, és megmarad. Ha nem vagy 18 és abortuszra kell menned, akkor bizony kell egy gyám, szülõ is akit vinni kell az engedély miatt. Beszéld csak meg a szüleiddel , amelyikkel könnyebb és nem lesz gond.
Egy kis segítség: Sürgõsségi fogamzásgátlás ambulanciák az ország bármely pontjáról a 06-30-303-0456-os telefonszámon érhetõk el. Persze itt már nem fogamzásgátlásról van szó, de ennek ellenére tudnak neked segíteni, ha felhívod õket.

Este késõn ettem, és rosszat álmodtam. Azt álmondtam, hogy anyukám halálos beteg. Borzalmas volt. Ez összefügg az esti evéssel?

Legjobb válasz: Igen, kínlódott a tested az emésztéssel, és azért álmodtál rosszat.

Igen, kínlódott a tested az emésztéssel, és azért álmodtál rosszat.
Csinálj magadnak egy napirendet, és azt tartsd is be.Akkor mindenre jut idõd .
Nos, például miután hazaérsz, ebédelj, adj magadnak 30 perc internetet. Ez kb 15 órakor lejár. 15 órától 18 óráig tanulj, óránként 5 perc pihenõvel. Ez három óra tanulás. 18 órakor játssz, vagy olvass, vagy fürödj, de NE gépezz már. Este nézhetsz tévét, de utána aludj. Hétvégén adhatsz magadnak több idõt, például szombaton és vasárnap is 1-1 óra számítógép, de többet ne!
Fordítsd meg a sorrendet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsokat.Még egy kérdés annak vannak elõnyei ha csak ahogy írtad 1-1 órát gépezek nem többet? :O
Hogyne lenne elonye. Tobb idod jut minden masra.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!