Találatok a következő kifejezésre: Amniocentézis után kell szigorúan pihenni, (1 db)

Amniocentézis után mennyit kell szigorúan pihenni, s ágyban lenni?

Mennyire fáj, és veszélyes? Kérem írjon az, aki már volt, alacsony AFP miatt!

Legjobb válasz: Valõszínû chorionboholy biopsziát csinálnak neked is. Nekem tavaly novemberben volt. Nem vészes, persze fáj egy kicsit de ki lehet bírni, inkább az utána lévõ várakozás rossz és hosszadalmas lelkileg. 2-3 napot érdemes feküdni, ha teheted menj táppénzre 1 hétre minimum. Emelgetni nem szabad és a sex is tilos egy 2-3 hétig. Szurkolok hogy minden rendben legyen! Ha valami érdekel írj privit! Nekem azóta 4hónapos a kisnálnyom, most már nem bánom, hogy megcsinálták, szintén alacsony afp miatt.

Valõszínû chorionboholy biopsziát csinálnak neked is. Nekem tavaly novemberben volt. Nem vészes, persze fáj egy kicsit de ki lehet bírni, inkább az utána lévõ várakozás rossz és hosszadalmas lelkileg. 2-3 napot érdemes feküdni, ha teheted menj táppénzre 1 hétre minimum. Emelgetni nem szabad és a sex is tilos egy 2-3 hétig. Szurkolok hogy minden rendben legyen! Ha valami érdekel írj privit! Nekem azóta 4hónapos a kisnálnyom, most már nem bánom, hogy megcsinálták, szintén alacsony afp miatt.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Neked mennyi volt az AFP? Nekem 0, 75.
Nekem 0, 7 volt. Sokan csak 0, 6-tól tekintik alacsonynak. Utánanéztem, 0, 7-0, 8 ig a legmagasabb a kockázata valamilyen betegségnek tényleg. Ha 0, 6 alatt van akkor vagy elszámolták, de a lényeg hogy akkor jobb az esély. Nekem a genetikán 1% esélyt számoltak a betegségre, ezért kellett megcsináltatni. Szerencsére minden rendben volt. A következõ terhességnél biztosan csináltatok integrált tesztet a 12. héten. Minden jót!
Én chorionboly vizsgálaton voltam és nem volt kellemes, de ki lehet bírni. Nekünk reggel csinálták és délután már mentünk is haza. Utána két hétig nem szabadott nehezet emelni. A kockázat pedig elenyészõ, de minden beavatkozásnál van rizikó.
Én tegnap estem át a magzatvízvizsgálaton, maga a tudat, hogy a pocakodba tut szúrnak, rosszabb, mint maga a vizsgálat.UH ellenôrzés alatt csinálják, az egész nem tartott tovább 5 percnél.Szigorú fekvést nem tanácsoltak, de az emeléstôl tartózkodni kell.3 óra múlva csináltak egy kontroll UH-t, és jôhettunk haza.Most már csak az eredményt kell kivárni, nálunk kb.2, 5 hét.Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Én nem mertem bevállalni, túl sok az az 1% - 2% esély, hogy a baba elmenjen. Inkább elmentem az Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrumba, és fizettem 20E Forintot, vettek vért, egy ún. Négyes-teszthez, amibõl sok mindent kitudnak majd szûrni.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

31 hetes vagyok és UH-n 2 fokú érett méhlepényt látott a doki, evvel meddig húzhatom még?

5

9-hetes vagyok, normális a fehér folyás?

3

A II. Női Klinikán milyenek a szülésznők?

7

Milyen olajjal kenitek a pocitokat hogy ne csíkosodjon?

Krémet nem szeretnék, mert az elsonél is olajat használtam és segitett,de nem emlékeszem milyet. Olyat keresek ami hamar beivodik a borbe, valami babaolajat. Valaki tanácsot?

2

Milyen lázcsillapítót lehet használni terhesség legelején?

Még nem igazolódott be a terhesség de lehetséges összejött, fáj a torkom náthás lettem. Ha esetleg belázasodnék mit vehetnék be?

7

5. héten derékfájá? Lehetséges, vagy pedig nem a baba miatt van?

5

Kérdésem jogi természetü. Lányom várandósan vállalt munkát, ikerterhességgel túl van a negyedik hónapon. Jelenleg még próbaidőn van. Ha már nem birja a munkát, kiirhatja e az orvosa, mire jogosult?

12

3 illetve 4D-s UH-n leghamarabb mikor látják a baba nemét?

3

Terheléses cukor eredményem: Éhgyomri: 4, 6 1 órás: 10, 5 2 órás: 7, 8. Terhességi cukor lenne?

A nőgyógyászom szerint magasak az értékek, ezért diabetológushoz küldött. Szerintem a 2 órás is "csak" határérték, nem hinném, hogy ez túl rossz eredmény. Vagy igen?

Holnap megyek dr. Baranyi Éva diabetológushoz, mire számítsak?

5

Kislány helyett kisfiú, hogyan dolgozza fel?

Feleségemmel babát várunk és a múlt héten megtudta (15. hét) hogy baba kisfiú lesz. Nagyon kislányra készült, végig úgy érezte, hogy lánynak adhat majd életet. Most furcsa depresszió van rajta, és kicsit úgy érzi, hogy kitolt vele a sors. Leginkább azért, mert nem tudja, hogyan fog vele kijönni, mit csinál majd vele közösen? Neki a fiúk túl agresszívek, durvák és nem aranyosak.
Nem érzi, hogy tudna úgy szeretni egy fiút mint egy kislányt.

Fog ez változni?
Hogyan tudok segíteni, hogy feldolgozza ezt a helyzetet?

49

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!