Találatok a következő kifejezésre: Amikor peteérésem akkor van (32 db)

Most kezdtem hőmérőzni. Peteérés akkor van, amikor leesik a hőd a grafikonon?

Peteérés = ovuláció

Legjobb válasz: A peteérés nem egyenlõ az ovulációval. A peteérés mikor érik a petesejt.Az ovuláció mikor a már érett petesejt megreped és leválik a petefészekrõl. Igen,a "nagykönyv" szerint leesik a hõ majd felmegy és minimum 10 napig fent is marad.Ekkor beszélhetünk ovulációról. Viszont nem minden nõnek esik le a hõje,hanem csak szimplán felmegy. Ezért kell 3 ciklust végig vezetni hogy lásd,a te hõd hogy alakul,mikor van peteérésed stb. Fontos a luteális fázis(ovu utáni fázis) hossza.A normális hossz 12-16 nap közötti.Ha csak 8-9 napos az kevés mert nincs ideje rendesen beágyazódni a babának. A lényeg:Mindig egy idõben próbálj mérni,ébredés után,mozdulatlanul 5 percig.(+/- 20 perc eltérés nem a világ vége) Sok sikert.

A peteérés nem egyenlõ az ovulációval. A peteérés mikor érik a petesejt.Az ovuláció mikor a már érett petesejt megreped és leválik a petefészekrõl. Igen, a "nagykönyv" szerint leesik a hõ majd felmegy és minimum 10 napig fent is marad.Ekkor beszélhetünk ovulációról. Viszont nem minden nõnek esik le a hõje, hanem csak szimplán felmegy. Ezért kell 3 ciklust végig vezetni hogy lásd, a te hõd hogy alakul, mikor van peteérésed stb. Fontos a luteális fázis(ovu utáni fázis) hossza.A normális hossz 12-16 nap közötti.Ha csak 8-9 napos az kevés mert nincs ideje rendesen beágyazódni a babának. A lényeg:Mindig egy idõben próbálj mérni, ébredés után, mozdulatlanul 5 percig.(+/- 20 perc eltérés nem a világ vége) Sok sikert.
Szia hirtelen leesik a hõd és felmegy pl 37, 0 re nah akkor van ovud...
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen picit kezdõ vagyok még :) szóval, akkor peteérés amikor hirtelen felmegy a hõm, igaz? csak mert olvasom a szokásos szóveget "peteérés elõtt, napján és utána kell együtt lenni" ha értitek.
A kérdező hozzászólása: a luteális fázist is nézni fogom
A kérdező hozzászólása: köszönöm, most már kezdem érteni. Az ovulációt is. de még mindig nem tiszta, hogy peteérést mikor jelzi a hõgörbém. :)
A peteérés egy folyamat, ami egészen az ovuig tart. Nem jelzi semmi a görbén. Magát az ovulációt jelzi a görbe! Ami az ovu elõtt van, az a peteérés szakasza.
Ahogy az utolsó mondja. A peteérés az az elsõ fázis, majd ovuláció, majd a luteális fázis és végül újra a menstruáció. A peteérést nem jelzi semmi, nincs is mit jelezni. Érted már? :)
A kérdező hozzászólása: érte már, persze. Itt az ovuláció a fontos. csak itt a neten sok oldalon olvastam, hogy "peteérés, vagy más néven ovuláció" típusó mondatokat cikkekben. szóval mások azonosnak veszik a két fogalmat. de érte már.
Akkor egy kalappal:-)
A kérdező hozzászólása: És még egy kérdés. Miért csak egy pisros pontom van menzeszként bejelölve. Lentebb néztem egy linket, ott 4 nap volt pirossal, nekem csak az elsõ.
Ha ilyen szép egyenes marad nem baj, ha ilyen alacsony. Egyébkén 37 a jó! De még úgy is korai!
A kérdező hozzászólása: Hüvelyben annyi volt, amig ott mértem... most ami érdekel, hogy vajon normális lesz-e a ciklusom. Eléggé nyomi vagyok.
Szia, szerintem idáig jó a görbéd, bár még kicsit korai, ha nem esik le és még feljebb is csúszik jó lesz!Ha mégsem lesz baba, akkor se add fel, nekünk 1, 5 év próbálkozás után jött össze:-)Azért szorítok:-)))http://www.ciklus.hu/images/diagramok/87f8c5364934039b0303d7..
A kérdező hozzászólása: :) Gratula a babához. Mi már a meddõségin vagyunk, pco-s vagyok, most 2 hónap pihi van.
A 21.19es válaszolótól kérdezném ha lehet hánydik napon volt a peteérésed?

Mikor volt peteeresem? A grafikon szerint mult honap 28an volt peteeresem. Akkor miert 30an legmagasabb a höm? 28an 35, 8 es 30an pedig 36, 8. ugy tudtam, h amikor a legmagasabb a h0 akkor van peteeres.

Legjobb válasz: Én úgy tudom akkor van peteérés amikor leesik a hõ, tehát amikor lent van, és nem akkor mikor fenn van. Amikor leesik aznap kell együtt lenni, és amikor felmegy akkor már késõ. Ovu után megy fel a hõ.

Én úgy tudom akkor van peteérés amikor leesik a hõ, tehát amikor lent van, és nem akkor mikor fenn van. Amikor leesik aznap kell együtt lenni, és amikor felmegy akkor már késõ. Ovu után megy fel a hõ.
Az elsõnek igaza van. Az utolsó alacsony hõs napon van az ovuláció csak akkor megy fel a hõ, ha az ovu már megtörtént. Tehát 28-án volt ovud.
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat.akkor van esely a babara, mert akkor voltunk eggyutt a parommal :)

Amikor peteérésem van akkor van folyás ami oan büdi?

Annyira nem tudok elmenni ezeken a dolgokon:S Ami neten van ciklus.hu az biztosra számítja ki h mkor van peteérésem? Bízzak benne??

Legjobb válasz: A peteéréskor a folyás nem büdi. Ha büdi folyásod van akkor ott valami gond van. Menj el orvoshoz!

A peteéréskor a folyás nem büdi. Ha büdi folyásod van akkor ott valami gond van. Menj el orvoshoz!
Csak a saját testedben bízhatsz, nem a kalkulátorokban.Ha rossz szagú folyásod van az fertõzésre utal.

Mitől lehet ez? Fáj a hasam mint amikor peteérésem van de elvileg a fogamzásgátló leblokkolja azt, lehet h mégis peteérésem van, és ha igy van akkor veszélyes lehet az együttlét?

Legjobb válasz: a helyzet az hogy ha ninc speteérésed akkor is a tested készül rá, vagy is van fehér folyásod, és megvastagszik a méhfal hogy ha jönne (de nem jön mert foggátlót szedsz) a megtermékenyített pete akkor bágyazódjon. vagy is nem lesz megtermékenyülés és megjön a mensid. ahogy vastagszik a méhfal húzodik az alhasad stb..

a helyzet az hogy ha ninc speteérésed akkor is a tested készül rá, vagy is van fehér folyásod, és megvastagszik a méhfal hogy ha jönne (de nem jön mert foggátlót szedsz) a megtermékenyített pete akkor bágyazódjon. vagy is nem lesz megtermékenyülés és megjön a mensid. ahogy vastagszik a méhfal húzodik az alhasad stb..
A kérdező hozzászólása: remélem tényleg nem lesz baj ez az 2.hónapom és az elsõ hogy úgymond a tabin kívül mással nem védekezek.Nem esne jól ha teherbe esnék.
A kérdező hozzászólása: csak hogy biztos legyek bocsi h értetlen vagyok de akkor nem lehet problémám a hasfájáson, mellfeszülésen és a folyáson kívül..szóval nem leszek terhes?
nyugi még csak 2 hónapja szeded. ez normális mellékhatás amiket leírtál... és valószínû elmúlik a 3 hónap végére.
A kérdező hozzászólása: de ugye nem lehetek terhes ha ez csak mellékhatás?

Ha a clostilbegyt-től sincs peteérésem akkor mi jön? Van még valami más gyógyszer ami segíthetne?

Hétfőn megyek dokihoz,de már nagyon izgulok.

Legjobb válasz: akkor komoylabb stimuláció kell, olyan amit inszemnél, lombiknál alkalmaznak. Rendszeresen nézik megindult-e ha nem emelik a hormon adagot, ha meg túl sok indul meg csökkentik. A closty a legenyhébb stimuláló szer. Meddõségi centrumba menjetek ott csinálnak ilyen stimulációkat. Mi az oka hogy nincs peteérésed? PCOS?

akkor komoylabb stimuláció kell, olyan amit inszemnél, lombiknál alkalmaznak. Rendszeresen nézik megindult-e ha nem emelik a hormon adagot, ha meg túl sok indul meg csökkentik. A closty a legenyhébb stimuláló szer. Meddõségi centrumba menjetek ott csinálnak ilyen stimulációkat. Mi az oka hogy nincs peteérésed? PCOS?
A kérdező hozzászólása: köszi a választ.Inzulin rezisztenciám van. A dokim meddõség kezelésével is foglalkozik, így egyenlõre nem akarok meddõségi centrumba menni.3 hónapig szedtem a clostit, akkor valószínûleg az lesz amit írtál, másik gyógyszert kapok.
Az ir-ed kezelve van rendesen? Úgy értem hármas kezeléssel, ami a sport, diéta és metformin kombinációja. Az esetek túlnyomó részében ezen túlmenõen semmi más beavatkozás nem kell, mert helyreáll a szervezet.
Nekem ugyan hatott a Closty, de elvékonyította a nyálkahártyámat. Én Merionalt szúrtam utána, azt hiszem egy ciklusban 8-at. Tökéletesen mûködött, sõt, ettõl -nem ettõl, de az óta (egy éve) van spontán tüszõérésem és repim! Már csak a luteálisom rövid, de üsse kõ! Szorítok neked; rengeteg féle gyógyszer van, ne aggódj!

Csak akkor lehetek terhes amikor peteérésem van?

tudom, hogy el?tte2 nap, utána 2 nap! :))

Legjobb válasz: Szia..szerinted mikor maskor ha nem akkor?.Ha van petesejt akkor van amit megtermekenyitsen a spermium..ha nincs akkor nincs.

Szia..szerinted mikor maskor ha nem akkor?.Ha van petesejt akkor van amit megtermekenyitsen a spermium..ha nincs akkor nincs.
Igen.Legyen az bármikor a ciklusod folyamán.Ráadásul meg is kell repednie.

Akik gyereket akarnak, és teljesen egészségesek és pont aznap csinálják amikor peteérés van, és kellõ számú hímivarsejt van az ondójában, akkor is maximum 20% az esély, hogy sikerül megtermékenyíteni a petesejtet, ez igaz?

És ha igaz akkor, hogy lehet az, hogy akik gyereket akarnak szenvednek mire összejön, akik meg nem akarnak azoknak meg állandóan becsúszik? Murphy törvénye?

Legjobb válasz: Nekünk hál'Istennek 100% volt az esély, mert rögtön megfogant. De amúgy igen. Azt szokták mondani, ha tényleg minden rendben van, akkor egy éven belül meg kell fogannia a babának. Valakinek elsõre sikerül, valakinek másodjára, harmadjára míg másoknak csak hónapokkal késõbb.

Nekünk hál'Istennek 100% volt az esély, mert rögtön megfogant. De amúgy igen. Azt szokták mondani, ha tényleg minden rendben van, akkor egy éven belül meg kell fogannia a babának. Valakinek elsõre sikerül, valakinek másodjára, harmadjára míg másoknak csak hónapokkal késõbb.
A kérdező hozzászólása: na ez az pont ettõl félek hogy mi nem akarunk gyereket egyenlõre de be fog csúszni fogamzásgátlóval is amilyen szerencsések vagyunk...
ha normálisan védekeztek nem fog becsúszni...Nekünk sem tervezett volt az elsõ gyerekünk...de mi egyszer nem védekeztünk...Na, õ már 3éves..A másodikat elterveztük, h jöhet, következõ hónapban meg jött is...szóval mi a repülõ sapkától is, így ha nem akarunk gyereket, már maximálisan odafigyelünk és így soha nem volt baleset, 7 közös évünk alatt..

Hogy kell hőmérőzni? Már a ciklus első napjától amikor megjön? És ha emelkedik akkor van peteérés vagy hogy van ez? Valaki leírná?

Legjobb válasz: Na ez engem is érdekelne,mert annyi féle tippet olvastam errõl,és jó lenne egy normális,kielégítõ és használható módszert olvasni valakitõl,aki kompetens ez ügyben:)

Na ez engem is érdekelne, mert annyi féle tippet olvastam errõl, és jó lenne egy normális, kielégítõ és használható módszert olvasni valakitõl, aki kompetens ez ügyben:)
Igen, a ciklus 1. napjától érdemes, vagyis elsõként aznap, amikor megjön. Legalább 3 hónapon át érdemes mérni a hõdet minden nap, mivel így levonhatók már egyes következtetések. Minden reggel ugyanabban az idõben kell mérni, rögtön ébredés után, de még felkelés elõtt (pisilni sem lehet felkelni hõmérés elõtt!). Arra figyelj, hogy min. 5 órát aludj a reggeli mérés elõtt, mindig ugyanazt a hõmérõt használd (lehet higanyos és digitális is). A ciklus elsõ felében a peteérésig normál esetben cikcakkos képet mutat az alakuló hõgörbéd, majd a peteéréskor néhány tizedet esik (ez nem mindenkinél figyelhetõ meg - van akinél 1-2 napos hõstagnálás látható, de az is normális), azután pedig emelkedni kezd. Ha legalább 4-5 napon át magasabb a hõd, mint a ciklus elsõ felében volt, és volt a peteéréskor tojásfehérje szerû váladékod, akkor valószínûleg megtörtént a peteérés. A ciklus utolsó napjaiban: ha nem estél teherbe, akkor a 2. fázisban tapasztalt magasabb tartományhoz képest esni fog a hõd, ha pedig magasan marad, akkor esélyes lehetsz a babára. Normálisnak a min. 12 napos 2. fázis mondható. Ha ennél rövidebb a 2. fázis vagy nem egyértelmûen magasabb a hõ a ciklus 2. felében, akkor progeszteron-probléma lehet. Ha már van 1-2 végigmért ciklusod, számold ki minden ciklusod esetén a mért hõidbõl az átlaghõdet. Ha alacsonyabb 36, 3-nál, pajzsmirigy-alulmûködésrõl lehet szó, ha magasabb mint 36, 8 akkor azt pedig egy esetleges pajzsmirigy-túlmûködés okozhatja. Ha a menszeszed napokkal rövidebb a szokásosnál, akkor valószínû, hogy az elõzõ ciklusban nem volt peteérésed. És végül: ha 3 hónapot áttekintve nem figyelhetõ meg a görbéiden az általam a válasz elején leírt görbekép vagy jelentõsek az eltérések (csapongó 1. és 2. fázishossz=ciklushossz, váratlanul felbukkanó barnázás stb.), akkor a valószínûsíthetõen progeszteron-hiány vagy pajzsmirigy-gondok miatt érdemes orvoshoz fordulni. Sok sikert!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!