Találatok a következő kifejezésre: Antibiotikumot kell nem (45 db)

Szívbetegségem van és ha beteg vagyok akkor nem gyógyszert hanem antibiotikumot kell szedjek. De miért?

Mármint miért antibiotikumot kell? Miért nem jó a sima gyógyszer?

Legjobb válasz: Az antibiotikum is gyógyszer! Nem gondolod hogy az orvos tudja hogy miért rendelt azt? Nekem õsszel fájt a viszerem és az orvos mondta hogy a viszér gyógyszerbõl kétszerannyit szedjek egy hétig és ha nem múlik el menjek vissza.Nem múlt el visszamentem és írt antibiotikumot és szépen elmúlt a gyulladás.

Az antibiotikum is gyógyszer! Nem gondolod hogy az orvos tudja hogy miért rendelt azt? Nekem õsszel fájt a viszerem és az orvos mondta hogy a viszér gyógyszerbõl kétszerannyit szedjek egy hétig és ha nem múlik el menjek vissza.Nem múlt el visszamentem és írt antibiotikumot és szépen elmúlt a gyulladás.
Azért adnak antibiotikumot, mert nagyobb bizonyos billentyû betegségnél a szívbelhártya gyulladás veszélye. A lényeg az, ha a baktériumok "száguldoznak " a vérpályában és eljutnak ugye a keringés során a szívüregébe, ott például a lazább billentyûre / mitralis prolapsus /elõbb kitapadnak, mint a normális áramlási viszonyok mellett. Ezt megakadályozandó javasolt az antibiotikum. De foghúzásnál is, egyéb véres beavatkozásnál is ajánlott már elõtte és utána is. Gondolom a gondozási papírodon ez áll: endocarditis profilaxis javasolt. Ez jelenti azt , amit fent leírtam.

Kevés a tejem. Antibiotikumot kell szednem. Elapad a maradék tejem? Kell fejni vagy inkább ne? Nem fogok már szoptatni.

Legjobb válasz: Antibiotikummellett is lehet szoptatni,hamondtadadokinakolyat írt fel! Én 3 éve folyamatosan szoptatok, 4* szedtem antibiotikumot,ebbõl egyszer a szopimellett terhes is voltam! ÉS tej annyi van amennyit ababa kiszív,szóval ha mindenéhség jelre cicre teszed hamar beáll a kereslet kínálat!

Antibiotikummellett is lehet szoptatni, hamondtadadokinakolyat írt fel! Én 3 éve folyamatosan szoptatok, 4* szedtem antibiotikumot, ebbõl egyszer a szopimellett terhes is voltam! ÉS tej annyi van amennyit ababa kiszív, szóval ha mindenéhség jelre cicre teszed hamar beáll a kereslet kínálat!
Antibiotikumos tejjet ne fej :)
Jah de látom már, ha fejjed naponta nem apad el, de meg van rá az esély mivel a fejõ nem úgy szívja mint a baba.

Kedvesemnek bakteriális fertőzés miatt antibiotikumot kell szednie, nem szoptathat tovább, 9 hónaposak vagyunk: Hogyan mivel öntsek belé erőt? Teljesen összetört.

Legjobb válasz: Milyen antibiotikumot szed?Én is nem rég szedtem elõször augmentint majd sumamedet.Megkérdeztem a gyerek orvosunkat és lehet vele szoptatni.Nem lesz semmi baja a kicsinek.Ha ez megnyugtat én 11napig szedtem és végig szoptattam.A kicsi nem kapta el a betegséget.csak azért mondják,hogy nem lehet szoptatni,mert nem akarnak felelõsséget vállalni.Remélem tudtam segiteni.

Milyen antibiotikumot szed?Én is nem rég szedtem elõször augmentint majd sumamedet.Megkérdeztem a gyerek orvosunkat és lehet vele szoptatni.Nem lesz semmi baja a kicsinek.Ha ez megnyugtat én 11napig szedtem és végig szoptattam.A kicsi nem kapta el a betegséget.csak azért mondják, hogy nem lehet szoptatni, mert nem akarnak felelõsséget vállalni.Remélem tudtam segiteni.
Én is kaptam szülés után a kórházban antibiotikumot )augmentint), mert belázasodtam, de attól még ugyanúgy szoptathattam.
Szoptathat. Ki mondta, hogy nem? abba ne hagyja! Mondd meg neki!
A fiam 7 hónapos volt és sajnos tüszõsmandulagyulladásom lett Maripent szedtem 7 napig és szoptattam mellette. Semmi baja nem lett a gyereknek. A Kismama újságban hátul vannak kül. telefonszámok, és van egy ahol meg tudják mondani, miket lehet szedni szoptatás/terhesség alatt, valami tanácsató- érdemes lenne felhívnotok esetleg.
Elõzõ vagyok. Ezt találtam az újságban: Teratológiai Tanácsadó- 80/200-339 Igaz a várandósság alatti gyógyszerszedést írja, de átha mondanak valami okosat. Jobbulást!
en mar a korhazban antibiotikumot szedtem, de attol szoptathattam.
21:38-as vagyok. Még ezt találtam nektek: http://www.babanet.hu/publ/gyogyszereslaktacio.htm
Szerintem, ha nem akar antibiotikum mellett szoptatni, akkor fejjen amíg szedi a gyógyszert, és ha már nem kell szednie, akkor megint tud majd szoptatni, nem marad el a tej.

Hogyha antibiotikumot kell szednem, akkor nem ihatok alkoholt?

Még egy korsó sört sem?

Legjobb válasz: A férjem amikor antibiotikumot szedett reggeli gyógyszerbevétel után este ivott egy kis vörös bort és nem lett semmi baja.

A férjem amikor antibiotikumot szedett reggeli gyógyszerbevétel után este ivott egy kis vörös bort és nem lett semmi baja.
Bizonyos antiotikumok (pl. metronidazol) esetén tilos. Más fajtánál el kell olvasni a betegtájékoztatót, van-e erre utalás.
A kérdező hozzászólása: augmentinrõl van szó. köszönöm a segítségeket!

Kis medencei gyulladásra klion gyógyszert és antibiotikumot kell szednem! Megtartható egy korai terhesség? 4 hetes! Uh még nem látszik!

Volt valaki hasonló helyzetben?

Legjobb válasz: A Clion kúp,ugye? Én úgy tudom,hogy az elsõ 3 hónapban nem szabad használni. Sõt,hogy õszinte legyek én nagy valószínûséggel ettõl vetéltem el néhány éve... Az antibiotikum ugyanaz.Ha a gyógyszer valami lórúgás,a korai terhesség felszívódhat tõle. Hát nem tudom,az orvos mit mondott? Biztosan babás vagy?

A Clion kúp, ugye? Én úgy tudom, hogy az elsõ 3 hónapban nem szabad használni. Sõt, hogy õszinte legyek én nagy valószínûséggel ettõl vetéltem el néhány éve... Az antibiotikum ugyanaz.Ha a gyógyszer valami lórúgás, a korai terhesség felszívódhat tõle. Hát nem tudom, az orvos mit mondott? Biztosan babás vagy?
Én tavaly augusztusban vesztettem el emiatt a gyógyszerek miatt a babámat.:(( Ha egy mód van rá ne szedd, keress valami homeos szert, patikában segítenek neked.
Szerintem nem lesz baj!
A kérdező hozzászólása: Jah és mindkét betegtájékoztatóban megnéztem milyen hatóanyagok ütik egymást és nem volt semmi egyezés. Olvastam itt pár kérdésben, hogy volt már erre példa de nem lettek terhesek. Remélem én sem :S

Antibiotikumot kell szednem, nem okoz gondot ha pont most esem teherbe?

Babát szeretnénk,dolgozunk az ugyon de elkapott ez a fránya influenza,antibiotikumot kell szednem.25-étol szedem,azóta voltunk párszor egyutt.Tegyuk fel ha pont most sikerult teherbe esnem(amit csak 10-után fogok megtudni)nem okoz gondot a gyógyszer,nem lehet baj?

Legjobb válasz: Szerintem nem fog gondot okozni. Nem akarok keserû lenni, de ha jönnie kell a babának, akkor ugyis jönni fog. Ha a gyógyszer vagy az influenza miatt esetleg mégsem leszel babás, arra is foghato. Ha babás leszel, nem hiszem, hogy ártana a kicsinek! Fel a fejjel! Próbálkozzatok, kívánom hogy sikerüljön!

Szerintem nem fog gondot okozni. Nem akarok keserû lenni, de ha jönnie kell a babának, akkor ugyis jönni fog. Ha a gyógyszer vagy az influenza miatt esetleg mégsem leszel babás, arra is foghato. Ha babás leszel, nem hiszem, hogy ártana a kicsinek! Fel a fejjel! Próbálkozzatok, kívánom hogy sikerüljön!
A kérdező hozzászólása: Koszonom szépen, legszivesebben már most nem szedném tovább de ramatyul vagyok , így nem látom értelmét nem beszedni, , remélem ha eljon az ido a szervezetem tudni fogja mi a teendo...
A vírus maga nem árt a babának, csak a láz 38-38, 5 felett. Ha most ártasz a babának, úgysem sikerül megtapadnia, sõt valószínûleg eleve nem is eshetsz teherbe, ha a szervezeted beteg. A peteérés is csúszhat, sõt el is maradhat. Az antibiotikumot pedig ha lehet, kerüld, és inkább homeopátiás gyógyszerekkel, gyógynövényekkel kúráld magad.
Én is hasonló helyzetben vagyok mint te. Sajna a mai naptól vesemedencegyulladásra antibiotikumot kell szednem. Kb. 2 héten keresztül homeopát szerekkel, gyógyitalokkal, gyógyteákkal kúráltam a hólyaghurutot, és a gyulladás felcsúszott a veséimre. Keddig betegállomány:( Mi is szeretnénk gyereket, igazán ettõl a hónaptól vagyunk a dolgon. Én is próbálom úgy felfogni, ha a sejt érzi, hogy most nem egészséges a szitu, szerintem nem tapad meg. Próbálom ezzel vigasztalni magam. Viszont arra ügyelj, hogy az antibiotikum mellé szedj vmit a bélflórákra is, nagyon tönkre tehetik az antibiotikumok a gyomrod. Én ma még csak 1 szemet vettem be, de máris rossz a gyomrom...
Tudom, hogy nem könnyû várni, de én mindenképpen azt javasolnám, hogy várjatok. Az antibiotikumok nem tesznek jót a gyomornak, stb, hát még babának. A szervezeted tudni fogja, hogy mi a jó neki. Én is jártam hasonló cipõben és a láz miatt is, meg a gyógyszerek miatt is inkább vártunk a babaprojekttel. Hidd el, sokkal jobb, ha Te is egészséges vagy, amikor megfogan. És betegen még a szex sem ajánlott, fõleg ha lázas vagy. De ezt ti tudjátok. Remélem, hogy hamarosan felépülsz és sikerül amit szeretnél. Én szurkolok nektek...
azt még elfelejtettem írni, hogy influenzára miért is szedsz antibiotikumot? Az antibiotikum gyulladásra, bakteriális fertõzésre "megoldás", az influenza pedig vírus. Én is voltam influenzás, de csak lázcsillapítót szedtem, és gyógynövény alapú köptetõt. Vigyázz! Az orvosok már minden nyavalyára antibiotikumot írnak fel. Ez akkor derült ki számomra, mikor a háziorvosom felírt egy 4ezer Ft-os lórúgást, mert valami a bal hüvelykujjam körme alá ment. Sajna kiváltottam, de nem szedtem be. És tudod mi hozta helyre? Paradicsomba dugtam, és leszívta a gyulladást!!!
A kérdező hozzászólása: Koszi, nem jó a vérképem, gyulladás van a véremben, asztmás is vagyok így az én esetemben nehezebb kikúrálni az ilyen fránya nyavajákat-SAJNOS...
azt olvastam valahol, ha a fogantatás körül a kismama olyasmit szed ami ártana a magzatnak, vagy meg sem tapad, vagy nagyon korán el is megy.Az antibiotikum, attól függ milyen, nagyon erõs, reméljük most nem tapad meg neked , és mielõbb meggyógyulsz.Jobbulást!
Ha valóban gyulladás van a szervezetedben valószínûleg tényleg nem lesz peteérésed sem, és egészen biztosan nem marad meg akkor sem, ha van peteérés. Az Alkotó jól alkotta meg a nõi testet (is)...:)

Tisztelt Főorvos Úr! Szeretném megkérdezni mit tanácsol: nagyon sűrűn vizelnem kell és csípő, égő érzésem van. Azt hittem felfáztam és antibiotikumot kaptam. Nem használt, majd újból előjöttek a problémák. Ebből gondolom, hogy más oka lehet a tüneteimnek.

Tisztelt Főorvos Úr! Szeretném megkérdezni mit tanácsol: nagyon sűrűn vizelnem kell és csípő, égő érzésem van. Azt hittem felfáztam és antibiotikumot kaptam. Nem használt, majd újból előjöttek a problémák. Ebből gondolom, hogy más oka lehet a tüneteimnek. Én 70 éves vagyok. Előre is köszönöm segítségét.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Vizsgálat nélkül sajnos nem tudom megállapítani a panaszok pontos okát. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Vizsgálat nélkül sajnos nem tudom megállapítani a panaszok pontos okát. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

2 napja percenként kell vizelni, a vizelet színe normális és nagyon fáj a hasam alja. Kaptam antibiotikumot, de nem javult a problémám.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Ha a tünetek nem javulnak, akkor mielőbbi kontroll javasolt. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Ha a tünetek nem javulnak, akkor mielőbbi kontroll javasolt. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Főorvos Úr! Szeretném megkérdezni mit tanácsol: nagyon sűrűn vizelnem kell és csípő, égő érzésem van. Azt hittem felfáztam és antibiotikumot kaptam. Nem használt, majd újból előjöttek a problémák. Ebből gondolom, hogy más oka lehet a tüneteimnek.

Tisztelt Főorvos Úr! Szeretném megkérdezni mit tanácsol: nagyon sűrűn vizelnem kell és csípő, égő érzésem van. Azt hittem felfáztam és antibiotikumot kaptam. Nem használt, majd újból előjöttek a problémák. Ebből gondolom, hogy más oka lehet a tüneteimnek. Én 70 éves vagyok. Előre is köszönöm segítségét.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Vizsgálat nélkül sajnos nem tudom megállapítani a panaszok pontos okát. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Vizsgálat nélkül sajnos nem tudom megállapítani a panaszok pontos okát. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!