Találatok a következő kifejezésre: Angliában az családnak van (1 db)

Angliában az uralkodó családnak van beleszólása az angol politikába?

Legjobb válasz: papíron igen, az királynö mond áment mindenre. de úgy tudom nem szol bele a politikába nem hoz javasöatokat vagy döntést. az érdekes hogy ugye a skotok az angolok alá tartoznak de külön parlamentjük van és ott is az angol királynö mondja mindenre az áment.

papíron igen, az királynö mond áment mindenre. de úgy tudom nem szol bele a politikába nem hoz javasöatokat vagy döntést. az érdekes hogy ugye a skotok az angolok alá tartoznak de külön parlamentjük van és ott is az angol királynö mondja mindenre az áment.
nana a kiralynonek van veto joga is, amelyet egyszer egy evben BARMIRE felhasznalhat, ez kevesnek tunik ugyan, de jol belegondolva szinte tejhatalom. azert altalaban egy eletfogytiglanosra pazarolja el vagy ilyesmi :)
A királynõ írja alá az összes brit, vagy a Brit Nemzetközösségben (pl. Kanada, Ausztrália) elfogadott törvényt, kb. olyan joga van, mint nálunk a köztársasági elnöknek (megteheti, hogy nem írja alá a törvényeket, illetve visszaküldi a parlamentnek újratárgyalásra, kb. mint Sólyom László a biztosítási törvényt idén januárban). Más tészta, hogy igazából nem szokott beleszólni a törvénykezésbe, amit elé nyomnak aláírásra, el szokta fogadni. Ezen kívül joga van amnesztiát hirdetni (jogerõs börtönbüntetéseket megváltoztatni), õ, vagy a királyi család más tagja patronálja a legtöbb angol királyi társaságot és szervezetet, képviseli a Nemzetközösség érdekeit nemzetközi szinten (szintén kb. mint Sólyom), valamint az uralkodó az anglikán egyház feje, VIII. Henrik óta (kb. mint a pápa, csak kicsiben).
Ez mind igaz, viszont a királynõnek nincs szavazati joga... Gondolom azért, h. pártatlan legyen.
Alkotmányos monarchia van ott, ami azt jelenti, hogy az uralkodónak, ez esetben a királynõnek a hatalma csupán formális. A meghozott törvényeket csupán szentesiti, nem vétózhatja meg. Ez az angol polgári forradalom után, 1688-ban alakult ki (Bill of rights), azért, hogy elkerüljék az abszolutizmust, tehát azt, hogy az uralkodó mindenkit mellõzve kormányozzon. Ezért van királynõ, de kormány is, és alkotány alapján kormányzik a hatalmon lévõ párt, a királynõ meg csak kis túlzással disznek van.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A jövőben kik lesznek a leendő EU tagok?

2

Algériának miért érte meg ezek után a függetlenség?

Algéria ugye Franciaországhoz tartozott, manapság is élnek ott franciák még, de amíg a része volt, fejlődött, magasabb volt sokkal az életszínvonal. Amikor függetlenedtek, akkor meg következett a véres polgárháború.

Ma pedig egyre több algériai akar elmenni Franciaországba élni, és dolgozni. Ezek után vajon tényleg megérte függetlenedniük? Miért nem volt jó Franciaország részeként? Hisz pl Francia-Guyana sem függetlenedik.

5

Ezt miért nem mutatják a tv ben?

http://www.thetruthseeker.co.uk/wordpress/wp-content/uploads..
sok sok sok ilyen tüntető van ezek tisztességes zsidók

12

Világ adóssága. Miért?

http://wohoo.hu/image_700/16045.jpg

3

Véget ér az emberek szabad áramlása az EU-ban?

Olvastam, hogy vannak Nyugat-Európában ilyen törekvések.
A britek, spanyolok korlátozni akarják a bevándorlást a 13 új országból, mivel úgy érzik már nem tudnak többet befogadni.
A franciák már meg is kezdték a cigányok deportálást Romániába, Bulgáriába.
A franciák már azt is felvetették, hogy felfüggesztik a schengeni egyezményt és visszaállítják a határellenőrzést.
Újra útlevéllel kell majd járnunk nyugatra?

8

Miért nem kaptam még egy bocsánatkérő levelet se?

Kb 2007-től vagyok az oldalon és többször le mertem írni, h az én véleményem az, h vannak összeesküvés-elméletek, amik igazak.
Többek között igaznak véltem az USA féle "mindenbe belehallgatunk,mindent lenyomozunk" sztorit.
Persze voltam mindenféle tudatlan idióta, akinek nincs meg a 8 általánosa sem, mert ekkora hülyeséget meg bla bla bla.
Aztán most tessék.
Szal, h is van ez srácok???

5

Mit szóltok ehhez az arcátlan rasszizmushoz, hogy Franciaországban folytatják az illegálisan épített cigány-táborok felszámolását?

És az illegálisan ott tartózkodók kitoloncolását.

Ezt a nácizmust!


17

Hogyan lehetne beolvasztani az európai országokat egy nagy birodalomba?

a birodalom jelen esetben az unió, a hivatalos nyelv pedig az angol lenne, a többi pedig beszelt nyelv.
Angolul mindenkinek kotelezo lenne tudni

19

Mi történt pontosan Sri Lankán 2007-ben? Persze, a sporteseményeken kívül.

Hallottam az ENSZ is belekavarodott az ügybe, meg sok civil halt meg, de a Google-on nem találtam magyar cikkeket.

0

Van már olyan európai ország, amely kijutott a 2008 óta tartó válságból?

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!