Találatok a következő kifejezésre: Anyatejes babánál hónapos (17 db)

Rajtam kívül más is van azona véleményen, hogy anyatejes babánál nem feltétlenül kell 6 hónapsan kezdeni a kóstoltatást, hanem 4 hónaposan sem túl korai?

Az első gyerekemnél hallgattam az "új" javaslatokra,és olyan rosszevő lett a gyerekem, hogy 8 hónaposan még nem tudtam egy remndes étkezést kiváltani nála, most 3 éves és még mindig kínszenvedés minden étkezés

Legjobb válasz: Én 4 hónaposan kezdtem, orvosi javaslatra. Nem hiszem én sem, hogy lenne összefüggés. Velünk (testvéreimmel) így volt: én mindent megettem, kis túlzással már kaphattam volna amit anyuék; húgom 7 hónapos koráig volt anyatejes; öcsém 5 hónapig volt anyatejes. Mindhármunknál az akkor álláspontnak megfelelõen 3 hónaposan kezdte anyukám a kóstoltatást. Mindhárman jó evõk voltunk és (sajnos?) vagyunk :-)) OFF: nem értem, miért kell "idegeneknek" magyarázkodni. Ti ekkor kezditek. Pont. A Ti gyereketek.

Én 4 hónaposan kezdtem, orvosi javaslatra. Nem hiszem én sem, hogy lenne összefüggés. Velünk (testvéreimmel) így volt: én mindent megettem, kis túlzással már kaphattam volna amit anyuék; húgom 7 hónapos koráig volt anyatejes; öcsém 5 hónapig volt anyatejes. Mindhármunknál az akkor álláspontnak megfelelõen 3 hónaposan kezdte anyukám a kóstoltatást. Mindhárman jó evõk voltunk és (sajnos?) vagyunk :-)) OFF: nem értem, miért kell "idegeneknek" magyarázkodni. Ti ekkor kezditek. Pont. A Ti gyereketek.
Egyáltalán nem biztos, hogy ez a kettõ összefügg, nem tudhatod, hogy nem lett volna-e ugyanilyen rossz evõ a gyerek. Az unokatestvéremmel nagyjából egyszerre szültünk, õ 3 hónaposan lelkesen hozzátáplált, és megvártam a 6 hónapot, és 1 éves koruktól kezdve ég és föld a különbség - az õ fia rémesen rossz evõ, nem is szeret enni, csak kínlódnak, az enyém meg mindent megeszik, szeret is enni.
Szerintem sem függ össze. Nem hiába mondják, hogy ahány gyerek, annyiféle. Az elsõ gyerekemmel 4 hósan kezdtük a hozzátáplálást, mert állandó szorulása volt, és a doki rostos dolgokat javasolt. Nagyon jó evõ lett. Nagyobbik lányommal kínszenvedés volt a hozzátáplálás, 1 évesen a táplálékának 80%-a anyatej volt. Magától kezdett el enni, és onnantól jó evõ volt. Kisebbik lányom nem szeretett különösebben szopizni, muszáj volt hozzátáplálni, csakhogy enni sem szeretett. 2, 5 éves, és a markomban elférne a napi szilárd kajája. 3 különbözõ gyerek csak nálam. Én nem mernék általánosítani.
Szerintem nem attól lesz egy gyerek jó vagy rossz evõ, hogy hány hósan kezded a hozzátáplálást. a fiam 10 hós koráig semmit nem fogadott el, csak a cici volt a menõ... utána is csak ímmel-ámmal.. Most egy éves, és nem gyõzök neki kaját csinálni. :)
Szerintem a kettõ nem függ össze! A bélrendszer fejletlensége miatt szokták a 6 hónapot kivárni, hogy a baba szervezetét ne terheljük feleslegesen.
Kislányomnál kivártuk a 6 hónapot, kb úgy haladtunk, ahogy a "nagy könyvben" meg van írva :) Jó étvágyú, jó evõ, szép fejlett 2, 5 éves kislány lett. Kisfiam is anyatejes volt, szépen fejlõdött, de már nem bírtam a szopikat, szinte 1, 5 - 2 óránként szopizott még 4 hónaposan is, éjjel is, már belefáradtam, így elkezdük korábban a kóstoltatást. Megérte. Akár 3-4 órákat is kibírt és a legjobb, hogy sokkal nyugodtabban tudott aludni. Úgyhogy mi ezért kezdtük a kisfiamnál korábban. (most 7 hónapos, délelõtt kap gyümölcsöt, délután fõzeléket, plusz napi 3 szopi, és ejjel is 1-2 alkalommal) És bár én is anyatej párti vagyok, de nem mindenáron!!!!! És nem hiszem, hogy ezzel hosszútávon ártottam volna neki.
Te véletlenül nem az én kisfiamról írsz? Ugyanígy vagyunk mi is vele. 6 hónaposan kezdtem hozzátáplálni, 7 hónapos korában fogadta csak elõször a kanalat, 8, 5 hónaposan volt kiváltva az elsõ szoptatás. Bár én is tudom , hogy semmi összefüggés nincs, de akkor megfogadtam, hogy a következõ babánál 4 hónaposan elkezdem, mert ha vala is így haladok akkor befonom a szemöldököm is. Kislányomnál el is kezdtem 4 hónapos kora után nem sokkal, és láss csodát, imádta. 3 hét múlva ki volt váltva 1 szopi, és a többivel is nagyon jól haladtunk. Most 1 éves, imád enni, azt eszik amit kap, annyit amennyit kap. Semmi gond nincs vele. A 3, 5 éves fiammal kínszenvedés minden egyes étkezés. A pici már most többet eszik mint a nagy, és az is betermeli fele annyi idõ alatt.
Én pártolom nagyon, hogy ha anyatejes is a gyerek, kezdjék 4-5 hónaposan a hozzátáplálást, pont az általad leírtak miatt.Rengeteg ismerõsömnek volt 6 hóig csak anyatejes a gyereke, és nagyon rossz evõk, inkább csak a cici érdekli õket.Persze van kivétel, de olyat ritkábban látok.
12-es válaszoló: a kamillateán kívül próbáltál másfélét is adni neki? Egyes babáknál a görögszénamag is hajt, illetve a kömény. Mások pedig a Gripe watert szokták írni, hogy beválik. Gyógyszert adtál neki a kúpon kívül? Pl. Infacol. Illetve a meleg (meggymag) párna is segíthet. És a hordozás, mint egyfajta "torna". Csak azért kérdem, mert ezeket feljebb nem írtad, de ezeket is ki lehet próbálni.
Kedves xStefix! Próbáltam tornáztatni, pocakot masszírozni, pár korty kamillateát itatni, lázmérõztünk és én elhagytam a saját étrendembõl azokat az ételeket amelyek foghatják a pocakját(puffasztó ételeket egyáltalán nem is ettem szoptatás alatt).Gyermekorvosunkkal baráti a kapcsolatunk, õ is többször átmasszírozta a hasát, de ez sem hozta meg a várt hatást.Tudnál valami jó tippet adni ezeken kívül, hátha a következõ gyerkõcömnél is így járunk:)
Nyugodtan el lehet kezdeni 4 hósan. Semmi baja nem lesz.
12-es válaszoló, megkérdezhetem, hogy mi mindent próbáltál ki, mielõtt kúpot adtál a babádnak ill. hozzátápláltad? Szakmailag érdekelne, megköszönném, ha mindent leírnál, ami eszedbe jut. :)
Osztom a véleményed.Nálunk 4 hónaposan el KELLETT kezdeni a gyümölcs bevezetését.2 hónapos korától kezdve nem tudott kakilni és bár ez elvileg anyatejes babánál normális dolog-a lányom sokat kínlódott, tekergett, fájt a hasa.Akkor könnyebbült meg ha kapott glicerines kúpot és kakilt egyet.Választhattam, hogy 6 hónapos koráig kúpot adok neki vagy elkezdem hozzátáplálni-nem kérdés, hogy melyiket tartottam egészségesebbnek. A szopi 1 éves koráig megmaradt és szívesen evett mellette minden mást.
Szerintem igazad van, nekem is ez a véleményem...
A kérdező hozzászólása: köszönöm az eddigi válaszokat, csak azért merült fel bennem, mert anyukám szerint és is 4 hónapos korom után már elg sokmindent kaptam az anyatej mellett, és mindigis jóevõ voltam, kevés dolog van, mait nem ennék meg, viszont semmi bajom, a gyomrom teljesen egészséges
12-es vagyok! Köménymag teát is próbáltuk, gyógyszerek közül Infacol és Espumisan volt amivel kísérleteztünk.Meggymagpárna helyett csak a sima melegített törölközõt tettünk a pocakra, majd langyos olajos masszázst csináltunk. A többi tippedet köszönöm!

5 hónapos, nagyjából 7 kg-os anyatejes babánál már egy teljes étkezésnek számít egy 100 g-os bébidesszert elfogyasztása?

Vizet inni nem tud, a cumisüveg fúj, pohár nem megy, a sportkupakos Jana tetszik neki, de még bénázik, a nagyja félremegy, így mindig cicizik egyet az evésre. Szóval csak a szomját oltja szerintetek? Mérni nem tudom, hogy mennyi tejet nyom be ilyenkor.

Legjobb válasz: 5 hónapos jól evõ anyatejesnek nem adnék sem bébiételt, sem janavizet semmit az anyatejen kívül. Felesleges!

5 hónapos jól evõ anyatejesnek nem adnék sem bébiételt, sem janavizet semmit az anyatejen kívül. Felesleges!
A kérdező hozzászólása: Kösz, cuki vagy, hogy így felvilágosítottál, de megvan rá az okom.
szerintem az még nem elég és ne is váltsd ki még , csak fokozatosan. Az enyém is 5, 5 hós és 7, 5 kg de tápos , még csak délelõtt kap tízóraira gyûmit a többi kajszi táp.Most próbáltam neki sárgarépapürét de az nem tetszik. A tiéd mivel még szopik a tejcsi a szomjoltó õk még ekkor nem igényelnek külön vizet csak 40 fokban.Amúgy nekem is van olyan ismerõsöm aki csak szoptat és már elkezdte hozzátáplálni de szerintem ez nem gáz, amúgy meg a te magánügyed.
Szerintem egy étkezésnek elég! Az anyatejnek van szomjoltó hatása is, de ha plusz vizet vagy teát adsz a gyereknek attól nem lesz semmi baja!

Hogyan kezdted a hozzátáplálást anyatejes babánál? 5-6 hónaposan? 5 hónaposan lehet neki ebéd körüli szopi után adni 1-2 kanál burgonyapépet?

Mire 6 hós, arra meg esetleg az ebédet kiváltani vele? Utána hogy folytattátok tovább a szoptatást? Melyik étkezéseket mikor váltottátok ki? Esetleg írnátok példát rá hogy nézett ki egy napi kaja, 5,6 és több hósan?

Legjobb válasz: 5,5-7,5 hónaposan (3 gyerek különbözõ idõpontokban) Az egyik 5,5 hónaposan kivette a kezembõl a banánt, és elkezdte tömni, így letudtuk a kezdetét. De csak 9 hónapos korára váltottunk ki 1 étkezést (bár a banánt nem javasolják elsõk között, és magamtól én sem adtam volna) A középsõt kerek 6 hónaposan kezdtem etetni, sütõtökkel, majd répával. De õ vele sem váltottunk ki hamar étkezéseket. A kisfiam nem akart enni semmi pépeset, mindent kiköpködött, még 6,5-7 hónaposan is. Nála a BLW vált be, 7,5 hónaposan párol zöldségeket, puha gyümölcsöket kapott, hogy a kezébe vehesse, és egyedül egyen. Õ is lassan hagyott el 1-1 szoptatást. De én hosszú távú szoptatáspárti vagyok, úgyhogy én mindig elõbb szoptattam, utána adtam a szilárdat. Megvártam, hogy maguktól forduljanak el, és ne kérjék a cicit. Amikor azt kiköpték, de evés idõ volt, akkor adtam nekik helyette szilárdat...

5, 5-7, 5 hónaposan (3 gyerek különbözõ idõpontokban) Az egyik 5, 5 hónaposan kivette a kezembõl a banánt, és elkezdte tömni, így letudtuk a kezdetét. De csak 9 hónapos korára váltottunk ki 1 étkezést (bár a banánt nem javasolják elsõk között, és magamtól én sem adtam volna) A középsõt kerek 6 hónaposan kezdtem etetni, sütõtökkel, majd répával. De õ vele sem váltottunk ki hamar étkezéseket. A kisfiam nem akart enni semmi pépeset, mindent kiköpködött, még 6, 5-7 hónaposan is. Nála a BLW vált be, 7, 5 hónaposan párol zöldségeket, puha gyümölcsöket kapott, hogy a kezébe vehesse, és egyedül egyen. Õ is lassan hagyott el 1-1 szoptatást. De én hosszú távú szoptatáspárti vagyok, úgyhogy én mindig elõbb szoptattam, utána adtam a szilárdat. Megvártam, hogy maguktól forduljanak el, és ne kérjék a cicit. Amikor azt kiköpték, de evés idõ volt, akkor adtam nekik helyette szilárdat...
Hogy õszinte legyek 2-3 hónaposan de inkább 3 azt hiszem.. ( már 8 éves a kisfiam szóval annyira nem emlékszem ) Ráadásul a fiam 1 éves koráig még szopott, akkor sem magától tette le. és én arra emlékszem , hogy már 3 hónaposan is adtam neki 4 hónaposnak való bébi ételt is.. De figyeltem azért, hogy nem jön e ki allergia, jól emészti e stb, valamint egy nagyon kedves védõnõm volt és soha nem ellenezte ezeket és szerencsére õ nem könyvbõl prédikált nekem.
6 hónaposan elég elkezdeni! A kismamablog címû honlapon le lehet tölteni hozzátáplálási útmutatót!
Szia! Én 5-6 hó keztem mind az öt gyermekemnél.Déli étkezéssel, arra figyelj hogy mindig csak egy félét adj, ne legyen az hogy adok krumpli pürét és adok inninek rostos stb, mert nem fogod tudni mitöl lehet kiütése esetleg a pocija fájhat.Egy nap csak egy félét, 2-3kiskanál.HA lehet almapüre, banánnal, levesbõl fõtt répa, fõttkrumpli, teával kezdj.Nem okoz panaszt, másnap 3-4k.kanál..kb egy hét elteltével már 1dl ennit adhatsz, és pürés legyen mig nem tanul meg enni és a foga nembujik ki.
5, 5 hónaposan kezdtük, mert leállt a súlygyarapodása. Elõször tejpépet kapott (az tápszeralapú), aztán 6 hónaposan jöttek a gyümilevek, utána a gyümölcspépek, késõbb a krumpli (utálta), répa (utálta), majd az édesburgonya. Na azt szerette :) Mi elég sokára hagytunk el szopikat, ragaszkodott hozzá, én pedig nem bántam :) Most már 15 hónapos és azt eszi, amit mi is (nem eszünk se zsírosat, se túl sósat, se túl fûszereset)
Szia. Kerek 5 honaposan kezdtem. En eloszor a tizorait /akoruli szopit/ valtom ki utana az uzsit. Eloszor adtam neki kis almalet 2 napig. Majd almapepet. Mindig szopi elott. Almapep majd szopi. Utana kapott 2 napig repapuret majd repa+almapure. Majd alma+oszibarack. Nem siettetem szep lassan kap uj dolgokat. Kapott mar alma+buza/zabpelyhet hogy a glutennel is megismerkedjen. 2, 5 hete kezdtuk es ma tizoraira evett egy jo adag gyumolcspuret utana kapott vizet es nem szopizott. Vizzel 3 napja kezdtem megismertetni, mert eddig nem kapott. Csoros poharban adom. Egyebkent minden izlik neki eddig. Szoval ma ugy nez ki egy szopit kivaltottam. Holnaptol probalkozok uzsinal zoldsegekkel (krumpli repa ilyesmi). Meg 7-8x szoptatok ugyhogy egyelore nem kerdes h a tejadag eleg neki. Szeretnem idovel ha csak reggel ebed este korul szopizna, h tobb szabadidonk legyen, tudjunk ide oda menni. De nem siettetem szep lassan jutunk el oda. Azert annak orulok h reggel fel 6 utan ma csak f11kor szopizott.
Hozzateszem en azert szopi elott adtam a puret mert a celom a szoptatas kivaltasa.


Anyatejes babánál hány hónapos korban szokták elkezdeni a hozzátáplálást? Illetve hány hónapos kortól adható már gyümölcslé?

Legjobb válasz: szia már 4 hónapos kortól lehet de ha van tejed jól akkor 6 hóanpos kortól én mind a kettõ lányomnak 4 hónapos kortól adtam a kicsit most választottam el 18 hónaposan

szia már 4 hónapos kortól lehet de ha van tejed jól akkor 6 hóanpos kortól én mind a kettõ lányomnak 4 hónapos kortól adtam a kicsit most választottam el 18 hónaposan
Utolsó válaszolónak: a kérdezõ azt írta, hogy anyatejes babák...Olvass!! Én nem adok játszócumit.. A szoptatás nem hullik az ölbe, küzdeni kell érte és áldozatokat hozni. Írhatnék oldalakat errõl, meg arról is mi választódik ki és mi nem. Arról nem is beszélve, hogy mik vannak a tápszerben. A nõk 95%-a tudna szoptatni, hagyjuk ezt... Üdv
Az elõzõ válaszolhoz: Ettõl kapok hülyét.Akinek nincs teje az mibõl szoptasson?Ha nem tudod hogy a tápszer mennyi galibát okoz akkor inkább ne írj semmit. Sajna mi tápszeresek vagyunk, és muszály adnom neki baracklevet, amit én csinálok, mert a táp fog, és 3 napig nem kakil, csak szenved.Te etesd fél éves korig úgy ahogy akarod, mi meg másképp fogjuk. És azt hallotad hogy a latex cumi is alergiát okoz? Szerinted amit te megeszel az nem mesterséges? Az nem választodik ki a tejbe?Ugyan úgy megeszi a gyereked.
Az én kislányom 5 hónapos, még egy korty vizet sem kapott, csak anyatejet. Nem hurrogok le senkit, de tény és való, hogy az immunrendszere megerõsítése céljából ez a legjobb. Sajnos olyan világban élünk, ahol sok mesterséges dolog van és az allergia elkerülése miatt, jobb várni a hozzátáplálással 6 hónapos korig. Annyi éven át ehet még minden félét, ez az elsõ 6 hónap mit számít? Miért vagytok türelmetlenek?? Mert a baba biztos nem mondja, hogy de jó lenne már valami új íz:)
Én is két hónaposan már adtam almalevet, három hónaposan kezdtük a fõzeléket. Attól kezdve sokkal nyugodtabban aludt a fiam. Most nyolc hónapos és már majdnem mindent eszik, beteg sose volt, nem lett ettõl semmi baja (megjegyzem, nekem sem, pedig annak idején minket is így etettek).
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Örülök, hogy vannak olyan anyukák, akik nem azt mondják, hogy 6 hónap elõtt szó sem lehet a hozzátáplálásról. A kisfiam 3 hónapos, de kb. 1 hónap múlva már szeretném, ha ismerkedne az ízekkel. Van tejem bõven, de úgy gondolom, hogy lassan itt az ideje, hogy az anyatejen kívül mást is egyen.
az enyém 2 hónapos, és én is csinálok már neki baracka levet a gyümölcs présbe, legalább van széklete minden nap. Engem is le lehet hurrogni:)
bocsi" 3 hónapos" akart a vége lenni
Mindenki mondja a fél e´vet.Nekem a lányom 3 hónaposan kezdett kóstolni, mára (5 hónapos)du.gyümit eszik, vagy kompotot, utánna szopi, este vagy de´lben pedig zöldse´geket csirke mellel. § hónapos kora után nyugodtan kezdhet kóstolni.(ezért biztosan lehurrognak majd, de nem baj)
Szerintem is hadjuk, nem fogom neked le írni miért nem szoptatok, mert éppen be pereltem ez miatt a korházat, és elsõ fokon nyertünk is már. Sajnos nem mindig elõnyös a baba mama korház az én példám a legjobb erre.Örülök hogy a mellem meg maradt és nem távolították el.Úgy hogy sajna táposok vagyunk de ez van.

Hogy lehet elérni egy 4-5 hónapos anyatejes babánál, hogy átaludja az éjszakát vagy legalább egyhuzamban 5-6 órát aludjon?

Eddig 2x ébredt, most ki tudja miért jóval többször, változó, de 3x, 4x bizti. napközben vidám, cuki.

Legjobb válasz: Lehet, hogy éhesebb, ahogy növekszik, több kajára van szüksége, esetleg fogzik. A lányom anyatejes volt, de õ este teleette magát, és éjjel aludt. A fiam tápszeres, de õ is ilyen. Ez szerintem gyerekfüggõ, nem a táplálás formájától függ. Én úgy gondolom, ha jóllakott, nem fáj semmije, nem szomjas, fázik, melege van, stb., akkor alszik a baba. Ha jön a foga, próbáld a Dentinoxot, nekünk bevált. Sajnos okosabbat nem tudok, kitartás!...:)

Lehet, hogy éhesebb, ahogy növekszik, több kajára van szüksége, esetleg fogzik. A lányom anyatejes volt, de õ este teleette magát, és éjjel aludt. A fiam tápszeres, de õ is ilyen. Ez szerintem gyerekfüggõ, nem a táplálás formájától függ. Én úgy gondolom, ha jóllakott, nem fáj semmije, nem szomjas, fázik, melege van, stb., akkor alszik a baba. Ha jön a foga, próbáld a Dentinoxot, nekünk bevált. Sajnos okosabbat nem tudok, kitartás!...:)
Nálunk is volt olyan idõszak, hogy már majdnem átaludta az éjszakát a lányom, mert csak 1szer kelt enni, 6kor, aztán meg borult minden. Most 7 hónapos és örülök, ha csak 2szer kel, de ebbõl ált. csak 1szer eszik. Van olyan, hogy 6-7szer is felébred éjszaka, és segítenem kell visszaaludni. Szóval ez még a hónapok során sokat változhat. Kitartás!
A kérdező hozzászólása: Hûûûûûû, nem semmi, akkor még tényleg kell jó sok kitartás! Köszi a válaszokat!!! És mindenkinek sok-sok átaludt éjszakát kívánok!!! :)

Fél éves koráig csak anyatejes babánál milyen ütemben váltottatok ki egy-egy étkezést? 8 hónaposan jó, ha háromszor még szopizik, és kétszer eszik fõtt ételt, vagy már többször kellene?

8 hónapos múlt a fiam, október óta nincs védõnõnk, így nincs kit megkérdeznem, hogy jó-e ez így.

Legjobb válasz: Elég.Én is 6 hónapig csak szoptattam.Aztán lassan váltottam ki az étkezéseket.De jól csinálod.Nincs gond vele. :) Én is itt tartottam 8 hónaposan. Most múlt 1 éves és minden étkezés ki lett váltva.Szépen eszik mindent.De azért még alváshoz kéri a cicit. :D

Elég.Én is 6 hónapig csak szoptattam.Aztán lassan váltottam ki az étkezéseket.De jól csinálod.Nincs gond vele. :) Én is itt tartottam 8 hónaposan. Most múlt 1 éves és minden étkezés ki lett váltva.Szépen eszik mindent.De azért még alváshoz kéri a cicit. :D
szerintem ez szuper ideális. ahogy a nagykönyvben meg van írva :)
2 vagyok annyit tennék hozzá, h szerencsésebb volna felcserélni a gyümölcs/fõzelék idõpontját. 12 körül kapja a fõzeléket, ebédként, 18 körül pedig a gyümölcsöt, tejpépet, uzsira
A kérdező hozzászólása: Jajj, köszi a válaszokat, most megnyugodtam! Én is gondolkodtam azon, hogy ebédre kellene neki adni a fõzeléket, csak azért nem próbáltam eddig megcserélni, mert gondoltam ha délután jobban jól lakik, vagy laktatóbb kaját eszik biztos nem ébred fel éjszaka arra, hogy éhes. Na, de akkor majd lassanként felcserélem. :) A 15 órai szoptatást szeretném most kiváltani, csak félek attól, hogy (már bocsi) el fog durranni estére a cicim... :D

4 hónapos anyatejes babánál elkezdhetem a hozzátáplálást?

Kezd fogyni a tejem és tápszer helyett inkább gyümölcsöt vagy bébiételt adnék. Mi a véleményetek? Egy étkezést kiválthatok vele?

Legjobb válasz: Én várnék a baba 6 hónapos koráig, de ez csak egy magánvélemény. Nálam is 4 hónap körül éhes maradt a szopik után, és akkor kezdtem használni a More Milk kapszulát, és nagyon sokat szoptattam, fõleg esténként (másfél, 2 óránként). Így udtam kihúzni féléves koráig, de addigra már bõven lett tejem. Én meghallgatnék egy szoptatási tanácsadót LLL.hu-n, e-mailben is válaszolnak ha kérdezed õket. Az az extra 2 hónap is sokat számít most... Sok sikert!

Én várnék a baba 6 hónapos koráig, de ez csak egy magánvélemény. Nálam is 4 hónap körül éhes maradt a szopik után, és akkor kezdtem használni a More Milk kapszulát, és nagyon sokat szoptattam, fõleg esténként (másfél, 2 óránként). Így udtam kihúzni féléves koráig, de addigra már bõven lett tejem. Én meghallgatnék egy szoptatási tanácsadót LLL.hu-n, e-mailben is válaszolnak ha kérdezed õket. Az az extra 2 hónap is sokat számít most... Sok sikert!
Ha nem táplálsz mellé, nincs cumi, a babád igény szerint szopizhat, nincs olyan, hogy kevés a tej. Nem kell méricskélni.. Kérj tõle tanácsot, nagyon ért hozzá! http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/326621/3/
A mi doktornõnk inkább a gyümölcsleveket részesíti elõnyben, mint a tápszert. Nálunk is ez a gond csak mi még 3 hónaposak vagyunk. Nekünk azt mondta a doktornõ, hogy jó lenne húzni a 4. hónapig, mert akkor már ihat egy pár korty gyümölcslevet. Szerintem egy keveset kaphat, bár lehet hogy a ti dokitok máshogy gondolná.
Nálunk is ez volt a helyzet, nekünk nem is kellett tápszer, mert négy hósan elkezdtük a hozzátáplálást. kb egy hétig csak almát kapott, elsõ két nap csak levét, utána kicsi pépet is, majd negyedik nap már csak pépet. Aztán barackot, körtét stb. Amikor már egy fél üvegnyit megvett, nem kért szopit, ja azt nem írtam ez tízórai idõben volt. Így hamar kiváltottunk egy szopit, utána öthósan, már ebédre fõzeléket kapott(alma krumplival)a szopi mellé, az ebédszopit csak akkor hagytuk el amikor húst is kezdett enni(hathósan), most hét hós múlt és csak reggeli szopi, meg esti szopi van, néha délután is kap az uzsonna mellé szopit(akkor fél adag fõzit, vagy gyümölcsöt eszik, de nem mindig elég neki). Vacsira meg tejpép vagy fõzi jár a szopi mellé(elõször szopi, és ha még éhes akkor kap valamit). Így még elég tejcsit tud szopizni. Az éjszakát átalussza, most ilyen melegben egyszer kel fel inni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat

1-2 honapos anyatejes babanal napi hany kaki normalis meg? Mikorra kene ritkulni?

6 hetes, es legalabb 6-szor kakil egy nap. Nem a pelenkazas miatt kerdezem, hanem szemmel lathatoan zavarja, nyugos tole mar elotte is, alvasban is zavarja. Nagyon hasfajos, voltunk mar gasztron is, de ezt elfelejtettem megkerdezni.

Legjobb válasz: Normális az is, ha minden evés után van kaki. Hozzátáplálásnál majd ritkulni fog.

Normális az is, ha minden evés után van kaki. Hozzátáplálásnál majd ritkulni fog.
Nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy anyatejes babánál a napi 10 kaki és a 10 naponta 1 kaki is normális. Az enyém 2-3 hetes koráig naponta kakilt, volt, h többet, utána csak heti 1et max. Most lesz 3 hós most van heti kb. 2-3 kaki. Az anyatejes babáknál nagyon kiszámíthatatlan ez a dolog.
A fiam az elsõ 6 hónapban minden evés után vagy közben produkált, a napi 10 alkalom kb megvolt. Akkor kezdett ritkulni amikor már mást is evett, de eleinte akkor is napi több adagot.
Az én fiam is minden szopi után kakilt. Most lesz egyéves, és pont tegnap jutott eszembe, hogy ez haladás: már csak egyszer van naponta kakis pelus.

Mivel folytassuk? Hozzataplalas 5 honapos anyatejes babanal!

Sziasztok!

Legjobb válasz: Igazából még el sem kellett volna kezdenetek......

Igazából még el sem kellett volna kezdenetek......
A kérdező hozzászólása: Ha a kerdesre nem tudsz valaszolni akkor ne farazd magad! Az okoskodasodbol nem kertem! ;)
de most komolyan...mivel folytasd? szerinted csak az én véleményem, hogy korán kezdted? Miért nem kérdezed meg a védõnõdet, vagy a gyerekorvost, hogy õk mit javasolnak? Õket is elküldöd majd a hûsbe, ha megmondják, hogy elsietted?? Ha pedig a kérdésedre válaszolok: ha azt nézem, h már egy hónapja eszik, akkor nézd meg, mi van a hozzátáplálási táblázatban a 7 hós babáknál, és add neki, ha jónak látod.
A kérdező hozzászólása: A gyermekorvosunk tanacsara kezdtuk el!
Megkérdezhetem mi oka volt? Mert ha jobban belegondolok, asszem ismerek valakit, a kinek a napokban szintén ezt mondta a doki.
A kérdező hozzászólása: Nem volt kulonosebb oka. Azt mondta 4 honaposan nyugodttan elkezdhetunk kostolgatni. A kisfiam nagyon szeret enni es 2 het utan a kostolgatasbol egesz adagos eves lett mert allandoan sirt a baba etelert.
Én sem kezdtem volna még el, de Te tudod...! Igazából a tízórai gyümölcsre való kiváltásával szoktak, érdemes kezdeni.Majd ebédre zöldségbõl készült fõzelékek következnek, majd késõbb húsos fõzelékek.Ha ezt is kiváltottátok jöhet az uzsonna.Én nem haladtam ilyen gyorsan mint Te, úgyhogy mire én oda jutottam már lehetett savanyított tejtermékeket is adni. Ha ilyen gyorsan megy nálatok a hozzátáplálás, azért nézegesd meg a táblázatokat, hogy milyen korban miket lehet adni.Sok sikert!

1 hónapos anyatejes babánál nem sok a 3360g-ról 5070g-ra való hízás?

Legjobb válasz: 3360 a sztületési súly vagy a vissa fogyott súly?

3360 a sztületési súly vagy a vissa fogyott súly?
Tök mindegy, hogy az melyik súlya. Nem sok.
A kérdező hozzászólása: 3670g a születési súly 3360g-mal jöttünk ki. De ha nem sok akkor megnyugodtam mert vele egy idõs baba 600g-mal kevesebb
Nekem kicsit soknak tûnik egy hónap alatt több mint 1700 gramm hízás. Nekem a 3600 grammal született és 3450 grammal haza hozott kisfiam, aki holnap lesz 8 hetes, ô ma 5100 gramm . Formás, szép baba, nagyapja viszont aggódik, hogy túl gyorsan gyarapszik.
Az én lányom picit több, mint 2 hónaposan súlyt duplázott, és 8 centit nõtt addigra. Nagyon nagy volt (közel 8 kg, és 63 cm). Akkor sokat aggódtam, de azt mondta a férjem, hogy ilyenkor ez nem releváns, túl kevés van, túl sok iszonyú ritkán, cukorháztartás zavara miatt, de ezt születésekor nézik. Szóval nem aggódtam tovább, mára egy makk egészséges, és inkább vékony 2 éves.
Az én babám is éppen 3670 g-mal született, az 1 hónapos vizsgálaton 5180 g volt (igaz, õt 3570-nel hoztuk haza). Most 4 hónapos és már nem hízik olyan õrült ütemben, most 7 kg és 68 cm.
Anyatejes babánál nincs olyan , hogy sok. Persze vannak még a régi elveket valló védõnõk, gyerekorvosok, de hidd el, a természet jobban tudja a dolgát. Örülj neki, hogy ilyen szépen fejlõdik, és hagyd meg az aggódást azoknak, akiknek nincs elég tejük és nem gyarapodik megfelelõen a babájuk. (és egy intõ példa a hülyeségre: nemrég itt írta egy kismama, hogy a védõnõ szerint túl sokat szopik a babája, ezért ne hagyja 10 percnél tovább enni, mérje le mennyit evett, fejjen hozzá annyit, hogy a kiszámolt ideális mennyiség meglegyen, és adja oda cumisüvegbõl.)
Neeeee, utolsó, ez komoly....? Az én lányom ugyan tápszeres volt, de még így is minden hozzáértõ (gasztrós, gyerekorvos, védõnõ, férj) azt mondta, hogy annyit egyen, amennyit igényel. Sõt, a védõnénink mindig mondta, hogy az a jó, ha a cumi alján hagy 30-40 ml-t, mert akkor magától hagyta abba az evést, és nem azért, mert nem volt több... És az én lányom már a kórházban, 5 naposan is 120 ml-t evett, ami pont kétszer annyi, mint az elõírt. Anyatejre meg ez fokozottan igaz szerintem.
Az én Babócámat 2860nal hoztam haza, most 2 hónapos és 5800 gramm! Én is azt hittem hogy sok, de a védõnõ azt mondta, hogy tökéletes, anyatejes babánál nincs olyan, hogy sokat eszik! Most azt vettem észre egy pár napja, hogy lassabban hízik!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!