Találatok a következő kifejezésre: Amit megeszünk a (140 db)

Létezik olyan hal ami megeszi a többi hal ürülékét?

Sügerek mellé szeretnék valami halat ami segíthet tisztán tartani a medencét! A baj csak az hogy a Sügerek meg ölnek mindent ami mozog...

Legjobb válasz: Nem. Az ürüléket egyszer már megették. Legfeljebb olyan hal van, ami felkavarja és segít a szûrõbe juttatni. De mivel nem írtad, mekkora az akvárium, milyen halakkal, sõt még azt se, hogy afrikai vagy amerikai sügeresrõl van szó, nehéz halat ajánlani. Látatlanban inkább azt mondom, a szûrésed kéne fejleszteni.

Nem. Az ürüléket egyszer már megették. Legfeljebb olyan hal van, ami felkavarja és segít a szûrõbe juttatni. De mivel nem írtad, mekkora az akvárium, milyen halakkal, sõt még azt se, hogy afrikai vagy amerikai sügeresrõl van szó, nehéz halat ajánlani. Látatlanban inkább azt mondom, a szûrésed kéne fejleszteni.
ilyen hal nincs. ugyanis ez a szûrõ feladata lenne. a sügerek mellé pont ezért kell komoly szûrés. feltételezem, ha ilyen kérdés felmerült benned, nincs meg a megfelelõ szûrésed hozzájuk :)
Ha valami megenné az ürüléküket, az ugyanúgy ürítene, egy élõlényben nem tûnnek el a dolgok csak úgy... Biológiai szûrésed legyen lehetõleg egy külsõ szûrõ személyében.
A bacik képesek "megenni".
Pontosabban lebontani. :D De ahhoz el kell jutnia a szûrõbe.
Az aljzat tisztán tartásához jó vízáram kell. Ezért szokás kiegészíteni a külsõ szûrõt egy izmos belsõvel, ami nem hagyja leülepedni a koszt. Ha olyan hal kell, ami az eldugodtabb helyeken is túrja-szitálja a homokot, sügerek mellé ajánlom a synodontist. Õt nem bántják, hamarább a sügér fél majd tõle. Viszont 200-250 litertõl javaslok egy halat, mert kisebb helyen idegbeteg. Jó még a dominóharcsa, õt 150 literbe is beteheted. Viszont több hal hajlamos balhézni egymással, ilyen esetben ismét 250 liter az alsó határ.
Persze ha mind meg van, amit leírtam, az még nem jelenti azt, hogy sose kell aljzatporszívóznod. Idõvel így is piszkolódik...

Tudok olyan csigafajt, vagy garnélafajt ami megeszi a barna algát? :/

Van két növényem amit ellepett a barna alga még a régi akváriumban. Lemostam ?ket és betettem a 200lesembe, de ott is megjelent a barna alga ennek a két növénynek a levelein. Az akváriumban szerencsére máshova nem szaporodik, mert folyamatos a sz?rés és a világítás is. Szóval tudtok valamilyen barna alga ev?t? :D

Legjobb válasz: 4-6db törpeszívóharcsa, 2db almacsiga

4-6db törpeszívóharcsa, 2db almacsiga
20-30 db red cherry garnéla
A kérdező hozzászólása: Köszi :DDDD

Kerti tóba milyen halat tegyek ami megeszi a szúnyoglárvát?

kerti tó, kert, tó, hal, szúnyoglárva,szúnyog,táplálék

Legjobb válasz: Szunyogírtó fogaspontyot. http://diszhal.info/Gambusia_affinis.php. Olcsó hal, ilyen 50 Ft szokott lenni darabja.

Szunyogírtó fogaspontyot. http://diszhal.info/Gambusia_affinis.php. Olcsó hal, ilyen 50 Ft szokott lenni darabja.
valami hülyesgéet linkeltem http://diszhal.info/Gambusia_affinis.php
Gambusiát telepítettek a Hévizi-tóba is, mert rengeteg volt a szúnyog.
érdekes, azt hittem, hogy a januári fogasponty is kajálja a szúnyoglárvát, és szerintem elég könnyû összetéveszteni õket, de azt írják, hogy ez nem eszi: http://diszhal.info/Phalloceros_caudimaculatus.php
Ja, én azt hittem, hogy hévízen guppik vannak :D Köszi az infót.
"A halfajok többsége betelepítés következtében él a tóban. Tömeges az Észak-Amerika déli vizeibõl származó kisméretû elevenszülõ szúnyogírtó fogasponty (Gambusia affinis), amely szúnyoglárvával és apró planktonokkal táplálkozik. Betelepülésérõl két, egymástól eltérõ leírás maradt fenn: Wiesinger 1948-ban kelt dolgozatában leírta, hogy 1939-ben Dr. Nikolics Ferenc állatorvos, az Országos Közegészségügyi Intézet (OKI) támogatása mellett Gambusiák tenyésztésével kísérletezett szúnyogirtás céljából. Ezeket a "Gát" zsilipjénél tartotta drótketrecben, s egy véletlen folytán kiszabadultak és a tóban, valamint a lefolyó csatornában mindenütt elterjedtek. Zsirai 1962-ben viszont azt írta, hogy a Gambusiákat az OKI 1937 õszén azzal a határozott céllal telepítette be, hogy elpusztítsák a maláriaszúnyog lárváit". https://www.bfnp.hu/magyar/oldalak/halfaunisztikai_kutatasok..
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen :)


12 hetes kismama vagyok, de mostanában nagyon nincs étvágyam, vagy kihányom, amit megeszem. A reggeli rosszullétek is mostanság kezdődtek. Árthatok ezzel a babának, ha sokat hányok, vagy nem eszem?

Legjobb válasz: Szia nekem is olyan 12hétkor kezdõdött ,de csak kb 2-3 hétig tartott.Én mindig figyeltem arra,hogy ha kicsit is de egyek valamit,akármit ha nem is bírsz rendes kaját ropit stb..rágcsálj,hogy legyen benned valami,különben már az éhségtõl is háhysz.amúgy ez normális,mert a 12-14hét körül is valamilyen hormonváltozás van azért vagy rosszul.Mindenképpen egyél,mert az nem jó a babának. Gratulálok,egy 16hetes kismama

Szia nekem is olyan 12hétkor kezdõdött , de csak kb 2-3 hétig tartott.Én mindig figyeltem arra, hogy ha kicsit is de egyek valamit, akármit ha nem is bírsz rendes kaját ropit stb..rágcsálj, hogy legyen benned valami, különben már az éhségtõl is háhysz.amúgy ez normális, mert a 12-14hét körül is valamilyen hormonváltozás van azért vagy rosszul.Mindenképpen egyél, mert az nem jó a babának. Gratulálok, egy 16hetes kismama
Szerintem is mindenképpen egyél valamit, ami jól esik, vagyis olyat, ami kevésbé esik rosszul. Jobb, ha egésze keveset eszel egy-egy alkalommal, mondjuk egy-két falat pirítóst vagy kekszet. Ha egyáltalán nem bírsz megenni semmit, fordulj orvoshoz, mert az mindkettõtöknek árthat, de a doki biztosan tud segíteni.

Aranyhalat vagy kék páncélharcsát vagy ancit bántja a garnéla? Olyan garnélát szeretnék ami megeszi a barna algát. Tudtok ilyet mondani? Ja és az nem zavarná, hogy az aksimban nagyon nagyok a kavicsok? És mivel etessem azt is légyszives írjátok le.

A válaszokat előre is köszönöm. :)

Legjobb válasz: Páncélos harcsát kis szemû talajon kell tartani. Az aranyhal 150 litertõl tartható hideg vízi hal, simán megenné a garnélát, ráadásul a páncélos harcsával nem nagyon tartható együtt, mert különböznek az igényeik. Garnélát magában tartunk van nano halakkal.

Páncélos harcsát kis szemû talajon kell tartani. Az aranyhal 150 litertõl tartható hideg vízi hal, simán megenné a garnélát, ráadásul a páncélos harcsával nem nagyon tartható együtt, mert különböznek az igényeik. Garnélát magában tartunk van nano halakkal.
A kérdező hozzászólása: Akkor nem tudnátok valamit ajálani ami elpusztítja a barna algát?
Bocsi, de ez egy vicc, jót röhögtem. :D A garnéla dögevõ, nem eszik élõ állatot. A tetemüket minden további nélkül. Kivétel az üveggarnéla, õ nekimegy a halaknak is. Aranyhal rövid úton pontot tenne a garnélás kísérletedre, nem ajánlatos együtt tartani (mondjuk aranyhalat mással sem, õk olyan maguknak valók :) Próbálkozhatsz alma vagy zebracsigával, de nem tudom, rájuk nem veszélyesek-e az aranyhalak.
Az ancistrus jól leeszi a barna algát, ha fiatal. Garnélát egyik halad mellé se javasolt tenni, mert stressznek lesznek kitéve. Talán a sepregetõ... õt nem fogja zavarni a nagyobb halad.

Van olyan húsevő növény, ami megeszi a szúnyogokat is? Ha van, mennyibe kerülne egy olyan és hol lehet olyat venni?

Legjobb válasz: A húsevõ növény a legyeket vonzza magához, megtéveszti õket, a legyek táplálékot keresve szállnak rá. A szúnyogok és a legyek érdeklõdési köre nem ugyanaz, így azok nem fognak rászállni.

A húsevõ növény a legyeket vonzza magához, megtéveszti õket, a legyek táplálékot keresve szállnak rá. A szúnyogok és a legyek érdeklõdési köre nem ugyanaz, így azok nem fognak rászállni.
kancsóka ilyen én 6500 ft-ért láttam egy internetes oldalon.de lehet venni nagyobb virágüzletekben vagy olyan helyeken ahol trópusi növényeket is árulnak.

Van olyan állat, ami megeszi a menyétet?

Erdei tápláléklánc utolsó tagjaként jól jönne.

Legjobb válasz: "A menyét veszedelmes ragadozó, minden apró testû haszonállatra, és azok szaporulatára vadászik. Ellenségei a róka, a vadmacska, a ragadozó madarak, elsõsorban az egerészölyv, a szürke varjú, a szarka és a holló. Régebben ládacsapdával, csapóvassal fogták, de az egércincogás utánzásával apró söréttel is lõtték. Napjainkban már szigorúan védett faj, csapdázása, elejtése tilos." Innen: http://www.harmonet.hu/csalad_otthon/4432-menyet.html

"A menyét veszedelmes ragadozó, minden apró testû haszonállatra, és azok szaporulatára vadászik. Ellenségei a róka, a vadmacska, a ragadozó madarak, elsõsorban az egerészölyv, a szürke varjú, a szarka és a holló. Régebben ládacsapdával, csapóvassal fogták, de az egércincogás utánzásával apró söréttel is lõtték. Napjainkban már szigorúan védett faj, csapdázása, elejtése tilos." Innen: http://www.harmonet.hu/csalad_otthon/4432-menyet.html
Igen, a nagy szürke farkas!
Ha meg nem is eszi, de a kutya megöli, ha módja van rá. A miénk már ölt meg, igaz nem menyétet, hanem nyestet, de mivel az nagyobb, gondolom, a menyéttel is elbánt volna. (tacskónk van) De a menyéttel szerintem egy erõsebb házi macska is elbír.
Háát....szerintem a róka, ölyv, sólyom, parlagi sas, farkas(ahol magyarországon elõ fordul), vadmacska, hiúz(szintén ahol elõ fordul magyarországon), talán egy vad görény is adna a fejinek (Bocs hogy saját sztoriba kezdek).....nekem a macskám szinte minden állatot elkap.Láttam már ahogy meg rendez, meg esz
különbözõ állatkákat pl:vakond, béka, gyík, sün(enni még nem láttam, de kicsit megrendezte a fejét, de idelyében sikerült meg menekíteni), patkány, egér, fecske, veréb, galamb, a vizi meg az erdei siklót megszoktam elõle menteni(azokkal nem tud olyan gyorsan elbánni hogy ne vegyem észre, valahogy azokat nem tudja olyan gyorsan kinyiffantani), sõt a multkor láttam ahogy elkap, megrendez, és meg esz eggy akkora vándor patkányt mint õ(nem eggy nagy cica, de vérengzõ)
..szóval szerintem még talán õ is megtudna rendezni eggy menyétet (Az utolsó 2-is én voltam, telórol vok fenn, az meg valamiért eggy idõ után nem enged írni eggy üzenetet XD)

Az a gondom, hogy van egy svchost. Exe nevű program, ami megeszi a processzorom 100%-át, és ha leállítom feladatkezelőben elmegy a hang. Zenékre hibát ír ki, Játékokban és Youtube-n sincs. Viszont az alap windows xp-hangok mennek. Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Szia. Elsõ nekifutásra indits egy viruskeresést, ehhez használhatsz of-line viruskeresõket is : drweb-cureit : [link] combofix : [link] Ha ez nem jön be, akkor próbáld ki azt, hogy leállitod a windows update folyamatot, mivel manapság egyes windows xp-s gépeken a windows update (folyamatoknál : svchost.exe ) foglalja le a processzor 80-100%-át : Futtatás : services.msc A megjelenõ ablakban meg kell keresni az Automatikus frissités sort, és le kell állitatni. Kattints kétszer a "Windows update" sorra, bejön egy ablak, ott elõször válaszd a "Leállitás" gombot, ha leállt, aztán ugyanebben az ablakban van "Inditás tipusa" leengedõ ablak oda válaszd a "Leállitva" értéket (Az "Automatikus inditás" helyett), alkalmazd majd OK gomb. Kép: [link] Ha kész inditsd ujra a gépet, és nézd meg, hogy van-e még probléma az SVCHOST-tal. Ha nem a Win update a hibás vagy vissza akarod állitani a win updatét akkor a fenti módszerrel ujra engedélyezheted (A "Leállitva"-t kell átteni "Automatikus inditásra" a leengedõ ablakban). Sok sikert. Üdv.

Szia. Elsõ nekifutásra indits egy viruskeresést, ehhez használhatsz of-line viruskeresõket is : drweb-cureit : [link] combofix : [link] Ha ez nem jön be, akkor próbáld ki azt, hogy leállitod a windows update folyamatot, mivel manapság egyes windows xp-s gépeken a windows update (folyamatoknál : svchost.exe ) foglalja le a processzor 80-100%-át : Futtatás : services.msc A megjelenõ ablakban meg kell keresni az Automatikus frissités sort, és le kell állitatni. Kattints kétszer a "Windows update" sorra, bejön egy ablak, ott elõször válaszd a "Leállitás" gombot, ha leállt, aztán ugyanebben az ablakban van "Inditás tipusa" leengedõ ablak oda válaszd a "Leállitva" értéket (Az "Automatikus inditás" helyett), alkalmazd majd OK gomb. Kép: [link] Ha kész inditsd ujra a gépet, és nézd meg, hogy van-e még probléma az SVCHOST-tal. Ha nem a Win update a hibás vagy vissza akarod állitani a win updatét akkor a fenti módszerrel ujra engedélyezheted (A "Leállitva"-t kell átteni "Automatikus inditásra" a leengedõ ablakban). Sok sikert. Üdv.

Valaki segítsen a kertemben nagyon elszaporodtak az éti csigák mivel tudok ellenük védekezni van olyan állat ami megeszi?

Legjobb válasz: Futókacsa, tyúk. Ezek mind megeszik. Tõlem a kacsát viszik a spanyolcsiga ellen is, amit más állat nem fogyaszt el.

Futókacsa, tyúk. Ezek mind megeszik. Tõlem a kacsát viszik a spanyolcsiga ellen is, amit más állat nem fogyaszt el.
szedd össze és add el
franciák :D
Az éti csiga nem kártékony.A meztelencsiga kártékony.
süni megeszi szerezz sünit :D de nekem nem lenne szivem bántani a csigákat olyan cukik nálunk is tele van a kert
Az tudod csinálni esetleg, hogy összegyûjtöd õket és elviszed máshova, messzebbre. Nem éri meg eladni, és nem is túl etikus mivel mi úgysem esszük meg õket. A franciák meg gyûjtsenek maguknak. 1 kilóért 70-100 Ft adnak. És egy kilóhoz kell vagy hatvan csiga 300 csigáért kapsz egy 500-ast
Csigacsapda. Kertészes mûsorban láttam a tv-ben. Leásol egy nagyobb mûanyag tálat a földbe, hogy a pereme szintben legyen és sört öntesz bele. Még nem próbáltam, de fogom, mert nálunk is minden tiszta csiga. És nem igaz, hogy nem kártékony, már a fára is felmásztak és ették a levelét. Egy nagy bokor bazsalikomot is teljesen felzabáltak.

Vegetáriánusok, Ti megeszitek a hús leves levét? Vagy mondjuk a pörköltnek a szaftját? Tehát olyan ételt, ami húsos, de csak a levét, vagy a többi részét?

Legjobb válasz: Aki vegetáriánus, az nem eszik ilyet, mert ugyanaz, mint a hús. Van olyan ember viszont, aki nem eszik húst, de a húslevesnek a levét megeszi, õk nem vegetáriánusok. Ugyanez a helyzet a pörkölttel vagy bármi hasonlóval.

17:16 : Huhh ez nem tudtam... Hát ha jó tanácsot nem is adtam, de legalább tanultam valamit. Köszi... (mézre nem is gondoltam volna soha)
Aki vegetáriánus, az nem eszik ilyet, mert ugyanaz, mint a hús. Van olyan ember viszont, aki nem eszik húst, de a húslevesnek a levét megeszi, õk nem vegetáriánusok. Ugyanez a helyzet a pörkölttel vagy bármi hasonlóval.
Ez a kérdés nonszensz. Nézz utána a vegetarianizmus definíciójának.
Természetesen nem! Semmi olyat nem eszek/viselek/használok, ami állatölés eredménye!
Természetesen nem. Etikailag a húsleves és a hús egy és ugyanaz. A halál eredménye.
17:16 tévedsz! A lakto-ovo vegák fogyasztanak tejtermékeket és tojást is, az ovo-vegák tejtermékeket nem, de tojást igen, a lakto-vegák tojást nem, de tejtermékeket igen, a vegánok pedig SEMMILYEN állati eredetû ételt nem, tehát pl. mézet sem!
A válasz megírásának idõpontja: ma 17:16 Én magyar vagy eu szóját eszem általában, egyébként igaz lehet, hogy a szója 95%-át az USÁból importálják, viszont a szója 95%-a kb nem emberi fogyasztásra kerül. Az emberi fogyasztásra importált jó minõségû szójatermékek nagy része német, osztrák vagy magyar szójából készül. (Van magyar bio tofu magyar szójababból például, sõt a legtöbb helyen csak azt lehet kapni.) Génkezelt szója általában csak adalékként kerül ételekbe(pl lecitin), vagy valamilyen készételbe teszik. Így a hústermékek esetében a génkezelt szója káros hatásainak valószínûleg jobban ki vagyunk téve, de engem ez nem érint :) Viszont állítólag a tej minõségére is kihatással van ez, de szerencsére itt kisvárosban a szomszéd tanyáról a bolti ár töredékéért be lehet szerezni a tejet, és szóját tudtommal nem kapnak a tehenek. (Helyben legeltetnek)
Döglevet? Nem köszi, de büdös... a lé is és a benne fõtt zöldség is. Sajnos fõzés során minden átveszi az ízeket.
Nem nonszensz, laglábbis én úgy tudom...Igen egyszerû sem húst sem más állati eredetû ételt nem eszik egy vega... pl sajt túró tojás stb... Én nem vagyok vega, de sztem az nem igazi aki csak húst nem eszik... Amúgy kedves vegetáriánusok! Tiszteletben tartom az étrendeteket, de most olvastam hogy a szója 95%-át az usából importálják, ahol szinte minden szója génkezelt...Vegyetek biot ha van rá mód... Ja és bocsi h eltértem a kérdéstõl...
"Természetesen nem. Etikailag a húsleves és a hús egy és ugyanaz. A halál eredménye." Azért ekkora idiótaságokon jókat lehet röhögni!
egyértelmûen NEM. abban benne fõtt a hús, amit elkerülünk, dehogy esszük meg. sõt, az se jó, ha mondjuk a krumplit ugyanabban az olajban sütik ki, mint a húst. azt sem eszem meg.
A legtöbb ember nincs ezzel tisztában, semmi gond!
Amúgy miért is jó vegetáriánusnak lenni? Nem kötekedés vagy hasonló, komolyan, csak érdekelne. Tudtommal egészségtelen az, ha nem eszünk húst. De olyanról is hallottam, hogy aki vegetáriánus az tovább él. Hogy is van most ez? Nem tudom már kinek mit higgyek :D
viktoria1954 válasza: "Amúgy kedves vegetáriánusok! Tiszteletben tartom az étrendeteket, de most olvastam hogy a szója 95%-át az usából importálják, ahol szinte minden szója génkezelt.." Ez így van (nem csak az onnan érkezõ szójával hanem a kukoricával is). Amit viszont még nem árt tudni, hogy azt a szóját és kukoricát állatok takarmányozására használják pl. Európában, Angliában vagy az USA-ban, és nem közvetlenül az emberekkel etetik meg. Azok a szójatermékek, amiket itt vehetsz leginkább Európából származnak, ezeknek nagy részük bio is. Tehát a leginkább veszélyeztetett fogyasztók nem a vegetáriánusok és vegánok, hanem pont a húsevõk, akik a génmanipulált takarmányt megették.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!