Találatok a következő kifejezésre: Annyi külföldi terjedt már (1 db)

Annyi külföldi ünnep terjedt már el nálunk is: a Hálaadás Napját vajon megtartják már valahol Magyarországon?

Legjobb válasz: Vannak olyan egyházi közöségek, ahol tartják. Pl. nálunk, baptistáknál szokott lenni õsszel egy "Hálaadónap", amelyen elsõsorban a fizikai javainkért adunk hálát Istennek

Vannak olyan egyházi közöségek, ahol tartják. Pl. nálunk, baptistáknál szokott lenni õsszel egy "Hálaadónap", amelyen elsõsorban a fizikai javainkért adunk hálát Istennek
A két hálaadás napja nem ugyanaz. Hálát lehet adni az életért, a levegõért, a vízét, amit megiszunk, a családunkért. Egyszóval sok mindenért. De az a Hálaadás napja, amit a kérdezõ leírt az elsõ válasz - vagyis az én írásomnak felel meg. Higgyétek el, mert én ennek alaposan utána néztem.
igazad van, azt a Hálaadás napját, amit az amcsik ünnepelnek, valóban nem ünnepeljük
Nem is lenne értelme megünnepelnünk, nekünk magyaroknak, mivel az helyi ünnep. Ez olyan, mint, ha az amerikaiak megünnepelnék a "mi Szent Istvánunkat." :)
Röviden? NEM. Miért adjunk hálát? meg vagyunk áldva a bölcs politikusainkkal.
Van ilyen hely. Éspedig a vadkeleten az Ukrán határvidéken. Én uyganis idén elõször ünneplem meg, és még a hagyományos menüt is elkészítem majd a vacsorához. Azért éppen idén, mert most elõször tudok saját magam által lõtt vadpulykát a család elé tenni ha minden jól megy. És azért mert nekem aztán van miért hálát adnom bõséggel! Eszméletlen, reménytelen, kilátástalan helyzetekbõl annyiszor húzott már ki az égi gondviselés, hogy ezt már pofátlanság lenne nem megünnepelni, nem hálát adni ért. (persze az is köre játszik, hogy amerikai lelkem van, pontosabban déli Dixie szív dobog bennem)
Hálaadáskor azt ünneplik hogy 102 angol ember elvándorolt Amcsiba, és letelepedtek.De nem tudtak növényeket termeszteni, és ezért megkérdezték az indiánokat, akik segÍtettek nekik.Ezért az aratás után meghÍvták õket hogy hálát adjanak.EZ A HÁLAADÁS.MI EZÉRT MIÉRT LEGYÜNK HÁLÁSAK?mert van Amerika??nem is értem... (aztán meg meggyilkolták majdnem az összes indiánt, jól meghálálták...)

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mikor jön a Mikulás?

5-én este, vagy 6-án este?

2

Mióta hordanak a zsidók keménykalapot?

Egyáltalán arra sem találtam választ, hogy mióta létezik a "kalap" -nak nevezett fejfed?.

14

Jelentős sváb/tót lakosságú falvakban élő magyarok! Van köztetek és az etnikum között feszültség?

Vagy teljesen jól megvagytok? Szüleitek/nagyszüleitek idején is teljes egyetértés volt?

11

Miből ered a betonfej kifejezés?

Mikor mondjuk? Miért?

3

Minden angol koszos?

Kint vagyok és fene egy koszos népség!!!! Fúúúúj. És akkor mi nem felelünk meg az EU-s normáknak. Most volt téli vásár hát nem megyek bele, hogy csinálták a kajákat. Szerintetek melyik angol nem koszos? Mit?l függ?

9

Tudnátok olyan magyar dalokat mondani (NEM NÉPDALT) ami népszerű volt külföldön?

Sok külföldi barátom van és mindig van egy-egy olyan feladatunk a munka után, hogy énekelni kell(ene) más országok által ismert dalokat. Pl az olaszok általában Lasciatemi cantare -t éneklik. Mi magyarok is ismerjük- de pl tudnának-e, ismerhetnek-e magyar dalokat, amiket ?k tudnának?

14

Hálaadás? Segítene valaki?

Olvastam egy cikkben,hogy a hálaadás november utolsó csütörtökjére esik. De az amerikaiak még is november 22-én tartották,pedig az utolsó csütörtök november 29-e volt. Miért volt ez így?

2

Mi az a kendőzés?

A romáknál van ilyen szokás. De mit jelent ez, vagy mikor szokták ezt csinálni? Eljegyzés, kéretés, esküv? az oké.. De ez mi?

1

A sör nem ital, az asszony nem ember, a medve nem játék eredete?

ennek a szekely kozmondasnak mi az eredete?vagy honnan jott ez nekik?

3

Cegléden vagy Cegléd környékén hallott valaki citera oktatásról?

Járni akarok.

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!