Találatok a következő kifejezésre: Anyatejes babánál lehet tudni, (3 db)

Anyatejes babánál honnan lehet tudni, hogy hasmenése van?

F?leg, ha még minden pelusban van kaki? 5 hós.

Legjobb válasz: Az anyatejes kaki valóban hígabb. De ha hasmenés, akkor nem sárgásbarna, hanem zöld a széklet. Ez is lehet csalós, mert pl. egy nátha esetén lehet zöld a széklet a lenyelt váladéktól. De ha más bajba nincs, és zöld, akkor az hasmenés.

Az anyatejes kaki valóban hígabb. De ha hasmenés, akkor nem sárgásbarna, hanem zöld a széklet. Ez is lehet csalós, mert pl. egy nátha esetén lehet zöld a széklet a lenyelt váladéktól. De ha más bajba nincs, és zöld, akkor az hasmenés.
szokatlan, bûzös, habos, vízszerû - meg lehet ismerni a színe nem igazán számít
Ha budos szagu es vizszeru. A doki azt modnta, ha ver van a kakiban, akkor van gond.

Honnan lehet tudni anyatejes babánál, ha hasmenése van?

Náthás a 3 hónapos kislányom, ennek megfelelõen hurutos a széklete, de az utóbbi 2 napban nagyon megnõtt a mennyisége, de nem igazán látok különbséget - a hurutot leszámítva - a normál széklete között...lehet hasmenés? Náthájára antibiotikumot kap, mert már hónapok óta küzdünk vele..

Legjobb válasz: Amikor az ém babámnak hasmenése volt, az nagyon híg, majdnem vízszerû volt, és zöld. Az antibiotikum mellé kap probiotikumot? Normaflore-t lehet napi fél ampullát, vagy Protexine Restore-t. A Protexin jobb viszont a Normaflore-t könnyebb beadni.

Amikor az ém babámnak hasmenése volt, az nagyon híg, majdnem vízszerû volt, és zöld. Az antibiotikum mellé kap probiotikumot? Normaflore-t lehet napi fél ampullát, vagy Protexine Restore-t. A Protexin jobb viszont a Normaflore-t könnyebb beadni.
Ha hasmenése van, akkor az nem a náthától van, hanem az antibiotikumtól. Ugyanis ha sérül a bélflóra, márpedig egy antibiotikumos kúránál sérülhet, akkor az könnyen vezethet nem csak babák, hanem felnõttek esetében is hasmenéshez, puffadáshoz, hasfájáshoz, étvágytalansághoz, stb. kellemetlen tünetekhez. Ha eddig nem adtál probiotikumot neki, akkor most adj. Amúgy onnan tudod, hogy hasmenés, hogy többször van, mint szokott a széklet, illetve teljesen híg akár az egész napi széklet, vagy a nagy része, illetve lehet nyálkásabb. És tulajdonképpen ami sokszor bemegy folyadék formájában, az ki is jön nem sokkal késõbb hígan. Tehát átmegy rajta minden.
A kérdező hozzászólása: Természetesen kap, már az antibiotikum elõtt is kapott (pont a hurutos széklet és a nátha miatt). Hát aggaszt, mert idáig sem volt túl hízékony baba, félek, nehogy fogyjon is...

Anyatejes babánál honnan lehet tudni, hogy hány ml-t eszik?

Mindig ezt kérdezi a gyerekorvos, hogy mennyit evett, de honnan tudjam, ha szoptatom? Kaptunk digitális mérleget, hogy hány grammot hízott azt tudom, de hány ml-t azt nem!

Legjobb válasz: mi megmérjük elõtte és utána is. A ml és a gramm nincs olyan távol egymástól. megmondod, hogy mennyit mutat a mérleg és számolják ki õk. ennyi.

mi megmérjük elõtte és utána is. A ml és a gramm nincs olyan távol egymástól. megmondod, hogy mennyit mutat a mérleg és számolják ki õk. ennyi.
Mérd le szopi elött, majd szopi után! A különbözetet szopta meg a picur. Csak arra figyelj hogy ugyanabban a ruhában, pelusban...stb legyen a mérlegeléseknél!!
:-) a mérleg inkább a megevett anyatej mérését szolágálja, és nem a súlygyarapodásét, azt le tudja mérni a védõnõ is idõrõl idõre. úgy van ahogy a többiek is írták, szoptatás elõtt leméed, és közvetlen szoptatás után is. ruhástul úgy ahogy van, mind a két alkalommal a különbség = amit megevett. (én úgy tuom grammban szokás mérni az elfogyasztott ételt, és nem ml-ben, de a kettõ az anyatej esetében igencsak közel áll egymáshoz.)
ja és a pontosság kedvéért: 150g anyatej/ testsúly kg / nap a könyv szerinti adat. (Egy 3600g-os baba ez szerint 3, 6 x 150 g = 540 g körül kéne egyen egy nap 6-8 alkalomra elosztva.)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!