Találatok a következő kifejezésre: Anyák napján a (24 db)

Jó lenne, ha a gyerekek pozitív példát látnának, szerintem is illene.
anyak napja, nem nonap. en nem varom el hogy a parom felkoszontson majd ha megno a gyerek o ugyis felkoszont.
Úgy értette szerintem a kérdezõ, hogy Apa szed virágot a kicsikkel (vagy vesz) és a kezükbe adva beviszi õket anyához hogy most felköszönjük Anyát és adunk neki puszit. És szerintem igen, illene :)
Igaz, még nincs gyermekem, de szerintem illet volna, kezükbe nyom egy pár szál virágot vagy egy bon-bont és mondja nekik, hogy mondjátok anyunak, hogy boldog anyák napját, mert ilyenkor azt ünnepeljük, hogy õk mennyi mindent megtesznek értetek, vagy valami ilyesmi. :)
10-es vagyok, igaz, hogy nõnapkor meg valentin napkor kell a pasiknak, de nem õ köszönti fel, hanem a gyereknek mondja, meg neki is illene, ha már kihordta a gyerekét...
5-ös vagyok ismét: Nekem is jól esett volna, ha felköszönt. Mert a dolgok oroszlánrészét én viszem- és még jövõhéttõl dolgozni is fogok az egy éves kisfiam mellett... Én kelek hozzá éjszaka többször is, stb.(is így megyek majd dolgozni:(
Attól függ, hogy milyen típusú ember a párod. Ha a saját anyját sem köszönti fel, akkor ne is várd el, hogy majd téged is fel fog. Tudom, hogy jó érzés, ha gondol rád, de ez nem mindenkinél reflexszerû.
Hát igen, ez sajnos nem mindenkinél reflexszerû. Az én férjem sem köszöntött fel engem (pedig egy éves a kisfiúnk és nagyon sokat vártunk a megfoganására)- de a saját anyját sem köszönti fel. (sajnos)
Nem. Az apák az anyákat (feleségüket, párjukat) nõnapon vagy valentin napon köszöntik. Nem kell szegényekre ezt is rásózni. Kedves dolog, ha felköszönt, de egyáltalán nem az õ dolga. Nem tudom milyen idõsek a gyerekeid, de kíváncsi vagyok rá, vajon az apák napját megtartod-e helyettük.
A kérdező hozzászólása: Igen, úgy értettem hogy hogy példát mutasson ezzel...és képzeld mi felköszöntöttük apák napján, mert megérdemli. Amúgy esteannyitmondott hogy szerencsések a gyerekek hogy ilyen anyukájuk van :) ) uh virágot nem kaptam de egy elismerõ szót mégis :) )) Öntömjénezés ???...pffffff....Te meg nem tudom miért várod el hogy a szülinapodon felköszöntsenek..... 67%-os remélem te nem nevelsz gyereket mert a viselkedésed, stílusod egyszerûen vissza taszító.... jó példát biztos nem tõled látnának..... uh remélem még csak egy lázadó tini vagy aki haragszik az anyjára mert az nem engedte el hogy tetkót csináltasson és most itt állsz bosszút másokon...az írásodból így jött leamúgy....
Illene szerintem. Nálunk nem is kérdés, ahogy az sem, hogy apák napján pedig én gondoskodom még a meglepirol.
Bocs, az elõzõt a 16-osnak szántam, nem tudom miért írtam 22-t :)
Kedves 22-es! Örülhet a párod, hogy ilyen férje van. Én is számítottam valami hasonló gesztusra, sõt, önzõ módon még célozgattam is a páromnak erre, hogy van ahol ez szokás, hogy ahol a gyerek még pici, az apuka intézi helyette az anyáknapi ajándékot. Hát nem jött be, nem kaptam semmit, pedig nagyon jól esett volna. Irigylem egy kicsit a feleségedet, bár minden apuka ilyen lenne.
Szia.sziasztok. Szerintem illene mert a gyermekünk igy tanul tölünk a szüleitõl!Mondom én ezt ugy, hogy mi a gyermekem apjával külön vagyunk.Tudnék sok rosszat mesélni róla mármint az apukárol de mégis õ is ugy gondolja, hogy egy telefon erejéig felköszöntöt anyák napja alkalmából.És igen szerintem ez igy helyes mert akármi is történt kettönk között én vagyok a fia édesannya.És igen ez ugyan ugy müködik oda vissza alapon én is köszöntöm õt apák napján!Engem is megleptek azok a válszok amikben arrol olvastam, hogy ez tök fölösleges dolog. Nem vagyunk egyformák!!!!
Hát, ha nektek jó az, hogy azt sem tudja mit csinál, de rátok dob egy szál virágot, meg kaptok egy rajzot, ami számára még nem jelent semmit, csak egy mindennapi rajz, amit anyák napja nélkül is kaptok, ha ti az idomítást többre értékelitek, mint amikor majd sajátmaga adja ki a szívét-lelkét, akkor rendben. Erõltessétek csak. Õ sem fog erre emlékezni 2 év múlva, meg ti se. De azért csak bábozzatok a gyerekkel, mint egy marionettel.
Ó 21-es, remélem nekem is ilyen jó párom lesz :) )) Ti igazi család vagytok! :)
Pár napja az anyák napjás bigyót kiváltottam a DM-be, majd közöltem, hogy ezt kapom a lányomtól vasárnap. Erre ma reggel, amíg aludtam, elvitte a 10 hónapos lányunkat. Mikor hazajöttek leültette az ágyra és odaadta neki a virágcsokrot. Arra keltem fel, hogy valaki rám dobott valamit. A lányom volt és mosolygott rám, kezében pedig fogta az egyik száll virágot. Ennél nagyobb meglepi nem is kellett :) ))
Akkor ma en is idomitott köszöntest kaptam, de nagyon jol esett.Egy szal virag+ a ferjem altal vasarolt kepeslap amit a fiam(20 hos) sajat kezüleg firkalt összegben szinte szinte semmi jeletössege pedig oriasi....szamomra.Es igenis az apukanak kellene ezzel foglalkozni.Ugyanugy mintahogy a nagymamaknak is veszünk viragot es elvisszük a fiunkkal együtt.
Ilyen szempontból teljesen irreleváns, hogy nekem van- e gyerekem, vagy nincs. Az apja nem arra való, hogy majomkodjon a gyerekkel, aki ebbõl kb. annyit fog fel, hogy "szedtem virágot, fogalmam nincs miért, de szép, és odaadom anyának." Nekem az ILYEN felköszöntés nem jelentene SEMMIT, mert nem magától csinálja, csak beidomította a férjem mint egy pulikutyát.
Nálunk ma a férjem fõzött:-)Meg kaptam két puszit;-)Anyukámtòl kaptam a fiam nevében egy képeslapot meg egy medált.A fiam 1, 5 éves.Õ hozta a képeslapot, még 'rajzolt'is bele.Azt hittem megeszem olyan aranyos volt.Nálunk amúgy édesanyám ennyire figyelmes, még Valentin napra is kapunk apróságot.
én ezt írtam kb amit te 13-as, és még is lepontozott valaki vicceske.
Ennyi bunkót! Nem azért kell felköszönteni apának mert öntömjénezi magát az ember, hanem mert a gyerek a példamutatásból tanul. A ti kölykeitek majd csak az oviban tanulják meg hogy van anyák napja? És igen, mi megtartjuk az apáknapját is, ugyanolyan jelképes ajándékkal (egy rajz, kézlenyomat, vers) mint az anyáknapját, mert normális családban ez fontos.
Akkor is öntömjénezésnek tûnik ez nekem. Ha tényleg olyan kicsik, hogy még a világukat se nagyon tudják, akkor mit várod el tõlük, hogy már köszöntgessenek apai segítséggel? Fel sem fogják, mit csinálnak. Majd ha nagyobbak lesznek, joggal várhatnád el, de ha tegnap születtek volna, akkor is fel kellene köszönteniük? Hát igen, én ilyen vagyok. Ha nem tetszik, törjél a lekvárosból.
A kérdező hozzászólása: a többieknek köszi a választ amúgy!! A késõbbiekben meg a válaszadástól remélem az olyan tipusú emberek mint a 67%-os válaszoló remélem elkerülnek itt, mert csak helyet foglalt az irása de haszna nem volt....

Jogosan esik szarul, hogy a férjem nem köszöntött fel anyák napján a 7 hónapos fiúnk nevében? Vagy csak túlreagálom?

Tudta, hogy ez nekem fontos. Sőt, még virágosnál is volt, mert persze anyósomnak vett virágot...

Legjobb válasz: Nagyon jól tud esni ,ha a párunk a gyermekkel együtt felköszönt ilyenkor bennünket. Lehetséges,hogy a férjed nem is hallott ilyesmirõl,hogy az apuka a gyermekkel együtt köszönti ilyenkor az anyukát...és figyelmetlen volt,ha tudtára dtad,hogy rosszul eett a dolog,akkor jövõre másként fogja csinálni figyelembe véve,hogy nekd ez mennyire fontos . Az én férjem úgy jött haza az ovis kisfiammal,hogy szedtek egy mezei csokrot,a férjem mondta a verset és kaptam egy karkötõt amit állítólag a kisfiam készített ,én meg sírtam,mert annyira nagyon jól esett!

Nekem azért esett az idei nemfelköszöntés szarul, mert eddig viszont felköszöntött, egyszer a babánkkal a karján, egyszer a tipegõvel.Azóta megszületett a második baba is, többször szóltam, hogy ne felejtse el felhívni az anyját, végignézte ahogy én készülõdök az anyukámnak meg a nagyimnak, erre engem nem köszönt fel a gyerekekkel. Hú, nagyon rosszul esett.
Nagyon jól tud esni , ha a párunk a gyermekkel együtt felköszönt ilyenkor bennünket. Lehetséges, hogy a férjed nem is hallott ilyesmirõl, hogy az apuka a gyermekkel együtt köszönti ilyenkor az anyukát...és figyelmetlen volt, ha tudtára dtad, hogy rosszul eett a dolog, akkor jövõre másként fogja csinálni figyelembe véve, hogy nekd ez mennyire fontos . Az én férjem úgy jött haza az ovis kisfiammal, hogy szedtek egy mezei csokrot, a férjem mondta a verset és kaptam egy karkötõt amit állítólag a kisfiam készített , én meg sírtam, mert annyira nagyon jól esett!
Jogos, de csak azért, mert ezekre a figyelmességekre a szülõnek kell megtanítani a gyereket. Nõnapra, anyák napjára pedig az apának.
Szerintem érthetõ hogy szarul esik, de ne nagyon vedd a szívedre, a férfiaknak nem ugyanolyan egyértelmûek ezek a dolgok, mint nekünk, mert õk túlságosan racionalisták. Valószínû úgy gondolta, hogy majd a fiad vesz virágot, ha elég idõs lesz hozzá:) De addig se aggódj, az oviban majd kapsz olyan anyák napi köszöntést, hogy csak csuda:) Addig meg isten éltessen téged anyák napján ( a fiad nevében:D) Tessék, mondjuk azt, hogy õ küldi: Anyukámat meglepem, de kicsi a tenyerem Nem fér bele annyi virág amennyire szeretem. Kis kezemmel mit adhatok? csak az egész világot; vagy tán, ami ennél is több, e néhány szál virágot.
Hát, ha az anyjának vett, neked meg nem, akkor nem elfelejtette, hanem nagyon figyelmetlen volt veled szemben. Jogos a haragod, de azért nem válóok.
Nekem furcsa, mert az én párom már akkor virággal köszöntött mikor még csak pocakos voltam a babánkkal. Nekem nagyon jól esett. Szerintem jogos, hogy rosszul esett. Ennyit igazán megérdemelnél mint anyuka. Egy szál virág, vagy bármi figyelmesség igazán nem nagy dolog, de bearanyozza a napot. Én pl Apák napjára egy szép idézetet nyomtattam színes papírra a gyerekek fényképével. A párom nagyon meghatódott.
Jogos a fájdalmad, de hidd el, sokan vagyunk ezzel így, sajna. Meg kell nevelni a férjeinket. Mondd el neki mindenképp, hogy ez neked fáj, hogy tanuljon belõle, és figyeljen oda erre. Arról nem is beszélve, hogy te a késõbbiekben sem taníthatod meg a kisfiadnak, hogy hogyan ünnepeljen meg téged, ez az apák dolga lenne, akárcsak a húsvéti locsolás.
Anno engem sem köszöntött fel, nem is vártam, mert nem õ a gyerekem. Anyák napja szerintem kicsit fel lett tuningolva, kb. mint a Valentin nap. Jó üzlet a virágosoknak. Nekem éppen elég, ha a 2 évesem átöleli a nyakamat, és puszit ad. Azt meg szokott szinte minden nap, egy anyának kell ennél több? :) ))
eszembe se jutna a barátnõmet felköszönteni anyák napján, nem anyaként nézek rá, még ha a baba nevében gondoltad is
Bennem ez fel sem merült, tavaly anyák napján pár hetes volt a lányunk, most egy éves múlt, de nekem eszembe se jutott ilyesmi. Bár mondjuk az fura, hogy anyósodnak meg vett virágot, az nõnap inkább. Ha tudta, hogy neked fontos, akkor joggal vagy mérges, amúgy nekem szokatlan a dolog. Szerintem így is sok pasi nehezen viseli, hogy van nõnap, anyák napja, de férfinap nincs és az apák napja se túl erõsen van a köztudatban.
Egyre szánalmasabbak vagytok ...
Igen? És akkor még mindig kérdezem, a virágtól több és jobb a férjed? Ha én leírnám hogy az én párom, ha virágra nem is, de mikre is gondol valószínûleg nem szólalnál meg többet ez ügyben. Csak én nem vagyok ennyire, hogy is fogalmazzam, inkább nem is mondok semmit, csak annyit hogy én nem dörgölnék ilyet mások orra alá.
45-nek: Ugyan 36-os vagyok, de nyilván rám gondoltál:) Te ezt írtad: "Az én férjem nem egy nagy virágvásárló apa pedig néha nekem is jól esne. ...Megbecsül szeret, nekem ez sokkal többet ér, mint anyák napján egy csokor, vagy kávé az ágyba." Az én férjem meg még erre is gondol pluszban - ezért több, jobb. Szerencsém van, õ jobb, mint az átlag. Ez persze nem jelenti azt, hogy a tiéd rossz, csak annyit jelent, hogy az enyém jobb. Ennyi:D
Szerintem meg baromira nevetséges hogy elvileg felnõtt értelmes emberek ilyeneken összevesznek, engem kicsit sem érdekel ha lepontoztok, mert leírom nálunk hogy volt, inkább nevetek, hogy ennyire lesüllyednek felnõtt emberek hogy a másikat szidják, és rosszindulatú megjegyzésekkel dobálóznak.Az ünnepeknek meg van a maga szépsége, ezt nem azt jelenti, hogy az ember elvárja hogy ajándékot kapjon, de jól esik a másiknak, és ettõl még nem felszínes a kapcsolat mert az ember gondol a párjára, és azt hiszem, hogy akinek nem csak az ünnepekkor fontos a másik az az igazi szeretet, de ettõl még fel lehet köszönteni a másikat. komolyan nem értem értelmes emberek hogyan süllyednek idáig, ráadásul anyukák, hogy minden témában majdnem ölik egymást, és azt gondolják csak az a jó ahogy Õk gondolják, és csinálják.
Egyáltalán nem arról van szó hogy a lelkem mélyén annyira szerettem volna, nekem teljesen más a felfogásom az életrõl, a szeretetrõl, a fontos dolgokról, számomra az ilyenek felszínes külsõségek. Az igazán fontos, kritikus helyzetekben mutatkozik meg hogy a másik ember mennyire áll melletted, hogy van-e igazán "tartalma" a kapcsolatnak. És ezt nem a virágcsokrok meg bonbonok meg évfordulók mutatják meg, ezért nem rugózom soha ilyesmin. Az olyan nõk akik azzal dicsekszenek hogy nekik milyen egy áldott, példátlanul jó ember a férjük mert vett nekik virágot anyák napjára és ezzel már többet ér a kapcsolatuk másokénál az valószínûleg nagyon felszínes életet él. De az is igaz hogy pont azoknál akik így kirakatba rakják a tökéletes nagy szerelmüket, azoknál van otthon zárt ajtók mögött a legtöbb gond.
az óvónõnek úgymond munkahelyi kötelessége, de okos vagy!
Milyen sárdobálás lett megint ebbõl az egyszerû kérdésbõl... Sajnos. Én az egyik korábbi válaszomban egyetértettem veled. Nem lehet, hogy akik nem kaptak, és hivatalosan nem is várták el, azért olyan támadóak, mert a lelkük mélyén szerették volna, csak egyszerûbb így elrendezni magukban?:-)
37-es! Te honnan a büdös fenébõl veszed, hogy a te férjed több, mint az enyém, és jobban megbecsül téged, mint az enyém engem. Komolyan mondom, nem bírom már azt, ami itt megy..... boáááááá
szerintem jogos , hogy rosszul esett, pláne, hogy mondtad neki, hogy neked ez mennyire fontos!! egy 4és egy 1 évesem van, mindkettõtõl kaptam virágot, bár az apjuk vette!Pluszba annak ellenére , hogy az oviban már felköszöntött a nagyobbik!!És a mamák, és a keresztanyák is kaptak mindkettõjüktõl?mert szerintünk ez így helyes!És még a páromtól is kaptam pluszba anyák napjára, mert tudja mennyi mindent teszek a gyerekekért, és azt is tudja, hogy ez sokkal keményebb meló, mint ledolgozni 12-16 órát!!!Mi ebben a szemléletben neveljük õket!!És szerintem egy szál tulipán is megteszi, amit esetleg még a kertben is találni, nem az értéke számít, hanem maga a gesztus!!és ez az ami manapság sajna feledésbe merül!!!!!!
Ja és szerintem mond el neki, hogy mennyire rosszul esett!hogy neked pitypang is megtette volna, mert ezzel számodra kifejezi, hogy jó anyának tart! És elég szomorúnak tartom, hogy itt ebben mi anyák sem értünk egyet, lassan már errõl is lemondunk, mert ez a mi dolgunk, egyszerûen anyának lenni, és mind e mellett mosni , fõzni , takarítani, és persze a munkahelyen helyt állni!Nincs ezzel semmi gond, de azért az az egy szál virág a munkánk elismeréséért talán jól esne!!!Mert bizony anyának lenni nem könnyû meló, én még a szülések után is kaptam egy-egy nagy csokor rózsát, mert a párom bent volt a szüléseknél, és így köszönte meg, hogy megszültem a két kisfiunkat!
40-esnek - igen ettõl IS több, és jobb. És nem vagyunk egyformák, én büszke vagyok rá, hogy ilyen ember a társam - ha valaki úgy érzi, ettõl bármit is az orra alá dörgölök, az az õ baja. Ha meg a te férjed ilyen jó fej, akkor miért is nem vagy rá te is büszke? És miért szúrja a szemed, ha szerintem õ különb másoknál? Én is tudnék erre mit mondani, és még csak durva se lenne: savanyú a szõlõ... Úgyhogy én elköszönök, és továbbra is boldog vagyok, hogy ilyen szerencsém van a férjemmel. További szép napot mindenkinek:D
Nagyon sajnálom hogy ennyire buta vagy hogy nem tudod megérteni hogy nem irigyek vagyunk, nekünk más a felfogásunk az életrõl és ez nem jobb vagy nem rosszabb csak más. Én soha nem mondtam volna ilyet hogy más párja, élete rosszabb az enyémnél mert nem úgy élnek ahogy mi, nem mindenkinek ugyanaz a fontos. Tényleg nem tudod azt elképzelni hogy másnak nem hiányzik ami neked és csak te érzed magad olyan baromi szerencsésnek, ezt én pl nem osztom. A cinikus, ironikus megjegyzések meg csak tényleg fölöslegesen szítják tovább az indulatokat, rossz érzéseket. Abszolút értelmetlen vita ez az egész, nem is kellett volna idáig fajuljon ha csak egy pöppet el tudtál volna vonatkoztatni a saját kis világodtól és megértetted volna hogy mit miért írtam (írtunk). Nem kell mindent támadásnak venni, néha el is lehet gondolkozni a dolgokon. További szép napot!
Ja és az utolsó kommentedben megint másokat becsmérelsz, igazán nincs min csodálkoznod ha nem váltasz ki szimpátiát...
Összefogunk?? Nem vagy te kissé paranoiás? Képzeld el, egymástól teljesen függetlenül vagyunk ugyanazon a véleményen, milyen érdekes. Tudod azért vagy elég butácska (szándékosan nem írok már primitívet) mert nem érted a miérteket. Szerintem nagyon jól kivehetõ a soraimból miért nem túl intelligens dolog a fölösleges dicsekvés, de ha ezt nem érzed akkor nem is fogod érteni soha. Sajna ez van. Ezt pedig ne vedd támadásnak, te indítottál egy igencsak bicskanyitogató komment-tel amiben mások fölé helyezted a férjedet teljesen alap nélkül. Tudod azt szokták mondani hogy akinek igazán lenne mire felvágni az van annyira intelligens hogy nem teszi.
Mert volt közben más dolgom is, ennyire egyszerû:) Nem mindenki teheti meg, hogy egész nap itt kotlik, és olyanok is vannak, akiket ez nem is elégít ki. Persze nem vagyunk egyformák:)
Amúgy emlékeztetlek, hogy egyszer már elköszöntél....mégis itt vagy:DDDD
Irritálsz minden szavaddal, ennyi, de fel nem háborodok.
Igazad van, "don't feed the troll"! Nem szokásom idiótákkal vitatkozni mert ugyebár nem akarok lesüllyedni a szintjükre hogy legyõzzenek a rutinjukkal!:D
Hagyjad, hadd játssza a primitívet a 44-eske! Hadd higgye, hogy az õ férje a legtutibb, a mienk pedig rosszabb. Nem mindegy végül is, mit gondol? A lényeg, hogy mi csendben boldogok vagyunk, õ pedig csak hangoztassa a nagy heppijét....de inkább nem gonoszkodom. Szép napot!
Hát te nem vagy észnél ennél a résznél... Vagy direkt játszod a primitívet? Már nem tudom eldönteni komolyan. Attól hogy nem kérkedik valaki még lehet büszke a másikra, de miért is kell ezt kirakatba tenni? Hogy mások is lássák milyen f*sza az életünk és milyen heppik vagyunk? Ez elég primkó szokás ne haragudj. És ha nem bántalak meg akkor ez a szõlõ nekem most nagyon nem savanyú, a te életedre aztán biztos nem vagyok irigy, igazán sajnálom.
Engem sem köszöntött fel a párom a 9hónapos lányom nevében.Túléltem, és nem is vártam el, majd a lányom felköszönt amikor ovis lesz, mert õ a gyerekem, nem az apja.Sõt, nálunk apum sem köszöntötte fel anyámat az én nevemben, hanem amikor ovis lettem akkor én csináltam kis tárgyakat anyák napjára.nálunk ebbõl sosem volt gond, ezt inkább , manapság fújják fel így.
A kérdező hozzászólása: Nem hiszem, hogy bárkit is letámadtam volna. Engem támadtak le jópáran. Igen, az én családomban így volt szokás, apu is köszöntötte velünk anyut amikor még kicsik voltunk. Most, hogy én is anya lettem, azt gondoltam, ez nekem is "jár". És nem a virágról van szó. Ha a kertben lévõ pitypangot behozták volna, annak is örültem volna. És nem hõzöngök, tényleg azért tettem fel a kérdést, hogy túlreagálom-e. És mivel megbeszéltük elõre, hogy nekem fontos ez a dolog, és a férjem is belátta, szarul esett, hogy végül mégse. És még mindig mindenkinek köszönöm a válaszokat! Ja, és nem vagyok passzív agresszív :)
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Az elõbb még azt írtad, hogy sajnálod, hogy ilyenekkel nyaggatom, most meg, hogy mondjam neki el, hogy szarul esett? Most akkor melyik is? Mint már írtam, megbeszéltük elõre, hogy felköszöntenek majd, nem is a virágról van szó egyébként. Utólag már minek ugráljak? És igen, kaptam virágot nõnapra.
Nehéz kérdés. Szerintem a pasik, egyáltalán nem érzik azt hogy ez nekünk milyen fontos. A gyerek a szülõktõl tanulja majd meg a szokásokat, névnap, karácsony akármi, hogy kinek mit hogyan illik "adni", szerintem még pici az a baba, hogy értse mirõl van szó, a férjed meg nem akart tudatosan megbántani, neki te nem az anyja vagy hanem a felesége, és ez így van rendjén. Gyakran ha szülõk leszünk el felejtünk hogy férfi és nõ is vagyunk nem csak anya meg apa, szerintem ne bánkódj ezen, ha nagyobb lesz a gyerek akkor már érdemes lesz ezzel foglalkozni, most még nem kell nézd el nekik :) .
A kérdező hozzászólása: ja, és a házasságommal semmi probléma, de ehhez semmi közöd!
A kérdező hozzászólása: Ó, bocsánat, hogy felmertem tenni egy kérdést. Benne is volt a kérdésben, hogy "Vagy túlreagálom?" Baj, hogy kíváncsi vagyok mások véleményére, baj hogy nekem valami szarul esik? És képzeld, a férjemnek fogalma sincs róla, hogy végülis ez mennyire esett nekem szarul, mert egy rohadt szót nem mondtam ezzel kapcsolatban neki, nem basztattam, nem vontam kérdõre. És nem is fogom, ez már így alakult, tökmindegy.
Én nem csináltam ebbõl nagy ügyet. Amikor ovis lesz a fiad, akkor úgyis mindent bepótol majd:)
A kérdező hozzászólása: Utolsónak: szerintem ne csodálkozz, hogy 0%-kal értékeltek. Azt megértem, hogy valakinek nem fontos az anyák napja, de hogy ne nézz 1 picit sem anyaként arra a nõre, aki szült neked egy gyereket, az nekem is furcsa... Utolsó elõtti, neked én zöld kezet nyomtam, nem tudom, akik lepontoztak, miért. Egyébként köszönöm a válaszokat MINDENKINEK!!!!!
A 3-as hozzászóló vagyok és csak annyit szeretnék megtudni, vajon miért lettem lepontozva? A gondolatom melyik része nem tetszett nektek?
Nyugi, az én férjem is elfelejtette, pedig irtó pedáns ilyen téren mindig, sokszor meglep ezzel-azzal! Egész nap szomorkodtam, de vártam, annyit mondtam a Miért? kérdésre, hogy este elmondom. Aztán este elsírtam magam, és õ akkor kapott észbe, eszébe sem jutott, hogy egy ilyen pici baba esetében is "kellhet". A vége az lett, hogy õ is sírt, nagyon szégyellte magát. Nem haragszom rá persze, csak jól esett volna egy szál virág. Jövõre már nem lesz ilyen feledékeny, egy jó pár napig vajra lehet most majd kenni. :-)
Én ezt komolyan nem értem, nekem eszembe se jutott volna ilyet elvárni... Komolyan, amíg ezen az oldalon nem olvastam ezt a gyerek nevében való felköszöntést anyák napján addig nem is ismertem a jelenséget. Majd vesz a gyerekem nekem virágot ha elég idõs lesz és úgy gondolja, de addig nem kell a nevében venni...
Na itt a probléma, hogy õ nem is tudja, hogy megbántott. Pedig ha neked ez annyira fontos, akkor tudnia kell róla!!! Ha a szõnyeg alá söpröd a problémákat, azzal csak rontasz a helyzeten. 1 év múlva ugyanez lesz... Ha nõnapra kaptál virágot, akkor az szép. Az anyák napján az is nagy dolog, ha egy férfinek eszébe jut a saját anyja és visz neki virágot. Én se kaptam soha a férjemtõl anyák napjára virágot, kapok a gyerekeimtõl az ovis ünnepségeken.
Komolyan ennyi ostoba, korlátolt és önzõ ember él ebben az országban. Anyák napja. Nem az anyáD napja !!! Aki tiszteli a nõben az anyát és van a családjában akit köszönthet, legalább gesztus értékûen tegye meg, nem is kell vásárolni , elég egy ölelés, vagy egy reggeli KV az ágyba , legyen az anyukája vagy akár a felesége , sõt a leány testvére. Egy friss apuka aki így gondolja!
Anyáknapja, vagyis mindenkié, aki édesanya, nem pedig csak a férj anyukájáé, mivel a felesége is anyuka, és mivel a pici gyerektõl még nem várható el, hogy tudja, hogy milyen nap van, mit ünnepelünk, mit szokás ilyenkor csinálni, így nyilván elvárható az apukától, hogy erre õ figyeljen oda, õ tanítsa meg a gyereknek és addig amíg a gyerek pici hozzá, addig õ köszöntse fel a feleségét a gyerek nevében. Hiszen neki szülte a gyermeküket, általa lett édesanya, ennyit igazán megérdemel a felesége. Nem a virágon van a hangsúly, elég egy kedves gesztus. Nem értem azokat, akik azt írják, hogy õk nem várják el a férjüktõl, mert ez nem az õ dolga, mégis, akkor kié?
Nekem az anyáknapi köszöntés a dupla adag jégkrém volt apósoméknál:) mert anya vagyok. Slusz. A csemetéim ugyan úgy adták ezen a napon is a puszit, mint máskor, ugyan olyan rosszak is voltak. A felhajtás elég az oviskor kezdetén:) (Az én anyumnál jöv héten lesz anyáknapozás)
50%-osnak: "Megbecsül szeret, nekem ez sokkal többet ér, mint anyák napján egy csokor, vagy kávé az ágyba." Engem is megbecsül, és szeret a férjem, de õ akkor több, mint a tiéd, mert kapok kávét az ágyba, és nem felejtkezik el az anyák napjáról sem. Errõl ennyit. Nem igazán értem, hogy neked miért fáj, ha valaki többet kap a párjától, mint te. Ezért le kell szólni? Vannak ilyen emberek és olyanok. Az én férjem ilyen, neki a rengeteg munkája mellett más is eszébe jut, a megbecsülésen és a szereteten túl - a tiéd meg nem ilyen, õ nem lép túl. Én jobban örülök az enyémnek, mert tartalmasabb a kapcsolatom vele.
Szerintem igen is fontosak az ilyen napok, és hogy felköszöntsük egymást. Nem arról van szó, hogy ajándékot várok, egy kedves szó is elég. Ettõl függetlenül minden nap szeretjük egymást!!!! Én is fel fogom köszönteni apák napján:)
most azért pontoztatok le, mert leírtam hogy a férjem köszöntött és hogy szerintünk Anyák napja az minden anyára vonatkozik nem csak a sajátunkra? ennyi rosszindulatú, és beszûkölt látáskörû embert...
Én is sokat dolgozom a családomért és úgy gondolom anyák napján kicsit több odafigyelés belefér, a kettõ nem zárja ki egymást. Ezt az üzenetet azoknak szántam akik azt írják "minek köszöntsem nem az anyám hanem a feleségem" - vagy barátnõm vagy mit is írt pl. Tehát egy kis figyelmesség nem jelenti hogy az év többi részében nem vagyok felelõs család apa...nem tudom nálatok hogy megy , és ezt hogy sikerült összehoznod magadban ...
De sok itt a rosszindulatú ember!!! Miért nem lehet kicsit pozitívan állni a dolgokhoz?! Mi a párommal felköszöntjük egymást anyák, apák napján, mert együtt lettünk szülõk, szeretjük egymást, és jó érzés ezt így kifejezni. Szegény kérdezõ nem gyémánt nyakéket kért, csak egy kis figyelmességet! Ne legyen ez már akkora bûn! (Hajrá, lepontozók! Húzzatok bele! Én attól még jól alszok, hogy veszettül nyomkodjátok a piros kezeket!) ;-)))
Kedves friss apuka! Az én férjem nem egy nagy virágvásárló apa (3 gyerekünk van) pedig néha nekem is jól esne. Sokat dolgozik, mindent megtesz a családjáért, értünk, és eszembe se jutna ezért piszkálni. Megbecsül szeret, nekem ez sokkal többet ér, mint anyák napján egy csokor, vagy kávé az ágyba.
Nem tudom igazából, nekem tavaly adott a párom egy kis gyöngyvirágcsokrot, ekkor jöttem ki a fiunkkal a kórházból, azt mondta a kisfiunk nevében kapom, mert Anyák napja van ami nem anyánk napja, vagyis aki anyuka azt ünnepeljük.Férjem tegnap sokat kedveskedett nekem, mondta kisfiunknak, hogy ma van anyáknapja, kisfiam 1 éves.Én pl fel szoktam köszönteni anyukám, mamám, mamám testvérét és anyukám nõvérét is, egy-egy szál virággal, mert mindannyian anyukák, és mindegyiküknek sokat köszönhetek.
A kérdező hozzászólása: Persze, nem válóok, de én mondtam neki elõre, hogy szeretném, ha a fiammal felköszöntenének. Végülis ez életem elsõ anyák napja anyaként. Mondta is hogy rendben, csak szóljak neki mindennap mert el fogja felejteni. Aztán mégse történt semmi. :( Most meg úgy érzem, hogy szar anyának tart, mintha nem érdemeltem volna meg.

Hogy írják azt angolul h "boldog anyák napját a csodálatos anyukáitoknak"?

FONTOS!

Legjobb válasz: Happy Mother's day to your wonderfull mothers.

Happy Mother's day to your wonderfull mothers.
*wonderful
Get Well Soon!
A kérdező hozzászólása: tényleg:) köszönöm :) )
A kérdező hozzászólása: köszönöm :) azt is megtudjátok mondani azt h mondjuk h "jobbulást" v "gyógyulj meg"? :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)


Szerintem nyugodtan:) Biztos örülni fog Neki, h gondoltál rá.
Nyugodtan. Sõt javaslom. Van ennek a szónak egy nyelvtani értelmezése is: Anyák napja, tehát az anyáké. Nem Anyám Napja, hanem Az Anyák Napja. Én például felköszöntöttem szívem azon hölgyét, aki nekem már nem szült gyereket, de egyébként édesanya, megtisztelvén Õt ezért a feladatvállalásért, életútért.
Jócskán megkéstél a válasszal. Az anyák napja nem az ANYÁM napja, hanem az ANYÁKÉ általában.
Persze, hogy koszontheted! Sot, ha tenyleg ennyire "annyi mindent tett ertem", ahogy hangsulyozod, akkor nem kell megvarni, hogy valamilyen unnep legyen, hogy meglepd egy bonbonnal vagy viraggal. Csak ugy :) S.
Nem, semmikeppen.
A kérdező hozzászólása: Köszöntöttem, és nagyon meghatódott, õszintén. Tényleg nagyon sokat tett értem. :)
rossz kategóriában van a kérdés
Boldog anyák napját, és két puszi ennyi! Amúgy tényleg rossz kategória.
Anyák napján a suliban van, , hány éves az anya? .) lehet hogy jó helyen van a kérdés !
1. "adók"?? Adót ne adjál neki, az egyszer biztos, van bõven abból... 2. Rossz a kategória 3. 13 évesen az iskolában van anyák napja? Utoljára óvodában hallottam ilyenrõl... 4. Adj neki két puszit, szedj virágot, készíts reggelit, köszöntsd fel...

Anyukák nektek hogy esne, ha a gyermeketek Anyák napján az apja új párját is köszöntené?

Legjobb válasz: Olvastam az adott kérdést,és abban semmiféle felháborítót nem találtam,hiszen mondta a kislány,hogy tudja,hogy nem az anyja de õt is nagyon szereti. Anyaként egyébként biztos belesajdult volna a szívem (de nem rendeztem volna jelenetet,mint az az édesanya) megpróbálnék örülni,hogy az exem új nõje nem egy mostoha aki utálja a gyerekemet (sajnos ismerettségi körben inkább erre van példa)

Olvastam az adott kérdést, és abban semmiféle felháborítót nem találtam, hiszen mondta a kislány, hogy tudja, hogy nem az anyja de õt is nagyon szereti. Anyaként egyébként biztos belesajdult volna a szívem (de nem rendeztem volna jelenetet, mint az az édesanya) megpróbálnék örülni, hogy az exem új nõje nem egy mostoha aki utálja a gyerekemet (sajnos ismerettségi körben inkább erre van példa)
Én kétségbeesnék, hogy mit rontottam el ennyire, hogy a gyerekemben másik nõvel alakult ki a kötõdés annyira, hogy anyának tekinti..
Van két gyerekem és a férjem elõzõ házasságából kéthetente hétvégén itt van még egy gyerek. Anyák napján a gyerek nálunk volt és mondta, hogy nagyon boldog anyák napját, ha ez felköszöntés, akkor igen, felköszöntött a nem saját gyerekem, ha nem, akkor nem. Nem a férjem mondta neki, hanem már napok óta be volt zsongva, hogy anyák napja lesz. Mesélte, hogy mit csinált az anyukájának ajándékba. Örült az anyák napjának. Én nem kaptam ajándékot, nem is vártam el, nem errõl szól az anyák napja. Fordított helyzetben anyák napján a gyermekemmel szeretnék lenni, és ha azt mondaná, hogy fel akarja köszönteni, ám legyen, de biztos én sem örülnék neki magam miatt, de örülnék, hogy amikor a gyermekem nem velem van, hanem az apjával, akkor is gondoskodnak róla nem csak fizikailag, de lelkileg is. Szóval, vegyes érzelmek, de mi az, ami a mai világban fekete és fehér.
Nagyon rosszul esne, ha én vagyok az édesanyja, ne egy másik nõt köszöntsön anyák napján. Köszöntheti névnapján szültésnapján, ha szereti, de ezen a napon ne!
Hát szerintem magától nem jutna ilyen eszébe, csak ha "fölköszöntetik" vele, hiszen a másik nõ nem az anyja... miért köszöntené akkor anyák napján? Nem így mûködik egy gyereklogika?
Lehet, hogy rosszul esne, de elfogadnám, és nem tenném szóvá. Õt biztos barátilag szereti, téged meg az anyjaként.
A biológiai anyaság egy dolog. Persze értem én, te szülted, a te véred, te szenvedtél vele... de a gyerek apsektusából ez természetes. Most köszöntötte azt is, aki - mint az elõttem szólók is említették - érte megy, aki fõz rá, stb. Nyilván szar érzés, ha tudjuk, nem vagyunk pótolhatatlanok, de amint sikerül a gyermeked szemszögébõl tekinteni a dologra, szerintem elfogadóbb leszel.
Fájna, nagyon, de megérteném és inkább örülnék, hogy szeretik egymást. Fordított helyzetben is azt érezném helyénvalónak, ha apák napján az én új páromat is köszöntené ilyen esetben.
Hát nem tudom a körülményeket, lehet, hogy õ neveli, lehet, hogy jár érte az oviba vagy más módon részlegesen átveszi a szülõi teendõket. Alapból nyilván borzasztóan rosszul esne, hogy nemcsak a férjem, most már a gyerekem is.... De ez az egész helyzet, hogy elvált szülõk meg új párok, predesztinálja az összes résztvevõt egy csomó fájdalmas dologra :( nemcsak az anyát, mindenkit, a gyereket is.
Azzal kezdem, hogy nem voltam még ilyen helyzetben, tehát csak azt írom, amit gondolok. Én szeretném ilyenkor nem negatívan érezni magam, hanem azt nézni, hogy a gyerek szereti az apja új párját és ez végülis jó, fõleg, ha viszont szeretik. Persze nyilván azért sok függ a körülményektõl, hogy került képbe az új nõ, mert például ha a férj miatta hagyta el a családját, akkor nehéz örülni ennek meg úgy egyáltalán a másik nõnek.
Nem orulnek neki. Nagyon nem!!
kiakadnék
Nekem fájna.. Az anyja én vagyok az apja új párjára ne tekintsen anyaként.. Jelenetet nem rendeznék de engem kiborítana az eset..
Szerintem örülj neki, hogy nem fél tõle és ezek szerint õt is szereti.
Én nem olvastam ilyen kérdést, és nálunk nincs ilyen "helyzet", de a barátnõm anyukája jelenetet rendezett, amikor köszöntötte a lánya és az unokája, amiért a "mostohát" is köszöntötték.
Az nem az anyja úgyhogy szerintem nem kéne õt is megköszönteni...

Csak engem nem köszönt fel a párom - a gyermekeim apja - semmilyen alkalomkor, így ma sem - anyák napján sem?

Mit gondoljak? Mit gondoltok err?l?

Legjobb válasz: Mondani mondhatja hogy szeret, érezni meg te érzed hogy nem igazán! Mondani bármit könnyû, bizonyítsa tettekkel! Az én kisfiam még csak a pocakban volt mikor a férjemtõl rózsát kaptam Anyák napjára!

Mondani mondhatja hogy szeret, érezni meg te érzed hogy nem igazán! Mondani bármit könnyû, bizonyítsa tettekkel! Az én kisfiam még csak a pocakban volt mikor a férjemtõl rózsát kaptam Anyák napjára!
Épp most vagyok magamba roskadva. Bocsi, elfelejtettem. De bezzeg reggel azt hangoztatta, hogy holnap megyek anyuhoz megköszönteni. Soha semmi nem esett még ilyen szarul. Szabályosan fáj a szívem. Soha nem csinált még ilyet. Ezzel úgy érzem minõsített, mint anyát.
Ezekkel gondolom akkor is tisztában voltál, mikor gyereket vállaltál vele. Akkor minek...? És a pasik tényleg csak az egyenes beszédbõl értenek. Mondd el neki, ha eddig nem tetted.
Anyák napján miért kéne? Nem az anyja vagy. A többi alkalmon nem tudom mit értesz, nõnap, szülinap? Az tényleg nem túl kedves, én szóvá tenném. Szerencsére a párom nem ilyen.
A kérdező hozzászólása: Igazatok van, húsvétkor nem locsolt meg, csak elég ideges vagyok és már össze-vissza írok, miközben a két gyerekkel is én foglalkozom, miközben õ netezik. Nekem csak szoptatás alatt van idõm ideülni.
A kérdező hozzászólása: Lassan azt sem tudom, hogy mikor milyen szokások vannak, hisz nem köszönt fel soha.
Ne idegeskedj és ne haragudj, de azért kérdeztem vissza 2x is, mert nem értettem miért kell nõnapon locsolkodni. Az én férjem sem csinál sem házimunkát és a kislányunknál is csak annyit, hogy elviszi sétálni és ha kell felöltözteti, de ennyi. Nem rakja tisztába, nem fürdeti, csak ha nagyon muszáj akkor eteti meg, mindig azzal jön, hogy a kislányom dolgait én tudom jól elvégezni, igaza van. Minden rám hárul, de már megszoktam.
A kérdező hozzászólása: Húsvétkor csináltam egy csomó hímestojást és volt ünnepi ebéd is.
Épp ma kértem meg - újra - a férjem, hogy figyeljen jobban oda erre, mert én sem lettem felköszöntve. Van egy 2 éves Fiúnk, jó lenne, ha látná a példát. Locsolni is csak "erõszakkal" locsolt meg. Tavaly elejtettem neki, hogy idén 30 éves leszek és jól esne, ha szervezne egy meglepi bulit nekem. (Én szerveztem a húgának, az apjának, látta az én családomban is.) Hát majd kiderül, hogy mi lesz belõle. Sztem semmi... Szóval átérzem a helyzeted, Kedves Kérdezõ.
Üljetek le, beszéljétek meg!NE hagy annyiban, mert ha neked ez rossz, akkor tudnia kell róla, és mondd addig, míg meg nem érti! Amúgy az én családomban egyszerûen nem szokás megünnepelni különösebben ezeket az ünnepeket.Szülinapra általában nem igazán kap senki semmit, azt meg nem is tudnánk, hogy nõnap van, ha nem mondanák a TV-be:) De beszélj vele, ha annyiba hagyod, akkor félõ, hogy eltávolodtok egymástól.
Hát csatlakozom az én kedves férjem sem köszöntött meg anyák napján, nem locsolt meg húsvétkor és a névnapomon is megkérdezte hogy:-ma tartod???hozzá teszem 1x van egy éveben de nem baj!!Van egy 3éves kisfiúnk!Én is padlón vagyok már nagyon már mindennel!!Sokat sírok is emaitt, szinte csak én vagyok a gyermekünkkel!:(( Hát jól beválasztottam én is ugy látom!:((
Nõnapkor nem locsolt meg?Hol laktok?Húsvétkor mi a szokás felétek?Mert nálunk(Bp.)akkor szokás locsolni.
Hol laktok? Nálunk húsvétkor van locsolás, nõnapon nem, de még nem is hallottam ilyenrõl! Ezt vele kellene megbeszélned, mert én, ha valami nem tetszik nekem, megmondom neki és változtatunk.
A kérdező hozzászólása: Nõnapkor nem locsolt meg. Minden alkalommal mondtam neki, hogy mennyire fáj ez. Szülinapom áprilisban volt, tudta, mert mondtam neki idén. Gyerekek elõtt csak-csak kaptam tõle ajándékot, de az 1. terhességem óta (bõ 3 éve) semmit, de semmit. Idén már én sem köszöntöttem fel névnapján, de elõtte minden alkalommal igen.
háát akkor nem könnyü eset a párod..! amíg udvarolt nem volt ilyen?? Ha a szóból nem ért, akkor mutasd meg neki ezt az oldalt a kérdéseddel, hátha akkor észbe kap, hogy ez tényleg nagyon fontos neked, és mindenki veled ért egyet. mert ez tényleg nem normális dolog, hogy soha semmikor nem köszönt fel.
Amúgy ma engem sem köszöntött fel, de minek is, hiszen nem vagyok az anyja, majd a lányom ha olyan idõs lesz felköszönt!
A legtöbb férfi ilyen, szólni kell nekik elõre hogy mikor van a szülinap, névnap, nõnap stb.. Mondjuk a férjem nem ilyen, de ha egy közeli családtagnak lesz valamilye szólni kell neki elõre. Én mindig szólok neki elõre, hogy mi mikor lesz, így nincs veszekedés stb. De lehet nektek is így kellene, vagy megbeszélni vele, hogy ez neked mennyire nem esik jól. Amúgy nõnapon nem szokás locsolni!
És mikor még nem voltak gyerekek akkor is ezt csinálta?
A kérdező hozzászólása: Szerintem anyák napján a kisfiával, aki 2, 5 éves, szép gesztus lenne, ha felköszöntenének, ha megtanítaná a kisfiúnknak ezt a szép napot. Kislányunk még picike. Nõnapkor sem locsolt meg. Szülinapomat sem tudja, hogy mikor van. Karácsonykor fát sem akart venni. Nagy csalódás ez nekem. Minden alkalomkor kifejeztem a fájdalmamat. És azt mondja, hogy szeret. Pénz is lenne egy szál virágra, még egy csokorra is.
miért nem mondjátok el neki, hogy ez nektek mennyire rosszul esik..!
Engem sem, tök szomorú :( Nem az hiányzik, hogy tõle nem kapok semmit, hanem az, hogy a fiainknak neki kellene megtanítani az ilyen dolgokat! Most komolyan, én tanítsam meg a fiúknak, hogy nõnapkor illik felköszönteni a nõket és anyák napján az anyákat???? Bezzeg húsvétkor elvitte õket 4 helyre is, de gondolom csak a pénz miatt, mert engem és a szegény anyámat nem locsolták ám meg, csak azokat, akikrõl tudta, hogy tõlük pénzt fognak kapni... Szánalmas ez az egész :((((( Jaj, én nem akarok ilyen pénzsóvár embereket nevelni a gyerekeimbõl, akik számára az ünnepek csak a zabálásról és a pénzrõl szólnak!

Ti fel szoktátok köszönteni a nagymamát anyák napján?

Legjobb válasz: Felköszöntöttem régen, de ma már sajnos egyik nagymamám sem él már..

Felköszöntöttem régen, de ma már sajnos egyik nagymamám sem él már..
Igen ! Kapott tõlem virágot ! :)
Igen Ma este munka után megyek is hozzá, viszek virágot. Nem tudja, hogy megyek, meglepi lesz :)
Én felköszöntöm. Nagyon jó viszonyban vagyunk az egyetlen élõ nagymamámmal, szinte a második otthonom volt nála. De ahány ház, annyi szokás.
Igen
Legutóbb mikor nem köszöntöttem fel utólag kifejezte, hogy kicsit megsértettem ezzel. Nem emlékszem, hogy az utóbbi pár évben valamikor is felköszöntöttem volna, de kicsi koromban mindig eljött az iskolai anyáknapi mûsorra, úgyhogy gondolhattam volna, hogy szeretné. Nekem valahogy nem volt ez olyan egyértelmû, szüleim köszöntötték a saját szüleiket, én meg az én anyukámat. De ezen túl fel fogom köszönteni, mert már tudom, hogy fontos neki.
Mi felköszöntöttük :)
Természetesen. :)
Igen, most voltunk nála.
igen fel.
Igen, vettem neki viragot. + anyumnak es keresztanyumnak is.
Régen mindig felköszöntöttem, de most már 7 éve nincs erre lehetõségem :( A temetõbe szívesen kimennék csak az õ kívánsága volt hogy a szülõhelyén legyen eltemetve ahol a többi családtagját temették el, és mivel 250 km-ert kell utazzak autóval így sajnos erre így nincs lehetõségem. Pedig nagyon közel álltam a nagymamámhoz, nagyapám néha leutazik oda és visz neki virágot, mert a sógora a mamám egyetlen élõ testvéréhez szokott menni látogatóba aki nagyapám munkatársa volt hosszú évekig. Az apai nagymamámat sosem ismertem, fiatalon halt meg amikor apám öccse született, csak egy olyan képem van róla ami még 25 éves korában készült és 26 évesen halt meg.
Sajnos, csak a sírjukra tudtam ma virágot vinni. Elutaztam a közeli városba, ott vannak eltemetve.
Természetesen. Alap.

Anyák napján hogy tudom tiszta szívből köszönteni anyukám, ha mostanában nagyon megrendült benne a hitem, és haragszom is rá?

Szeretném elnyomni az érzést de nem megy

Legjobb válasz: Ha tiszta szívbõl akkor tedd bele azt is amit írtál,h haragszol rá, de ne szó szerint! Ilyenre gondoltam: Tudom,h mostanában nem alakult minden tökéletesen, de mindig is szeretni foglak. Vagy valami hasonlót.

Ha tiszta szívbõl akkor tedd bele azt is amit írtál, h haragszol rá, de ne szó szerint! Ilyenre gondoltam: Tudom, h mostanában nem alakult minden tökéletesen, de mindig is szeretni foglak. Vagy valami hasonlót.
Én nem tervezem felköszönteni anyámat, mert nem szolgált rá, hogy anyaként tekintsek rá.
Én évek óta nem szívbõl köszöntöm, megtörte a férjemmel szembeni viselkedése a szeretetemet, mondd neki isten éltessen sokáig és adj egy szál rózsát.
Vegyél neki egy csokor virágot, vagy egy szál valamit, és add át neki sablonmondattal és tudd le magadban is ennyivel az egészet. Megköszöntötted, de ez nem befolyásolja azt, hogy valamiért haragszol rá és valamiért megrendült a hited benne (nyílván tett érte aktívan, azaz az õ hibája). Ha nem akarsz álszenteskedni, akkor ne köszöntsd fel.
bocs, hogy így rákérdezek, de te nem az a kérdezõ vagy, aki nemrég jött rá, hogy az anyja prosti lett Ausztriában?

Keresztanyákat is kell köszönteni anyák napján? És a dédiket?

Nekem nincs édesanyám, keresztanyám is csak papíron. Soha nem látogatott. De a lányomnak van keresztanyja, aki szereti, jó barátnőm. Vigyen neki valamit? (Eddig pici volt, nem tartottunk anyák napját, de már nagyobbacska.) És a dédinek vigyünk valamit? Mit szokás ilyenkor adni?

Legjobb válasz: Nekem is csak papíron van keresztanyám:) Viszont keresztfiam mindig felköszönt. Szerintem ez amúgy családfüggõ, mert ismerek olyat ahol nem szokás. Nagymamát/dédit szoktak ilyenkor köszönteni.

Nekem is csak papíron van keresztanyám:) Viszont keresztfiam mindig felköszönt. Szerintem ez amúgy családfüggõ, mert ismerek olyat ahol nem szokás. Nagymamát/dédit szoktak ilyenkor köszönteni.
Én közeli hozzátartozó vagyok (bátyám lányának vagyok a keresztanyja), minden héten találkozunk, rendszeresen tartom a kontaktot a keresztlányommal, de még soha nem köszöntöttek. Bevallom, kicsit rosszl esik, mert nekem anno állandóan köszönteni kellett a keresztanyámat, pedig jóformán le sem kaksizott. (évi 2x ha találkoztunk, pedig itt lakik a szomszéd városban, most, már végképp nem találkozunk) Úgyhogy nekem jól esne, ha mondjuk egy rajzot+ egy köszöntést kapnék, fõleg, hogy tényleg foglalkozom vele. De ugye ez sem az õ sara, inkább a szüleié. Szóval szerintem valami aprósággal lepjétek meg õket, biztos jól fog nekik esni.
Ja, de köszöntsétek fel a keresztanyát is! Jól tud esni:)
Én a keresztfiamtól mindig egy saját készítésû rajzot kapok. A tesóm megsúgta, hogy az idein már üzenet is lesz :) Ennél több nem is kell, ilyen ajándéknak szerintem mindenki örül!
Nálunk nem szokás a keresztanyákat is köszönteni. Csak anya, nagyi, dédi. Nálunk dédi sincs, nagyiból is csak egy.
A kérdező hozzászólása: Nálunk nincs nagyi, mindkettõ meghalt még 20 évvel a lányunk születése elõtt. Dédi van egy, keresztanya és anya. Engem nem fognak köszönteni, ez biztos.
Nálunk csak az anyukánkat szokás. De ha gondolod, a dédinek vihettek valami apróságot közösen, mondjuk egy szép kis cserepes virágot, amit gondozgathat, biztos jólesik neki. A keresztanyát... nem tudom, én még senkitõl nem hallottam, hogy felköszöntené, egyedül ezen az oldalon olvastam ilyet. Szerintem nem fontos, de ha akarjátok, ennek sincs akadálya.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!