Találatok a következő kifejezésre: Angliában az családnak van beleszólása (1 db)

Angliában az uralkodó családnak van beleszólása az angol politikába?

Legjobb válasz: papíron igen, az királynö mond áment mindenre. de úgy tudom nem szol bele a politikába nem hoz javasöatokat vagy döntést. az érdekes hogy ugye a skotok az angolok alá tartoznak de külön parlamentjük van és ott is az angol királynö mondja mindenre az áment.

papíron igen, az királynö mond áment mindenre. de úgy tudom nem szol bele a politikába nem hoz javasöatokat vagy döntést. az érdekes hogy ugye a skotok az angolok alá tartoznak de külön parlamentjük van és ott is az angol királynö mondja mindenre az áment.
nana a kiralynonek van veto joga is, amelyet egyszer egy evben BARMIRE felhasznalhat, ez kevesnek tunik ugyan, de jol belegondolva szinte tejhatalom. azert altalaban egy eletfogytiglanosra pazarolja el vagy ilyesmi :)
A királynõ írja alá az összes brit, vagy a Brit Nemzetközösségben (pl. Kanada, Ausztrália) elfogadott törvényt, kb. olyan joga van, mint nálunk a köztársasági elnöknek (megteheti, hogy nem írja alá a törvényeket, illetve visszaküldi a parlamentnek újratárgyalásra, kb. mint Sólyom László a biztosítási törvényt idén januárban). Más tészta, hogy igazából nem szokott beleszólni a törvénykezésbe, amit elé nyomnak aláírásra, el szokta fogadni. Ezen kívül joga van amnesztiát hirdetni (jogerõs börtönbüntetéseket megváltoztatni), õ, vagy a királyi család más tagja patronálja a legtöbb angol királyi társaságot és szervezetet, képviseli a Nemzetközösség érdekeit nemzetközi szinten (szintén kb. mint Sólyom), valamint az uralkodó az anglikán egyház feje, VIII. Henrik óta (kb. mint a pápa, csak kicsiben).
Ez mind igaz, viszont a királynõnek nincs szavazati joga... Gondolom azért, h. pártatlan legyen.
Alkotmányos monarchia van ott, ami azt jelenti, hogy az uralkodónak, ez esetben a királynõnek a hatalma csupán formális. A meghozott törvényeket csupán szentesiti, nem vétózhatja meg. Ez az angol polgári forradalom után, 1688-ban alakult ki (Bill of rights), azért, hogy elkerüljék az abszolutizmust, tehát azt, hogy az uralkodó mindenkit mellõzve kormányozzon. Ezért van királynõ, de kormány is, és alkotány alapján kormányzik a hatalmon lévõ párt, a királynõ meg csak kis túlzással disznek van.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

India utolérheti valaha Kína fejlettségét?

Mindkettő gyorsan fejlődik, de jelenleg még viszonylag nagy a különbség, körülbelül, mint Közép-Kelet Európa és Nyugat-Európa között.
A kínaiak okosabbak, viszonylag homogén a társadalom, erősebb a központi hatalom és talán több ásványkincshez, nyersanyaghoz férnek hozzá.
Indiában sok a cigányféle, sok etnikum, vallás van az országban, egy föderatív állam, viszont ez demokrácia. India további előnye, hogy ott még nem jellemző a társadalom elöregedése.

6

Szerintetek az egypólusú vagy a kétpólusú világ a jobb?

Ugye ma egyértelműen USA dominál, kénye kedve szerint foglal el más olajban gazdag országokat (Irak, Afganisztán, most Szíria).

8

Már volt lágerőrökre is "vadásznak"?

http://www.origo.hu/itthon/20130827-negyven-auschwitzi-or-al..

Kik a következők?A vasutasok?

14

Kb. milyen Szíria és Oroszország kapcsolata?

1

Oroszország, Kína, Irán mit lép egy esetleges szíriai akció után?

Egyes hírforrások már tényként közlik, hogy csütörtökön megindul a katonai akció Szíria ellen. Az USA eléggé kényszer pályára állította magát, azzal a kijelentésével, hogy ha szó szerint gáz lesz akkor a katonai akció indít. Nos a gáz mint tudjuk nagy valószínűség szerint megtörtént. Közben már Cameron brit miniszterelnök összehívatta a parlamentet a franciáknál Hollande emberkedik, sőt még a Németek is közölték, hogy kitartanak az amerikai partnerük mellett.

A kérdésem az, hogy erre mit lép Oroszország akinek egyik legnagyobb katonai támaszpontja van Szíriában, Irán aki így nagyon elszigetelődhet és persze Kína aki ki tudja miért nem nézi jó szemmel az egészet.

8

Valaki össze tudná röviden foglalni, hogy mi a franc bajuk van ezeknek a Közel-Keleti népeknek?

4

Ausztriában, Németországban is vannak bizonyos utazási kedvezmények a vasúti, volán dolgozók és közeli hozzátartózóik részére?

Vagy, külföldön ilyen nincs?

Olyanra gondolok, mint nálunk a vasúti arcképes igazolvány.
A vasúti dolgozó és a nagyon szűk családi köre is kap ilyen igazolványt, ezzel a menetjegy számára ingyen van másodosztályra.
IC vonatokon pedig csak a helyjegyet kell fizetnie.

2

Mikor fogja mar be vegre valaki az USA pofajat? Neki mindent szabad?

oke hogy jelenleg meg o az egyetlen szuperhatalom / amig kina be nem elozi/
de akkor is pofatlansag amiket muvel mar.

9

Mikor lesznek választások Németországban?

Olyan választásra gondolok amikor a kancellárt választják

7

A románoknak hol van ilyenkor a nagy nemzeti tudatuk, nem hatalmas öngól ez nekik?

http://kuruc.info/r/3/116847/

Nem ciki nekik hogy a magyaroknak sokkalta jobb a megítélésük a világban mint nekik?
Ilyenkor már egyből nem gáz a kettős állampolgárság amikor hasznot lehet belőle húzni?
Szokás bocskoros köpönyegforgatás? Oda állnak ahol éppen hasznunk van? Ha éppen a saját nemzeti becsületüket kell suttba dobni az sem baj nekik? Ráadásul egy miniszter? Akik vitatja hogy irigyek ránk a környező népek, és ezért utálnak minket, itt a bizonyíték.

18

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!