Találatok a következő kifejezésre: Angliában az családnak van beleszólása az (1 db)

Angliában az uralkodó családnak van beleszólása az angol politikába?

Legjobb válasz: papíron igen, az királynö mond áment mindenre. de úgy tudom nem szol bele a politikába nem hoz javasöatokat vagy döntést. az érdekes hogy ugye a skotok az angolok alá tartoznak de külön parlamentjük van és ott is az angol királynö mondja mindenre az áment.

papíron igen, az királynö mond áment mindenre. de úgy tudom nem szol bele a politikába nem hoz javasöatokat vagy döntést. az érdekes hogy ugye a skotok az angolok alá tartoznak de külön parlamentjük van és ott is az angol királynö mondja mindenre az áment.
nana a kiralynonek van veto joga is, amelyet egyszer egy evben BARMIRE felhasznalhat, ez kevesnek tunik ugyan, de jol belegondolva szinte tejhatalom. azert altalaban egy eletfogytiglanosra pazarolja el vagy ilyesmi :)
A királynõ írja alá az összes brit, vagy a Brit Nemzetközösségben (pl. Kanada, Ausztrália) elfogadott törvényt, kb. olyan joga van, mint nálunk a köztársasági elnöknek (megteheti, hogy nem írja alá a törvényeket, illetve visszaküldi a parlamentnek újratárgyalásra, kb. mint Sólyom László a biztosítási törvényt idén januárban). Más tészta, hogy igazából nem szokott beleszólni a törvénykezésbe, amit elé nyomnak aláírásra, el szokta fogadni. Ezen kívül joga van amnesztiát hirdetni (jogerõs börtönbüntetéseket megváltoztatni), õ, vagy a királyi család más tagja patronálja a legtöbb angol királyi társaságot és szervezetet, képviseli a Nemzetközösség érdekeit nemzetközi szinten (szintén kb. mint Sólyom), valamint az uralkodó az anglikán egyház feje, VIII. Henrik óta (kb. mint a pápa, csak kicsiben).
Ez mind igaz, viszont a királynõnek nincs szavazati joga... Gondolom azért, h. pártatlan legyen.
Alkotmányos monarchia van ott, ami azt jelenti, hogy az uralkodónak, ez esetben a királynõnek a hatalma csupán formális. A meghozott törvényeket csupán szentesiti, nem vétózhatja meg. Ez az angol polgári forradalom után, 1688-ban alakult ki (Bill of rights), azért, hogy elkerüljék az abszolutizmust, tehát azt, hogy az uralkodó mindenkit mellõzve kormányozzon. Ezért van királynõ, de kormány is, és alkotány alapján kormányzik a hatalmon lévõ párt, a királynõ meg csak kis túlzással disznek van.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A magyarokat miért utálják annyian?

Például a szomszédos országok miért utálnak minket?

15

Ki Svájc államfője?

5

Az EU hogyan vehette fel az olyan elmaradottabb országokat, mint Románia, vagy Bulgária?

Jó, Mo. sem a fejlődés csúcspontja, de még mindig jobb a helyzet itt, mint mondjuk Bulgáriában. Jártam ott egyszer, tiszta putri, elmaradottság mindenfelé, tisztára mint Ukrajna elmaradott részei (és nem a turistáknak kipucolt részekből indulok ki).

De nem hogy Bulgária, már MACEDÓNIÁBAN gondolkodnak, ami ugyanilyen lerobbant.
Az összes nyugati ország kifejezte már az ellenszenvét az elmaradottabb tagállamok iránt, azok iránt akik képtelenek fejlődni (ide tartozik Mo. is), vagy nagyon rosszul költekeznek, mint Görögország.

Ha Bulgáriát ilyen könnyen bevették, akkor miért nem veszik be rögtön Horvátországot (bár az most lesz tag), vagy akár Albániát? Oké, hogy kritériumok vannak, amiket teljesíteni kell, de akkor is...

8

Miért van hatással az Amerikai Egyesült Államok poltikája más országok (akár Magyarország vagy az EU) politikájához?

4

Az európai integráció visszafelé halad?

Mostanában több lépést tettek vissza és szándékoznak még többen visszalépni.

Főként Románia és Bulgária Schengen ügyére gondolok.
Persze , mindenki tudja , hogy a "C" invázió miatt van elutasítva a csatlakozásuk.

Egyes tagállamok pedig ismét határellenőrzést szeretnének ,illetve korlátozni az EU-n belüli munkavállalást.

6

Fehéroroszországban mitől van 118%-os infláció?

118%-os az infláció, 1 forint 40 fehérorosz rubelt ér, attól eltekintve, hogy egy átlagos kávé kb 8ezer

Mitől ilyen értéktelen a pénzük? Már tervezik az 500ezres, meg az 1 milliós bankjegy bevezetését is....

Akkor már miért nem vágnak le belőle pár 0-át mint annó Románia?

5

Az USA világgazdasági ill. világpolitikai szerepkörére, gazdaságának térbeli jellegzetességeire lennék kváncsi?

1

Az Amerikai Egyesült államokban, hogy lehet letelepedési engedélyt szerezni?

Jelen esetben Los Angelesbe kellene

2

Melyik szomszédos és nem szomszédos országok utálják egymást, akár politikailag, akár történelmileg?

8

A romák miért teljesítenek rosszul az iskolákban?

Ez mindenhol megfigyelhető, Finnországtól Szerbiáig, hogy a cigányok sokkal iskolázatlanabbak, mint a többség.
-Sokak szerint egyszerűen butábbak, náluk 80-as IQ az átlag, a fehéreknél 100 körül.
-Mások szerint a roma kultúrából adódik, náluk nincs értéke az iskolázottságnak.
-A jogvédők szerint a rasszizmus, kirekesztés az oka.
-A szegénység az oka. De szerintem ez inkább fordítva igaz. Az iskolázatlanság az oka a szegénységnek. Régen a szegény tanyasi, falusi iskolákból is sok tehetséges gyerek tudott kitörni, magasabb képzettséget szerezni, tehát ez sem determinálja a csoportot.
-Már azt is olvastam liberális jogvédőtől (talán Népszabadságban), hogy igazából nincsenek is semmilyen különbségek a népcsoportok között, mivel a romák és nem romák között is vannak okosabbak-butábbak, jobban-rosszabbul teljesítők.

50

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!