Találatok a következő kifejezésre: Amikor peteérés van egy (13 db)

Nem, a két dolog között nincs összefüggés.
Egyet értek az elozo hozzászólóhoz, nincs semmi koze a két dolognak egymáshoz...

Volt 8 hónapja egy vetélésem amit műtéttel kellett befejezni. Már van egy 3 éves gyermekem, ő elsőre összejött. Lehet, hogy mivel kikaparták a méhet ezért nem tudok teherbeesni? Szedek Elevitet, figyelem a peteérést.

Legjobb válasz: A nyálkahártyanak havont kéne újratermelõdnie, a kikaparás már nyomokban sem lehet gond.Talán orvos segíthet, mert lehet, hogy gyenge a peteérésed. Kérdezd meg segítene -e ,ha clostilbeggyt szedhetnél, vagy bromocriptin, de ezeket csak vizsgálatok alapján írják fel, 3 hónap után nekem bejött. Mert lehet hogy neked is magas a prolacti szinted vagy valami.

A nyálkahártyanak havont kéne újratermelõdnie, a kikaparás már nyomokban sem lehet gond.Talán orvos segíthet, mert lehet, hogy gyenge a peteérésed. Kérdezd meg segítene -e , ha clostilbeggyt szedhetnél, vagy bromocriptin, de ezeket csak vizsgálatok alapján írják fel, 3 hónap után nekem bejött. Mert lehet hogy neked is magas a prolacti szinted vagy valami.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ ! Erre már én is gondoltam 14 -re nem várom , ha mégis megjön utánna elmegyek az orvosomhoz.Talán okosabb leszek.
Szia! Lehetnek pszichés okai is, hogy nem sikerül teherbe esned. Nekem is volt elhalt terhességem és másfél évig kellett várni az újbóli terhességre. A lelkem mélyén féltem, hogy újból elveszithetem a babát. Mindenképpen keress fel egy dokit, hogy fizikálisan rendben vagy-e.

Laparoszkópiás műtét során kiderült, hogy endometriózisom van. Egy borsó nagyságú endometriózis csomót távolítottak el a petevezetékemből.3 hónapig Visanne tablett szedek, ami leállítja a peteérést. Milyen tapasztalataitok vannak ezzel kapcsolatban?

Van valaki,akinek ez után sikerült a SPONTÁN TEHERBEESÉS. A dokim azt mondta, lehetséges, hogy a gyógyszer után egyből inszemináció következik?

Legjobb válasz: nekem is volt endom. Nekem ugyan laparotómiám volt, ami során egy petefészket eltávolítottak mindenestõl.Miután helyrejöttem, én 6 hónapig Zoladex injekciót kaptam. Ezután fél év pihenõ, és kezdtük a babaprojektet, mindenféle hókusz-pókusz nélkül. 3,5 év múlva spontán lettem terhes.

nekem is volt endom. Nekem ugyan laparotómiám volt, ami során egy petefészket eltávolítottak mindenestõl.Miután helyrejöttem, én 6 hónapig Zoladex injekciót kaptam. Ezután fél év pihenõ, és kezdtük a babaprojektet, mindenféle hókusz-pókusz nélkül. 3, 5 év múlva spontán lettem terhes.
nekem is elõ szokott fordulni ilyen... most pont én is beteg lettem és akkor kezdte...
köztivérzés? ha csak ebben a hónapban van gond, nem kell aggódnod, ha ismétlõdik, akkor doki
szia! Mi lett veled? Mert jelenleg hasonló problémával küzdök. Nem tudom forduljak -e orvoshoz... Sose szokott ilyen lenni, de már 1 hete nagyon minimálisan barnás váladékozás van. Köszi elõre is a segítséged.
Akkor egy kalappal:-)
A kérdező hozzászólása: És még egy kérdés. Miért csak egy pisros pontom van menzeszként bejelölve. Lentebb néztem egy linket, ott 4 nap volt pirossal, nekem csak az elsõ.
Ha ilyen szép egyenes marad nem baj, ha ilyen alacsony. Egyébkén 37 a jó! De még úgy is korai!
A kérdező hozzászólása: Hüvelyben annyi volt, amig ott mértem... most ami érdekel, hogy vajon normális lesz-e a ciklusom. Eléggé nyomi vagyok.
Szia, szerintem idáig jó a görbéd, bár még kicsit korai, ha nem esik le és még feljebb is csúszik jó lesz!Ha mégsem lesz baba, akkor se add fel, nekünk 1, 5 év próbálkozás után jött össze:-)Azért szorítok:-)))http://www.ciklus.hu/images/diagramok/87f8c5364934039b0303d7..
A kérdező hozzászólása: :) Gratula a babához. Mi már a meddõségin vagyunk, pco-s vagyok, most 2 hónap pihi van.
A 21.19es válaszolótól kérdezném ha lehet hánydik napon volt a peteérésed?

Ez mi lehet? A dokim szerint szerdán volt peteérésem a bal oldali p. Fészkemben, a jobboldaliban pedig van egy beékelődött cisztám amit két hét múlva akarnak laparoszkópiával eltávolítani.

Együtt voltunk a férjemmel 3.-án és most a bal oldalon napok óta érzek valamit, szurkákat kisebb fájdalmat. (ugyanakkor a jobb oldalon is érzem a fájdalmat néha a ciszta miatt)A kérdésem a következ?: Összejöhet-e a baba annak ellenére, hogy a jobb oldalon ciszta van? A peteérés egyébként lezajlott a baloldalon a doki látta ma uh-n. A mensimnek jöv? hét végén (nem) kellene megjönnie. Ha teherbe esnék akkor is m?teni kellene, vagy akkor nem? Volt már valaki hasonlóképpen?

Legjobb válasz: Köszi :) Még két hét a mûtétig, azért reménykedek hátha mégis valami csoda folytán addig felszívódik. Nagyon nem szeretném ezt a mûtétet.

A kérdező hozzászólása: Köszi :) Még két hét a mûtétig, azért reménykedek hátha mégis valami csoda folytán addig felszívódik. Nagyon nem szeretném ezt a mûtétet.
Szia. Nekem nincsen cisztám és nem is volt de azt tudom hogy simán babás lehetsz a ciszta nem kizáró ok a keresõben vissza tudod keresni sokan lettek babásak cisztával, csak nehezíti a teherbeesést , és szerintem de ez szigorúan az én véleményem hogy ha babás lettél akkor nem mûtenek meg. Sok sikert.
Szia!Nekem is volt cisztám de kifakadt!És ráadásul nekem is a jobboldali petefészkemen!Tehát nem mûtöttek!Lehetséges hogy neked is kifakad majd.Én úgy hallottam hogy ettõl még teherbe lehet esni csak nehezebben.Szerintem ha kiderülne hogy terhes vagy akkor nem mûtenének meg.
Szia! Nekem már 2x is volt cisztám, mindig magától elmúlt, fel sem merült, h mûteni kell. Nem értem, téged miért akarnak egybõl a kés alá fektetni..
A kérdező hozzászólása: Hát azért ez nem igazán így van, hogy egybõl kés alá akarnak fektetni.... Alapos vizsgálatok után döntött így a doki, mivel babát szeretnénk. Azt mondta kb. 5% az esély rá, hogy a következõ mensim alkalmával esetleg felszívódik(olyan az állaga), és ahogy érzem egy ideje már ott lehet, csak nem tudtam hogy ez ennek a tünete. Jó annak akinek magától hipp-hopp felszívódik, sajnos nekem nem.
Elõzõ vagyok. Azért én is idegeskedtem ám rendesen, mert a doki felvetette az endometriózis lehetõségét a ciszta kapcsán, de szerencsére mivel felszívódott, ezt kizárták :) Mielõbbi gyógyulást kívánok!

Jól gondolom, hogy ha egy cikluson belül nincs peteérés, a menzesz akkor is annyi napra jön meg, mint amikor van peteérés?

Legjobb válasz: Igen, lehetséges a rendszeres havi vérzés peteérés nélkül is. Nekem is ez volt. Már van peteérésem, kezelem a PCOS-m.

Igen, lehetséges a rendszeres havi vérzés peteérés nélkül is. Nekem is ez volt. Már van peteérésem, kezelem a PCOS-m.
"A méh nyálkahártya a ciklus alatt végig "vastagodik és érik". Ha elér egy bizonyos vastagságot (érettséget), akkor lelökõdik: ez a menstruáció. Definíció szerûen menstruációról csak akkor beszélünk, ha a vérzést peteérés (ovuláció) elõzte meg. Vérzés enélkül is lehet, ezt peteérés nélküli (anovulatios) ciklusnak nevezzük. Normálisan a ciklus azért tart 28 napig, mert a peteérés a 14. nap körül van (13-15) és a progeszteron szak mindig 14 nap! Azaz, a normális ciklus tart a menstruációtól a peteérésig +14 nap! Az elsõ fázis lehet hosszabb, néha rövidebb is, de az ovulációt követõ idõszak meglehetõsen kötött. Rendszertelenek az anovulációs ciklusok (ezekben teherbe esés nem lehetséges) és azok a ciklusok, ahol az elsõ (ösztrogén) fázis valamiért (agyi szabályozás pl) megnyúlt. Ezekben a ciklusokban lehetséges a teherbe jutás, csak az ideje nem jósolható meg elõre. Mivel ezekben a típusú ciklusokban a méhnyálkahártya érése sem szabályos, ezért a vérzés sem jelentkezik (nem mindig van így) szabályos formában: elhúzódik, elején-végén barnás folyással zajlik. Az okok megkeresése segíti a megszüntetést. Tehát szabályos az a ciklus, mely 28-34 napos (és kimutatható benne peteérés, de ez már csak vizsgálatokkal). 42 nap felett már majdnem mindig baj van. Dr. Csákány M. György"
Elõzõvel az utolsó mondatot kivéve mindenben egyetértve a rövid ciklusúak nevében közlöm: 3 gyermekünk van 24-25 naposak voltak mindig a ciklusaim és semmi gond nem volt a teherbe eséssel.
Lehet, de az is lehet rövidebb, hosszabb a ciklus, ha nincs peteérés.

Van olyan, hogy amíg egy picit is szoptat valaki, egyáltalán nincs peteérése?

9.5 hónapja szültem, azóta szoptatok, igaz, már sok minden mást is kap a babám, 3 étkezést (tízórai, ebéd, uzsonna)kiváltottunk. Másfél hónapja hagytam abba a cerazette-t, de semmi, még nem jött meg. Terhes biztosan nem vagyok, védekeztünk is és teszteltem is.

Legjobb válasz: Szia! Aki szoptat,annak is van peteérése.Én pl.a 2.babával úgy lettem terhes,hogy szoptattam még.Szerintem neked a gyógyszer kavarhatott be.Ha most se jön meg,akkor menj a dokidhoz,majd ad gyógyszert,ami meghozza.Sok boldogságot!

Szia! Aki szoptat, annak is van peteérése.Én pl.a 2.babával úgy lettem terhes, hogy szoptattam még.Szerintem neked a gyógyszer kavarhatott be.Ha most se jön meg, akkor menj a dokidhoz, majd ad gyógyszert, ami meghozza.Sok boldogságot!

Múlt hónapban elmaradt a vérzésem. (volt már ilyen). Lehetséges az hogy közben volt egy spontán peteérésem és azért nem jött meg még mindig? 5napja teszteltem negatívat. De tünetek vannak amik esetleg babára utalnak!

Esett valaki így teherbe????Hogy nem volt rendszeres menstruációja???

Legjobb válasz: Az is lehet, hogy a rendes peteérésed csúszott el, szóval akár lehetsz így is terhes természetesen. De pár naponta tesztelj újra, és kiderül, kár így találgatni, a tünetek meg nem mérvadóak.

Az is lehet, hogy a rendes peteérésed csúszott el, szóval akár lehetsz így is terhes természetesen. De pár naponta tesztelj újra, és kiderül, kár így találgatni, a tünetek meg nem mérvadóak.
Amikor peteérés van, akkor van menzesz is, akkor nincs menzesz, amikor bab lett a peteérésbõl!!! Ha negatívat teszteltél, akkor sajnos nem baba lesz, hanem a hormonjaid vagy esetleg nincsen rendes peteérésed!! Menj el egy nõgyógyászhoz kivizsgáltatni magad!!
Bocs nem bab, hanem baba!!
barátnöm igy esett teherbe. A 6 héten tudta meg amikor elment dokihoz hogy adjon neki fogamzásgátlót mert unja hogy hol megjön hol nem. Megvizsgálta az orvos és közölte hogy kb 6 hetes terhes. Nem is tudták hogy mikor fog pontosan születni. Elöbb is jött 3 héttel mint tippelték. Viszont igy hogy negativat tesztletél nem valószinü hogy azért nem jön meg mert baba van a dologban. Érdemes lenne elmenni orvoshoz hogy mitöl vannak ezek az elmaradt vérzések. általában hormonális probléma és amig az van addig kicsi az esély a babára.
Szia! Én is hormongondra tippelnék! Nekem is volt ilyen, de van akinek viszonylag könnyen tudnak segíteni teherbe esni. Nyilván így is teherbe lehet esni, de ha nem szertnél, akkor a gyógyszer a tuti ilyenkor. A nõdoki tud segíteni, ne izgulj:)
amig menstruál. mig nem lép át a változó korba akár 50 éves korába is
Mindig vannak kivételek, 19 és 40 évesek között is van aki ezerszer jobb anya lenne sok kortársánál, ez tény. De aki a 40 évesek fizikumáról írt, hát szerintem azért egy 40 éves még nem öregnéne hogy a fizikumával BÁRMI baj legyen......sõt azt mondják 40-es korban van az emberek életének virága, amikor a legtöbb dologra képesek. Nem mondom hogy mindenkinél így van, de ahány 40 körülit ismerek, senkinek nincs semmi baja a fizikumával..azért egy negyvenest nem szabad keverni egy idõs hölggyel!
Pont hogy egy 40 évesnek nincs már türelme és energiája sem megfelelõ fizikuma egy gyermek felnevelésére. Legalábbis elsõ gyermeknél elég veszélyes. De tényleg nem szabad föladni, mert annál nagyobb öröm nincs mint ennyi idõ várakozás után a kezedben tartani azt a csöppséget.
Az én egyik legjobb barátnöm nagy lánya 17éves a fia 15 és a legkisebb lánya most 6és fél éves...a harmadik gyeremeket 40évesen szülte két nappal a saját 40. szülinapja után...Ök úgy voltak a férjével hogy leteszi egy évre a tabit és ha összejön a baba akkor összejön, ha nem az se tragédia...és összejött, teljesen egészséges kislány... Az hogy kinek mennyi türelme van egy gyerekhez szerintem nem korfüggö.Ismerek sajnos olyan fiatal nöt aki 19évesen szült és veri a csöpp gyermekét - a gyámhatóság meg elnézi neki- mert nincs türelme hozzá.. Az én 47éves barátnöm pedig hihetletlen hogy három gyerek mellett, sportolni jár, egy egyesület vezetöségébe van benne, dolgozik, háztartást vezet..és..és..és...hihetetlen sok energiája van, egy huszon éves is megirigyelné! Kívánom neked hogy, mielöbb anya lehess és nagyon boldog legyél a gyermekeddel.
Hát nem tudom..nekem anyukámnak és anyósomnak is több türelme van mint nekem vagy férjemnek :) ))) Imádjuk a fiunkat, de õk valahogy képesek akár 2 órán át folyamatosan hallgatni a bõgõ babát és közben mosolyogni és ringatni és motyogni hozzá. Énszégyenszemre volt hogy a tehetetlenségtõl elsírtam magam. Férjem 10 perc ringatás után átadja hogy nem bírja elaltatni, mit csináljon? :) Egyszerûen a kor elõrehaladtával a legtöbb ember kiegyensúlyozottabb, bölcsebb, nyugodtabb lesz.
19 évesen nincs türelme a gyerekhez. Ez is aranyos példa :) De a 19 éves is még gyerek a babavállaláshoz. Csak nagyon kevesen képesek ilyen fiatalon normálisan felnevelni egy gyereket és ugyanez a helyzet a 40 évessel is. Másik véglet. Van aki képes rá és többedik gyereknél nem is nehéz, mert van tapasztalatod, tudod mire vállalkozol, de elsõ gyereknél... Még megszülni sincs erejük rendesen, nemhogy rohangálni utána, folyamatosan foglalkozni vele, éjszakánként felkelni hozzá stb stb stb. Egyszerûen fizikálisan nem bírják.
Nem hiszem, hogy kor függõ lenne, hogy elbírod-e viselni a gyereket. Én 20 évesen napi 80-10 órákban hallgatom 40-45 újszülött sírását és nem zavar. Én is motyogok és gügyögök nekik és kivétel nélkül mindet fölveszem és addig ringatom míg meg nem nyugszik. :) Csak megszülni és felnevelni egy gyereket teljesen más dolog, mint néha mikor nagy ritkán látod (vagy naponta akár, de akkorsem a te "terhed") az unokád akkor kedvesnek és türelmesnek lenni vele.
mindkét eset közel áll hozzám... 19 évesen szültem a lányomat, 21 évesen már a kisfiamat. szeretettel, türelemmel, esetenként nem könnyû körülmények között neveltük fel õket. most 39 múltam a gyerekeink felnõttek és szeretnénk még kisbabát. a télen elvetéltem, azóta is próbálkozunk, néha nehezen viselem, hogy megint nem jött össze, de nem adjuk fel. neked sem szabad feladni! szorítok nektek, aztán majd valamikor találkozunk a 40 feletti anyukák fórumon :)
Nem is általános fizikumról beszéltem hanem konkrétan a szülésrõl és a várandóságról. Egyszerûen nem tudják megszülni a gyereket. Vagy császárosak lesznek vagy nagy ritka esetben ha sikerül hüvelyi úton, akkor vákuumozni kell a babát arról nem is beszélve, hogy ha elsõ... A születési rendellenességek megnövekedett arányáról ebben a korban inkább meg sem említeném... Nagyon-nagyon ritka, hogy ilyen korban valaki bírja ezt. Egyszerûen nem erre van bekalibrálva egy 40 éves nõ szervezete. Még sokadik terhességnél is borzasztó kockázatos (genetikai vizsgálatok 35 éves kor felett stb), nemhogy elsõnél. Senkit nem szeretnék megbántani, de emberek vagyunk és nem gépek. Öregszünk, ez van.
40 évesen még az a határ amikor simán belefér, hiszen akkor még fiatal vagy, ne keseredj el!! Anyának lenni nemcsak huszonévesen lehet, sõt 40 körül már több a türelmed, a tapasztalatod, szóval sok olyan elõnye is van amit sok huszonéves anya nem mondhat el. (nem akarok általánosítani, én 25 évesen lettem terhes és most 8 hetes a kisfiam)
A férjem féltestvére akkor született, amikor az anyukája 42 lett. Hosszú kesereves próbálkozások után, spontán terhesség. Azt hitte, hogy klimax. A lány most kezdte az egyetemet. Nem szabad feladni!
Anyósom kolléganõje késõn találta meg az igazit. Már volt egy nagy lánya, aki velem egy idõs, s 50 évesen hormonkezeléssel született 3 ikrei. Na õ jól bevállalta!
45-50 éves kor között, valóban. Viszont azt a gyereket valahogyan fel is kell nevelni. Egy anyának és nem egy nagymamának.
én azt gondolom, amíg menstruál, addig lehet baba, akár idõsebb korban is. én nem ítélek el senkit, aki késõbben vállal mint más. azért néha bele kellene többeknek abba gondolni, tegyük fel nem jön össze a baba csak mondjuk negyvenévesen. akkor már vetesse el? mikor egész életében erre vágyott? ez a fel kell nevelni szöveg se állja meg a helyét. legjobb barátom 29 évesen hagyta itt a családját. nagynéném meg simán felnevelte a késõn jött harmadik gyereket, még az unokát is megérte.
Szia! Úgy veszem ki a szavaidból, hogy rólad van szó. Nagyon sajnálom, hogy még nem sikerült teherbe esned. Én csak biztatni tudlak, hogy próbálkozz még mert amíg van méhed addig kell próbálkozni. Van az ismeretségi körömben anyuka aki 42 éves egy idõsek a fiaink, 15 hónaposak. Õ 41 évesen szült, idõre, teljesen spontán, könnyen, néhány óra vajúdás után 3 nyomásra kint volt a baba. Jobb késõn mint soha. Láttam egy riportot a tv-ben egy fiatal nõrõl aki elveszítette a kisbabáját és egyben a méhét is, nagyon megrázó volt végig nézni is, soha nem akarom átélni. Neki már nincs esélye egy saját gyerekre, de neked még van! Aztán láttam egy magyar házaspárt is akiknek 16 év próbálkozás után született gyerekük! Azt mondták ha akkor nem jön össze még mindig próbálkoznának! SOHA NEM SZABAD FELADNI NEKED SEM!
Szia! Az én édesanyám 43 évesen szülte meg az öcsémet!Mondjuk így fiatalabb az öcsém mint a fiam!De tényleg nem szabad feladni!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek. 40 éves vagyok..
Egy ismerosom evekig probalkozott teherbe esni, kulonbozo orvosokat es kezeleseket probalt, mindhiaba. Aztan cfeladta, beletorodott, hogy nem lehet kisbabaja, aztan spontan teherbe esett 40 evesen, sot, 2 evvel kesobb mar a masodik babajat varta. Tenyleg nem szabad feladni! Sok sikert kivanok!
Én is 40 éves vagyok, most töltöttem be a nyáron. nekem már nagyok a gyerekeim, de most szeretnék, és mindent megteszek érte. Nem szabad feladni.:) )
Ismerõsöm 42 évesen azt hitte, elkezdõdött nála a klimax. Hát közben egy baba volt. Komplikációk nélkül kihordta, egy okos, egészséges babája lett (és én sem ítélem el érte, inkább ölte volna meg, mint sokan huszonévesen, mert nem jókor jött)? Fel fogja szépen nevelni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ mindenkinek.Nem adom fel, amíg még egy csekély kis reményem is van, köszi a biztatást!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!