Találatok a következő kifejezésre: Amikor peteérésem akkor (69 db)

Mikor volt peteeresem? A grafikon szerint mult honap 28an volt peteeresem. Akkor miert 30an legmagasabb a höm? 28an 35, 8 es 30an pedig 36, 8. ugy tudtam, h amikor a legmagasabb a h0 akkor van peteeres.

Legjobb válasz: Én úgy tudom akkor van peteérés amikor leesik a hõ, tehát amikor lent van, és nem akkor mikor fenn van. Amikor leesik aznap kell együtt lenni, és amikor felmegy akkor már késõ. Ovu után megy fel a hõ.

Én úgy tudom akkor van peteérés amikor leesik a hõ, tehát amikor lent van, és nem akkor mikor fenn van. Amikor leesik aznap kell együtt lenni, és amikor felmegy akkor már késõ. Ovu után megy fel a hõ.
Az elsõnek igaza van. Az utolsó alacsony hõs napon van az ovuláció csak akkor megy fel a hõ, ha az ovu már megtörtént. Tehát 28-án volt ovud.
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat.akkor van esely a babara, mert akkor voltunk eggyutt a parommal :)

Ha nincs peteérés, akkor is nyitott a méhszáj az adott ciklusnapon, amikor máskor szokott pé. Lenni?

Legjobb válasz: szóval.. peteérés elõtt már 2-3 nappal fokozatosan kezd nyílni a méhszáj és kezd nyúlós tojásfehérjés nyák jelentkezni ami jelzi az érkezõ peteérést jó esetben, ebbõl tudod hogy termékeny napok jönnek, na meg sok nõnek érzékeny a melle,görcsöl a hasa stb szóval lehet következtetni. a peteérés 5-6 nap között mindig befut !

szóval.. peteérés elõtt már 2-3 nappal fokozatosan kezd nyílni a méhszáj és kezd nyúlós tojásfehérjés nyák jelentkezni ami jelzi az érkezõ peteérést jó esetben, ebbõl tudod hogy termékeny napok jönnek, na meg sok nõnek érzékeny a melle, görcsöl a hasa stb szóval lehet következtetni. a peteérés 5-6 nap között mindig befut !
A kérdező hozzászólása: Akkor másképp kérdezem: ha nekem pl a 16. ciklus napon szokott pé-m lenni, de az egyik ciklusban a 16. napon (sem elõtte, sem utána, tehát abban a ciklusban egyáltalán )nincs pé-m, akkor is nyitva van annyira a méhszáj annyira, mint amikor rendesen van pé?

Most kezdtem hőmérőzni. Peteérés akkor van, amikor leesik a hőd a grafikonon?

Peteérés = ovuláció

Legjobb válasz: A peteérés nem egyenlõ az ovulációval. A peteérés mikor érik a petesejt.Az ovuláció mikor a már érett petesejt megreped és leválik a petefészekrõl. Igen,a "nagykönyv" szerint leesik a hõ majd felmegy és minimum 10 napig fent is marad.Ekkor beszélhetünk ovulációról. Viszont nem minden nõnek esik le a hõje,hanem csak szimplán felmegy. Ezért kell 3 ciklust végig vezetni hogy lásd,a te hõd hogy alakul,mikor van peteérésed stb. Fontos a luteális fázis(ovu utáni fázis) hossza.A normális hossz 12-16 nap közötti.Ha csak 8-9 napos az kevés mert nincs ideje rendesen beágyazódni a babának. A lényeg:Mindig egy idõben próbálj mérni,ébredés után,mozdulatlanul 5 percig.(+/- 20 perc eltérés nem a világ vége) Sok sikert.

A peteérés nem egyenlõ az ovulációval. A peteérés mikor érik a petesejt.Az ovuláció mikor a már érett petesejt megreped és leválik a petefészekrõl. Igen, a "nagykönyv" szerint leesik a hõ majd felmegy és minimum 10 napig fent is marad.Ekkor beszélhetünk ovulációról. Viszont nem minden nõnek esik le a hõje, hanem csak szimplán felmegy. Ezért kell 3 ciklust végig vezetni hogy lásd, a te hõd hogy alakul, mikor van peteérésed stb. Fontos a luteális fázis(ovu utáni fázis) hossza.A normális hossz 12-16 nap közötti.Ha csak 8-9 napos az kevés mert nincs ideje rendesen beágyazódni a babának. A lényeg:Mindig egy idõben próbálj mérni, ébredés után, mozdulatlanul 5 percig.(+/- 20 perc eltérés nem a világ vége) Sok sikert.
Szia hirtelen leesik a hõd és felmegy pl 37, 0 re nah akkor van ovud...
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen picit kezdõ vagyok még :) szóval, akkor peteérés amikor hirtelen felmegy a hõm, igaz? csak mert olvasom a szokásos szóveget "peteérés elõtt, napján és utána kell együtt lenni" ha értitek.
A kérdező hozzászólása: a luteális fázist is nézni fogom
A kérdező hozzászólása: köszönöm, most már kezdem érteni. Az ovulációt is. de még mindig nem tiszta, hogy peteérést mikor jelzi a hõgörbém. :)
A peteérés egy folyamat, ami egészen az ovuig tart. Nem jelzi semmi a görbén. Magát az ovulációt jelzi a görbe! Ami az ovu elõtt van, az a peteérés szakasza.
Ahogy az utolsó mondja. A peteérés az az elsõ fázis, majd ovuláció, majd a luteális fázis és végül újra a menstruáció. A peteérést nem jelzi semmi, nincs is mit jelezni. Érted már? :)
A kérdező hozzászólása: érte már, persze. Itt az ovuláció a fontos. csak itt a neten sok oldalon olvastam, hogy "peteérés, vagy más néven ovuláció" típusó mondatokat cikkekben. szóval mások azonosnak veszik a két fogalmat. de érte már.

Ha a clostilbegyt-től sincs peteérésem akkor mi jön? Van még valami más gyógyszer ami segíthetne?

Hétfőn megyek dokihoz,de már nagyon izgulok.

Legjobb válasz: akkor komoylabb stimuláció kell, olyan amit inszemnél, lombiknál alkalmaznak. Rendszeresen nézik megindult-e ha nem emelik a hormon adagot, ha meg túl sok indul meg csökkentik. A closty a legenyhébb stimuláló szer. Meddõségi centrumba menjetek ott csinálnak ilyen stimulációkat. Mi az oka hogy nincs peteérésed? PCOS?

akkor komoylabb stimuláció kell, olyan amit inszemnél, lombiknál alkalmaznak. Rendszeresen nézik megindult-e ha nem emelik a hormon adagot, ha meg túl sok indul meg csökkentik. A closty a legenyhébb stimuláló szer. Meddõségi centrumba menjetek ott csinálnak ilyen stimulációkat. Mi az oka hogy nincs peteérésed? PCOS?
A kérdező hozzászólása: köszi a választ.Inzulin rezisztenciám van. A dokim meddõség kezelésével is foglalkozik, így egyenlõre nem akarok meddõségi centrumba menni.3 hónapig szedtem a clostit, akkor valószínûleg az lesz amit írtál, másik gyógyszert kapok.
Az ir-ed kezelve van rendesen? Úgy értem hármas kezeléssel, ami a sport, diéta és metformin kombinációja. Az esetek túlnyomó részében ezen túlmenõen semmi más beavatkozás nem kell, mert helyreáll a szervezet.
Nekem ugyan hatott a Closty, de elvékonyította a nyálkahártyámat. Én Merionalt szúrtam utána, azt hiszem egy ciklusban 8-at. Tökéletesen mûködött, sõt, ettõl -nem ettõl, de az óta (egy éve) van spontán tüszõérésem és repim! Már csak a luteálisom rövid, de üsse kõ! Szorítok neked; rengeteg féle gyógyszer van, ne aggódj!

Amelyik hóban menstruálok, abban volt peteérés, amikor nem akkor nem, ugye?

kicsit bezavarodtam már...pco,rendszertelen mensi.

Legjobb válasz: Nem feltétlen van peteérés is, mikor menstruálsz! Sok nõnek sosincs peteérés, mégis folyamatosan menstruálnak.

Nem feltétlen van peteérés is, mikor menstruálsz! Sok nõnek sosincs peteérés, mégis folyamatosan menstruálnak.
Nem feltétlenül kell peteérés a menzeszhez. Miért kérded?
Ez nem így van.Minden hónapban van mensi, ha egészséges vagy de nincs mindig peteérés.Viszont ezt tudod magad is ellenõrizni úgy, hogy ha peteérésed van, akkor tojásfehérjés a hüvelyváladékod.Ez az idõszak kb.2nap.
A kérdező hozzászólása: na szóval...akkor én eddig rosszul tudtam/hittem... petesejt kilökõdik a petefészekbõl, beér a méhbe, beágyazódik a nyálkarétegbe, s ha nem termékenyült meg, akkor kilökõdik a méh nyálkahártyája is leválik ez jár vérzéssel. no én igy tudtam...de akkor valami nagyon nem jol ugy látom...
Kicsit tényleg rosszul tudtad. Kilökõdik, kiér a méhbe, stb eddig ok. HA megtermékenyül AKKOR beágyazódik. Ha nem termékenyül meg, akkor nem ágyazódik be, hanem a méhnyálkahártya leválik, stb. (Ezt hormonális folyamatok irányítják, ha beágyazódik, akkor elkezd egy bizonyos fajta hormont termelni, ez "akadályozza meg" a nyálkahártya leválását, pontosabban elindít más folyamatokat. Egyébként ezt a hormont mutatja ki a vizeletbõl a terhességi teszt is.)

Amikor peteérésem van akkor van folyás ami oan büdi?

Annyira nem tudok elmenni ezeken a dolgokon:S Ami neten van ciklus.hu az biztosra számítja ki h mkor van peteérésem? Bízzak benne??

Legjobb válasz: A peteéréskor a folyás nem büdi. Ha büdi folyásod van akkor ott valami gond van. Menj el orvoshoz!

A peteéréskor a folyás nem büdi. Ha büdi folyásod van akkor ott valami gond van. Menj el orvoshoz!
Csak a saját testedben bízhatsz, nem a kalkulátorokban.Ha rossz szagú folyásod van az fertõzésre utal.

Mitől lehet ez? Fáj a hasam mint amikor peteérésem van de elvileg a fogamzásgátló leblokkolja azt, lehet h mégis peteérésem van, és ha igy van akkor veszélyes lehet az együttlét?

Legjobb válasz: a helyzet az hogy ha ninc speteérésed akkor is a tested készül rá, vagy is van fehér folyásod, és megvastagszik a méhfal hogy ha jönne (de nem jön mert foggátlót szedsz) a megtermékenyített pete akkor bágyazódjon. vagy is nem lesz megtermékenyülés és megjön a mensid. ahogy vastagszik a méhfal húzodik az alhasad stb..

a helyzet az hogy ha ninc speteérésed akkor is a tested készül rá, vagy is van fehér folyásod, és megvastagszik a méhfal hogy ha jönne (de nem jön mert foggátlót szedsz) a megtermékenyített pete akkor bágyazódjon. vagy is nem lesz megtermékenyülés és megjön a mensid. ahogy vastagszik a méhfal húzodik az alhasad stb..
A kérdező hozzászólása: remélem tényleg nem lesz baj ez az 2.hónapom és az elsõ hogy úgymond a tabin kívül mással nem védekezek.Nem esne jól ha teherbe esnék.
A kérdező hozzászólása: csak hogy biztos legyek bocsi h értetlen vagyok de akkor nem lehet problémám a hasfájáson, mellfeszülésen és a folyáson kívül..szóval nem leszek terhes?
nyugi még csak 2 hónapja szeded. ez normális mellékhatás amiket leírtál... és valószínû elmúlik a 3 hónap végére.
A kérdező hozzászólása: de ugye nem lehetek terhes ha ez csak mellékhatás?

28 napos, rendszeres ciklus esetén kell lennie peteérésnek? Csak mert kb.1 éve nem védekezünk, és babát szeretnénk! Igaz, nem figyelgetem a peteérésemet, akkor csináljuk, amikor jól esik. Esetleg vegyek peteérésjelző tesztet? Melyiket ajánljátok?

Legjobb válasz: A pontos ciklus még nem garancia a pé-re. Bár szerintem elég valószínû. Vegyél tesztet bármelyik drogériában v. gyógyszertárban van. Vagy törpe mikroszkóp. De abból nem a pg53, hanem a MaybeBaby a jó.

A pontos ciklus még nem garancia a pé-re. Bár szerintem elég valószínû. Vegyél tesztet bármelyik drogériában v. gyógyszertárban van. Vagy törpe mikroszkóp. De abból nem a pg53, hanem a MaybeBaby a jó.
Vezesd a ciklusodat sztm az a legolcsóbb :) ) legtutibb megoldás h van e peteérésed. nézd meg a ciklus.hu -t . A hõd alapján fogod tudni h mikor volt peteérésed. Bár ezt csak utólag derül ki de ha rutinosabb vagy akkor pl. a köv. hónapban már elõre fogod tudni. Nézz utána h mûködik. Nézz görbéket a http://www.babatervezok.otthona.net cimen :) )
Szerintem próbáld ki az ovutesztet, kiderül, hogy van-e peteérésed.Nekünk ezzel a 2-ra sikerült.Viszont a 2 éves kislányomnál nem volt rendszeres a ciklusom, hõmérõztem, és túlságosan rágörcsöltem a dologra.

Csak akkor lehetek terhes amikor peteérésem van?

tudom, hogy el?tte2 nap, utána 2 nap! :))

Legjobb válasz: Szia..szerinted mikor maskor ha nem akkor?.Ha van petesejt akkor van amit megtermekenyitsen a spermium..ha nincs akkor nincs.

Szia..szerinted mikor maskor ha nem akkor?.Ha van petesejt akkor van amit megtermekenyitsen a spermium..ha nincs akkor nincs.
Igen.Legyen az bármikor a ciklusod folyamán.Ráadásul meg is kell repednie.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!