Találatok a következő kifejezésre: Annyi külföldi terjedt (1 db)

Annyi külföldi ünnep terjedt már el nálunk is: a Hálaadás Napját vajon megtartják már valahol Magyarországon?

Legjobb válasz: Vannak olyan egyházi közöségek, ahol tartják. Pl. nálunk, baptistáknál szokott lenni õsszel egy "Hálaadónap", amelyen elsõsorban a fizikai javainkért adunk hálát Istennek

Vannak olyan egyházi közöségek, ahol tartják. Pl. nálunk, baptistáknál szokott lenni õsszel egy "Hálaadónap", amelyen elsõsorban a fizikai javainkért adunk hálát Istennek
A két hálaadás napja nem ugyanaz. Hálát lehet adni az életért, a levegõért, a vízét, amit megiszunk, a családunkért. Egyszóval sok mindenért. De az a Hálaadás napja, amit a kérdezõ leírt az elsõ válasz - vagyis az én írásomnak felel meg. Higgyétek el, mert én ennek alaposan utána néztem.
igazad van, azt a Hálaadás napját, amit az amcsik ünnepelnek, valóban nem ünnepeljük
Nem is lenne értelme megünnepelnünk, nekünk magyaroknak, mivel az helyi ünnep. Ez olyan, mint, ha az amerikaiak megünnepelnék a "mi Szent Istvánunkat." :)
Röviden? NEM. Miért adjunk hálát? meg vagyunk áldva a bölcs politikusainkkal.
Van ilyen hely. Éspedig a vadkeleten az Ukrán határvidéken. Én uyganis idén elõször ünneplem meg, és még a hagyományos menüt is elkészítem majd a vacsorához. Azért éppen idén, mert most elõször tudok saját magam által lõtt vadpulykát a család elé tenni ha minden jól megy. És azért mert nekem aztán van miért hálát adnom bõséggel! Eszméletlen, reménytelen, kilátástalan helyzetekbõl annyiszor húzott már ki az égi gondviselés, hogy ezt már pofátlanság lenne nem megünnepelni, nem hálát adni ért. (persze az is köre játszik, hogy amerikai lelkem van, pontosabban déli Dixie szív dobog bennem)
Hálaadáskor azt ünneplik hogy 102 angol ember elvándorolt Amcsiba, és letelepedtek.De nem tudtak növényeket termeszteni, és ezért megkérdezték az indiánokat, akik segÍtettek nekik.Ezért az aratás után meghÍvták õket hogy hálát adjanak.EZ A HÁLAADÁS.MI EZÉRT MIÉRT LEGYÜNK HÁLÁSAK?mert van Amerika??nem is értem... (aztán meg meggyilkolták majdnem az összes indiánt, jól meghálálták...)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Kalocsai alsó szoknyákat hogy kell keményiteni?

Adott egy folyékony keményítő szer amire nincs ráírva az adagolás.. szombaton meg fellépés.. először csinálok ilyet help.:D

2

Az oroszok egy megfáradt népség?

Vörös múlt, szürke jelen... rengeteg orosz verekedős videó van "road rage" cimszó alatt. Itthon az ilyen esetek kimerülnek szitkozódásban, náluk meg úgy egymásnak esnek... bajuk van egymással? Fáradtak?
Egyébként persze nem sajnálom őket, főleg ami után 2x megszivattak minket (1849 és 1956), rohadjanak csak meg a saját levükben :)

5

Cigány iskolába költözik a sulink mit csináljak hogy ne kössenek belém?

1 évig a 8.legs*arabb iskolájába leszünk a Diószegi utca mellett..az iskola 99% cigány mondanom sem kell hogy nem a normális fajtából de akárhogy próbáltak minket elszigetelni tőlük (külön emelet stb) 1 bejáraton közlekedünk és közös wc-k lesznek plusz még a Diószegin is végig kell mennem :/ mit csináljak hogy suliba/utcán ne kössenek belém? és hogy védekezzek ellenük?

18

Amerikaban vanak meg indianrezervatumok ahol indianok elnek?

6

Melyik nép a legerkölcsösebb fehér bőrű nép?

minden országban mások a szokások Magyarországon elég erkölcstelenek pl jó most ezért majd mindjárt ír vagy 100 okoskodó .... de nem érdekel a kérdésem az lenne hogy melyik a legerkölcsösebb fehér bőrű nép tudom az arabok és a Kinaiak ... de ők nem fehérek hozzájuk hasonló érdekelne ha van?

26

Láb fétiszesek mit szoktatok csinálni a lábbal?

2

Hogy szoktátok izzasztani a lábatok?

8

Eközött a cigánytípus között mi a különbség, jobban mondva melyik minden "fajta"?

Szóval így a környezetemben észrevettem, hogy cigány és cigány között is nagy különbség van.
Vannak ilyen "csőlakó" cigányok, ott pl a nők nagyon rondák, soványak, a hajuk sem az a tipikus hosszú fekete, hanem pl. narancssárgára van szőkítve, közmunkán dolgoznak max... Emellett pedig van egy másik "fajta", amelyiknél a nők semmiképp nem dolgoznának még közmunkám sem, viszont "husibbak", nagy mellűek általában, combosok, a hajuk hosszú és ápolt... Melyik minden fajta?

Kép, kb.

16

Ismer valaki olyan népmesé (ke) t, amiben farkas és nyúl szerepel (legfőképp)? Tudná linkelni, vagy címet mondani hozzá?

6

Ugye, hogy lehet több keresztszülő is? Reformátusok vagyunk.

Apám meg anyukán oldaláról is van egy-egy keresztszülő pár... barátnőm meg nem tudja elhinni, hogy több is lehet... vagy mi csináltunk valamit rosszul, vagy hogy lehetséges ez?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!