Találatok a következő kifejezésre: Angliában az családnak van beleszólása (1 db)

Angliában az uralkodó családnak van beleszólása az angol politikába?

Legjobb válasz: papíron igen, az királynö mond áment mindenre. de úgy tudom nem szol bele a politikába nem hoz javasöatokat vagy döntést. az érdekes hogy ugye a skotok az angolok alá tartoznak de külön parlamentjük van és ott is az angol királynö mondja mindenre az áment.

papíron igen, az királynö mond áment mindenre. de úgy tudom nem szol bele a politikába nem hoz javasöatokat vagy döntést. az érdekes hogy ugye a skotok az angolok alá tartoznak de külön parlamentjük van és ott is az angol királynö mondja mindenre az áment.
nana a kiralynonek van veto joga is, amelyet egyszer egy evben BARMIRE felhasznalhat, ez kevesnek tunik ugyan, de jol belegondolva szinte tejhatalom. azert altalaban egy eletfogytiglanosra pazarolja el vagy ilyesmi :)
A királynõ írja alá az összes brit, vagy a Brit Nemzetközösségben (pl. Kanada, Ausztrália) elfogadott törvényt, kb. olyan joga van, mint nálunk a köztársasági elnöknek (megteheti, hogy nem írja alá a törvényeket, illetve visszaküldi a parlamentnek újratárgyalásra, kb. mint Sólyom László a biztosítási törvényt idén januárban). Más tészta, hogy igazából nem szokott beleszólni a törvénykezésbe, amit elé nyomnak aláírásra, el szokta fogadni. Ezen kívül joga van amnesztiát hirdetni (jogerõs börtönbüntetéseket megváltoztatni), õ, vagy a királyi család más tagja patronálja a legtöbb angol királyi társaságot és szervezetet, képviseli a Nemzetközösség érdekeit nemzetközi szinten (szintén kb. mint Sólyom), valamint az uralkodó az anglikán egyház feje, VIII. Henrik óta (kb. mint a pápa, csak kicsiben).
Ez mind igaz, viszont a királynõnek nincs szavazati joga... Gondolom azért, h. pártatlan legyen.
Alkotmányos monarchia van ott, ami azt jelenti, hogy az uralkodónak, ez esetben a királynõnek a hatalma csupán formális. A meghozott törvényeket csupán szentesiti, nem vétózhatja meg. Ez az angol polgári forradalom után, 1688-ban alakult ki (Bill of rights), azért, hogy elkerüljék az abszolutizmust, tehát azt, hogy az uralkodó mindenkit mellõzve kormányozzon. Ezért van királynõ, de kormány is, és alkotány alapján kormányzik a hatalmon lévõ párt, a királynõ meg csak kis túlzással disznek van.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Melyik országban várható először népszavazás az EU-kilépésről?

Mivel 28 tagállam érdekeit nehéz összeegyeztetni, szerintem előbb-utóbb az egyik tagállam komolyan felveti a kilépés lehetőségét.

16

Valaki elmondaná, hogy is van ez?

A kérdésem/kérésem az lenne valaki leírná nekem azt ,hogy mi is az a vízum mennyi időre szól? mi a különbség közte és a zöldkártya között?mi is az a zöldkártyát nehéz kapni? pl az USA magyarországi követégén kell igényelni vagy hol??
és melyikkel mit lehet kezdeni az államokban?

1

Szerintetek lehet ismét birodalom Németország?

Mit gondoltok?

9

Szerintetek lehetséges, hogy lesz majd egy ideológiai világháború, ahol a kapitalizmus és a liberalizmus összeméri az erejét a konzervativizmussal és a szocializmussal?

Azaz lesz egy "Szabad Szövetség" USA, EU és Japán központtal, valamint egy "Hagyomány Horda" Oroszország, Irán és Észak-Korea központtal, és minden ország valamelyik szövetségi rendszerhez fog csatlakozni?

9

Miért nem készült fénykép Hitler holttestéről?

10

Mondanátok Európát érintő aktuális vitatémákat, problémákat? Politikai, Jogi, Demográfiai, Uniós

6

Liechtenstein mettől meddig használta az osztrák (ezáltal magyar) pénzt?

2

Ki volt Julius Streicher?

töriórán a második világháború miatt szóba került, ki mit tud róla?

5

Mi a negyedik hatalmi ág?

3

Szlovénia hogy csinálja, hogy növekszik a szlovén lakosság?

14

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!