Találatok a következő kifejezésre: Antibiotikumot kell mert (10 db)

Fogamzásgátlót szedek. Betegség miatt több mint egy hétig antibiotikumot kell használnom. Ha abbahagyom az antibiotikum szedését, mert már meggyúgyultam, akkor kell még egy darabig kiegészítő védekezés?

Azt tudom, hogy kell kiegészít? védekezés miközben antibiotikumokat használok, de ebben az id?ben nem is szándékozom lefeküdni a párommal. ( Csak ha meggyógyultam).

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy gyógyszeres kezelés illetve utána még 7 napig szükséges kiegészítõ védekezés.

Én úgy tudom, hogy gyógyszeres kezelés illetve utána még 7 napig szükséges kiegészítõ védekezés.
Ha nem írja a betegtájékoztató, minimum 1 hét! Ha írja, annak megfelelõen járj el!

Tegnap belázasodtam, 39fokos lett. Tápszert is kap a babám, mert kevés tejem, de szeretném, ha az a kicsi is megmaradna. Antibiotikumot kell szednem, a doki azt mondta lehet szoptatni, de a betegtájékoztatóba az van írva, hogy átjut az anyatejbe?

Amit felírt lázcsillapítót, azt se szabad szopi alatt. Tegnap óta nem adtam tejet neki, fejem, de félek elapad, így is alig van: 30-40 ml szopizik, a többi tápszer (120-150 ml).

Legjobb válasz: Szia! Szerintem ha az orvos azt mondta, hogy lehet szoptatni, akor szoptass. Nekem is sajnos annak idejen kellett szednem antibiotikumot, meg terhesen is, mindketszer Augmentint kaptam. Lazcsillapitara pedig Algopyrint kaptam. Jobbulast!

Szia! Szerintem ha az orvos azt mondta, hogy lehet szoptatni, akor szoptass. Nekem is sajnos annak idejen kellett szednem antibiotikumot, meg terhesen is, mindketszer Augmentint kaptam. Lazcsillapitara pedig Algopyrint kaptam. Jobbulast!
Szóval csak akkor szoptass, ha lejjebb ment a lázad, 38, 5 fölött tényleg nem szabad. (Nekem egyébként nem akart hatni a lázcsillapító, úgyhogy keresztborogatást csináltam magamon: jobb kéz - bal láb, és fordítva - pár órán keresztül, és lejjebb ment utána a lázam. Próba, cseresznye, hátha.) (B)
Lázcsillapítót pl. Paramaxot, Algopyrint lehet. Antibiotikumra pedig mindegyikre ráírják, hogy átjut az anyatejbe (egyébként olyan kis mennyiség az, hogy nem lesz tõle semmi baja a picidnek, én is szedtem, mert mellgyulladásom volt, Rulidot írtak fel - ráadásul penicillin érzékeny vagyok, ezért csak ezt lehetett). Fejd, és fejd, és fejd, amennyit csak bírsz. Sok folyadékot igyál, de ne szoptass, mert 38, 5 fölött nem szabad. Jobbulást! :fejsimi (B)
A kérdező hozzászólása: Köszi jól vagyok, de a tejem majdnem oda lett, vagy oda van? Szegény babám kínlódik, szívja az üres cicit, de muszáj, mert a mellszívó nem stimulálja úgy, mint õ.
Hogy vagy? Remélem, azóta már lement a lázad! (B)
Szia! nekem is volt magas lázam, 39, 3 °C, de nekem még a szoptatás elején, mert begyulladtak a melleim. Panadolt és Algopyrint ajánlottak az orvosok. És nekem is azt mondták, hogy szoptathatok. Nálad mondjuk az a gond, hogy így is kevés a tejed. Igyál sok folyadékot, szoptass, de ha nem akarsz, akkor gyakran fejd le a tejcsit. Én még langyos vízzel zuhanyoztam naponta többször. Egyébként nekem az orvosom azt mondta, hogy most már a gyógyszerek nagy részére ráírják, hogy terhesség alatt és szoptatásnál nem lehet szedni, csupán óvatosságból, hogy így védjék magukat a gyógyszergyárak. Szóval, ha az orvosod kiírta és azt mondta szedheted, akkor nyugodtan szedd és szoptass!
Szerintem ne nagyon puszilgasd, és vegyél biztonság kedvéért maszkot. Jobb a békesség. (B)
A kérdező hozzászólása: Egyébként arcüreg gyulladásom van. Babuci ugye nem kapja el?
A kérdező hozzászólása: Tegnap én is Algopyrint vettem be, egyet este 10 kor, majd éjfélkor még egyet, de reggelre is csak 38-ra vitte le. Most is 38 felett van, pedig vettem be megint. Akkor marad a fejés, amíg le nem szorítom a lázamat. :((
Szia! Várd meg míg leviszed a lázad és nyugodtan szopiztass! Sem a csillapítótól sem az antibiótól nem lessz semmi baja a babádnak. Én a Kalmópirint+ antibiót szedtem, amikor belázasodtam, több mint 1 hétig tartott és szopiztattam 3 óránként. Én adtam a babámnak napi 1 Normafloret, hogy nehogy fájjon a pocója (antibiótól), ha esetleg átmenne a tejjel..
Örülök, hogy jobban vagy. Azért ne add fel, tényleg sok folyadék, esetleg szoptatós tea, sok ciciztetés, sok fejés, masszírozgasd át elõtte mindig, és talán visszafordítható a termelés. :fejsimi (B)
igen, a kezelés alatt + egy hétig használjatok kiegészítõ védekezést is!
ezt a tájékoztatón is olvashatod, foggátlóén
igen igaz. nem is értem hogy ezt az alap dolgot hogy nem tudja az aki fogamzásgátlót szed, ha máshonnan nem akkor a gyógyszer betegtájékoztatójából. az antibiotikumos kúra ideje alatt végig és még utána egy héten át óvszert kell használni.

Antibiotikumot kell szednem, mert sajnos felfáztam. Kell-e használnom kiegészítő védekezést?

Az lenne most a problémám h.sajnos antibiotikumot kell szednem,m.sajnos felfáztam:((.yasminelle-t szedek már másfél éve és már az utolsó 2 szemnél járok a csomagba,és tegnap kezdtem el szedni az antibiotikumot.még 2 napig kell szednem.szerintetek kell most használnom kiegészít? védekezést?

Legjobb válasz: Igen, kell.

Igen, kell.
Az antibiotikumok csökkenthetik a fogamzásgátló hatását, ezért a Te estedben az antibiotikum szedésétõl kezdve ajánlatos óvszert használni. Ha az antibiotikum elfogy a gyógyszermentes napok alatt, akkor a következõ ciklus alatt már nem kell az óvszer, de ha az új ciklus alatt is szeded az antibiotikumot (akár ha csak 1-2 napig is!), akkor végig (!!) ajánlott az óvszer! ÜDv: dr. Szalai Krisztián

3 napos lázra kapott antibiotikumot a babátok? Honnan tudja a gyerekorvos a láz 2-3. napján, hogy kell a gyógyszer vagy nem, mert 3 napos lázra gyanakszik.

14 hónapos lányomnak átlag 39 fokos láza volt szombattól, a gyerekorvos hétf?n er?s antibiotikumot írt fel neki. Kedden már nem volt láza, mára csupa kiütés, szóval lehet, hogy mégis 3 napos láz volt.

Legjobb válasz: Szia nálunk hasonló volt. Belázasodott nagyon, kihívtuk az ügyeletet (karácsony) és éppen piros is volt kicsit a torka, ezért írtak neki egybõl antibiotikumot.Másnap is rettentõ magas volt a láza, aztán utána valamikor hirtelen eltûnt, tiszta kiütés lett. Akkor végre elértem a gyerekorvosunkat telefonon, mondtam, hogy mi a helyzet és, hogy a gyerek annyira utálja az antibiotikumot, sugárban hány tõle.Akkor válaszolta, hogy akkor hagyjam is csak abba, mert ez a herpesz vírus. Szóval szerintem már Neked sem kell adni.

Szia nálunk hasonló volt. Belázasodott nagyon, kihívtuk az ügyeletet (karácsony) és éppen piros is volt kicsit a torka, ezért írtak neki egybõl antibiotikumot.Másnap is rettentõ magas volt a láza, aztán utána valamikor hirtelen eltûnt, tiszta kiütés lett. Akkor végre elértem a gyerekorvosunkat telefonon, mondtam, hogy mi a helyzet és, hogy a gyerek annyira utálja az antibiotikumot, sugárban hány tõle.Akkor válaszolta, hogy akkor hagyjam is csak abba, mert ez a herpesz vírus. Szóval szerintem már Neked sem kell adni.
Ha elkezdted az antibiotikumot ne hagyd abba. Ártasz vele. Egy kúrát mindenképpen be kell szednie, ha elkezdi. Bocs az offért csak az 1. válaszra reagáltam.
Nekem 5 hós volt a babám amikor nem akart napokig enni semmit, már kikészültem, végül belázasodott, azonnal elvittem az orvoshoz és írt antibiotikumot. Másnap már nem volt baja, de kiütéses lett.Egy hét múlva az étvágya is helyrejött. HA adsz neki antibiotikumot, akkor vegyél hozzá Normafort, nekünk az nagyon jó volt.
Ja persze, ha rosszul van tõle, az más kérdés, de nem írtad, hogy kihányná, vagy más komoly mellékhatása lenne. (2.)
szia!Most esett át a fiam a 3napos lázon. Én csak lázcsillapítót adtam neki, 4 .napon tiszta kiütés volt, meg másnap is, azóta semmi baja. Ha nem muszály ne adj neki.

Tisztelt Doktor Úr! Egy hónapja szenvedek heveny hüvelygyulladásban. A nőgyógyászom írt fel nekem antibiotikumot, Zitrocin 500-as filmtablettát, de sajnos nem használt. A rákszűrésem negatív lett, csak nem adták ki, mert a nőgyógyásznak látni kell: “Vegye

Tisztelt Doktor Úr! Egy hónapja szenvedek heveny hüvelygyulladásban. A nőgyógyászom írt fel nekem antibiotikumot, Zitrocin 500-as filmtablettát, de sajnos nem használt. A rákszűrésem negatív lett, csak nem adták ki, mert a nőgyógyásznak látni kell: “Vegyes bkt., gyulladás, metaplasia, kezelés után ism.!” Csak május 27.-re kaptam időpontot! Vizeleti üledékvizsgálat pozitív lett. Bal oldali kismedencénél fáj lent. Azt szeretném kérdezni, hogy hüvelygyulladásra mit ajánlana nekem, hogy ne szenvedjek addig? Nagyon szépen köszönöm! Erika

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A kapott antibiotikum megfelelő a vizeletfertőzés kezelésére. Tekintettel arra, hogy az antibiotikumkezelés alatt felborulhat a hüvelyflóra egyensúlya is, mindenképpen ajánlom a Vitagyn C hüvelykrém alkalmazását is. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A kapott antibiotikum megfelelő a vizeletfertőzés kezelésére. Tekintettel arra, hogy az antibiotikumkezelés alatt felborulhat a hüvelyflóra egyensúlya is, mindenképpen ajánlom a Vitagyn C hüvelykrém alkalmazását is. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! Egy hónapja szenvedek heveny hüvelygyulladásban. A nőgyógyászom írt fel nekem antibiotikumot, Zitrocin 500-as filmtablettát, de sajnos nem használt. A rákszűrésem negatív lett, csak nem adták ki, mert a nőgyógyásznak látni kell: “Vegye

Tisztelt Doktor Úr! Egy hónapja szenvedek heveny hüvelygyulladásban. A nőgyógyászom írt fel nekem antibiotikumot, Zitrocin 500-as filmtablettát, de sajnos nem használt. A rákszűrésem negatív lett, csak nem adták ki, mert a nőgyógyásznak látni kell: “Vegyes bkt., gyulladás, metaplasia, kezelés után ism.!” Csak május 27.-re kaptam időpontot! Vizeleti üledékvizsgálat pozitív lett. Bal oldali kismedencénél fáj lent. Azt szeretném kérdezni, hogy hüvelygyulladásra mit ajánlana nekem, hogy ne szenvedjek addig? Nagyon szépen köszönöm! Erika

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A kapott antibiotikum megfelelő a vizeletfertőzés kezelésére. Tekintettel arra, hogy az antibiotikumkezelés alatt felborulhat a hüvelyflóra egyensúlya is, mindenképpen ajánlom a Vitagyn C hüvelykrém alkalmazását is. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A kapott antibiotikum megfelelő a vizeletfertőzés kezelésére. Tekintettel arra, hogy az antibiotikumkezelés alatt felborulhat a hüvelyflóra egyensúlya is, mindenképpen ajánlom a Vitagyn C hüvelykrém alkalmazását is. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Ha antibiotikumot szedek (zinnat), mert coli van a vizeletemben, nem próbálkozhatunk ugye? Ha befejeztem, akkor egyből mehet a bébiprojekt, vagy várni kell?

Legjobb válasz: Szia,én várnék most a babával ugy ahogy a kérdésedben irtad.Azt mondjuk nemtudom hogy az utolso adag után mennyi az a ido még a gyogyszer hat.

Szia, én várnék most a babával ugy ahogy a kérdésedben irtad.Azt mondjuk nemtudom hogy az utolso adag után mennyi az a ido még a gyogyszer hat.
Szia nem tudom ez idevág e, de nekem a terhesség alatt volt coli a vizeletemben, és nekem is zinnatot irtak ki, az nem ártalmas a magzatra nézve.
A kérdező hozzászólása: de mennyit kell várni? 1-2 hét kb?
semennyit. az elsõ hat hétben biokémiai kapcsolat nincs köztetek, így nem árt. antibiotikumot terhesség alatt is adnak. szedd nyugodtan, és próbálkozzatok nyugodtan. 22 hkm
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)

15 hónapos kisfiamnak szinte 2 hetente torokgyulladása van ez normális? És akkor mindig antibiotikum mire elfogy egy hét mulva újra orvoshoz kell mennünk mert megint lázas.

Legjobb válasz: Immunerõsítõt adnék neki. Egyébként nekem állandóan tüszõs mandulagyulladásom volt, mire kiderült, hogy vashiányos vagyok. Pótolták a vasat, a mandulám meg megúszta. :) Szerintem egy vérvétel nem ártana...

Immunerõsítõt adnék neki. Egyébként nekem állandóan tüszõs mandulagyulladásom volt, mire kiderült, hogy vashiányos vagyok. Pótolták a vasat, a mandulám meg megúszta. :) Szerintem egy vérvétel nem ártana...
Vérvétel kéne, ellenõriztetni kéne, hogy megfelelõ mértékûek-e a szervezetében az immunogének. Ha nem, azon könnyen lehet segíteni. Viszont, a folyamatos antibiotikum kúra csak odavág az immunrendszerének, az antibiotikum nem válogat, öli a jó, meg a rossz bacikat is, így gyengíti az immunrednszert. Errõl le kéne állni, és immunkúrára kéne fogni. Szerintem mihamarabb konzultálj a dokitokkal, ha Õ nem vevõ a témára, keress másikat. Mi lenne, ha még közösségben is lenne a gyermeked?
Az a sok antibiotikunk sem jó a kicsinek. Mindenképp immunerõsítõre lenne szüksége - és egy nagyon jó fül-orr gégészre.
A kérdező hozzászólása: Köszönöma hasznos tanácsokat
A kérdező hozzászólása: Szerintetek mennyi az eselye annak, h teherbe estem?
Én úgy tudom, és mikor ilyen helyzetben voltam én úgy csináltam, hogy míg szedtem az antibiotikumot addig is, meg utána még 1 hét gumi.
általában 7 nap szokott..sztem nincs sok esély rá h terhes vagy:) de ha nagyon parázol vegyél tesztet és kész.:)
A kérdező hozzászólása: Koszike :)
nekem a gyógyszerész azt mondta h 2 hét kell.
5 nap kevés. a kúra ideje plusz egy hét minimum de inkább az egész hónapban gumi kell.
Jah persze és akkor tulajdonképpen nem is olyan biztonságos a fogamzásgátló, használjunk mellé Pharmatexet, na meg kellene azért az óvszer is, biztos ami biztos, nameg nem árt ha megszakítunk is, és még így sem vagyunk 100%-on. Ugyan már. Semmi gond nem lesz, biztosan nem estél teherbe :)
Min. 1 hét kell, de attól függ, hogy hányadik héten szedted, mit és mennyi ideig. Az antibiotikumra rá van írva, ha befolyásolja a gyogyit. Egyébként ha én lennék ebben a helyzetben, biztos abban a hónapban gumiznék. Nem kamu, hogy így teherbe lehet esni. Barátnõmnek pont így született kisfia. Nem figyelt az antibiotikumra...
