Találatok a következő kifejezésre: Antibiotikumtol lehet baja (4 db)

Kismamik, Anyukák! Lehet baja a picimnek az antibiotikumtól? Szedett valaki és nem lett baj?

20 hetes vagyok és 2 hete megfázással küzdöttem amit kikezeltem citromos-mézes hársfa teával,de a torokfájásra semmi nem segített.Tegnap a háziorvos írt fel antibiotikumot,mert nagyon csúnya a torkom(Amoxicillint).A n?gyógyász is meger?sített benne,hogy ilyenkor szedni kell.Más is volt így?

Legjobb válasz: Szia, én is 20 hetes voltam,amikor nagyon csúnyán begyulladt a mandulám és én is elõször a házi gyógymódokat próbálgattam ki, sajnos nem segített csak az antibiotikum ért valamit, nekem Augmentint írtak fel. A babádnak nem lesz semmi baja az antibiotikumtól, az biztos, viszont jó, hogy elmentél dokihoz, mert ha esetleg lázas lettél volna az már árthatott volna neki. (szép, egészséges 5 és fél hónapos kislány anyukája)

Szia, én is 20 hetes voltam, amikor nagyon csúnyán begyulladt a mandulám és én is elõször a házi gyógymódokat próbálgattam ki, sajnos nem segített csak az antibiotikum ért valamit, nekem Augmentint írtak fel. A babádnak nem lesz semmi baja az antibiotikumtól, az biztos, viszont jó, hogy elmentél dokihoz, mert ha esetleg lázas lettél volna az már árthatott volna neki. (szép, egészséges 5 és fél hónapos kislány anyukája)
ja, látom, te 20, de lényegileg mindegy. Minden trimeszterre megvannak a szedhetõ antib.-ok.
Szia! Éppen most értem vissza a dokitól... Nekem torokfájásra Maripent adott, és javasolta az Aszpirin-t vagy az Aszpirin plus C-t. Na, ez utóbbiakat viszont a patikában nem ajánlották. Ha a nõdokid is megerõsítette, szerintem szedheted, elvégre már két hete húzódik ez a csúnya megfázás. Nehogy tüdõgyulladás vagy komolyabb legyen belõle. Egyébként sem jó betegnek lenni, de kismamaként kész tortúra az egész. :(
Szia! Én is kb 3-4hete hagytam abba az augmentin szedését, nekem tüszös mandula gyulladásom volt. A legnagyobbat kaptam, asszem 1gramosat, de nem biztos, a doboza már nincs meg. Azt olvastam én is a betegtájékoztatóba, hogy nem lehet szedni kismamáknak, de a legtöbb antibiotikumra ez van írva. Én két nap alatt rendbe jöttem amúgy. Igaz a torkom tovább fájt egy picit, de szépen leszedte a tüszõket, már semmi bajom. Voltunk 4D múlthéten a kislányunk él és virul, ott is azt mondták, hogy nagyobb baj lett volna ha nem szedem. :) Boldog babavárást kívánok!
Semmi baj nem lesz. Én felfázás miatt szedtem 3X a terhesség alatt antib.-ot, egyre erõsebbeket, de a hatóanyag a lényeg, nem is annyira a gramm, és megvannak a terhesség alatt is szedhetõ gyógyszerek, és neked ilyet írtak, szóval, ne aggódj! Az a veszélyes, ha nincs kezelve vmi gyulladás a szervezetedben!! Ja, én is 18 hetes voltam, amikor az elsõ kört beszedtem. :) A babám makk egészséges.
Elsõ babánál 37, 2. babánál a 19-20. héten kellett szednem. Nem lett semmi baj belõle :)

Antibiotikumtol lehet e baja a babának, ha igen mi, és mikor vesszik ésszre?

Legjobb válasz: Szerintem nem. A sok ezer gyógyszer közül csak 41, ami komolyabb fejlõdési rendellenességet okoz, az antibiotikum pedig nem tartozik közéjük. A gyógyszerek amúgy sem olyan veszélyesek, mint ahogy a kismamák közt elterjedt. Sok esetben többet ártunk azzal, ha nem szedjük be. Én pl. terhességem elején, amíg meg nem tudtam hogy babás vagyok, Frontint szedtem pánikbetegségre. De azért mindenképpen keress fel egy orvost, márcsak a magad megnyugtatása miatt! Boldog Babavárást! 18 hetes kismama

Szerintem nem. A sok ezer gyógyszer közül csak 41, ami komolyabb fejlõdési rendellenességet okoz, az antibiotikum pedig nem tartozik közéjük. A gyógyszerek amúgy sem olyan veszélyesek, mint ahogy a kismamák közt elterjedt. Sok esetben többet ártunk azzal, ha nem szedjük be. Én pl. terhességem elején, amíg meg nem tudtam hogy babás vagyok, Frontint szedtem pánikbetegségre. De azért mindenképpen keress fel egy orvost, márcsak a magad megnyugtatása miatt! Boldog Babavárást! 18 hetes kismama
Én a terhességem elsõ heteiben (akkor még nem tudtam, hogy terhes vagyok) 3 hétig szedtem antibiotikumot, és a babámnak semmi baja nem lett. Gyönyörû és egészséges babám született.
Én is szedtem antibiotikumot, semmi baj sem történt!Ne izgulj!Egy kezeletlen betegség sokkal többet árt a babának, mint a gyógyszer.Egyébként mi a bajod és hány hetes vagy?
A kérdező hozzászólása: 5-6hetes és a vesémel volt gond arra ettem supraxot, cedaxot, most meg fájt a torkom arra maripen extrát, ami sajnos nem mult el fáj továbbra is, és félek mert januárban is kezdödöt hogy hiába ettem a gyogyszert fájt a torkom, és a baba 10hetesen elhalt,
Ne izguljál, a gyógyszerektõl nem lehet baj.Mindenképpen kezeljék a mandulád és szüntessék meg a gyulladást.Az a legfontosabb.Nincs véletlenül krónikus mandullagyulladásod?Nekem az volt, bár nagyon nehezen jöttek rá, végül ki kellett venni a mandulámat.Azóta nagyon jól vagyok.Mutasd meg a torkod gégésznek is szerintem!
A kérdező hozzászólása: aza az igazság nincs mandulám a torkom fáj meg az piros, mindig
Ne aggódj én is szedtem gyógyszert a terhesség elején mert a fogam begyulladt és 3x-ra dagadt a fejem. Muszáj volt a doki szerint nincs semmi baj 17 hetes kismama!

40 hetesen hüvelygombám lett antibiotikumtól, nyákdugó távozott már távozott. Baja lehet a picinek?

Legjobb válasz: Hát annyi idõ alatt míg várhatóan megszülsz már nemigen lesz baja. De azért majd szólj az orvosnak.

Hát annyi idõ alatt míg várhatóan megszülsz már nemigen lesz baja. De azért majd szólj az orvosnak.
Mindenképp jelezd az orvosnak, mert szülés közben érintkezik azért ezzel a pici.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm gyors válaszaitokat, még régen olvastam, hogy szájpenésze lehet a kicsinek tõle.Remélem nagyobb baja nem lehet.Kellemes estét!
Szemgyulladása is lehetne tõle, de ezeket automatikusan kezelik, rögtön szülés után, szó nélkül. De mindenképpen szólj a dokinak!


5-6hetes terhes vagyok már megettem 1dbz supraxot, 1dbz cedaxot, ezeket a vesémre, 1dbz maripen extrát a torkomra, lehet e baja a sok antibiotikumtol a babának?

Legjobb válasz: Szerintem ezt orvostól kellene megkérdezned, de szerintem nem. A sok ezer gyógyszer közül csak 41, asmi komolyabb fejlõdési rendellenességet okoz. A gyógyszerek amúgy sem olyan veszélyesek, mint ahogy a kismamák közt elterjedt. Sok esetben többet ártunk azzal, ha nem szedjük be. Én pl. 4 hetes koromig, amíg meg nem tudtam hogy babás vagyok, Frontint szedtem pánikbetegségre. Az elsõ 4 hétben nem jutnak el a babához a gyógyszerek. De azért mindenképpen keress fel egy orvost, márcsak a magad megnyugtatása miatt! Boldog Babavárást! 18 hetes kismama

Szerintem ezt orvostól kellene megkérdezned, de szerintem nem. A sok ezer gyógyszer közül csak 41, asmi komolyabb fejlõdési rendellenességet okoz. A gyógyszerek amúgy sem olyan veszélyesek, mint ahogy a kismamák közt elterjedt. Sok esetben többet ártunk azzal, ha nem szedjük be. Én pl. 4 hetes koromig, amíg meg nem tudtam hogy babás vagyok, Frontint szedtem pánikbetegségre. Az elsõ 4 hétben nem jutnak el a babához a gyógyszerek. De azért mindenképpen keress fel egy orvost, márcsak a magad megnyugtatása miatt! Boldog Babavárást! 18 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: köszönöm a megnyugtato választ, de azért félek mert igaz nem irtam le az elöbb hogy januárban elhalt már egy babam 10 hetesen torokgyulladásom volt akkor is és most is az van, ráadásul megettem ezt a sok antibiotikumot és félek nagyon hogy elhal megint vagy fejlödési rendelenesége lesz,
Elsõ válaszóló vagyok!Ne félj!A szteroidnál errösebb gyógyszer nincs földön!Ha szteroid mellet engedték, hogy ismimnek babája legyen akkor nefélj!Nekem is meghalt már 1 babucim:(9 hete terhessen halt el, nekem is nehéz, de már mózog a babóm érzem õt.Ha jó minden lesz az ultrahangon akkor minden renben lesz"AKI MER AZ NYER"!DRUKKOLOK NEKED!ÜDV.Zsuzsa


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!