Találatok a következő kifejezésre: Annyi külföldi terjedt már (1 db)

Annyi külföldi ünnep terjedt már el nálunk is: a Hálaadás Napját vajon megtartják már valahol Magyarországon?

Legjobb válasz: Vannak olyan egyházi közöségek, ahol tartják. Pl. nálunk, baptistáknál szokott lenni õsszel egy "Hálaadónap", amelyen elsõsorban a fizikai javainkért adunk hálát Istennek

Vannak olyan egyházi közöségek, ahol tartják. Pl. nálunk, baptistáknál szokott lenni õsszel egy "Hálaadónap", amelyen elsõsorban a fizikai javainkért adunk hálát Istennek
A két hálaadás napja nem ugyanaz. Hálát lehet adni az életért, a levegõért, a vízét, amit megiszunk, a családunkért. Egyszóval sok mindenért. De az a Hálaadás napja, amit a kérdezõ leírt az elsõ válasz - vagyis az én írásomnak felel meg. Higgyétek el, mert én ennek alaposan utána néztem.
igazad van, azt a Hálaadás napját, amit az amcsik ünnepelnek, valóban nem ünnepeljük
Nem is lenne értelme megünnepelnünk, nekünk magyaroknak, mivel az helyi ünnep. Ez olyan, mint, ha az amerikaiak megünnepelnék a "mi Szent Istvánunkat." :)
Röviden? NEM. Miért adjunk hálát? meg vagyunk áldva a bölcs politikusainkkal.
Van ilyen hely. Éspedig a vadkeleten az Ukrán határvidéken. Én uyganis idén elõször ünneplem meg, és még a hagyományos menüt is elkészítem majd a vacsorához. Azért éppen idén, mert most elõször tudok saját magam által lõtt vadpulykát a család elé tenni ha minden jól megy. És azért mert nekem aztán van miért hálát adnom bõséggel! Eszméletlen, reménytelen, kilátástalan helyzetekbõl annyiszor húzott már ki az égi gondviselés, hogy ezt már pofátlanság lenne nem megünnepelni, nem hálát adni ért. (persze az is köre játszik, hogy amerikai lelkem van, pontosabban déli Dixie szív dobog bennem)
Hálaadáskor azt ünneplik hogy 102 angol ember elvándorolt Amcsiba, és letelepedtek.De nem tudtak növényeket termeszteni, és ezért megkérdezték az indiánokat, akik segÍtettek nekik.Ezért az aratás után meghÍvták õket hogy hálát adjanak.EZ A HÁLAADÁS.MI EZÉRT MIÉRT LEGYÜNK HÁLÁSAK?mert van Amerika??nem is értem... (aztán meg meggyilkolták majdnem az összes indiánt, jól meghálálták...)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mit lehet tenni hanincsen ujratelepitve a skype?

1

A Római Birodalomban olyan elfogadott volt a homoszexualitás, mint a jelenkori Nyugat-Európában?

Hadrianus császár is nyíltan élt együtt a férfi szeretőjével...
Talán a mostani világban jobban elítélnék, ha egy miniszterelnök élne együtt nyíltan az azonos nemű társával.

3

Miért?

Miért TV maci?

4

Hogyan barátkozzak másokkal?

18 vagyok lassan,lány. 11 osztályos. Kb 5.osztálytól fölfele volt 2 baratnőm de olyanok voltunk mi 3-an, hogy az elmondhatatlan a suli folyosoja mindig tolunk csengett.most nincs 1 baratnom sem sem fiu baratom.mit tegyek?

3

Hamarosan elkezdem a néptáncot - szeretnék lábra erősíteni. Mi ennek a leghatásosabb módja (guggoláson kívül)?

Illetve, a kérdésem volna még, hogy a tánc valóban nagyon megterheli az ízületeket?

4

A nők szüzességéhez milyen magyar népszokások, hagyományok kötődnek?

Mik kötődnek egy lány szüzességéhez?

6

Magyarországon miért tartanak minden szórakozást gyerekesnek, égönek, meg fiúsnak/lányosnak?

Vidéken méginkább érzödik ez, de úgy alapból jellemzönek érzem az országra. Ha egy fiú zongorázok, azt kinevetik, mert hogy lányos. Ha egy családanya futni, kondizni jár, az nagyzol. Ha egy felnött görkorcsolyázni akar, az gyerekes, ha meg komoltalan.
Miért van az, hogy ebben az ország alig van olyan szórakozás, amit elöitéletmentesen üzhet az ember?

5

Tudtátok h 10 évvel ezelőtt a húsvéti nagypéntek péntek 13-ára esett? és h ma nem?

2

Néptánc oktatás van nyáron?

Néptánc oktatás van nyáron? Mintha úgy hallottam volna, hogy leállnak akkor.

1

Szoktatok érezni kora reggeli lét-félelmet?

14

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!