Találatok a következő kifejezésre: Anyatejes babánál lehet (12 db)

Anyatejes babánál honnan lehet tudni, hogy hasmenése van?

F?leg, ha még minden pelusban van kaki? 5 hós.

Legjobb válasz: Az anyatejes kaki valóban hígabb. De ha hasmenés, akkor nem sárgásbarna, hanem zöld a széklet. Ez is lehet csalós, mert pl. egy nátha esetén lehet zöld a széklet a lenyelt váladéktól. De ha más bajba nincs, és zöld, akkor az hasmenés.

Az anyatejes kaki valóban hígabb. De ha hasmenés, akkor nem sárgásbarna, hanem zöld a széklet. Ez is lehet csalós, mert pl. egy nátha esetén lehet zöld a széklet a lenyelt váladéktól. De ha más bajba nincs, és zöld, akkor az hasmenés.
szokatlan, bûzös, habos, vízszerû - meg lehet ismerni a színe nem igazán számít
Ha budos szagu es vizszeru. A doki azt modnta, ha ver van a kakiban, akkor van gond.

Hogy lehet elérni egy 4-5 hónapos anyatejes babánál, hogy átaludja az éjszakát vagy legalább egyhuzamban 5-6 órát aludjon?

Eddig 2x ébredt, most ki tudja miért jóval többször, változó, de 3x, 4x bizti. napközben vidám, cuki.

Legjobb válasz: Lehet, hogy éhesebb, ahogy növekszik, több kajára van szüksége, esetleg fogzik. A lányom anyatejes volt, de õ este teleette magát, és éjjel aludt. A fiam tápszeres, de õ is ilyen. Ez szerintem gyerekfüggõ, nem a táplálás formájától függ. Én úgy gondolom, ha jóllakott, nem fáj semmije, nem szomjas, fázik, melege van, stb., akkor alszik a baba. Ha jön a foga, próbáld a Dentinoxot, nekünk bevált. Sajnos okosabbat nem tudok, kitartás!...:)

Lehet, hogy éhesebb, ahogy növekszik, több kajára van szüksége, esetleg fogzik. A lányom anyatejes volt, de õ este teleette magát, és éjjel aludt. A fiam tápszeres, de õ is ilyen. Ez szerintem gyerekfüggõ, nem a táplálás formájától függ. Én úgy gondolom, ha jóllakott, nem fáj semmije, nem szomjas, fázik, melege van, stb., akkor alszik a baba. Ha jön a foga, próbáld a Dentinoxot, nekünk bevált. Sajnos okosabbat nem tudok, kitartás!...:)
Nálunk is volt olyan idõszak, hogy már majdnem átaludta az éjszakát a lányom, mert csak 1szer kelt enni, 6kor, aztán meg borult minden. Most 7 hónapos és örülök, ha csak 2szer kel, de ebbõl ált. csak 1szer eszik. Van olyan, hogy 6-7szer is felébred éjszaka, és segítenem kell visszaaludni. Szóval ez még a hónapok során sokat változhat. Kitartás!
A kérdező hozzászólása: Hûûûûûû, nem semmi, akkor még tényleg kell jó sok kitartás! Köszi a válaszokat!!! És mindenkinek sok-sok átaludt éjszakát kívánok!!! :)

Honnan lehet tudni anyatejes babánál, ha hasmenése van?

Náthás a 3 hónapos kislányom, ennek megfelelõen hurutos a széklete, de az utóbbi 2 napban nagyon megnõtt a mennyisége, de nem igazán látok különbséget - a hurutot leszámítva - a normál széklete között...lehet hasmenés? Náthájára antibiotikumot kap, mert már hónapok óta küzdünk vele..

Legjobb válasz: Amikor az ém babámnak hasmenése volt, az nagyon híg, majdnem vízszerû volt, és zöld. Az antibiotikum mellé kap probiotikumot? Normaflore-t lehet napi fél ampullát, vagy Protexine Restore-t. A Protexin jobb viszont a Normaflore-t könnyebb beadni.

Amikor az ém babámnak hasmenése volt, az nagyon híg, majdnem vízszerû volt, és zöld. Az antibiotikum mellé kap probiotikumot? Normaflore-t lehet napi fél ampullát, vagy Protexine Restore-t. A Protexin jobb viszont a Normaflore-t könnyebb beadni.
Ha hasmenése van, akkor az nem a náthától van, hanem az antibiotikumtól. Ugyanis ha sérül a bélflóra, márpedig egy antibiotikumos kúránál sérülhet, akkor az könnyen vezethet nem csak babák, hanem felnõttek esetében is hasmenéshez, puffadáshoz, hasfájáshoz, étvágytalansághoz, stb. kellemetlen tünetekhez. Ha eddig nem adtál probiotikumot neki, akkor most adj. Amúgy onnan tudod, hogy hasmenés, hogy többször van, mint szokott a széklet, illetve teljesen híg akár az egész napi széklet, vagy a nagy része, illetve lehet nyálkásabb. És tulajdonképpen ami sokszor bemegy folyadék formájában, az ki is jön nem sokkal késõbb hígan. Tehát átmegy rajta minden.
A kérdező hozzászólása: Természetesen kap, már az antibiotikum elõtt is kapott (pont a hurutos széklet és a nátha miatt). Hát aggaszt, mert idáig sem volt túl hízékony baba, félek, nehogy fogyjon is...


A babám 4200g. -al született és 6 hetesen már 6200g. Ez nem túl sok? Lehet egyáltalán sok egy anyatejes babánál? Csak szopizik.

Legjobb válasz: Szép nagy babád van gratulálok hozzá! :) Ne aggódj anyatejjel nem lehet túletetni :) Jó egészséget nektek!

Szép nagy babád van gratulálok hozzá! :) Ne aggódj anyatejjel nem lehet túletetni :) Jó egészséget nektek!
szia, anyatejjel nem etethetted túl, nekem heti 300 gr hízott az elején. :-)
Szia! Nekem 3630-cal született, 4 hetesen 5 kiló volt, 8 hetesen 6.A doki meg is dicsért, hogy mennyivel fejlettebb a koránál.5 hónaposan abbahagyta a hízást, azóta alig-alig-hízik.Most sem sovány, 14 hónaposan 11.5 kiló.

Hogyan kezdted a hozzátáplálást anyatejes babánál? 5-6 hónaposan? 5 hónaposan lehet neki ebéd körüli szopi után adni 1-2 kanál burgonyapépet?

Mire 6 hós, arra meg esetleg az ebédet kiváltani vele? Utána hogy folytattátok tovább a szoptatást? Melyik étkezéseket mikor váltottátok ki? Esetleg írnátok példát rá hogy nézett ki egy napi kaja, 5,6 és több hósan?

Legjobb válasz: 5,5-7,5 hónaposan (3 gyerek különbözõ idõpontokban) Az egyik 5,5 hónaposan kivette a kezembõl a banánt, és elkezdte tömni, így letudtuk a kezdetét. De csak 9 hónapos korára váltottunk ki 1 étkezést (bár a banánt nem javasolják elsõk között, és magamtól én sem adtam volna) A középsõt kerek 6 hónaposan kezdtem etetni, sütõtökkel, majd répával. De õ vele sem váltottunk ki hamar étkezéseket. A kisfiam nem akart enni semmi pépeset, mindent kiköpködött, még 6,5-7 hónaposan is. Nála a BLW vált be, 7,5 hónaposan párol zöldségeket, puha gyümölcsöket kapott, hogy a kezébe vehesse, és egyedül egyen. Õ is lassan hagyott el 1-1 szoptatást. De én hosszú távú szoptatáspárti vagyok, úgyhogy én mindig elõbb szoptattam, utána adtam a szilárdat. Megvártam, hogy maguktól forduljanak el, és ne kérjék a cicit. Amikor azt kiköpték, de evés idõ volt, akkor adtam nekik helyette szilárdat...

5, 5-7, 5 hónaposan (3 gyerek különbözõ idõpontokban) Az egyik 5, 5 hónaposan kivette a kezembõl a banánt, és elkezdte tömni, így letudtuk a kezdetét. De csak 9 hónapos korára váltottunk ki 1 étkezést (bár a banánt nem javasolják elsõk között, és magamtól én sem adtam volna) A középsõt kerek 6 hónaposan kezdtem etetni, sütõtökkel, majd répával. De õ vele sem váltottunk ki hamar étkezéseket. A kisfiam nem akart enni semmi pépeset, mindent kiköpködött, még 6, 5-7 hónaposan is. Nála a BLW vált be, 7, 5 hónaposan párol zöldségeket, puha gyümölcsöket kapott, hogy a kezébe vehesse, és egyedül egyen. Õ is lassan hagyott el 1-1 szoptatást. De én hosszú távú szoptatáspárti vagyok, úgyhogy én mindig elõbb szoptattam, utána adtam a szilárdat. Megvártam, hogy maguktól forduljanak el, és ne kérjék a cicit. Amikor azt kiköpték, de evés idõ volt, akkor adtam nekik helyette szilárdat...
Hogy õszinte legyek 2-3 hónaposan de inkább 3 azt hiszem.. ( már 8 éves a kisfiam szóval annyira nem emlékszem ) Ráadásul a fiam 1 éves koráig még szopott, akkor sem magától tette le. és én arra emlékszem , hogy már 3 hónaposan is adtam neki 4 hónaposnak való bébi ételt is.. De figyeltem azért, hogy nem jön e ki allergia, jól emészti e stb, valamint egy nagyon kedves védõnõm volt és soha nem ellenezte ezeket és szerencsére õ nem könyvbõl prédikált nekem.
6 hónaposan elég elkezdeni! A kismamablog címû honlapon le lehet tölteni hozzátáplálási útmutatót!
Szia! Én 5-6 hó keztem mind az öt gyermekemnél.Déli étkezéssel, arra figyelj hogy mindig csak egy félét adj, ne legyen az hogy adok krumpli pürét és adok inninek rostos stb, mert nem fogod tudni mitöl lehet kiütése esetleg a pocija fájhat.Egy nap csak egy félét, 2-3kiskanál.HA lehet almapüre, banánnal, levesbõl fõtt répa, fõttkrumpli, teával kezdj.Nem okoz panaszt, másnap 3-4k.kanál..kb egy hét elteltével már 1dl ennit adhatsz, és pürés legyen mig nem tanul meg enni és a foga nembujik ki.
5, 5 hónaposan kezdtük, mert leállt a súlygyarapodása. Elõször tejpépet kapott (az tápszeralapú), aztán 6 hónaposan jöttek a gyümilevek, utána a gyümölcspépek, késõbb a krumpli (utálta), répa (utálta), majd az édesburgonya. Na azt szerette :) Mi elég sokára hagytunk el szopikat, ragaszkodott hozzá, én pedig nem bántam :) Most már 15 hónapos és azt eszi, amit mi is (nem eszünk se zsírosat, se túl sósat, se túl fûszereset)
Szia. Kerek 5 honaposan kezdtem. En eloszor a tizorait /akoruli szopit/ valtom ki utana az uzsit. Eloszor adtam neki kis almalet 2 napig. Majd almapepet. Mindig szopi elott. Almapep majd szopi. Utana kapott 2 napig repapuret majd repa+almapure. Majd alma+oszibarack. Nem siettetem szep lassan kap uj dolgokat. Kapott mar alma+buza/zabpelyhet hogy a glutennel is megismerkedjen. 2, 5 hete kezdtuk es ma tizoraira evett egy jo adag gyumolcspuret utana kapott vizet es nem szopizott. Vizzel 3 napja kezdtem megismertetni, mert eddig nem kapott. Csoros poharban adom. Egyebkent minden izlik neki eddig. Szoval ma ugy nez ki egy szopit kivaltottam. Holnaptol probalkozok uzsinal zoldsegekkel (krumpli repa ilyesmi). Meg 7-8x szoptatok ugyhogy egyelore nem kerdes h a tejadag eleg neki. Szeretnem idovel ha csak reggel ebed este korul szopizna, h tobb szabadidonk legyen, tudjunk ide oda menni. De nem siettetem szep lassan jutunk el oda. Azert annak orulok h reggel fel 6 utan ma csak f11kor szopizott.
Hozzateszem en azert szopi elott adtam a puret mert a celom a szoptatas kivaltasa.

Normális egy anyatejes babánál a híg széklet? Szinte önteni lehet a pelusból.

Ma pl pelust cseréltünk és akkor jutott eszébe "ereszteni" még egy kicsit :) és fura, de habos szer? folyt ki a popsijából. Ez normális?

Legjobb válasz: Nem zöld, nem büdös, csak nagyon sok van :D 3 hetes a babóm.

A kérdező hozzászólása: Nem zöld, nem büdös, csak nagyon sok van :D 3 hetes a babóm.
Sokat eszik, mohó, nehéz az emésztésének, ezért ez a "többlet"kaki így távozik. Ha jobban belegondolok volt olyan, h fürdetés elõtt vittem a kádjához és plutty, nyomott egyet, de hogy még a szekrényrõl is törölgettem utána a kakit, mert szabály szerûen "kirobbant" ....:) ) Majd rendezõdik. Gyerekdokit, védõnõt felhívhatod azért persze, csak leírtam h nálunk mi volt.
Igen, és lehet ez 2-3 hétig is, volt h bármilyen hiperszuper pelust adtam rá, dereka közepéig kakás volt, minden kakilásnál. Híg, puttyanós vmi. Ha nem zöldes, nem extrabüdi, nincs baj!
Ilyen volt nekünk is. Csak úgy "lövelt" belõle és folyt mindenfelé.
A kérdező hozzászólása: és nálatok ez meddig tartott?
Majd 26éve nekem a nagyanyámat a függönyt és a fél szobát sikerült összerottyantanom, pedig csak a lábikóm emelték fel, hogy hátha elmúlik a fránya hascsikarás:D- ezt mindenki rötyögve meséli a családban:) A lánykámnak 4-6hetesen egyik este keserves sírás közepette sikerült magát tarkón fosni, úgy hogy látszódott ahogy a pelenka-rugi "lobog" a hátán. És neki is folyt, azt se tudtam hová tartsam a gyereket, mert csepegett a kicsi... Ó de régen is volt:) 3hónapos volt a csajszi, amikor már nem volt annyira folyós a kaki, már masszás volt.
Az én kisfiam akkorát durrantott egyszer mikor apa öltöztette le ami lével jött, hogy apa majd beugrott a kiságyba háttal. Pont a pellenkázóval szembe van. Na az is elég híg volt. Olyan 4-6 hetes lehetett.
Mindaddig híg lesz a széklete, míg hígat eszik :)
Mi eddig tápszereztünk, aztán szép fokozatosan újra anyatej, tápszer mellett(egyre kevesebb tápszer és több tejcsi).ha néha kapott1xcsak tejet akkor híg széklete volt. Mostanság már csak tejet kap, és az elmúlt 4 napban minden nap volt híg széklete, akár többször is.Aggodom. Remélem nincs komoly baja.Akkor ez normális? vagy azt olvastam lehet a fogzástól is? bár ezt nem értem :D de lehet baktériumtól, vagy laktóz érzékenységtõl is. Bár sztsem az már csak jelentkezett volna korábban.

Antibiotikum szedése után /zinnat/ lehet véres nyálkás széklet anyatejes babánál?

mit gondoltok megnyugodjak, mert most voltunk a korházban megnézetni a kicsit 3 hónapos ahol a pellus láttán amit bevittem, és a friss kaki láttán ezt mondták.lactiv babit javasoltak.hazaküldtek, de megint kakilt és olyan volt.azt mondták ha több mennyiségü lesz és a gyerek étvágytalan meg aluszékony vigyem be ujra. nagyon aggódom..

Legjobb válasz: én azt javaslom,vidd be...nem játék...

én azt javaslom, vidd be...nem játék...
A kérdező hozzászólása: mikor irtam a kérdést elõtte jöttünk haza fél orával. voltunk bent már.
szia! hogy vagytok? nekünk a tejallergia kezdõdött véres széklettel, átváltottunk gyógytápira és én sem ittam ettem tejeset, aztán megszûntek a panaszok. most egy éves múlt, úgy néz ki, hogy kinõtte.
ja, elõtte az én lányom is kapott zinnatot tüdõgyulladás miatt, de szerintem nincs köze hozzá, nálunk fel sem vetõdött ez. de bogár ült a fülembe....
A kérdező hozzászólása: sziasztok, megvettem neki még aznap a lactívot, beadtam 1 ampullát neki és el is múlt azóta nem volt neki és nem is nyálkás, illetve tápit kap most anyatej helyett néhány napig, mert én is szedtem anibiotikumot. a dokinõ szerint sok volt a belecskéinek és javasolta hogy 1 hétig tápit kapjon, utánna ujból tejcsit. köszönöm a válaszokat ez a tejallergia érdekes, majd figyelem ha visszatérünk a tejecskéhez.

Mitől lehet zöld a kaksi anyatejes babánál?

Pár napja rondát kaksázik 3 hónapos babám. Van hogy a szokásos sárga, de feketés, zöldes "csíkok" vannak benne, de 2 napja kifejezetten méregzöld...:(

Legjobb válasz: Igen amit lefejsz az hátsó tej. Az fehérebb nem olyan átlátszó.

Igen amit lefejsz az hátsó tej. Az fehérebb nem olyan átlátszó.
Az a helyzet hogy sokan sokféle dolgot írnak.Nehéz dolog ez.Inkább kérdezd meg a dokitokat vagy a védõnõt.Egyébként sok mindentõl lehet.Megfázás, epe, alultápláltság.Jobb ha szakemberhez fordulsz ha nem javul.
Attól van hogy sok elsõ tejet iszik kevés tápláló hátsó tejet és a bélrendszerben gyorsan átjut a hig tej a belé ürülõ epefesték nem emésztõdik meg. sokan tévesen azzal azonositják a zöld kakit hogy a baba éhezik . szoptasd hosszabb ideig.
Nem bomlik le teljesen az epefesték mert elõbb "kijut".
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, és értem. De nem akar tovább szopni, egy idõ után kitolja a cicit, és elfordítja a fejét, mert minden más érdekesebb, mint Én :-) Amúgy biztos így van, hogy csak elsõ tejet iszik, mert alig hízik, viszont amit lefejek, azt is megkapja, és abban benne van a hátsó tej is, nem??? :-/ tanácstalan vagyok...
én sem tudtam ezt az epés dolgot! tök jó, hogy megtudtam!!! Szerintem próbáld meg, hogy etetés elõtt fejjél le a cicidbõl, és akkor kimegy ez az elsõ tej. akkor pedig ha szopizik, a tápláló tejet kapja. szoptatásnál meg próbálj minél ingerszegényebb környezetet teremteni, hátha akkor tovább eszik. nem tudom, próbáld meg, hátha segít. sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszi. de tulajdonképp amit lefejek, azt is megkapja, szal nem egészen értem mégsem...:-/
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló: Persze, persze, megyünk a dokihoz holnap, csak mivel hétvége volt, így gondoltam addig is kérdezgetek...

Anyatejes babánál el lehet kezdeni a hozzátáplálást 4 hónaposan?

Legjobb válasz: hát ha már nagyon fogy a tejcsid .

hát ha már nagyon fogy a tejcsid .
mi is négy hósak vagyunk, estére már kevés neki, így tejpépet kap, nem tápszert, ha ez már hozzátáplálás akkor mi már elkezdtük.üdv (ja mást nem kap)
Az én 4 hósom nagyon keveset hízott (pedig van tejem)ezért elkezdtük de sajnos az összes gyümit utálja így mi is csak tejpépezünk estére. 40-50 grammot eszik meg belõle utána szopi.
én 4hónapsan kezdtem bevezetni a gyümölcsöket, mert úgy láttam, hogy lusta szopizni.És nem bántam meg.Egy idõ után jobban szopott is, és szinte mindent megeszik!(kivéve a cukorborsót)Eleinte csak gyümölcs, majd 5hónapsan tejpép vagyira, és lassan a fõzelékeket is ette.Most 8hónapos és kb egy hónapja váltotta ki magától a szopikat.Már csak reggel és este cicizik. Én azt mondom, amit tapasztaltam.Nem kell emiatt kötözködni.Szerintem ennyi idõsen hamarabb megtanulnak kanállal enni, és késõbb is könnyebb lesz.
Lehetni lehet, de amíg elég a tejcsid, addig az anyatej neki a legjobb, és elég tápláló is fél éves koráig. Persze a Te döntésed, de ha úgy látod, hogy szépen gyarapszik, akkor még várj egy kicsit. Mi 5 hósak vagyunk, csak anyatejesek.
ÉN elkezdtem, pont aznap mikor betöltötte a 4 hót. Az alma nem nagyon tetszett neki, ezért barackal kezdtük, majd utánna almával barack délelõttönként, délután pedi tejpép. Inni Hipp teát kap. 2 hét alatt oda jutottunk már megeszik 1-2 barackot almát tízoraira, s 1 adag tejpépet uzsonnára, vacsi táp, de napközben 6-7 szopi még van. Én úgy gondolom most elkezdem mert friss minden, nem õsszel a sok üveges kajával, s legalább barátkozik az ízekkel.

Tápszeres, és anyatejes babánál hány hetes kortól lehet elkezdeni a hozzátáplálást?

Legjobb válasz: Szia. Mi 14 hetesen keztük egy kis öszibari levével,most már az öszi pépet is eszi.

Szia. Mi 14 hetesen keztük egy kis öszibari levével, most már az öszi pépet is eszi.
Anyatejesnél fél éves kortól, tápszeresnél lehet korábban is. Elöször reszelt almának vagy õszibarinak a leve, majd fokozatosan maga a püré is. Az elsõ fõzelék a krumpli szokott lenni: egy krumplit egyhe sós vizben megfõzõl, müanyag szitán átpaszírozod (mert a fém izt nemszeretik a babák), amjd müanyag villával adagolod hozzá a krumpli levét. Mindig várj 1-2 napot az új kajánál, nézd székletét a bõrét, hogy hogyan bírta.
A kérdező hozzászólása: köszke


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!