Találatok a következő kifejezésre: Amikor mozog baba, az (14 db)

Amikor mozog a baba, az olyan mintha lüktetne a hasam? 21 hetes vagyok

Legjobb válasz: Igen!!!!!! Vagy olyan, mint ha kaparaszna belulrol, vagy olyan, mint amikor pockolgetne. Kesobb, aztan mar siman erzed, hogy ez a baba, mert sokkal erosebb az erzes :-) Boldog babavarast neked!

Igen!!!!!! Vagy olyan, mint ha kaparaszna belulrol, vagy olyan, mint amikor pockolgetne. Kesobb, aztan mar siman erzed, hogy ez a baba, mert sokkal erosebb az erzes :-) Boldog babavarast neked!
Igen én is érzem néha szabálytatlanul lüktetni, de inkább olyasmi érzés mintha a hasamban csuklanék. Többször elõfordult már, hogy látszott is a hasamon kívülrõl is.
Szia! Én úgy tudom, hogy az egyenletes lüktetés az inkább a hasi fõütõér. A babát nem egyenletesen, hanem egyenetlenül :-) lehet érezni. Nekem olyan érzés volt eleinte, mintha apró buborék pukkanna ki a hasamban. Most már érzek erõsebb lökéseket is :-). Boldog babavárást! 21 hetes kismama
Igen! Én minden esetben lüktetést érzek, amikor mocorog. Kicsit fura, de amikor így "lejelentkezik", legalább tudom, hogy minden oké:)
talán kevés a magzatvíz
Ekkora baba már komoly fájdalmakat tud okozni, ezt minden terhességemnél tapasztaltam. A hányinger pedig lehet amiatt is, hogy nyomja a baba a gyomrodat.
A kérdező hozzászólása: Hát ez kegyetlen, eddig akárhány kismamát megkérdeztem a baba mozgásának fájdalmáról, azt mondták ennyire nem fáj nekik mint nekem pedig volt aki 36 vagy 39.hétbe volt. Én már a falat tudnám kapani ilyenkor de az orvos szerint normális. Hát szerintem meg nem...
láttam egy dok filmet, ahol anyuka panaszkodott, h. majd meg marja magát a magzatmozgás miatt. lehurrogták, h. semmi ez, nem látnak bajt. a 36.héten az uhn azt látták, h. anya belei méhen belül vannak. de nem. a gyerek volt méhen kívül a hasfalban. .. persze nehogy beparázz, csak eszembe jutott elmesélni.
A kérdező hozzászólása: Uristen. Hat csak nem annyira hulye az a feltucatnyi orvos kik neztek uh-on h nem vettek eszre...
ez sztem 1000000-ból 1... de itt sajnos olyan hülyék voltak... nálad egészen biztosan nem ez a gond!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!
Ne idegeskedj, a méh egyik tartóizma feszült meg, ilyen nálam is elõ szokott fordulni, pl. reggel ébredéskor, mikor egyik oldalamról a másik fordulok. 26 hetes kismama


Mindenhol azt olvasom, hogy a 28-ik héten (amiben most vagyok), már nem mozog annyit a baba. Nekem mégis mostanában parádézik a legtöbbet. Valami baja van, vagy egyszerűen csak ilyen a természete?

Legjobb válasz: Szia! Én is a 28-29 héten vagyok, és nagyon sokat mozog. Az elmúlt két hétben annyit, amennyit eddig még soha. Ez szerintem nem igaz, majd talán a 33-34. héttõl lesz ez a kevés mozgás igazán jellemzõ, hiszen most még kb 34 cm, 1-1,2 kg a súlya, és van még helye bõven.

Szia! Én is a 28-29 héten vagyok, és nagyon sokat mozog. Az elmúlt két hétben annyit, amennyit eddig még soha. Ez szerintem nem igaz, majd talán a 33-34. héttõl lesz ez a kevés mozgás igazán jellemzõ, hiszen most még kb 34 cm, 1-1, 2 kg a súlya, és van még helye bõven.
Szerintem nem lehet általánosítani. Az enyém még a szülõszobán is mocorgott, pedig azt mondják ott már egyáltalán nem mocorognak. Az utolsó hetekben utaztam a metrón, és a velem szemben lévõ pasi olyan szinten bámulta a hasam, hogy én voltam zavarban. A hasam külön életet élt, és mivel a nyár közepe volt, a vékony ruhán keresztül egy az egyben látszódott. A gyerkõc most 5 éves, és ugyanolyan mozgékony, mint bent volt. A másodikat most várom, és alig-alig akar mocorogni. Talán ilyen lesz ha megszületik. Üdv: 18 hetes kismami :)
szia! Akkor vannak a legjobb idõszakban!:) még elég nagy a helyük , hogy forogjanak vígan , keressenek , kutassanak:) a magzatvíz is kb. a 32. hét táján éri el a maximumát, addig hawaii van odabent. Utána is jó nekik belül , csak ahogy nõlnek a mozgásterük behatárolódik. Én nekem is 28- 32 hetes kora között mutatta meg igazán magát a pici. Forgolódott ide-oda. Most már 35 hetes vagyok. Igazából a gyenge rugika átment rugdosásba, , és "akkor is megfordulok"ba, dehát nõl a gyerek.....:) ))))) ugyhogy nyugi!!!:) ))
én 29 hetes vagyok és folyamatosan mocorog néha olyan mintha a hasfalamon szeretne távozni a pocakomból..:) ) de nekem mindegyik pocaklakó eleven volt, és engem késõbb sem kiméltek gondolom ez most sem lesz másként.
28. hetes vagyok, és én is egyre erõteljesebbnek és gyakoribbnak érzem a rúgásokat, mozgolódást:) Éjszaka pl. keresztben fekszik, és ha jobbra fordulnék, akkor is folyamatosan rugdos, de ha a másik oldalra, akkor is. Ugyanez van este és még reggel is. Napközben is gyakran van ébren. Talán most épp alszik... :)
Én 29 hetes vagyok, és én is azt vettem észre, hogy mostanában nem bír magával, és már nem csak egyet-egyet rúg, hanem hosszan és nagyokat mozog. Bevallom, néha már kellemetlen. Pedig én is azt olvastam, hogy mostantól kevesebbet fog mozogni, mert kisebb a helye...
A kérdező hozzászólása: Aranyosak vagytok, mindenkinek köszönöm a válaszokat. Kellemes babavárást, és könnyû szülést mindenkinek !

Az normális, hogy vannak napok, amikor nagyon mozog a baba, van, mikor egyet-kettőt?

23 hetes terhes vagyok

Legjobb válasz: Nálam is így volt 20-27 ig aztán a 28-tól meg se áll mindig mozog.Nálunk úgy van áõltalába hogy nappal pihikél aztán mikor én szeretnék beindul rúg kapál,de így imádom olyan mint én. Boldog Baba várást! 34 heteske

Nálam is így volt 20-27 ig aztán a 28-tól meg se áll mindig mozog.Nálunk úgy van áõltalába hogy nappal pihikél aztán mikor én szeretnék beindul rúg kapál, de így imádom olyan mint én. Boldog Baba várást! 34 heteske
Szeretnél 2-esbe írni ha persze nem tartod tolakodonok az elsõ
Persze. Nekem olyan is volt, h 2-3 napig nem éreztem, utána meg annyira beindult, h. megkértem, h. hagyja abba:-). Sõt, általában így volt, 2-3 nap csend utána 2-3 nap rugi. Mostanra már nagyjából egyforma, szinte minden rezdülését érzem. 34 hetes vagyok.

Van egy Alpine 3548 erősítőm. Amikor rákötöm a mélyládámat befele mozog a hangszóró membránja. Kérdéseim: Mi baja lehet az erősítőnek? Meg lehet javítani vagy érdemesebb újat venni? Ha így használom tovább lesz valami baja a mélyládának?

Legjobb válasz: Elsõnek próbáld felcserélni a mélyládánál a polaritást. De ha így hagyod se lehet baja, egy hangszóró pont annyit tud befelé mozogni mint kifelé.

Elsõnek próbáld felcserélni a mélyládánál a polaritást. De ha így hagyod se lehet baja, egy hangszóró pont annyit tud befelé mozogni mint kifelé.
azért mozog befelé, mert nem jól kötötted a hangszórót. próbáld ki egy ventilátoron, ha felcseréled a polarítást a másik oldalra kezd forogni :D
azt elfelejtettem írni, hogy ha nem döngeted akkor nem baj ha befelé mozog, viszont ha szurod neki, inkább cseréld meg. erõteljesebb mélyeknél kárt tehet benne, ami a hangszóró kinyírásához vezethet.

Egész éjszaka nem aludtam azt néztem mozog-e a baba de semmi pedig tegnap este mozgot miért van ez? Egyszerüen le kell irnom ami bánt. Mit kell tennem, hogy felkeljen a baba?

Tegnap este neteztem és találtam egy olyan oldalt ahol az anyukák azt mesélik ki hogy veszitette el a magzatot.az egyiknél 5-hónaposan derült ki,hogy a babának nincs meg az egyik keze!és más baja is volt.meg STB.??????akkor azon agodtam,hogy remélem meg van mindene 14-héten kellett mennem uh-ra de ott minden jóvolt.de aztán bebeszéltem magamnak,hogy a 18-hétig valami történik.megfogattam,hogy soha többet ilyen oldalt nem nézek.Mivel kelthetem fel a babám??????

Legjobb válasz: ez a legrosszabb amit tehettél!nem tudtad,hogy terhesen IILOS ilyen rémtörténeteket olvasni?biztosan felesleges aggódnod,próbálj meg erõsen arra gondolni,hogy minden rendben van.állítólag a csoki hatásos,mi még nem mozgunk,ezért nem tudok érdemben beszélni róla.

ez a legrosszabb amit tehettél!nem tudtad, hogy terhesen IILOS ilyen rémtörténeteket olvasni?biztosan felesleges aggódnod, próbálj meg erõsen arra gondolni, hogy minden rendben van.állítólag a csoki hatásos, mi még nem mozgunk, ezért nem tudok érdemben beszélni róla.
Szia. Mintha magamat olvasnám, mikor még a babát vártam. Tele voltam ilyen félelmekkel, és én is sok rémtörténetet olvastam, ha akartam, ha nem állandóan ilyenekbe botlottam. Nekem a hideg cola vált be ha meg akartam kicsit mozgatni. Próbáld elkerülni, ha lehet az ilyen cikkeket. Én egészen addig rettegtem, hogy elhal a babám, vagy nem lesz egészséges, amíg meg nem született. Minden jót! 3 hetes egészséges kisfiú anyukája.
Sokat alszanak legalább 80-90%-át a a napnak. Nekem valaki azt mondta, hogy próbáljak kicsit úgy gondolkodni, hogy Õ most éli a saját életét oda bent, és Én is ezt tegyem. Nekem van amikor egész nap nem érzem, de este olyan buli van, viszont mivel egész nap mozgok elringatom Õt és jót alszik. Muszáj pozitívan gondolkodni!
A kérdező hozzászólása: Nagyon nagyon szépen köszönöm ezeket a megnyugtató sorokat.Nagyon jól esik és már nem parázok.egyébként 16-hetes vagyok szombaton este mozgott és azota semmi.majd kiprobálom a hideg folyadékokat.reggel ettem egy kis csokit de semmi nem történt.akkor a hideg??????
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat.menyi csokit kell megennem??????most készülödök megyek a 16-heti vizsgálatokra.szisztok
szia!Én gyakran csinálom, hogy hanyatt fekszem és nézem a hasam, mert van, hogy látom, hogy mozog, de meg se érzem, pedig már 37.hetes vagyok!
Én is 16 hetes vagyok, ilyenkor még nem lehet mindig érezni õt, csak néha-néha.Nekem már õ lesz a 4. gyerkõcöm, de még mindig parázok, ha egy napig nem érzem õt, pedig tudom, hogy ez ennyi idõs terhesen teljesen normális.Lesz idõ, amikor majd aludni sem fogunk tudni, annyit mocorog és rugdos a pocaklakónk!Fel a fejjel, minden rendben van!
Nekem még 18 hetesen is azt mondta az orvos, hogy nem kell érezzem minden nap, úgyhogy neked semmi okod az aggodalomra. Lehet egyébként, hogy nem is alszik, de olyan helyen van, ahol éppen nem érzed. Azt javaslom, kikapcsolódásképpen kezd bele valami olyan tevékenységbe, ami nem a terhességgel kapcsolatos, és nagy koncentrációt igényel. Ez majd kiszellõzteti az agyadat, és meglátod, utána már nem látod olyan sötéten a helyzetet! Üdv. 33 hetes
Igen, lehet. Mennyi idõs a baba?
A kérdező hozzászólása: 15 hetes
Gratulálok! Valószínûleg Õ volt :)
szerintem a babád volt.az én kisfiam is így kezdte, bökdösött belülrõl.
A kérdező hozzászólása: Aléig akartam elhinni:$. MIndenütt azt olvastam, hogy még nagyon korai..meg, hogy buborék meg pillangó...Pedig ez nem bélmozgás meg semmi olyasmi nem volt. Ezek szerint Ficánka tologatja a bútorokat odabent:) Köszi
Én is ilyen bökdöséseket érzek a 16.hét óta. Gratula.
Gratula! Ez tuti a baba! :) ) Én 14 hetesen éreztem, és elsõ baba. Semmi fura nincs ebben. A te babád a te babád, nem baj, ha nem a nagy átlagba tartozik, akit a 18. hét után érezni csak. :) Figyeld kitartóan, mert mostantól akkor 2-3-4 naponta bejelentkezik majd, vagyis olyan sûrûn érzed kb, de egyre gyakrabban és egyre erõsebben... 30 hetes
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!Az anyásodás miatt vanlehet, de a kismamák olyan jófejek:D

Vállalatirányítási rendszer menedzser továbbképzés BA diploma után, megéri-e azt a 900 000et amibe kerül? SAP-vel kapcsolatban tudom hogy nagy lóvék mozognak esetleg valakinek tapasztalata ebben?

Legjobb válasz: hát gazdasági vonalom nemtudom de logisztikai vonalon egy olyan valaki aki tényleg keni vágja az sap-t majd egy 100asal többet kap mint aki ismerkedik vele.(feltéve persze ha a cégnél sap fut) és akkor ez nem a munkaköre hanem h amellett h raktáros vagy diszponens vagy akármi és egy baromierõs felhasználoi szintû sap tudással ezt hozza. a dolog egy nagy hátulütõje h az sap-t minden cégre speciálisan laakitják ki a kivánt forma szerint.szoval végeredményben te általánosággan az általános felipétést parancsokat ismerni fogod de akkoris lesz egy betanulási idõszak mire rájösz h az adott cégnél mi hogy van...gazdasági vonalon nemtudom megéri e logisztikán biztos

hát gazdasági vonalom nemtudom de logisztikai vonalon egy olyan valaki aki tényleg keni vágja az sap-t majd egy 100asal többet kap mint aki ismerkedik vele.(feltéve persze ha a cégnél sap fut) és akkor ez nem a munkaköre hanem h amellett h raktáros vagy diszponens vagy akármi és egy baromierõs felhasználoi szintû sap tudással ezt hozza. a dolog egy nagy hátulütõje h az sap-t minden cégre speciálisan laakitják ki a kivánt forma szerint.szoval végeredményben te általánosággan az általános felipétést parancsokat ismerni fogod de akkoris lesz egy betanulási idõszak mire rájösz h az adott cégnél mi hogy van...gazdasági vonalon nemtudom megéri e logisztikán biztos
Ezen a képzésen én is gondolkodtam, de letettem róla:) Jó tipp, nézd meg a professionon, hogy mit kérnek ilyen munkakörökben. Tapasztalatot kérnek? Neked van?
A kérdező hozzászólása: Egyenlõre még nincs de mivel közgáz egyetemen tanulok fogok majd felhasználói szinten találkozni vállalatirányítási rendszerekkel, az a baj hogy fõleg infó vonalon lehet ezzel foglalkozni báár vannak konzulensek is benne akik menedzselik a dolgokat talán ilyesmi lehet ez a képzés is:/
Ha a képzés amit írtál SAP képzés, akkor megéri, egy ilyen papírral a zsbedben könnyebb állást találni. Mondjuk, ha már sap képzés akkor nem érdemes megállni a végfelhasználói szinten. én a magam részérõl inkább vmi multinál kitanulnám a végfelhasználói dolgokat, utána tanfolyamon kulcsfelhasználóva képzõdni. az árakról, egy junior sap tanácsadó Magyarországon alkalmazásban (employee) 600-800K bruttó havonta. Szabadúszóként, projektmunkákon Brutto 250-350 euró. Minél több a tapasztalat annál magasabb a gázsi. Pár év gyakorlattal még feljebb megy a ráta. egy sap tanácsadó
ja a 250-350 euró az napidíj. elõzõ voltam
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat, amúgy HR-t tanulok :) csak kapcsolódna a szakomhoz:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!