Találatok a következő kifejezésre: Amikor peteérés a (213 db)

Mikor volt peteeresem? A grafikon szerint mult honap 28an volt peteeresem. Akkor miert 30an legmagasabb a höm? 28an 35, 8 es 30an pedig 36, 8. ugy tudtam, h amikor a legmagasabb a h0 akkor van peteeres.

Legjobb válasz: Én úgy tudom akkor van peteérés amikor leesik a hõ, tehát amikor lent van, és nem akkor mikor fenn van. Amikor leesik aznap kell együtt lenni, és amikor felmegy akkor már késõ. Ovu után megy fel a hõ.

Én úgy tudom akkor van peteérés amikor leesik a hõ, tehát amikor lent van, és nem akkor mikor fenn van. Amikor leesik aznap kell együtt lenni, és amikor felmegy akkor már késõ. Ovu után megy fel a hõ.
Az elsõnek igaza van. Az utolsó alacsony hõs napon van az ovuláció csak akkor megy fel a hõ, ha az ovu már megtörtént. Tehát 28-án volt ovud.
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat.akkor van esely a babara, mert akkor voltunk eggyutt a parommal :)

Jól gondolom, hogy ha egy cikluson belül nincs peteérés, a menzesz akkor is annyi napra jön meg, mint amikor van peteérés?

Legjobb válasz: Igen, lehetséges a rendszeres havi vérzés peteérés nélkül is. Nekem is ez volt. Már van peteérésem, kezelem a PCOS-m.

Igen, lehetséges a rendszeres havi vérzés peteérés nélkül is. Nekem is ez volt. Már van peteérésem, kezelem a PCOS-m.
"A méh nyálkahártya a ciklus alatt végig "vastagodik és érik". Ha elér egy bizonyos vastagságot (érettséget), akkor lelökõdik: ez a menstruáció. Definíció szerûen menstruációról csak akkor beszélünk, ha a vérzést peteérés (ovuláció) elõzte meg. Vérzés enélkül is lehet, ezt peteérés nélküli (anovulatios) ciklusnak nevezzük. Normálisan a ciklus azért tart 28 napig, mert a peteérés a 14. nap körül van (13-15) és a progeszteron szak mindig 14 nap! Azaz, a normális ciklus tart a menstruációtól a peteérésig +14 nap! Az elsõ fázis lehet hosszabb, néha rövidebb is, de az ovulációt követõ idõszak meglehetõsen kötött. Rendszertelenek az anovulációs ciklusok (ezekben teherbe esés nem lehetséges) és azok a ciklusok, ahol az elsõ (ösztrogén) fázis valamiért (agyi szabályozás pl) megnyúlt. Ezekben a ciklusokban lehetséges a teherbe jutás, csak az ideje nem jósolható meg elõre. Mivel ezekben a típusú ciklusokban a méhnyálkahártya érése sem szabályos, ezért a vérzés sem jelentkezik (nem mindig van így) szabályos formában: elhúzódik, elején-végén barnás folyással zajlik. Az okok megkeresése segíti a megszüntetést. Tehát szabályos az a ciklus, mely 28-34 napos (és kimutatható benne peteérés, de ez már csak vizsgálatokkal). 42 nap felett már majdnem mindig baj van. Dr. Csákány M. György"
Elõzõvel az utolsó mondatot kivéve mindenben egyetértve a rövid ciklusúak nevében közlöm: 3 gyermekünk van 24-25 naposak voltak mindig a ciklusaim és semmi gond nem volt a teherbe eséssel.
Lehet, de az is lehet rövidebb, hosszabb a ciklus, ha nincs peteérés.

Amikor van a tojásfehérjés nyulós folyás, akkor a legnagyobb az esélye a teherbeesésnek? És ekkor van a peteérés is?

Legjobb válasz: Szia! Nos, a peteérés, ahogy a nevében is benne van, a petefészekben való érést jelenti, ezt követi a tüszõrepedés (ovuláció), amikor a petesejt kikerül a petevezetõbe, ekkor szokott megjelenni a nyúlós folyás (ami a tojásfehérjéhez hasonló) azért, hogy segítse a spermiumokat eljutni a petéhez. A peteérés és az ovuláció nem ugyanaz, lehet, hogy a pete érik, de nem reped meg a tüszõ,ekkor keletkeznek a ciszták (pl. PCO-ban). Remélem sikerült választ adnom a kérdésedre. L27

Szia! Nos, a peteérés, ahogy a nevében is benne van, a petefészekben való érést jelenti, ezt követi a tüszõrepedés (ovuláció), amikor a petesejt kikerül a petevezetõbe, ekkor szokott megjelenni a nyúlós folyás (ami a tojásfehérjéhez hasonló) azért, hogy segítse a spermiumokat eljutni a petéhez. A peteérés és az ovuláció nem ugyanaz, lehet, hogy a pete érik, de nem reped meg a tüszõ, ekkor keletkeznek a ciszták (pl. PCO-ban). Remélem sikerült választ adnom a kérdésedre. L27

Most kezdtem hőmérőzni. Peteérés akkor van, amikor leesik a hőd a grafikonon?

Peteérés = ovuláció

Legjobb válasz: A peteérés nem egyenlõ az ovulációval. A peteérés mikor érik a petesejt.Az ovuláció mikor a már érett petesejt megreped és leválik a petefészekrõl. Igen,a "nagykönyv" szerint leesik a hõ majd felmegy és minimum 10 napig fent is marad.Ekkor beszélhetünk ovulációról. Viszont nem minden nõnek esik le a hõje,hanem csak szimplán felmegy. Ezért kell 3 ciklust végig vezetni hogy lásd,a te hõd hogy alakul,mikor van peteérésed stb. Fontos a luteális fázis(ovu utáni fázis) hossza.A normális hossz 12-16 nap közötti.Ha csak 8-9 napos az kevés mert nincs ideje rendesen beágyazódni a babának. A lényeg:Mindig egy idõben próbálj mérni,ébredés után,mozdulatlanul 5 percig.(+/- 20 perc eltérés nem a világ vége) Sok sikert.

A peteérés nem egyenlõ az ovulációval. A peteérés mikor érik a petesejt.Az ovuláció mikor a már érett petesejt megreped és leválik a petefészekrõl. Igen, a "nagykönyv" szerint leesik a hõ majd felmegy és minimum 10 napig fent is marad.Ekkor beszélhetünk ovulációról. Viszont nem minden nõnek esik le a hõje, hanem csak szimplán felmegy. Ezért kell 3 ciklust végig vezetni hogy lásd, a te hõd hogy alakul, mikor van peteérésed stb. Fontos a luteális fázis(ovu utáni fázis) hossza.A normális hossz 12-16 nap közötti.Ha csak 8-9 napos az kevés mert nincs ideje rendesen beágyazódni a babának. A lényeg:Mindig egy idõben próbálj mérni, ébredés után, mozdulatlanul 5 percig.(+/- 20 perc eltérés nem a világ vége) Sok sikert.
Szia hirtelen leesik a hõd és felmegy pl 37, 0 re nah akkor van ovud...
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen picit kezdõ vagyok még :) szóval, akkor peteérés amikor hirtelen felmegy a hõm, igaz? csak mert olvasom a szokásos szóveget "peteérés elõtt, napján és utána kell együtt lenni" ha értitek.
A kérdező hozzászólása: a luteális fázist is nézni fogom
A kérdező hozzászólása: köszönöm, most már kezdem érteni. Az ovulációt is. de még mindig nem tiszta, hogy peteérést mikor jelzi a hõgörbém. :)
A peteérés egy folyamat, ami egészen az ovuig tart. Nem jelzi semmi a görbén. Magát az ovulációt jelzi a görbe! Ami az ovu elõtt van, az a peteérés szakasza.
Ahogy az utolsó mondja. A peteérés az az elsõ fázis, majd ovuláció, majd a luteális fázis és végül újra a menstruáció. A peteérést nem jelzi semmi, nincs is mit jelezni. Érted már? :)
A kérdező hozzászólása: érte már, persze. Itt az ovuláció a fontos. csak itt a neten sok oldalon olvastam, hogy "peteérés, vagy más néven ovuláció" típusó mondatokat cikkekben. szóval mások azonosnak veszik a két fogalmat. de érte már.

Mikor van peteérés? Amikor érezni a szúró feszülést a petefészekben, vagy a szúrás előtt, vagy pár nappal a szúrás után?

Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Én szurkálást folyamatosan érzek peteérésig, a peteéréskor viszont pár órás enyhe görcsöt, kicsit hasonlít a mensi-görcshöz. Én tudom, hogy nekem akkor van.

Én szurkálást folyamatosan érzek peteérésig, a peteéréskor viszont pár órás enyhe görcsöt, kicsit hasonlít a mensi-görcshöz. Én tudom, hogy nekem akkor van.
Szia! Nekem is feszítõ érzés, akkor szerintem növekszik a tüszõ, majd olyan mintha meg akarna jönni, és másnap elkezd emelkedni a hõmérsékletem.
Amikor tojásfehérjés folyásom van. Az utolsó ilyen tojcsis napon, vag a rákövetkezõ napon. Ovvutesztelésnél: a pozitív teszt utáni elsõ negatív napon. Hõgörbe vezetésénél: amelyik napon elkezd felfelé kúszni a hõ. http://babatervezok.otthona.net/ovulacio.shtml
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Nekem csak a szülés óta vannak ezek a tünetek félidõ környékén, elõtte sosem éreztem ilyesmit.

Van valami tea vagy homeopatias szer, ami magat a peteerest segiti elo? A dokim szerint honapok ota nem volt pe-m, es a menzeszem is csak koszonovendeg nalunk 40-50 naponta.

Masodik babaval probalkozunk, 4 honap sikertelenseg utan tegnap mentem dokihoz. Ciklus 12. napjan megallapitotta, hogy nincs erett tuszom..valoszinu, hogy a korabbi honapokban sem volt. Gyogyszert meg nem irt fel, most par honapig figyelne a dolgot utana. De ra lehet segiteni valamivel?

Legjobb válasz: a ciklus elsõ felétõl mensi után cickafarkfû tea a peteérésig peteérés után palástfû tea segíti a beágyazódást remélem tudtam segíteni

a ciklus elsõ felétõl mensi után cickafarkfû tea a peteérésig peteérés után palástfû tea segíti a beágyazódást remélem tudtam segíteni
Szia, nekem cickafark tea vált be, végig ittam egy ciklusban. Mi is másodikkal próbálkoztunk egy évig....elsõ egalsõre összejött...többször voltam dokinál mint fodrásznál, de mondta h minden ok, nem adott gyogyit nekem se, csak várjunk, s most lemondtunk róla, erre hétfõn pozi tesztem lett, szóval hajrá, cickafarkot én cisztára ittam mert nekem van nem is kicis, még elõzõ terhességembõl, 50szer 50mm..most h cickafarktól vagy sem, de babás lettem!Kívánom neked is mielõbb.
Ez nagyon érdekes: http://babatervezok.otthona.net/homeo-szerek.shtml Ez szintén homeopátiás szer: Mastodynon Barátcserje kapszula egész ciklus alatt. Az AVIVA peteérést serkentõ - alhasi torna. A teát már írták.

Van valami az ovuteszten, és a mikroszkópon kívűl ami kimutatja a peteérést? Mi az ami segíti a peteérést?

Legjobb válasz: Gábriel LH teszt biztosabb, mint az a mikroszkóp. Az nekem bármikor tudott pozitív lennei, rá egy kis idõre negatív, szóval én tök hülye voltam hozzá. Az LH teszt segítségével azonnal terhes lettem, én nagyon ajánlom.

Gábriel LH teszt biztosabb, mint az a mikroszkóp. Az nekem bármikor tudott pozitív lennei, rá egy kis idõre negatív, szóval én tök hülye voltam hozzá. Az LH teszt segítségével azonnal terhes lettem, én nagyon ajánlom.
állítólag a cickafarkfû, vagy a palástfû, meg van kapszula is, de nem hiszek ezekben, orvos a Clostit írja fel hormonpótlásra, ha nincs peteérés. én is az lh-ra esküszöm, ha mérésrõl van szó, nekem bevált, ha nem mutat a ciklus alatt pozitívat, akkor érdemes egy UH-s cikluskövetést és hormonvizsgálatot kérni a dokitól!
nekem kimuttata hogy van pém és nemis volt!ennyit ezekrõl a szar papirokrol!
a pozitav még nem feltétlenül ovuláció, CSAK akkor, ha erõsebb a csík, mint a kontroll vonal és CSAK a NEM REGGELI vizelet a mérvadó (a reggeli gyakran fals+), ÉS csak két napig lehet pozitív, ha normális a hormonrendszered, ha tovább, akkor nem csoda, hogy nincs ovulációd, mert hormonzavarod van, ezért mutata tévesen, hogy pozitív, errõl nem a teszt tehet, hanem neked van bajod, Kedves elõttem szóló!

Már lassan 1 éve rendszertelen a menstruációm, amit ma már menstruációt elösegitö gyogyszerrel tudom meghozni. Az orvos azt mondta h nincs rendes peteérésem. A párommal tervezzük a babát de félek h nem fog sikerülnöm teherbe esnem. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Szia! Beszéld meg a dokiddal, hogy babát szeretnétek. Szerencsére vannak gyógyszerek amik segitenek abban, hogy legyen rendes peteérésed. Esetleg keress fel több dokit is és kérd ki mindegyik véleményét. Sok sikert!!!

Szia! Beszéld meg a dokiddal, hogy babát szeretnétek. Szerencsére vannak gyógyszerek amik segitenek abban, hogy legyen rendes peteérésed. Esetleg keress fel több dokit is és kérd ki mindegyik véleményét. Sok sikert!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Szia! Én is ebben a cipõben járok! Mióta abbahagytam a fogamzásgátlót, mert babát tervezünk, nincs peteérésem. :( Épp tegnap akadtam ki, hogy szeretnék végre újra nõ lenni, és végigbõgtem a délutánt... De nem adom fel, endokrinológushoz fordulok, mert CSAK õ tudja megszüntetni az OKOT, kérem az összes hormonom vizsgálatát vérbõl, és TSH-t is (pajzsmirigy), és ki fog derülni, mi okozza! Neked is ezt ajánlom, a kierõszakolt pé-nek nincs értelme!

Clostysok peteérés (előtte nap) napján ti is éreztek nyilallásokat ami kisugárzik a hüvelybe és a végbélbe?

Ma már majdnem pozitív lett az ovutesztem. És mindkét petefészkem úgy érzem mintha szét akarna durranni. És néha vannak ezek a nyilallások.

Legjobb válasz: Szia! Hát nekem nem peteérés elõtt,hanem kb 4 napja,amúgy 7 napja volt pé.-m.Ma is meg tegnap is így keltem fel hogy leülni is alig bírtam!De aztán hamar el múlt,egy fél óra alatt.

Szia! Hát nekem nem peteérés elõtt, hanem kb 4 napja, amúgy 7 napja volt pé.-m.Ma is meg tegnap is így keltem fel hogy leülni is alig bírtam!De aztán hamar el múlt, egy fél óra alatt.
A kérdező hozzászólása: Itt a görbém. http://ciklus.hu/images/diagramok/525ea22f6ccf03ec9be4e33a54.. Nem értem. Tegnap majdnem + lett az ovutesztem, ma meg még halványabb lett mint tegnap volt és a hõm is leesett. A petefészek fájdalom most is megvan mindkét oldalon. Lehet csak próbálkozik a szervezetem?
Én nem szoktam hõmérõzni, ebben nem tudok segíteni:(
A kérdező hozzászólása: Mára így alakult a görbém. http://ciklus.hu/images/diagramok/525ea22f6ccf03ec9be4e33a54.. Szerintetek volt peteérésem? A petefészkeim azok nagyon fájnak. Az ovutesztem majdnem pozitív de az már több mint egy hete olyan és nem akar erõsödni.
Nekem minden peteéréskor ez van, closty nélkül is. Ez ovulációkor jelentkezik.
A kérdező hozzászólása: Szerencsére ma + lett az ovutesztem. A Closty egy héttel kitolta a peteérést mert nem szokott ilyen késõn lenni úgyhogy megnyugodtam. Köszönöm a válaszokat!

Ha ciszta van, a mensi is elmarad? 17-dikén volt mensim, emiatt a peteérés is el maradhat? Ha gyogyszert szedek ami elösegiti a peteérést az a cisztákat is táplálja?

Legjobb válasz: Szia! A ciszta sok mindent okoz. Nekem például teljesen felborította a menzeszem, volt, amikor 2-3 hetet is késett. Ezen kívül okoz ál-terhességi tüneteket is.

Szia! A ciszta sok mindent okoz. Nekem például teljesen felborította a menzeszem, volt, amikor 2-3 hetet is késett. Ezen kívül okoz ál-terhességi tüneteket is.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!