Találatok a következő kifejezésre: Anyukám azt hogy (997 db)

Miért akadt ki anyu azon, hogy a barátom mocival jött értem? 17/L

Anyu tudta, hogy motorozik és soha nem mondta, hogy zavarja. Vasárnap eljött értem és ketten mentünk el bulizni és másnap hazahozott (ott aludtam náluk). Anyu tudta, hogy megyünk bulizni és ott alszok (nem ez volt az els? alkalom). Amikor hazaértünk anyu már kint állt a kapuba és ahogy leszálltunk a mociról elkezdett kiabálni, hogy mégis mit képzelünk mi. Hogy merek egyáltalán felülni a motorra az ? engedéje nélkül. Egész éjszaka azon izgult, hogy nehogy vmi balesetünk legyen. A barátommal el?ször hozzájuk mentünk el és onnan pedig gyalog a buliba. Ahogy odaértünk rögtön felhívtam, hogy minden rendben van, ne izguljon. Meg akkor is felhívtam, amikor elindultink hazafelé. Tehát nem kellet izgulnia, mert a párom nem úgy vezetett, hogy ivott.

Legjobb válasz: Félt.Örülj neki, hogy ilyen anyukád van, és nem tojja le magasról kivel-hol-mit csinálsz..:)

Félt.Örülj neki, hogy ilyen anyukád van, és nem tojja le magasról kivel-hol-mit csinálsz..:)
Tudod mennyi fiatal lány halt meg utasként motorbalesetben?Biztosan nagyon félt téged!Az én anyum is ilyen volt és most hogy nekem is vannak gyerekeim hát bizti én sem fogok örömömben tapsikolni ha a lányom motorral megy el a barátjával! Ahhoz hogy baj legyen nem kell inni legtöbbször a vétlen hal meg!
Mondjuk nagyobb az esélyed a balesetre egy motoron ülve, mintha csak úgy kimész az utcára. Gondolkozz egy kicsit a hülyeségek írása elõtt!
Míg be nem töltöd a 18-at addig az a mérges anyu és apu felel minden tetteidért. Ezt nem lehet olyan nehezen felfogni!
Mert 17 éves vagy. Nem szeretné, ha balesetben lelnéd halálod.
jujj ezt kérdezd meg tõle. Nem értem mi ezzel a baja.
Hát szerintem.... kérd meg a barátodat, hogy tök szabályosan 100%-ig biztonságosan vigye egy pár km-t anyukádat és meglátja, hogy normálisan is lehet közlekedni a motorral, nem csak úgy mint amikor minden motoros akar õrültködni egy kicsit...:) (csak aztán vigyázz... nehogy apukád helyett a motorozásba legyen szerelmes anyukád :DDD )
Ha a barátod autóval jönne érted, talán anyukád sem aggódna annyira érted! Érted ? :)
Más az, amikor az ember pl. munkába megy dolgozni és útközben éri vmi és más az, amikor a szülõ engedi el gyermekét szórakozni és akkor jön össze a baj. A szülõnek egy életen át kell a lelki nyomorával szembesülnie, mert: -"ha nem engedtem volna el, még most is élne"... Sok ilyen baleset van, volt és lesz is de attól nagyobb fájdalom nem létezik, amikor a saját gyermekének a nyomorát kell, hogy lássa. Rosszabb esetben a gyermekét eltemetnie. Te sem leszel kevésbé aggódó szülõ majd és ez sztem így normális! (33/F)
Bírom a válaszaidat, de fogadj el egy tanácsot: anyunál ne így indíts, csak még jobban felhergeled. Sokkal célravezetõbb a: tudom anya, de hidd el, hogy nagyon vigyázunk, megértem, h. aggódsz, meg ilyenek. Én is anya vagyok, fiam 21, lányom 18, ismerõs szitu. Na: mi apával tizenéve motorozunk (nem robogón, én csak utasként). Ha valaki szereti, én imádom. De: még az én anyum is aggódik, ilyen egy jó anya. Az apum meg simán kipróbálta, az apák mindig lazábbak. A lányomat simán elengedem az apjával, de zizegnék, ha a barátja jönne érte motoron... Ez egy ilyen dolog. Kocsira mindkettõnek van jogsija, erre a fiam beiratkozott motorra. Én meg zizgek tovább. :D Szerintem kérd meg aput, h. segítsen anyut megnyugtatni. Meg arra is vigyázzatok, ha már ott alszol, hogy ketten mentek, ketten gyertek (még ne hárman) :D Drága 68%-os pártfogó, légyszi írd oda a végére, hogy: persze anyunak igaza van. Kösziii :D
A kérdező hozzászólása: Igen jó volt motorozni. Bizonyíték, hogy ugyanúgy egy buszos kiránduláson is lehet baleset. Sajnálom a lányt meg az anyukáját is.
Egy régi szomszéd csajszi még a 80-as évek közepén könyörgött az édesanyjának, hogy engedje el egy buszos osztálykirándulásra. Naná, hogy az anyukája volt legjobban ellene, de megsajnálta a sírva könyörgõ lányát és rámondta az IGENT. Akkor beszélt vele utóljára, mert a buszbalesetet szenvedtek és elhunyt a szomszéd csajszika. :( Azóta nem tudta kiheverni az édesanya ezt az ûrbéli fájdalmat. ÉRTED MÁR A LÉNYEGET ??????
A kérdező hozzászólása: Én értem, hogy félt meg szeret, de akkor sem ez az egyetlen egy veszélyforrás. Napi szinten biciklizek kb, 2x2 km-t fõúton, mégse akad ki rajta. Pedig az legalább annyira veszélyes, mint a motor.
Teljesen természetes hogy félt. Az én öcsém is motorbalesetben halt meg. Ugyanezt a szöveget nyomta mint te, mi az esélye annak hogy...máshogy is érhet baj. Hát mégis megtörtént vele. Ma már másképp döntene, de esélyt sem kapott. A szerencse az hogy a barátnõje nem volt vele. A szüleim így is beleroppantak.
Bukósisak és védõöltözet volt rajtad? Milyen motor? A barátodnak van rá jogsija? Komolyan én azoktólsimán elvenném a jogosítványt akik képesek mindenféle felszerelés nélkül, rövidgatyában, papucsban motorra ülni... Anyudat azért megértem.
A kérdező hozzászólása: Sajnálom az öccsédet. Persze, hogy volt bukósisak meg védõfelszerelés. Természetesen van jogsija a páromnak. Egy Honda motor volt.
Jó hogy félt anyukád (15/L vagyok) és engem is baromira félt de azért nem kellene kiabálni. Lehet, hogy pont látott vagy hallott valamit a tévében ami ilyen motoros baleset volt és azért kezdett aggódni, hogy nehogy történjen vele(d)tek valami amíg furikáztok. Ez pont olyan vagyis majdnem mint a Roncs-Derby életemben elõször hétfõn voltam rajta de anyu alig akart elengedni mert sok hír szól arról, hogy a derbyn a kocsi kicsúszott és ennyi meg annyi nézõ sérült meg vagy halt meg. Mellesleg örülj, hogy anyukád félt és nem enged meg mindent ha mindent megtehetnél és nem törõdne veled lehet hogy az lenne a baj. Gondolkodj az õ fejével és értsd meg miért aggódik ^^. Mayura
Mert 17 évesen még kiscsaj vagy, közel sem felnõtt és ha nem fogod fel a tetteid esetleges következményeit, akkor még egy ideig nem is leszel felnõtt vagy olyan, akire ne kéne figyelni. Amúgy nagyon értelmes emberek lehetnek itt, ha azokat a válaszokat pontozzák le, ahol a szülõnek adnak igazat, amiért aggódik. Miért, nem ez a normális? Jobb lenne, ha megengedne neki minden szart és utána meg sopánkodna, hogy mi lett a gyerekébõl? Elég baj, hogy ilyen világot élünk. Ha kiabál anyukád, akkor meg hadd kiabáljon, teljes mértékben joga van hozzá, nem ettõl lesz rossz szülõ.
Tudod sok kérdés van amit csak akkor értjük meg, ha mink is beleesünk ebben a szituban, vagyis szülõ leszel. Sajnos rengeteg baleset van, és örülj neki, hogy édesanyád félt, addig jó.
Ahelyett, hogy közölné mekkora kõ esett le a szívérõl, hogy egyben lát inkább és máskor ne ijessz így rá, inkább kiáll a kapuba rikácsolni, meg leégetni. Ha normálisan adná elõ, akkor nem itt kérdeznéd, hogy mi baja, hanem eljutna az üzenete, csak a sok okos szülõnek ennyi esze sincs.
Hasonló helyzetben vagyok, csak én nem nagymotorra ülök hanem robogóra és nem vki mögé hanem én vezetem a sajátom. Anyám mindig parázik ha bemegyek a városba. Amikor meg akartam venni akkor nagyon mérges volt és le akart beszélni. Ezen nem tudsz változtatni, most hogy megvan a másik motorom még mindig aggódik anyám pedig ez lesz a 4.éve hogy motorozok. 19F
(megint én) Ennyi ! És igaz, hogy jó volt motorozni? na annál már csak az a jobb amikor te markolod a gázt úgy h közbe kapaszkodsz h le ne repülj :D
Igen, más egy ilyen hírt végignézni a híradóban, viszont más lenne anyukádéknak végignézni a motorozásból adódott Kvázi "balesetedbõl" származó nyomort. Fogd már fel, hogy szeretnek és aggódnak érted és a lányuk vagy . Ennyi !
A kérdező hozzászólása: Baleset úgy is érhet, hogy kimegyek az utcára és elüt egy autó.
A kérdező hozzászólása: Kérdeztem és azt mondta, hogy felelõtlenek vagyunk.
mert a motorozás a legveszélyesebb közlekedési mód. egy haverom békésen motorozott hazafelé és nekiment egy autós. azóta nincs meg az egyik lábfeje.
A kérdező hozzászólása: Igen mindig a vétlen hal meg. Akkor ne is üljek be a kocsiba? Még akkor se, ha a szüleim vezetnek?
Az aggodalom egy egészséges;normális érzés és egyben tudat a szülõk részérõl, mert gondolom anyukád is szeretne 1x majd nagymama lenni . Nem gondolod?
Ugyanmááár... ezeka "motor a legveszélyesebb közlekedési eszköz" ... Ültél te már motoron? Ha nem akkor próbáld ki egyszer!! A világon a 2. legjobb dolog :D ;)
Ha a barátod egyedül motorozik, az õ dolga, de ha téged is így fuvaroz, kockáztatod a testi épségedet.
En van a szulok aggodnak. Persze jogosan, mert ugye megiscsak motor nem ved semmi. Egy kocsiban legalabb tobb eselyed van koccanaskor. Az a baj tudod, hogy a parod hiaba nem ivott, es hiaba vezet normalisan, sok a hulye az utakon es mast se hall az ember a hirekben, mint, hogy milyen tragedia tortent. Szoval ertheto azert anyud. Ne birald tul kemenyen! Inkabb nyugodtan probald vele megbeszelni a dolgokat. hogy ilyenkor amikor elmentek mi tortenik. Atmentek leteszitek a motort, nem azzal mentek buliba stb stb.
Én mindig is motorozni akartam, vagy legalább felülni valaki mögé egy motorra. Nos, mióta gyerekem van, megértem, hogy miért tiltották mindig anyuék. Ez nem fog tetszeni, de tényleg igaz, hogy majd ha gyereked lesz, megérted :)
A kérdező hozzászólása: Mondtam anyunak, hogy nem mocival voltunk a buliba, de õ erre azt mondta, hogy azt nem hiszi el.
A kérdező hozzászólása: Érdekes módon csak anyu akadt ki rajta, apu azt mondja, hogy olyan, mint bármelyik másik közlekedési eszköz.
21:27-es vagyok... Utolsó te láttál már régebbi suzuki swiftet törni?:D Pl dunakeszinél ami volt, baleset... a suzuki nem esett nagyot... mégis 2-ren meghaltak. Akkor most autózni se lehessen? Mert veszélyes... sõtt szánkózni meg korcsolyázni se lehessen emrt sokaknak eltörik a lába:P V más... biciklizés... hány biciklis baleset volt? Burokban akarjátok tartani szegény lányt?:D
A kérdező hozzászólása: Utolsónak igaza van. Mindenféle baleset van. Am meg persze, hogy azt mutatják a híradóban, hiszen az nem hír, hogy vki motorozott és semmi baja nem lett.
Nekem akkor szerencsém volt, mert anyámat leginkább az érdekelte, hadd üljön fel és motorozzon õ is. :D

Hogyan mondhatnám el anyukámnak, azt hogy már lefeküdtem a barátommal, és hogy el kéne menni nõgyógyászhoz? Egy 15 éves lány

egy éve vagyunk együtt barátommal. nem rég óta csináljuk, de azért még is csak itt az ideje elmondani..

Legjobb válasz: Anya. Rendszeres szexuális életet élek a barátommal. Itt lenne az ideje hogy ellátogassak egy nõgyógyászhoz.

Anya. Rendszeres szexuális életet élek a barátommal. Itt lenne az ideje hogy ellátogassak egy nõgyógyászhoz.
Ahogy az elsõ mondja.! Egyébként apukád helyében nyakon vágnálak!
Inkább nyíltan mondja meg, hogy lefeküdt a BARÁTJÁVAL (és nem egy ismerõssel a tegnapi buliból), minthogy terhesen/fertõzéssel jöjjön haza, vagy "elmutyizza" a dolgot
hát ha nem akarod kimondani, akkor ne mondd, csak hogy kísérjen el nõdokihoz! érteni fogja... :)

Miért nem engedi anyu azt hogy kilövessem a fülemet fiú létemre?

Ma már nagyon sok fiúnak lövetve van a füle, és az anyjuk megengedte. Én meg jöttem azzal, h anyúúúú kilövethetem a fülemet? Erre ő: Nem, nagyon szépen megkérlek, hogy ne, a fiú maradjon fiú! (Ezzel lehet, h ti is egyet értetek, de nem érdekel.) Minél idősebbek válasza érdekelne, h ők megengednék e a fiúknak, h kilövesse a fülét. Lehet, sőt biztos hogy rossz a kategória, de nem tudtam hova soroljam. :) 15/F

Legjobb válasz: Vannak férfi fülbevalók, nyilván nem nõit szeretne a kérdezõ sem, márpedig azzal semmi gond nincsen. Hol éltek ti hogy nektek ez olyan nagy dolog? B*zis senki nem lesz egy fülbevalótól, a legtöbb srácon akin láttam jól is állt, vagány tõle, egyedibb, stílusosabb... persze leszámítva ugye a köves csillogós nõi fülbevalósakat... mert van olyan... az tényleg gáz. De egy sima ezüst karika vagy fekete fülbevalóval semmi gond nincs. 28L

Vannak férfi fülbevalók, nyilván nem nõit szeretne a kérdezõ sem, márpedig azzal semmi gond nincsen. Hol éltek ti hogy nektek ez olyan nagy dolog? B*zis senki nem lesz egy fülbevalótól, a legtöbb srácon akin láttam jól is állt, vagány tõle, egyedibb, stílusosabb... persze leszámítva ugye a köves csillogós nõi fülbevalósakat... mert van olyan... az tényleg gáz. De egy sima ezüst karika vagy fekete fülbevalóval semmi gond nincs. 28L
Buz.is... Miért szeretnéd egyáltalán? Szerintem kifejezetten undorító ha fültágítónak akarod. Akinek olyan a stílusa, öltözködése, hogy valamennyire megy hozzá annak még eltûrhetõ, de fiatal vagy még, lehet pár éven belül megbánnád. Annyira felesleges ez... Nem férfias. Nem engedném meg, aztán 18 éves kora után lehet, akkorra már rendelkezik az ember egy kialakult személyiséggel. Most azért neked ne legyen, mert a többinek is van, ne légy majom! 21/N
Szerintem nem szép, ha egy fiúnak fülbevalója van. Az egy nõi ékszer. Én se engedném meg a fiamnak. 27n
kine lövesd!!.. max ha ilyen cigány páva keverék vagy mert azoknak szokott lenni.. és visszataszító pedig nekem fiúba nagyon bejönnek a piercinges, fültágítós srácok.. de a fülbevaló..az undorító télleg:/ 16/L
Valószínûleg azért, mert anyukád úgy gondolja, mint a válaszolók többsége, biztos konzervatív kicsit. Pedig, valaki nem egy fülbevalótól lesz meleg, csak úgy mondom, hátha van, aki nem tudja. Ha nagyon szeretnéd, várj még pár évet, akkor már anyukád nem nagyon szólhat bele, most még gyerek vagy, de 1-2 év múlva szerintem nyugodtan csinálhatod önállóan, az engedélye nélkül. 21L
Én sem engedném, szerintem bu zis. A köves, karikás fõleg... Pici fültágító esetleg 1 fülbe..., de fülbevaló 2 fülbe (számomra 1-be is) undorító. Akkor már inkább piercing szájba vagy szemöldökbe... 28/l


Igen az is kell . Nálam mindig van és amikor meg állítottak mindig is elkérték .
Én úgy tudom hogy igen. Az olyan fontos mint a kocsinál a forgalmi kb
Elkérhetik, ha van nálad egy másolat az sose gond.
Kell hát, ezzel igazolod, hogy a tiéd!
én azt se tudtam hogy kell elsõsegély csomag pedig már régóta megyek robogóval
Kismotornál az adásvételi a forgalmi! Persze hogy nálad kell lennie.

Miért hiszi itt egy-két anyuka azt hogy tökéletes?

Szeretem ezt az oldalt,mert már sokszor segített,de már elegem van abból hogy itt egy ketten azt hiszik ?k a "mindent tudók". Úgy állítják be magukat mintha 10 gyerekük lenne és 8 diplomájuk és mindegyik gyereknevelésb?l.Utóbb meg kiderül hogy egy gyerekük van,az is csak pár hónapos...egy kicsit felhúztam magam!

Legjobb válasz: Nyugi... :D Ilyenek mindig is voltak, és lesznek is. Gondolj bele, milyen jó anyós lesz majd belõlük:D

Nyugi... :D Ilyenek mindig is voltak, és lesznek is. Gondolj bele, milyen jó anyós lesz majd belõlük:D
Ez a névtelenség, arctalanság elõnye. Én azt figyeltem meg, hogy itt mindenkinek 3 diplomája 2 nyelvvizsgája és már kb. 10 éves kora óta dolgozik és eltartja magát.
1-es vagyok! Lebuktunk, mert mindenki le van pontozva:D
Köszi elsõ, jót nevettem:D Sajnos ilyenek mindig lesznek.Én is sokszor olvasom olyanok tanácsát, akinek még gyereke sincs, éppen terhes de õ már tud szinte mindent hogyan is kell csinálni:) Aranyos:)
Ez az:nem hiszik azt!Csak ez itt egy anonim oldal, ahol úgyis azt mond, amit akar.Senki nem tudja az ellenkezõt állítani.A legtöbb anyuka itt le tudja írni, pl egy hisztis gyereknél, hogy van ez az elmélet, meg így-úgy, aztán a gyakorlat...sehol.Vagy ír a "szuper"gyerekérõl, de nézz te is egy kicsit a dolgok mélyére, itt ált. az anyukák, mindennek csak a jó oldalára világítanak rá.Vagy épp a legrosszabbra.Az nem feltûnõ, hogy amikor van egy kérdés ikerekrõl, mondjuk neves, akkor 20 válaszolóból 18-an azt írják, hogy "üdv egy ikres anyuka" vagy valami hasonló.
Igen, sajnos van itt jó pár ilyen anyuka.Én már megszoktam.A legjobb mikor leírod a tapasztalatodat õk meg lepontoznak, mert hát csak az a jó ahogy õk csinálják.De egyébként nem csak az anyukák ilyenek.Én már nem egy tizenévesbe futottam bele, aki megakarta magyarázni hogyan is kell gyereket nevelni.Szánalmasak. (Tuti itt is megjelennek majd a lepontozók.)
XD Ez nagyon jóó! Milyen kérdésnél akadtál ki a válaszokon? Szupermamik mindig lesznek!XD Én remélem sose leszek szupermami ha megszületik a lányom! :)
nekem 3 gyerekem van , de pontoztak már le engem is , csak nem tudom miért van hogy tudok tanácsot adni van hogy nem , van hogy akarok belefojni válaszadásba mert látom veszélyes a téma.
A kérdező hozzászólása: Már kidühöngtem magam, közlöm jól vagyok :-) Köszi! Utolsónak:Az én védõnõmnek sincs gyereke és fiatalabb nálam 3 évvel :-)
Nem tudom min húztad fel Magad, de vannak tökéletes anyukák: én :-D Ez pont olyan egyébként, mint az a védõnõ, akinek nincs gyereke, szakkönyvekbõl tud amit tud- persze ezt nem tartom igazi tudásnak! A valódi tudáshoz tapasztalat kell!! Üdv: 3 lányos, 19hkm
A kérdező hozzászólása: Nézd kedves utolsó! Tegnap hirtelen felindulásból...egy kicsit felhúztam magam! Nem azt akartam kifejezni, hogy akinek egy gyereke van semmit sem ér mert lehet attól még ügyes talpra eset....stb. De amikor meg akarja nekem magyarázni valaki akinek speciel pl:3 hónapos a gyerek hogy hogyan kell szoptatni, meg hozzátáplálni, mert õ azt olvasta.Na ne attól a falra mászok!Én meg már átestem ezeken, a jó szándék meg a tapasztalat vezet-engem meg oltógattnak! Én csak azt akartam kifejezni, hogy legyünk már egy kicsit toleránsabb az emberekkel és ha erõsebb egyéniségek vagyunk is húzzuk egy kicsit vissza a vitorláinkat, (sokszor megállta volna már a helyét az a közmondás"ha csendben maradtál volna, bölcs maradtál volna")ki tudja még lehet tanulunk is?!
Én nem hiszem magam tökéletesnek, de azért szoktam válaszolni a kérdésekre és tanácsokat adni. Most kiderült, hogy be kéne fognom a számat, mert 1 gyerekem van, az is csak 7 hónapos. Szóval én nem is nevezhetem magam anyának... Megyek a sarokba elszégyellni magam :D
Nem kell mindent felvenni. Rájuk kell hagyni, komolyan. Én is kaptam már hideget-meleget, csak azért, mert más nézeteim vannak, mint másoknak, mert én merek csokit adni a gyerekemnek, mert rá merek csapni, mikor ezredjére nem ért meg valamit és kiabálni is merek, mikor már szakad a cérna... sõt néha a hátam közepére nem kívánom a gyereket... megesik, mert 3 éves, dacos, akaratos, ellenkezik, de imádnivaló kis rosszcsont. Ereszd ki a gõzt te is néha és ne foglalkozz a szuper anyukkal. :)
Én is szeretem ezt az oldalt, már ide járok 2008 eleje óta, mióta terhes lettem a lányommal. Én is feltöltõdni járok ide, már azóta van egy ikerpárom is, szóval a 3 gyereket ha lefektetem, jó kicsit itt ücsörögni, néha még írni sincs kedvem, csak olvasni, de jó. Illetve jó volt, amikor kezdtem nem volt ilyen, mint most, ahogy írod. Nem volt ennyi "szuper anyu", nem volt ennyi okoskodás, és nem volt ennyi fikázás meg lepontozás sem volt. Nem olyan régen kezdõdött ez itt, volt hogy meg is untam és nem jöttem egy pár napig, de tudod? Már nem érdekel. Pontozást nem nézem egyáltalán, semmi értelmét nem látom. Úgyis mindenki saját maga dönti el, számára hasznos volt e a válasz vagy sem. Idegesítõ, és jó kiírni magunkból a dolgokat, köszönöm hogy én is megtehettem itt! :-) Minden jót kérdezõ, és az összes válaszolónak is!
A kérdező hozzászólása: A kérdést nem részletezném, mert nem régen volt és nem akarom hogy ide találjon az egyik reform anyu!Amúgy úgy általánosságban. A kedvencem az amikor, kiverik a biztosítékomat és félregépelek valamit azon lovagolnak vagy 3 válaszon át. De már sokszor érlelõdött bennem hogy ha legközelebb okoskodó mindent tudó anyukával szembesülök elküldöm melegebb éghajlatra, de úgy hogy vissza ne találjon! Jaj.. most jó... kiírhattam magamból, köszi mindenkinek! :-)
A kérdező hozzászólása: :-)
A kérdező hozzászólása: Hát én küldtem mindenkinek a zöld kezecskét! Én ide szoktam feljönni, feltöltõdni mikor elaludtak a gyerekek, és szeretek kérdésekre válaszolni saját tapasztalatokból, Hát ha valakinek én is tudok segíteni!? De ha véletlenül ütközik a nézetem a "reform anyukákkal"akkor aztán ....Mert én nem vagyok a "vakon követem a védõnõt" típus.Én nem ítélek el senkit ha nem úgy csinálja ahogy én , de ha én csinálok más kép valamit rögtön jönnek a lepontozások....
Sajnos sokan szeretnének "Minta Anyák" lenni, és a sok "jó" olvasmány közül, mindig a legújabbat követik-pl a hozzá táplálás mióta anya vagyok (5 és fél éve) is változott.Ha én azt követem, amit jónak látok (kicsit a 20 évvel ezelõtti szokást, kicsit az 5 évvel ezelõttit), akkor már nem vagyok jó anya- de teszek rá, mert egészségesebbek a gyerekeim, mint azoknak, akik megrögzötten ragaszkodnak 1 bizonyos dologhoz, és nem veszik figyelembe a gyerekük igényeit! Mások meg vannak gyõzõdve, hogy az a jó, amit 40 éve csináltak. De egyik gárda sem tudja elfogadni, hogy mások nem úgy gondolják, ahogy õk, és ettõl más már rosszul csinálja. Szomorú! Mi, IGAZI, NORMÁLIS ANYUKÁK maradjunk különbek! :-)

Miért várja el Anyum azt, hogy a testvérem időbeosztása szerint szervezzem a programjaimat?

A helyzet a következő. Tesómnak van egy másodállása, ahol szoktunk neki segíteni. Ez hetente egy napot, pontosabban azon a napon pár órát szokott igénybe venni. 5 éve csinálják, nem igazán volt olyan alkalom, hogy ne mentem volna, mivel testvérem is nagyon sokat segített nekünk, amikor Apukám beteg volt. Barátommal nagyon friss a kapcsolat, neki elmondtam, hogy hétfőnként nem tudunk találkozni, mert ez a dolgom. Mondta, hogy rendben. Holnapi napra (keddre) beszéltük meg, hogy találkozunk, erre telefonált tesóm, hogy jajj hát a mai nap mégsem jó, mert a munkahelyén tovább kell lennie, legyen holnap. Anyu mondta, hogy jó, én meg mondtam, hogy nekem viszont nem jó. Bátyám nem csinál belőle problémát, milliószor elmondta, hogy köszöni, hogy segítek, de ne stresszeljem magam, ha nincs kedvem menni, vagy más dolgom van, akkor ne menjek. Anyum meg nekiállt szervezkedni, hogy akkor találkozzak ma a barátommal, vagy holnap délelőtt, vagy a munka után, mert úgyis hamar végzünk. Nem érti meg, hogy egyrészt ez nem az én dolgom, másrészt bátyám sem várja el, harmadrészt egy alig pár hetes kapcsolatban nem fogom ide-oda rángatni a páromat, hogy figyi, inkább mégis ma, mert a holnap nem jó, vagy ha igen akkor később stb... Ilyenkor anyum érzelmi zsarolással jön, vagyis "Jó, majd megoldjuk ketten, kitudja mikorra végzünk, egyszer biztos." Engem meg tökre bánt, mert hideg van, és kint vannak. Sógornőm azért nem jön, mert most éppen mosolyszünet van náluk, unokahúgom meg azért, mert csak. Évek óta ez megy, én már eszerint szervezem minden napomat, hogy hétfő délután semmi, mert kell mennem, különben beüt a 3. Világháború. De ha mégse hétfői nap, akkor én is szervezzek át mindent, de erre én nem vagyok hajlandó... Hogy értessem meg anyummal, hogy nekem is van életem?

Legjobb válasz: Ha összetartó család vagytok akkor jobb a békesség.

Ha összetartó család vagytok akkor jobb a békesség.
Az unokahúgod nem tudom mennyi idõs, de a "mert csak", az nem fogadható el, mint kifogás.A sógornõdnek is kutya kötelessége lenne eljönni.Ha ez egy családi meló, akkor igenis fogjon össze a család, vagy köpd le õket, és mondd meg nekik bele egyenesen az arcukba, hogy ha õk így, akkor te úgy, vagyis ha õk nem hajlandók neked ebbe segíteni, akkor te õket ezentúl nem tekinted a családodnak, mondván, hogy mire való a család, ha nem arra, hogy segítsetek egymásnak.Erre vagy eszükhöz térnek, és segítenek, ha meg a kenyértörés megéri nekik a dolgot, akkor tényleg soha de soha a büdös életben, egy ennél jóval sorsfordítóbb, döntõbb dologban se számíthatsz rájuk.Én válaszút elé állítanám õket.
Erre a kérdésre emlékszem, ugyanezt írtad ki pár hete is.
A kérdező hozzászólása: Nina, összetartó család vagyunk, de hidd el, megelégeltem azt, hogy én vagyok állandóan a rossz, ha egyetlen egyszer nem megyek. Unokahúgom 16, õ barátnõzik, meg "tanul" meg hasonlók... 3. Igen, egyszer már kiírtam, ez tény. Csak az a gond, hogy egyre durvábban reagál anyum, érzelmi zsarolás, hiszti, minden van, és tanácstalan vagyok, mivel szeretem a családomat, de van egy saját életem.

Mostanában elég sokat csavargok. Anyukámnak az anyukája /nagymamám/ tüdőrákban halt meg. Én is cigizek és anya tudja is. Anyukám mondta lehet h ő rákos.Csak anya be akart ijeszteni? Hogyan tehetem jóvá? Mit kellene tennem?

Nem tudom mit akart ezzel,de remélem csak rám akart ijeszteni. Egyszer leesett a fáról eltört 3 csigolyája és a bal csuklója. Azóta gyakran fáj a háta. Nem tudom mit csináljak. Eléd sokat weszekszünk miattam. A multkor 2 hétig nem szóltunk egymáshoz és rzem h Karácsony se lesz olyan mint ahogy azt ?k elterwezték,miwel apámmal is weszekedek elég sokat.

Legjobb válasz: Azt nem értem, hogy a csavargás hogy jön össze a tüdõrákkal? Esetleg a csavargásért ezzel "büntet" anyukád, hogy ezt mondta? Ezen a fórumon nem hiszem, hogy választ kapsz arra, hogy anyukád beteg-e - csak remélhetjük, hogy nem. Hagyj ki egy csavargós estét, és ülj le anyukáddal beszélgetni, ha látja, hogy õszintén érdeklõdsz, biztosan elmondja. És ne cigizz! Nem csak a lehetséges betegségek miatt, hanem azért se, mert a cigi gusztustalan, büdös! Semmi jó nincs benne!

Azt nem értem, hogy a csavargás hogy jön össze a tüdõrákkal? Esetleg a csavargásért ezzel "büntet" anyukád, hogy ezt mondta? Ezen a fórumon nem hiszem, hogy választ kapsz arra, hogy anyukád beteg-e - csak remélhetjük, hogy nem. Hagyj ki egy csavargós estét, és ülj le anyukáddal beszélgetni, ha látja, hogy õszintén érdeklõdsz, biztosan elmondja. És ne cigizz! Nem csak a lehetséges betegségek miatt, hanem azért se, mert a cigi gusztustalan, büdös! Semmi jó nincs benne!
Tényleg megvan a dohányzásnak az a kockázata, hogy tüdõrákos lehet tõle valaki, szóval ha anyukád is dohányzik esetleg, akkor ez sajnos nem fenyegetés vagy riogatás a részérõl. De úgy tudom, nem néhány nap a lefutási ideje, hanem sokkal több idõ, úgyhogy ülj le vele, beszéljétek meg, ha tényleg beteg, akkor amit tudsz, segíts neki. Egyik nagybátyám is tüdõrákban halt meg nemrég, de évekig volt beteg, az utolsó évben volt már nagyon rosszul. Mondjuk nem mondom, a városi levegõ se kedvez ennek, még egy nemdohányos is simán beleeshet, olyan szennyezett pl. Budapest levegõje is, nem beszélve arról, hogy vannak dohányosok, akik nincsenek tekintettel a tiltó táblákra (szerencsére nem mindenki). Beszélj anyukáddal, ha baj van, és jóban vagytok, állj mellé. Részvétem a karácsony miatt, nekem se lesz ünnepi hangulat a családdal, szintén veszekedések miatt, de itt már évek óta ez megy, nincs ünnep, nem csak karácsony. Nem biztos, hogy miattad veszekednek egyébként, az enyémekbõl kiindulva, csak egyszerûen nem tudják mire fogni, hogy megromlott a házasságuk. De ha beszélgetsz anyukáddal, ezt is kiderítheted.
Jóvátenni úgy tudnád, ha nem csavarogsz, nem cigizel, vagy minimálisra próbáld csökkenteni, mindenképp ülj le anyukáddal beszélgetni, hogy tényleg beteg e , vagy csak tart tõle, és téged is félt, ezért próbál óvni. Próbálj rendesebb lenni anyukáddal, hogy ne kelljen veszekedni miattad. Ne rontsátok el a Szeretet Ünnepét!!
Én értem az összefüggést és meg tudlak érteni. Hát tényleg le kellene ülnöd a muterral beszélni, hogy mi is a helyzet. Az hogy beteg-e vagy sem, azt csak õ tudja neked megmondani, de én a helyedben ilyennel nem viccelnék és nem húznám az idõt. Ezt tapasztalatból mondom neked, bár én soha nem gyújtottam rá. Sajnos nálam diagnosztizáltak rákos daganatot, úgy jártam mint a testvérem (rákos daganat volt a tüdejében és a végén embóliában halt meg)8 év alatt végzett vele, most én vagyok soron, sajnos engem már nem tudnak megmenteni. Nem tudom mennyi lehet vissza, de nem sok és hidd el, hogy a fájdalom egyre elviselhetetlenebb. Látod? Mit tud okozni egy rákos daganat? Hozzátenném, hogy 4.5 éve szenvedek ezzel és csak 23 éves vagyok. Gondold magad anyukám helyébe, 2 lányát veszíti el ugyanabban a betegségben. Bocs, hogy ilyen hosszú lett, de talán megérte leírni és kicsit elgondolkozol azon, hogy megéri e ez neked!
Anyukad biztos hogy beteg, ilyennel nem ijesztegeti valaki a sajat gyereket. Allj anyukad melle, ha tenyleg beteg, akkor nagyon gyors lefolyasu is tud lenni. Az en anyukam majusban ment orvoshoz, es juliusban meghalt, rakos volt. Ugyhogy ne csavarogj, mert nagyon megfogod ezt meg banni, es rossz utra fogsz igy terni. Csavarogsz, lelki gondok. Miert csavarogsz egyaltalan, miert nem fogadsz szot? A cigit pedig hagyd el, most meg eltudod, de evek mulva mar nem, es megfogod banni, de nagyon. Mennyi penzt koltesz el ra, es egeszsegtelen. Ne csavarogj, legyel otthon a szuleiddel!!!!!
Úgy veszem ki az írásodból, hogy elég fiatal lehetsz. Hány éves vagy? Én sem hinném, hogy anyukád ijesztgetésbõl mondta, hogy beteg, de persze meg van rá az esély, hogy mégis, de ha tényleg csak ijesztgetésnek szánta, akkor az elég csúnya dolog. De remélem mégis inkább úgy van. De ezt csak te tudod kideríteni, beszélgess vele õszintén! A cigirõl pedig szokj le, nem hiszem, hogy olyan régóta dohányoznál te, hogy ne tudj leszokni róla. Látod, én 22 éves vagyok és dohányzom sajnos, veszem drága pénzen ezt a [email protected], mert hiába próbálom, nem tudok leszokni róla. Ha nálatok volt már rákos megbetegedés a családban, akkor pláne nem kéne cigizned, arról nem is beszélve, hogy csak költöd rá a drága pénzt (amit gondolom a szüleid adnak). Szóval szokj le minél hamarabb, késõbb örülni fogsz neki, hogy nincs ez a hülye függõséged.
Ezt annyira nem értem: sokat csavarogsz, emiatt anyukád tüdõrákos, nem mellesleg leesett a fáról? Azért veszekedtek miattad, mert leesett a fáról? Ennek én így nem látom túl sok értelmét, de a hiba az én készülékemben van... Amit tudok mondani: ne csavarogj túl sokat, villámgyorsan szokj le a cigirõl (nem, nem anyukád, hanem a saját egészséged miatt: bár tizenévesen a népek hülyének nézik az idõsebbeket, akik a leszokás elõnyeirõl papolnak, végül mégis kiderül, hogy nekik volt igazuk.), és próbáld meg megbeszélni a problémát anyukáddal! Hidd el, õ csak jót akar neked, még akkor is, ha most ez nem így tûnik.
Én se értem az összefüggéseket, de szvsz egy normális anya aki szereti a gyerekét nem ijesztgeti azzal, hogy rákos, akkor sem ha kicsit rosszabb a viszonyuk. -megjegyzem nem lehülyéztem anyukádat-

Én öltem meg a dédimet? Elmondtam hogy meleg vagyok egy hete anyukámnak, és a dédim is hallotta, és tegnap meghalt:S anyukám azt mondja én tehetek róla, mert felizgattam. Ugye nem?

16f

Legjobb válasz: Anyukádnak gratulálok... Nyilván nem te ölted meg... Ezen próbáld túl tenni magad, anyukádnak meg mondd meg, hogy gondolkodjon el, hogy mit beszél...

Anyukádnak gratulálok... Nyilván nem te ölted meg... Ezen próbáld túl tenni magad, anyukádnak meg mondd meg, hogy gondolkodjon el, hogy mit beszél...
bocs, de anyád egy idióta
Ha tényleg az izgalom vitte el, akkor az is elvihette volna, ha valaki mellette fékez le (majdnem elüti), vagy rádudálnak. Nem tehetsz róla!!! De valószínûbb, hogy egyszerûen öreg volt és ennyi év volt a természetes életkora.
Nyilván nem te ölted meg! Anyukád lehet , hogy ezzel akar rád hatást gyakorolni, hogy megváltozz!
Nem Te ölted meg, ne is járjon ilyen butaság a fejedben, anyukádnak ne higgy!
Hány éves volt a dédid? Gondolom már nagyon idõs és egyszerûen ennyi év volt a genetikája szerint megírva.
hány éves volt?? volt mellette valami baja pl szívbetegség, cukor, vagy valami más?
Dehogy, semmi köze hozzá. S valószínûleg meleg sem vagy, csak a hormonok.
29 es! A gondolatmeneted szép, de nem helytálló. A házasság nem attól válik szentté, mert élet fakadhat belõle. Mert mi van akkor például a 'józsefi' házassággal, (ami egyben, többek között évszázadok óta a homoszexuális nõk és férfiak kiskapuja is volt)? (Tiszta házasságot jelent, és Szent Józsefrõl kapta a nevét, mert hogy a hagyomány szerint õk nem éltek nemi életet Máriával. A szent család szent házasságában.) Másfelõl viszont a Te gondolatmeneted alapján minden modern életkori kapcsolat, sõt, még egy bordélyházi aktus is szentnek számítana, hisz élet születhet belõle. A házasságban az elhatározás a szent, hogy két ember kitart egymás mellett, gyermekáldással, vagy anélkül. Olvasva Téged azoknak a pároknak a kétségbeesett utolsó próbálkozása jut eszembe, akik gyermekvállalással akarják (többnyire hasztalanul) megerõsíteni düledezõ kapcsolatukat, mivel õk is összekeverik a házasság és a szülõi közösség fogalmait, s ezzel sok esetben aztán jól megkeserítik a saját és a gyerekük életét is. A másik gondolatod, miszerint a házasság az ellentétek egységétõl válik szentté, szép, és nem is vitatkoznék vele. De látszik, hogy nincsenek meleg barátaid, rokonaid. Akkor tudnád, hogy a melegek lelkivilága nem mindig férfias. Vannak, akik nagyon is nõiesen éreznek, gondolkodnak, nem is tudnak másként. És természetes, hogy egy másik nõ nem válhatna ellenpólussá számukra, csak egy férfi. Ebbõl adódoan a mûködõ meleg párkapcsolatok is a jinrõl és a jangról, a feketérõl és a fehérrõl szólnak lelki és szellemi értelemben. Attól függetlenül, hogy az ágyban, fizikai formában nem egészítik ki egymás testét. Az ókori civilizációkat, az állatiassá fajuló orgiák, a mértéktelen élvhajhászás süllyesztették erkölcsi mélypontra, hogy aztán szétessenek. A házasságkötés éppen a monogámia, a mértékletesség, az erkölcsös szerelem szimbóluma. Ha a heteroszexuális társadalom megtagadja azoktól a melegektõl, akik erre vágynak, s közben, mivel úgymond 'a négy fal között marad', hagyja, hogy a különbözõ fürdõkben, meleg bárokban és egyéb helyeken más melegek részérõl burjánozzék az egy éjszakás kalandok és a vad perverziók gyakorlata, ezzel a hteroszexuális társadalom nem-e éppen a mértéktelenség, a vad orgiák és a züllés terjeszkedését támogatja?
Dehogy ölted meg! Dédid korosztálya igazán edzett, olyan szempontból, hogy nem az élet napos oldalán jártak. Háború, forradalom, nem sorolom. Az õ idejükben is voltak, akik más szexuális beállítottságúak voltak, mindenki tudta, csak nem illett róla beszélni. Nem tehetsz róla! Ennyi erõvel minden rossz hírbe belehalhatnák, fõleg idõsen.
Egyetértek az elõttem szólókkal, abban, hogy biztos nem te öltek meg. De, hogy 16 évesen meleg vagy és voltál már férfival, ne haragudj de ez kritikán aluli számomra.
"De, hogy 16 évesen meleg vagy kritikán aluli számomra.." Jó, akkor legközelebb vár két évet mire meleg lesz. Vicces vagy:D
Akkor ugorj neki meg egyszer utolso, es olvasd el ujra, mert nem ezt irta...
Kedves válaszoló! A dédik és nagyik már abban az szerencsés állapotban vannak, amikor a gyereknevelés anyagi oldala, s késõbb az ifjú taníttatásának költségei már nem az õ vállukat nyomja. Egyetlen állapotbeli "feladatuk" a szeretet marad. Egy nagymama, egy dédmama szeretete pedig szinte mindig bölcs és letisztult, és fõképp: feltétlen. Neki mindegy, hogy meleg vagy-e, vagy sem, AZ UNOKÁJA vagy. Az unoka a jövõ. Az õ életének a gyümölcse, és annak a jövõnek a várományosa, amelyet õ már nem élhet meg a koránál fogva. Lehet, hogy fájt neki, amit hallott, lehet, hogy nem értett meg téged, lehet, hogy féltett. De biztos vagyok benne, hogy szeretett. Egy idõs dédmamának egy ilyen bejelentés már nem törheti meg a szeretetét, nem kergetheti olyan kiúttalan rémületbe, amitõl halálos rosszullét fogja el. Nem te ölted meg õt. (Ki tudja, lehet, hogy õ már sejtett is valamit azelõtt is, és aggódott érted. S ez az aggodalom tartotta életben. Aztán mikor látta, hogy így vagy úgy, kezedbe veszed a sorsodat, megnyugodott, és el tudott menni. Vannak ilyen rejtélyes lelki folyamatok az idõs embereknél.) kedves 15ös! Értem, tehát semmi bajod a melegekkel, azon kívül, hogy a Dunába lõnéd õket, ha ne adj'Isten össze szeretnének házasodni (no nem veled, nem más, ellenkezõ hetero férfiakat kényszerítve az oltár elé), hanem) egymással, mert szeretik egymást, és örök hûséget szeretnének esküdni egymásnak. Ez tényleg "extra jog" lenne a részükre Szerinted??? Szerintem csak emberi jog! Ha a magadfajta homofóbok(mert az vagy!), és a magukat az egyetemes isteni szeretet közvetítõinek hirdetõ keresztény egyházak nem sajátítanák ki a házasság intézményét, talán az emberek is rájönnének, hogy a melegek sem mind ágyrajáró rózsaszín b-zik, és polgárpukkasztó felvonulók, hanem közülük is éppen annyian vágynak konszolidált életre, és igaz párkapcsolatra a hererok között. Dehát, mint írtad, a házasság a heterok kiváltsága... Azért szerencsére nem mindenki gondolkodik így, lásd, az elmúlt hetekben Brazília után Nagy Britannia és Franciaország is pozitív döntést hozott ez ügyben. Kedves homofób 15ös! Azért nincs harag. De kérlek mielõtt életre szóló négy fal közötti bújkálásra ítéled a melegeket, gondolj bele, hogy a világ nem csak a tiétek, heteroké. Voltál már szerelmes? Milyen érzés lett volna, ha csak a rejtekben foghatod meg a kevesed kezét, csókolhatod meg õt, vagy szólíthatod kedves becézésekkel? Egy jó érzésû melegnek, ha tekintettel van a társadalomra, mindezt alapból el kell fogadnia. És azt is, hogy nem lehet hagyományos értelemben vett családja, gyermekei... Miért fájna nektek heteroknak még az is ennyire, ha házasodhatnának? Nektek nem ártanak vele. S nem kell õket a Dunába lõni érte.
Aha, oké, én meg - akár homofóbnak tartasz, akár nem - még mindig azt mondom, hogy házasodni akkor se akarjon két azonos nemû személy. Szerencsétlen gyerekeknek a lelki világára szerinted mindez milyen hatással lenne (akár a szeme láttára történik meg, akár csak hallja valakitõl)? Így is mosdatja eleget a szennymédia a b*zikat, amit rengeteg TV elõtt ülõ gyerek lát, amit ugyebár az okoz, hogy a TV neveli fel a mai generáció nagy részét. Azt meg ne mondja senki nekem, hogy az azonos nemûek általi örökbefogadás nem undorító, és nem gyomorforgató... tök mindegy, hol volt, mit csinált elõtte az a szerencsétlen kisgyerek, a teljes életét eltorzítja majd az efféle "családmodell". Na, ezeket a b*zikat kell a Dunába lõni. Amelyik ki akar tûnni, hangoztatja abberáltságát, házasodni akar, mert felõlem legyenek együtt, legyenek "élettársak" (s igen, ezt se hangoztassák, mert akárhogy nézzük, ez bizony nem nagy "büszkeség"), de ne mocskolják be ezzel az "eseménnyel" a házasodás örök és szent fogalmát, a nõ és férfi életének házasság általi összekötését. Tudom, igen, vannak olyan agyhalott szélsõliberális politikusok, akik nemhogy fontolóra veszik ennek a felrúgását, de még engedélyezik is. Ez a mai társadalmuk erõteljes züllése. Nevezz homofóbnak, viszont amíg egy "meleg" normális emberként éli életét, s visszafogott életvitelt folytat - azaz összefoglalóan nem feltûnõsködik, nem provokálja a normalitáspártiakat -, addig semmi bajom nincsen vele, "nem lõném a Dunába", mert nem lenne miért. Remélem, érted az álláspontomat. Ha valamit kihagytam, bocsi, hosszú volt a válaszod.
Az meleg örökbefogadásnak én sem vagyok a híve, az általad leírt okok miatt. Mindazonáltal, vágy szinten megértem, ha egy homoszexuális is vágyik gyerekre. Viszont kérlek, vizsgáljuk meg mirõl is szól a házasság örök és szent intézménye? A hûségrõl, a örömének és bánatának megosztásáról, az õszinteségrõl, a problémák közös megoldásáról, a megbocsátásról, esetleg egymás családjának elfogadásáról. Mennyi, de mennyi hetero kapcsolatban nem mûködnek ezek a dolgok manapság!! És aztán jön a megcsalás, a hazudozás, egymás hibáztatása, válás, pocskondiázás. Férfi és nõ között, akiket elvileg Isten egymásnak teremtett. Ha ennyie nem mûködnek a való életben ezek az elvben szép ideák, akkor kérdem én, nem lehet, hogy az ideákkal is baj van? S nem csak én kérdem: a világ egyik legkonzervatívabb közössége, a katolikus egyház párszáz éve még kiátkozta, aki elvált (lásd VIII Henrik hírhedt példáját) Ma pedig az elváltak lelki segélyezésérõl beszél. Ha egy férfi és egy nõ közt nem mûködnek az örök ideák, az manapság már nem botrány. Azonban miért nem lehet esélyt adni arra, hogy azonos nemûek között mûködhessenek? Ha azok kaphatnak esélyt (sõt, aztán új esélyt) akik belebuknak, másoktól milyen alapon lehet elve megtagadni? A házasság elsõsorban lelki fogadalom, spirituális intézmény, s persze fontos vagyonjogi, örökösödésjogi és egyéb folyományai is vannak. Két ember közti életszövetség, két ember legszentebb MAGÁNÜGYE. Ehhez minden párnak joga kellene, hogy legyen! A gyerekek pedig: sok mindenrõl látnak, hallanak. A melegfelvonulást elõbb utóbb biztosan, mert mindig nagy a hírverés körülötte. És mi fog rögzülni bennük? Hogy a melegek (a b_zik) mind léha, ágyrajáró, rózsaszín, harsány, magamutogató emberek. Vannak ilyenek is. És vonulnak. hitem szerint társadalomra, és a melegekre nézve is kártékonyan, mert feszültséget szítanak, és hamis képet festenek. És a gyerekek egy része semmi más információhoz nem jut felnõttkoráig se errõl a témáról. Belõlük nõ majd fel egy újabb homofób generáció. Ha utat engednének a melegházasságnak, ezek a gyerekek azt is látnák, hogy két férfi vagy két nõ között tiszta érzések is ébredhetnek. Hogy melegek társadalma is éppolyan sokszínû, mint a heteroké. Ettõl a felismeréstõl nem válna egy gyerek sem homoszexuális felnõtté. azonban toleránsabb lenne. A homoszexualitás ugyanis se nem fertõzõ, se nem belenevelhetõ. A homofóbiáról viszont ugyanez nem mondható el!
"a házasság örök és szent intézménye" -az fentebb említetteken kívül a duális a kettõsség megszüntetése is- a két ellentétes pólus egyesítése által. Két azonos pólus taszítja egymást - ez természeti törvény- ezért mindig megmarad az ádáz harc. A házasság Egységre törekvés: nõ-férfi, yin-yang, fekete-fehér - a duálisból Egy lesz (szándékosan nagybetûvel). Az Egy - a teljesség. "Az egész több, mint a részek összessége"- Arisztotelész szerint. Erre törekszenek az emberek - még a megromlott, perventálódott, sikertelenül végzõdõ esetben is. Nem könnyû, de nehéz. És szent, mert életet lehet lehozni, teremteni vele. A legnagyobb természeti törvények mûködnek benne. A természetellenesség a hanyatló, felbomló társadalmaknál erõsödött fel, és fel is gyorsította a pusztulásukat. (L. görögök -akiket a harcias, virilis rómaiak odakentek, hogy nem is értették, hogy lehetett ennyire egyszerû) * * * "Arról van szó, ha te szólsz, ne lohadjunk, de mi férfiak férfiak maradjunk és nõk a nõk - szabadok, kedvesek - s mind ember, mert az egyre kevesebb..." /József Attila
"Akkor ugorj neki meg egyszer utolso, es olvasd el ujra, mert nem ezt irta..." Ó dehogynem, hiszen ha két 16 éves szerelmes tinédzser biztonságosan szeretkezik egymással, az tök oké, két 16 éves fiú ezt miért ne tehetné meg?:D jásszusz
Már bocsi..de anyud azért gyereknevelésbõl 5-ös..-.-" Nem. Nem te ölted meg. Ez az élet velejárója. Senki sem tudja, hogy épp mikor és hol éri utol az a "bizonyos". Ne idegeskedj e miatt. Nyugodj meg. Lépj túl rajta. Tudom, hogy nem könnyû, de én is valami hasonlón mentem keresztül, de ott voltak a barátaim, akik nagyon sokat segítettek ennek a feldolgozásában.. Szóval én azt tanácsolom, hogy ne itt kérd ki a véleményeket, hanem menj és barátkozz. Jobb lesz, hidd el! :) 18/L
Csak azt nem értem, hogy egy dédikének miért kell arról hallani, hogy szemefénye fartúró? Miért kellett ezt neki elmondani??? Biztos, hogy fájt.
Nem ismeri a felzaklatás fogalmát abban az értelemben, ahogy a kamaszok. Egy kisebb gyereket nyilván felzaklat, ha megtudja, hogy a bátyja meleg, mert az õ számára a bátyja egyben mintát is jelent, akihez egész addig igazodott valamennyire. Egy dédszülõ szeretheti az unokáit, de nem jelentenek felnövekedési mintát a számára. Ezért az ezzel kapcsolatos ilyesféle dogok nem zaklatják fel, neki az egész más, õ nincs úgy belefonódva a részletekbe, mint a kamaszok vagy a fiatalabb felnõttek. Az Õ számára az egész csak annyi lehetett, mintha csak azt mesélted volna el, hogy foltos bundájú macska született a szomszédéknál. A régi idõket sem úgy képzelem, hogy akkor az öregek tagadták ki volna melegeket. Nyilván akkor is a középgeneráció ízlése volt a mérvadó, az akkori öregek viszont szerintem akkor is inkább a mérsékeltségre hajlottak.
A kérdező hozzászólása: a szívére szedett valamit azt tom, de nem volt cukros, és nem idegesítette fel magát akkor.... nem értem... :( Nagyon rosszul érzem magamat. meghalt a dédim, akit szerettem, és most lehet miattam:(
A kérdező hozzászólása: # 5 nem, én meleg vok. voltam már pasival is, és volt pasim is már, és akarok is pasit. ne idiótázd anyukámat kérlek!
NEM te tehetsz róla! Anyukád nem tudja, mit beszél! Ha te izgattad volna fel, akkor nem napok múlva halt volna meg, hanem akkor, amikor hallotta, hogy mit mondasz az anyukádnak.
Édesanyád szégyellje el magát, megértem, hogy szomorú, de azt kimondani, hogy te tehetsz róla hatalmas marhaság és iszonyat érzéketlenség. Nyugodj meg, ez nem a te hibád, ennyi volt dédidnek megírva, ez az élet rendje.
megvan rá az esély a dédik idejében ha valakirõl kiderült hogy homár azt a család kitagadta
11-es. 17 evesen mar azert tobb eszed is lehetne, igy eleg ostobenko vagy. Igen, betegseg, gondolod, h oromeben tancot jart, h de jo, homar vagyok!? Nem tehet rola, nem kell meg alaznod is, kapjal mar a fejedhez Kiscsillag!
Van abban valami, amit az elõttem szóló írt (hogy az õ idejükben kitagadhatták a b*zikat). Én viszont azt mondom, nem emiatt halhatott meg, és részvétem. Szerintem a kora miatt volt az egész. Továbbá, egészen addig semmi bajom a homoszexualitással, amíg nem kezdõdnek el a propagandakampányok, a felvonulások, extra jogok, "házasság" és hasonló témák, egyszóval amíg az egész a 4 fal között marad. Ha ez a te esetedben is így van/lesz, addig te is ugyanolyan értékû vagy, mint a többi ember. Ahogy azonban elkezdõdik az idegbeteg heccáradat, onnantól kezdve az összes ilyet lényt Duna-érettnek kell tekinteni. Anyukádra meg ne hallgass, szerintem õ sem gondolta komolyan... Beszélgess el vele, ennyi erõvel - ahogy már írták - bármilyen nagyobb zaj is felizgathatta volna. Nem emiatt a tény miatt halt meg.
Én úgy tudom, ilyen idõs emberek gondolatait egyszerûen egész más dolgok kötik le, õk az ilyeneken már felül vannak, nem véletlen, hogy a családi vitákban is az öregek többnyire a mérséklõ szerepet szokták betölteni (ma is és a régi társadalmakban is). Szerintem még csak fel sem izgattad, nyilván egész máson gondolkodott akkor is meg az azutáni órákban is (régi fiatalkori emlékek, régi ismerõsök).
Elmenekült elõled a halálba, mikor megtudta, hogy homár vagy. Nem is csodálkozom :/
Nekem volt egy hosszú idõszak az életemben, amikor próbára tettem a hozzátartozóim idegeit és tûrõképeségét. Nagypapám váratlanul meghalt agyi érgörcs következtében, Apám utána a fejemhez vágta, hogy miattam halt meg a Nagypapi.. Sajnos, azóta már Apám sem él, hogy ezt megbeszélhessem vele, így ezzel a teherrel kell élnem. Nem köszönöm meg Neki, még a sírjánál sem..
bocsánat, nem életkori, élettársi

Ma lógtam a suliból és anyukám meg tudta. Hogy uszam meg vagy hogy magyarázzam ki? (azért lógtam mert görcsöl a hasam. Amiatt, de anyukám azt mondja mindig hogy emiatt nem lehet lógni) szerintetek?

légyszi segítsetek,s?rgös.

Legjobb válasz: A görcsökre van gyógyszer. Szólj anyukádnak hogy vegyen gyógyszert neked. Mellesleg igaza van anyudnak 23 L

A görcsökre van gyógyszer. Szólj anyukádnak hogy vegyen gyógyszert neked. Mellesleg igaza van anyudnak 23 L
Gyanítom nyelvtanóráról is ellógtál. :D
csak az igazat!!!!
A kérdező hozzászólása: de ha azt mondom neki akkor lecsesz hogy attól még mennem kellet volna
A kérdező hozzászólása: :D nem! csak nagyon sietek és ideges vagyok.
mond azt hogy elhagytal valamit es elmentel meg keresni:) bevalik sajat modszer
csináld azt amit mondott az uutolsó
mond azt hogy orvoshoz mentél

Anyukám mindig azt mondja és szinte mindig ezen vitázunk hogy van egy olyan barátnõm aki szinte a legjobban meg ért meg minden, és anyukám azt mondja hogy ez nem igazi barátság, egyszer megun és ott hagy egy másik barátnõjéért. Szerintetek igaza van?

és hogy szerinte tuti hogy folyton kibeszél amit elmondok neki. De én már tapasztaltam hogy nem beszél ki de nem tudja anyukám megérteni.De én nem olyannak ismertem meg aki csak hirtelen otthagyna... Mit csináljak? 14/L

Legjobb válasz: Semmit ne csinálj, sodródj az árral, az idõ majd igazol vagy téged, vagy az édesanyádat. Csak ne lepõdj meg, ha az anyukádnak lesz igaza. Ne feledd, van vagy 25 év elõnye élettapasztalatban. Nem elhanyagolható momentum. Ettõl még nem biztos, hogy igaza van, majd az idõ eldönti.

Semmit ne csinálj, sodródj az árral, az idõ majd igazol vagy téged, vagy az édesanyádat. Csak ne lepõdj meg, ha az anyukádnak lesz igaza. Ne feledd, van vagy 25 év elõnye élettapasztalatban. Nem elhanyagolható momentum. Ettõl még nem biztos, hogy igaza van, majd az idõ eldönti.
egyetértek elsõvel.. szerintem se biztos, hogy igaza lenne anyádnak, ehet neki csak olyan barátai voltak, akik ilyenek voltak vele.. Semmi sem bizonyítja azt, hogy a te barátnõd ilyen lenne.. majd eldõl késõbb, hoyg kinek lesz igaza...
Elég megkeseredett anyukád lehet, ha ilyeneket mond. Valószínûleg neki nem voltak még igaz barátai, de neked attól még lehetnek. Az meg úgyis kiderül az idõk alatt, hogy elárul-e vagy sem, addig pedig ne agyalj ezen, csak élvezd a barátságát, mert a folytonos gyanúsítgatással csak saját magadat idegesíted. Igenis léteznek igaz barátságok.
Ha pedig sehogy nem tudod meggyõzni anyukádat, hagyd rá. Nem az õ dolga, hogy te kiben bízol meg, és kiben nem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!