Találatok a következő kifejezésre: Antibiotikumot írt a doki, de (3 db)

Antibiotikumot írt fel a doki, de mi van akkor ha esetleg ebben a hónapban sikrül a baba, akkor nem lesz egészséges az antibiotikumtól?

Legjobb válasz: ne aggódj! terhes vagy már? ha igen és szeded mellette az antibiotikumat, vannak olyan gyógyszerek amik szedhetõek terhesség esetén is. a másik, hogy ugyan az elsõ 12 hét fontos mert akkor alakul ki a baba minden testrésze, és ha valami kár éri a szervezetet akkor lehet probléma a babánélis, de mivel két hét a beágyazódá eleve abban a szakban nem történhet semmi.lehet nagyobb kárt teszel, ha nem veszed be a gyógyszert mert egy gyulladás kora terhességbe vetéléshez is vezethet.

ne aggódj! terhes vagy már? ha igen és szeded mellette az antibiotikumat, vannak olyan gyógyszerek amik szedhetõek terhesség esetén is. a másik, hogy ugyan az elsõ 12 hét fontos mert akkor alakul ki a baba minden testrésze, és ha valami kár éri a szervezetet akkor lehet probléma a babánélis, de mivel két hét a beágyazódá eleve abban a szakban nem történhet semmi.lehet nagyobb kárt teszel, ha nem veszed be a gyógyszert mert egy gyulladás kora terhességbe vetéléshez is vezethet.
Nem lesz baja ne aggódj!De azért olvasd el a betegtájékoztatót, és ha az van benn, h várandósság alatt nem tanácsolt, akkor beszélj a dokival.Amúgy sok esetben inkább a gyógyszert szedetik, mert nagyobb baj az, ha nem szedik.
Mindenképpen mondni kell az orvosnak, ha terhes vagy, bármit is ír fel, õ majd dönt. Az antibiotikumok magzatra gyakorolt hatása általban ismert, õ ennek függvényében dönt majd. Amúgy sok antibiotikum egyáltalán nem károsítja a magzatot, így jó lenne tudni, pontosan mit is írt fel.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat még nem biztos hogy van babó mert most vagyok középidõs, de a dokinak meg nem akartam mondani mert még nincs elvileg de gyakorlatilag lehet hogy van, majd két hét múlva kiderül, a fülemre irta fel. CIFRAN A NEVE
mit ír a tájékoztatója?
olvasd el a tájékoztatót, meg a patikában is konzultálj!
A kérdező hozzászólása: Szedhetõ-e a Suprax filmtabletta terhesség és szoptatás ideje alatt? Amennyiben a Ön terhes vagy szoptat, tájékoztassa orvosát és kérje ki tanácsát a gyógyszer szedése elõtt. A Suprax filmtabletta terhesség és szoptatás alatt csak az orvos kifejezett utasítására szedhetõ. A gyógyszer alkalmazása esetén a szoptatást fel kell függeszteni. ezt irja a tájékoztató
nõgyid írta ezt? mire szeded? én nem szedném, nagyon fontos? mással nem lehet kezelni?
Összesen 41 teratogén gyógyszer van több, mint 3000 között. Azaz csak 41 gyógyszer hathat károsan a magzatra. Antibiotikumok nincsenek közötte. Az orvos helyesen járt el. Ne aggódj! :-) A betegséged és az azzal együtt járó láz nagyobb kockázat, a láz ugyanis teratogén hatású. Általában sokkal több baj van aból, ha egy terhes nõ nem szedi a gyógyszereit, mint ha szedi.
én is azt mondom, hogyha a doki írta, és tudta, hogy babát vársz, akkor nyilván mérlegelte a kockázatokat és azt tartja jobbnak, ha beszeded, szerintem vedd be nyugodtan!
Szerintem is szedd inkább be, mert ha esetleg betegebb leszel és belázasodsz azzal nagyobb veszélybe sodrod a babát. Én tavaly elvetéltem, mert belázasodtam és sajnos vetéléshez vezetett. :(

Nincs más megoldás csak az antibiotikum? Már 4 napja lázas a kicsim (2 éves) pénteken elvittem dokihoz, de igazából semmit nem talált; piros volt a torka. Azonnal antibiotikumot írt fel.

Nem szívesen adom be neki, de ha nincs más gyógymód... Tegnap este nagyon levert volt, 39 volt a láza. De amikor nincs láza teljesen jól van. Nem értem!

Legjobb válasz: Antibigyót add be mindenképp, ha felírták. Bízz a gyerekorvosban, hátha ért a szakmájához :) Megjegyzem gondolkozz, ha te lázas vagy, elfekszel, mint a nagyalföld, utána meg ha lement a lázad, közel sem érzed magad annyira szarul a következõ lázasodásig... viszont ha rendbe jött a pici, nézz utána homeos cuccoknak, immunerõsítõknek, és inkább a megelõzésre koncentrálj...

Antibigyót add be mindenképp, ha felírták. Bízz a gyerekorvosban, hátha ért a szakmájához :) Megjegyzem gondolkozz, ha te lázas vagy, elfekszel, mint a nagyalföld, utána meg ha lement a lázad, közel sem érzed magad annyira szarul a következõ lázasodásig... viszont ha rendbe jött a pici, nézz utána homeos cuccoknak, immunerõsítõknek, és inkább a megelõzésre koncentrálj...
Szerintem ha mar 4. napja lazas es piros is a torka, akor mindenkepp kell az antibiotikum. Foleg, hogy az orvos is igy rendelte el. Jobbulast es boldog Karacsonyt!
Most add be neki, viszont ne hagyd hogy minden vacakra antibiotikumot írjon fel neki az orvos! Sok olyan gyerek-, illetve háziorvos van, aki nem írja fel ész nélkül, csak ha tényleg nagyon indokolt. Amíg nem az, megkerülik más gyógyszerekkel, köptetõvel, lázcsillapítóval stb. Lehet hogy nem fog szeretni a doki, ha mást kérnél antibiotikum helyett, de a gyereked érdekében teszed. Viszont fontos hogy mérlegelj mennyire van rosszul a pici!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!