Találatok a következő kifejezésre: Antibiotikum Sumetrolim, szedése (2 db)

Antibiotikum (Sumetrolim, Semicilin) szedése alatt/után előfordulhat folyás?

Legjobb válasz: Antibiotikumok szedése gyengítheti a hüvely természetes baktériumflóráját, ezért hajlamosít fertõzésekre, vagy a hüvelyi gomba fellobbanására. Ha a folyás tejföl-szerû, esetleg darabos, és a hüvelyed környéke erõsen viszket is, valószínûleg gombád van, amit nõgyógyász kezelhet. Nálam antibiotikum szedése után "menetrendszerûen" hüvelyi gomba következett, ami az orvos szerint gyakori.

Antibiotikumok szedése gyengítheti a hüvely természetes baktériumflóráját, ezért hajlamosít fertõzésekre, vagy a hüvelyi gomba fellobbanására. Ha a folyás tejföl-szerû, esetleg darabos, és a hüvelyed környéke erõsen viszket is, valószínûleg gombád van, amit nõgyógyász kezelhet. Nálam antibiotikum szedése után "menetrendszerûen" hüvelyi gomba következett, ami az orvos szerint gyakori.
A kérdező hozzászólása: Nincsen semmi bajom. Nem viszket, nem ég, nem piros, csak folyásom van. Az is kicsit hígabb a takonynál:D és olyan halvány sárgás

Meddig tart az antibiotikum (Sumetrolim) hatása, ha kb. két héttel ezelőtt hagytam abba a szedését, a fogamzásgátlót pedig még csak 5 napja kezdtem el szedni?

Azt olvastam, hogy egyes antibiotikumok hatása 4 hétig is kitarthat, és csökkentheti, vagy meg is szüntetheti a fogamzásgátló tabletta hatását. Cypromix-et szedek, amin az áll, hogy ha a menzesz 5. napjától szedem akkor csak 7 nap és aktiválódik a tabi hatása.

Legjobb válasz: A Sumetrolim mindkét hatóanyagának ~10 óra a felezési ideje. Tehát minden bizonnyal nem befolyásolja.

A Sumetrolim mindkét hatóanyagának ~10 óra a felezési ideje. Tehát minden bizonnyal nem befolyásolja.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!