Találatok a következő kifejezésre: Amit a uh-on (23 db)

Mennyit kell fizetni a fényképért, amit az uh-on adnak a babámról?

Legjobb válasz: Szia. Nekem nem kellett fizetnem érte.Amíg belefért a képbe,minden alkalommal kapta.A 4D uh képért kell fizetni.De gondolom,hogy k´prháza válogatja.

Szia. Nekem nem kellett fizetnem érte.Amíg belefért a képbe, minden alkalommal kapta.A 4D uh képért kell fizetni.De gondolom, hogy k´prháza válogatja.
Nekem sem kellett eddig fizetnem egyszer sem, mindig automatikusan nyomtatta ki a doki.
Én minden alkalommal 1000 ft-ot fizetek a képért! Persze kérnem kell. Gondolom kórház válogatja , mert sok helyen ingyenes.
Gyõrben 1500 a VHS és 500 a kép darabja, elõre befizetett csekken!! Érdeklõdj utána, mert utólag már nem adnak ilyen esetben, valóban kórháza válogatja!!
Szia én Pesten vagyok a magán dokim ingyen veszi fel whs re-benne van az árban, de ez felvétel a kh-ban 2000ft a felvétel , de a kép a lelethez van tûzve, az ingyenes.Szerintem ez orvos függõ, de ezektõl nem hiszem, hogy sokkal több lenne.A 4d-s ugy tudom 10-15ig megy attól függ hol csinálják...
Szia!Nekem az elsõt ingyen adta és automatikusan.Másodszor amikor mentem nekem egyértelmû volt, hogy kapok képet.Rákérdeztem a végén, hogy képet kaphatnék e, mire mondta, hogy akkor feküdjek vissza gyorsan.500 ft-ot kért érte és elkapkodott kép volt.Legközelebb elöbb szólok!Viszont megnézett 4 D-vel ingyen, bár 12 hetesen még több látszik a sima ultrahanggal!:) Gondolom mikor már azon látszik több, akkor fizetni kell érte.:)
én 500ft fizettem
Én nem fizettem még.Ez nem semmi, hogy már ezért is fizetni kell.Hova jutunk......

Mennyire pontos, a becsült súly, amit az UH-on mondanak?

Tapasztalatok? az én babám a gép szerint, 31 hetes 3 napos, és 1600 g. Ez mennyire lehet pontos?

Legjobb válasz: Szerintem ezt neked senki nem tudja megmondani. Még a doki sem... Nekem szülés elõtt 9 nappal csinált UH-ot a doki, ott azt mondta, hogy tuti 3500 felett van a bébi. 9 nap múlv szültem: 3400 gr lett.

Szerintem ezt neked senki nem tudja megmondani. Még a doki sem... Nekem szülés elõtt 9 nappal csinált UH-ot a doki, ott azt mondta, hogy tuti 3500 felett van a bébi. 9 nap múlv szültem: 3400 gr lett.
nekem a szülés elött két nappal 3800grot mondatak 4100gr lett babucim
Szia nekem szülés elõtt 9 napal 3564 grammra becsülték, 4350 gramm lett.
Benne van a nevében is: "becsült súly". 3 adatból számolnak: fejkörfogat, haskörfogat és combcsonthossz! Nos ebbõl honnan tudják, hogy mennyi husi van rajta? Sokszor csak arra jó ez a becslés, hogy megrémísszék vele a kismamákat! :)
NNekem szülés elõõt 3 héttel mondtak 3600 grammot és 4400 grammal születtet a fiam. Ha azt vesszük, hogy hetente kb. 250 grammot híznak, akkor szinte bejött.
jó gép, jó szakember, jó számítás..... nekem aznap reggel mondtak 3480 grammot és 3500 lett :)
Tájékoztató jellegû igazából, lehet benne mérési pontatlanság bõven. A születés elõtt becsült súly és a születési súly között akár fél kilós eltérés is lehet mindkét irányban. Elõre nem igazán lehet meg mondani, hogy kinél mennyi a mérési hiba....
Egyáltalán nem pontos! Nekem a szülés elõtti napon becsülték az UH-nak megfelelõen 4250 grammra és "csak" 3850 gramm lett. A pontatlanság oka, amit már valaki írt, hogy többek közt a fejkörméretbõl becslik. És ugye vannak nagyobb fejû vékonyabb babák és kisebb fejû, vastagabbak is.
http://www.gravidanzaonline.it/medico_risponde/calcolaonline.. Itt ellenörizheted a sulyát, de lehet, hogy azorvosod is ezt a számitást használja. De ez tényleg csak tájékoztato jellegü suly.
Szia! Nálunk nem jött be. Szülés elõtt 3 héttel 3000gr-ra becsülték. 2590gr-al született. Az uh. szerint még fogyott is szegény odabent:)
Szia! Nálunk szülés elõtt 4 nappal 3650g-ra becsülték és 3300g-mal született bébikénk. Egy ismerõsömet pedig, folyamatosan azzal ijesztgették, hogy nagyon kicsi a baba és mégis 3000g-mal jött világra a bébi.

Aki volt genetikai uh-on és magzatvíz vételen az járt már úgy, hogy uh-on genetikán is fiút mondtak, és amire megjött a magzatvíz eredmény kislány lett?

Legjobb válasz: Ha a magzatvízvétel eredménye kislány akkor biztosra veheted,hogy genetikai uh-n tévedtek. Tuti kislány lesz.

Ha a magzatvízvétel eredménye kislány akkor biztosra veheted, hogy genetikai uh-n tévedtek. Tuti kislány lesz.

Én 3 hete voltam lomikbeültetésen, ami pozitív lett, tegnap voltam az első terhes uh-on, az orvos szerint elég kicsi 3-4 mm-es a petezsák, azt mondta, hogy ez mini terhesség. Nem lesz gond?

Azt mondta semmi gond, majd meger?södik, de én egy kicsit aggódom, szerintetek meg fog maradni a babám? Fog rendesen fejl?dni? Köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: ha az orvos aztmondta akkor tuti bisztos.

ha az orvos aztmondta akkor tuti bisztos.
Igy van, ha az orvosod azt mondja, h minden a legnagyobb rendben van akkor hidd el. Gratulalok a babahoz, es vigyazzatok magatokra!!!! 11 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, próbálok nem a rosszra gondolni. Csak azért izgulok, mert szerintem elég furcsán mondta az orvos, hogy hát elég kicsi, meghogy ez tipikus miniterhesség, meg elég sokáig nézegette az uh-on.
Nagyon fontos, hogy higgy a terhességben!!!! Csak a pozitív gondolatok és beszélj már most a picihez. erõsítsd abban, hogy várjátok és egészségesnek kell hogy legyen.
Szerintem nem lesz gond! Hallgass az orvosra! Végtére is õ a szakember! Gratulálok!

Amit a 4d-s uh-on kapunk fényképet, hasonlít a babára amikor megszületik, vagy egyáltalán nem?

Legjobb válasz: Szia! Az attól is függ, hogy hányadik héten mész :-) Én a 22. héten voltam és még nagyon soványka volt, de állítólag már ilyenkor is úgy néz ki mint a születésekor, csak soványkább jóval :-). A hugom a 30. héten volt és a kisfia totálisan úgy nézett ki odabent mint amikor kijött :-) Ha jobb képet szeretnél látni, és nincs genetikai vagy egyéb oka, hogy 4D-sre akarsz menni, akkor azt tanácsolom, hogy csak a 25. hét után menj, mert akkor már tuti jó képet fogsz látni róla, akkor már lesz olyan jó kis pofija a tökmagnak, hogy hasonlítson a születésekori önmagára.

Szia! Az attól is függ, hogy hányadik héten mész :-) Én a 22. héten voltam és még nagyon soványka volt, de állítólag már ilyenkor is úgy néz ki mint a születésekor, csak soványkább jóval :-). A hugom a 30. héten volt és a kisfia totálisan úgy nézett ki odabent mint amikor kijött :-) Ha jobb képet szeretnél látni, és nincs genetikai vagy egyéb oka, hogy 4D-sre akarsz menni, akkor azt tanácsolom, hogy csak a 25. hét után menj, mert akkor már tuti jó képet fogsz látni róla, akkor már lesz olyan jó kis pofija a tökmagnak, hogy hasonlítson a születésekori önmagára.
Szia mi most voltunk a multhéten 4d-en 26 hetes volt a lányom és már most tisztára hasonlit a papájára pl a szája le se tagadhatják egymást
Egyetértek az elõttem szólóval. Mi is a múlt héten voltunk 26 hetesen 4D-n és szerintem már nagyon jól láthatóak voltak a vonásai. Szerintem már nem sokat fog változni. Ja és tényleg a 25-28. hét között érdemes elmenni mert ilyenkor már jó kis husisak, jó kis párnás volt a lábfeje is és jó kis kerek a pofija. De hogy-hogy a 28. héten csinálnak uh-ot? Ezt nem értem! Nem a 32.héten van a következõ uh? Nekem 18.héten volt és a következõ 32.heti lesz. Azért mentünk most a 4D-re, mert nagyon hosszú idõ telik el a kettõ között. Akkor ez most hogy van? Nekem azt mondta a doki, hogy nem csinálnak 26-28.héten uh-t.
Ismét az elõzõ hozzászóló vagyok, csak azért csodálkozom, mert az elõbb valamelyik kérdésnél olvastam a 28.heti uh-t.

Tisztelt Doktor Úr! Kislányom 9 éves lesz, 2 éves kora óta gyakran fordul elő nála hólyaghurut. A vesék soha nem érintettek, voltunk UH.-on, feküdtünk kórházban, láza soha nincs. Antibiotikummal kezelték sajnos mindig, aminek eredményeképpen soha nem szed

Tisztelt Doktor Úr! Kislányom 9 éves lesz, 2 éves kora óta gyakran fordul elő nála hólyaghurut. A vesék soha nem érintettek, voltunk UH.-on, feküdtünk kórházban, láza soha nincs. Antibiotikummal kezelték sajnos mindig, aminek eredményeképpen soha nem szedhet Zinnatot, mert a tünetek megszűntek ugyan, de a baci (E.coli) mégis jelen volt a vizeletében. Nephrológián 5 éves korában azt mondták, hogy mivel az UH. nem mutat kórosat, láza nincs, ne szedjen antibiotikumot. Ezt én örömmel hallottam, és 2011 óta otthon meg tudom oldani a panaszait, természetesen kontrollálva vizeletvizsgálattal. Most sajnos megijesztett, mert vért láttam a vizeletében, láza továbbra sem volt. Orvoshoz vittem, ahol újra ab-t írtak (Augmentin). Vizeletét vizsgálják, tenyésztik is. Vért ők nem találtak. 3. napja szedi a gyógyszert, enyhe panasza még mindig van. Természetes gyógymódokkal ilyenkorra meg szokott szűnni. Szedhet ő későbbiekben Urzinolt? Ön is úgy gondolja, feleslegesen adtak ab-t most is? Köszönöm válaszát!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Tekintettel a gyakran előforduló panaszokra, javaslom gyermeknefrológus ismételt felkeresését. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Tekintettel a gyakran előforduló panaszokra, javaslom gyermeknefrológus ismételt felkeresését. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! Kislányom 9 éves lesz, 2 éves kora óta gyakran fordul elő nála hólyaghurut. A vesék soha nem érintettek, voltunk UH.-on, feküdtünk kórházban, láza soha nincs. Antibiotikummal kezelték sajnos mindig, aminek eredményeképpen soha nem szed

Tisztelt Doktor Úr! Kislányom 9 éves lesz, 2 éves kora óta gyakran fordul elő nála hólyaghurut. A vesék soha nem érintettek, voltunk UH.-on, feküdtünk kórházban, láza soha nincs. Antibiotikummal kezelték sajnos mindig, aminek eredményeképpen soha nem szedhet Zinnatot, mert a tünetek megszűntek ugyan, de a baci (E.coli) mégis jelen volt a vizeletében. Nephrológián 5 éves korában azt mondták, hogy mivel az UH. nem mutat kórosat, láza nincs, ne szedjen antibiotikumot. Ezt én örömmel hallottam, és 2011 óta otthon meg tudom oldani a panaszait, természetesen kontrollálva vizeletvizsgálattal. Most sajnos megijesztett, mert vért láttam a vizeletében, láza továbbra sem volt. Orvoshoz vittem, ahol újra ab-t írtak (Augmentin). Vizeletét vizsgálják, tenyésztik is. Vért ők nem találtak. 3. napja szedi a gyógyszert, enyhe panasza még mindig van. Természetes gyógymódokkal ilyenkorra meg szokott szűnni. Szedhet ő későbbiekben Urzinolt? Ön is úgy gondolja, feleslegesen adtak ab-t most is? Köszönöm válaszát!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Tekintettel a gyakran előforduló panaszokra, javaslom gyermeknefrológus ismételt felkeresését. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Tekintettel a gyakran előforduló panaszokra, javaslom gyermeknefrológus ismételt felkeresését. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

CLOSTYT +DUPHASTONT kaptam, mert babát szeretnénk, Tegnap elkezdtem szedni a duphastont, de csináltam egy tesztet ami pozitív lett. Az orvosom tegnap előtt meg se vizsgált úgy írta fel, mondván 3hete látott uh-on úgy sem lehetek terhes még?

Voltam hormosnos vizsgálaton 3hete akkor voltam hüvelyi uh-n,a doki nem látott semmit,és most úgy írta fel a gyógyszert hogy nem nézett meg engem.azt mondta szedjem a duphastont 10napig,aztán ha megjött akkor a closty 5 napig,aztán menjek vissza uh-ra,hogy megnézze a tüsz?imet.De nekem olyan furcsa gondolatom,érzésem támadt,ezért a gyógyszereket kiváltva vettem egy qupido tesztet is.Tegnap bevettem az els? adag duphastont,és este megcsináltam a tesztet,pozitív lett.Ma veszek egy másikat is,azt is megcsinálom,mert nem bírok magammal. Jaaaaaaj,most akkor nem tudom mi van.Ha tényleg itt a baba a pocimban akkor is meghozza ez a gyógyszer a menstruációmat?Aggódom!Mondjuk volt már máskor is pozitív tesztem mégsem látott terhességet a doki,de mi van ha most tényleg sikerült? Mit csináljak?Segítsetek!

Legjobb válasz: Szia!Hu kicsit bonyolult nekem:) Én is szedtem a duphastont hogy megtapadjon a baba,nekem abba kellett hagynom a 25-dik ciklusnapomon és a 30-dik napon csináltam tesztet ami pozi lett és mindjárt elkezdtem szedni a doki tanácsára a Duphastont ujra hogy szinten tartsa a hormonomat.Szedjed a duphastont ha pozit teszteltél de a dokidat mindenképp kérdezd meg.

Szia!Hu kicsit bonyolult nekem:) Én is szedtem a duphastont hogy megtapadjon a baba, nekem abba kellett hagynom a 25-dik ciklusnapomon és a 30-dik napon csináltam tesztet ami pozi lett és mindjárt elkezdtem szedni a doki tanácsára a Duphastont ujra hogy szinten tartsa a hormonomat.Szedjed a duphastont ha pozit teszteltél de a dokidat mindenképp kérdezd meg.
Szerintem se hagyd abba a Duphastont! Nekem már akkor írták fel amikor terhes voltam, hogy nehogy elmenjen a babóca. Ha meg a mostani teszt is pozitív akkor menj vissza a dokihoz, hogy pozitívat teszteltél! Akkor sztem már megvizsgál! Sok sikert, kívánom, hogy baba legyen!
Elsö vagyok! Szorítok hogy Baba legyen!

Tegnap voltam uh-on és amit cisztának hitt 23mm-es, az tüszőrepedés volt vagyis termékenység, ezt mondta. Viszont 3napot késik, és még nem lát semmit, 2hét múlva kontroll. az endometr.7mm, lehetek terhes? Nem vékony a beágyazódáshoz?

ha egyáltalán terhes vagyok,mert még semmit nem látott::(van esélyem?a ciklus 13.napján voltunk együtt,és nem védekeztünk,és nekem nem szokott késni.terhes vagyok?és most hány hetes vagyok ha esetleg terhes lennék?

Legjobb válasz: A következõt találtam (nem magánvélemény!): "Minden tüszõ egy petesejtet kell tartalmazzon, mely akkor tekinthetõ ovulációra alkalmasnak, amikor a tüszõ átmérõje eléri a minimum 17 mm-t. A méhnyálkahártya (endometrium) megvastagodása is jelzi, hogy a szervezet felkészült az embrió befogadására. Az endometrium vastagsága az ovuláció idõpontjában min. 8 mm kell legyen."

A következõt találtam (nem magánvélemény!): "Minden tüszõ egy petesejtet kell tartalmazzon, mely akkor tekinthetõ ovulációra alkalmasnak, amikor a tüszõ átmérõje eléri a minimum 17 mm-t. A méhnyálkahártya (endometrium) megvastagodása is jelzi, hogy a szervezet felkészült az embrió befogadására. Az endometrium vastagsága az ovuláció idõpontjában min. 8 mm kell legyen."
ha 3 napot késik az orvosok ugy számolnak hogy az elözö mensi elsö napjátol tehát 4 hét 3 napos vagy, de ha terhes vagy és uh-ra mész ot is máshogy számolnak.. én is voltam tegnap elött uh-n és ott azt mondta a dokim, hogy 6, 3 mm a nyálkahártyáém a 15. napon, és a 8 mmm mensi elött jo, és beágyazodáskor.. tüszörepedéskor jo nekem a 6, 3 mm azt mondta..
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat, szóval akkor nagy a valószinûsége, hogy 2hét múlva már esetleg petezsákot fogok látni??????
igen. 2 hét mulva már 6 hetesnek fogsz számitani ha nem jön meg addig.. tesztet vettél?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!