Találatok a következő kifejezésre: Annyi külföldi terjedt (1 db)

Annyi külföldi ünnep terjedt már el nálunk is: a Hálaadás Napját vajon megtartják már valahol Magyarországon?

Legjobb válasz: Vannak olyan egyházi közöségek, ahol tartják. Pl. nálunk, baptistáknál szokott lenni õsszel egy "Hálaadónap", amelyen elsõsorban a fizikai javainkért adunk hálát Istennek

Vannak olyan egyházi közöségek, ahol tartják. Pl. nálunk, baptistáknál szokott lenni õsszel egy "Hálaadónap", amelyen elsõsorban a fizikai javainkért adunk hálát Istennek
A két hálaadás napja nem ugyanaz. Hálát lehet adni az életért, a levegõért, a vízét, amit megiszunk, a családunkért. Egyszóval sok mindenért. De az a Hálaadás napja, amit a kérdezõ leírt az elsõ válasz - vagyis az én írásomnak felel meg. Higgyétek el, mert én ennek alaposan utána néztem.
igazad van, azt a Hálaadás napját, amit az amcsik ünnepelnek, valóban nem ünnepeljük
Nem is lenne értelme megünnepelnünk, nekünk magyaroknak, mivel az helyi ünnep. Ez olyan, mint, ha az amerikaiak megünnepelnék a "mi Szent Istvánunkat." :)
Röviden? NEM. Miért adjunk hálát? meg vagyunk áldva a bölcs politikusainkkal.
Van ilyen hely. Éspedig a vadkeleten az Ukrán határvidéken. Én uyganis idén elõször ünneplem meg, és még a hagyományos menüt is elkészítem majd a vacsorához. Azért éppen idén, mert most elõször tudok saját magam által lõtt vadpulykát a család elé tenni ha minden jól megy. És azért mert nekem aztán van miért hálát adnom bõséggel! Eszméletlen, reménytelen, kilátástalan helyzetekbõl annyiszor húzott már ki az égi gondviselés, hogy ezt már pofátlanság lenne nem megünnepelni, nem hálát adni ért. (persze az is köre játszik, hogy amerikai lelkem van, pontosabban déli Dixie szív dobog bennem)
Hálaadáskor azt ünneplik hogy 102 angol ember elvándorolt Amcsiba, és letelepedtek.De nem tudtak növényeket termeszteni, és ezért megkérdezték az indiánokat, akik segÍtettek nekik.Ezért az aratás után meghÍvták õket hogy hálát adjanak.EZ A HÁLAADÁS.MI EZÉRT MIÉRT LEGYÜNK HÁLÁSAK?mert van Amerika??nem is értem... (aztán meg meggyilkolták majdnem az összes indiánt, jól meghálálták...)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mit nevez a kecskemeti ember hegynek?

6

Melyik ünnep a kedvencetek? És miért?

3

A télapó ugye létezik?

Tíz éves vagyok, és meghallottam anyuékat amikor arról beszéltek hogy el kellene mondani nekem az igazságot a télapóról.Milyen igazságot? Ugye létezik?!

8

Mi maradt meg a matyó kultúrából? Mely tárgyaikat, motívumaikat használjuk még?

1

Más országokban hogyan zajlik a gyászolás, a temetkezés vagy ezzel kapcsolatos dolgok?

egy dolgozatomhoz kellene és nem nagyon találtam eddig. előre is köszönöm
oldalt is linkelhettek

3

Színházjegyet/ket hogy illik odaadni? Csak az egyiket vagy minkdettőt?

2

Amerikában tényleg valami nevetséges az oktatásrendszer, érettségi?

Azt mondják, ott nem olyan az érettségi mint itt, ott nevetségesen könnyű. Akkor ott az érettségi olyan, mint itt a 8 általános?

3

Akkor vagyok igazán Magyar, ha háborgok Trianon miatt?

Nagyon sokszor ez a téma, hogy milyen szamétség volt ezt tenni velünk, és nem bocsájthatunk meg, nem felejthetjük el ezt az egészet.
Sokan furcsálják, hogy én nem vagyok kiakadva, ha feljön ez a téma, és nem értik miért nem....
Én szeretem a hazámat Magyarországot, de nem idegeskedek emiatt, szomorú az tény,. de nem tudok mit tenni, és nem is foglalkoztat a dolog.

Akkor vagyok igazán Magyar, ha felháborodva vagyok akkor, ha ez a téma feljön beszélgetéseknél?

8

II. világháborús hagyományőrzést tudtok?

Ahol 13 éves kortól is lehet

11

Miért látni a sok amcsi filmben h kortyolgatják a whiskey-t?

Külön van erre krilystály üveg meg a nagy pohár alján lötygtetik és kortyolgatják meg ízlelgetik, közben meg olyan szr hogy az csak na.

13

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!