Találatok a következő kifejezésre: Annyi külföldi terjedt már el nálunk (1 db)

Annyi külföldi ünnep terjedt már el nálunk is: a Hálaadás Napját vajon megtartják már valahol Magyarországon?

Legjobb válasz: Vannak olyan egyházi közöségek, ahol tartják. Pl. nálunk, baptistáknál szokott lenni õsszel egy "Hálaadónap", amelyen elsõsorban a fizikai javainkért adunk hálát Istennek

Vannak olyan egyházi közöségek, ahol tartják. Pl. nálunk, baptistáknál szokott lenni õsszel egy "Hálaadónap", amelyen elsõsorban a fizikai javainkért adunk hálát Istennek
A két hálaadás napja nem ugyanaz. Hálát lehet adni az életért, a levegõért, a vízét, amit megiszunk, a családunkért. Egyszóval sok mindenért. De az a Hálaadás napja, amit a kérdezõ leírt az elsõ válasz - vagyis az én írásomnak felel meg. Higgyétek el, mert én ennek alaposan utána néztem.
igazad van, azt a Hálaadás napját, amit az amcsik ünnepelnek, valóban nem ünnepeljük
Nem is lenne értelme megünnepelnünk, nekünk magyaroknak, mivel az helyi ünnep. Ez olyan, mint, ha az amerikaiak megünnepelnék a "mi Szent Istvánunkat." :)
Röviden? NEM. Miért adjunk hálát? meg vagyunk áldva a bölcs politikusainkkal.
Van ilyen hely. Éspedig a vadkeleten az Ukrán határvidéken. Én uyganis idén elõször ünneplem meg, és még a hagyományos menüt is elkészítem majd a vacsorához. Azért éppen idén, mert most elõször tudok saját magam által lõtt vadpulykát a család elé tenni ha minden jól megy. És azért mert nekem aztán van miért hálát adnom bõséggel! Eszméletlen, reménytelen, kilátástalan helyzetekbõl annyiszor húzott már ki az égi gondviselés, hogy ezt már pofátlanság lenne nem megünnepelni, nem hálát adni ért. (persze az is köre játszik, hogy amerikai lelkem van, pontosabban déli Dixie szív dobog bennem)
Hálaadáskor azt ünneplik hogy 102 angol ember elvándorolt Amcsiba, és letelepedtek.De nem tudtak növényeket termeszteni, és ezért megkérdezték az indiánokat, akik segÍtettek nekik.Ezért az aratás után meghÍvták õket hogy hálát adjanak.EZ A HÁLAADÁS.MI EZÉRT MIÉRT LEGYÜNK HÁLÁSAK?mert van Amerika??nem is értem... (aztán meg meggyilkolták majdnem az összes indiánt, jól meghálálták...)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Miért van az, hogy Románia és Csád zászlaja ugyanaz?

Itt egy kép:

9

Ki nem mutat álarcot 2013-ban? Ki az aki tudja önmagát adni bármiben és nem csak álarcot mutat a világ felé?

Írjatok minél többen!!!

4

Írnátok nekem különböző népek folklórjából tündéreket és lidérceket? (lent)

Sajnos nem sokat ismerek és többről is szeretnék tudni.
Pl. Banshee - kelta
Iele - Románia
Vila- szláv
Rusalka - orosz

Szóval hasonlókat szeretnék kérni :)
Ja, és emlékszem egy lidércre, amit úgy tartották, hogy éjszaka sikít. Felismeri valaki?

7

A birka és a bárány abszolút szinonimák, vagy van valami különbség közöttük? (Pl. életkorbeli, nembeli. )

irka, bárány

17

Amerikában miért 12. -én, vasárnap, volt anyák napja?

2

Miért vannak a büfések mindig baseball-sapkában?

7

A kanadai indianokról szeretnék pár informaciót? Tobbi lent

Peldaul: mit ettek?hogy eltek?hogyan oltozkodtek?mi volt a vallasuk stb tenyleg fontos lenne (keresgeltem a neten de nem talaltam semmi erdekeset)elore is koszonom

2

Mi a baj a finnekkel?

Szirmai Gergő (Hollywood Hírügynökség) mindig visszatérő utalása, hogy a finnekkel valami baj van. No de mi, kérem?

Bárki bármit tud, válaszoljon!

Előre is köszöni:
egy szerkesztőségi tag

6

Miyen eltérések vannak az amerikai és az európai mértékegységek közt? Esetleg valaki kifejtené? Minden jöhet; hosszúság, tömeg, folyadék, bármi!

4

Hogy viselekedjek egy albán kollégámmal?

Pár napja megismerkedtem egy albán férfival a munkahelyemen.és amióta megláttam nem birok másra gondolni...görcsbe van a gyomrom ha rá gondolok.ha meglátom megszűnik a világ.mikor rám néz bele pirulok mert úgy érzem teljesen meztelen vagyok.nagyon kedves,néha megfogja a kezem megsimogatja az arcom ,igaz hogy nem tud magyarul de attól független érdeklődő..de nem tudom hogy mit kezdjek magammal és a helyzettel...félek tőle és félek a helyzettől,félek hogy elveszitem a munkám de nem tudok másra gondolni.nem tudom mi a helyes viselekedés egy ilyen helyzetben

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!