Találatok a következő kifejezésre: Angliában az családnak van (1 db)

Angliában az uralkodó családnak van beleszólása az angol politikába?

Legjobb válasz: papíron igen, az királynö mond áment mindenre. de úgy tudom nem szol bele a politikába nem hoz javasöatokat vagy döntést. az érdekes hogy ugye a skotok az angolok alá tartoznak de külön parlamentjük van és ott is az angol királynö mondja mindenre az áment.

papíron igen, az királynö mond áment mindenre. de úgy tudom nem szol bele a politikába nem hoz javasöatokat vagy döntést. az érdekes hogy ugye a skotok az angolok alá tartoznak de külön parlamentjük van és ott is az angol királynö mondja mindenre az áment.
nana a kiralynonek van veto joga is, amelyet egyszer egy evben BARMIRE felhasznalhat, ez kevesnek tunik ugyan, de jol belegondolva szinte tejhatalom. azert altalaban egy eletfogytiglanosra pazarolja el vagy ilyesmi :)
A királynõ írja alá az összes brit, vagy a Brit Nemzetközösségben (pl. Kanada, Ausztrália) elfogadott törvényt, kb. olyan joga van, mint nálunk a köztársasági elnöknek (megteheti, hogy nem írja alá a törvényeket, illetve visszaküldi a parlamentnek újratárgyalásra, kb. mint Sólyom László a biztosítási törvényt idén januárban). Más tészta, hogy igazából nem szokott beleszólni a törvénykezésbe, amit elé nyomnak aláírásra, el szokta fogadni. Ezen kívül joga van amnesztiát hirdetni (jogerõs börtönbüntetéseket megváltoztatni), õ, vagy a királyi család más tagja patronálja a legtöbb angol királyi társaságot és szervezetet, képviseli a Nemzetközösség érdekeit nemzetközi szinten (szintén kb. mint Sólyom), valamint az uralkodó az anglikán egyház feje, VIII. Henrik óta (kb. mint a pápa, csak kicsiben).
Ez mind igaz, viszont a királynõnek nincs szavazati joga... Gondolom azért, h. pártatlan legyen.
Alkotmányos monarchia van ott, ami azt jelenti, hogy az uralkodónak, ez esetben a királynõnek a hatalma csupán formális. A meghozott törvényeket csupán szentesiti, nem vétózhatja meg. Ez az angol polgári forradalom után, 1688-ban alakult ki (Bill of rights), azért, hogy elkerüljék az abszolutizmust, tehát azt, hogy az uralkodó mindenkit mellõzve kormányozzon. Ezért van királynõ, de kormány is, és alkotány alapján kormányzik a hatalmon lévõ párt, a királynõ meg csak kis túlzással disznek van.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Tényleg igaz lehet az a kijelentés, miszerint "Addig nem lesz változás, amíg el nem csattan az első pofon a parlamentben"?

Lehet hogy hülyeség, de én már csak a képviselők öklének hiszek.

Ez szerintem bebizonyítaná, hogy az ellenségeskedés valós, és nem csak a népnek adják a műsort, miközben megy az összekacsintgatás, üzletelés, stb.

10

Lengyelország ennyire gazdag?

A strand tele van velük. Néztem a google street view-t Lengyelországról, nagyon szép. Az összes épület felújítva, rengeteg a családi házas övezet szép, új házakkal, melyek minimum 2 szintesek. Az utcák tiszták, rendezettek. Hallottam még, hogy nem tűrik el a kisebbséget, nem is nagyon van az országukban, valamint eléggé vallásosak.

19

Milyen a náci és kommunista rendszer megítélése Magyarországon?

39

Meddig tart ez a bankokk által generált válság mig a nagyok tönkre teszik az összes kicsit és marad a nagy gazdag és a sok szegény?

Hogy látjátok igy lesz ahogyan kérdeztem vagy másként

3

A zsidók tényleg közel járnak az örök élet titkához?

7

Budapesten vagy Varsóban jobb az életszínvonal?

Igazából a Street View felvételei alapján meg is lepődtem,hogy Varsó kertvárosi részei mennyivel jobban néznek ki mint Budapest.A belváros is sokkal rendezettebb,tisztább,még ha építészetileg nem is olyan szép.Létezik,hogy Varsó ennyire megelőzte volna Budapestet?

15

Történelem órán néztünk egy dokumentumfilmet Otto von Bismarck életéről. Nagyon érdekes volt, kerestem neten, youtubon, nem találtam. Érdekelene a téma. Linket valaki?

A videoban az volt benne, hogy fiatalkorában mennyire szabadon élt, majd, hogy később megkomolyodott, főleg felesége hatására, stb... De ha valaki másfajta dokumentumfilmet tudna az életéről linkelni, az is jó lenne!

3

A szicialista blokk után lesz autokrata blokk?

4

Oroszország, Kína nem engedte a szíriai vegyi támadás kivizsgálását, Vajon miért nem?

5

Van-e esélye Spanyolországnak visszaszereznie Gibraltárt?

Igaz, hogy szerződés köti az angolokhoz, de végül minden gyarmatszerző háborút is valamilyen békeszerződés zárt le...

9

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!