Találatok a következő kifejezésre: Angliában az családnak van (1 db)

Angliában az uralkodó családnak van beleszólása az angol politikába?

Legjobb válasz: papíron igen, az királynö mond áment mindenre. de úgy tudom nem szol bele a politikába nem hoz javasöatokat vagy döntést. az érdekes hogy ugye a skotok az angolok alá tartoznak de külön parlamentjük van és ott is az angol királynö mondja mindenre az áment.

papíron igen, az királynö mond áment mindenre. de úgy tudom nem szol bele a politikába nem hoz javasöatokat vagy döntést. az érdekes hogy ugye a skotok az angolok alá tartoznak de külön parlamentjük van és ott is az angol királynö mondja mindenre az áment.
nana a kiralynonek van veto joga is, amelyet egyszer egy evben BARMIRE felhasznalhat, ez kevesnek tunik ugyan, de jol belegondolva szinte tejhatalom. azert altalaban egy eletfogytiglanosra pazarolja el vagy ilyesmi :)
A királynõ írja alá az összes brit, vagy a Brit Nemzetközösségben (pl. Kanada, Ausztrália) elfogadott törvényt, kb. olyan joga van, mint nálunk a köztársasági elnöknek (megteheti, hogy nem írja alá a törvényeket, illetve visszaküldi a parlamentnek újratárgyalásra, kb. mint Sólyom László a biztosítási törvényt idén januárban). Más tészta, hogy igazából nem szokott beleszólni a törvénykezésbe, amit elé nyomnak aláírásra, el szokta fogadni. Ezen kívül joga van amnesztiát hirdetni (jogerõs börtönbüntetéseket megváltoztatni), õ, vagy a királyi család más tagja patronálja a legtöbb angol királyi társaságot és szervezetet, képviseli a Nemzetközösség érdekeit nemzetközi szinten (szintén kb. mint Sólyom), valamint az uralkodó az anglikán egyház feje, VIII. Henrik óta (kb. mint a pápa, csak kicsiben).
Ez mind igaz, viszont a királynõnek nincs szavazati joga... Gondolom azért, h. pártatlan legyen.
Alkotmányos monarchia van ott, ami azt jelenti, hogy az uralkodónak, ez esetben a királynõnek a hatalma csupán formális. A meghozott törvényeket csupán szentesiti, nem vétózhatja meg. Ez az angol polgári forradalom után, 1688-ban alakult ki (Bill of rights), azért, hogy elkerüljék az abszolutizmust, tehát azt, hogy az uralkodó mindenkit mellõzve kormányozzon. Ezért van királynõ, de kormány is, és alkotány alapján kormányzik a hatalmon lévõ párt, a királynõ meg csak kis túlzással disznek van.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A síták és a szunniták miért utálják egymást? Mi az oka az ellenségeskedésnek?

6

Belaruszban és Moldovában mennyire megyek átlagban az orosszal?

Mennyire értik meg? Munkát találni?

6

Miért sikerül minden évben siralmasan a romániai érettségi?

Vannak területek, ahol a gyerekek több, mint fele megbukik.
Ennyire hanyag az oktatásuk? Vagy ennyire nemtudnak a magyar régióban románul?

7

Mit gondolsz a Meleg Árja Szkinhedekről? Szerinted kamu vagy komoly?

http://www.vice.com/read/meet-russias-gay-aryan-skinheads-fi..

8

Milyen zavargások vannak most Isztambulba? Mi az oka?

Török ismerőseim facebook-on osztanak mindenféle tüntető fényképeket meg, csak max 3 török ismerősöm van, de mind a 3 telinyomja ezekkel a Fb-t. És azt hallottam helyiek odautaztak pihenni, és nagy tüntetések vannak ott. Pontosabban mi történik ott és miért?

5

Izraelnek mi baja van a Palesztinokkal?

27

Barossot és társait ki hatalmazta fel arra hogy dirigáljanak más országoknak?

És miért nem pártatlan az EU felügyeleti szerve?
Minthogy erősen liberális szemléletű. Amíg gyurcsányék voltak, addig nem is hallottunk szinte Barosso-ról. Pedig akkor is voltak problémák! Sőt!!! Akkor még meg sem akarták oldani őket.

Most meg havonta csicseregnek Brüsszelből...

7

Júliusban terveztünk Isztambulba utazni, de a jelenlegi politikai helyzetben nem tudom biztonságos-e?

Mit gondoltok, meddig tart még ez az egész?

3

Algéria miért nem akart Franciaországhoz tartozni?

Az ötvenes években véres polgárháború folyt a függetlenségért, az utána következő évtizedekben viszont sok millió Algériai költözött Franciaországba.
A háború előtt Algéria gazdag terület volt, igaz nagyok voltak a különbségek a franciák javára.

Most akkor a Kanári-szigetekhez hasonlóan az EU-hoz tartozhatnának, sokkal fejlettebbek lennének.

9

Hogy lehet az, hogy az utóbbi nagy háborúkban mindig a jó oldal győzött?

21

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!