Találatok a következő kifejezésre: Angliában az családnak van (1 db)

Angliában az uralkodó családnak van beleszólása az angol politikába?

Legjobb válasz: papíron igen, az királynö mond áment mindenre. de úgy tudom nem szol bele a politikába nem hoz javasöatokat vagy döntést. az érdekes hogy ugye a skotok az angolok alá tartoznak de külön parlamentjük van és ott is az angol királynö mondja mindenre az áment.

papíron igen, az királynö mond áment mindenre. de úgy tudom nem szol bele a politikába nem hoz javasöatokat vagy döntést. az érdekes hogy ugye a skotok az angolok alá tartoznak de külön parlamentjük van és ott is az angol királynö mondja mindenre az áment.
nana a kiralynonek van veto joga is, amelyet egyszer egy evben BARMIRE felhasznalhat, ez kevesnek tunik ugyan, de jol belegondolva szinte tejhatalom. azert altalaban egy eletfogytiglanosra pazarolja el vagy ilyesmi :)
A királynõ írja alá az összes brit, vagy a Brit Nemzetközösségben (pl. Kanada, Ausztrália) elfogadott törvényt, kb. olyan joga van, mint nálunk a köztársasági elnöknek (megteheti, hogy nem írja alá a törvényeket, illetve visszaküldi a parlamentnek újratárgyalásra, kb. mint Sólyom László a biztosítási törvényt idén januárban). Más tészta, hogy igazából nem szokott beleszólni a törvénykezésbe, amit elé nyomnak aláírásra, el szokta fogadni. Ezen kívül joga van amnesztiát hirdetni (jogerõs börtönbüntetéseket megváltoztatni), õ, vagy a királyi család más tagja patronálja a legtöbb angol királyi társaságot és szervezetet, képviseli a Nemzetközösség érdekeit nemzetközi szinten (szintén kb. mint Sólyom), valamint az uralkodó az anglikán egyház feje, VIII. Henrik óta (kb. mint a pápa, csak kicsiben).
Ez mind igaz, viszont a királynõnek nincs szavazati joga... Gondolom azért, h. pártatlan legyen.
Alkotmányos monarchia van ott, ami azt jelenti, hogy az uralkodónak, ez esetben a királynõnek a hatalma csupán formális. A meghozott törvényeket csupán szentesiti, nem vétózhatja meg. Ez az angol polgári forradalom után, 1688-ban alakult ki (Bill of rights), azért, hogy elkerüljék az abszolutizmust, tehát azt, hogy az uralkodó mindenkit mellõzve kormányozzon. Ezért van királynõ, de kormány is, és alkotány alapján kormányzik a hatalmon lévõ párt, a királynõ meg csak kis túlzással disznek van.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A háttérhatalom mekkor befolyással rendelkezik Kínában és az iszlám világban?

Irányítja is őket vagy csak próbálja esetleg ott nem igen tud labdába rúgni?

14

Miért mondják Magyarországra hogy Európa alja népe, amikor ott vannak még a románok is?

12

Mit tennél, ha a valaha létezett összes kommunista a kezedbe kerülne?

A-felsorakoztatni őket 1 sorba és csípőből laza sortűz mindenkire
B-elzárni mindenkit egy lakatlan szigetre, majd atomot rájuk
C-örökös börtön, csak kenyeret és vizet kaphatnak
D-száműzetés Antarktiszra meleg ruházat nélkül, túlélés egyénileg megoldható
E-gladiátorharc, a győztes jutalma a gyors, fájdalommenetes halál

13

Szlovákiát melyik országok utálják?

8

Szlovákia már a Jobbik útján jár? Fico a szlovák Vona?

http://www.parameter.sk/rovat/belfold/2012/11/16/kevesebb-sz..


"Kormányfői szájból hangzott fel az óhaj: talán felül kellene bírálni a demokratikus gyakorlatot, s iskolai végzettséghez kellene kötni a megválaszthatóságot."

"Fico kijelentette: már a harmadik olyan roma nemzedéket „neveli fel" az ország, amely megszokta, hogy munka nélkül, az állami szociális segélyekből éljen, s közben a lélekszámunk burjánozzon. „Egyes településeinken olyan rohamosan nő a roma lakosság száma, hogy egyszer csak arra döbbenünk rá, maguk közül választhatnak maguknak polgármestert" - háborgott. Fico szerint a roma népesség robbanásszerű szaporodását meg kell állítani, ennek hatékony módja lehet a gyermekek utáni támogatásokat három gyermekre korlátozni, közben azonban éhen halni sem hagyhatók a továbbiak. Ezt a kérdést meg lehetne oldani bentlakásos iskolákkal, ahol társadalmi beilleszkedésre, tisztaságra nevelnék őket, párhuzamosan képzettséget is szerezhetnének. "
"Mindezek tudatában így folytatta a pozsonyi kormányfő: – Ehhez a lépéshez bátorságra lesz szükségünk, mert nyilván nekünk esnek az emberjogi aktivisták és mások is. Ezért mielőbb intenzív párbeszédet kell folytatnunk az illetékes uniós szervekkel, amelyeket szeretnénk meggyőzni arról, hogy eddig már sokféle módszert megpróbáltunk a hazai romák felzárkóztatása érdekében. Jórészt eredménytelenül, ezért más kiutat már nem látunk – sorolta az érveit."

"Szlovákiában ugyanis hosszú ideje úgy működik a szociális segélyezés rendszere, hogy a négy és több gyermekes családok 212,30 eurós havi segélyt kapnak, tehát az ötödik, hatodik stb. gyermek után támogatás már most sem jár."

Azért van egy lényeges különbség, Fico és a Smer-SD az Európai Unió pártján van, míg a Jobbik EU ellenes, a kilépést is támogatnák.

8

Melyik városban ország a legbiztonságosabb és melyik nem (rendorseg, fegyelem, bunozes)?

6

Romániát melyik országok utálják?

5

Szerintetek mikor fogynak el az arabok?

Közel-Keleten egyfolytában csak a harc,robbantás,ölés megy. Szíriában már 2 éve,Irakban meg szinte mindennap autós pokolgépek robbannak. A többi arab országról meg még nem is beszéltem. Miközben Európában egyre többen lesznek,Ázsiában meg kevesebben.

12

Dániát melyik országok utálják, vagy kevésbé kedvelik?

5

A nyugat miért szeretné látni Bashar al-Assad rezsimjének a bukását?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!