Találatok a következő kifejezésre: Antibiotikumot írt a doki, (13 db)

A dokim felfázásra Cedax 400 antibiotikumot írt fel. 12 hetes vagyok. Nem lesz baja tőle a babának?

Legjobb válasz: Szia! Amit felfázásnak hívunk,az bakteriális fertõzés.Nem az antibiotikum árt,hanem a baci fertõzheti meg a babát méhen belül.Én Pyassant szedtem 9hetesen és Monulacot,ha jól emlékszem a nevére.A babám súlyos fejlõdési rendellenességgel született,nem tudom a kettõnek köze van-e egymáshoz?A dokim szerint NEM.

Szia! Amit felfázásnak hívunk, az bakteriális fertõzés.Nem az antibiotikum árt, hanem a baci fertõzheti meg a babát méhen belül.Én Pyassant szedtem 9hetesen és Monulacot, ha jól emlékszem a nevére.A babám súlyos fejlõdési rendellenességgel született, nem tudom a kettõnek köze van-e egymáshoz?A dokim szerint NEM.
Nekem monural port írt fel az orvosom, de csak a 13. héten vettem be, ezt javasolta.A baci nem jut olyan könnyen a babához, elõször is õ ott védve van, de hosszú távon nem jó elhúzni a kezelést, mert az sem jó, ha kikezeletlen vagy.Vannak antibiotikunok, amiket lehet szedni, dejó erõssel indított a dokid.Igaz én nem, vagyok orvos, és mindig betartom amit az enyém mond.Végülis õ az orvos, ebben nehéz tanácsot adni, de az biztos, ha csak sima felfázásod van, sztem erõs a gyszer, de ismétlem, valami megoldás kell, és én nem vagyok orvos.Esetleg kérdezz meg másik dokit is ha nem bízol benne.
mit ír a tájékoztatója?
olvasd el a tájékoztatót, meg a patikában is konzultálj!
A kérdező hozzászólása: Szedhetõ-e a Suprax filmtabletta terhesség és szoptatás ideje alatt? Amennyiben a Ön terhes vagy szoptat, tájékoztassa orvosát és kérje ki tanácsát a gyógyszer szedése elõtt. A Suprax filmtabletta terhesség és szoptatás alatt csak az orvos kifejezett utasítására szedhetõ. A gyógyszer alkalmazása esetén a szoptatást fel kell függeszteni. ezt irja a tájékoztató
nõgyid írta ezt? mire szeded? én nem szedném, nagyon fontos? mással nem lehet kezelni?
Összesen 41 teratogén gyógyszer van több, mint 3000 között. Azaz csak 41 gyógyszer hathat károsan a magzatra. Antibiotikumok nincsenek közötte. Az orvos helyesen járt el. Ne aggódj! :-) A betegséged és az azzal együtt járó láz nagyobb kockázat, a láz ugyanis teratogén hatású. Általában sokkal több baj van aból, ha egy terhes nõ nem szedi a gyógyszereit, mint ha szedi.
én is azt mondom, hogyha a doki írta, és tudta, hogy babát vársz, akkor nyilván mérlegelte a kockázatokat és azt tartja jobbnak, ha beszeded, szerintem vedd be nyugodtan!
Szerintem is szedd inkább be, mert ha esetleg betegebb leszel és belázasodsz azzal nagyobb veszélybe sodrod a babát. Én tavaly elvetéltem, mert belázasodtam és sajnos vetéléshez vezetett. :(

Kisbabát szeretnénk ezért nem védekezünk, viszont felfáztam és antibiotikumot /cifran/ irt fel a doki. A mensiig még van egy hét. Milyen következményekkel jár ha most sikerült teherbeesnem?

Legjobb válasz: A természet tudja mit csinál. Vagy nem sikerül az antibiotikum miatt teherbeesni, vagy pedig nem lesz a babára hatással.

A természet tudja mit csinál. Vagy nem sikerül az antibiotikum miatt teherbeesni, vagy pedig nem lesz a babára hatással.
Szia az én torténetem is hasonló..Elkapott az influenza, itthon maradtam, kiírt az orvos, a párommal egyutt voltunk p.é.-kor, pont azokban a napokban volt, antibiotikumot kellett szednem.Nem tudom miért de mintha vlki azt mondta volna , hogy haggyam abba , ne szedjem tovább, nem is vettem be tobbet, (mézes teát ittam naponta vagy 3 litert, torolkozot csavartam a nyakamra , mert a torkom is fájt a beduglt orromra -gozoltem magam kamillával) rettegtem attól, hogy nem jon ossze, holott számoltam is vele , mivel mindenki azt mondta, hogy nincs rá esély, hogy megfoganjon hiszen antibiotik. szedtem..Jóval tovább tartott míg kilábaltam belole de nem bánom, mert a napokban derult ki , hogy babás vagyok, 5-hetes...Nyugodj meg , látod nekem ossze jott, drukkolok..
Jaj, erre én mindig azt válaszolom, hogy ugye megvizsgálták a vizeleted, és valós gyulladás miatt adtak antibiotikumot?! Én is azt hittem, hogy felfáztam, de nem tudtam elmenni orvoshoz. Akkor már babát vártam!!!


Antibiotikumot szedtem a nyelvemen feher lepedék van nyelvkaparozok le is jön eddig nem igen diétaztam kellet volna a doki irt probiotikumot a probiotikum hatásos?

nem faj a nyelvem csak zavar a latvány undorom van mar a fokhagymatól grafruittól valami ötletetek van ?

Legjobb válasz: Antibiotikum szedése alatt elõfordul a gombás fertõzés, mivel a gyógyszer a hasznos bacikat is kiírtja, amik a gombákat kordában tartják. Szerintem neked is az van a nyelveden. A legjobb valóban a pro és prebiotikumat tartalmazó készítmény. Nálam erre a laktív és a prokid vált be.

Antibiotikum szedése alatt elõfordul a gombás fertõzés, mivel a gyógyszer a hasznos bacikat is kiírtja, amik a gombákat kordában tartják. Szerintem neked is az van a nyelveden. A legjobb valóban a pro és prebiotikumat tartalmazó készítmény. Nálam erre a laktív és a prokid vált be.

Nincs más megoldás csak az antibiotikum? Már 4 napja lázas a kicsim (2 éves) pénteken elvittem dokihoz, de igazából semmit nem talált; piros volt a torka. Azonnal antibiotikumot írt fel.

Nem szívesen adom be neki, de ha nincs más gyógymód... Tegnap este nagyon levert volt, 39 volt a láza. De amikor nincs láza teljesen jól van. Nem értem!

Legjobb válasz: Antibigyót add be mindenképp, ha felírták. Bízz a gyerekorvosban, hátha ért a szakmájához :) Megjegyzem gondolkozz, ha te lázas vagy, elfekszel, mint a nagyalföld, utána meg ha lement a lázad, közel sem érzed magad annyira szarul a következõ lázasodásig... viszont ha rendbe jött a pici, nézz utána homeos cuccoknak, immunerõsítõknek, és inkább a megelõzésre koncentrálj...

Antibigyót add be mindenképp, ha felírták. Bízz a gyerekorvosban, hátha ért a szakmájához :) Megjegyzem gondolkozz, ha te lázas vagy, elfekszel, mint a nagyalföld, utána meg ha lement a lázad, közel sem érzed magad annyira szarul a következõ lázasodásig... viszont ha rendbe jött a pici, nézz utána homeos cuccoknak, immunerõsítõknek, és inkább a megelõzésre koncentrálj...
Szerintem ha mar 4. napja lazas es piros is a torka, akor mindenkepp kell az antibiotikum. Foleg, hogy az orvos is igy rendelte el. Jobbulast es boldog Karacsonyt!
Most add be neki, viszont ne hagyd hogy minden vacakra antibiotikumot írjon fel neki az orvos! Sok olyan gyerek-, illetve háziorvos van, aki nem írja fel ész nélkül, csak ha tényleg nagyon indokolt. Amíg nem az, megkerülik más gyógyszerekkel, köptetõvel, lázcsillapítóval stb. Lehet hogy nem fog szeretni a doki, ha mást kérnél antibiotikum helyett, de a gyereked érdekében teszed. Viszont fontos hogy mérlegelj mennyire van rosszul a pici!

Antibiotikumot írt fel a doki, de mi van akkor ha esetleg ebben a hónapban sikrül a baba, akkor nem lesz egészséges az antibiotikumtól?

Legjobb válasz: ne aggódj! terhes vagy már? ha igen és szeded mellette az antibiotikumat, vannak olyan gyógyszerek amik szedhetõek terhesség esetén is. a másik, hogy ugyan az elsõ 12 hét fontos mert akkor alakul ki a baba minden testrésze, és ha valami kár éri a szervezetet akkor lehet probléma a babánélis, de mivel két hét a beágyazódá eleve abban a szakban nem történhet semmi.lehet nagyobb kárt teszel, ha nem veszed be a gyógyszert mert egy gyulladás kora terhességbe vetéléshez is vezethet.

ne aggódj! terhes vagy már? ha igen és szeded mellette az antibiotikumat, vannak olyan gyógyszerek amik szedhetõek terhesség esetén is. a másik, hogy ugyan az elsõ 12 hét fontos mert akkor alakul ki a baba minden testrésze, és ha valami kár éri a szervezetet akkor lehet probléma a babánélis, de mivel két hét a beágyazódá eleve abban a szakban nem történhet semmi.lehet nagyobb kárt teszel, ha nem veszed be a gyógyszert mert egy gyulladás kora terhességbe vetéléshez is vezethet.
Nem lesz baja ne aggódj!De azért olvasd el a betegtájékoztatót, és ha az van benn, h várandósság alatt nem tanácsolt, akkor beszélj a dokival.Amúgy sok esetben inkább a gyógyszert szedetik, mert nagyobb baj az, ha nem szedik.
Mindenképpen mondni kell az orvosnak, ha terhes vagy, bármit is ír fel, õ majd dönt. Az antibiotikumok magzatra gyakorolt hatása általban ismert, õ ennek függvényében dönt majd. Amúgy sok antibiotikum egyáltalán nem károsítja a magzatot, így jó lenne tudni, pontosan mit is írt fel.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat még nem biztos hogy van babó mert most vagyok középidõs, de a dokinak meg nem akartam mondani mert még nincs elvileg de gyakorlatilag lehet hogy van, majd két hét múlva kiderül, a fülemre irta fel. CIFRAN A NEVE

Gyógyszer vagy ne? Nagyon szeretnék babát, és nagyon megfáztam, antibiotikumot írt fel a dokim.

Ebben a hónapban már ovu tesztet is vettem, és kb. pont akkor lettem beteg amikor a beágyazódás történik/történhetett. Tudom hogy els?sorban az én egészségem a fontos, és hogy sokan nem tudják hogy babát várnak mégis gyógyszert szednek.. Ti mit tennétek?

Legjobb válasz: Próbáld ki az Oscillococcinumot!Engem másfél nap alatt helyre tett kismamaként.Eddig nem hittem a homeos gyógyszerekben, de ez bevált. Különben a dokim azt mondta, hogy a terhesség elsõ pár napjában alkalmazott gyógyszer nem befolyásolja a kismamaságot.Volt, amikor nem tudtam, hogy terhes vagyok, és gyógyszert szedtem.Nem lett belõle gond.

Próbáld ki az Oscillococcinumot!Engem másfél nap alatt helyre tett kismamaként.Eddig nem hittem a homeos gyógyszerekben, de ez bevált. Különben a dokim azt mondta, hogy a terhesség elsõ pár napjában alkalmazott gyógyszer nem befolyásolja a kismamaságot.Volt, amikor nem tudtam, hogy terhes vagyok, és gyógyszert szedtem.Nem lett belõle gond.
A kérdező hozzászólása: Szia!Köszi, ez jó hír, remélem sikerül a baba . :)
A kérdező hozzászólása: Szia! Nagyon megnyugtattál , el sem tudom mondani, hogy mennyire köszönöm.:) Már 3 napja amióta lázasan fekszem itthon, ezen tépelõdöm, hogy merjem-e szedni, és iszonyat bûntudatom volt.
Orulok, h megnyugtattalak! : ) En is pont akkor talaltam erre a cikkre amikor gondoltam, h terhes lehetek es gyogyszert kellett szedjek. Amugy Europaban 8200 gyogyszer van forgalomban, es ebbol 28 bizonyitottan magzatkarosito. Ebben a radios adasban beszel egy holgy, aki meg nem tudta, h terhes es gyogyszereket szedett, aztan okos orvosok a megszakitast tanacsoltsk. Czeizel Endre elmondja, h sajnos erdemtelenul elpusztittak egy embert. Allitolag a mai fiatal orvosoknak tanitjak a 28 gyogyszer nvet.
Én felfázásra szedtem nagyon erõs antibiotikumot (3grammos) amikor már beágyazódott a baba, 4. hét környéke. Sõt elõtte amikor megfogant meg hüvelykúpot használtam 1 hétig, amit a dokim írt fel, de az is antibiotikum volt! Én meg még úgy voltam vele, hogy peteérésig használom, hogy ne legyen baj, erre 1 héttel hamarabb volt peteérésem, pont amikor elkezdtem a hüvelykúpot használni! Az én babámon, bár még nem született meg, de semmilyen rendellenességet nem vettek észre eddig! Én sokat olvastam utána még anno, mert megijedtem hogy bajt okoztam, de mindenhol azt olvastam, hogy ekkor a sejtek még bármennyiszer regenerálni tudják magukat. Én bevenném, hiszen nem tudhatod hogy tényleg terhes vagy e, és ilyenkor még a te egészséged a fontosabb (orvosi szempontból)!
Szia, en most vagyok a 33 hetben es skarlatot kaptam s ra penicillin v antibiutikumot. Eddig semmi betegseg nem ert el es konnyu terhessegem volt. Gyogyszert eddig egy szemet sem szedtem de most kell. Vannak antibiotikumok amik biztonsagosak a mamara babara nezve ilyen a penicillin alapuak, de vannak kartekonyak is. Ezt a doktorom mondta. Mi is aggodunk de remeljuk h apa es anya eros genekkel aldotta meg a babat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Mindenkinek! Nagyon aranyosak vagytok. :) )))

Ha a doki antibiotikumot ír ki, mindig beadjátok a gyerkőcnek?

Két-három órában egyszer köhint, viszont mélyr?l, így elvittük ?t dokihoz, aki azt mondta, felületi gyulladás (bár, ezt nem tudom, milyen ), s antibiotikumot adott. Láza nincs, nem is bágyadt, a hangulatán sem veszek észre semmi változást. Nem akarom ?t mindig gyógyszerrel tömni, viszont azt sem akarom, hogy rosszabbul legyen.

Legjobb válasz: Én bízom az Orvosban, mindig beadom a gyógyszert amit felír! Inkább, mint hogy sem a tüdejére menjen, mint írod mélyrõl köhög, ezek szerint nem tud neki fel szakadni.

Én bízom az Orvosban, mindig beadom a gyógyszert amit felír! Inkább, mint hogy sem a tüdejére menjen, mint írod mélyrõl köhög, ezek szerint nem tud neki fel szakadni.
Mindenképp beadnám, hiszen ahogy az orvos mondta, felületi gyulladása van (a tüdején? a torkán?). Ha nem bízol az orvosban, miért nem keresel másikat?
Kedves utolsó!Lehet, hogy a ti dokitok csak a legvégsõ esetben ad antibiotikumot, de sajnos nem minden orvos ilyen és tényleg mindjárt antibiotikumot ad.Én nem adnám be neki, ha tényleg csak köhög.Egyébként hány éves a gyerkõc?
Be! De az én dokim, csak végsõ esetben ír ki antibiotikumot. Nemrég beteg volt, ill. nagyon náthás. Felhívtam, mondta, hogy egyenlõre Sinupret meg Calcimusc. Egy hét múlva elvittem, mert nem igazán javult, na akkor már írt ki antibiotikumot. Akkor már egy hete napi 8-szor szívtam az orrát, ami ugye horror. Meg nem is jött ki rendesen, félõ volt, hogy rámegy a fülére, homlokára!
3-as válaszoló vagyok. A kommented most olvastam. Az antibiotikum miatt ne aggódj. Az én lányom a bölcsis évében 8!!! antibiotikumot kapott, mert annyira beteges volt. Aztán a következõ évben kivették az orrmanduláját, emiatt elõtte kellett teljes vérképet csináltatni és minden a legnagyobb rendben volt. A lényeg, hogy az antibiotikum mellé mindig kell ugye a probiotikum is!
Ha az orvos írta, akkor beadnám, mivel bízom az orvosomban, ráadásul nem ad minden szíre-szóra antibiotikumot. Úgy gondolom õ jobban ért hozzá mint én. Miért nem váltasz, ha nem bízol benne? 4, 5 éves kislány anyukája.
Felületi gyulladás????? :) Nem, én nem adnám be.
Az én 2 évesem is így köhög, a doki nem adott antibiotikumot, azt mondta semmi szükség rá. Hozzá teszem, nagyon jó orvosunk van, csak akkor ad atb-t ha muszáj, és eddig soha nem tévedett, van egy 5 évesem is, vele ovi elején volt pár betegség, de a doki mindig helyesen döntött. Én nem adnám be. Valószínû kilábal belõle, ha viszont belázasodna, akkor elkezdeném, mert valamijére akkor ráment. Nagyon sok orvos kapásból írja az antibiotikumot, a szomszédaink szívnak ezzel, nekik másik dokijuk van, az elsõ köhintésre gyógyszert ír, pedig szerintem nem kell tömni õket, az immunrendszer úgy erõsödik, ha minél több bacit idõvel le tud gyõzni, nem az antibiotikumtól.
Csak azt a tanácsot tudom adni, hogy legközelebb pontosan mondja meg neked a doki, hogy mi a baja a gyereknek, mije gyulladt be, a mandulája, a torka, a hörgõje, vagy mi, és utána jobban tudsz mérlegelni. Esetleg homeopátiával próbálkozni.
A kérdező hozzászólása: 3 éves a lányom, hogy válaszoljak a kérdésre, és a dokiról pedig annyit csak, hogy egy elég idõs doktor bácsiról van szó, az egyik legjobb volt a környékünkön, s mások tanácsára mentünk hozzá, mert azt mondták, csak végsõ esetben ad antibiotikumot. (A többi orvos meg no comment ...) Nos, a személyes tapasztalatom sajnos más. A felületi gyulladást nem értem, azt mondta, a nyelve hátsó részén egy picit piros, de nem a torkát mondta, sõt a lányom nem is fájtatja, rendesen nyel. Most egy órától alszik, egyet sem köhintett, de még az orra sem folyik. Én személyesen nem látom fontosnak az antibiotikumos kezelést, de orvosit sajna nem végeztem. Szerintem várok holnapig, s meglátom. De azért köszönöm szépen a hozzászólásokat.
Biztos, hogy beadnám, pláne, hogy általában a mi dokinknál nyomatékosan kérnem kell, hogy legyen kedves antibiotikumot felírni, mert nem fog attól meggyógyulni a gyerek, hogy otthon van egy hétig, és óránként orrot fújunk meg teát iszik, aztán következõ héten vihetem vissza, amikor végre felírja neki az antibiotikumot, és még egy hétig otthon dekkolunk. Szerencsére ritkán beteg, de ha az, akkor ragaszkodni szoktam hozzá, hogy olyan gyógyszert kapjon, ami tényleg használ, egyrészt, hogy ne súlyosbodjon a betegsége, amíg felesleges köröket futunk, másrészt, mert nem tudok vele heteket otthon lenni.
És orvost nem lehet váltani? Gondolom vannak olyan kis települések, ahol nehéz, de azért sok helyen már megoldható. Mert én olyan orvoshoz viszem a gyerekem, akiben megbízom. Már váltottunk egyszer orvost ezért.
A kérdező hozzászólása: Mélyrõl köhög, viszont felköhögi, nem száraz! Annyira tanácstalan vagyok. Három éves koráig egy adag antibiotikumot sem kellet szednie, ha folyt is az orra max. két napig tartott. Szeptembertõl jár oviba, s már ez lenne a harmadik antibiotikum. A szervezetét sem akarom legyengíteni, de azt sem szeretném, ha a gyulladás lejjebb menne neki.
Nem értem, mi az, hogy felületi gyulladás?!Milyen antibiotikumot írtak fel?Köhögésre ált.Ospent szoktak, a barátnõm gyerekorvosa írja fel ezt mindig az õ lányának, ha a torka is be van gyulladva. Én valószínû nem adnám, ha tényleg csak köhög és más baja nincs.
Nem értem, ha nem vagy biztos a gyógyszer szükségességében, miért nem kérdeztél vissza, hogy mi a baja a gyereknek pontosan és miért kell a gyógyszer. Ne egy internetes szavazás döntön már errõl, összehordunk itt mindenfélét, nem is láttuk a gyereket, nem is értünk hozzá.

Augmentin antibiotikumot írt fel a doki 9, 5 hós babámnak, hörghurutra. Nem nyitja ki a száját, ha meglátja a fecskendőt. És ez még a kisebb gond, a nagyobb inkább az, hogy öklendezik tőle. Adnátok néhány tippet, hogyan adjam be neki?

Már máskor is kapott antibiotikumot, egyiket bevette, másikat nem. A Nurophenes és sima fecskend?vel is próbálkoztam. Ha sikerül is benyomni egy keveset, akkor nagyon öklendezik. És a köptet?vel is ez a helyzet. Ma reggel a tápszerbe tettem bele, úgy megitta. A hányástól nagyon félek.

Legjobb válasz: Én kanálal adom neki a gyógyszert. Szerencsére így elfogadja, bár az ízén sok múlik. Egy volt, amit be kellett trükköznöm: a köhögéscsillapító csepp iszonyatosan keserû. Na ezt sinlac pépre csepegtettem, és úgy megette. A köptetõt jó lenne magában adni, próbálkozzatok más fajtával. Babám pl a gyógynövényeset, amit a doki ajánlott nagy ívben kiköpte, kapott helyette gyógyszertári kevertet, azt szereti.

Én kanálal adom neki a gyógyszert. Szerencsére így elfogadja, bár az ízén sok múlik. Egy volt, amit be kellett trükköznöm: a köhögéscsillapító csepp iszonyatosan keserû. Na ezt sinlac pépre csepegtettem, és úgy megette. A köptetõt jó lenne magában adni, próbálkozzatok más fajtával. Babám pl a gyógynövényeset, amit a doki ajánlott nagy ívben kiköpte, kapott helyette gyógyszertári kevertet, azt szereti.
Ugyan ez nálunk is a helyzet, 9, 5a kislányom, hörghurut. Nekünk elöször Ospent, most pedig Klabaxot kell szedni. A kislányom már akkor elkezd sírni amikor meglátja a fecskendõt vagy a kanalat. Öklendezik, rázza a hideg. A Klabax annyira szörnyû, hogy nem bírja lenyelni, reggel már be sem vette. Pár alkalommal elfogadta úgy ha közbe majszoltam neki hozzá kekszet. De már ez sem jön be:(
igen de csak orvosi javaslatra!
Szia!Nálunk is ugyanez volt.Adtam neki 5 napon át, napi 3szor 10 cseppet, bár nekem az orvos írta fel.Fájdalomcsillapítónak kitünõ volt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!