Találatok a következő kifejezésre: Angliában az családnak van beleszólása az (1 db)

Angliában az uralkodó családnak van beleszólása az angol politikába?

Legjobb válasz: papíron igen, az királynö mond áment mindenre. de úgy tudom nem szol bele a politikába nem hoz javasöatokat vagy döntést. az érdekes hogy ugye a skotok az angolok alá tartoznak de külön parlamentjük van és ott is az angol királynö mondja mindenre az áment.

papíron igen, az királynö mond áment mindenre. de úgy tudom nem szol bele a politikába nem hoz javasöatokat vagy döntést. az érdekes hogy ugye a skotok az angolok alá tartoznak de külön parlamentjük van és ott is az angol királynö mondja mindenre az áment.
nana a kiralynonek van veto joga is, amelyet egyszer egy evben BARMIRE felhasznalhat, ez kevesnek tunik ugyan, de jol belegondolva szinte tejhatalom. azert altalaban egy eletfogytiglanosra pazarolja el vagy ilyesmi :)
A királynõ írja alá az összes brit, vagy a Brit Nemzetközösségben (pl. Kanada, Ausztrália) elfogadott törvényt, kb. olyan joga van, mint nálunk a köztársasági elnöknek (megteheti, hogy nem írja alá a törvényeket, illetve visszaküldi a parlamentnek újratárgyalásra, kb. mint Sólyom László a biztosítási törvényt idén januárban). Más tészta, hogy igazából nem szokott beleszólni a törvénykezésbe, amit elé nyomnak aláírásra, el szokta fogadni. Ezen kívül joga van amnesztiát hirdetni (jogerõs börtönbüntetéseket megváltoztatni), õ, vagy a királyi család más tagja patronálja a legtöbb angol királyi társaságot és szervezetet, képviseli a Nemzetközösség érdekeit nemzetközi szinten (szintén kb. mint Sólyom), valamint az uralkodó az anglikán egyház feje, VIII. Henrik óta (kb. mint a pápa, csak kicsiben).
Ez mind igaz, viszont a királynõnek nincs szavazati joga... Gondolom azért, h. pártatlan legyen.
Alkotmányos monarchia van ott, ami azt jelenti, hogy az uralkodónak, ez esetben a királynõnek a hatalma csupán formális. A meghozott törvényeket csupán szentesiti, nem vétózhatja meg. Ez az angol polgári forradalom után, 1688-ban alakult ki (Bill of rights), azért, hogy elkerüljék az abszolutizmust, tehát azt, hogy az uralkodó mindenkit mellõzve kormányozzon. Ezért van királynõ, de kormány is, és alkotány alapján kormányzik a hatalmon lévõ párt, a királynõ meg csak kis túlzással disznek van.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Készül a nagy összeomlás?

A republikánusok hideg polgárháborút vivnak a határokon belül. Úgy látszik Obama túl messzire ment a jónép érdekeinek érvényesítésével. Ha passzívak maradnak összeomolhat az USA.


3

Osztrák választások, szerintetek jó irányba tart Ausztria?

Az SPÖ nyert megint. De az ÖVP és az FPÖ azért a nyakukban van rendesen. Szerintetek jó 4 év jön most a nyugati szomszédunknak?

6

Létezik összefüggés a szegénység és az intelligencia között?

Olvastam, hogy egy tanulmány szerint a szegény társadalmi rétegekben az átlagos IQ alacsonyabb.

Vannak eltérések vagy minden ember egyformán intelligens?

Ha valóban van ilyen összefüggés, akkor azért alacsonyabb az intelligenciájuk, mert szegények vagy azért szegényebbek mert alacsonyabb intelligenciájúak?

16

Ezek között az országok között mi a fejlettségi sorrend?

Tehát hol a legjobb megélhetés és munka szempontból?

legfejlettebb......legfejletlenebb (így)

Magyarország, Észtország, Ausztria, Finnország, Svédország, Németország és Lettország.

Valaki tudna segíteni?

2

Hogyan kell elképzelni egy indián rezervátumot? Hogyan "szervezte" ezt meg az USA?

Saját törvénykezésük van képviselőkkel meg ilyenekkel?

2

Hosszú távon megszűnnek a nyugati nemzetállamok és olyan multikulturális országok lesznek, mint az USA vagy Brazília?

A 2011-es népszámlálások szerint Németországnak már csak 80%-a német, Angliában és Walesben 77% az angolok és walesiek aránya. Franciaországban és Hollandiában is olyan 77% körül lehet a franciák, illetve a hollandok aránya.

Így ezekben az országokban lassan kisebbségbe kerülnek az eredeti államalkotó nemzetek, multikulturális bevándorlóországokká válnak. Ha például Németországnak már csak 1/3-a lesz német, akkor át kell értékelni az ország politikai, történelmi szerepét, mivel az országot nem lehet a német néppel azonosítani. Angliában talán a gyarmati, birodalmi múlt, a brit identitás miatt ez könnyebben fog menni.

Hasonló tendencia figyelhető meg Macedóniában, Bulgáriában, Romániában, Magyarországon is, csak ezekben az országokban nem a bevándorlók miatt, hanem az őshonos kisebbségek nagyobb népszaporulata miatt kerülnek kisebbségbe a fő államalkotó népek.

9

Hogy élnek a lengyelországi németek?

A II. vh után németországból levágott és lengyelországhoz csatolt területeken élő németek sorsa érdekel.
Hányan vannak?
Élhetnek autonómiában?
Milyen a viszonyuk a lengyelekkel és fordítva?
Van köztük konfliktus?
Esetleg van-e revíziós igény németország felé és ha igen ez mennyire reális?

4

Mely országok indultak fejlődésnek az IMF tanácsainak hatására?

11

Az Egyesült Királyság energiaellátása is ugyanúgy össze fog omolni, mint Magyarországé?

Ott is beígérték a rezsicsökkentést és az ottani szolgáltatók is elkezdtek áramkimaradásokkal, téli hideg lakásokkal, a rendszer összeomlásával fenyegetőzni.

4

Ha a gazdag nyugat-európai országokban sem működik a cigányok integrációja, akkor hogyan várhatják el ezt a szegényebb keleti országoktól?

http://kitekinto.hu/europa/2013/09/26/franciaorszag_folytatj..

Úgy tűnik ennek a problémának a megoldása az egész világban teljesen reménytelen, legyen akár baloldali, liberális vagy jobboldali kormány.

9

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!