Találatok a következő kifejezésre: Annyira idegesít, azt mondják, hogy (3 db)

Annyira idegesít, amikor azt mondják, hogy elkényeztetem a kislányomat! Mit mondjak nekik?

Nekem nincs szívem hagyni sírni, ezért felveszem, és ezért szekálnak, hogy már el is van kényeztetve!

Legjobb válasz: Szia!Õ a te kislányod, és ne adj mások véleményére!Különben is 10 év múlva úgyse kéri majd, hogy vedd fel és babusgasd...Akár ezt is modhatnád.Mit szólsz?

Szia!Õ a te kislányod, és ne adj mások véleményére!Különben is 10 év múlva úgyse kéri majd, hogy vedd fel és babusgasd...Akár ezt is modhatnád.Mit szólsz?
Teljesen jól teszed, hogy nem hagyod sírni! Ezzel nem elkényezteted! Õ még nem tudja másképp jelezni, ha valami gondja van (ez lehet annyi is, hogy hozzád akar bújni, de ezt sem tudja még elmondani), és természetes, hogy azt várja, hogy Te reagálsz a jelzésére. Ha nem így tennél, lehet, hogy egy idõ után abbahagyná a sírást, de nem azért mert megvigasztalódott, hanem mert feladta, elveszítette a bizalmat abban, hogy "anya jön és segít, ha gond van". Neki még errõl szól a világ! Ne hagyd, hogy elveszítse a bizalmát benned és a világban! Ettõl nem elkényeztetett lesz, hanem magabiztos. És igazad van: eljön az idõ, amikor nem kér a babusgatásodból. Azt is észre kell majd venni (ugyanilyen jó ösztönökkel, mint ahogy most érzed, hogy fel kell venned), hogy MAJD AKKOR ne kösd túlságosan magadhoz!
Elõzõ válaszoló vagyok. Bocs, nem írtam , hogyan reagálhatnál a környezeted piszkálására. Ha hosszasabb megyarázatra van lehetõséged, akkor mondd el, amit az elõbb írtam. Ha nincs, csak egy mondat kéne, hogy hagyjanak békén, akkor talán mondd azt, hogy a saját gyerekét mindenki úgy neveli, ahogy õ jónak tartja, Te így tartod jónak és ha tanács kell, majd szólsz.
Nekem ugyan még nem született meg a kislányom, 29 hetesek vagyunk, de valószínûleg én sem hagyom majd sírni, pont abból az okból kifolyólag, amit az elõzõ válaszoló mondott. Különben is, még ha el is kényeztetnéd, ugyan kinek mi köze van hozzá? Ki van a picivel, te, vagy õk? Szüljenek, neveljenek õk gyereket ahogy akarnak, te meg ahogy te látod jónak. A természeti népeknél meg lehet figyelni, hogy az anyukák egy percre se teszik le a babájukat, a hátukra kötik, úgy dolgoznak. Pedig azok a gxyerekek igazán nincsenek elkényeztetve. De egy pici babának a legfontosabb a biztonságérzet, amit nálad talál meg. Ha nyugodtan, szépen alszik a kiságyában, akkor minden rendben, ha sír, felveszed, mi mást is tennél? Amúgy - bocs a párhuzamért - tesóm cicájának most születtek kiscicái. Õket se hagyja sírni az anyjuk, ha valamelyik nyávog, a mamája azonnal megnyalogatja, hogy megnyugodjon. Csak magadra hallgass és legyél nagyon boldog anyuka! Minden szépet és jót a picurnak!
Mondd nekik, hogy nem baj, ha el is lesz kényeztetve - amit nem hiszek -, akkor is neked kell elviselni, nem nekik.
Én mindig azt mondom a férjem okoskodó és mindent tudó rokonainak / mert csak õk mondják ezt /, hogy azért szültem, hogy elkényesztessem, nem azért, hogy sírni hagyjam.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, majd megpóbálkozom elmondani nekik:) Ha visszamehetnénk a múltba, azért megnézném Õk hogy csinálták!:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a jótanácsokat:)
Csak mondd, hogy " már nem" és kész Ezzel lezárod rövidre. Ha valakit tényleg érdekel, annak részletesen elmesélheted, és szerintem igazat ad, ha elmondod. De csak annak az 1 vagy két embernek A többi érje be ennyivel. Vagy az is jó, hogy "16 év múlva már úgyse lehet megpuszilni se" és kész. vagy: ne állj szemben, mond, hogy hát tényleg.. nagyon elkényeztetetm, igaz, buba? és dugd a homlokod a babáéhoz, és ingassátok együtt, mint a szerelmesek. Akkor látják, hogy reménytelen eset vagy és feladják. csak azt hiszik, nem veszed észre, és akarnak szólni. Ha tudják hogy direkt csinálod, és nem félsz a következményektõl akkor rádhaggyák. Jól teszed, hogy feléveszed.

Szülésfelkészítésen a legoptimálisabb esetet mesélik el és kész? Holott annyi más is van. Azt mondják, hogy minél jobban megismerkedünk a témával, annál kevésbé leszünk idegesek, és tudjuk, hogy mire számíthatunk.

De pl. én eddig csak a barátn?mt?l hallottam, hogy szülés után pisilni-kakilni kell. Ha nem tesszük, akkor "segítenek rajta", ami kellemetlen, talán haza sem engednek. Vannak még ilyen "nem-reklámozott" dolgok, amikr?l érdemes tudni?

Legjobb válasz: Van. szülés után az õrzõben kinyomják a hasadból a vért az rosszabb mint az egész kitolás. gyakorlatilag a szülésznõ belenyom a méhedbe ami húzódik össze... nekem legalábbis nagyon fájt de mástól is hallottam már. ...... kakilni nem szülés után kell hanem a gyermekágy ideje alatt vagyis minél hamarabb 1-2 nap múlva. ...... pisilni kell majd a szülés után de ahol vajúdás alatt nem adnak inni ott az is nehezen megy majd- ...... a babádat cukros vízzel tápszerrel etetik - kivéve a bababarát kórházakban vagyis ahol melletted van . ahol le kell adni ott közös cumival etetik õket és szájpenésszel mennek haza. ...... nem érdemes folytatni... olyan is van hogy mindenhol azt írják a PKU szürésnél az újszülött sarkát szúrják meg és onnan vesznek minimális vért ehhez képest! a lányom ujját szúrták meg egy baromi vastag tüvel és a csecsemõs kinyomogatta belõle a vért 4 db 2x2 cm -es mezõt töltött meg vele .... szerinted??????

Van. szülés után az õrzõben kinyomják a hasadból a vért az rosszabb mint az egész kitolás. gyakorlatilag a szülésznõ belenyom a méhedbe ami húzódik össze... nekem legalábbis nagyon fájt de mástól is hallottam már. ...... kakilni nem szülés után kell hanem a gyermekágy ideje alatt vagyis minél hamarabb 1-2 nap múlva. ...... pisilni kell majd a szülés után de ahol vajúdás alatt nem adnak inni ott az is nehezen megy majd- ...... a babádat cukros vízzel tápszerrel etetik - kivéve a bababarát kórházakban vagyis ahol melletted van . ahol le kell adni ott közös cumival etetik õket és szájpenésszel mennek haza. ...... nem érdemes folytatni... olyan is van hogy mindenhol azt írják a PKU szürésnél az újszülött sarkát szúrják meg és onnan vesznek minimális vért ehhez képest! a lányom ujját szúrták meg egy baromi vastag tüvel és a csecsemõs kinyomogatta belõle a vért 4 db 2x2 cm -es mezõt töltött meg vele .... szerinted??????
12:35 vagyok A széklethez annyi ötlet még, amit nem írtak, hogy glicerines kúpot is vihetsz be magaddal. Nekem hashajtót adtak a kórházban, de az nem segített, mint ahogy a rostos táplálkozás sem. A hideg zuhany tényleg jót tesz a gátnak, nálunk lehetett jeget is kérni, így kényelmesebb volt... Az aranyér meg hát vagy kijön, vagy nem. Jó hír, hogy ha ezzel eddig soha semmi problémád nem volt (terhesség alatt sem), akkor ha ki is jön, hamar elmúlik majd. (Azzal egyet értek, hogy a fent említett kismamának is biztosan a kitolástól lett, maximum székletürítésnél buggyant ki...) Ami még eszembe jutott, de szó nem esett eddig róla, hogy a szülés utáni méhösszehúzódások is eléggé fájdalmasak. Ez szoptatáskor (vagyis a tejadó reflex beindulásakor) nagyon erõs tud lenni, szinte olyan, mint amikor jön egy fájás. Viszont a jó hír, hogy elsõ baba után ez nem annyira vészes, minden "többedik gyereknél" egyre erõsebb. (Eddig kettõt szültem, és igaznak bizonyult, másodjára sokkal erõsebb volt ez a fájdalom). Egy szó mint száz, Algopyrint vigyél be magaddal, de esélyes, hogy adnak, ha kérsz. Elsõ nap lehet, hogy hõemelkedésed lesz, és ami szinte biztos, hogy naponta többször elönt a víz, ez is hormonális. Annyit tennék hozzá, hogy bár sok nehézség és fájdalom/kellemetlenség van/lehet szülés után is, ott lesz a babád, aki feledteti veled, illetve amikor ránézel, úgy érzed majd, hogy ezt megérte. És mivel megéri, ezért vállalkozunk mi nõk újra és újra erre a kis "kalandra". :o) Szép szülést és boldog babázást Neked!
Azért nem szabad narancsot vagy bármilyen más citrusfélét enni vagy inni, mert attól fájhat a babák pocakja és nem kicsit. Nekem ezt a csecsemõs nõvér mondta, megfogadtam, nem is volt semmi probléma. Ha szoptatni akarsz, az elsõ hónapokban kerüld az összes citrusfélét, aztán lassan próbálkozhatsz! Vigyél inkább sok almalevet, az nem bántja a pocit! Csak ügyesen, drukkolok!
biztos megtagadom ha fájás közben még tágítani akar.
Hidd el, én is megtagadtam:) ) A kutyát se érdekelte, h mit akarok. Állandóan jöttek a dumával, h a gyerek szívhangja esni fog, ha nem veszek rendesen levegõt, aki szült, azt tudja, h fájás közben nehéz még normálisan is lélegezni, a férjem azóta is ezzel húz, h azért volt nehéz szülésem, mert nem vettem levegõt. Hozzá kell tennem, h az elsõ fájástól számítva a 5 órán belül mindennel megvoltunk, méhlepény, varrás, minden. Ma már nevetek rajta, de nem volt könnyû. Viszont cserébe van egy nagyfiam, aki pont Valentin napkor lesz két és fél éves. Mindenképp megérte.:)
A kérdező hozzászólása: Fú, hát én is elég sírós vagyok (bár férjem elõtt tagadom), könnybe lábad a szemem a gondolatra is, h babázni fogok. Homeopátiában javasolják erre a Pulsatillát, kipróbálom. Olvastam errõl a szülés utáni méhösszehúzódási fájdalmakról, állítólag a szoptatás során ez segíti h visszarendezõdjön és csökkenjen a vérzés. Az Algopyrin nem hátráltatja ezt - vagy az csak a fájdalomközpontot kapcsolja ki?
A kérdező hozzászólása: A barátnõm mesélte h neki a burkot az orvos repesztette meg, és az bazira fájt neki. Egyébként 4 óra alatt megszült, és oxitocint is kapott. Amikor kérdeztem tõle h miért, leesett a baba szívhangja? - csak pislogott h nem tudja... attól tartok h õ egy vérmes kezû orvos kezei közé került. Egyébként a borzalmas élményei miatt nem akar 2. gyereket. Én viszont szeretnék még kettõt, ezt elhatároztam.
A kérdező hozzászólása: A levegõvételhez: a kismamatornán olyat tanítanak, h bevenni a levegõt a tüdõbe, aztán gömbölyíteni és letolni a hasba, mindezidáig lent tartani, igaz már kipukkadsz, de ilyenkor tolni kell, és utána gyors levegõcsere és folytatni. Ezt tényleg így kell csinálni? Akkor miért baj az elõzõ hozzászólónál h nem vett levegõt? Lehet h nem nagy-gyors levegõt vettél?
A kérdező hozzászólása: Bocsi, még egy kérdés. Amikor hazakerülünk a babával, és szoptatok, akkor vajon lesz idõm (ha lesz erõm) könyvet olvasni? Mert "baba könyvet" akkorra terveztem nézegetni. Jelenleg úgy tudom elképzelni, h szopik-alszik-eszek-pihenek-olvasok-szopik-alszik..stb. Nálatok ez hogy volt?
Nekem nem volt szülésfelkészítõm, fogalmam sincs, h hogy kellett volna levegõt venni:) Visszatartottam a férjem szerint, tehát jött a fájás, nagy levegõ, és míg tartott, nem engedtem ki. Nem emlékszem rá, de állítja, h így volt. Tudsz olvasni könyvet, az elején még nagyon sokat alszanak, de azért a Háború és békébe ne kezdj bele:)
Pontosan úgy kell csinálni a levegõvételt, ahogy a Szent Imrés elõkészítõn magyarázzák (és nyilván máshol is így tanítják :o) Kitoláskor így kell. Ha lassan veszed a levegõt, a baba visszacsúszik ugyanarra a helyre, ahonnan elõtte kitoltad, pedig az a cél, hogy picit elõbbre tolod, közben pihensz, ha kell, aztán tovább tolod, de ebben nagyon jól segít a szülésznõ, ha betartod az utasításait, akkor ez menni fog! :o) A burokrepesztést nekem egyszer a dokim, egyszer meg a szülésznõ csinálta, mindkétszer a kitolás elõtt, de nekem kicsit sem fájt, csak meglepõ volt, de nagy megkönnyebbülést hozott a hasamnak, ami végre nem feszített úgy, szóval szerintem ez elég relatív ebben a dologban, és másban is (pl. gátvarrás), hogy kinek mi fáj, vagy nem fáj. Az Algopyrin fájdalom csillapító, nem okoz semmi galibát. Azért fáj éppen szoptatáskor, mert a tejadóreflex beindulásakor oxitocin szabadul fel, ami méhösszehúzódást okoz. Ez addig tart(hat), amíg a méh az eredeti méretére húzódik össze, tehát még a gyermekágy alatt is, de napról napra gyengül a fájdalom. No szép regényt írtam megint. :o)
A kérdező hozzászólása: Oké :-) Voltam, felkészítõn, de azt mondják h a szülésznõ úgyis mondani fogja h h kell levegõt venni, tehát aki nem volt, az is csinálja.
És még egyszer :o) Elsõ babával nem volt erõ, olvasgatni, másodikkal szoptatás közben olvastam, 40 perceket is szopizott, mivel már rutinosabb voltam mellre tételben, meg ilyesmiben, egyik karomban a baba, másikban a könyv, és amikor nem gyönyörködtem éppen a piciben, akkor olvastam. Sokszor az ember annyira "feldobódik" ilyenkor, hogy bár hulla fáradt, nem bír aludni, szóval én néhány könyvet elolvastam. A kórházban meg fõleg, másodjára nem volt szobatársam, és be kellett hozatnom újságokat. :o)
Hú csajok, teljesen beparáztam... eddig egy baba van, õ császáros volt, a második meg itt lapul a pocakban, nem tudom, hogy fog õ kibújni. ha éjszakára nem javasolt a bugyi felvétele, akkor a vér az hova menjen ki? Az ágyba?
Lányok, olvastam a válaszokat, levert a víz:) Én már teljesen elfelejtettem ezeket a dolgokat, de tényleg a has nyomása annyira fájt, h összevesztem a szülésznõvel, nyomta a hasam, én meg feszegettem le a kezét:) Nekem meglepetés volt, h vajúdás közben fájás alatt vizsgál az orvos, egyébként se tudtam, h hol vagyok egy-egy fájásnál, õ meg még turkált... Egyszer õt is elküldtem melegebb éghajlatra, monda, h rásegítünk, mert már csak a perem van meg, a férjem, és a szülésznõ nyomott a vállamnál fogva vissza, mert le akartam ugrani az ágyról. Másik meglepetés, azt hittem, h az érzéstelenítõ miatt nem fáj a varrás, hát bizony fájt. Akkor közöltem az orvossal, (mert szerintem piszmogott), h a matyóhímzést majd próbálgassa máson, nekem elég lesz 4 öltés, és felejtsük el egymást. A varratot egyébként jó áztatni, amikor szárad, akkor csíp, húzódik, fõleg varrat szedés elõtt jó, ha legalább fél órán át áztatod, vigyél lavórt, én nem kaptam. Nekem a varratszedés is fájt, minden csipkedésnél ugrottam egyet, alig vártam, h vége legyen. Ami nagyon rossz volt, a szülés utáni napon az UH. Zokogtam, h üres a méhem, nagyon rossz volt látni, h nincs már benne a Törpe. Ilyenkor a hormonok dúlnak az emberben, szóval ne lepõdj meg semmitõl. Amire még érdemes felkészülnöd, h nagyon félelmetes mikor hazahozod a gyereket, hirtelen rád szakad minden, én ezt is fokozottabban éltem meg, volt egy elég kemény szülés utáni depresszióm, állandóan sírtam, nem akartam felöltözni, egész nap a karomban tartottam a gyereket, képtelen voltam kiengedni a kezembõl, úrrá lett rajtam az érzés, h elveszik tõlem. Tudtam én, h nem lesz baja, h nem veszi el senki, és mégis mániásan öleltem egész nap. Szóval adja az ég, h neked ne legyen ilyen, mert ez azért nem általános, de én sem tudtam róla, h ilyen lehetséges.
A kérdező hozzászólása: Még egy dolog: ha szüléskor pisilni kell, akkor az hogy történik? gondolok a kitolásra... vagy olyankor nem jellemzõ? olyankor már kimászni a wc-re gondolom nem engednek.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek!
:) Általában én is azt vallom, hogy jobb ha az ember lánya körbejárja a témát és mindenrõl tud. De néha jobb, ha nem. Ha rosszat hallasz, akkor arról többet agyalsz, mint a jó dolgokról.Pedig tényleg csak arra gondolj, hogy minden rendben lesz, mert miért ne lenne?!! Ez a kaka dolog is. Mért rágódsz rajta?:) )) (hülye a kérdés bocs) mért aggódsz e miatt. Ha nem sikerül, kapsz vmit, amitõl könnyebben megy majd a dolog.Ne aggódj a részleteken!
A kérdező hozzászólása: köszi. Ja igen, ott van ez a méhlepény szülés is a baba után... erre gondoltál, amikor a vérkipréselésrõl írtál?
Nem a méhlepényt még a szülõágyon kell megszülni gátat is csak azután varrnak. a has préselése az örzõben van biztos nem mindenhol v. csak a többiek nem mesélték el.
A kérdező hozzászólása: 2 szólóhoz: Gondolom, hogy többnyire ezek elrémítõ dolgok lehetnek, de talán elejét lehet venni a kellemetlenségeknek, hátha vannak választási lehetõségek, csak nem mondják el... Ez a kakilás dolog pl. barátnõmnél úgy sült el, hogy neki nem ment, és bevett valami tablettát, hogy menjen, és állítólag attól lett aranyere (nem a szüléstõl). Én nem akarok aranyeret.
Kakilni tenyleg nem kell rogton(nekem 2beontesem volt, nem is volt mit) Kinyomkodjak a vert, nekem nem fajt. Szules utan nekunk nem lehetett tusolni(eszem agaban nem volt)es vegig csak sima vizzel szabadott tisztalkodni, semmi tusfurdo. Ajanlott volt de nem volt muszaly, bugyi nelkul aludni, fekudni.halos bugyit csak akkor huztunk ha kimentunk a folyosora.
Aranyeret nem attol fogsz kapni, szerintem a baratnodnek sem attol lett. Minket hazaengedtek kaki nelkul is.
kakilásra jó ha viszel pl aktiviát, nekem ezt mondta a szülésznõ, meg narancs. sokat kell inni h menjen a pisi is, és nem engedni hogy egybõl katéterezzenek. Ezekkel a tanáccsal láttak el.
1.és 3. vagyok meg lehet elõzni a kakilás gondot azzal hogy szülés után már jó sok rostos ételt eszel gyümölcsöt úgy magában barna kenyeret sokat iszol persze ezek nem mennek a kórházi kajától ahol fél zsemlét kapsz és tejet meg májkrémet és pépes kaját. szilvalekvárt is lehet bevinni de csak annak javaslom aki meg tudja enni fehér zsemlével. szóval vinni kell be kaját a gyermekágyra és fog menni minden. Ne parázz! menni fog!
Ja, a hasprés az jó. Én császáros voltam, és már kiment az érzéstelenítés. Ezt csinálták vagy 4x. Mikor jött a szülésznõ, már elõre leizzadtam...
Kedves Kérdezõ! Ha abban a kórházban jársz szülés felkészítõre, ahol szülni fogsz, akkor nagy valószínûséggel az fog történni, amit ott elmondanak. Lehet, hogy más kórházakban más van, de az mindegy a Te szempontodból. Nem kell minden rémmesét elhinni. Én két babát szültem eddig (Budapest Szent Imre kórház), és a fent felsorolt "rettenetbõl" én semmit nem tapasztaltam. Sõt, én is jártam ott elõkészítõre, és épp nem a "legegyszerûbb" esetekrõl volt csak szó. Az egyik szülésemnél voltak komplikációk, de ezt tudtomra is hozták közben is, és mondta az orvosom elõre, hogy minek kell történnie annak érdekében, hogy rendben menjenek a dolgok. Csak hogy példákat említsek: nálunk nem volt "kötelezõ kakilni", és a pisilést sem erõltették, csak kérdezték, hogy voltam-e (mellesleg nekem kellett is...) És abban egyet értek, minél több infód van, annál jobban tudod, mire számíts, az elsõ szülés szerintem mindenkinek "meglepetés", mert bárhogy is készül az ember, érik meglepetések...
A kérdező hozzászólása: Köszi, akkor készülök megfelelõ kajákkal. A naranccsal kapcsolatban nekem a védõnõ azt mondta, hogy csak narancslét ne vigyek be inni. Nem kérdeztem, hogy miért (talán a savtermelés?!). Remélem nem lesz gátmetszésem, de ha lesz, akkor az tényleg jó, ha sûrûn mosom, kb 10-szer egy nap?
igen jó, mert nem szárad ki a varrat és nem fog húzódni.
A kérdező hozzászólása: Én is a Szt. Imrében szülök jövõ hónapban! (az említett barátnõm szt. László vagy valami más keresztnév...) A felkészítõn nagyon lightosan beszéltek, a barátnõm meg osztja az észt... és hát ha a Szt. Imrében a gyakorlat is olyan lightos, mint a felkészítõ, akkor csak örülök és a barátnõm meg irigykedhet :-) !
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, hogy a rémisztõ dolgokra is rákérdeztem, nem szerettem volna elrettenteni senkit, aki olvassa. Kissé mazochista vagyok :-) Az a bugyis dolgon én is elgondolkoztam, hogy valszín muszáj betétet berakni, nade bugyi nélkül... vagy talán nem mindenki vérzik utána.

Kaptam egy 1-est magyarból és egy hármast németből. Mindkét tantárgyból 5-4 az átlagom. Hogy mondjam el a szüleimnek hogy ne legyenek annyira idegesek?

Legjobb válasz: Soha nem értettem a szülõk miért idegesek e miatt. Fõleg ha egyébként is jó az átlagod. Szimplán közöld.

Soha nem értettem a szülõk miért idegesek e miatt. Fõleg ha egyébként is jó az átlagod. Szimplán közöld.
ígérd meg, hoyg hamar kijavítod. lehetsz még ötös azzal az egyessel év végén?
A kérdező hozzászólása: Hát , nem tudom. Csak az a baj hogy már ígyis "büntibe vagyok" mert vam egy nem is mondom milyen tanárom aki állandóan szemétkedik velem.Ugyhogy nagy a probléma.Más egyéb javaslat ?
ne mond el!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!