Találatok a következő kifejezésre: Annyi külföldi terjedt (1 db)

Annyi külföldi ünnep terjedt már el nálunk is: a Hálaadás Napját vajon megtartják már valahol Magyarországon?

Legjobb válasz: Vannak olyan egyházi közöségek, ahol tartják. Pl. nálunk, baptistáknál szokott lenni õsszel egy "Hálaadónap", amelyen elsõsorban a fizikai javainkért adunk hálát Istennek

Vannak olyan egyházi közöségek, ahol tartják. Pl. nálunk, baptistáknál szokott lenni õsszel egy "Hálaadónap", amelyen elsõsorban a fizikai javainkért adunk hálát Istennek
A két hálaadás napja nem ugyanaz. Hálát lehet adni az életért, a levegõért, a vízét, amit megiszunk, a családunkért. Egyszóval sok mindenért. De az a Hálaadás napja, amit a kérdezõ leírt az elsõ válasz - vagyis az én írásomnak felel meg. Higgyétek el, mert én ennek alaposan utána néztem.
igazad van, azt a Hálaadás napját, amit az amcsik ünnepelnek, valóban nem ünnepeljük
Nem is lenne értelme megünnepelnünk, nekünk magyaroknak, mivel az helyi ünnep. Ez olyan, mint, ha az amerikaiak megünnepelnék a "mi Szent Istvánunkat." :)
Röviden? NEM. Miért adjunk hálát? meg vagyunk áldva a bölcs politikusainkkal.
Van ilyen hely. Éspedig a vadkeleten az Ukrán határvidéken. Én uyganis idén elõször ünneplem meg, és még a hagyományos menüt is elkészítem majd a vacsorához. Azért éppen idén, mert most elõször tudok saját magam által lõtt vadpulykát a család elé tenni ha minden jól megy. És azért mert nekem aztán van miért hálát adnom bõséggel! Eszméletlen, reménytelen, kilátástalan helyzetekbõl annyiszor húzott már ki az égi gondviselés, hogy ezt már pofátlanság lenne nem megünnepelni, nem hálát adni ért. (persze az is köre játszik, hogy amerikai lelkem van, pontosabban déli Dixie szív dobog bennem)
Hálaadáskor azt ünneplik hogy 102 angol ember elvándorolt Amcsiba, és letelepedtek.De nem tudtak növényeket termeszteni, és ezért megkérdezték az indiánokat, akik segÍtettek nekik.Ezért az aratás után meghÍvták õket hogy hálát adjanak.EZ A HÁLAADÁS.MI EZÉRT MIÉRT LEGYÜNK HÁLÁSAK?mert van Amerika??nem is értem... (aztán meg meggyilkolták majdnem az összes indiánt, jól meghálálták...)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Tudnátok küldeni nekem egy kottát a Zavaros a Nyárád c. népdalra?

Nagyon szeretem ezt a nótát, de sehol sem kapok rá kottát...

0

Skandinávia miért vált a homoszexuálisok egyik paradicsomává?

8

Ti milyen különleges/helyi néven ismeritek a különféle állatokat, esetleg növényeket?

Gondolok itt pl. a poloskára. Mi errefelé (Bp-től nem messze) poloskának vagy büdöskatinak, büdösbogárnak nevezzük, de hallottam már a büdösbence, büdösmargit, büdösmarci elnevezéseket is. Vagy a bodobács, amit sokfelé istenbogárkájának neveznek. De a büdöske nevű növényt is hallottam már büdös rózsának pl. Sokfelé a kukoricát kizárólag tengerinek nevezik, a burgonyát Erdélyben meg pityókának, másfelé krompénak, kolompérnek. A mókus régies neve kelempász vagy kelempászmadár.

Ti hogyan ismeritek/használjátok leginkább ezeket, illetve milyen ilyen népnyelvi szófordulatokat ismertek még?

Lehetőleg a lakhelyet/tájegységet is jelöljétek!

Előre is köszönöm a válaszokat!

30

Erdélyi kisgyerekekkel (kb.4-12 évesek) mit lehetne kézműveskedni, ami népi jellegű?

Köszönöm az ötleteket!

5

Minek a népies neve a talinyec?

7

Mi a véleményetek az orosz népről/nemzetről/kultúráról?

2

Honnan ered a székely szó?

1

Mi a NÉPMŰVÉSZET, népi élet jelentősége MA ebben a modern korban?

A 21. században is van jelentősége? Mennyire törődnek vele az emberek? Fontos lenne e ápolni?
( Egy munkát írok..és érdekel mások véleménye gondolatmenete)
Köszönöm.

1

Melyik jobb? (nők joga)

Nyugat-Európában van leginkább női egyenjogúság. Vagyis oly mértékben, hogy már egy nő lehet igazgató, orvos stb. A nők is kezdeményezhetik a válást, mehetnek egyetemre, lehetnek politikusok, kiállhatnak tüntetni, hogy nekik joguk van pl. alacsonyabb fizu; nem sorolom.
Sok nő a férjén akar uralkodni: azért ez már sok felcserélni az évezredek óta tartó rendszert!
Csak 1866 óta van ez egyébként nyugaton!

Viszont a másik oldal:
Az összes lszlám országban, (enyhébb szinten más 1-2 kelet-ázsiai országban pl. lndiában, pakisztánban )
a nőknek semmi joguk!! Tehát nemhogy igazgatók nem lehetnek de még egyetemre sem járhatnak, sőt mi több még autót sem vezethetnek. Nem válhatnak el (csak ha a férfi úgy dönt) nem nyithatnak bankszámlát és nem is járnak el dolgozni csak háztartásbeliek. Sőt még idegen férfival sem állhatnak szóba!
Talán ez sem jó.

Valahol a 2 között kéni kialakítani ilyen "egészséges" viszonyt.

7

Hallottatok ilyenről?

Tyúkabroncsolás. Egy feladatban kaptuk kérdésnek, h mi ez. Google-ba nem találtam semmit, anyámék de tudják... Ti esetleg hallottatok ilyenről?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!