Találatok a következő kifejezésre: Anyatejes babánál hónapos korban (4 db)

Rajtam kívül más is van azona véleményen, hogy anyatejes babánál nem feltétlenül kell 6 hónapsan kezdeni a kóstoltatást, hanem 4 hónaposan sem túl korai?

Az első gyerekemnél hallgattam az "új" javaslatokra,és olyan rosszevő lett a gyerekem, hogy 8 hónaposan még nem tudtam egy remndes étkezést kiváltani nála, most 3 éves és még mindig kínszenvedés minden étkezés

Legjobb válasz: Én 4 hónaposan kezdtem, orvosi javaslatra. Nem hiszem én sem, hogy lenne összefüggés. Velünk (testvéreimmel) így volt: én mindent megettem, kis túlzással már kaphattam volna amit anyuék; húgom 7 hónapos koráig volt anyatejes; öcsém 5 hónapig volt anyatejes. Mindhármunknál az akkor álláspontnak megfelelõen 3 hónaposan kezdte anyukám a kóstoltatást. Mindhárman jó evõk voltunk és (sajnos?) vagyunk :-)) OFF: nem értem, miért kell "idegeneknek" magyarázkodni. Ti ekkor kezditek. Pont. A Ti gyereketek.

Én 4 hónaposan kezdtem, orvosi javaslatra. Nem hiszem én sem, hogy lenne összefüggés. Velünk (testvéreimmel) így volt: én mindent megettem, kis túlzással már kaphattam volna amit anyuék; húgom 7 hónapos koráig volt anyatejes; öcsém 5 hónapig volt anyatejes. Mindhármunknál az akkor álláspontnak megfelelõen 3 hónaposan kezdte anyukám a kóstoltatást. Mindhárman jó evõk voltunk és (sajnos?) vagyunk :-)) OFF: nem értem, miért kell "idegeneknek" magyarázkodni. Ti ekkor kezditek. Pont. A Ti gyereketek.
Egyáltalán nem biztos, hogy ez a kettõ összefügg, nem tudhatod, hogy nem lett volna-e ugyanilyen rossz evõ a gyerek. Az unokatestvéremmel nagyjából egyszerre szültünk, õ 3 hónaposan lelkesen hozzátáplált, és megvártam a 6 hónapot, és 1 éves koruktól kezdve ég és föld a különbség - az õ fia rémesen rossz evõ, nem is szeret enni, csak kínlódnak, az enyém meg mindent megeszik, szeret is enni.
Szerintem sem függ össze. Nem hiába mondják, hogy ahány gyerek, annyiféle. Az elsõ gyerekemmel 4 hósan kezdtük a hozzátáplálást, mert állandó szorulása volt, és a doki rostos dolgokat javasolt. Nagyon jó evõ lett. Nagyobbik lányommal kínszenvedés volt a hozzátáplálás, 1 évesen a táplálékának 80%-a anyatej volt. Magától kezdett el enni, és onnantól jó evõ volt. Kisebbik lányom nem szeretett különösebben szopizni, muszáj volt hozzátáplálni, csakhogy enni sem szeretett. 2, 5 éves, és a markomban elférne a napi szilárd kajája. 3 különbözõ gyerek csak nálam. Én nem mernék általánosítani.
Szerintem nem attól lesz egy gyerek jó vagy rossz evõ, hogy hány hósan kezded a hozzátáplálást. a fiam 10 hós koráig semmit nem fogadott el, csak a cici volt a menõ... utána is csak ímmel-ámmal.. Most egy éves, és nem gyõzök neki kaját csinálni. :)
Szerintem a kettõ nem függ össze! A bélrendszer fejletlensége miatt szokták a 6 hónapot kivárni, hogy a baba szervezetét ne terheljük feleslegesen.
Kislányomnál kivártuk a 6 hónapot, kb úgy haladtunk, ahogy a "nagy könyvben" meg van írva :) Jó étvágyú, jó evõ, szép fejlett 2, 5 éves kislány lett. Kisfiam is anyatejes volt, szépen fejlõdött, de már nem bírtam a szopikat, szinte 1, 5 - 2 óránként szopizott még 4 hónaposan is, éjjel is, már belefáradtam, így elkezdük korábban a kóstoltatást. Megérte. Akár 3-4 órákat is kibírt és a legjobb, hogy sokkal nyugodtabban tudott aludni. Úgyhogy mi ezért kezdtük a kisfiamnál korábban. (most 7 hónapos, délelõtt kap gyümölcsöt, délután fõzeléket, plusz napi 3 szopi, és ejjel is 1-2 alkalommal) És bár én is anyatej párti vagyok, de nem mindenáron!!!!! És nem hiszem, hogy ezzel hosszútávon ártottam volna neki.
Te véletlenül nem az én kisfiamról írsz? Ugyanígy vagyunk mi is vele. 6 hónaposan kezdtem hozzátáplálni, 7 hónapos korában fogadta csak elõször a kanalat, 8, 5 hónaposan volt kiváltva az elsõ szoptatás. Bár én is tudom , hogy semmi összefüggés nincs, de akkor megfogadtam, hogy a következõ babánál 4 hónaposan elkezdem, mert ha vala is így haladok akkor befonom a szemöldököm is. Kislányomnál el is kezdtem 4 hónapos kora után nem sokkal, és láss csodát, imádta. 3 hét múlva ki volt váltva 1 szopi, és a többivel is nagyon jól haladtunk. Most 1 éves, imád enni, azt eszik amit kap, annyit amennyit kap. Semmi gond nincs vele. A 3, 5 éves fiammal kínszenvedés minden egyes étkezés. A pici már most többet eszik mint a nagy, és az is betermeli fele annyi idõ alatt.
Én pártolom nagyon, hogy ha anyatejes is a gyerek, kezdjék 4-5 hónaposan a hozzátáplálást, pont az általad leírtak miatt.Rengeteg ismerõsömnek volt 6 hóig csak anyatejes a gyereke, és nagyon rossz evõk, inkább csak a cici érdekli õket.Persze van kivétel, de olyat ritkábban látok.
12-es válaszoló: a kamillateán kívül próbáltál másfélét is adni neki? Egyes babáknál a görögszénamag is hajt, illetve a kömény. Mások pedig a Gripe watert szokták írni, hogy beválik. Gyógyszert adtál neki a kúpon kívül? Pl. Infacol. Illetve a meleg (meggymag) párna is segíthet. És a hordozás, mint egyfajta "torna". Csak azért kérdem, mert ezeket feljebb nem írtad, de ezeket is ki lehet próbálni.
Kedves xStefix! Próbáltam tornáztatni, pocakot masszírozni, pár korty kamillateát itatni, lázmérõztünk és én elhagytam a saját étrendembõl azokat az ételeket amelyek foghatják a pocakját(puffasztó ételeket egyáltalán nem is ettem szoptatás alatt).Gyermekorvosunkkal baráti a kapcsolatunk, õ is többször átmasszírozta a hasát, de ez sem hozta meg a várt hatást.Tudnál valami jó tippet adni ezeken kívül, hátha a következõ gyerkõcömnél is így járunk:)
Nyugodtan el lehet kezdeni 4 hósan. Semmi baja nem lesz.
12-es válaszoló, megkérdezhetem, hogy mi mindent próbáltál ki, mielõtt kúpot adtál a babádnak ill. hozzátápláltad? Szakmailag érdekelne, megköszönném, ha mindent leírnál, ami eszedbe jut. :)
Osztom a véleményed.Nálunk 4 hónaposan el KELLETT kezdeni a gyümölcs bevezetését.2 hónapos korától kezdve nem tudott kakilni és bár ez elvileg anyatejes babánál normális dolog-a lányom sokat kínlódott, tekergett, fájt a hasa.Akkor könnyebbült meg ha kapott glicerines kúpot és kakilt egyet.Választhattam, hogy 6 hónapos koráig kúpot adok neki vagy elkezdem hozzátáplálni-nem kérdés, hogy melyiket tartottam egészségesebbnek. A szopi 1 éves koráig megmaradt és szívesen evett mellette minden mást.
Szerintem igazad van, nekem is ez a véleményem...
A kérdező hozzászólása: köszönöm az eddigi válaszokat, csak azért merült fel bennem, mert anyukám szerint és is 4 hónapos korom után már elg sokmindent kaptam az anyatej mellett, és mindigis jóevõ voltam, kevés dolog van, mait nem ennék meg, viszont semmi bajom, a gyomrom teljesen egészséges
12-es vagyok! Köménymag teát is próbáltuk, gyógyszerek közül Infacol és Espumisan volt amivel kísérleteztünk.Meggymagpárna helyett csak a sima melegített törölközõt tettünk a pocakra, majd langyos olajos masszázst csináltunk. A többi tippedet köszönöm!

Anyatejes babánál hány hónapos korban szokták elkezdeni a hozzátáplálást? Illetve hány hónapos kortól adható már gyümölcslé?

Legjobb válasz: szia már 4 hónapos kortól lehet de ha van tejed jól akkor 6 hóanpos kortól én mind a kettõ lányomnak 4 hónapos kortól adtam a kicsit most választottam el 18 hónaposan

szia már 4 hónapos kortól lehet de ha van tejed jól akkor 6 hóanpos kortól én mind a kettõ lányomnak 4 hónapos kortól adtam a kicsit most választottam el 18 hónaposan
Utolsó válaszolónak: a kérdezõ azt írta, hogy anyatejes babák...Olvass!! Én nem adok játszócumit.. A szoptatás nem hullik az ölbe, küzdeni kell érte és áldozatokat hozni. Írhatnék oldalakat errõl, meg arról is mi választódik ki és mi nem. Arról nem is beszélve, hogy mik vannak a tápszerben. A nõk 95%-a tudna szoptatni, hagyjuk ezt... Üdv
Az elõzõ válaszolhoz: Ettõl kapok hülyét.Akinek nincs teje az mibõl szoptasson?Ha nem tudod hogy a tápszer mennyi galibát okoz akkor inkább ne írj semmit. Sajna mi tápszeresek vagyunk, és muszály adnom neki baracklevet, amit én csinálok, mert a táp fog, és 3 napig nem kakil, csak szenved.Te etesd fél éves korig úgy ahogy akarod, mi meg másképp fogjuk. És azt hallotad hogy a latex cumi is alergiát okoz? Szerinted amit te megeszel az nem mesterséges? Az nem választodik ki a tejbe?Ugyan úgy megeszi a gyereked.
Az én kislányom 5 hónapos, még egy korty vizet sem kapott, csak anyatejet. Nem hurrogok le senkit, de tény és való, hogy az immunrendszere megerõsítése céljából ez a legjobb. Sajnos olyan világban élünk, ahol sok mesterséges dolog van és az allergia elkerülése miatt, jobb várni a hozzátáplálással 6 hónapos korig. Annyi éven át ehet még minden félét, ez az elsõ 6 hónap mit számít? Miért vagytok türelmetlenek?? Mert a baba biztos nem mondja, hogy de jó lenne már valami új íz:)
Én is két hónaposan már adtam almalevet, három hónaposan kezdtük a fõzeléket. Attól kezdve sokkal nyugodtabban aludt a fiam. Most nyolc hónapos és már majdnem mindent eszik, beteg sose volt, nem lett ettõl semmi baja (megjegyzem, nekem sem, pedig annak idején minket is így etettek).
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Örülök, hogy vannak olyan anyukák, akik nem azt mondják, hogy 6 hónap elõtt szó sem lehet a hozzátáplálásról. A kisfiam 3 hónapos, de kb. 1 hónap múlva már szeretném, ha ismerkedne az ízekkel. Van tejem bõven, de úgy gondolom, hogy lassan itt az ideje, hogy az anyatejen kívül mást is egyen.
az enyém 2 hónapos, és én is csinálok már neki baracka levet a gyümölcs présbe, legalább van széklete minden nap. Engem is le lehet hurrogni:)
bocsi" 3 hónapos" akart a vége lenni
Mindenki mondja a fél e´vet.Nekem a lányom 3 hónaposan kezdett kóstolni, mára (5 hónapos)du.gyümit eszik, vagy kompotot, utánna szopi, este vagy de´lben pedig zöldse´geket csirke mellel. § hónapos kora után nyugodtan kezdhet kóstolni.(ezért biztosan lehurrognak majd, de nem baj)
Szerintem is hadjuk, nem fogom neked le írni miért nem szoptatok, mert éppen be pereltem ez miatt a korházat, és elsõ fokon nyertünk is már. Sajnos nem mindig elõnyös a baba mama korház az én példám a legjobb erre.Örülök hogy a mellem meg maradt és nem távolították el.Úgy hogy sajna táposok vagyunk de ez van.

Fél éves koráig csak anyatejes babánál milyen ütemben váltottatok ki egy-egy étkezést? 8 hónaposan jó, ha háromszor még szopizik, és kétszer eszik fõtt ételt, vagy már többször kellene?

8 hónapos múlt a fiam, október óta nincs védõnõnk, így nincs kit megkérdeznem, hogy jó-e ez így.

Legjobb válasz: Elég.Én is 6 hónapig csak szoptattam.Aztán lassan váltottam ki az étkezéseket.De jól csinálod.Nincs gond vele. :) Én is itt tartottam 8 hónaposan. Most múlt 1 éves és minden étkezés ki lett váltva.Szépen eszik mindent.De azért még alváshoz kéri a cicit. :D

Elég.Én is 6 hónapig csak szoptattam.Aztán lassan váltottam ki az étkezéseket.De jól csinálod.Nincs gond vele. :) Én is itt tartottam 8 hónaposan. Most múlt 1 éves és minden étkezés ki lett váltva.Szépen eszik mindent.De azért még alváshoz kéri a cicit. :D
szerintem ez szuper ideális. ahogy a nagykönyvben meg van írva :)
2 vagyok annyit tennék hozzá, h szerencsésebb volna felcserélni a gyümölcs/fõzelék idõpontját. 12 körül kapja a fõzeléket, ebédként, 18 körül pedig a gyümölcsöt, tejpépet, uzsira
A kérdező hozzászólása: Jajj, köszi a válaszokat, most megnyugodtam! Én is gondolkodtam azon, hogy ebédre kellene neki adni a fõzeléket, csak azért nem próbáltam eddig megcserélni, mert gondoltam ha délután jobban jól lakik, vagy laktatóbb kaját eszik biztos nem ébred fel éjszaka arra, hogy éhes. Na, de akkor majd lassanként felcserélem. :) A 15 órai szoptatást szeretném most kiváltani, csak félek attól, hogy (már bocsi) el fog durranni estére a cicim... :D


Mindenhol azt olvasom, anyatejes babánál csak 6 hónapos kor után szabad elkezdeni a hozzátáplálást. Ti is így csináltátok? Vagy esetleg korábban/később kezdtétek?

4 hónapos kisfiú anyukája.

Legjobb válasz: Mi 5 hósan kezdjük, orvossal és védõnõvel teljes egyetértésben. Minden nap csak pár kanállal, egyfélét 5-7 napig. Mire ebbõl kaja lesz már jócskán 6 hós lesz.

Mi 5 hósan kezdjük, orvossal és védõnõvel teljes egyetértésben. Minden nap csak pár kanállal, egyfélét 5-7 napig. Mire ebbõl kaja lesz már jócskán 6 hós lesz.
Én is a saját fejem után mentem és 5 hónaposan kezdtem el, mert úgy éreztem, kevesebb a tejem és nem akartam, hogy tápszerrel egye tele magát helyette. Óvatosan 1-2 kávéskanál almalével, majd péppel kezdtük.
mi 4 hónaposan kezdtük el mindkét esetben, és örömmel vették a babák.nem is lett semmi gond, hiába írták hogy ez túúúl korai.megmondom õszintén hogy saját fejem után mentem, és jól tettem, persze óvatosan, és fokozatosan :)
Szia! Nekem azt mondta a védõnõ/gyerekorvos, hogy amíg teljesen elég az anyatej, addig csak az. Mi 7 hónaposan kezdtük el az ismerkedést, most 8 hónapos.
Szia, én is úgy csináltam, mint az elõttem szóló, de mindhárom babónál 5 és fél hónaposan kezdtem, és tényleg mire a pár kanálból egy teljes étkezés lett, az min. 6 hét. Ha van türelmed, várj még egy kicsit szerintem! Ha 5, 6 hónapos korban kezded a hozzátáplálást, akkor ki lehet húzni a szoptatást 12-16 hónapos korig, úgy hogy naponta már csak egyszer szopik, kb. 11 hónapos korától. Ez a privát tapsztalatom! Sok sikert!
Mi is 5 hónaposan keztük el, az orvossal és a védõnõvel megbeszélve. Kicsit kevesebb lett a tejem.
ÍSzia, mindenki maga dönti el, én 4 hónaposan kezdem szintén orovossal védõnõvel konzultálva elõtte...kevesebb lett a tejem s hogy ne legyen tápszer ezért kezdtük...
Mi is 5 hónapos elkezdtük az elsõ hozzászolohoz hasonloan. jo babázást
Ha van tejed semmi nem indokolja, hogy elõbb elkezd. A baba bélrendszere még nyitottabb 6 hónapos kora elõtt, a vegyszerek is jobban felszívódnak a gyomrában. Tehát jobb, ha csak anyatejet kap. (Ezt én is nemrég olvastam.) Miért akarod elkezdeni? Sokan azt hiszik, ha éjjel felkel, az azért van, mert éhes, de sok más is okozhatja. Az én kislányom 4 hónapos korában kezdte, hogy éjjel háromszor is felkelt, pedig elõtte végig aludt. Én is elkezdtem adni neki ezt-azt, de nem is fogadta el. Most 8 hónapos, és még mindig szinte csak kizárólag szopik, és alszik egész éjjel. Remélem nem csináltam bajt, hogy elõbb elkezdtem, most már biztos nem úgy csinálnám.
Egy 4hónapos kisbabának semmi szüksége hozzátáplálásra, és erõltetni 6 hónapos kor után sem kell. Az elsõ gyermekemet hasonlóan korán kezdtem el mással is etetni (védõnõ és prvos tanácsára term). Persze utána lassabban gyarapodott (mert biza nem az almától híznak, hihihi :) ), állandóan volt vmi gond a popsijával, és a mai napig nagyon rossz evõ. A 2. csak 8 hónaposan kezdett mást is elfogadni, nagyon jó evõ. A 3. (8hónapos) a múlt héten kezdte almával ééééés azóta sem kakaáét a fenébe is.... Úgyhogy nem kell úgy rohanni...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!