Találatok a következő kifejezésre: Amikor sétáltatom kutyám (6 db)

Amikor sétáltatom megőrül. Majd megfojtja magát mire elérünk az utca végére majd megfullad szalad én pedig visszatartom ha futok akkor meg neki megy minden kutyának hogyan szoktassam meg hogy nyugton maradjon és sétáljon mint minden normális kutya?

Legjobb válasz: Egyrészt mozgasd le, azért (is) húz, mert mozoghatnékja van. Fuss vele, labdázz (madzagos labdával sokat tudod mozgatni úgy, hogy közben te nem fáradsz el nagyon), amit akarsz, csak mozogjon. Egyébként meg ne hagyd, hogy húzzon. Rántsd vissza, vidd láb mellett, áll vagy fordulj meg, ha húz - ezer és egy módszer van, válassz egyet és alkalmazd, aztán ha pár nap alatt nincs eredmény, válts. Használhatsz fojtónyakörvet is a tanításhoz, de ne felejtsd el, hogy azzal SOHA nem szabad engedni húzni, különben SEMMI hatása nem lesz. Ha megfeszül a póráz, vissza kell rántani, aztán azonnal lazítani, hiszen a cél a laza pórázon sétálás, azt pedig csak akkor lehet elérni, ha a kutya megtapasztalja, hogy létezik a póráznak laza álklapota is, és hogy az sokkal kellemesebb, mint a belefeszülés.

Egyrészt mozgasd le, azért (is) húz, mert mozoghatnékja van. Fuss vele, labdázz (madzagos labdával sokat tudod mozgatni úgy, hogy közben te nem fáradsz el nagyon), amit akarsz, csak mozogjon. Egyébként meg ne hagyd, hogy húzzon. Rántsd vissza, vidd láb mellett, áll vagy fordulj meg, ha húz - ezer és egy módszer van, válassz egyet és alkalmazd, aztán ha pár nap alatt nincs eredmény, válts. Használhatsz fojtónyakörvet is a tanításhoz, de ne felejtsd el, hogy azzal SOHA nem szabad engedni húzni, különben SEMMI hatása nem lesz. Ha megfeszül a póráz, vissza kell rántani, aztán azonnal lazítani, hiszen a cél a laza pórázon sétálás, azt pedig csak akkor lehet elérni, ha a kutya megtapasztalja, hogy létezik a póráznak laza álklapota is, és hogy az sokkal kellemesebb, mint a belefeszülés.
A kérdező hozzászólása: Köszi ez sokat segített nekem eddig eszembe se jutott hogy ha rövidebbre és lazábbra fogva a pórázt a lábam mellett mehet. Elõször a kertben gyakorolok vele majd aztán kezdek vele kimenni az utcára az embereket nem bántja . Csak aki kötekszik vele. Mégegyszer köszi a tippet!!!
Nem lehet hogy azért mert tüzel?
Azok nyüszítenek amelyek játszani szeretnének vele. Õk a barátságosabbak.
nem, nem érzek így. : )
Ha sétánál lábhoz rendelem, akkor is képes figyelni a környezetre az én kutyám. Egy sétánál nem várom el azt, amit egy munkánál.
Én sem érzek úgy, inkább büszke vagyok. Olyan szemkontaktusa van olyankor, imádattal néz fel rám. És mellesleg jutalomfalatot is kap érte, szóval õ is élvezi. De mi nem sétálunk végig így, általában elengedem, sokat szaladgál szabadon. Valószínûleg nem lenne érdekes a séta, ha végig lábnál követés lenne, de ez is szükséges, mert így van közös munka a kutyával.
Nem, én olyankor mababiztosnak és büszkének érzem magam, mert tudom, hogy milyen jól mutat az okos kutyám. Amúgy én vagy pórázra kötöm vagy elengedem, láb mellett általában csak akkor kell jönnie, ha engedelmest gyakorlunk.
"Nem nagyon lehet elengedi itt a városban.Azért nem engedem elõre, mert komoly próbléma vam vele.Harapásik védi az ételét." inkább erre kellene koncentrálnod! hogy érted el ezt a viselkedést a kutyádnál és hogyan korrigálhatod?! ja igen! a sok-sok láb melletti laza pórázas irányított séta segíthet...ez nagyobb arányban legyen jelen mint a szabad szaladgálás! az irányítás, vezetés hiánya és a liberális gondolkodásmód ráeröltetése a társállatainkra bizony sok gondot okoz a közös életünkben! vegyük figyelembe és tiszteljük meg a természet gyermekeit, ismerjük meg természetes igényeiket, szociális strukturájukat! sokat tanulhatunk tõlük! :)
Akkor miért láb mellett sétáltatod? Engedd hosszúra a pórázd vagy engedd el, ahol lehet.
A kérdező hozzászólása: De így nem élvezi a sétát.
Nekem eszembe se jutott.
A kérdező hozzászólása: Nem nagyon lehet elengedi itt a városban.Azért nem engedem elõre, mert komoly próbléma vam vele.Harapásik védi az ételét.
Nem én mindig nagyon büszke vagyok rá olyankor. Sétálunk, elõttem szaglászik, aztán ha jön valaki szembe berendelem láb mellé, szépen lábnál követésben elhaladunk a közlekedõk mellett, és megint mondom neki, hogy mehetsz. Ilyenkor mindig olyan elismerõen néznek, nekem meg dagad a májam :)
Az enyém szinte mindig póráz nélkül sétál, de õ nagyon "anyás" úgyhogy többnyire magától láb mellett jön. Még hogy robot lenne? Állandóan néz rám, és olyankor mindig arra gondolok, hogy annyi szeretet és ragaszkodás van benne, hogy legszívesebben percenként megölelgetném:D


Amikor sétáltatom a kutyám, miért nem kötnek belém az utcán?

Volt már, hogy oda jöttek, hogy van egy szél cigid, 2-3 igen jól barnult emberke.

Legjobb válasz: Igen ennyire...sose tudhatják h milyen a kutya habitusa...örülj neki...

Igen ennyire...sose tudhatják h milyen a kutya habitusa...örülj neki...
A dobermannokat általában a gonosszal párosítják. A "barnult" emberkék nem akarnak plasztikai mûtétet a hátsó felükön, mert ugye a dobi nem egy csivava :)
Én ugyanigy voltam.Volt egy közel 40.kg-os dobim, ráadásul fiú, és valahogy az átlagnál nagyobb.Ha levittem pisilni, nem hogy nem szemtelenkedtek, hanem rám sem mertek nézni, sõt kimentek a kocsiútra, úgy vissza a járdára.Igy egész nyugodtan, éjjel 1 kor is letudtam vinni, amikor elég sok "dakota"cselleng a kerületünkben.
Félnek azok mindentõl, ha nincs velük a família. Nekem törpe pincserem van, mikor a barnák megpróbáltak belémkötni felugrott, és majdnem elintézte a pasi ivartalanítását. Azóta elterjedt a hírünk, mert érdekes módon azóta engem is nagyívben elkerülnek. Pedig csak egy bokányi kiskutya! XD
Hát igen, tipikus felfogás...örülj, hogy nem piszkának :)
Nekem beszólnak akkor is, bár inkább pont a kutya miatt, mivel stafford és a cigányok sajnos szeretik az ilyen típusú kutyákat ( habár mindig azt hiszik pitbull), már többször meg is akarták venni :)
Az elõzõ vagyok. A 11:17 -nek írtam.
neked természetes hogy belédkötnek az utcán? fogyatékos vagy? ott elég nagy gondok lehetnek, ha dobermann nélkül nem mehetsz végig az utcán
A kérdező hozzászólása: kb 100 alkalomból 3x jöttek oda kötözködni...
Sajnos már nem él, évekkel ez elött elpusztult.DE!!!én sem voltam fogyatékos, nem voltam beszari, csak ha a kutyám velem volt nem féltem egyedül a sötét utcán.Sõt még a munkahelyemre is bevittem számtalanszor(pult mögé)azokat az arcokat látni kellett volna.....
Ismertem egy olyan kutyát, aki CSAK a cigányokat ugatta meg, de akkor tisztára fenevad volt. Másokkal szinte öleb. Kuvasz
Buta vagy? Nehogy megírd neki, hogy hol laksz. Lehet, hogy õ is dakota. A 7. ker nek irom, aki dobis.
A cigányok nagyon félnek minden nagytestû kutyától, nem érdekli õket, milyen fajta, de tartanak a kistestûektõl is. Nekem labradorom van, fajtájának megfelelõen nyugodt és barátságos, de nagyon kiereszti a hangját, ha az õ területére mennek, vagy velem ordítoznak. Valószínûleg csak félelmében ugat, mert behúzza a farkát közben, a cigányok mégis azt hiszik, uszítom rájuk a kutyát. Uszítja a fene. Uszítanám én, de nem ugrik...:)
Én is azt tapasztaltam, hogy a réti négerek félnek a kutyáktól, de tényleg, szinte mind. Nekünk két közepes méretû kajla kutyánk van, de azokat is mindig nagy ívben elkerülik.
7 kerületben.
Igen, ez a tipikus cigány felfogás :) Nem kötnek beléd, hogy ha kutyával vagy... Ez olyan tény, hogy a kutya megérzi a rossz embert, na hát nálunk ez olyan, hogy a kutya méregeti a cigányokat, és nem fordítva :) Nagyon félnek a kutyától, és ha megnézed esõben sem sûrûn vannak kint :) Örülj hogy nálad ott van, sok embernél nincs sajnos :S
dakota, ez jóóó:D
A válasz írója 71%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 19:22 Melyik kerületben laksz?
Tény, hogy a kutya megérzi a rossz embert. És ez általában a cigány. Az hiszem senkinek sincs lelki baja hogyha nem megy ki utcára kutya nélkül. Az én példám az, hogy gyerek korom óta harcmûvészetet ûzök, tehát nem futnék el ha balhé van... De mindennapos, és ez tény, egyre sûrûbb...

Fél éves a kutyám, amikor pórázon sétáltatom megugatja a többi kutyát, ha odaengedem hozzájuk akkor játszik velük. Ez miért van? Mit csináljak, hogy ne ugasson?

Legjobb válasz: Egy kölyök kutya fog ugatni, mert sem nyávogni, sem emberi nyelven beszélni nem tud. Azért ugat, mert szeretne odamenni, õ így kommunikál. Ha nagyobb lesz és te tapasztaltabb, akkor kevesebbet fog ugatni. De te is többet kérdezel, amíg valamit nem tudsz, igaz?

Egy kölyök kutya fog ugatni, mert sem nyávogni, sem emberi nyelven beszélni nem tud. Azért ugat, mert szeretne odamenni, õ így kommunikál. Ha nagyobb lesz és te tapasztaltabb, akkor kevesebbet fog ugatni. De te is többet kérdezel, amíg valamit nem tudsz, igaz?
Az enyém is ilyen! :D Õ most 10 hónapos.
Adj neki feladatot! Ne feledd: te döntöd el, mikor kivel játszhat. Ha bármi miatt nem engeded oda, akkor vond el a figyelmét: adj neki olyan feladatot, amit már tud, és ha megcsinálja, jutalmazd meg! Így megtanulja hamar, hogy érdemes rád figyelnie. Minél több dolgot tanítasz meg neki (ül, lábhoz, trükkök), annál változatosabban tudod magadra irányítani a figyelmét. Ha gyakran engeded játszani más kutyákkal, akkor nem is vonsz meg tõle semmi jót, csak az alkalmat szabod meg, hogy mikor szaladgálhat szabadon.
az enyém is ilyen... 6 hónapos lesz 5.-én és õ a kertben lévõ kutyákat ugatja agresszíven nem játékosan, és mikor oda engedem folytatja.. mintha verekedni akarna... És pekingi palotapincsi.. de ha szabadon van kutya gazda nélkül azt is megugatja meg pörög, de ha pórázon van akkor meg csak megszaglássza, nem is ugatja majd elkezd játszani.. Múltkor egy labradorral játszott.. :) Amúgy.. én általában megbököm, megpróbálom kizökkenteni az ugatásból vagy megállok és leültetem, várok egy 10 másodpercig amíg lenyugszik majd tovább megyek, akkor is húz, de már nem ugat annyira, ha hallom hogy ugat megint megállok... És így haladok tovább.. Lassan, de biztosan xD

Ha az utcán rosszul vagyok amikor kutyát sétáltatok, akkor a mentősök mit csinálnak a kutyával? Nem hagyják az utcán?

Legjobb válasz: hát szerintem nem. gondolom oda adják addig vkinek (pl.rokon) hogy vigyázzon rá.

hát szerintem nem. gondolom oda adják addig vkinek (pl.rokon) hogy vigyázzon rá.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!