Találatok a következő kifejezésre: Antibiotikumot írt a (74 db)

Mit adjak a 3 evesemnek? Magas laz, natha, torok fajas? Az eggyik orvos a helyettesitö orvos, nem antibiotikumot irt a masik meg igen.

antibiotikum cefprozil,a masik a nem antibiotikum spirpoent.szerintetek?nem tudom eldönteni,hogy indokolt e a z antibiotikum

Legjobb válasz: Ezt nem is neked kell, hanem az orvosnak. Ha felírta akkr indokolt.

Ezt nem is neked kell, hanem az orvosnak. Ha felírta akkr indokolt.
A kérdező hozzászólása: de az eggyik orvos ezt irta a masik ameg azt.most akkor melyiket?
Miért vitted két orvoshoz? Melyiket kapta elõbb?
A kérdező hozzászólása: azert mert szlovakiai vagyok.magyarba dolgozom, es a magyar orvostol kellett az igazolas.
Egyébként mindkettõt adhatod. Az egyik antibiotikum, megöli a betegséget okozó bacikat a spiropent pedig gondolom hörgõtágítóként kell, mert az orvos szükségesnek találta.
Torokgyulladásra sose kapunk antibiotikumot. Gyakrabban vírus, mint baktérium, és a vírusra nem jó az antib. Lázcsillapítás és spiró amit adnék a gyerekemnek, az antib. pedig hanyagolnám(kiváltanám, de pl nem keverném be ha por állagú) Itasd(meleg mézes citromos tea), több c vitamin, pihenés.
Nézd. Te látatlanban megállapítottad, hogy vírus és nem baktérium okozta a betegség? Szerintem hallgass az orvosra, attól, mert az egyik spiropentet írt fel, attól még a másik által felírt antibiotikum igenis lehet indokolt. Arról nem beszélve, hogy a spiropent hörgõtágító, tehát max. a köhögését orvosolod vele, a többi tünetére úgysem hat. Ha nem bízol az orvosban, akkor keress olyat, akiben megbízol. Így nem lehet, hogy felülbírálom az orvost. Ha adsz az antibiotikum mellé probiotikumot, akkor semmi gond nincs az antibiotikummal. Végülis nem értem, mit szeretnél a kérdéseddel, ha azonnal elutasítod az antib-t és minket (és magadat) akarod meggyõzni arról, hogy nem is kell....
Nem tudom, hogy melyiket kapta elõbb a gyerek, de tökmindegy. Gondolom tájékoztattad az orvost, hogy mit kapott az a másik orvostól. Ha nem mondta, hogy hagyd abba a másik által felírt gyógyszer szedését, akkor mindkettõt add neki. Ezek a készítmények nem ütik, hanem kiegészítik egymást. Ha félsz az antibiotikumtól, akkor adj mellé probiotikumot. Az antibiotikum nem mumus.
Nálunk a doki akkor ad antibiotikumot, ha 3 napnál tovább lázas a gyerek. Addig hiába is viszem, ha ennyi a tünete, mint a tiednek, nem ad antibiotikumot, szóval én így el sem viszem dokihoz. A torokgyulladást meg általában vírus okozza, amibõl mostanában van bõven, és speciel a doki sem tudja ránézésre megállapítani, hogy azt a torokgyulladás vírus, vagy baktérium okozza-e. Csak sokan az elsõ láznál, elsõ tüsszentésnél indokolatlanul adják az antibiotikumot, ami nem használ vírusra és jönnek itt a kérdések, hogy miért nem gyógyul a gyerek. Szóval, én azt csinálnám, hogy kiváltanám a gyógyszert és eltenném a szekrénybe és ha 3. nap is lázas a gyerek és úgy látod, hogy nem javul semmit, akkor következõ naptól adnám neki az antibiotikumot, mert akkor valószínûleg tényleg nem vírus a galiba okozója.

Gyulladas a novekedo bolcsessegfognal, ugye csak antibiotikumot irnak fel?

No a bolcsi fogam, nem eppen fajdalommentesen, 2 napja voltam is dokinal, az leecsetelte es annyi. Mot mar nem faj, de kicsit gyulladt mellette az iny. Nem igazan piros es nem is verzik mosasnal, csak picit be van dagadva az arcom. Tegnap vettem Chlorhexamedet, azzal oblogettem 3x es bar a fajdalom elmult a gyulladas maradt. Ugye antibioval ez eltuntetheto? Rettegek a dokitol, es nagyon orulnek ha vegre eltunne a problema. (a torkom is piros es faj is, nagyon legkondis a munkahelyem, elkepzelheto, hogy amiatt kezdodott?!)

Legjobb válasz: általában kihúzzák de ha nem súlyos akkor talán antibiotikum

általában kihúzzák de ha nem súlyos akkor talán antibiotikum
Antibiotikumot csak akkor írnak fel ha a gyulladást baktérium okozza! Máskülömben nem

Clostyt szedek, de most lebetegedtem, és antibiotikumot írt az orvos. A két gyógyszer nem hat egymásra?

Legjobb válasz: A Clostylbegit az agyalapi mirigyre, annak mûködésére hat, tehát elvileg nincsenek egymásra hatással. De inkább hívd fel az orvosod, majd õ biztosat mond. Tudtommal az antibiotikum a fogamzásgátló hatását befolyásolhatja.

A Clostylbegit az agyalapi mirigyre, annak mûködésére hat, tehát elvileg nincsenek egymásra hatással. De inkább hívd fel az orvosod, majd õ biztosat mond. Tudtommal az antibiotikum a fogamzásgátló hatását befolyásolhatja.
Az orvos nyilván nem írta volna fel, ha a kettõt nem lehetne egyszerre szedni (mert gondolom közölted, hogy clostyt szedsz).
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Igen, mondtam az orvosnak, hogy szedem a Clostyt. Köszi mégegyszer lányok:)

Szerintetek nagy baj lehet abból, hogy az orvos antibiotikumot írt fel, fogamzásgátlót szedek közbe és lefeküdtem a barátommal? Nagy mértékben befolyásolja az antibiotikum a fogamzásgátlót? :/

Legjobb válasz: Igen, de ez le is van írva a betegtájékoztatóban, hogy csökkenti a hatását és kiegészítõ védekezést kell alkalmazni a kúra ideje alatt.

Igen, de ez le is van írva a betegtájékoztatóban, hogy csökkenti a hatását és kiegészítõ védekezést kell alkalmazni a kúra ideje alatt.
Aham. Tulajdonképpen érvényteleníti a fogamzásgátló hatását.
A kérdező hozzászólása: köszi nektek:s
Igen, sajnos befolyásolja a hatását.
A kérdező hozzászólása: de nekem azt mondta az orvosom, hogy nagyon nagy dózisú gyógyszernél és csak akkor, ha 1 hétnél tovább szedem.
Ez így nem feltétlenül igaz, ahogy az orvosod mondta. Azon kívül, hogy mekkora dózisú, attól is függ az antibiotikum melletti hatáscsökkenés, hogy milyen mértékben vesz részt az adott fogamzásgátló a bél-máj körforgásban, illetve hogy milyen típusú (hatásspektrumú, hatásmechanizmusú és hatáserõsségû) antibiotikumot szedsz. Általános elv, hogy bármilyen antibiotikum szedése alatt és az azt követõ legalább 1 hétig kiegészítõ védekezés szükséges a maximális biztonsághoz (és valójában az antibiotikum szedése elõtti 2 napban is, mivel a spermiumok akár 3 napig is túlélhetnek a nõi testben). egy gyógyszerész
1 hétnél kevesebb ideig nem sok értelme van az antibiotikum kúrának. Azt mindig rendesen be kell szedni a megfelelõ ideig...
A heti kúrákat valóban végig kell szedni, de a húgyúti fertõzéseknél leggyakoribbak a 3 vagy 5 napos kúrák. Sõt létezik egyadagos antibiotikum is.

Antibiotikumot szedtem a nyelvemen feher lepedék van nyelvkaparozok le is jön eddig nem igen diétaztam kellet volna a doki irt probiotikumot a probiotikum hatásos?

nem faj a nyelvem csak zavar a latvány undorom van mar a fokhagymatól grafruittól valami ötletetek van ?

Legjobb válasz: Antibiotikum szedése alatt elõfordul a gombás fertõzés, mivel a gyógyszer a hasznos bacikat is kiírtja, amik a gombákat kordában tartják. Szerintem neked is az van a nyelveden. A legjobb valóban a pro és prebiotikumat tartalmazó készítmény. Nálam erre a laktív és a prokid vált be.

Antibiotikum szedése alatt elõfordul a gombás fertõzés, mivel a gyógyszer a hasznos bacikat is kiírtja, amik a gombákat kordában tartják. Szerintem neked is az van a nyelveden. A legjobb valóban a pro és prebiotikumat tartalmazó készítmény. Nálam erre a laktív és a prokid vált be.

Nincs más megoldás csak az antibiotikum? Már 4 napja lázas a kicsim (2 éves) pénteken elvittem dokihoz, de igazából semmit nem talált; piros volt a torka. Azonnal antibiotikumot írt fel.

Nem szívesen adom be neki, de ha nincs más gyógymód... Tegnap este nagyon levert volt, 39 volt a láza. De amikor nincs láza teljesen jól van. Nem értem!

Legjobb válasz: Antibigyót add be mindenképp, ha felírták. Bízz a gyerekorvosban, hátha ért a szakmájához :) Megjegyzem gondolkozz, ha te lázas vagy, elfekszel, mint a nagyalföld, utána meg ha lement a lázad, közel sem érzed magad annyira szarul a következõ lázasodásig... viszont ha rendbe jött a pici, nézz utána homeos cuccoknak, immunerõsítõknek, és inkább a megelõzésre koncentrálj...

Antibigyót add be mindenképp, ha felírták. Bízz a gyerekorvosban, hátha ért a szakmájához :) Megjegyzem gondolkozz, ha te lázas vagy, elfekszel, mint a nagyalföld, utána meg ha lement a lázad, közel sem érzed magad annyira szarul a következõ lázasodásig... viszont ha rendbe jött a pici, nézz utána homeos cuccoknak, immunerõsítõknek, és inkább a megelõzésre koncentrálj...
Szerintem ha mar 4. napja lazas es piros is a torka, akor mindenkepp kell az antibiotikum. Foleg, hogy az orvos is igy rendelte el. Jobbulast es boldog Karacsonyt!
Most add be neki, viszont ne hagyd hogy minden vacakra antibiotikumot írjon fel neki az orvos! Sok olyan gyerek-, illetve háziorvos van, aki nem írja fel ész nélkül, csak ha tényleg nagyon indokolt. Amíg nem az, megkerülik más gyógyszerekkel, köptetõvel, lázcsillapítóval stb. Lehet hogy nem fog szeretni a doki, ha mást kérnél antibiotikum helyett, de a gyereked érdekében teszed. Viszont fontos hogy mérlegelj mennyire van rosszul a pici!

Antibiotikumot írt fel a doki, de mi van akkor ha esetleg ebben a hónapban sikrül a baba, akkor nem lesz egészséges az antibiotikumtól?

Legjobb válasz: ne aggódj! terhes vagy már? ha igen és szeded mellette az antibiotikumat, vannak olyan gyógyszerek amik szedhetõek terhesség esetén is. a másik, hogy ugyan az elsõ 12 hét fontos mert akkor alakul ki a baba minden testrésze, és ha valami kár éri a szervezetet akkor lehet probléma a babánélis, de mivel két hét a beágyazódá eleve abban a szakban nem történhet semmi.lehet nagyobb kárt teszel, ha nem veszed be a gyógyszert mert egy gyulladás kora terhességbe vetéléshez is vezethet.

ne aggódj! terhes vagy már? ha igen és szeded mellette az antibiotikumat, vannak olyan gyógyszerek amik szedhetõek terhesség esetén is. a másik, hogy ugyan az elsõ 12 hét fontos mert akkor alakul ki a baba minden testrésze, és ha valami kár éri a szervezetet akkor lehet probléma a babánélis, de mivel két hét a beágyazódá eleve abban a szakban nem történhet semmi.lehet nagyobb kárt teszel, ha nem veszed be a gyógyszert mert egy gyulladás kora terhességbe vetéléshez is vezethet.
Nem lesz baja ne aggódj!De azért olvasd el a betegtájékoztatót, és ha az van benn, h várandósság alatt nem tanácsolt, akkor beszélj a dokival.Amúgy sok esetben inkább a gyógyszert szedetik, mert nagyobb baj az, ha nem szedik.
Mindenképpen mondni kell az orvosnak, ha terhes vagy, bármit is ír fel, õ majd dönt. Az antibiotikumok magzatra gyakorolt hatása általban ismert, õ ennek függvényében dönt majd. Amúgy sok antibiotikum egyáltalán nem károsítja a magzatot, így jó lenne tudni, pontosan mit is írt fel.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat még nem biztos hogy van babó mert most vagyok középidõs, de a dokinak meg nem akartam mondani mert még nincs elvileg de gyakorlatilag lehet hogy van, majd két hét múlva kiderül, a fülemre irta fel. CIFRAN A NEVE

A dokim felfázásra Cedax 400 antibiotikumot írt fel. 12 hetes vagyok. Nem lesz baja tőle a babának?

Legjobb válasz: Szia! Amit felfázásnak hívunk,az bakteriális fertõzés.Nem az antibiotikum árt,hanem a baci fertõzheti meg a babát méhen belül.Én Pyassant szedtem 9hetesen és Monulacot,ha jól emlékszem a nevére.A babám súlyos fejlõdési rendellenességgel született,nem tudom a kettõnek köze van-e egymáshoz?A dokim szerint NEM.

Szia! Amit felfázásnak hívunk, az bakteriális fertõzés.Nem az antibiotikum árt, hanem a baci fertõzheti meg a babát méhen belül.Én Pyassant szedtem 9hetesen és Monulacot, ha jól emlékszem a nevére.A babám súlyos fejlõdési rendellenességgel született, nem tudom a kettõnek köze van-e egymáshoz?A dokim szerint NEM.
Nekem monural port írt fel az orvosom, de csak a 13. héten vettem be, ezt javasolta.A baci nem jut olyan könnyen a babához, elõször is õ ott védve van, de hosszú távon nem jó elhúzni a kezelést, mert az sem jó, ha kikezeletlen vagy.Vannak antibiotikunok, amiket lehet szedni, dejó erõssel indított a dokid.Igaz én nem, vagyok orvos, és mindig betartom amit az enyém mond.Végülis õ az orvos, ebben nehéz tanácsot adni, de az biztos, ha csak sima felfázásod van, sztem erõs a gyszer, de ismétlem, valami megoldás kell, és én nem vagyok orvos.Esetleg kérdezz meg másik dokit is ha nem bízol benne.

Ha a doki antibiotikumot ír ki, mindig beadjátok a gyerkőcnek?

Két-három órában egyszer köhint, viszont mélyr?l, így elvittük ?t dokihoz, aki azt mondta, felületi gyulladás (bár, ezt nem tudom, milyen ), s antibiotikumot adott. Láza nincs, nem is bágyadt, a hangulatán sem veszek észre semmi változást. Nem akarom ?t mindig gyógyszerrel tömni, viszont azt sem akarom, hogy rosszabbul legyen.

Legjobb válasz: Én bízom az Orvosban, mindig beadom a gyógyszert amit felír! Inkább, mint hogy sem a tüdejére menjen, mint írod mélyrõl köhög, ezek szerint nem tud neki fel szakadni.

Én bízom az Orvosban, mindig beadom a gyógyszert amit felír! Inkább, mint hogy sem a tüdejére menjen, mint írod mélyrõl köhög, ezek szerint nem tud neki fel szakadni.
Mindenképp beadnám, hiszen ahogy az orvos mondta, felületi gyulladása van (a tüdején? a torkán?). Ha nem bízol az orvosban, miért nem keresel másikat?
Kedves utolsó!Lehet, hogy a ti dokitok csak a legvégsõ esetben ad antibiotikumot, de sajnos nem minden orvos ilyen és tényleg mindjárt antibiotikumot ad.Én nem adnám be neki, ha tényleg csak köhög.Egyébként hány éves a gyerkõc?
Be! De az én dokim, csak végsõ esetben ír ki antibiotikumot. Nemrég beteg volt, ill. nagyon náthás. Felhívtam, mondta, hogy egyenlõre Sinupret meg Calcimusc. Egy hét múlva elvittem, mert nem igazán javult, na akkor már írt ki antibiotikumot. Akkor már egy hete napi 8-szor szívtam az orrát, ami ugye horror. Meg nem is jött ki rendesen, félõ volt, hogy rámegy a fülére, homlokára!
3-as válaszoló vagyok. A kommented most olvastam. Az antibiotikum miatt ne aggódj. Az én lányom a bölcsis évében 8!!! antibiotikumot kapott, mert annyira beteges volt. Aztán a következõ évben kivették az orrmanduláját, emiatt elõtte kellett teljes vérképet csináltatni és minden a legnagyobb rendben volt. A lényeg, hogy az antibiotikum mellé mindig kell ugye a probiotikum is!
Ha az orvos írta, akkor beadnám, mivel bízom az orvosomban, ráadásul nem ad minden szíre-szóra antibiotikumot. Úgy gondolom õ jobban ért hozzá mint én. Miért nem váltasz, ha nem bízol benne? 4, 5 éves kislány anyukája.
Felületi gyulladás????? :) Nem, én nem adnám be.
Az én 2 évesem is így köhög, a doki nem adott antibiotikumot, azt mondta semmi szükség rá. Hozzá teszem, nagyon jó orvosunk van, csak akkor ad atb-t ha muszáj, és eddig soha nem tévedett, van egy 5 évesem is, vele ovi elején volt pár betegség, de a doki mindig helyesen döntött. Én nem adnám be. Valószínû kilábal belõle, ha viszont belázasodna, akkor elkezdeném, mert valamijére akkor ráment. Nagyon sok orvos kapásból írja az antibiotikumot, a szomszédaink szívnak ezzel, nekik másik dokijuk van, az elsõ köhintésre gyógyszert ír, pedig szerintem nem kell tömni õket, az immunrendszer úgy erõsödik, ha minél több bacit idõvel le tud gyõzni, nem az antibiotikumtól.
Csak azt a tanácsot tudom adni, hogy legközelebb pontosan mondja meg neked a doki, hogy mi a baja a gyereknek, mije gyulladt be, a mandulája, a torka, a hörgõje, vagy mi, és utána jobban tudsz mérlegelni. Esetleg homeopátiával próbálkozni.
A kérdező hozzászólása: 3 éves a lányom, hogy válaszoljak a kérdésre, és a dokiról pedig annyit csak, hogy egy elég idõs doktor bácsiról van szó, az egyik legjobb volt a környékünkön, s mások tanácsára mentünk hozzá, mert azt mondták, csak végsõ esetben ad antibiotikumot. (A többi orvos meg no comment ...) Nos, a személyes tapasztalatom sajnos más. A felületi gyulladást nem értem, azt mondta, a nyelve hátsó részén egy picit piros, de nem a torkát mondta, sõt a lányom nem is fájtatja, rendesen nyel. Most egy órától alszik, egyet sem köhintett, de még az orra sem folyik. Én személyesen nem látom fontosnak az antibiotikumos kezelést, de orvosit sajna nem végeztem. Szerintem várok holnapig, s meglátom. De azért köszönöm szépen a hozzászólásokat.
Biztos, hogy beadnám, pláne, hogy általában a mi dokinknál nyomatékosan kérnem kell, hogy legyen kedves antibiotikumot felírni, mert nem fog attól meggyógyulni a gyerek, hogy otthon van egy hétig, és óránként orrot fújunk meg teát iszik, aztán következõ héten vihetem vissza, amikor végre felírja neki az antibiotikumot, és még egy hétig otthon dekkolunk. Szerencsére ritkán beteg, de ha az, akkor ragaszkodni szoktam hozzá, hogy olyan gyógyszert kapjon, ami tényleg használ, egyrészt, hogy ne súlyosbodjon a betegsége, amíg felesleges köröket futunk, másrészt, mert nem tudok vele heteket otthon lenni.
És orvost nem lehet váltani? Gondolom vannak olyan kis települések, ahol nehéz, de azért sok helyen már megoldható. Mert én olyan orvoshoz viszem a gyerekem, akiben megbízom. Már váltottunk egyszer orvost ezért.
A kérdező hozzászólása: Mélyrõl köhög, viszont felköhögi, nem száraz! Annyira tanácstalan vagyok. Három éves koráig egy adag antibiotikumot sem kellet szednie, ha folyt is az orra max. két napig tartott. Szeptembertõl jár oviba, s már ez lenne a harmadik antibiotikum. A szervezetét sem akarom legyengíteni, de azt sem szeretném, ha a gyulladás lejjebb menne neki.
Nem értem, mi az, hogy felületi gyulladás?!Milyen antibiotikumot írtak fel?Köhögésre ált.Ospent szoktak, a barátnõm gyerekorvosa írja fel ezt mindig az õ lányának, ha a torka is be van gyulladva. Én valószínû nem adnám, ha tényleg csak köhög és más baja nincs.
Nem értem, ha nem vagy biztos a gyógyszer szükségességében, miért nem kérdeztél vissza, hogy mi a baja a gyereknek pontosan és miért kell a gyógyszer. Ne egy internetes szavazás döntön már errõl, összehordunk itt mindenfélét, nem is láttuk a gyereket, nem is értünk hozzá.
mit ír a tájékoztatója?
olvasd el a tájékoztatót, meg a patikában is konzultálj!
A kérdező hozzászólása: Szedhetõ-e a Suprax filmtabletta terhesség és szoptatás ideje alatt? Amennyiben a Ön terhes vagy szoptat, tájékoztassa orvosát és kérje ki tanácsát a gyógyszer szedése elõtt. A Suprax filmtabletta terhesség és szoptatás alatt csak az orvos kifejezett utasítására szedhetõ. A gyógyszer alkalmazása esetén a szoptatást fel kell függeszteni. ezt irja a tájékoztató
nõgyid írta ezt? mire szeded? én nem szedném, nagyon fontos? mással nem lehet kezelni?
Összesen 41 teratogén gyógyszer van több, mint 3000 között. Azaz csak 41 gyógyszer hathat károsan a magzatra. Antibiotikumok nincsenek közötte. Az orvos helyesen járt el. Ne aggódj! :-) A betegséged és az azzal együtt járó láz nagyobb kockázat, a láz ugyanis teratogén hatású. Általában sokkal több baj van aból, ha egy terhes nõ nem szedi a gyógyszereit, mint ha szedi.
én is azt mondom, hogyha a doki írta, és tudta, hogy babát vársz, akkor nyilván mérlegelte a kockázatokat és azt tartja jobbnak, ha beszeded, szerintem vedd be nyugodtan!
Szerintem is szedd inkább be, mert ha esetleg betegebb leszel és belázasodsz azzal nagyobb veszélybe sodrod a babát. Én tavaly elvetéltem, mert belázasodtam és sajnos vetéléshez vezetett. :(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!