Találatok a következő kifejezésre: Amikor nő baba (14 db)

Nagyon feszül a hasam, főleg a köldököm felett, olyan mintha felfújták volna! Okozhatja ezt a baba növése? Normális, hogy feszülök, mint egy lufi, amikor nő a pocakom? Vagy esetleg megfordulhatott és ott van a feje?

Voltam WC-én is, semmi változás, azt hittem attól van, aztán meg a csuklását eddig mindig lenn éreztem, tegnap óta pedig a köldököm felett. Lehet, hogy megfordult és farfekvés? lett vagy nem törvényszer? lenn érezni mindig a csuklását???

Legjobb válasz: Mg van helye fordolódni,ne aggódj,ezerszer visszafordul,ha megfordult. a köldök feszülése pedig nekem is megvolt,amikor éppen rájött babára hogy nagyot kell nõnie,majd idomul hozzá a bõröd is,és 1-2 nap múlva nem fog fájni.

Mg van helye fordolódni, ne aggódj, ezerszer visszafordul, ha megfordult. a köldök feszülése pedig nekem is megvolt, amikor éppen rájött babára hogy nagyot kell nõnie, majd idomul hozzá a bõröd is, és 1-2 nap múlva nem fog fájni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszod! Múltkorában is, amikor nõtt, akkor nagyon kellemetlen volt, mindenre keményedett a pocakom, aztán abbamaradt. Most meg ez a feszítés is jelen van, és ha mozgok, akkor megint keményedik a hasam, de most általában a köldök magasságában, ritkábban alul. Magnéziumot eszek, holnap meg rákérdezek a dokinál, azért egy méhszáj vizsgálat nem árt, bár egy hete voltam nála, akkor minden ok volt, mondjuk panaszom sem volt! Boldog babavárást!
szia, Teljesen normális amit érzel. Nem a baba fekvése miatt van, hanem mert nõ a pocid, tágul a bõröd. Kenegesd a hasad. Van még helye forgolódni, ez még nem a végleges pozíciója.:) Garatula a babához.
Szia !Nekem is így van a köldök felett a mellem alatti résznél néha nagyon húzódik a bõröm, fõleg esténként.Valószínû a baba növése miatt.És most fog csak igazán elkezdeni nõni.Amúgy én szezám olajjal kenegetem, eddig nagyon bevállt.Tök természetes és tele van vitaminnal-nem is repedtem még meg sehol, remélem nem is fogok.Bio boltban tudsz venni.Csak arra ügyelj, hogy a polód olajos lesz-de kijön a mosásnál, csak ezt akkor használd mikor otthon vagy.30hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszotokat! De nekem nem csak a bõröm feszül, hanem a hasfalam is, mint ha tele lenne levegõvel ill. szinte kitölti a méhem azt a részt is, mivel persze, hogy megnõtt. De nektek is feszült a hasfalatok is belülrõl a bõrötökön kívül és olyan feltûnõen feszes a méhem is!

Amikor nő a baba és emiatt nyúlnak a méhszalagok, az olyan érzés, mintha meg akarna jönni? 21 hetesen ez normális?

Legjobb válasz: Szia! Elképzelhetõ,hogy van olyan nap.Nekem is szokott lenni ilyen,de persze nem tart végig és nem minden nap.Sõt nekem a gerincem is fáj ahol a farkcsontba kapcsolódik:állítólag ez is amiatt van.Ha huzamosabb ideig tartana a mensi szerû érzés azért kérdezd meg a dokidat,nehogy más legyen a baj.Ha begörcsölsz vagy vérzel azonnal menj kórházba!Boldog babavárást.25hetes kismama

Szia! Elképzelhetõ, hogy van olyan nap.Nekem is szokott lenni ilyen, de persze nem tart végig és nem minden nap.Sõt nekem a gerincem is fáj ahol a farkcsontba kapcsolódik:állítólag ez is amiatt van.Ha huzamosabb ideig tartana a mensi szerû érzés azért kérdezd meg a dokidat, nehogy más legyen a baj.Ha begörcsölsz vagy vérzel azonnal menj kórházba!Boldog babavárást.25hetes kismama
az én védõnõm azt mondta, hogy akár a kilenc hónap alatt minden hónapban, mikor mensid lenne, lehetnek mensis érzéseid. 22hetes kimama, boldog babavárást
Igen, normális, minden jót!


Babát tervezünk a párommal de szeretnénk egy kutyát is. Golden retrievert. Akkor vegyük meg a kutyust amikor megszületett a baba hogy együtt nőjenek fel, vagy előbb a kutyus hogy már ne legyen olyan kajla mire jön a baba?

Volt már goldink nagyon gyerekbarát állatok de ebben a kérdésben nem tudom melyik lenne a jobb.

Legjobb válasz: Én is várnék egy kicsit a kutyussal mert egy kisbaba meg egy rakoncátlan kiskutya ki fog csinálni. Mind a kettõnek ellátás kell a kiskutya is kiköveteli a figyelmet ráadásul a kutyus nem fekszik hónapokig pelusban, gyorsabban nõ és ha az elején nem tanítjátok, nem foglalkoztok vele eleget és szakszerûen akkor késõbb rengeteg gond lesz vele. Mellesleg hozzátenném, hogy minden kutya csak akkor lesz gyerekbarát, ha úgy is nevelik. Tudom mindegyiknek megvan a maga vérmérséklete de a nevelés a döntõ. Egy baba meg egy háztartás mellett lesz rá idõd? Azon is érdemes elgondolkodni, hogy mi a jobb? Ha egy kiskutya elõbb érkezik és úgy érzi betolakodik egy új jövevény az életébe, a területére, a rangsorba, vagy az a jobb ha egy kialakult közegbe érkezik a kölyök, ahol aztán megmutatják hol a helye. Várd meg míg a babában kialakul valamiféle ellenállás a betegségekre, meg amíg fel tudja fogni, mit szabad egy kis állattal csinálni.

Én is várnék egy kicsit a kutyussal mert egy kisbaba meg egy rakoncátlan kiskutya ki fog csinálni. Mind a kettõnek ellátás kell a kiskutya is kiköveteli a figyelmet ráadásul a kutyus nem fekszik hónapokig pelusban, gyorsabban nõ és ha az elején nem tanítjátok, nem foglalkoztok vele eleget és szakszerûen akkor késõbb rengeteg gond lesz vele. Mellesleg hozzátenném, hogy minden kutya csak akkor lesz gyerekbarát, ha úgy is nevelik. Tudom mindegyiknek megvan a maga vérmérséklete de a nevelés a döntõ. Egy baba meg egy háztartás mellett lesz rá idõd? Azon is érdemes elgondolkodni, hogy mi a jobb? Ha egy kiskutya elõbb érkezik és úgy érzi betolakodik egy új jövevény az életébe, a területére, a rangsorba, vagy az a jobb ha egy kialakult közegbe érkezik a kölyök, ahol aztán megmutatják hol a helye. Várd meg míg a babában kialakul valamiféle ellenállás a betegségekre, meg amíg fel tudja fogni, mit szabad egy kis állattal csinálni.
tettesd át ezt a kérdést állatok-kutyák kategóriába mert itt sok a "burokba zárjuk a gyereket" Anyuka. Golden egy családi kutya amúgy, imádni fogja a picit de ehhez korán szocializáljátok. Mindenképp baba elõtt vegyétek meg, és vigyétek sokat gyerekek közé hogy szokja a nyúzást és hogy hogy kell viszonyulni a kisgyerekekhez. A falkavezérséget tartsátok be és olvass utána, hogy nehogy féltékeny legyen, és jó helyrõl vegyétek tenyésztõtõl hogy idegrendszeri rendellenességre le legyen szûrve! Ez nagon fontos!
Toxémia :DDD Toxémia = eclampsia, te mindenttudó :) )) Toxoplasmosist pedig egy életben egyszer lehet szerezni. Mivel a kérdezõ jó eséllyel olyan szülõkkel rendelkezett, akik nem úgy akarták megóvni az immunrendszerét, hogy mindentõl elzárták, nehogy véletlenül legyen ellenanyaga vagy erõsödjön kicsit, így valószínûleg már régen átesett rajta és immunis rá. A gyereknek pedig annál gazdagabb lelki világa és élete lesz, minél több olyan lény veszi körül, aki szereti, legyen az ember, vagy állat.
Nekem goldiem van és 4 hónapos terhes vagyok. Az enyém már felnõtt, tudom mire számítsak tõle, így nyugodt szívvel vállaltam a babát. Szerintem elõbb legyen a kutya, megtanítod arra a viselkedésre amit elvársz tõle, és akkor tudod majd mennyire engedheted a gyerekkel játszani. Ráadásul szerintem sok lenne egyszerre egy kölyök meg egy bébi, ha még nem volt kutyád és ráadásul kezdõ anyuka is vagy. Sokan mondják, amit még nem tudok saját tapasztalattal alátámasztani, hogy goldies családokban a gyerek a kutyába kapaszkodva tanul meg járni:)
1es: direkt rákérdeztem állatorvosnál, védõnõnél stb... és mindegyik azt mondta, hogy csak a macska veszélyes, a kutya nem toxoplazmozis szempontjából. Az állatorvosunk 6 hónapos terhes koráig dolgozott és nem lett semmi baja.
A goldi valóban az egyik leggyerekbarátabb kutya. Én viszont felcserélném a sorrendet, persze csak ha van két-három év türelmetek. A kutyu megszokná, hogy rengeteg idõtök van rá, ugye míg csak ketten vagytok õ egy amolyan "gyerekpótlék" is. És õ veszteségként fogná fel a pici születését, hisz utána kevesebb idõ jut rá. Fordítva viszont a pici imádná a kölyköt, a kutya már úgy ismerné meg a családot, hogy hárman vagytok, õ a negyedik a sorban. Bár még egyszer mondom, ez a fajta nem akarja a domináns szerepet betölteni, de ha az õ "lelkivilága" is fontos, akkor én így tennék. :)
Ha mindenképpen akartok kutyát most fogadjatok örökbe egy kölyköt. Addigra mindent megtanítotok neki, úgy ahogy mondod, nem lesz olyan kajla.
Minek a baba, ha a kutya a döntõ tényezõ?
2. vagyok. Elsõ válaszolóval annyiban értek egyet, ha panelházról van szó. Na oda nagy testû kutyát sose vinnék be. Kertesbe, miért ne lehetne? Ha a teraszt el tudjátok zárni elõle, a gyerek nem fog kapcsolatba kerülni a kutyával csak, ha Ti is akarjátok. Egyik családnál így van, a gyerek kb 3 éves korába simogatta meg elõször a kutyát, addigra a kutyának is benõtt a feje lágya. Az anyuka meg nem dajkálgatta annyit a kutyát hanem a férje foglakozott vele.
meg hogy nehogy toxémiát (betegség amit a toxoplazma , kutya macska terjeszt és ezt elkapd terhesen ha éppen érzékeny vagy rá. szerintem nem fér össze a terhesség és egy állat, sõt még egy kisbaba és egy állat sem... de biztos van ellenpélda. vagy elkapod vagy nem ! minden jót.
Hát az elsõ válaszolón nagyon jót röhögtem. Gondolom a toxoplazmózisról akart értekezni nagy tudományosan (amit egyébként csak a macskák terjesztenek, kutyák nem) :) Kérdezõ: mi is gondolkodtunk ezen a kérdésen, végül úgy döntöttünk, hogy elõbb a baba, és ha majd kicsit nagyobb lesz, és elég érett lesz hozzá, akkor fog kapni egy kiskutyát, akit õ nevelgethet, gondoskodhat róla, amennyire tud. Ez szerintem több szempontból is hasznos. Egyrészt szerintem nagyon sokkal gazdagodik egy gyerek, ha együtt nõ fel az állattal, másrészt pedig megtanul felelõsséget vállalni a kutya iránt. Persze ez csak akkor mûködik, ha a gyerek is akarja, tehát tényleg örül majd neki, és nem csak kötelességbõl gondozza, de ha állatbarát környezetben nõ fel, akkor szerintem ez magától jön majd.
Én is azt javasolnám, mint egy korábbi válaszadó, hogy elõször jöjjön a baba, utána 2-3 év múlva a kutyus! Nekem is goldim van, õ a család szemefénye! :) 1 éves volt, amikor megszületett az unokatesóm, õk itt laknak a szomszédban, azóta eltelt 2 év, de még a mai napig nem tudja elviselni a kutyus, ha nem õ az elsõ, ha nem õt simogatjuk meg elsõnek, hanem a gyerekkel foglalkozunk tiszta depressziós... Mert ugye azt szokta meg, hogy õ a "gyerek" a családban... (Amúgy tényleg olyan, mint egy gyerek...:) ) Szóval tényleg jobb lenne, ha abba csöppenne bele, hogy már 3-an vagytok, látja a sorrendet! Egy 2-3 éves gyereknek pedig külön nagy öröm lenne egy kiskutya, akkor már együtt tudtok vele játszani, együtt nõnek fel. Neked is több idõd van akkor már vele foglalkozni, terhesen nem hiszem, hogy egy kiskutya után tudsz majd rohangálni, visszatúrni a kiásott földet harmincadjára is, rohangálni a cipõid után stb... :)
Nekünk is goldink van, 7 éves, a fiam idén született. Iszonyat jó haverságban vannak :) Szerintem elõbb kutya legyen, tanítsátok be, legyen szófogadó mikorra jön a baba.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!! Kedves gpotter. Hogy minek a baba??? Mert ez minden vágyam, és mert szeretnénk a férjemmel családot. A kutya pedig érzelmi okokból. Mindig is volt kutyánk. goldink 2x is és én elmondhatatlanul szerettem õket, a gyermekkorom fénypontja voltak. Csak én 5 éves voltam mikor lett kutyánk. Egyébként mindenképpen vinnénk kutyaiskolába megtanítani pár dologra. A kommenteket olvasva megerõsödött bennem hogy most veszünk kiskutyát hogy mire jön a baba már "érett" legyen. Kertes házunk van így ha kell eltudjuk különíteni majd. De amint lehet szeretném majd õket összebarátkoztatni . Nyilván errõl majd orvossal is fogok konzultálni, de most az is fontos hogy sikerüljön teherbe esnem :)
Hát ez embertõl függ. Jelenlegi élethelyzetemben én is többre tartok egy kutyát, hamarabb akarok kutyát, mint gyereket, jobban szeretem õket és kész, de ettõl még lehet józanul gondolkodni. Akinek pedig csak a gyerek az isten, még annak is illene gondolkodni.
Én nem tetetném át az állatok kategóriába, mert ott nagyon fanatikusak a kutyások! Többre tartják mint egy gyereket. Tapasztalat!!! Bár itt meg tényleg sok anyuka burokban tartaná a gyereket. Egyszer majdnem a fejemet szedték mert leírtam hogy miért kell a kutyát a játszótérre vinni [email protected], és még én voltam az idióta hogy minek viszem olyan játszóra a lányom...... A kérdésedre: Nekem elõször a gyerek született meg, és mikor 1éves lett akkor kapott egy keverék kutyust. De nekem nem volt segítségem így sok lett volna a kettõ egyszerre még ilyen pici volt a gyerek! Most 2, 5éves a kislányom és a legjobb haverok! Fel kell mérni hogy neked/nektek mi felel meg jobban!
Barátnõmnek is van, nagyon bírom, fõleg amikor röfög :DD Nekem berni pásztorom van, aki szintén angyal :) ))
Igen, tényleg aranyosak. Szerencsére ez is nagyon gyerekszeretõ fajta, az sem zavarta, mikor a fiam megcsavarta a fülét :)
Tök jól nézhet ki egy mopsz meg egy baba egymás mellett :D Az lehet a legjobb, amikor nincs méretbeli különbség :D
Szerintem elõbb a kutyus, kicsit komolyodjon meg, mire megérkezik a baba. Nálunk is így van, van egy 1, 5 éves mopszunk, kölyök kora óta nálunk van, a fiam pedig most 5 hónapos. Már kezdenek érdeklõdni egymás iránt, ezt mi egyáltalán nem akadályozzuk, természetesen felügyelet mellett.
Tavaly vettük meg a kölyökkutyusunkat, egy közép-ázsiai juhászt. Akkor még nem tudtam h babát várok. :-) Nem volt semmi probléma. Szerintem csak jót teszel azzal ha a gyerkõc hamar megismerkedik az állatokkal, nem csak mesekönyvben lát cicát, kutyát vagy nyuszit. Nem mellesleg normálisabb immunrendszere is lesz mint azoknak a gyerekeknek akiknek az anyja még a hypót is kidomestosozza :-)
Na mindegy, ha már szóba került a toxémia is, akkor elmondom, hogy annak az ég világon semmi köze az állatokhoz. Még a fertõzésekhez sem. Ez egy terhességi gond, súlyos esetben életveszélyes állapot. Görcsöket is okozhat. Családi halmozódás elõfordulhat, meg nyilván vannak rizikófaktorai, meg olyanok, akiknél sûrûbben elõfordul, de alapból nem tudni elõre, hogy ki lesz toxémiás és ki nem. Ennek 3 fõ tünete van, a baromi magas vérnyomás, az ödéma és a fehérjevizelés.
Nem keveredett volna meg, ha nem mondanának olyan dolgokat az emberek, amikhez nem értenek. A macskától sem lesz az ég világon semmi baja egy terhes nõnek, ha már régen átesett a toxoplasmosison. A toxoplasmosist jobb elkapni gyerekkorban, az esetek java részében még tünetet sem okoz, csakis és kizárólag akkor veszélyes, ha terhesen találkozol a fertõzéssel elõször és akkor sem rád, hanem a magzatra nézve, egyszóval teratogén. De ha már régen átestél rajta, akkor védett vagy, tarthatsz macskát is és annyit simogathatod, amennyit kedved tartja, semmi bajod nem lesz.
Na, kérdezõ, itt csak még jobban megkeverünk, nem hogy segítenénk. :) De nyugi, nem tudsz rosszul dönteni, mindkét eset megfelelõ.
Tényleg poén volt az elsõ :) )) Egyébként is maga az állat terjeszti, hanem annak az ürüléke. Nyers húsokban is elõfordulhat, tehát még állat sem feltétlenül kell ahhoz, hogy átessünk ezen.

Ha a nőbe nem tud megfoganni a gyerek, akkor van amikor a másik nőbe fogan meg és beleteszik abba, aki kihordja majd, és ilyenkor ugye 2 anyja van. Melyik dns-ét örökli ilyenkor a baba?

Lehet, h rossz kategória, akkor lécci jelezzetek.

Legjobb válasz: Hát ha arra gondolsz, amire én, akkor a másik anya csak kihordja a babát, de a megtermékenyítés laboratóriumban történik, az igazi anya és apa sejtjeivel, és majd ezt ültetik a kihordó nõsténybe.

Hát ha arra gondolsz, amire én, akkor a másik anya csak kihordja a babát, de a megtermékenyítés laboratóriumban történik, az igazi anya és apa sejtjeivel, és majd ezt ültetik a kihordó nõsténybe.
Biológia 8. osztály... Azét, aki a petesejt örökítõanyagát adta. Akiben megfogant. A másik "csak" kihordja a "kész génállományú" babát.
A béranya méhe mióta szólhat bele a génállományba?
A kérdező hozzászólása: "A béranya méhe mióta szólhat bele a génállományba?" Azért kérdeztem, mert nem tudtam... De ez esetben szerintem hülyeség.

Miért van az, hogy a nő mindig mondja mi a baja, de a férfi nem figyel oda és amikor a nő már megunta hajtogatni, kezdi el kérdezgetni a férfi, hogy mi a baj?

Ekkor következik az a rész , hogy a férfiak értetlenül néznek és azt mondják, hogy a n?kön nem lehet kiigazodni...

Legjobb válasz: most mi a baj? egyébként mindegy, a nõkön nem lehet kiigazodni.

most mi a baj? egyébként mindegy, a nõkön nem lehet kiigazodni.
Sajnos a legtöbb nõ ezzel idegesíti a pasiját (sajnos én is), hogy ha már nem úgy néznek rögtön megkérdezik hogy mi a baj vagy esetleg elkezdik nyaggatni. Ez persze a pasiknak nem is jön be. Elég sokszor mondják, hogy a nõkön nem lehet kiigazodni, bár szerintem az egy dolog hogy õk nem tudnak (természetesen õk a racionalitás képviselõi). Szóval próbáld korlátozni az ilyen kérdéseket. :-)
szerintem félreértetted, elsõ :) pont hogy a pasi kezdi el kérdezgetni a nõt, hogy mi a baj, mikor látja, hogy mufurc (mert hát hiába mondta el 50x, hogy mi a gond, a ffi meg sem hallotta) :) Hálistennek az én párom nem ilyen :)
A kérdező hozzászólása: Az utolsó hozzászóló értelmezte jól a kérdésem:)

Amikor a számítógépet bekapcsolom a monitor az írja ki, hogy no signal és kikapcsol, mi lehet a baja és mit tudok csinálni?

A kábelt és a monitort kicseréltem úgy hogy a gép a ludas.

Legjobb válasz: Ha a dedikált kariba van dugva a monitor,tedd az alaplapi integrált kimenetre,vagy fordítva. Így mûködik-e?

Ha a dedikált kariba van dugva a monitor, tedd az alaplapi integrált kimenetre, vagy fordítva. Így mûködik-e?
A kérdező hozzászólása: Már ezt is próbáltam de nem segített.
Próbálj meg egy bios resetet. Elem ki majd be.
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem lehet megtalálni az elemet az alaplapon. Többen is megnéztük.
Az alaplap típusát add meg.
A kérdező hozzászólása: Igen igen, hálás vagyok, nagyon szépen köszönöm :) )))

A vitorláshalam szétszaggatta 2 kis guppym uszonyát. Vissza nő még nekik? Jó ötlet külön tenni a guppikat amíg nőnej egy kicsit? Nem tudom mi a baja van velük mert amúgy nagyon békés hal.

Legjobb válasz: A vitorláshal nem egy békés hal, pláne nem 50 literben. Lehet hogy rád békésen tátog, de a kisebb halakat elgyepálja, amint éri. Néhány kivételes békés példány létezik, de a tiéd már bizonyította hogy nem ilyen. Hiába teszed szét õket, ez így nem megoldás, mert 1. úgysem tudnád összerakni õket a gyógyulás után mert megint ez lenne 2. a vitorlásnak legalább 3x ennyi hely kell.

A vitorláshal nem egy békés hal, pláne nem 50 literben. Lehet hogy rád békésen tátog, de a kisebb halakat elgyepálja, amint éri. Néhány kivételes békés példány létezik, de a tiéd már bizonyította hogy nem ilyen. Hiába teszed szét õket, ez így nem megoldás, mert 1. úgysem tudnád összerakni õket a gyógyulás után mert megint ez lenne 2. a vitorlásnak legalább 3x ennyi hely kell.
A kérdező hozzászólása: Ammóniamérgezésük mitol van?
Mifelénk nem jogosít fel állatkínzásra, ha másvalaki még rosszabbat tesz. Attól még ugyanúgy rossz a halaidnak. Igen, tartanak Bettát poharakban. Nem is élnek sokáig szerencsétlenek. Ha a halaid még egyáltalán elférnek ekkora helyen, az azt jelenti, hogy állandó, súlyos ammóniamérgezésük van, mivel ez akadályozza õket a növésben. Egy ilyen idõs thorocatum még egy kifejlett mollyt is képes lenyelni egyben, és meg is teszi mert ragadozó harcsaféle, ez a természetes viselkedése. Ahogy a vitorlásnak is a kis halak szekálása. Sõt ennyire kis helyen a mollyk is meghülyülnek néha, és bántanak másokat.
A kérdező hozzászólása: most vagy tudja hogy figyelem vagy csak akkor nem fer el toluk ha a viz tetejen usznak... ott uszkalnak melette es nem bantja oket. Vagy a molly volt? De az el van foglalva a masikal...
A kérdező hozzászólása: a thorokatum teleg nem bantott egyett se o mar 2 eves. a vitorlashal meg mar tavaj mikulas ota megvan.Kaptam mind a2ot. Most vigyem vissza oket? Amugy meg lattad milyen kis "decis poharba" tartjak a bettakat? legalabb is mifelenk...
Ha ott van még mindig a vitorlás hiába nõ vissza, újra megtépi. Ha meg kicsit nagyobb lesz, akkor meg is öli õket. Hacsak elõtte a thorocatum harcsád nem nyeli le õket egybe. Természetesen nem kötelezõ mindenkinek 250 literes akváriumra költenie, de ha vitorlás halat meg thorocatumot akarsz tartani, akkor nem megy máshogy. Van vagy 100 másik hal amit lehet 50 literben tartani, miért kell neked pont azt a néhány fajt erõltetned? Ebbe az akváriumba a jelenlegi halaid közül egyedül a guppi való, a többit jobb lenne visszavinned a boltba különben csak szenvedni fognak.
A kérdező hozzászólása: Visszanõ a guppik uszonya?
A kérdező hozzászólása: Hidd el szivesen tenném õket 250 literes akváriumba de se pénzem rá se helyem nincs neki.
A kérdező hozzászólása: Egy idõbe még õtet csipkedte a molly és nem adta vissza azért mondom hogy békés nem mert szépen tátog rám. Amugy jön az ujjam után és ismeri a kajás dobozt és olyan édesen ficánkol.
A kérdező hozzászólása: De van 3 kis albino sanitar (nem tudom hogy mondják magyarul, majd keresek képet) azokat nem bántja. De nem is tudom mikor tépte meg mert ha figyelem nem csinálja.
Igen, jó ötlet és maradjanak is ott.Hogy mi baja velük, ezt komolyan kérdezed ? A békésebbek és fiatalok, csak elkergetik a területükrõl ( ez a terület, 200 liter alatt, akár az egész akvárium is lehet )Az még a szerencsésebb eset, hogy megtépkedik õket, az én öreg vitorlásaim simán meg is ennék õket.A guppi hímek farokúszója lelassítja a halat és hullámzóvá teszi a mozgását, ez a legtöbb ragadozó figyelmét felkelti.
Gyenge szûrés, ritka vízcsre vagy túl sok hal, ez a három lehetõség van.

Milyen méretün nöi medence számít szüknek, cm- ben, ami egy nagyobb baba megszületését akadályozza?

Legjobb válasz: A kérdésre a pontos választ nem tudom! De az unokatestvérem nagyon nagyon vékony alkat és majdnem 5 kg-os gyereket szült természetes úton. A környezetemben több ilyen ismerõsöm is van. Szerintem nem kizáró ok, ha valakinek szûk a medencéje, a lényeg, hogy jól táguljon!

A kérdésre a pontos választ nem tudom! De az unokatestvérem nagyon nagyon vékony alkat és majdnem 5 kg-os gyereket szült természetes úton. A környezetemben több ilyen ismerõsöm is van. Szerintem nem kizáró ok, ha valakinek szûk a medencéje, a lényeg, hogy jól táguljon!
Sziasztok! Így van, ahogy elõttem írták. Általában az utolsó uh alapján nézik meg, illetve, ha úgy gondolják hogy határeset a dolog, akkor mér is egyet a doki, hogy nem lesz e téraránytalanság, amúgy meg, hogy ki hogyan tágul, az a szülés közben derül ki. (azt hiszem ha a bpd 100 mm fölötti, nagyobb az esélye a császárnak) Nekem nagyon keskeny a csípõm, már mindenki a terhesség alatt riogatott, hogy nagy a hasam, és hihetetlen szûk a csípõm, tutira nem tudom megszülni. A dokim azt mondta, ez nem így van, ez innen nem látszik, majd a szüléskor meglátjuk, és simán 4 óra alatt megszültem a babámat. Minden jót és könnyû szülést Neked!
Normál testalkaút vagyok 170 cm magas, simán szültem a 4, 4 kilós fiamat és a 4 kilós lányomat.
elõzõ A fiam a (elsõ) szülés elõtt 3 héttel, a 37+6-on már 3600 gramm volt, de szóba sem került a nem természetes úton való szülés. 40+6 ra született, megindították.
Ezt nem lehet így megmondani. Ahogy az elsõ írta a tágulás a lényeg, ezt meg méretrõl nem lehet megállapítani. Az unokatesómnak nagyon széles a csípõje, mondta is a doki, hogy itt biztos nem lesz gond, mégsem tudta megszülni, téraránytalanság miatt. Vagyis hiába volt széles a csípõje, ha nem tágult ki. Nekem keskeny a csípõm, mégis meg tudtam szülni a babát, ráadásul gyorsan:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!