Találatok a következő kifejezésre: Anyosommal lakok, nem (13 db)

7hós kislányomnak milyen imunerősítőt adhatnék? Félek ebben a rossz időben megfázik, sajnos nem tudunk még befűteni, anyósékkal lakunk nem engedik.

Természetesen jól felöltöztetem de félek.

Legjobb válasz: Friss levegõ, gyümölcs, zöldség... ennél több felesleges. Sose tuningoltam egyik fiamat sem, nem óvtam védtem õket mindentõl, és nem betegesek. Azért arra is figyelj, hogy túlságosan se öltöztesd be, mert azzal többet árthatsz! Anyósodék meg marha jó fejek, hogy nem engednek befûteni... legalább az esti fürdéshez picit be lehet röffenteni.

Friss levegõ, gyümölcs, zöldség... ennél több felesleges. Sose tuningoltam egyik fiamat sem, nem óvtam védtem õket mindentõl, és nem betegesek. Azért arra is figyelj, hogy túlságosan se öltöztesd be, mert azzal többet árthatsz! Anyósodék meg marha jó fejek, hogy nem engednek befûteni... legalább az esti fürdéshez picit be lehet röffenteni.
Tekerd ki a nyakát!
add el a kakasokat. vagy az anyósod.
próbált már az elõzõ válaszolók közül valaki 5 kakas mellett aludni?
Megnyugtato nem hangos hatterzene alvashoz, elnyhe nyugtato. Ugyanis, nem az a baj, hogy a madarak hangosak, hanem hogy hallod oket. Amugy, akkor a anyosodnak van legalabb 25 tyukja is ehez? (1:5 a helyes ivararany, azert kerdem) ha nem, akkor mutass jo recepteket neki kakasra, es efyetek meg a felet, valami csaladi unnep alatt :)
Szerintem ne az anyósod kakasait némítasd el, hanem inkább vegyél be altatót!Ha te élsz az anyósodnál, akkor had õ töntse el, hogy õt zavarja-e vagy nem!Ha nem, akkor te is kénytelen vagy elviselni!Sajnállak.....
Ha már ilyen pioca vagy h anyosodnál laksz akkor maradj a seggeden. Ha én lennék anyosod helyében kibasználak a picsába. csak közlöm hogy kurva szar mikor a varjak válják ki a szemed egy sarkon. uh. hagy a kakasokat és tegyél egy szivességet a világnak: ÖLD MEG MAGAD! nem kellenek ilyen pondro csotányok a földre.
Vegyél füldugót.
Költözz máshová.
Van egy pár tökjó levesreceptem, érdekel??
Jézusopm, az egy állat és semmirõl sem tehet!Ha meg te laksz ott, akkor nehogy már a kakasokat bántsd!Húzd be föled farkad azt ajánlom!
hät..mem azert de ennyire bunko nem lehetsz.te költöztél az anyosodhoz nem ö hozzäd....szval jobb lenne ha azon törnéd a fejed hogy igazodj mintsem hogy megölöd az ällatjät.mindegy hogy kutya vasgy kakas...ällat és kész és nem a tied ràadäsul.màzlid hogy nem ismerlek, lenne egy két szavam meg az anyosdodhoz is..ilyet.költözz el b.meg
Vigyél a kakasokhoz rókát vagy nagyobb fajta kutyát. :)
Ez LOL XD :) )) Bocsi, . Próbáld meg pálinkába áztatott kenyérrel megetetni õket. Nem pandelnek meg, csak leszedálja õket :) )))))Vigyázz, ha majd a kondérban végzik, ne edd meg a máját :)
Érdekes kakasai lehetnek az anyósodnak, vagy este nincsenek bezárva. A mi kakasaink este beülnek az ólba, és kussba maradnak a sötétben, csak akkor szólalnak meg, amikor az elsõ napsugarat meglátják az ajtó résein. Az a tapasztalatom, h ha sötétbe vannak zárva, akkor csendben vannak. Nappal + had mondják a magukét. De valóban akkor a legcsendesebb egy kakas, amikor a konyhában van.

Anyósom több évvel ezelőtt lakását átíratta fiamra, így Õ lett a tulajdonos, anyósom a haszonélvező. Fiam nem lakik ott. Több csekket az Õ nevén mi adunk fel Ezeket Õ nem adja oda. Neki joga van-e megtagadni ezeket?

Banki ügyintézéshez közüzemi számlák kellenek. Mivel az az állandó lakcíme, ezért anyósomnál lév? számlákat kell leadni.

Legjobb válasz: Jogilag az anyósnak igaza van. Õ a haszonélvezõ, õ gyakorolja a birtoklási, használati és haszonszerzési jogokat. Nem köteles errõl beszámolni még a tulajdonosnak sem. Hogy ez mennyire etikus, az más kérdés.

Jogilag az anyósnak igaza van. Õ a haszonélvezõ, õ gyakorolja a birtoklási, használati és haszonszerzési jogokat. Nem köteles errõl beszámolni még a tulajdonosnak sem. Hogy ez mennyire etikus, az más kérdés.
Ha ti adjátok fel a csekkeket, akkor nagyon egyszerû a dolog. Minden alkalommal amikor az õ csekkjeit adod fel lefénymásoltatod 2 példányban, 1 marad neked, (mert így tudod "könyvelni", hogy mennyi pénz megy havonta ezkre a csekkekre) 1 meg mehet a banknak. Szerintem el kell hogy fogadják.
A kérdező hozzászólása: Azt elfelejtettem, hogy nem csekken, hanem átutaláson teljesítünk, a mi nevünkön, ami a mi címünkön van. Tehát akkor ilyen esetben ha banki ügyintézés van, nincs megoldás? Ez elég furcsa helyzet! Köszönöm a válaszokat!
Miért nem mész te anyukádhoz?
Mindegy kinek van igaza, akié a ház, az dönti el ki mehet oda.
Két dolgot mosol össze és azt akarod, hogy ok -okozati kapcsolat legyen köztük. 1. Anyóséknál lakni mindig nagyfokú alkalmazkodást követel a másiktól, mert akNÉL laksz, azé a ház, tehát az az úr is ott. 2. Nem tudjuk (valószínûleg te sem) pontosan, hogy min vesztek össze anyóspajtás és anyukád, tehát nemis tudhatjuk, hogy kinek van igaza. Elõfordulhat, hogy olyan tlmán vezstek össze, aminek semmi köze ahhoz, hogy anyukád oda jön-e hozzátok hetente egyszer vagy sem. Megoldás: minél elõbb elköltözni!
Igaza van vagy nincs igaza az ö háza, azt csinál ami akar
Ez van, ha másnál élsz. Vagy menj te el édesanyádhoz, ha látni akarod, vagy beletörõdsz, hogy ez a felállás. Arra meg mit mondjak, hogy kinek van igaza a vitájukban? Ott voltam, hallottam? Nem...
Attól, hogy beszálltok a rezsibe még az õ háza és azt csinál amit akar. Menjél te anyukádhoz látogatóba.
Nem tudni min vesztek össze? Ki lett tiltva az anyukád vagy õ döntött úgy, hogy nem megy többet? A kérdésbõl nem lehet megítélni kinek lehet igaza, de szerintem nem ez lenne a legfontosabb!
A megoldás roppant egyszerû: ne élõsködjetek senkinek a nyakán, hanem éljetek a saját pénzetekbõl a saját lakásotokban/albérletben, és az jön látogatóba, aki akar. Amíg az anyósnál éltek, addig gyakorlatilag lényegtelen, hogy igaza van-e, mert ha azt mondja, hogy nem akarja hogy xy oda tegye a lábát, akkor az úgy van. Az õ háza.
Ígértetsd meg anyáddal, hogy ha mehetne hozzátok látogatóba, akkor csak a ti szobátokban lesz, a konyhába nem teszi be a lábát, ha kell neki étel, bármi, majd ti visztek neki a szobába, csak a wc-re megy el, és halkan beszél, hogy a jelenlétével ne bosszantsa anyóst, tehát úgy viselkedik, mintha ott se lenne. Ezt mondd el anyósnak is, hogy így, ilyen feltételekkel mehet-e téged látogatni. Valószínûleg igent mond.
A kérdező hozzászólása: 15:42 Mi nem élõsködünk rajtuk. Mindketten dolgozunk és már van házunk csak még fel kell újitani.
Ha ennyire nem jönnek ki egymással, akkor inkább ti látogassátok meg anyukádat és tényleg ne õ menjen. Abban igaza van anyósodnak, hogy az õ házuk, azt enged be, akit akar. Meg aztán felesleges is azért vendégeskedni náluk anyukádnak, hogy minden alkalommal balhé legyen. Én a helyében nem is akarnék menni, kinek jó az állandó veszekedés?
Az anyósok általában mindig fújnak egymásra valamilyen szinten. Ha nem ennyire nyíltan, de igazi jó kapcsolat köztük elképesztõen ritka. Menj gyakran anyukádhoz. Annyira, hogy otthon már hiányoljanak! Ha bárki emiatt rád szól, dörgöld az orra alá, hogy a nejed bármikor találkozhat az anyjával, a tiéd meg ki van tiltva. Majdcsak elgondolkodnak. Egyébként meg tipli onnan minél elõbb!!!!!!

Anyós probléma? Anyósom nyáron jönne hozzánk veteményezni, ez még okés (még nem lakunk ott), de tervei szerint jövőre is, de én NEM szeretném.

Most pedig én vagyok a gonosz, mert nem szeretném, hogy anyósom naponta nálunk legyen! Olyan nagy kívánságom van? Vagy ti mit tanácsolnátok? Jó jelenleg a kapcsolatunk, de ha jóformán hozzánk "költözne" akkor tuti nem ez lenne, még a párommal is megromlana a kapcsolatunk, és nem kizárt, hogy én nem tudnék mellette kitartani jóban-rosszban.

Legjobb válasz: Füvesítsétek be, ültessek virágokat, és veteményesnek ne hagyjatok helyet. És mondjátok meg neki, hogy más terveitek van a kerttel.

Füvesítsétek be, ültessek virágokat, és veteményesnek ne hagyjatok helyet. És mondjátok meg neki, hogy más terveitek van a kerttel.
ma 15:29 De, tömény hiszti! Normálisan, dráma nélkül is meg lehet az anyóssal beszélni, hogy "ne tessék haragudni, más terveink vannak, de köszönjük szépen a segítõ szándékot!" Nem hiszem hogy az éj leple alatt átmászná a kerítés sí maszkban, és direkt beveteményesezné a kertet! Ez hiszti!
Szerintem fújd le ezt a veteményezést ab start, különben tutira sértõdés lesz belõle. Mondd meg, hogy majd ha ott laktok, akkor kiderül, hogy az egyéb munkák mellett mit tudsz megoldani egyedül, segítség nélkül. Egyébként is ráértek még eldönteni, hogy mit akartok a kerttel. Ha idén elfogadod, akkor jövõre nehéz lesz megindokolni, hogy miért nem szeretnéd. Ha jövõre közlöd, hogy ne veteményezzen, mert zavar, ha naponta átjárkál, az tényleg sértõ. Ha jó a kapcsolatotok, most még kedvesen megmondhatod, hogy költözés, és a saját önálló életetek kialakítása mellett, te nem a veteményezést tartod a legfontosabbnak, majd ha akartok konyhakertet megcsináljátok magatoknak. De tanácsért csak hozzá fogsz fordulni...:-))
"de ha jóformán hozzánk "költözne" akkor tuti nem ez lenne, még a párommal is megromlana a kapcsolatunk, és nem kizárt, hogy én nem tudnék mellette kitartani jóban-rosszban." Hát nem azért, de ha jó a kapcsolatotok, akkor honnan tudod, hogy emiatt megromlana e, vagy sem? Szerintem rendes tõle hogy segíteni szeretne....párodnak mi a véleménye, azért mégsem egy idegenrõl van szó, hanem a saját párod anyjáról! Ha õ sem szeretnék, akkor megértem, így más.....de helyette is ne akarj erõszakosan te dönteni! "NEM szeretném" ennek kicsit olyan hiszti szaga van.....
Egyszerûbb a feltételeket elõre tisztázni. Mondd meg neki(k), hogy amíg nem laktok ott, tõled nyugodtan veteményezhet, de ha beköltöztök már nem. Könnyen beleeshetsz egy olyan helyzetbe, hogy most nem szólsz -ezzel elfogadod- a napi átjárást, késõbb meg az egész csapat értetlenkedik veled, hogy mi történt, eddig lehetett most meg nem? Ha már most sem dönthetsz a saját életedet befolyásoló kérdésekben akkor mit gondolsz, sok év házasság, néhány gyerek után majd lesz saját akaratod? Anyós intézkedjen a saját portáján, ti meg a tiéteken. Ha pedig a párod már most téged némít el az sok jót nem jelent a jövõre nézve.
Ne haragudj már, nekem nagyon rossz a kapcsolatom az anyósommal, mégis azt mondom, hogy ez szerintem is egy nagy adag hiszti!
Szerintem nem hiszti, a legjobb házasságot is tönkreteszi, ha hárman vannak benne, márpedig egy anyós az ha tudat alatt is, de mindig az elsõ nõ akar lenni a kisfia életében. Az az ideális, ha nem is egy városban laktok.
Jó a kapcsolatotok, még meg sem történt a dolog, majd esetleg/talán, de te már itt hisztizel. Gratulálok! okos vagy.
Jajj, a jövõn még ne gondolkozz! :) Most jó a kapcsolatotok, örülj neki! Azt meg elõre nem tudhatod, hogy milyen lenne akkor, ha állandóan ott lenne. Viszont, ha úgy alakulna jövõre, hogy megy akkor szépen, finoman közlöd vele, hogy nem kell a segítség, mert ti ketten szeretnétek a férjeddel csinálni!
De miért? Nincs saját kertje? Mi van ha ti nem is akartok veteményest? Férjed mit szól hozzá, miért nem állítja le?
A kérdező hozzászólása: Megnem mondom, hogy mekkora a kert, de a telek 1023
Ja, hát ez így más szitu. Fõleg úgy, hogy nektek a szüleid miatt nem létkérdés a konyhakert. Akkor a legtisztább, ha megmondod neki, hogy oké, amíg nem laktok ott, azt ültet a kertbe, amit akar. De ha odaköltöztök, ti NEM akartok veteményt, majd eldöntitek, hogy füvet, virágot, vagy bukfencet vettek-e a saját kertetekben. Ezt beszéld meg a férjeddel is elõre, hogy mindketten ehhez tartsátok magatokat. Mekkora kertrõl van szó egyébként?
A kérdező hozzászólása: Aha saját magának...
Akkor szépen megbeszéled a férjeddel, hogy nem tetszik az ötlet, nem szeretnél veteményest......ha a párod rábólint anyuci akaratára, és behúzza fülét farkát, akkor meg nem csak az anyóssal van gond, a párod is egy alamuszi nyuszi! Azért ha így kijelenti, hogy magának megy veteményesezni, akkor béreljen földet magának!
Anyósod saját magának akar a ti kertetekben ültetni?
A kérdező hozzászólása: Ja! Azért nem akarunk veteményezni, mert szüleim zöldség termesztéssel foglalkoznak, így megkapjuk ugyan úgy, azt az 1-2 db sárgarépát, mint ha mi csinálnánk.
A kérdező hozzászólása: Félreértések véget még semmit nem mondtam anyósomnak. És õszintén szólva nem szeretném ha hozzánk járkálna naponta, fõleg úgy, hogy azért veteményezne nálunk mert neki ép nem terem meg 1-2 dolog! Szóval magának csinálná a mi víz számlánkra. És nem mi NEM akarunk veteményezni! Annyira nagy probléma, hogy saját életet akarok??
A kérdező hozzászólása: Lehet még nem történt meg, de EZER százalék, hogy megfog! A párom pedig csak végighallgatja....
Az én anyósommal csak akkor van gond, ha iszik, akkor tényleg szabályos házi sárkány lesz belõle, de józan állapotában egész rendes, viszont most külön élünk, de a veteményes kertet bizony meg szoktam siratni......
Hát nem tudom, ha az utolsó mondatot tényleg komolyan gondolod, akkor nálatok már most nagy gáz van....
Azért tartanak nyilván gonosznak, mert egy még meg nem történt dolog miatt paráztatod magad! Ha nem kell veteményes, akkor nem kell. Mondd meg neki, tisztázzátok most az elején a dolgokat! Amúgy én nagyon örülnék egy saját veteményesnek, gondolj csak bele, hogy nem azt a sok "szemetet" kellene megennetek, amit a nagy multikban árulnak borzalmasan magas áron! Ja és gondolom, hogy azért ajánlotta fel a segítségét, mert valamicskét ért a dolgokhoz! Ez rajtad áll vagy bukik, hogy elfogadod-e! Amúgy meg pont az ilyenekkel lehet elrontani a jó viszonyt az anyóssal.
Egyetértek az elõzõvel. Én nagyon örülnék, ha adott esetben nem kellene boltban venni a zöldséget, hanem csak ki kellene menni a kertbe és leszedni. Az anyósod csak segíteni szeretne nektek, amit értékelni kellene. Nem értem, mi ez a mostanában tapasztalható hiszti anyós-téren. Minden második kérdés errõl szól. Belõletek is egyszer az lesz, ha jól sejtem, nem is akár milyen.....
Sajnálom anyósodat. Õ csak jót akar nektek. De mi értelme jónak meg segítõkésznek lenni, ha az emberek így fogadják? Mi a franc lett a világgal?
A kérdező hozzászólása: Vagyis duplája, mint anyósoméknak.

Lakást szeretnénk venni. Szeretnék negyedik emeletit, mert az anyósom egy lusta 140 kilós szörnyeteg és ha a negyediken lakunk remélhetőleg nem gyakran fog feljönni hozzánk! Mit tegyek?

Szerintetek mennyire kellemetlen a negyediken lakni? Eddig csak családi házban és emelt földszinten laktunk. Megéri?

Legjobb válasz: Nagyon tetszik ez a kérdés. :D leleményes vagy. Amúgy ha nincs felttetek senki az nagyon jó, nem kell éjszakai kopogós cip´öt hallgatni. De azért az anyósod az a férjed édesanyja, még ha utálod is az marad. ezt ne felejtsd mikor megalázóan beszélsz róla. Ha a te anyukád lenne, nem túl megnyer´ö akit, még lehet te is szégyelsz , elég szarul esne, ha férjed kétpofával szidná azért, nem?

Ez már egy 3 éves kérdés.Még nem oldódott meg a probléma?
de hát akkor miert lett kiemelve? ez furcsa
Egy gyereknek 10 kiló koszt meg kell ennie ahhoz, hoyg egészséges immunrendszere alakuljon ki. Te ne haragudj, de te nem vagy normális, ha anyósod szerint választassz lakást! Olyat vegyél, ami nektek jó! Amikor lakást választassz, magatokra gondoljatok!Te pedig nõjj fel, tanulj meg udvariasan, de hatékonyan kommunikálni - az anyósoddal is. De ne várd, hoyg mindenki mindig mindent úgy fog tenni, ahogy te elképzelted! Menekülsz? Vag ymi bajod? A problémáid elõl nem tudsz elfutni. Tanulj meg együtt élni az anyósoddal, és nyugodtan vegyél kertes házat, vagy földszinti lakást. Vagy menekülj Új-Zélandra!
Az én anyósom is messze van. kb.: 50 km. Az a legjobb. Lakj tõle minél távolabb.
Én csak azt tudom tanácsolni, hogy költözz minnél messzebbre tõle, a 4. emelet sem megoldás! Majd a piciknek sem lesz valami jó!
Gondlom, hallja amit mondassz, csak rá szeretne vezetni, hogy az unokáit ne tartsd ennyire steril környezetben. Nem beteg a gyerek, látod, túléli, ha néha hozzáér a nagyanyja.Nézd meg Thomas Balmes Babák címû filmjét! Ha már magyarázni kell!! A gyermekeinknek nincs szükségük rá, hoyg FOLYAMATOS erõs kontroll alatt legyenek. És ha bajod van, akkor azt kell megoldani, fel kell vállalni a konfliktust. Ezekkel a kerülõ manipulációs utakkal csak magaddal tolsz ki. Egyébként lehet élni a negyediken is.
A kérdező hozzászólása: Tudod, ha már mászni tud az más. Addigra már van valamennyi immunrendszere, de hogy valaki egy 2-3 hetes babát úgy akarjon felvenni, hogy nem hajlandó kezet mosni, az már szerintem nagy ostobaságra vall. Ráadásképp úgy jött be a kórházba, mikor megszültem, hogy napok óta hasmenése volt. És persze akkor sem értette meg, hogy a baba-mama szobába nem jöhet be SENKI, ha a baba az anyával van. Pedig szerintem pont az ilyenek miatt írják ezt ki minden kórterem ajtajára. És persze akkor is nyúkált a gyerekhez, és megsértõdött, hogy elhúztam elõle. Könyörgöm! Normális az aki folyamatos hasmenéssel bemegy az újszülött osztályra, ahol állandóan hozzák-viszik a pici babákat. A folyosóra se szabadott volna bejönnie, ugyanis ott hozták el mellette a szülészetrõl az éppen megszületett piciket is. Ennyi fogalma van a higiéniáról...
"De én az itteni életemet nem adom fel, a barátokat, a munkahelyet. Nem olyan egyszerû az, hogy összepakol az ember és elköltözik pár száz kilóméterrre" Hát tudod, én bizony feladnék mindent, és hanyatt-homlok menekülnék egy másik bolygóra, vagy szíven szúrnám magam, ha olyan fiút neveltem volna, aki egy ilyen szörnyeteget vett feleségül.
Nagyon tetszik ez a kérdés. :D leleményes vagy. Amúgy ha nincs felttetek senki az nagyon jó, nem kell éjszakai kopogós cip´öt hallgatni. De azért az anyósod az a férjed édesanyja, még ha utálod is az marad. ezt ne felejtsd mikor megalázóan beszélsz róla. Ha a te anyukád lenne, nem túl megnyer´ö akit, még lehet te is szégyelsz , elég szarul esne, ha férjed kétpofával szidná azért, nem?
lifttel fel tud menni a malac anyós is nem? vagy nincs lift a házban? Én tuti megmondanam neki hogy ne jöjjön ha nem tud emberi modon elni viselkedni
FIGYELEM! ez a kérdés 2008. januárjában hangzott el! szerintem azóta nem aktuális már, a gyerekek felnöttek, talán már anyós sincs!!!!!!
csak arra vigyázz hogy ne legyen lift, mert majd aval fog sokat hozzátok járni...
jaaaajj de meg tudlak érteni!!!:) )) rokon lelkek vagyunk. Hála istennek, nekem nem kell elköltöznöm, mert 3 hónapja vérig sértettem anyósomat és soha többet nem hajlandó szóbaállni sem velem, sem a férjemmel. Pedig nekem volt igazam mindenki szerint, de nem hajlandó beismerni. Egy végtelenül buta és bunkó nöszemély, a lányom a káromkodáson kívül mást nem tanult volna töle... de ez a probléma is megoldódott. Szerintem jó ötlet, ha a negyedikre költözöl, így sértödés sincs és mégsem fogod gyakran látni.:) 22/L
Kedves 17.52! Légyszives adjál nekem is tippet hogy mivel bántottad meg az anyósodat. Sajnos az én anyósom is egy nagy bunkó a kézmosás neki sem az erõssége sõt még a ruháját sem szereti mosni és folyton fokhagymát zabál.Nagyon bírnám ha lepattana rólunk. Sajnos elég vastag bõr van a képén ezért lepereg róla minden.
Írd meg az elérhetõségét privátban, majd én móresre tanítom a vén szípírtyót!
Gondolj arra is, hogy ha nagyobbak lesznek a gyerekek és a ti munkaidõtök tovább tart, mint a bölcsi-ovi-iskola nyitvatartása, akkor majd milyen nagy szükségetek lesz az anyós segítségére...Ha nem tud hozzátok feljutni, akkor majd a saját lakásába viszi, ami ezek szerint rosszabb opció... Amúgy nem gáz a negyedik emelet. Nálunk a negyediken is nyugdíjasok laknak. Igaz, fiatalosak, de simán naponta többször fel és lemásznak...
Azt mondják, hogy olyan helyen kell laknia a fiataloknak, ahová az anyós pongyolában nem tud átmenni.
Szia! Mi a negyediken lakunk és szerintem egyáltalán nem kellemet. Én szeretek itt lakni, szerintem jobb mint a földszint, nem másznak be az ablakon :) és mire ide felér valaki már lepotyog a sár a cipõjérõl így takarítani sem kell annyit :) . Mondjuk nekünk van lent tárolónk, ott sokminden elfér, a babókat meg nem kell elkényeztetni, ha már nagyobbak nyugodtan lépcsõzzenek õk is. Az anyósoddal kapcsolatban pedig szt tudnám javasolni, hogy meg kéne ezt a kézmosást stb beszélni vele nyugodtan, hogy ez nem a te flancolásod, hanem a gyerek miatt van és elvégre az õ unokája, érte megtehetné, csak nyugodtan és tárgyilagosan beszéld meg vala, ha ez sem segít kérd meg a párod, hogy próbálja meg õ, talán rá hallgat.
A kérdező hozzászólása: A harmadik válaszolónak: Próbáltam már megbeszélni a kézmosás témát, magyaráztam bacikrók, ki nem épült immunrendszerrõl, arról, hogy nekem mindennél fontosabb a gyermekem egészsége. Annyit értem el, hogy pár hónapig nem beszéltünk, és elpanaszolta a fél világnak, milyen megalázó dolog történt, kezet kellett mosnia. Sajnos a fiára sem hallgat, mert semmibe vesz és hülyének néz mindenkit. :-(
Mi harmadikon lakunk.Kicsit zavaró, amikor a felsószomszéd cicája elkezd játszani egy ping-pong labdával a laminált padlón, de kibírható.Meg sokat fúrnak az emberek a lakásukban, és ez néha már-már idegesító. De pl egy utcával arrébb vannak 4 emeletes panelek, és ott lift sincs.Annyi, h akkor olyan babakocsit kell venni, ami könnyû. Amúgy a gyereket meg nem kell félteni mindentõl, emrt csak allergiás lesz.Sokkal erõsebb lesz az immunrendszere, ha találkozik a bacikkal, bár tény, h én sem örülnék, ha valaki kutyaszaros cipõvel bemászna.De a kutyaszõr szerintem nem téma.Én is állandóan cicáztam baba koromban is:) Ippeg, h mászni tudtam, máris spuri a cica után.
Elsosorban ne mondj roszzad az anyosodra mert nem tudhatod te milyen lesz es szerintem jobb lenne vele mindenkeppoen megertetni ahogyan ezt ide leirtad ugy neki is elmondhatnad ha pedig nem erti meg akkor ne koltozz fel a negyedikre hanem egyenes koltozz meszebb es ha feljon hozzatok akkor mond meg neki ha nem teszi ezt es ezt akkor hagyon titeket beken mert a gyereked egeszsege forog kockan ha o a kutyaszoros ruhajaval es cipojevel fogja a babat es jarkal a hazba a baba beleleghezti a kutyaszort es abbol asztan nagy baj lesz ugyhogy mindenfelekeppen cselekedj mert a gyereked egeszsege forog kokan amugy drukkolok es udvozollek teged is es a babat is
A kérdező hozzászólása: Hát csajok! Én is szeretném, hogy messze legyen tõlünk, mondjuk egy másik bolygón.. Istenem, de szép lenne. De én az itteni életemet nem adom fel, a barátokat, a munkahelyet. Nem olyan egyszerû az, hogy összepakol az ember és elköltözik pár száz kilóméterrre.
Én több helyen is a legfelsõbb szinten laktam, és ez jó amiatt, hogy 1. feletted nem zajonganak 2. kevesebb a fûtésszámla. A lépcsõzést meg lehet szokni (80 kg alatt, persze..) Egyébként miért jár hozzátok az anyós, ha hülyének néz titeket? Milyen emberek vannak..
Van egy olyan közmondás, hogy az anyóstól legalább 1 falu válasszon el:) Szerintem hosszútávon ez lenne a legjobb:) Azért hozzáteszem, õszinte részvétem a primitív némber miatt:)
Most miért is emelted ki a kérdést???
Mi a negyediken lakunk anyóssal. De jól kijövök vele, viszont anyám, hát öhm.... eléggé anyós jellegû... Tõle nagyon jól véd a negyedik. Nálunk van pincerekesz a babakoocsinak és edzésnek sem utolsó. a terhességem végéig tudtam hordani a farmerjaimat...
Mi a harmadikon lakunk, van egy 23 hónapos gyermekem és januárban születik a kistesó. Kétszer is meggondolom, hányszor lépcsõzünk egy nap...Az anyós pedig ha nagyon fel akar menni, akkor fel is megy, vagy ami rosszabb, elvárja, hogy hozzá vidd a gyerkõcöket! Párod nincs hatással a kedves mamára? A higiénia nagyon fontos dolog, ebben teljesen igazad van.
A két kisgyerek miatt biztos, hogy nyûgös lesz a negyedik emelet. De ha van lenn tároló a babakocsinak, stb., akkor szerintem még az sem vészes. Más szempontból én nem látom, hogy miért lenne nagy gond. Az a 4 emeletnyi lépcsõzés még a feneked is formálni fogja. :) ) Az meg, hogy az anyósod távol tarthatod, lehet, mindent megér neked. :) ) Kérdés, hogy a férjed hogy látja a dolgot.
4-re költözni, mert eleged van anyósból? Teljesen végig gondoltad ezt, mondjuk klassz lehet, hullafáradt gyerekekkel, felcuccolni a 4-re. Vagy mondjuk fent marad vmi fontos kellék (egy cumi, egy papír) és járhatjátok meg újra és újra...

Van aki közel lakik az anyósához vagy a szüleihez? Értem pl hogy egy utcán belül vagy csak egy két ház választ el titeket. Milyen a viszonyotok, nem bántad meg hogy oda költöztél?

Legjobb válasz: Szüleim egy utcányira laknak, nagyon jó hogy itt vannak közel! Anyosomék pedig idén költöznek közelebb, már nagyon várom!! :-)

Szüleim egy utcányira laknak, nagyon jó hogy itt vannak közel! Anyosomék pedig idén költöznek közelebb, már nagyon várom!! :-)
Szemben lakunk egymással, és jó a viszonyunk. Ha kell, segítünk egymásnak, ha kell vigyáz a gyerekekre. Ha valamiben eltér a véleményünk, akkor megbeszéljük. Nem tartom okosabbnak magamat anyósomnál. Sokszor rájöttem már, hogy az õ tapasztalata hasznosabb, mint a könyvekben írtak.

Párom szerintem nagyon rosszul gondolja! Vagy nem? Páromnak van egy öccse aki kollégiumban lakik, adtam neki oda egy porszívot (az én öcsémé volt), de mint kiderült nem vitta elmagával hanem a drága anyosom használja!

De nem tudom most mit tegyek mert az Öcséméknek kellene vissza,de a párom azt mondta hogy akkor az anyja mivel fog porszívozni?Öszintén én lesz...-m,hogy az anyja mit használ?!

Legjobb válasz: szerintem te gondolod jól! ha egyszer kölcsönadnak valamit, akkor azt elõbb utóbb vissza is kell adni! fõleg, ha nem is az használja, akinek kölcsönadtad! állj ki az öcséd porszívója mellet!! ami az övé, az az övé, a mamika meg vegyen egy seprût, v. egy porszívót a bolhapiacon... de ha egy jön egy alkalom, amire megajándékozhatod, vegyél neki egy porszívót (valami olcsót). és lesz egy jó pontod nála :)

szerintem te gondolod jól! ha egyszer kölcsönadnak valamit, akkor azt elõbb utóbb vissza is kell adni! fõleg, ha nem is az használja, akinek kölcsönadtad! állj ki az öcséd porszívója mellet!! ami az övé, az az övé, a mamika meg vegyen egy seprût, v. egy porszívót a bolhapiacon... de ha egy jön egy alkalom, amire megajándékozhatod, vegyél neki egy porszívót (valami olcsót). és lesz egy jó pontod nála :)
hát nem csak az anyós az idióta de a párod is elég nagy f-sz lehet ha igazat ad neki (ha jól értem) ahelyett hogy menne és beszélne anyucival hogy azér ez mégis pofátlanság. máshogy hangzana azér ha a fia szólna neki mintha te mondanád vegyen magának egy porszivót. gondolom nem lehet annyira csóró ha olajsütõket dobál ki mert nem teccik neki:D
Szia! Lehet, hogy félre értettem, de nem a párod öccsének adtad a porszívót??? Ha igen, tõle kérd vissza!! Azt meg birkózzák le egymás között, hogy mivel porszívózik az anyósod. Ha meg nem tudja az öccse visszaadni, akkor hozd el te.
Nagyon egyszerû. Az anyós majd azzal a porszívóval fog porszívózni, amit vesz magának, és ülve nyalja a holdat (meg persze a te fenekedet), hogy legalább eddig megúszta porszívóvásárlás nélkül. Nem egészen értem, miért neked kellene õket ellátnod háztartási gépekkel.
Hát ez kész. Vissza kell kérni és kész. Ennél egyszerûbb kérdés nincs is.
Összetenném a két kezem ha ez lenne a legnagyobb gondom :) Kérd vissza, mert kell neked is, ennyi.Vagy mond, hogy kéne egy alkalomra, aztán majd szépen elfelejti, hogy nálad van...
hát te is jól kifogtad Kérdezõ! Nekem sem jobb.
A kérdező hozzászólása: Nem rég kaptam egy két személyes olajsütöt az egyik ismerõsõmtõl, de mivel nekünk van már igy oda adtam neki!Hát másnap kérdezem na milyen ?Azt mondta kidobtam mert kifutott belõle az olaj!Azt hittem felpofozom!
A kérdező hozzászólása: Tudom hogy nem ez a legnagyobb gond csak most már kezdem ugy gondolni hogy nézek csak az anyosra rossz szemmel!De rákell jönnöm sajnos olyan õ mint egy álltatatos boszorkány!
A kérdező hozzászólása: kedves utolso válaszado nagyon tetszett a válaszod!:) Teljesen igazad van!

2, 5 hónapos terhes vagyok. Külföldön vagyunk. Nem dolgozok. Napi 24 órából 19 et egyedül vagyok. Már elegem van belőle. Ráadásul eggyütt lakunk most anyósommal. Hazamenjek vagy maradjak itt?

Itt kicsi a lakás és nem is az enyém nem pakolgathatok kedvemre. Semmit nem csinálok egész nap csak tv zek. Otthon más lenne a helyzet mert mindig lenne kivel beszélgetni és mindig tudnék mit csinálni is. Mivel falun lakunk. Érzelmileg jobb lenne. De a párom nem akar engedni azzal a címszóval hogy legyek többet vele. Amikor meg mondom hogy mi van azt mondja hogy mindenki egyedül csinálja végig

Legjobb válasz: Te tökéletesen beszéled azt a nyelvet? Tanulj valamit, az igazán értelmes idõtöltés.:) A Pároddal vállaltátok közösen a gyereket, maradj vele.

Te tökéletesen beszéled azt a nyelvet? Tanulj valamit, az igazán értelmes idõtöltés.:) A Pároddal vállaltátok közösen a gyereket, maradj vele.
3 Én ezt a választ már olvastam itt valahol. Kérdezõ, mi a büdös frászt fogsz csinálni a gyerekeddel, ha magadat sem tudod lefoglalni? Agyadra fog menni, ha folyton azt hajtogatja, unatkozik, te meg nem tudsz neki mit kitalálni. Biztos van olyan köztes elfoglaltság, amiben kedved leled, nem érinti, hogy hol laksz, és értelmes, az idõd is megy vele. Köss, horgolj, varrj babacuccokat, rajzold le a leendõ babaszobát, tervezz bele bútort stb. Annyi készülnivaló van egy gyerekkel, nem hiszem el, hogy képtelen vagy akármit is kitalálni. Én is megõrülnék a helyedben, de a magam teszetoszaságától leginkább, és nem bántásból írtam, úgyhogy ne sértõdj meg.
Én is sokat vagyok itthon egyedül jó én nem anyósoméknál lakok külön élünk magunk de amikor még nem voltál terhes is ott voltál akkor jó volt??? Szerintem önzõség volna hazamenned fõleg h párod meg kidolgozza a lelkét ha ilyen kevés idõt tölt otthon... Gondolj bele milyen érzés lenne neki ha otthagynád...ja és mindent egyedül csinálok és mégse szakadok meg benne pedig már 34 hetes vagyok...ugyanúgy pucolom a budit, mosok, fõzök, takarítok. És ki lehet bírni h nincs kihez szólni. Amint látom interneted van ott is elfoglalhatod magad. Tudod sok kismama örülne annak ha ennyi felesleges ideje lenne. Anyósoddal meg beszéld meg a dolgot h neked is legyen tered a lakásban. Ilyen egyszerû ezek nem olyan komoly problémák amiket nem lehetne megoldani. Az unatkozásra meg találd fel magad valóban könyvekkel, keresztrejtvénnyel akár vmi tanulással is amíg van idõd...
Miért akarok kizárni az apát, csak fontosabb mint, hogy te itthon trécselj. Olvas könyveket, sétál, keres barátnõket.
A kérdező hozzászólása: És kihagytam azt is hogy amíg otthon egy ilyen idõs kismamának mint te drága kommentelõm dolgoznia kell hogy fennt tudjátok tartani magatokat , más országokban nem így megy.
Nem lenne muszáj dolgoznom hidd el, csak nem szeretek tespedni itthon...nem irigykedek hidd el, mert akkor ezek szerint apukával van valami gebasz...ha így van akkor hagyd ott!
Csak egyet kérdezek és ne vedd kötekedésnek!!! Amíg te munka nélkül halálra unatkozva egy idegen országban anyósoddal harcolva egy lyukban a mocsokban vagy addig az a kismama aki itthon dolgozik saját lakásában a párjával kettesbe várják születendõ gyermeküket. Magyarán ez jött le most az elõzõ válaszaidból. Már tényleg ne vedd sértésnek nem annak szántam de mint külsõ szemlélõ én ezt látom. És igaza van h akkor az apával is gondok vannak ha õt ez nem zavarja. Eleve eszembe se jutott volna oda szülni.
vagyis nem kérdeztem amit akartam mert lemaradt. Akkor most kinek is jobb h otthon ülhetsz??? Ha tudnál dolgozni menni akkor miért is nem mész??? Legalább nem unatkoznál!! De jó is volna ha annyira unatkoznánk és csak azért kellene dolgozni járni...
És 3. hónappal ezelõtt nem ugyan ilyen mocsok volt?
Amúgy hazajönnétek a baba születése után, vagy állandóan ott laktok? Ha csak ideiglenesen, és bizony hazajönnék! Terhesen már amúgy sem hiszem, hogy kapsz munkát. Azon is el kellene gondolkodni, hogy mi lesz, ha megszületik a baba. Ilyen körülmények közé kerüljön, mint most Te vagy? Lehet, hogy anyukát ki kéne tenni, vagy Nektek elköltözni. Próbálj meg beszélni a férjeddel, hogy ez így hosszútávon nem lesz jó. Esetleg próbálj meg ismerkedni, tanfolyam nem rossz ötlet.
A kérdező hozzászólása: Már bocs de nekem mindig volt munkám csak most nincs és szerinted mi az anyámat csináljak mikor ha takarítani akarok akkor anyósom ordít mint az állat. Még szép hogy nem akarok olyan kõrnyezetben lenni ahol a joghurtos kanál és doboz el van hajítva a földre. Mindenkinek elege van belõle már. És nem vagyok lusta csak nem tudtad értelmezni a kérdést.
Nem mindegy az neked, hogy dolgozott e????Most te irigy vagy azért hordod el mindennek?És ha anyósa rendetlen akkor valószinüleg mindíg is az volt tehát a párja már megszokta és nem azért nincs otthon.
Huu te!Nem akarlak bántani de tényleg ennyire lusta vagy?Ha az anyósod rendetlen akkor miért nem takarítasz??A párod lehet, hogy azért nincs otthon veled, mert a töke tele van azzal, hogy csak döglesz a dzsuvába a TV elõtt!Na meg...2, 5 hónaposan nem dolgozol?Volt egyáltalán munkád??Én 25. hetesen váltottam tanfolyamról, most találtam munkahelyet, és amíg lehet dolgozni fogok!Jól mondta az egyik elõzõ válaszoló...tényleg teszetosza vagy!(bocs, de tudod a hormonok...nulltolerancia van pár hete :D )
Ez így már mindjárt máshogy hangzik... Ma nem dolgozik és nincs otthon veled, aki a gyerekét várod? Kedves... Neked kell döntened, mi itt csak tanácsolgathatunk. De én hiszek abba, hogy van egy belsõ hangunk, amire hallgatni kell!
Én ezt tökéletesen megértem.Én is messze lakok a családomtól a párommal, rajta kívül senkim nincs itt.Ha õ éppen nem tud segíteni, akkor senki.Én is sokszor mennék haza.De otthon tényleg jobb lesz?nem fogsz azon idegeskedni, hogy vajon hol lehet és mit csinál?Otthon nekem is ott vannak a barátnõim, mindenki itt meg senkim csak a párom, de ez elég ok, hogy itt maradjak.Bár kezdek besokalni így lassan 2év után, mindíg egyedül.
Ha ennyire instabil a kapcsolatotok h egy ilyen dolgot se tudtok megbeszélni és magánéletek sincs akkor miért vállaltatok még gyereket? Szerintem itt hiába kapsz tanácsokat ezt a pároddal egyeztesd le h mik a gondok és úgy lépjetek elõre...azért annak a kicsi babának is kell egy biztos, nyugodt környezet ahova érkezhet...
A kérdező hozzászólása: Nem a lelkét dolgozza ki csak nincs itthon. Este 7 elmúlt es ma még nem is láttam. Pedig szombat van es nem dolgozik. Na ennyit errõl a legyél itt velemrõl. A lakás meg nagyon kicsi nem viccelek. Ráadásul anyósom rendetlenebb mint egy 5 éves gyerek. És mielõtt teherbe estem nem laktam itt
Nem lehet hogy csak a hormonok szórakoznak veled?
soha nem írtam még ilyen kérdésre igazság szerint elõször olvastam ilyet itt :) ha ismerõs a válasz akkor az 100% h nem tõlem volt :)
Én vagyok...a bizonyos bunkó 25. hetes...attól még, hogy van elég pénzetek, meg eltartanak nem jelenti azt, hogy nem dolgozhatsz.Elhiszed, hogy az ember lelki állapotának is jót tesz?Anyósod alkesz vagy mi, hogy nem zavarják a körülmények?Miért nem mentek külön albérletbe, a mamát meg le kell szarni ennyi..éljen csak a mocskában!Rá fog menni a kapcsolatotok, ha még rá nem ment.Nyavalygással nem mész semmire!Tenni kell valamit.A pároddal nem tudod megbeszélni, hogy mi legyen?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!