Találatok a következő kifejezésre: Anyatejet lehet ha (56 db)

Ha már egyszer elapadt az anyatejem lehet e még ha gyakran mellre teszem a babát?

Legjobb válasz: Állítólag a szoptatás befejezésétõl 40 napig vissza lehet hozni a tejtermelést. Nézd meg az LLL honlapját, vagy hívj fel egy ottani tanácsadót, õk jobban tudnak tanácsot adni!

Állítólag a szoptatás befejezésétõl 40 napig vissza lehet hozni a tejtermelést. Nézd meg az LLL honlapját, vagy hívj fel egy ottani tanácsadót, õk jobban tudnak tanácsot adni!
Mindenképpen megér egy próbát!sok folyadék, fehérjeds táplálkozás, Urtica urens ch5 3x5 golyó.3-4 napon belül észlelned kell a változást!Én egy virus miatt sem enni, sem inni nem tudtam 4 napig, a kisfiam viszont egyik tápszert sem fogadta el fél évesen csak teázott, fõzelékezett napokig, és az elõbb leirtaknak köszönhetöen ismét volt tejem még 7 hónapig!KITARTÁs!!!
Nekem is eltünt a tejcsi egik napról a másikra, kikészültem teljesen, és elhatároztam, nem adom fel. Három óránként cicre tettem, (5 és fél hónapos volt), igaz üvöltött mert nem volt benne semmi, de rátettem mindig újból és újból, hogy szívja, és közte fejtem, még ha nem is jöztt semmi. Tea-kecskerutafû - , urtica urens és ricinus communis 5ch, foladék, 2 nap múlva úgyanúgy volt. Rá kell szánni az idõt, és visszajönn. Bízz magadban és a babádban.:) ))

Ha kevés az anyatej lehet pótolni milumil tejberizs péppel? 6 hónapos baba.

Legjobb válasz: Ha naponta összesen csak 50-100 mili tejed van, akkor nincs mese tápszer kell neki. Nem értem miért akarsz inkább tejpépet adni, mikor az is tápszer, csak ízesített és kanalazható állagú.

Ha naponta összesen csak 50-100 mili tejed van, akkor nincs mese tápszer kell neki. Nem értem miért akarsz inkább tejpépet adni, mikor az is tápszer, csak ízesített és kanalazható állagú.
Igen lehet.
Ilyen idõsen már ehet tejpépet, gondolom nem akarod a cumisüveget elkezdeni. Elvileg az is jó tápszer helyett már ilyenkor, de inkább gyerekorvost kérdezz meg, még nagyon pici a babád. A tápszerben sokkal több vitamin van, mint a tejpépben úgy emlékszem, de a dobozon láthatod. Mármint ha sokat kéne pótolni, akkor lehet a tápszer is kéne, persze nem tudom mennyi lenne amit pótolni akarsz :) De fél évesen már az én fiam is ette a tejpépet. Milumil HA volt az, ezt felírja az orvos. Lehet úgy olcsóbb is. Mondjuk nálunk allergia gyanú volt ezért kapott HA tejpépet is.
Másfél, 2 éves korig a gyerkõcnek elég sok tejtermékre, tej-félére van szüksége. Ha ezt anyatejbõl nem tudod megadni neki, akkor én a helyedben tápszerhez fordulnék. Ha nem akarod cumisüvegre rászoktatni, adhatod itatópohárból, vagy sima pohárból is. Persze nyugodtan adhatsz neki tejberizs pépet is.
A kérdező hozzászólása: A reggelit és a vacsorát szeretném neki megoldani tejpéppel, tehát 2 étkezés. Napi étkezés: reggeli tejpép, utánna 3, 4 óra múlva gyümi sinlac péppel, ebéd sinlac pép zöldséggel, majd d.u 50-100 ml anyatej(mivel csak annyi van) fürdés után tejpép. Minden pépbõl kb 120-150 ml eszik. szerintetek???
Az én gyerekem kb egy fél adag pépet evett meg egyszerre 6 hósan.
A kérdező hozzászólása: Kedves 6-os. amit kifejek tejet azt is csak muszályból issza meg.szivesebben kanalaz mint cumis üvegbõl iszik. egyedül az alma levet issza meg édeskömény teával. Ha az anyatejet nem akarja meg inni akkor a tápszert se fogja. a tejberizspépet meg habzsolja.
Házi, rizspehelybõl, egyéb gabonapelyhekbõl is készíthetsz neki pépet, tápszerrel is.
Ilyenkor más fajta tápszert szoktak javasolni, mert a tápszereknek is van ízük. Az én babámnak a beba nem izlett milumil bejött neki, aztán késõbb már a bebát is megitta. Ilyenkor sajnos ezt szokták, vesznek egy doboz pl milumilt, ha nem jön be, akkor pl bebát stb. Vagy kérdezd meg az orvost védõnõt, lehet nekik van belõle minta, vagy olyan amit más gyereknem ivott meg és most kukába kerülne mert nem kell nekik.

Anyatejet lehet eladni, ha még nincs meg a vizsgálat eredménye? Folyamatban van! Viszont jelentkezett valaki, aki meg szeretné venni, és azt mondja ő nem ragaszkodik a vizsgálathoz. Így mennyibe kerül litere?

Legjobb válasz: A vizsgálat azéert fontos, hogy ne okozz bajt és érzékenységi reakciót annak a babának aki kapja. Ha te ezt felmered vállalni és az anyuka is akkor mehet a biznisz, de én nem adnám.

A vizsgálat azéert fontos, hogy ne okozz bajt és érzékenységi reakciót annak a babának aki kapja. Ha te ezt felmered vállalni és az anyuka is akkor mehet a biznisz, de én nem adnám.
Úgy tudom 3000 ft körül van litere.
nálunk 2000ft/l bevizsgálva
Szerintem várd meg a vizsgálatod, nohpogy aztán visszaéljenek vele, ha esetleg baj lesz. Nehogy per legyen a dologból! Sosem tudni!!!
Szia.HIvatalosan 1800/l! A vizsgálat azért fontos, mert ha esetleg baja lesz a babának akinek adod , akkor tudd bizonyítani, hogy nem miattad van.Soha nem lehet tudni mit varnak a nyakadba.


Hogy lehet anyatejet kapni, ha kevés a tejem? Hány hónapos korig jár, mennyiben támogatják?

Legjobb válasz: A háziorvos receptre kiírja! Mi 2 hónapja kapjuk! Nem fizettünk érte! Nem tudom meddig kapjuk! 300ml naponta!

A háziorvos receptre kiírja! Mi 2 hónapja kapjuk! Nem fizettünk érte! Nem tudom meddig kapjuk! 300ml naponta!
De ingyen nem nagyon fog találni a védõnõ sem. Velem a védõnõ nem foglalkozott, pedig mondtam neki, hogy már nem tudom hova tenni a fagyasztott tejet annyi van. Aztán én kerestem rá magamnak vevõt. Hivatalosan meg szerintem tejgyûjtõnek lehet leadni, nem hiszem, hogy ez a védõnõnek kötelessége lenne.
Nagyjából 1800 ft/liter árral kalkulálj, ennyiért szokták árulni, plussz a tejtartó edények.
nem hiszem, hogy azért, mert szimplán kevés a tejed kaphatsz anyatejet a gyûjtõbõl. Ha valamilyen egészségügyi okból nincs vagy kevés a tejed akkor esetleg, pl bizonyítottan nincsenek tejmirigyeid vagy csak nagyon kevés és ezért nincs elég tejed. Deszerintem kérdezd meg a védõnõt vagy a gyerekorvost errõl.
Egyél sok krumplis, darás ételeket, valamint rántott levest ez általában növeli az anyatej mennyiségét. Nálam bejött.
Legyél kicsit rámenõsebb a védõnõvel. Az õ feladata keresni neked tejadó anyát, de sokszor nem veszik érte a fáradságot. Én akartam adni itt a faluban, az anyukának volt teje, csak nem elég. De aztán megjött neki is. A védõnõ hozott össze bennünket.
Ott biztos van olyan anyuka, aki tud neked adni! Én 2, 5 hónapig adtam itt Pesten tejet gyûjtõbe, mert nem találtam a környéken olyan anyukát, akinek kellett volna, pedig odaadtam volna ingyen :( Szerintem az nlc-n dobj fel egy topicot, hogy anyatejet keresel Szegeden. Azon a fórumon sok a tejtöbbletes anyuka!
A kérdező hozzászólása: Szeged
Merrefelé laktok?
A kérdező hozzászólása: Köszi a linket, hát elvileg akkor nekünk nem jár. Kérdeztem a védõnõt, õ azt mondta, hogy ha van a körzetben olyan anyuka akinek többlete van, és anyatej leadó, akkor kaphatunk, 8 hónapos koráig. De kitételeket nem említett, és arról sem volt szó, hogy kell-e érte fizetni, hogy kell igényelni.
A kérdező hozzászólása: 7 hetes a babám, napi igénye kb. 600 ml. Fele tápszer. Délben már pótolni kell, 3-kor, 6-kor, 9-kor pedig kb. 80-90 ml, lényegében az egész kaja tápszer. Minden etetésnél szoptatom amíg van tejcsi, utána jön a tápszer.
Mennyi tejre lenne szükséged? Nem jár csak úgy azért, mert nincs tejed! Egyébként 8 hós korig. Ezt olvasd át: http://www.heimpalkorhaz.hu/anyatej/atigenyles.htm
szia de a védõnönek kellene keresnie valakit nálam legalább is igy volt és minden nap viszik tõlem a 4-5 deci tejcsit és 1800 forint /liter amit nem õk fizetnek hanem pestrõl utalják mivel ezt receptre irják fel 8 honapos korig lehet kérni nem volt teje a mamának és itt egybõl felirták neki remélem tudtam segiteni

Miért nem lehet a lefejt anyatejet kétszer felmelegíteni (nem forralni)? Rosszat teszek ha a cumisüvegben megmaradt anyatejet még egyszer meg melegítem?

Én meleg vízbe szoktam beleállítani a cumisüveget és így melegítem a tejcsit.

Legjobb válasz: Igen, ugyanis a már egyszer megmelegített tejet nem szabad újra melegíteni és a babának adni. Az olyankor már általában romlott, savanyú. Kostold csak meg. Az anyatej nem olyan mint a tehéntej,hogy melegitgetni meg hûtögetni lehet....az is egy idõ után megsavanyodik. Egyébként hasmenést okozhat a már 1x melegitett és lehült majd újra melegitett tej.

Igen, ugyanis a már egyszer megmelegített tejet nem szabad újra melegíteni és a babának adni. Az olyankor már általában romlott, savanyú. Kostold csak meg. Az anyatej nem olyan mint a tehéntej, hogy melegitgetni meg hûtögetni lehet....az is egy idõ után megsavanyodik. Egyébként hasmenést okozhat a már 1x melegitett és lehült majd újra melegitett tej.
A melegben jobban szaporodnak a bacik, szoval megromlik a tej. En ugy szoktam, hogy melegitettem, annyit, amennyit biztosan megiszik (ez kitapasztalhato), és még ha kért, melegitettem utana plusszba.

Anyatejet fel lehet forralni ha kivettem a fagyasztóból?

Legjobb válasz: Fel lehet, de ne forrald fel, mert a benne lévõ értékes fehérjék már tartósan 40 fokon szétesnek. Az anyatejet csak melegíteni szabad, meleg, nem forró vízfürdõben.

Fel lehet, de ne forrald fel, mert a benne lévõ értékes fehérjék már tartósan 40 fokon szétesnek. Az anyatejet csak melegíteni szabad, meleg, nem forró vízfürdõben.
Nem szabad. Sõt, még mikrózni sem szabad. Csakis meleg vízbe állítva melegíteni. Ha forralod vagy mikrózod, pont azok az értékes anyagok károsodnak, amiktõl az anyatej jobb, mint a tápszer.
nem szabad forralni, vizet tegyel oda forrni majd allitsd bele a cumis uveget amig megmelegszik benne a tej,

Tejpépet vagy HA rizspépet el lehet készíteni víz helyett friss anyatejjel is?

Legjobb válasz: Én tápszerrel készitettem már,anyatajjal sajna nem,mert már nincs%:( De nem volt töle semmi baja a babámnak,csak ugy táplálóbb,és nem eszik belöle annyit,egyébként doki javasolta igy,szerintem anyatejjel is lehet,mert az meg még ugye természetesebb is mint a tápszer!

Én tápszerrel készitettem már, anyatajjal sajna nem, mert már nincs%:( De nem volt töle semmi baja a babámnak, csak ugy táplálóbb, és nem eszik belöle annyit, egyébként doki javasolta igy, szerintem anyatejjel is lehet, mert az meg még ugye természetesebb is mint a tápszer!

Nyáron a nagy hőségben, elegendő az anyatej, szomjúság ellen? 3 hetes kisbabának? Ha nem, akkor teán kívül, mivel lehet még itatni?

Legjobb válasz: Babavizzel forraltvizzel lehet még itatni,de elegendö lesz neki az anyatej

Babavizzel forraltvizzel lehet még itatni, de elegendö lesz neki az anyatej
A legbjobb ha vízzel! Teánál a víz sokkal jobb! De pár korty elég neki, illetve amennyit kér! De amúgy tényleg azt szokták mondani, javasolni hogy anyatejes babának nem kell víz pluszba! De ha adsz neki olyan nagy melegben, kiskanállal, vagy pohárból nem lesz semmi baja! De vizet, forralt vizet vagy babavizet leginkább!
babavízzel. biztos hallottál már a Jana babavízrõl, forralás nélkül adható. csak arra ügyelj, hogy olyan cumiból kapja, ami hasonlít a cicire.nehogy megzavarja a szopizásban
Én nem értem miért tüntetik fel mumusnak a plusz folyadékot. A kisfiam 4 hónapos, 2 hónapos kora óta kap teát (csipkebogyót nagyon pici cukorral) és nagyon szereti. A szopizása egyáltalán nem változott, van hogy 1 kg is hízik egy hónap alatt. Amúgy meg ki kell tapasztalni melyik babának mi a jó. Minden nap frisset fõzök, és sokszor séta után olyan szomjas jól esik neki. Érdekes régen kötelezõ volt teáztatni a piciket most meg annyira tiltott dolog. Ha úgy látod szerintem kínáld meg ha kell neki elfogadja ha nem akkor úgy sem iszik.
Tavaly mikor ennyi idõs volt a fiam én sem adtam neki +folyadékot, igaz hogy a nagy melegben többször szopizott, de elég volt neki.Én is próbáltam a vizet, de nem nagyon kellett neki.
Utolsó válaszolónak bocsi de nincs igaza.Kisfiam 3, 5 hónapos kora óta iszik teát, mert kell Neki, és a cumisüvegbõl issza meg és semmit nem változott a cici szopizásnál, ugyanúgy szopik fél évesen is.Havonta 1 kg-t hízott most állt meg kicsit, 8, 8 Kg, nagyon szép kiegyensúlyozott Baba!Igen régen sok mindent megengedtek, most meg?Én 4 hónapos koromtól pl tejet iszom :) A másik pedig, hogy Baba válogatja, mert nem egyformák a gyerekek.De folyadék az mindenképp kell!
Szia! Ha igény szerint szoptatod, akkor elég neki az anyatej, teljesen fölösleges mással itatni.
Azért állítják be mumusnak a plusz folyadékot, pláne a cukros teát, mert egy fél éves babának is igen pici a gyomra, hát még egy pár hetesnek. Ha a pici pocakot teával, vízzel, akármivel tölti meg anyatej helyett, akkor csökkenhet az étvágya, kevesebbet szopizhat és így csak az elõtejhez fog hozzájutni, ami következtében nem fog úgy gyarapodni, ahogy kéne. A kevesebb szopizással pedig csökkenhet az anyatej. Ha meg ráadásul cumisüvegbõl adják neki, akkor még a cumizavar is kialakulhat. Persze ez sem törvényszerû, de ha épp abba tartozik a babád, akkor küzdhetsz utána. A nagy hõségben én rengetegszer tettem cicire, naponta többször letusoltunk, nem kellett neki plusz folyadék.
En szoktam adni neki. Mindig nagyon szomjas. Ha nem lenne szomjas, nem inna, biztos. Meg ha kint vagyunk akor nem szoptatom meg, de ha bent vagyunk akor is szokott szomjas lenni.
Szerintem igen, én nem adtam vizet. Kisfiam 5 hónapos, még õ is kizárólag anyatejet kapott eddig, pedig az elmúlt napokban is nagyon meleg volt. Az elõtej oltja a szomját.
Utolsó! Olvasd már légyszíves el, hogy mit írtam. Nem azt írtam, hogy minden esetben elõfordul, hanem azt, hogy elõfordulHAT. Nem egy, nem két anyukát ismerek, akik verik a fejüket a falba, hogy miért nem hallgattak a védõnõre, gyerekorvosra. A plusz folyadékot pedig senki nem vitatja a nagy melegben, csak míg egyesek vizet/teát adnak a gyereknek, addig mások anyatejet. Ahhoz, hogy nálatok nem okozott semmi gondot, gratulálok, mázlisták vagytok, kérdezd meg a védõnõtöket, hogy általánosságban mi a helyzet.

5 hónapos a kislányom, eddig csak anyatejet kapott. Mikor kezdjem a hozzátáplálást? Mivel érdemes elkezdeni? Éjjel még 1x eszik, lehet ez is megváltozik, ha eszik már mást is?

Legjobb válasz: Ha el akarod kezdeni, akkor nyugodtan, semmi baja nem lesz. Amúgy akkor szokták korábban kezdeni a hozzátápit, ha nem hízik megfelelõen az anyatejtõl. Onnan tudod majd, hogy érett-e az emésztése más ételre is, hogy a kakiban hogyan látod viszont. Ha hasonló formában jön ki, mint ahogy bement, akkor azt egyelõre hagyd, majd próbáld késõbb adni neki. Ahogy az elõzõ írta, kipréselt, leszûrt almalevet adj neki elõször pár napig. Utána üvegreszelõn lereszelt almát. Utána alma-õszibarack, õszibarack-banán, sárgabarack-banán, ha ezeket már eszi, kezdheted a fõzelékfélékkel. Elõször alma-krumpli, sütõtök, sütõtök krumpli, répa-krumpli, cékla-krumpli. Mindent min.2-3 napig, hogy lásd hogy reagál rá. Csodát ne várj amúgy a hozzátáplálástól az éjjeli ébredéssel kapcsolatban. Ez egy hosszú folyamat, mire egy teljes étkezést is kiváltasz, nemhogy többet. Mi 1 hónapja kezdtük, de most jön megint a foga, és van hogy a szokásos 1 helyett 3x is felébred. Úgyhogy kitartás.

Ha el akarod kezdeni, akkor nyugodtan, semmi baja nem lesz. Amúgy akkor szokták korábban kezdeni a hozzátápit, ha nem hízik megfelelõen az anyatejtõl. Onnan tudod majd, hogy érett-e az emésztése más ételre is, hogy a kakiban hogyan látod viszont. Ha hasonló formában jön ki, mint ahogy bement, akkor azt egyelõre hagyd, majd próbáld késõbb adni neki. Ahogy az elõzõ írta, kipréselt, leszûrt almalevet adj neki elõször pár napig. Utána üvegreszelõn lereszelt almát. Utána alma-õszibarack, õszibarack-banán, sárgabarack-banán, ha ezeket már eszi, kezdheted a fõzelékfélékkel. Elõször alma-krumpli, sütõtök, sütõtök krumpli, répa-krumpli, cékla-krumpli. Mindent min.2-3 napig, hogy lásd hogy reagál rá. Csodát ne várj amúgy a hozzátáplálástól az éjjeli ébredéssel kapcsolatban. Ez egy hosszú folyamat, mire egy teljes étkezést is kiváltasz, nemhogy többet. Mi 1 hónapja kezdtük, de most jön megint a foga, és van hogy a szokásos 1 helyett 3x is felébred. Úgyhogy kitartás.
Addig tápláld anyatejjel amíg tudod. Mi anyatejesek vagunk pedig a lányunk már 6 hónapos. És nem nagyon tervezzük a földi táplálékok bevezetését, míg nem kéri. Persze kóstoltatgatni lehet a zöldség pürét meg a gyümölcsöket. Szóval szoptasd ami van tejed. Az a gyereknek a legjobb és legideálisabb.
Én azt gondolom, hogy egy már majdnem fél éves gyereknek, nem elég az anyatej. Persze ha van bõven teje az illetõnek, akkor szép hogy azt kap a baba, hisz annál egészségesebb táplálék nincs, de azért már a hozzátáplálást el lehet kezdeni 3-4 hós korban.
2. vagyok Ha tõlem kérdezted, az én babám 7, 5 hónapos.
Még várj egy hónapot, és akkor kezd, mondjuk friss almalével, majd reszelt almával. Egy-egy új ételt kb. 1 hétig adjál neki, utána kaphatja a következõt.
Már nyugodtan adhatsz neki krumplit, répát a vasárnapi levesbõl. 3 hónaposan már azt ettük, nincs is annál jobb.
Na, 3., elszégyellhetnéd magad. Dehát nem is érted ugye, hogy miért?
Nyugodtan adhatsz neki almalét, még akkor is ha anyatejet eszik. Sõt 3-4 hét múlva már megreszelheted az almát és 1 db háztartási kekszet reszelj bele, ami kicsit felszívja a bõ levet. Aztán jöhet a többi, sárgarépa almával vegyesen. És a húslevesbõl is a zöldségek akár turmixolva, vagy csak villával szétnyomva.Négy gyereket neveltem és soha semmi bajuk nem volt, mai napig, pedig már felnõttek.:)
A kérdező hozzászólása: valószínû jövõ héten elkezdem pl :almalével. Kiváncsi vagyok a milyen pofit fog vágni az elsõ korty után:) ))
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. Akkor nem vagyok egyedül az éjszakai felkeléssel. A te kisbabád mennyi idõs?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!