Találatok a következő kifejezésre: Angliában az családnak van beleszólása (1 db)

Angliában az uralkodó családnak van beleszólása az angol politikába?

Legjobb válasz: papíron igen, az királynö mond áment mindenre. de úgy tudom nem szol bele a politikába nem hoz javasöatokat vagy döntést. az érdekes hogy ugye a skotok az angolok alá tartoznak de külön parlamentjük van és ott is az angol királynö mondja mindenre az áment.

papíron igen, az királynö mond áment mindenre. de úgy tudom nem szol bele a politikába nem hoz javasöatokat vagy döntést. az érdekes hogy ugye a skotok az angolok alá tartoznak de külön parlamentjük van és ott is az angol királynö mondja mindenre az áment.
nana a kiralynonek van veto joga is, amelyet egyszer egy evben BARMIRE felhasznalhat, ez kevesnek tunik ugyan, de jol belegondolva szinte tejhatalom. azert altalaban egy eletfogytiglanosra pazarolja el vagy ilyesmi :)
A királynõ írja alá az összes brit, vagy a Brit Nemzetközösségben (pl. Kanada, Ausztrália) elfogadott törvényt, kb. olyan joga van, mint nálunk a köztársasági elnöknek (megteheti, hogy nem írja alá a törvényeket, illetve visszaküldi a parlamentnek újratárgyalásra, kb. mint Sólyom László a biztosítási törvényt idén januárban). Más tészta, hogy igazából nem szokott beleszólni a törvénykezésbe, amit elé nyomnak aláírásra, el szokta fogadni. Ezen kívül joga van amnesztiát hirdetni (jogerõs börtönbüntetéseket megváltoztatni), õ, vagy a királyi család más tagja patronálja a legtöbb angol királyi társaságot és szervezetet, képviseli a Nemzetközösség érdekeit nemzetközi szinten (szintén kb. mint Sólyom), valamint az uralkodó az anglikán egyház feje, VIII. Henrik óta (kb. mint a pápa, csak kicsiben).
Ez mind igaz, viszont a királynõnek nincs szavazati joga... Gondolom azért, h. pártatlan legyen.
Alkotmányos monarchia van ott, ami azt jelenti, hogy az uralkodónak, ez esetben a királynõnek a hatalma csupán formális. A meghozott törvényeket csupán szentesiti, nem vétózhatja meg. Ez az angol polgári forradalom után, 1688-ban alakult ki (Bill of rights), azért, hogy elkerüljék az abszolutizmust, tehát azt, hogy az uralkodó mindenkit mellõzve kormányozzon. Ezért van királynõ, de kormány is, és alkotány alapján kormányzik a hatalmon lévõ párt, a királynõ meg csak kis túlzással disznek van.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ajánlanátok nekem az Interneten föllelhető dokumentumfilmet, vagy akár tv-filmet az albán pártfőtitkár Enver Hoxha életéről, illetve az Albán Munkapárt történetéről, vagy úgy egyáltalán a Albánia kommunista korszakáról?

Lehetőleg persze szinkronnal, kommentárral, vagy narrátorral, de nem gond ha angolul, németül vagy albánul van, csak kellene hozzá akkor viszont valahonnan magyar fölirat! Nagyon érdekelne!
Úgy tűnik még mindíg nagyon "el van kerítve" Albánia, mert még most sem nagyon találni róla semmit itt az Interneten sem...

1

Melyik országban van a parlamentben a legtöbb képviselő ill. legkevesebb?

4

1914 előtt a horvátok tisztelték a szent koronát?

úgy hallottam hogy tisztelték és maradtak is volna a magyar szent korona országai között csak úgy hogy egyenrangú lett volna Magyarországgal, én ebbe bele is mentem volna, a horvátok megkapták volna Dalmáciát az Isztria fsz.-et és Boszniából is kapott volna, és akkor lett volna egy Magyar-Horvát monarchia amiben Bosznia is benne lett volna és ugyan az lett volna a státusza, csak osztrákok helyett horvátokkal irányítottuk volna Boszniát, sztem ha a politikusaink jobbak lettek volna ahorvátokkal ki egyezhettünk volna és máris minden máshogy alakul, szerintem.

5

Van esélye annak, hogy Erdély autonómiát kap?

9

Felvidéken is tüntetések lesznek az autonómiáért?

5

Az USA háborúzott valaha a kontinensen más országgal?

a polgár háborún és az angolok elleni harc kivételével?
pl Mexico ellen, vagy Kanada, vagy más dél Amerikai ország ellen?

4

Tényleg megint Angela Merkel a legesélyesebb a választásokra? Elegem van ebből a nőböl irritál a stilusa, a hangja, jön ezzel a fegyelmezett fiskális politikával. Amugy mi a párhuzam Merkel és Thatcher politikája között?

A nèmeteknek most egy fanatikusabb megszàllottabb német kancellár kéne! aki kíváló szónok, zseniális showman. Eu ellenes politikát folytat.

6

Az EU miért engedte meg Koszovónak és Montenegrónak az eurót?

Magyarországnak nem engedi, még a kettős valutarendszert sem, mert kötelező teljesíteni a Maastricht-i szerződésben foglaltakat.

Ennek ellenére Koszovó és Montenegró megcsinálta azt, hogy szimplán nem kezdtek el saját pénzt használni, vagy a szomszédét (Koszovó simán használhatná pl az albán lek-et, vagy a szerb dinárt), hanem áttértek euróra, így nem foglalkoznak saját pénzkibocsájtással.
Mégis hogy?

Tőlünk féltik az eurót, mert mondván ha Magyarország becsődöl, akkor húzza magával a környékbeli eurósokat. Az miért nem érdekli az EU-t, hogy Koszovó, vagy Montenegró becsődöl?
Mert ők azért közelebb állnak a csődhöz, mint mi...

Nekik miért nézi el az EU az euró használatot?

(most azon kívül, hogy itthon sokan ellenzik az eurót)

20

Románia, Bulgária, Szerbia már utolértek minket életszínvonalban?

Még csak egyszer jártam ezekben az országokban, de úgy tűnik nem élnek rosszabbul, mint mi.
A statisztikák szerint a nettó fizetések 20-30 százalékkal alacsonyabbak arrafelé, de az árak is közel ennyivel alacsonyabbak.

9

Jelenleg melyik kormányzatnak, vagy szervezetnek a területe a Naprendszer és az azon belüli bolygók (a Föld kivételével)?

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!