Találatok a következő kifejezésre: Amikor tartom 7 (10 db)

Amikor tartom a 7 napos szünetet a tabinál, akkor már mindig másnap megjön a menszim, mikor már nem szedem a tablettát. Most hétfőn este vettem be az utolsó szemet, és már csütörtök van, és még sehol semmi. Mi baj lehet?

Terhes vagyok? Vagy micsoda????

Legjobb válasz: Nem tudom ez normális e de az enyém sem jön meg mindig azon a napon. Én szerdán szoktam az utolsót bevenni és ált. vasárnap jön meg, de olyan is volt már hogy pénteken jött meg. Szerintem ha vasárnapig nem jön meg akkor érdemes egy tesztet csinálnod, de nem valószínû h terhes vagy, ha rendesen szedted a gyógyszeret.

Nem tudom ez normális e de az enyém sem jön meg mindig azon a napon. Én szerdán szoktam az utolsót bevenni és ált. vasárnap jön meg, de olyan is volt már hogy pénteken jött meg. Szerintem ha vasárnapig nem jön meg akkor érdemes egy tesztet csinálnod, de nem valószínû h terhes vagy, ha rendesen szedted a gyógyszeret.
Nekem tabi mellett mindig hétfõn fél 12-kor jött meg, +/- fél óra... Addig semmiképp ne kezd el szedni a másik levelet, amíg a terhességet nem zártad ki. CSinálj tesztet és menj el orvoshoz. De ha rendesen szedted, nem hinném, hogy terhes vagy..
Normális, ha nem azonnal jön meg a szünet 2-3 napján szokott ált. , de van akinél késõbb!

Az baj, hogy 7 hetes babám nem minden étkezés között tartja meg a 4 órát? Van, amikor 3 órát bír ki. Éjszaka egyszer kel fel enni.

Legjobb válasz: 7 hetesen még nem kell kibírnia 4 órát! Max. 3at! Nekem ilyen idõsen 2 óránként evett.

7 hetesen még nem kell kibírnia 4 órát! Max. 3at! Nekem ilyen idõsen 2 óránként evett.
Igen, enyémek is 3 óránként ettek, mindegyik. Majd 4 hónapos kor körül ráérsz átállni a 4 óránkénti etetésre. Most még kicsi a gyomra ahhoz. Az éjszakával már nagyon ügyes! csak így tovább!
A kérdező hozzászólása: Én igény szerint szoptatok, amikor éhes akkor adok neki. Van, hogy 4 órát kibír, van hogy csak 3-t. Általában délelõtt és hajnalban kibírja a 4 órát, délután pedig 3 óránként kér enni. Ezt õ alakította így magának.
Szia!Az én babám ilyenkor 2 óránként evett, és éjjel többször.
Én is igény szerint szoptattam: 3 hós koráig fixen másfél óránként evett (éjjel-nappal). Aztán magától átállt a 3 órás idõközökre és éjjel csak 1x ébredt enni hajnal 3-kor. Fél éves kora óta nem ébred hajnalban enni, de napközben maradt a 3 óra... Mostmár 10 hós, és tulajdonképpen napközben is 3-3, 5 óránként eszik még mindig (pedig nem nassol fõétkezések között, inni vizet kap, vagy max hígított gyümölcslét, de ritkán) - már tudom, hogy gyors az anyagcseréje (az apja is ilyen), ezért nem erõltetem a 4 óránként evést.

Jangee fogamzásgátlót szedek, még az első levélnél tartok, és 7 szem van még belőle. Barnás majd véres folyásom van reggelenként ami este 8 körül megszűnik. Mitől lehet?

Mielőtt elkezdtem szedni 9 hetes abortuszom volt, több mint 5 hétre rá megjött, menses második napja óta szedem a gyógyszert, az orvosom tanácsára. Aggódom, mert 6 hét eltelte után lefeküdtem a barátommal, de nem élvezett belém.Menstruáció 4-5 napján már enyhe barna folyás volt, azt hittem elmúlik a menstruációm, de utána észre vettem, hogy reggelenként mikor felkelek barna folyás, majd vér.Felhívtam az orvosom, megkérdeztem mitől lehet, az asszisztens azt mondta, hogy a gyógyszer miatt van, ne foglalkozzak vele, a 3.ciklusban is előfordulhat.Lehetséges, hogy megint teherbe estem, vagy tényleg a gyógyszer miatt van? Csináljak tesztet?

Legjobb válasz: ez normális lehet az elsõ egy-két hónapban, de ha nem múlik el, akkor azt jelenti, hogy nem hat rendesen a tabletta, szóval legjobb kiegészítõ védekezést alkalmazni, amíg el nem múlik ha két hónap után nem múlik el, akkor meg orvoshoz vissza, és másikat felír

ez normális lehet az elsõ egy-két hónapban, de ha nem múlik el, akkor azt jelenti, hogy nem hat rendesen a tabletta, szóval legjobb kiegészítõ védekezést alkalmazni, amíg el nem múlik ha két hónap után nem múlik el, akkor meg orvoshoz vissza, és másikat felír
Az egy hetet (amit a tájékoztató ír) megvártad egyáltalán a védekezés nélküli szexszel?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy válaszoltatok, de azért majd csinálok egy tesztet.Biztosra megyek. A tájékoztatóba az volt írva, hogy már elsõ tabletta bevétele után véd.Ezért nem is engedtem, hogy belém elvezzen.
Igen az elsõ szemtõl ha az ELSÕ napon veszed be. de írtad h Te a 2. vetted be, tehát egy hét kiegészítõ védekezés kell.
A kérdező hozzászólása: Csináltam tesztet, negatív lett. Szóval a gyógyszer miatt lehet, de nem tudom miért, nem nagyon szeretnék 3hónapig menstruálni. Köszönöm a válaszokat!
Természetesen.
énis fürödtem vele tengerben semmi bajod nem lesz tõle :)
Persze.

Mit gondoltok egy 7 éve tartó párkapcsolatról ahol 16 volt a lány és 19 éves a fiú amikor összejöttek?

Kiegyensúlyozott boldog kapcsolat, persze voltak hullámvölgyek de mindig megoldódott a probléma. Szerintetek végleges lehet?

Legjobb válasz: Mit gondoljak? Leírtál 2-3 felszínes adatot, ebbõl alkossak véleményt? Sok boldogságot nekik!

Mit gondoljak? Leírtál 2-3 felszínes adatot, ebbõl alkossak véleményt? Sok boldogságot nekik!
ez a jó a dologban:) a fiatalok imádják szajkózni, hogy "én érettebb vagyok a korosztályomnál".. és persze mégsem az ilyenek viszont talán tényleg azok:) (le merném fogadni, hogy nem is hangoztatták:D)
11-es, persze, csak a koruk miatt tartom kiemelkedõnek a dolgot, szerintem az átlag tinik inkább kicsapongóbbak, nem mindig tudják értékelni azt, amijük van, na meg a hormonok. Egy huszonéves már általában jóval higgadtabban, tudatosabban kezel egy kapcsolatot.
Semmit nem gondolok róla. Vagy végleges lesz, vagy nem. Nem lehet elõre megmondani.
9es, akkor gondolj úgy a kérdésre, hogy egy 26 éves férfi és egy 23 éves nõ van együtt régóta;) egyébként igazad van, ritka, de nem azért mert képtelenség, hanem mert manapság a fiatalok nem szívesen szálnak szembe a problémákkal, inkább keresnek egy új párt...
Szerintem király.
2-es vagyok, azért írtam ezt, mert mindketten nagyon fiatalok voltak, mikor elkezdõdött a kapcsolat, és szerintem ritka, hogy ennyi idõsen valakik ennyi éven át kitartanak egymás mellett.
A kérdező hozzászólása: Bocs, hogy felszínes a kérdés, nem akartam részletekbe belemenni. Köszönöm a válaszokat!:)
volt olyan ismerõsöm, akiknél 6 év után, 3 hónappal az esküvõ elõtt derült ki, hogy mégsem fog menni, és szakítottak.. de persze ez csak egy eset, másik eset meg másik... nem lehet így megmondani, de törekedni kell arra, hogy a cél a közös jövõ legyen:) egyébként meg nincs semmi durva ebben szerintem, nemtudom miért vannak egyes válaszolók ennyire oda:/
állat
Ha szeretik egymást a felek, szerintem mindketten úgy vannak vele, hogy le tudják egymással élni az életüket, legalábbis ennyi év után biztos. :)
irigylesre melto!
2es, miért csodálod, hogy eddig kitartottak? emberek nem szoktak éveket együtt lenni?
Csodálom, hogy eddig kitartottak. Nyilván lehet végleges, rajtuk múlik leginkább a végkimenetele a dolognak.
Ismerek ilyen párt. A lány az egyik volt osztálytársam. 17 évesek voltak amikor összejöttek. Ma már 10 éve együtt vannak, házasok, 3 gyerekkel. Soha egyszer se szakítottak. Szóval simán lehet végleges. Nem mindenki találja meg az igazit tizenévesen, csak késõbb.

Van egy 7 éves kutyusom! Soha nem volt bolhás! Most viszont tele van a kicsi bőre! Pénzt nem sajnálva mindent vettem neki, de egyszerűen nem mennek ki belőle! Lakásban tartjuk! Mit tudnék venni ami használ is?

Plusz a lakásba is biztos van, mert fürdetjük minden héten és még is tele van! Hogyan irtsam ki a kutyából és a lakásból egyaránt?

Legjobb válasz: Szia! Én is meg vettem a kutyáimnak minden "[email protected]" a bolháikra. De nem használt egyik se. Nekem az vállt be. Veszel bolhaírtós sampont (nekem a Bobi vállt be a legjobban) azzal havonta 2x fürdeted. Egyszer a samponnal máskor pedig: veszel alma ecet kevés vízzel fel hígítod és azzal jól át mosd a kutyát, utánna ki öblíted belõle. A gyógyszertárban lehet kapni bolhaport. Veszel a gyógyszertárban. Vízzel fel hígítod és át mosd vele a kutya pokrócát fekhelyét, majd kiöblíted. A házat pedig hipós vízzel átmosod. Nekem ez vállt be. A kutyáimban 1 db bolha sincsen.

Szia! Én is meg vettem a kutyáimnak minden "[email protected]" a bolháikra. De nem használt egyik se. Nekem az vállt be. Veszel bolhaírtós sampont (nekem a Bobi vállt be a legjobban) azzal havonta 2x fürdeted. Egyszer a samponnal máskor pedig: veszel alma ecet kevés vízzel fel hígítod és azzal jól át mosd a kutyát, utánna ki öblíted belõle. A gyógyszertárban lehet kapni bolhaport. Veszel a gyógyszertárban. Vízzel fel hígítod és át mosd vele a kutya pokrócát fekhelyét, majd kiöblíted. A házat pedig hipós vízzel átmosod. Nekem ez vállt be. A kutyáimban 1 db bolha sincsen.
Nekem a Piret mix nevû spray vált be. Van, akinek nem bírja a bõre, de az enyém szerencsére bírta, és extra hatásos! 1100 ft 2 dl és sokáig elég.
A spot-on szerek a leghatásosabbak. Frontline, Advantix. Bolha ellen több hónapra véd, és ha éppen van rajta, akkor egy nap alatt le is megy róla az összes, ahogy rátetted a kutyára.
Veszel Neostomosant. Megfürdeted vele a kutyát. A lakásban pedig befújsz minden szövet borítású bútort. A padlót felmosod vele. Mindezt hetente megismétled, minimum 4x.
Ami AZONNAL kiírtja a bolhákat, az a Neostomosan. Állatpatikában lehet kapni, 1 ampulla olyan 400 ft körül van, 1 ampullát 1 liter vízzel kell hígítani. Én az 5 kilós kutyámra egyet szoktam feloldani, ha ilyennel fürdetem. Egy lavórba állítsd be a kutyát, egy flakonba pedig keverd be az oldatot (langyos vízzel) A cucc benzin szagú lesz, és olyan színû, mint a tej, de ne aggódj, nem árt a kutyának. Öntsd rá úgy, hogy mindenhol érje, a fején is! Negyed órán át locsolgasd rá ezt a vizet egy pohárral. Ha végeztél, ne öblítsd le róla. Szárítsd meg, vagy hagyd megszáradni, a szag 1-2 óra alatt kipárolog, nem lesz büdös utána. 5 nap múlva ismételd meg ugyanezt, mert a bolhapeték akkorra kelnek ki, és azokat is ki kell nyírni. Aztán tegyél rá vagy kiltix nyakörvet, vagy valami cseppet, ami elsõsorban bolhák ellen jó. És természetesen az egész életterét bolhátlanítani kell. A fekhelyét, pokrócait tedd ki valahová néhány napra, hogy kimenjenek belõle. A lakást porszívózd körbe nagyon alaposan, sarkokat, bútorokat, pokrócokat. Aztán azt is csinálhatod, hogy egy permetezõs flakonba is feloldasz egy ampulla neostomosant, és mindent átpermetezel a porszívózás után.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!Kipróbálom õket!Remélem használni fog!
én is köszönöm, mert az én kutyám is ettõl szenved, és nem tudok neki segíteni, de most már menni fog.

Hozzátáplálás. Más is ilyen pocsékul halad? Már lassan 7 hónapos a babám, de sehol sem tartunk, nem szert kanállal enni, utálja a nem édes izeket, a husosakat az üvegeset is, meg azt is amit én főzök.

Legjobb válasz: Próbáld ki,hogy együtt egyen veletek az asztalnál. Adj neki darabos ételeket is. Adj az õ kezébe is egy kanalat, a másikkal etesd te. Ha nem eszi meg az ebédet,vidd el az asztaltól,és uzsonnáig ne kapjon semmit. Nem baj,ha éhes marad,hamar megtanulja,hogy egyen. Édeset pedig minél kevesebbet kapjon,mert nem jó neki.

Próbáld ki, hogy együtt egyen veletek az asztalnál. Adj neki darabos ételeket is. Adj az õ kezébe is egy kanalat, a másikkal etesd te. Ha nem eszi meg az ebédet, vidd el az asztaltól, és uzsonnáig ne kapjon semmit. Nem baj, ha éhes marad, hamar megtanulja, hogy egyen. Édeset pedig minél kevesebbet kapjon, mert nem jó neki.
A kérdező hozzászólása: Darabosat?Ne viccelj.Öklõdik tõle, azt esélyem nincs megetetni vele!Tol ki mindent a nyelvével, 4 szer kap tápszert, és 1-2 ször rendes kaját.Édeset ugy értettem hogy gyümölcsök, üveges bébiételek-de leginkább az édes izek.Ma fõztem neki répa-krumpli-husit, utálta!:-(
Ne aggódj, javulni fog a helyzet. Az én kisfiam 8-9 hónapos koráig mindent kiköpött, ami nem anyatej volt. Aztán akkor elkezdett enni. Most 15 hónapos egyáltalán nem válogat, megeszik mindent, amit elérakok, a kelkáposztát és a spenótot is.
A kérdező hozzászólása: Igen, de ez nem csak az anyatejesekkel szokott igy lenni?Mert olyan 1-2 hónapja elkezdte magát leválasztani is, és mostanra eljutottunk oda hogy a cici sem kell, már csak tápszerezünk.
Nem hinném, hogy csak az anyatejes babákkal lenne így. Állítólag minden gyerekben benne van az "újfóbia", hogy idegenkedik a nem ismert dolgoktól, például a nem ismert ízektõl. Szerintem türelem, menni fog minden!
elõször is ne etesd szilárd kajával, azaz fõzelékkel, ha nagyon éhes, mert nem lesz türelme kanalazni. igenis adhatsz neki rágcsálni valót közben, fõleg, ha már van foga. remekül megtanulnak kenyérhéjjal, bulátával rágni. ha a gyümölcsös kajákat szereti, akkor kapjon azokat, az alma remekül megy sokmindenhez, így adhatod céklával, krumplival, répával. azzal ne törödj, hogy te magad meg nem ennéd, náluk ez még nem igen számít, így akár tehetsz mindenhez egy kis banánt is. a kanállal evés unalmas lehet egy babának, fõleg, ha olyan örökmozgó. foglald le játékkal, rágcsálni valóval, és közben etesd kanállal.
Ne idegeskedj emiatt! Az én fiam 1 éves koráig öklendezett a darabos kajától! Szépen lassan késõbb hozzászokott. Énni is nehezen evett eleinte, én mindig elvontam a figyelmét. Énekeltem, mondókáztam. Ez nagyon tetszett neki, észre se vette, már meg is evett mindent.
A kérdező hozzászólása: Foga még egy sics, és nagyon szorulásos, alma banán sajnos csak ritkán jöhet szóba.Köszi

Amikor megyek iskolába és a 7-9kg-s táska rajtam van, sokszor már eléggé letenném, és a buszon állok és tartom, már inkább leveszem, meg leülök, ha van hely, de ez igénybe veszi a gerincet? És még mi terheli meg?

15/F. 173cm és 62kg. Olvastam a itt az oldalon, hogy a növést gátolja a gerincoszlopot megterhel? gyakorlatok.

Legjobb válasz: ha terhelné a súlyzózás,meg a fekvõ,meg stb. akkor már régóta nem lehetne az iskolákban testnevelés órákat tartani =)

ha terhelné a súlyzózás, meg a fekvõ, meg stb. akkor már régóta nem lehetne az iskolákban testnevelés órákat tartani =)
jó nehéz a táskád....:) hát ezért szoktam én csak füzetet vinni...meg néha nagyon ritkán könyvet is...:) így max 2kg a táskám asszem:) és nem nehéz:) 16/L
nekem is olyan nehéz hogy azt hiszem leszakad a hátam! nekem 5-7 kg-s szokott lenni! 14/l
elsõ vok: sokszor nekem is olyan nehéz a táska, hogy sokszor énis kispórolom belõle a könyvet.Persze mindíg akkor kéri a tanár amikor nekem pont nincs ott. :D
A kérdező hozzászólása: De akkor, nem hat táska a gerincre nagyon? Nem gátol a növésben?

Lindynette 20 szedése? 21napig szedem, majd 7nap szünetet tartok. A 7 napban amig nem szedem akkor is hat a gyógyszer, véd?

Legjobb válasz: ez azért már durva,hogy naponta egy csomó ugyanilyen kérdés van...tessék használni a keresõt már!!!

ez azért már durva, hogy naponta egy csomó ugyanilyen kérdés van...tessék használni a keresõt már!!!
ba...meg, millioszor feltettek mar ezt a kerdest...IGEn, ved, hasznald mar a keresot.
természetesen véd a tabi mentes napokban is! de mióta szeded mert ha ez még csak elsõ hét szerintem még védekezzetek
elsõ hét után nincs szünet.elsõ hónap utén van.vagyis 21nap után.és igen véd!de a keresõ tényleg nem rossz dolog!a menüs kocka alatt van.
úgy értettem hogy a 21 napból az elsõ hét
Most mit nyavajogtok, na..!:P Én beütöttem a keresõbe és ezt dobta ki^^

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!