Találatok a következő kifejezésre: Amikor megtudtam, terhes vagyok (12 db)

Hagyott el valakit a parja amikor megtudta, hogy terhes vagy? Megtartanatok a babat, vagy nem?

Legjobb válasz: Sok nõt elhagytak már sajnos terhesen is. A barátnõm is így járt, de a világ ettõl nem dõlt össze. Boldogan élnek kettesben a kisfiával. Hogy megtartod-e, csak Te tudhatod. Én amiatt nem vetetném el, mert elhagy az apja, talán csak akkor, ha képtelen lennék gondoskodni róla, és lehetetlenné válna megtartanom. De az én vagyok.

Sok nõt elhagytak már sajnos terhesen is. A barátnõm is így járt, de a világ ettõl nem dõlt össze. Boldogan élnek kettesben a kisfiával. Hogy megtartod-e, csak Te tudhatod. Én amiatt nem vetetném el, mert elhagy az apja, talán csak akkor, ha képtelen lennék gondoskodni róla, és lehetetlenné válna megtartanom. De az én vagyok.
Érzelmi oldal: persze, megtartanám :-)) Anyagi rész: ezt csak te tudhatod. Sajnos le kell ülni és kiszámolni :-( Ha nem tudnám eltartani és a szüleim sem segítenének, nagyon meggondolnám :-( Kitartást és (ha úgy döntesz) boldog babázást :-)
Engem elhagyott, mikor kiderült, terhes vagyok, a yerekkel meg csináljak, amit akarok. Nem tartottam meg, bár a szívem egy része vele együtt halt meg. Nagyon nehéz volt az az idöszak, leírni nem tudom, mennyire. Sajnos nem tudtam volna felnevelni, tanultam még, anyukámnak a rokkantnyugdíja meg a rezsire sem volt elég :(
Én megtartanám, az élete mindennél fontosabb nekem!

Kismamik! Hogyan tudtatok egyből leszokni a cigiről, kávéról? Hány hetes voltál amikor megtudtad h terhes vagy?

Legjobb válasz: Szia! ez mind akaraterõ kérdése volt nálam!én azt hittem,hogy nálam ez nem fog mûködni és nem leszek elég erõs.sokaktól olvastam,hogy a pozi teszt után nem gyújtottak rá többet.Na ez az amiben nem hittem,hogy sikerülhet,bár én is nagyon vágytam a babára.Aztán 6 hetes terhes voltam mikor a teszt pozi lett:)és hát sajnos rágyújtottam önkénytelenül is...adtam magamnak 1 hét ultimátumot a leszokásra, persze már nem egy doboz cigit szívtam ezek után el hanem napi 3 szálat!aztán már 2,1 utána 2 napig napi fél szálat!az egy hetes idõt sikerült betartanom leraktam a fránya cigit!a kávéval más volt a helyzet attól megundorodtam arról nem is kellett letenni, egyszerûen ha a párom fõzte rosszul voltam.Ha azért tetted föl a kérdést mert te is ebbe a boldog szakaszba léptél,sok sikert és kitartást kívánok üdv 13 hetes kismami!

Dohányos vagyis volt dohányos kismamáknak sok C-vitamin kell! Szedjél Te is napi 1000mg-os C vitamint.
Teszteltem, és onnatól kezdve nem gyújtottam rá. Már 8 hónapja szültem, de szoptatok. Így azóta sem cigizek. Néha persze megkívánom, de nem nehéz ellenállni. Kávézni kávéztam. Amikor émelyegtem, akkor persze nem, de amikor nem undorodtam a szagától, akkor napi 2.t is megittam. Persze nem méregerõset, és sok tejjel :)
Szia! ez mind akaraterõ kérdése volt nálam!én azt hittem, hogy nálam ez nem fog mûködni és nem leszek elég erõs.sokaktól olvastam, hogy a pozi teszt után nem gyújtottak rá többet.Na ez az amiben nem hittem, hogy sikerülhet, bár én is nagyon vágytam a babára.Aztán 6 hetes terhes voltam mikor a teszt pozi lett:) és hát sajnos rágyújtottam önkénytelenül is...adtam magamnak 1 hét ultimátumot a leszokásra, persze már nem egy doboz cigit szívtam ezek után el hanem napi 3 szálat!aztán már 2, 1 utána 2 napig napi fél szálat!az egy hetes idõt sikerült betartanom leraktam a fránya cigit!a kávéval más volt a helyzet attól megundorodtam arról nem is kellett letenni, egyszerûen ha a párom fõzte rosszul voltam.Ha azért tetted föl a kérdést mert te is ebbe a boldog szakaszba léptél, sok sikert és kitartást kívánok üdv 13 hetes kismami!
Még teherbe esésem elõtt letettem, vagy 3 évvel. Akartam a pici babát, mindennél jobban, és ugye tudjuk, akarat kérdése az egész. Ha fontos neked a gyermeked, le teszed. ha nem, akkor nem. Anyaként meg kell tanulni önzetlenül és felelõsségteljesen viselkedni, és nem leszokni, az önzõség és felelõtlenség.
A kávézásról(napi 1-2)egyáltalán nem kell leszokni, hogyha a kismamának nem magas a vérnyomása.Persze én sem a mértéktelen és bika-erõs kávézásra gondolok.A reggeli kávém nélkül én mûködésképtelen lennék :) A cigi teljesen más ...
Szia! Én akkor abban a pillanatban lemondtam és letettem a cigirõl amikor a terhességi tesztem pozitív lett.Onnantól kezdve nem volt kérdés hogy leszokom-e: Leszoktam, igaz voltak holtpontok mivel 7, 5 évig dohányoztam.De az õ érdekeit nézem mindig.Még a mai napig is.
A cigit letettem az orvosi vizsgálat után, kávéból pedig kevesebbet és gyengébbet ittam.
4 hetesen teszteltem, aznaptól már nem gyújtottam rá többet (2, 5 éve, nem is hiányzik). Kávé maradt, de elõtte is azóta is csak tejeskávé.
Amikor elhatároztuk, hogy jöhet a baba, ugyanazon a napon tettem le a cigit amikor az utolsó fogamzásgátlót bevettem. Legalább napi 1 dobozzal elszívtam. Ha megkívántam a cigit, csak arra gondoltam, hogy mit szeretnék jobban, egészséges kisbabát vagy egy szál cigit. Mindig a baba felé hajlott a mérleg. 3 hónap múlva megfogant a kisfiunk, akkor pedig már nem is kívántam a cigit, és azóta sem. 3 éve nem gyújtottam rá.
Nálam is elfogyott a napi 1 doboz. Három napja késett a mensim, amikor este elfogyott a cigim, másnap reggelre terveztük a tesztelést, és a párom nem vett nekem aznap másikat-így utólag nagyon jól tette. A teszt pozitív lett, így esélyt sem adtam a "csak még egy szálnak"...azóta sem vettünk. Az elsõ trimeszterben egyáltalán nem hiányzott sem a cigi, sem a kávé. Kb 15 hetesen éreztem elõszõr, hogy de rá gyújtanék. Szerencsére elmúlt. Kávé nem hiányzik, de muszály innom mert nagyon kába vagyok nélküle.
Szia! Én 4 hetesen teszteltem kb pozitívat, de még utána 1 hétig napi 2 szálat szívtam, az 5. héttõl semmi. Néha hiányzik, de nem annyira vészes mint ahogy gondoltam. Elõtte napi fél-1 dobozt szívtam. 26 hetes
Mondjuk én csak tejeskávét ittam elõtte, de azt már az elsõ perctõl kezdve nem kívánom szerencsére.
én 6 hetes terhes voltam amikor megtudtam hogy terhes vagyok, aznap már rá se gyujtottam.A kávét nem tudtam abba hagyni mert nagyon alacsony a vérnyomásom és ha nem ittam meg napi 2-t akkor egész nap szédölögtem! Nekem akkor azt mondta a doki hogy ha muszály akkor a kávé maradhat.Annyit változtattam rajt hogy csak reggel ittam meg ha nagyon fájt a fejem akkor délután de általában elég volt a reggeli.ja meg több tejjel ittam!
Akarat kérdése az egész.Ha neked fontos a kisbabád egészsége egy percet nem gondolkodnál ezen.Én már teherbe esésem elõtt fél évvel letettem a cigit pedig erõs dohányos voltam és még így sem biztos, hogy teljesen kiürült a szervezetembõl.Egyik percrõl a másikra sikerült!!Kávét nagyon ritkán szoktam inni inkább akkor ha megkívánom, de ez nincs olyan ártalmas mint a cigi.26 hetes km
A kávéról nem kell leszokni! A cigizést az elsõ babámnál nagyon nehezen viseltem, hogy nem lehet, de hõsiesen megálltam. Csak utáltam ha valaki a közelemben rágyújtott, mert én is szerettem volna. Most a második babánál már nem volt ilyen gond, pozitív teszt után most is azonnal abbahagytam, könnyen ment. Mondjuk én nem voltam soha nagydohányos, 4-5 szál naponta.
2 napja pozitív lett a tesztem azóta nem gyújtottam rá :) pedig elõtte rendszeresen dohányoztam.

17 éves kismama vagyok. A barátom amikor megtudta, hogy terhes vagyok, szakított velem. A szüleimnek még mindig nem mertem elmondani, kétségbe vagyok esve. Mit tegyek?

Legjobb válasz: A nagy kérdés hogy hetes terhes vagy? Biztos már a terhességed? A szüleiddel mindenképp meg kell beszélned mert mivel a barátod ilyen "intelligens" módon viselkedett nyilván csak rájuk számíthatsz. Minél elõbb beszéld meg velük mert ha esetleg az abortusz mellett döntesz (nem írtad hgy esetleg megtartanád-e) azt jobb minél elõbb megcsináltatni. 12 hét után már csak nagyon komoly okkal végzik el a mûtétet.

A nagy kérdés hogy hetes terhes vagy? Biztos már a terhességed? A szüleiddel mindenképp meg kell beszélned mert mivel a barátod ilyen "intelligens" módon viselkedett nyilván csak rájuk számíthatsz. Minél elõbb beszéld meg velük mert ha esetleg az abortusz mellett döntesz (nem írtad hgy esetleg megtartanád-e) azt jobb minél elõbb megcsináltatni. 12 hét után már csak nagyon komoly okkal végzik el a mûtétet.
Az a legjobb megoldás, ha minnél hamarabb elmondod a szüleidnek. Nagyon fital vagy még és szükséged van a támogatásra. Ha azon idegeskegsz, hogy mi lesz az nem tesz jót se a babának se neked. Szólnod kell minnél hamarabb. Legyél bátor és szólj nekik. Biztos fognak segíteni. Elõször nekik se lesz könnyû a hír feldogozása, de a gyerekük vagy és egy pici jövevényt vársz így biztos nem hagynak cserbe majd. Az apukával ne foglalkozz, de vannak kötelezettségei és vállalni kell a felelõsséget. Egy gyermek születéséhez 2 ember kell és mivel részese volt ezért neki is vannak kötelezettségei. Ne hagyd kibújni ezek alól. Nyugodj meg és legyél bátor. Vannak szerevezetek, ahol kérhetsz segítséget pl: a helyi családsegítõ szolgálat. Itt kérheted szakameberek segítségét, akik segítenek ezt az idõszakot átvészelni. Sok szerencsét és kitartást. Vigyázz magadra és a babára is.
Muszáj lesz elmondani a szüleidnek! Szükséges lesz rájuk! Tudom, hogy nehéz lesz, ezt nem egyszerû elmondani. Mondd nekik, hogy valami nagyon fontosat szeretnél velük megbeszélnio, kérd, hogy üljetek le beszélgetni. Ha kiakadnak, mondd, hogy tudod, hogy ezt nem egyszerû feldolgozni, folytassátok másnap. Biztosítsd õket arról, hogy Te számítasz rájuk! Ezután vonulj el, hagyd, hogy emésszék. Aztán másnap ismét üljetek le higgattabban megbeszélni, mi legyen.
Nagyon meg tudlak éretni.A sógornõm pont annyi idõs volt, mint te amikor teherbe esett igaz az öcsém nem hagyta el, de ilyenkor nem lehet megoldás a fiúra várni megoldásként.A sógornõm sem merte elmondani, mert félt az apjától így írt egy levelet a mamájának.A mama boldog volt, hogy ennyie megbízott benne a lánya és együtt mentek el az abortuszra apukának beadták, hogy nõgyógyászati probléma és azóta sem tudja az igazságot és most békében boldogan élnek.Gondolj arra, hogy a Te anyukád mindig mindenben melletted állt és segített neked amikor szükséged volt rá, ne rekeszd ki õt most amikor valóban nagy szükséged van rá./Egy anyuka /
Szerintem elsõ sorban neked kell tisztába raknod a gondolotaidat, hogy mit akarsz.Nekem van egy pár ismerõsöm aki annyi dõsem szült mint te, igaz tudták várhattak volna a dolggal a koruk miatt, de a baba melett döntöttek-nem bánták meg!Minden estre szerintem az a lényeg, hogy te mit érzel belül és bárhogy is döntessz, ne bánd meg!Igaz ma már modern technika van, de a szervezetünket nem tudjuk befolyásolni és gondold végig mi van ha esetleg egy abortusz miatt sosem lehet gyereked..nem riogatásként, csak az eshetõségeket át kell gondolni!A szüleidnek mindenképpen mond el, mert csak rájuk számíthatsz.Elõször biztos nem fogadják jól a dolgot, de ha már így esett, kérd meg õket segítsenek a döntésben.Légy erõs és ne sokat görcsölj rajta!Minnél hamarabb megoldódik annál jobb!
abortusz??ti mirol beszéltek?arrol még nem hallottatok hogymegeshet abortusz után hogy soha tobbet nem lehet gyereked??most lehet hogy nem zavarna de eljon az ido mikor nagyon is fog.fiatal anyukának lenni szerintem jo sokkal jobb mint 30-40 évesen fogytékos deformált gyereket szulni..anyukád is volt terhes megfog érteni, nem te vagy az egyetlen ..pasit apát találsz bármikor.

Tisztelt Doktor Úr! Fél éve megszakadt a 8 hetes terhességem. A terhességem hosszú idő után úgy jött végre létre, hogy elkezdtem szedni a PreMens tablettát és palástfű teát ittam. Amikor megtudtam, hogy terhes vagyok, a tablettát abbahagytam. Azóta még eg

Tisztelt Doktor Úr! Fél éve megszakadt a 8 hetes terhességem. A terhességem hosszú idő után úgy jött végre létre, hogy elkezdtem szedni a PreMens tablettát és palástfű teát ittam. Amikor megtudtam, hogy terhes vagyok, a tablettát abbahagytam. Azóta még egyszer volt egy pozitív tesztem, de még aznap elkezdtem vérezni, ekkor csak a teát ittam. Az orvosom a következő hónapban elkezdte a hormonvizsgálatot, a ciklus 2. napján jó lett az eredmény, a 21. napi vérvétel eredménye még nincs meg. A kérdésem az lenne, ha esetleg közben megint létrejött egy terhesség, de azonnal meg is szakadt (szokatlanul erős vérzés miatt gondolom ezt), akkor ez befolyásolhatja-e a hormonvizsgálat eredményét. (a vizsgálatok hónapja alatt nem szedtem semmit). A másik kérdésem, hogy érdemes-e szednem a tablettát, ha terhesség alatt úgyis abba kell hagynom. Köszönöm a segítséget.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Természetesen a hormonszinteket befolyásolhatja egy aktuálisan meglevő, vagy éppen nemrég megszakadt terhesség is. Amennyiben belátható időn belül gyermeket terveznek, a tablettát inkább most ne szedje, illetve erről konzultáljon kezelőorvosával is. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Természetesen a hormonszinteket befolyásolhatja egy aktuálisan meglevő, vagy éppen nemrég megszakadt terhesség is. Amennyiben belátható időn belül gyermeket terveznek, a tablettát inkább most ne szedje, illetve erről konzultáljon kezelőorvosával is. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! Fél éve megszakadt a 8 hetes terhességem. A terhességem hosszú idő után úgy jött végre létre, hogy elkezdtem szedni a PreMens tablettát és palástfű teát ittam. Amikor megtudtam, hogy terhes vagyok, a tablettát abbahagytam. Azóta még eg

Tisztelt Doktor Úr! Fél éve megszakadt a 8 hetes terhességem. A terhességem hosszú idő után úgy jött végre létre, hogy elkezdtem szedni a PreMens tablettát és palástfű teát ittam. Amikor megtudtam, hogy terhes vagyok, a tablettát abbahagytam. Azóta még egyszer volt egy pozitív tesztem, de még aznap elkezdtem vérezni, ekkor csak a teát ittam. Az orvosom a következő hónapban elkezdte a hormonvizsgálatot, a ciklus 2. napján jó lett az eredmény, a 21. napi vérvétel eredménye még nincs meg. A kérdésem az lenne, ha esetleg közben megint létrejött egy terhesség, de azonnal meg is szakadt (szokatlanul erős vérzés miatt gondolom ezt), akkor ez befolyásolhatja-e a hormonvizsgálat eredményét. (a vizsgálatok hónapja alatt nem szedtem semmit). A másik kérdésem, hogy érdemes-e szednem a tablettát, ha terhesség alatt úgyis abba kell hagynom. Köszönöm a segítséget.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Természetesen a hormonszinteket befolyásolhatja egy aktuálisan meglevő, vagy éppen nemrég megszakadt terhesség is. Amennyiben belátható időn belül gyermeket terveznek, a tablettát inkább most ne szedje, illetve erről konzultáljon kezelőorvosával is. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Természetesen a hormonszinteket befolyásolhatja egy aktuálisan meglevő, vagy éppen nemrég megszakadt terhesség is. Amennyiben belátható időn belül gyermeket terveznek, a tablettát inkább most ne szedje, illetve erről konzultáljon kezelőorvosával is. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Amikor megtudtam, hogy terhes vagyok kb 4 hete, akkor voltam 105 kg. Most vagyok 8 hetes és 100 kg. Baj, ha ilyenkor veszít a kismama a súlyából?

Nem fogyókúrázok, nem eszek kevesebbet. Annyit eszek, amennyit kívánok. Miért fogyok mégis?

Legjobb válasz: Normális!:)Sokan vannak ezzel így!Nyugi,minden rendben!:)Aki erõs testalkat,annál elõfordulhat az is,hogy 1-2 kiló plusszal megy szülni.Persze nem ez a gyakoribb,de elõfordul gyakran!:)Örülj neki!:)

Normális!:) Sokan vannak ezzel így!Nyugi, minden rendben!:) Aki erõs testalkat, annál elõfordulhat az is, hogy 1-2 kiló plusszal megy szülni.Persze nem ez a gyakoribb, de elõfordul gyakran!:) Örülj neki!:)
Ne aggódj ez normális.:) Én a fiammal szintén 105kg-val kezdtem a terhességet, ugyanugy étkeztem, mint azelõtt és 103kg-val mentem szülni.
Sõt, az sem baj, ha fogysz egy kicsit, mert könnyebben fog menni a szülés.Én is vesztetettem az elején egy 2 kilót, de mondjuk az elsõ 12 hétben én nem kívántam semmit sem.
Teljesen normális, ne aggódj. Ez talán azért lehet, mert vannak olyan kismamák, akik a terhességük elsõ felét már bocsánat, de végighányják... Nem írtad, hogy nálad is ez-e a helyzet. Ha igen, akkor természetesen nem jut elegendõ tápanyag a szervezetbe (mert kijön, még mielõtt felszívódna), ezért a szervezet a meglévõ energiatartalékait mozgósítja.

Amikor a barátom megtudta hogy terhes vagyok. Rogton dugtunk. Miért lehetett?

Sokkot kaphatott a hírtol vagy mi torténhetett? Rám vetette magát és leteritett! Már fél éve probálkoztunk! Vélemény!!!

Legjobb válasz: Biztos örült :D

Biztos örült :D
Csak így echte leterített? Ez érdekes. A pasik ilyenkor a hímestojásnál is jobban vigyáznak a nõre, fõleg a terhesség elején:)
A terhesség elején nyugodtan lehet szexelni.
Megszülöd és felneveled egyedül.Mást nem.Amint látod õ nem akar gyereket
Én elvetetném, mondjuk én nem akarok gyereket. Ha az apja nem akarja, de te igen, megszülöd és békén hagyod az apját vele, ennyi. Nem rinyálsz gyerektartásért, és nem nyavajogsz, hogy nem kíváncsi a gyerekre.
hát valamilyen szinte neki is kéne, hogy beleszólása legyen, mert ha még nem szeretné?! de te hordod a szíved alatt, ez egy olyan kérdés amire szinte nincs jó válasz. nem tudom mennyi idõsek vagytok, de nem hiszem el, hogy nem tudtok kompromisszumot kötni. pl. késõbbre tervezitek a gyereket amit már mindketten szeretnétek és mindketten felkészültetek rá. ez az én vélemények, nem hiszem, hogy itt lenne kettõ egyforma kérdés is, ezt nektek kell megoldani. :)
Hány éves vagy?
Különösképpen semmit. Õ nem akarta a gyereket, téged meg nem érdekelt az akarata. Lehet, hogy megváltozik még, de valószínûleg nem. Majd fizetheti a gyerektartást (már ha van mibõl).
Szegény gyerek. Hallottál már olyanról hogy tudatos családtervezés???? Na ha ez meg van nem kerülsz ilyen helyzetbe.
azt fogod csinálni, amit a hozzád hasonlók: megszülöd, aztán meg kuncsorogsz gyerektartásért és a gyereket az apja ellen uszítod. ügyesek vagytok, gratulálok.
Megint beindult a lepontozó mechanizmus.
http://port.hu/aldatlan_allapotban_nine_months/pls/fi/films... nézd meg, vagy nézzéttek meg együtt ezt a filmet.:)
A védekezésnek közös megegyezésnek kellene lennie. Nem lenne szabad sem a nõre, sem a férfira gyereket "erõltetni", ha nem akarja. Esetleg azt tudom elfogadni, ha a nõ teherbe akar esni, feltétlenül, de aztán nem "tukmálja" az apára, hanem felneveli egyedül, de még ez sem tisztességes. Ki nem akart védekezni? Ha a fiú nem, még akkor se lett volna szabad hagyni!
de nem közös megegyezés a védekezés is?
Utolsó, csak részben értek egyet. Én nem tudtam volna elvetetni akkor sem, ha csak én, az anya leszek neki. Nem a dupla szereteten a hangsúly, hanem, hogy ilyenkor akár az anya, akár az apa próbálja legjobb belátása szerint, ne egyoldalúan nevelni a gyereket. Szerencsére láttam erre jó példákat a környezetemben. Bár változó, ha elváltak a szülõk, olyankor jobban megsínyli a gyerek, mivel ilyenkor az anya gyakran áldozatszerepet vesz fel és túlzottan ragaszkodni kezd a kicsihez, vagy ellenkezõleg, az apa vétkeit benne látja, bünteti ("olyan vagy mint apád" szindróma). A kettõ együtt még rosszabb, összezavarja a gyerek identitását, énképét. Ha a nõ tudatosan vállal egyedül gyereket, ez nem áll fenn, kiegyensúlyozottabb a helyzet.
utolsó, bocs, de egy ember sosem lehet elég kettõ helyett, még akkor sem, ha borzasztóan szereti. egy anya anya lehet, késõbb esetleg barátnõ, de apa nem. és ne is próbáljon az lenni. minden gyereknek kell 1 anya és 1 apa. maga a kép fontos róluk, amit belsõvé tesz a fejlõdése során. ha kimarad az apa, akkor fogadja el, hogy nincs apja. sok szülõnek ezért lesz elkényeztetett, kibírhatatlan gyereke, mert azt hiszi, hogy a gyerekének mindenbõl dupla annyi jár, mint másoknak, mert nincs apja. holott 2 gombóc fagyi helyett 4 nem fogja visszaadni az apját...
Akarod te a gyereket annyira, hogy az elég legyen 2 személy helyett is? Mit tudsz tenni?Gondolkozz el, hogy tudod-e biztosítani a gyereknek legalább az anyagiakat..
Én sosem vetettem volna el, felnevelném egyedül. Gyerektartást se kérnék. Rossz érzés lenne a gyereknek, egy olyantól, akinek nem kellett. De nem is láthatná az apa, ha nem kellett neki.
1. elfogadod, hogy a gyerek apa nélkül nõ fel. az apját sosem fogja érdekelni, vagy max kierõszakolhatsz egy erõltetett láthatást, amit egyik fél sem fog élvezni... 2 elveteted... szerintem ennyit tudsz tenni kb... :(
Ha egyedül is fel tudod nevelni, tartsd meg. Ha a barátod nem akarja, nem kényszeríthet rá, hogy elvetesd, de te sem tudsz mit csinálni, ha õ nem akar gyereket. Akik megjegyzést tettek, hogy miért lett terhes, nem tudhatják, hogy hogy védekeztek. Ha egy férfi nem akar gyereket, akkor huzzon gumit és ne a nõtõl várja, hogy gyógyszert szedjen. Egyik védekezési mód sem 100%-os, így meg volt az esély, hogy terhes lesz a nõ.

Elég 9 hetesen menni először nőgyógyászhoz? Amikor megtudtam hogy terhes vagyok nyaraltunk, mikor visszaértünk a dokim ment 2 hétre szabira.

Másik dokihoz nem akarok menni, akkor leszek 9 hetes terhes amikor visszaér. Most 7 hetes vagyok. Semmi panaszom nincs. Persze ha gond lenne mindenképp felkeresnék egy n?gyógyászt.

Legjobb válasz: Igen, bõven elég.

Igen, bõven elég.
8 hetesen mentem elõször. Kisebb terhességnél szerintem nem is érdemes még.
A legjobb idõpont a 9 hét! Nem is kell korábban ha nincs semmi panaszod! Akkor már szívhangot is fogtok látni! :) Gratulálok!
8 hetesen voltam eloszor, volt mar szivhanng, ugyhogy kovetkezoben csak 12 hetesen rendelt vissza.Ha tul korai a terhesseg es nincs meg szihang, akkor 1-2 heten belul ugyis visszarendelnek.
ha nincs panaszod, akkor szerintem tökéletes. legalább látnak majd szívhangot is. más harmadjára megy, mire van szívhang. nemvárt elõtt már ellõ 5 tesztet, aztán + lesz, másnap rohan az orvoshoz, az persze nem lát semmit. visszarendeli. legközelebb látja a petezsákot, megint visszarendeli és harmadjára szívhang. szerintem jól csinálod, kinek kell ez a herce-hurca? persze ha van panasz, az más, azt megértem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :)
Elõzõ válaszoló vagyok, és igen, kb. hat hetesen tudtam meg, hogy terhes vagyok én is. Akkor tettem le a cigit. Elméletileg egészséges a bébi, de még pár hét vissza van addig, hogy a saját szememmel lássam. A doki szerint nem lehet ettõl baja.
NEEEEEEM! De az összes barátnõm igen! Miért kérded?
Szia! Ne aggodj, a termeszet ezt nagyon jol kitalalta! Amig nem tudsz rola, hogy terhes vagy, addig a mehlepeny meg nem is alakul ki, igy a babahoz nem jutottak at a karos anyagok. Nem lesz semmi gond! Jol tetted, hogy aztan leraktad. Sosem keso! A dohanyos kismamaknak meg csak annyit, hogy a nikotinnak erosszehuzo hatasa van. Ennel fogva a babahoz kevesebb ver jut, ami azt jelenti, hogy kevesebb oxigen es kevesebb taplalek is. Ergo: a dohanyos kismama babaja ehezik es fuldoklik. Azert szerintem ezen erdemes elgondolkodni!
Szia! 6hetes terhes voltam mikor megtudtam hogy baba lesz. Ezután még kb 2 hétig elszívtam napi egy-két szál cigit, mert nagyon kívántam, majd telejesen elhagytam. Most 2 hónapos a kislányom, egészséges és gyönyörû. Nekem viszont még most is lelkiismeret furdom van, mert az elején dohányoztam, és ráeröltettem az én rossz szokásom.
Én pont akkor tettem le, amikor fogant a csöppségünk. De hozzáteszem, így is szomorú vagyok, hogy hamarabb nem ment. Szerintem ha valaki babát vállal, ezt minimum meg kell tennie. Ennyit megérdemel a babánk! Tudom, hogy nehéz letenni, de csak magunkat hibáztathatjuk, ha a babánknak emiatt lesz baja. Szóval nagyon jól cselekedtél, amikor letetted. Ezzel több lehetõséget adtál a babádnak a "túlélésre"!
Én a terhességem elõtt dohányoztam. Nem voltam láncdohányos, de heti egy-másfél doboz elment. Aztán terhes lettem, és letettem. Nem volt egyszerû, és jóval többet híztam, mint ha nem dohányoztam volna elõtte, de azt hiszem egy gyerek, akit annyira várnak, mint mi, megérdemli az esélyt a maximális egészségre. Enélkül is annyi veszély fenyegeti szegényeket. Egyébként a férjem is leszokott ugyanezért. A passzív dohányzással sem vagy elõbbre. Szerintem nem olyan sok ez a kilenc hónap. Persze, ha szoptatni is tudsz majd, az az idõszak is kimarad, de ha nem tudsz örökre lemondani a dohányzásról, gondolj bele, hogy utána évtizedekig hódolhatsz ennek a szenvedélynek. Csak ezt a pár hónapot bírd ki a gyerkõc kedvéért! Sok erõt, és kitartást kívánok hozzá! Üdv: 37 hetes kismami
Én is dohányoztam amíg nem tudtam. Ettõl még nem lesz baja. A gond onnantól kezdõdik ha utána is dohányzol.
Szia!Én is dohányoztam addig amíg nem tudtam hogy terhes vagyok.Azóta már abbahagytam, és nem is hiányzik.Fontosabb, hogy a baba egészséges legyen.Boldog babavárást!
Ne haragudj, de már a 10.000. ilyen kérdés! Miért nem olvasod el az eddigieket? Amúgy nem.
Pfúúj, hogy teheted ezt a gyerekeddel?nem szép látvány egy dohányos nõ, amikor nagy pocija van és csak szívja, szívja!!ez elkeserítõ!ne hari
Elítélendõ, ha dohányzással kezded a babád életét... Õ csak rád számíthat, és ha ezt kapja tõled, inkább ne vállalj gyereket.
A kérdező hozzászólása: Dohányoztam amíg nem tudtam, hogy terhes vagyok. 6 hetes voltam mikor megtudtam. Az orvos azt mondta nem lesz baja a babának. Van itt olyan kismama aki a terhessége elsõ heteiben dohányzott?
ÉN is cigiztem mikor terveztük a babát letettem utóbb kiderült már késõ volt, ugyanis 2-3hetes terhes voltam.Semmi baja a kisfiamnak már 9hónapos elmult.Azóta sem cigizek és most újra 5hetes vagyok:-))
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy válaszoltatok. Az én orvosom is azt mondta, hogy ettõl nem lesz baja. Reméljük így is lesz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!