Találatok a következő kifejezésre: Angliában az családnak van beleszólása az (1 db)

Angliában az uralkodó családnak van beleszólása az angol politikába?

Legjobb válasz: papíron igen, az királynö mond áment mindenre. de úgy tudom nem szol bele a politikába nem hoz javasöatokat vagy döntést. az érdekes hogy ugye a skotok az angolok alá tartoznak de külön parlamentjük van és ott is az angol királynö mondja mindenre az áment.

papíron igen, az királynö mond áment mindenre. de úgy tudom nem szol bele a politikába nem hoz javasöatokat vagy döntést. az érdekes hogy ugye a skotok az angolok alá tartoznak de külön parlamentjük van és ott is az angol királynö mondja mindenre az áment.
nana a kiralynonek van veto joga is, amelyet egyszer egy evben BARMIRE felhasznalhat, ez kevesnek tunik ugyan, de jol belegondolva szinte tejhatalom. azert altalaban egy eletfogytiglanosra pazarolja el vagy ilyesmi :)
A királynõ írja alá az összes brit, vagy a Brit Nemzetközösségben (pl. Kanada, Ausztrália) elfogadott törvényt, kb. olyan joga van, mint nálunk a köztársasági elnöknek (megteheti, hogy nem írja alá a törvényeket, illetve visszaküldi a parlamentnek újratárgyalásra, kb. mint Sólyom László a biztosítási törvényt idén januárban). Más tészta, hogy igazából nem szokott beleszólni a törvénykezésbe, amit elé nyomnak aláírásra, el szokta fogadni. Ezen kívül joga van amnesztiát hirdetni (jogerõs börtönbüntetéseket megváltoztatni), õ, vagy a királyi család más tagja patronálja a legtöbb angol királyi társaságot és szervezetet, képviseli a Nemzetközösség érdekeit nemzetközi szinten (szintén kb. mint Sólyom), valamint az uralkodó az anglikán egyház feje, VIII. Henrik óta (kb. mint a pápa, csak kicsiben).
Ez mind igaz, viszont a királynõnek nincs szavazati joga... Gondolom azért, h. pártatlan legyen.
Alkotmányos monarchia van ott, ami azt jelenti, hogy az uralkodónak, ez esetben a királynõnek a hatalma csupán formális. A meghozott törvényeket csupán szentesiti, nem vétózhatja meg. Ez az angol polgári forradalom után, 1688-ban alakult ki (Bill of rights), azért, hogy elkerüljék az abszolutizmust, tehát azt, hogy az uralkodó mindenkit mellõzve kormányozzon. Ezért van királynõ, de kormány is, és alkotány alapján kormányzik a hatalmon lévõ párt, a királynõ meg csak kis túlzással disznek van.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szlovénia hogy csinálja, hogy növekszik a szlovén lakosság?

14

Tudnátok olyan dolgokat mondani, amit Izrael az USA érdekében csinált?

3

A Náci Németország nem próbálta meg bekebelezni Svájcot?

12

Külhoni magyarok! Szeretnétek újra Magyarországon élni (lent)?

Mármint úgy értem,hogy szeretnétek,ha ahol most laktok (Szlovákia,Erdély,Délvidék,Kárpátalja,stb.),az újra MAGYAR FÖLD legyen. Most nem az érdekel,hogy úgyse lehet,meg ilyenek,hanem hogy szeretnétek e? És még annyi:jól bánnak veletek ott,vagy inkább elnyomnak,vagy milyen a viszonyotok az országhoz,ahol éltek?

6

Milyen hatással lesz Anglia kilépése az EU-ból?

Milyen változással járhat Anglia kiválása az EU-ból?
Hogyan hatna ez az Angliában dolgozó Magyar munkavállalók helyzetére?
Ha valaki idén menne ki, rá milyen szigorítások várhatnak?
Mire érdemes készülni?

8

Az USA miért nyomja Izraelnek a zsetont és a legfejlettebb fegyverrendszereket?

8

Brémának csak két települése van?

Vagy vannak kisebb falvai is Németország harmadik legkisebb tartományának?

6

Az EU fejébe vette, hogy eltünteti a patriotizmust Európából?

És ezt mégis , hogy gondolta?


Úgy írják le , mintha a patriotizmus valami negatív dolog lenne.
A gazdasági nacionalizmus is teljesen természetes , hogy minden normális ország vezetője a sajátjai érdekét nézi és szolgálja , kiáll a gazdasági érdekekért.

Ez az "európai álom" csak néhány szélsőséges internáci agyszüleménye.A többség nem akar ilyet.

Ebben az unióban is kevés a szuverenitás , hát még egy szövetségi köztársaságban...

8

Vilmos Sándor holland királyt miért nem koronázták meg?

Most elfogadott tendencia lesz, hogy az új uralkodók nem kapnak koronát? A briteknél is így lesz?

4

Szerintetek tudják az Amerikaiak hogy mennyire ill. mennyien utálják őket és nem csak ázsiában és afrikában?

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!