Találatok a következő kifejezésre: Amikor megtudtam, terhes (14 db)

Kismamik! Hogyan tudtatok egyből leszokni a cigiről, kávéról? Hány hetes voltál amikor megtudtad h terhes vagy?

Legjobb válasz: Szia! ez mind akaraterõ kérdése volt nálam!én azt hittem,hogy nálam ez nem fog mûködni és nem leszek elég erõs.sokaktól olvastam,hogy a pozi teszt után nem gyújtottak rá többet.Na ez az amiben nem hittem,hogy sikerülhet,bár én is nagyon vágytam a babára.Aztán 6 hetes terhes voltam mikor a teszt pozi lett:)és hát sajnos rágyújtottam önkénytelenül is...adtam magamnak 1 hét ultimátumot a leszokásra, persze már nem egy doboz cigit szívtam ezek után el hanem napi 3 szálat!aztán már 2,1 utána 2 napig napi fél szálat!az egy hetes idõt sikerült betartanom leraktam a fránya cigit!a kávéval más volt a helyzet attól megundorodtam arról nem is kellett letenni, egyszerûen ha a párom fõzte rosszul voltam.Ha azért tetted föl a kérdést mert te is ebbe a boldog szakaszba léptél,sok sikert és kitartást kívánok üdv 13 hetes kismami!

Dohányos vagyis volt dohányos kismamáknak sok C-vitamin kell! Szedjél Te is napi 1000mg-os C vitamint.
Teszteltem, és onnatól kezdve nem gyújtottam rá. Már 8 hónapja szültem, de szoptatok. Így azóta sem cigizek. Néha persze megkívánom, de nem nehéz ellenállni. Kávézni kávéztam. Amikor émelyegtem, akkor persze nem, de amikor nem undorodtam a szagától, akkor napi 2.t is megittam. Persze nem méregerõset, és sok tejjel :)
Szia! ez mind akaraterõ kérdése volt nálam!én azt hittem, hogy nálam ez nem fog mûködni és nem leszek elég erõs.sokaktól olvastam, hogy a pozi teszt után nem gyújtottak rá többet.Na ez az amiben nem hittem, hogy sikerülhet, bár én is nagyon vágytam a babára.Aztán 6 hetes terhes voltam mikor a teszt pozi lett:) és hát sajnos rágyújtottam önkénytelenül is...adtam magamnak 1 hét ultimátumot a leszokásra, persze már nem egy doboz cigit szívtam ezek után el hanem napi 3 szálat!aztán már 2, 1 utána 2 napig napi fél szálat!az egy hetes idõt sikerült betartanom leraktam a fránya cigit!a kávéval más volt a helyzet attól megundorodtam arról nem is kellett letenni, egyszerûen ha a párom fõzte rosszul voltam.Ha azért tetted föl a kérdést mert te is ebbe a boldog szakaszba léptél, sok sikert és kitartást kívánok üdv 13 hetes kismami!
Még teherbe esésem elõtt letettem, vagy 3 évvel. Akartam a pici babát, mindennél jobban, és ugye tudjuk, akarat kérdése az egész. Ha fontos neked a gyermeked, le teszed. ha nem, akkor nem. Anyaként meg kell tanulni önzetlenül és felelõsségteljesen viselkedni, és nem leszokni, az önzõség és felelõtlenség.
A kávézásról(napi 1-2)egyáltalán nem kell leszokni, hogyha a kismamának nem magas a vérnyomása.Persze én sem a mértéktelen és bika-erõs kávézásra gondolok.A reggeli kávém nélkül én mûködésképtelen lennék :) A cigi teljesen más ...
Szia! Én akkor abban a pillanatban lemondtam és letettem a cigirõl amikor a terhességi tesztem pozitív lett.Onnantól kezdve nem volt kérdés hogy leszokom-e: Leszoktam, igaz voltak holtpontok mivel 7, 5 évig dohányoztam.De az õ érdekeit nézem mindig.Még a mai napig is.
A cigit letettem az orvosi vizsgálat után, kávéból pedig kevesebbet és gyengébbet ittam.
4 hetesen teszteltem, aznaptól már nem gyújtottam rá többet (2, 5 éve, nem is hiányzik). Kávé maradt, de elõtte is azóta is csak tejeskávé.
Amikor elhatároztuk, hogy jöhet a baba, ugyanazon a napon tettem le a cigit amikor az utolsó fogamzásgátlót bevettem. Legalább napi 1 dobozzal elszívtam. Ha megkívántam a cigit, csak arra gondoltam, hogy mit szeretnék jobban, egészséges kisbabát vagy egy szál cigit. Mindig a baba felé hajlott a mérleg. 3 hónap múlva megfogant a kisfiunk, akkor pedig már nem is kívántam a cigit, és azóta sem. 3 éve nem gyújtottam rá.
Nálam is elfogyott a napi 1 doboz. Három napja késett a mensim, amikor este elfogyott a cigim, másnap reggelre terveztük a tesztelést, és a párom nem vett nekem aznap másikat-így utólag nagyon jól tette. A teszt pozitív lett, így esélyt sem adtam a "csak még egy szálnak"...azóta sem vettünk. Az elsõ trimeszterben egyáltalán nem hiányzott sem a cigi, sem a kávé. Kb 15 hetesen éreztem elõszõr, hogy de rá gyújtanék. Szerencsére elmúlt. Kávé nem hiányzik, de muszály innom mert nagyon kába vagyok nélküle.
Szia! Én 4 hetesen teszteltem kb pozitívat, de még utána 1 hétig napi 2 szálat szívtam, az 5. héttõl semmi. Néha hiányzik, de nem annyira vészes mint ahogy gondoltam. Elõtte napi fél-1 dobozt szívtam. 26 hetes
Mondjuk én csak tejeskávét ittam elõtte, de azt már az elsõ perctõl kezdve nem kívánom szerencsére.
én 6 hetes terhes voltam amikor megtudtam hogy terhes vagyok, aznap már rá se gyujtottam.A kávét nem tudtam abba hagyni mert nagyon alacsony a vérnyomásom és ha nem ittam meg napi 2-t akkor egész nap szédölögtem! Nekem akkor azt mondta a doki hogy ha muszály akkor a kávé maradhat.Annyit változtattam rajt hogy csak reggel ittam meg ha nagyon fájt a fejem akkor délután de általában elég volt a reggeli.ja meg több tejjel ittam!
Akarat kérdése az egész.Ha neked fontos a kisbabád egészsége egy percet nem gondolkodnál ezen.Én már teherbe esésem elõtt fél évvel letettem a cigit pedig erõs dohányos voltam és még így sem biztos, hogy teljesen kiürült a szervezetembõl.Egyik percrõl a másikra sikerült!!Kávét nagyon ritkán szoktam inni inkább akkor ha megkívánom, de ez nincs olyan ártalmas mint a cigi.26 hetes km
A kávéról nem kell leszokni! A cigizést az elsõ babámnál nagyon nehezen viseltem, hogy nem lehet, de hõsiesen megálltam. Csak utáltam ha valaki a közelemben rágyújtott, mert én is szerettem volna. Most a második babánál már nem volt ilyen gond, pozitív teszt után most is azonnal abbahagytam, könnyen ment. Mondjuk én nem voltam soha nagydohányos, 4-5 szál naponta.
2 napja pozitív lett a tesztem azóta nem gyújtottam rá :) pedig elõtte rendszeresen dohányoztam.

Hagyott el valakit a parja amikor megtudta, hogy terhes vagy? Megtartanatok a babat, vagy nem?

Legjobb válasz: Sok nõt elhagytak már sajnos terhesen is. A barátnõm is így járt, de a világ ettõl nem dõlt össze. Boldogan élnek kettesben a kisfiával. Hogy megtartod-e, csak Te tudhatod. Én amiatt nem vetetném el, mert elhagy az apja, talán csak akkor, ha képtelen lennék gondoskodni róla, és lehetetlenné válna megtartanom. De az én vagyok.

Sok nõt elhagytak már sajnos terhesen is. A barátnõm is így járt, de a világ ettõl nem dõlt össze. Boldogan élnek kettesben a kisfiával. Hogy megtartod-e, csak Te tudhatod. Én amiatt nem vetetném el, mert elhagy az apja, talán csak akkor, ha képtelen lennék gondoskodni róla, és lehetetlenné válna megtartanom. De az én vagyok.
Érzelmi oldal: persze, megtartanám :-)) Anyagi rész: ezt csak te tudhatod. Sajnos le kell ülni és kiszámolni :-( Ha nem tudnám eltartani és a szüleim sem segítenének, nagyon meggondolnám :-( Kitartást és (ha úgy döntesz) boldog babázást :-)
Engem elhagyott, mikor kiderült, terhes vagyok, a yerekkel meg csináljak, amit akarok. Nem tartottam meg, bár a szívem egy része vele együtt halt meg. Nagyon nehéz volt az az idöszak, leírni nem tudom, mennyire. Sajnos nem tudtam volna felnevelni, tanultam még, anyukámnak a rokkantnyugdíja meg a rezsire sem volt elég :(
Én megtartanám, az élete mindennél fontosabb nekem!

17 éves kismama vagyok. A barátom amikor megtudta, hogy terhes vagyok, szakított velem. A szüleimnek még mindig nem mertem elmondani, kétségbe vagyok esve. Mit tegyek?

Legjobb válasz: A nagy kérdés hogy hetes terhes vagy? Biztos már a terhességed? A szüleiddel mindenképp meg kell beszélned mert mivel a barátod ilyen "intelligens" módon viselkedett nyilván csak rájuk számíthatsz. Minél elõbb beszéld meg velük mert ha esetleg az abortusz mellett döntesz (nem írtad hgy esetleg megtartanád-e) azt jobb minél elõbb megcsináltatni. 12 hét után már csak nagyon komoly okkal végzik el a mûtétet.

A nagy kérdés hogy hetes terhes vagy? Biztos már a terhességed? A szüleiddel mindenképp meg kell beszélned mert mivel a barátod ilyen "intelligens" módon viselkedett nyilván csak rájuk számíthatsz. Minél elõbb beszéld meg velük mert ha esetleg az abortusz mellett döntesz (nem írtad hgy esetleg megtartanád-e) azt jobb minél elõbb megcsináltatni. 12 hét után már csak nagyon komoly okkal végzik el a mûtétet.
Az a legjobb megoldás, ha minnél hamarabb elmondod a szüleidnek. Nagyon fital vagy még és szükséged van a támogatásra. Ha azon idegeskegsz, hogy mi lesz az nem tesz jót se a babának se neked. Szólnod kell minnél hamarabb. Legyél bátor és szólj nekik. Biztos fognak segíteni. Elõször nekik se lesz könnyû a hír feldogozása, de a gyerekük vagy és egy pici jövevényt vársz így biztos nem hagynak cserbe majd. Az apukával ne foglalkozz, de vannak kötelezettségei és vállalni kell a felelõsséget. Egy gyermek születéséhez 2 ember kell és mivel részese volt ezért neki is vannak kötelezettségei. Ne hagyd kibújni ezek alól. Nyugodj meg és legyél bátor. Vannak szerevezetek, ahol kérhetsz segítséget pl: a helyi családsegítõ szolgálat. Itt kérheted szakameberek segítségét, akik segítenek ezt az idõszakot átvészelni. Sok szerencsét és kitartást. Vigyázz magadra és a babára is.
Muszáj lesz elmondani a szüleidnek! Szükséges lesz rájuk! Tudom, hogy nehéz lesz, ezt nem egyszerû elmondani. Mondd nekik, hogy valami nagyon fontosat szeretnél velük megbeszélnio, kérd, hogy üljetek le beszélgetni. Ha kiakadnak, mondd, hogy tudod, hogy ezt nem egyszerû feldolgozni, folytassátok másnap. Biztosítsd õket arról, hogy Te számítasz rájuk! Ezután vonulj el, hagyd, hogy emésszék. Aztán másnap ismét üljetek le higgattabban megbeszélni, mi legyen.
Nagyon meg tudlak éretni.A sógornõm pont annyi idõs volt, mint te amikor teherbe esett igaz az öcsém nem hagyta el, de ilyenkor nem lehet megoldás a fiúra várni megoldásként.A sógornõm sem merte elmondani, mert félt az apjától így írt egy levelet a mamájának.A mama boldog volt, hogy ennyie megbízott benne a lánya és együtt mentek el az abortuszra apukának beadták, hogy nõgyógyászati probléma és azóta sem tudja az igazságot és most békében boldogan élnek.Gondolj arra, hogy a Te anyukád mindig mindenben melletted állt és segített neked amikor szükséged volt rá, ne rekeszd ki õt most amikor valóban nagy szükséged van rá./Egy anyuka /
Szerintem elsõ sorban neked kell tisztába raknod a gondolotaidat, hogy mit akarsz.Nekem van egy pár ismerõsöm aki annyi dõsem szült mint te, igaz tudták várhattak volna a dolggal a koruk miatt, de a baba melett döntöttek-nem bánták meg!Minden estre szerintem az a lényeg, hogy te mit érzel belül és bárhogy is döntessz, ne bánd meg!Igaz ma már modern technika van, de a szervezetünket nem tudjuk befolyásolni és gondold végig mi van ha esetleg egy abortusz miatt sosem lehet gyereked..nem riogatásként, csak az eshetõségeket át kell gondolni!A szüleidnek mindenképpen mond el, mert csak rájuk számíthatsz.Elõször biztos nem fogadják jól a dolgot, de ha már így esett, kérd meg õket segítsenek a döntésben.Légy erõs és ne sokat görcsölj rajta!Minnél hamarabb megoldódik annál jobb!
abortusz??ti mirol beszéltek?arrol még nem hallottatok hogymegeshet abortusz után hogy soha tobbet nem lehet gyereked??most lehet hogy nem zavarna de eljon az ido mikor nagyon is fog.fiatal anyukának lenni szerintem jo sokkal jobb mint 30-40 évesen fogytékos deformált gyereket szulni..anyukád is volt terhes megfog érteni, nem te vagy az egyetlen ..pasit apát találsz bármikor.

Miert hagyott el? Amikor a 2. babaval terhes lettem attol a naptol amikor megtudta, elkezdett discozni es fiatal csajokat szedett fel. Szoval teljesen megörült, haza is csak zuhanyozni es aludni jart.

Aztan elment egy fel eve külföldre es azt mondta, hogy menjünk utana, mert ö nem akar itt nemetorszagban maradni. De mar 3 hete ki van kapcsolva a telefonja es nem jelentkezik.2 het mulva szülök, teljesen ki vagyok idegileg. Miert csinalja ezt? Mar többször is megcsalt, mindig megbocsajtottam neki es erre most a gyerekeire sem kivancsi? Biztos uj baratnöje van, de akkor sem ertem, hogy a gyerekeit, hogy tudja ilyen egyszerüen elfelejteni!

Legjobb válasz: Ez egy féreg.Sajnállak..

Ez egy féreg.Sajnállak..
Elképesztõ a történeted és nagyon nagyon sajnálom. Remélem a kisbabád sok erõt ad majd neked ahogy látod szépen fejlõdni. Ne gondolj erre az emberre, egy könnycseppet sem ér meg. Én a helyedben nem hogy nem keresném hanem még a telefonszámot is lecserélném, az ügyvédemmel meg szépen intéztetnék egy kis gyerektartást. Ilyen nincs, hogy így lelépjen valaki. Én babysitterként dolgozom külföldön, nagyon is belelátok "számomra idegen" családok mindennapi dolgaiba, de ilyen morbid dolgot még csak hallani sem hallottam, hogy az derüljön ki valakirõl, hogy még a származásáról is hazudott. Nagyon sajnálom tényleg és rengeteg erõt kívánok és sok egészséget Nektek a picikkel. 21/Leányzó
A kérdező hozzászólása: Elöször minden olyan tökeletes volt vele, figyelmes volt, segitett a haztartasban, mindig együtt mentünk mindenhova, ugyereztem, hogy nagyon szeret.Es szep lassan kifordult magabol.A kislanyt is imadta, fürdette, etette, tisztaba rakta szoval minden olyan szep volt.Most meg nem tudom melyik az igazi enje.
Úr Isten! És ilyen hazugságok után már a 2. gyereket szülöd neki? Most ezt nem írod komolyan :S... Fúú... Egyáltalán nem érdemel meg téged...
A kérdező hozzászólása: Hat a legjobb meg az egeszben, hogy amikor megismerkedtünk 2 evig ugy tudtam, hogy ö spanyol.Aztan amikor az elsö babaval terhes lettem, elkezdett arabul beszelni a parom es kiderült, hogy ö algeriai csak spanyolban nött fel.Szoval minden hazugsag volt amit csinalt.Tönkretette az eletemet.Most itt vagyok gyerekekkel apa nelkül es azt sem tudom ki ez az ember valojaban akivel több mint 4 evig együtt voltam...
Valószínû semmivel, de vannak ilyen emberek...
A kérdező hozzászólása: Hat azt ertem, hogy egy fereg, de nagyon faj ez pont szüles elött.Talan kesöbb, ha a baba nö mar könnyebb lesz elfelejteni.Csak nem ertem, hogy mivel erdemeltük ezt ki?
Te jó ég.. megbocsájtani ennyi megcsalást? Figyelj. Ha szeretnéd, hogy a gyerekeid ne úgy nõjenek fel, hogy az anyjuk tiszta ideg, egy ilyen mocsok apa mellett, inkább hagyd el... nem csak a te érdekedben, a gyerekeidében is. Rám sem kíváncsi az apám, szóval igen, van ilyen, hogy valakit a gyereke nem érdekel... Remélem valamit segítettem. 72es
Felejtsd el. Sorry, az élet xar.
Nem lesz egyszerû, de inkább hagyd a francba.
A kérdező hozzászólása: Igazad van.Megprobalom elfelejteni, es remelem tenyleg minden rendbe jön...Köszi a valaszodat egy kicsit megvigasztaltal.

Tisztelt Doktor Úr! Fél éve megszakadt a 8 hetes terhességem. A terhességem hosszú idő után úgy jött végre létre, hogy elkezdtem szedni a PreMens tablettát és palástfű teát ittam. Amikor megtudtam, hogy terhes vagyok, a tablettát abbahagytam. Azóta még eg

Tisztelt Doktor Úr! Fél éve megszakadt a 8 hetes terhességem. A terhességem hosszú idő után úgy jött végre létre, hogy elkezdtem szedni a PreMens tablettát és palástfű teát ittam. Amikor megtudtam, hogy terhes vagyok, a tablettát abbahagytam. Azóta még egyszer volt egy pozitív tesztem, de még aznap elkezdtem vérezni, ekkor csak a teát ittam. Az orvosom a következő hónapban elkezdte a hormonvizsgálatot, a ciklus 2. napján jó lett az eredmény, a 21. napi vérvétel eredménye még nincs meg. A kérdésem az lenne, ha esetleg közben megint létrejött egy terhesség, de azonnal meg is szakadt (szokatlanul erős vérzés miatt gondolom ezt), akkor ez befolyásolhatja-e a hormonvizsgálat eredményét. (a vizsgálatok hónapja alatt nem szedtem semmit). A másik kérdésem, hogy érdemes-e szednem a tablettát, ha terhesség alatt úgyis abba kell hagynom. Köszönöm a segítséget.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Természetesen a hormonszinteket befolyásolhatja egy aktuálisan meglevő, vagy éppen nemrég megszakadt terhesség is. Amennyiben belátható időn belül gyermeket terveznek, a tablettát inkább most ne szedje, illetve erről konzultáljon kezelőorvosával is. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Természetesen a hormonszinteket befolyásolhatja egy aktuálisan meglevő, vagy éppen nemrég megszakadt terhesség is. Amennyiben belátható időn belül gyermeket terveznek, a tablettát inkább most ne szedje, illetve erről konzultáljon kezelőorvosával is. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! Fél éve megszakadt a 8 hetes terhességem. A terhességem hosszú idő után úgy jött végre létre, hogy elkezdtem szedni a PreMens tablettát és palástfű teát ittam. Amikor megtudtam, hogy terhes vagyok, a tablettát abbahagytam. Azóta még eg

Tisztelt Doktor Úr! Fél éve megszakadt a 8 hetes terhességem. A terhességem hosszú idő után úgy jött végre létre, hogy elkezdtem szedni a PreMens tablettát és palástfű teát ittam. Amikor megtudtam, hogy terhes vagyok, a tablettát abbahagytam. Azóta még egyszer volt egy pozitív tesztem, de még aznap elkezdtem vérezni, ekkor csak a teát ittam. Az orvosom a következő hónapban elkezdte a hormonvizsgálatot, a ciklus 2. napján jó lett az eredmény, a 21. napi vérvétel eredménye még nincs meg. A kérdésem az lenne, ha esetleg közben megint létrejött egy terhesség, de azonnal meg is szakadt (szokatlanul erős vérzés miatt gondolom ezt), akkor ez befolyásolhatja-e a hormonvizsgálat eredményét. (a vizsgálatok hónapja alatt nem szedtem semmit). A másik kérdésem, hogy érdemes-e szednem a tablettát, ha terhesség alatt úgyis abba kell hagynom. Köszönöm a segítséget.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Természetesen a hormonszinteket befolyásolhatja egy aktuálisan meglevő, vagy éppen nemrég megszakadt terhesség is. Amennyiben belátható időn belül gyermeket terveznek, a tablettát inkább most ne szedje, illetve erről konzultáljon kezelőorvosával is. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Természetesen a hormonszinteket befolyásolhatja egy aktuálisan meglevő, vagy éppen nemrég megszakadt terhesség is. Amennyiben belátható időn belül gyermeket terveznek, a tablettát inkább most ne szedje, illetve erről konzultáljon kezelőorvosával is. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Nálatok az apukák, hogy reagáltak amikor megtudták, hogy terhesek vagytok?

Legjobb válasz: tervezett terhesség volt, de mégis halálra rémült, én is, és volt vagy 2 hét, mire tudtunk róla dumálni...furcsa egy szitu volt, az tuti.

tervezett terhesség volt, de mégis halálra rémült, én is, és volt vagy 2 hét, mire tudtunk róla dumálni...furcsa egy szitu volt, az tuti.
" Hát akkor most meg mit sírsz? Örülnöd kéne!" Sokkot kaptam annak ellenére, hogy akartuk:)
Együtt csináltuk a tesztet, kérdezte mit kell majd látni? Mondtam, ha baba lesz, akkor két csík, ha nem akkor csak egy. Lepisiltem a tesztet, akkora két csík lett, mint a ház, én csak néztem magam elé, hogy akkor most tényleg és akkor mi lesz, férjem meg kb: "húúú [email protected], [email protected] ez két csík, hallooodd ciccaaa, [email protected] két csík, nem hiszem eeeel"
örült neki :) azóta is csak azt hajtogatja: apa leszek, apa leszek! úgy várom már, hogy megszülessen! és mióta terhes vagyok, sokkal figyelmesebb és segítõkészebb :P
A kérdező hozzászólása: Gratulálok nektek!!
Csináltam tesztet, már a menzi kimaradás elõtt 1 héttel, mert nem bírta kivárni Apuka, addig nyaggatott, természetesen negatív lett /mint ahogy meg is mondtam neki elõre/, akkor teljesen elkeseredett, mert "nem jött össze a 2!!! próbálkozós hónapban sem." -ma már csak nevetek rajta :) Aztán aznap, mikor meg kellett volna jönnie csináltam 1 tesztet ismét, és én azon már láttam a 2. halvány kis csíkot, persze Apa azt mondta csak beképzelem, így elrohant tesztet venni. A 2. teszten már õ is világosan látta hogy ott a csík, és nagyon büszke volt magára :D 27 hetes km
Elsõ babánál, az elején nem volt rögtön lelkes 1 évvel késõbbre terveztük.De utána nagyon boldog volt, azóta szerelmesek a lányunkkal egymásba(4 éves lesz) Most a másodiknál õ örült a legjobban.(Egyáltalán nem terveztük)
A kérdező hozzászólása: Gratulálok!!!és sok boldogságot!!!!
Mivel tervezett baba volt, így nem érte túl nagy meglepetés. Örült neki nagyon, együtt néztük a tesztet, hogy vajon milyen lesz. Utána csak álltunk a fürdõszobában egymást átölelve, és örültünk, hogy végre nekünk is sikerült. Néztük a tesztet, aztán egymást, megint teszt, megint egymás... :)
A kérdező hozzászólása: :-)
Nekem hosszúak a ciklusaim, még nevettem is rajta, hogy na, most simán 40 napos lesz. A 40. napon csak úgy a biztonság kedvéért csináltam egy tesztet (11 hónap alatt egy párat már ellõttem) és pozitív lett. Totál lefagytam, de azonnal küldtem egy mms-t a tesztrõl a páromnak. Vártam, hogy hív, nem hívott, rácsörögtem, megkaptad? meg hát, mi ez? EGY POZITÍV TESZT!!!erre õ: akkor jól gondoltam... A másodiknál nem volt tervezett, de megint csúszott a mensim. Megcsináltam a tesztet, annyira halvány lett, hogy alig látszott. Bevittem a szobába, mutatom a férjemnek, hány csíkot látsz? kettõt! De akkor terhes vagyok! Uggggyanmár, hát emlékszel a nagynál milyen erõs volt a két csík? ezt meg alig látni... Végül a nõgyógyászati vizsgálat gyõzte meg, hogy nem a vastagság a lényeg:)

Elég 9 hetesen menni először nőgyógyászhoz? Amikor megtudtam hogy terhes vagyok nyaraltunk, mikor visszaértünk a dokim ment 2 hétre szabira.

Másik dokihoz nem akarok menni, akkor leszek 9 hetes terhes amikor visszaér. Most 7 hetes vagyok. Semmi panaszom nincs. Persze ha gond lenne mindenképp felkeresnék egy n?gyógyászt.

Legjobb válasz: Igen, bõven elég.

Igen, bõven elég.
8 hetesen mentem elõször. Kisebb terhességnél szerintem nem is érdemes még.
A legjobb idõpont a 9 hét! Nem is kell korábban ha nincs semmi panaszod! Akkor már szívhangot is fogtok látni! :) Gratulálok!
8 hetesen voltam eloszor, volt mar szivhanng, ugyhogy kovetkezoben csak 12 hetesen rendelt vissza.Ha tul korai a terhesseg es nincs meg szihang, akkor 1-2 heten belul ugyis visszarendelnek.
ha nincs panaszod, akkor szerintem tökéletes. legalább látnak majd szívhangot is. más harmadjára megy, mire van szívhang. nemvárt elõtt már ellõ 5 tesztet, aztán + lesz, másnap rohan az orvoshoz, az persze nem lát semmit. visszarendeli. legközelebb látja a petezsákot, megint visszarendeli és harmadjára szívhang. szerintem jól csinálod, kinek kell ez a herce-hurca? persze ha van panasz, az más, azt megértem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :)

Amikor megtudtam, hogy terhes vagyok kb 4 hete, akkor voltam 105 kg. Most vagyok 8 hetes és 100 kg. Baj, ha ilyenkor veszít a kismama a súlyából?

Nem fogyókúrázok, nem eszek kevesebbet. Annyit eszek, amennyit kívánok. Miért fogyok mégis?

Legjobb válasz: Normális!:)Sokan vannak ezzel így!Nyugi,minden rendben!:)Aki erõs testalkat,annál elõfordulhat az is,hogy 1-2 kiló plusszal megy szülni.Persze nem ez a gyakoribb,de elõfordul gyakran!:)Örülj neki!:)

Normális!:) Sokan vannak ezzel így!Nyugi, minden rendben!:) Aki erõs testalkat, annál elõfordulhat az is, hogy 1-2 kiló plusszal megy szülni.Persze nem ez a gyakoribb, de elõfordul gyakran!:) Örülj neki!:)
Ne aggódj ez normális.:) Én a fiammal szintén 105kg-val kezdtem a terhességet, ugyanugy étkeztem, mint azelõtt és 103kg-val mentem szülni.
Sõt, az sem baj, ha fogysz egy kicsit, mert könnyebben fog menni a szülés.Én is vesztetettem az elején egy 2 kilót, de mondjuk az elsõ 12 hétben én nem kívántam semmit sem.
Teljesen normális, ne aggódj. Ez talán azért lehet, mert vannak olyan kismamák, akik a terhességük elsõ felét már bocsánat, de végighányják... Nem írtad, hogy nálad is ez-e a helyzet. Ha igen, akkor természetesen nem jut elegendõ tápanyag a szervezetbe (mert kijön, még mielõtt felszívódna), ezért a szervezet a meglévõ energiatartalékait mozgósítja.

36hetes kismama vagyok. Amig nem lettem terhes addig dohányoztam, ahogy megtudtam hogy baba lessz abba hagytam, ha megszülök, és szoptatok ha rágyújtok az árt a babának? Nem szoptatás közbe cigiznék.

Legjobb válasz: Viszont a szervezetedbe kerülve megváltoztatja az anyatej ízét és lehet,hogy a baba lemond az anyatejrõl,ami számára a legfontosabb! Itt az alkalom,hogy leszokj! Miért arra gondolsz,hogy újra rágyújtasz? Én 10 évig dohányoztam és nem szeretnék visszaszokni,mert drága,büdös,káros és a kislányom is azt mondta mikor nagyobb lett 2-3évesen,hogy cigiszagom van!

Viszont a szervezetedbe kerülve megváltoztatja az anyatej ízét és lehet, hogy a baba lemond az anyatejrõl, ami számára a legfontosabb! Itt az alkalom, hogy leszokj! Miért arra gondolsz, hogy újra rágyújtasz? Én 10 évig dohányoztam és nem szeretnék visszaszokni, mert drága, büdös, káros és a kislányom is azt mondta mikor nagyobb lett 2-3évesen, hogy cigiszagom van!
Igen a nikotin megváltoztatja az anyatej ízét, és nem biztos, hogy elfogadja a babó.
Igen, nagyon árt. Én is dohányzom, nekem is van gyerekem, természetesen terhesség és szoptatás alatt nem dohányoztam /nehéz volt, de nyilván egyértelmû, hogy nem/. Tudod, mikor voltam hálás a sorsnak, hogy megálltam? Mikor a gyerekemet a kardiológiára kellett vinni és két napig kellett várni az eredményre, hogy van-e veleszületett szívbetegsége, vagy sem. Akkor gondoltam rá, hogy ha rágyújtottam volna mégis terhesség-szoptatás alatt /mert nagyon kívántam/, akkor most megõrülnék a lelkiismeretfurdalástól, hogy ezt én okoztam a gyerekemnek!! Erre gondolj és könnyebb lesz. Ha rágyújtasz, hiába nem közvetlen szoptatás alatt teszed, a következõ szoptatáskor átmegy a babába az anyatejen keresztül. Türelem. Meglátod, ha megszületik és megismered és megszereted, mindent ki fogsz bírni - õérte. Jó egészséget!
Ha sikerült ennyi idõt kihúznod cigi nélkül, akkor próbáld meg nem elkezdeni újra. Egyébként le a kalappal elõtted. Viszont, pont a szoptatás alatt rosszabb cigizni, mert a nikotin bejut az anyatejbe, míg, a terhesség alatt nem jut el a babához, hanem a sejtjeidre lerakódott nikotin szimplán az oxigénfelvételt gátolja. Ezért pont szoptatás alatt nem kéne inkább cigizni.
Én is arra szavazok hogy ha eddig nem hiányzott és kibírtad nélküle akkor már ne kezd elõrõl.
Közel kilenc hónapja nélkülözöd a cigi? Ha már eddig sikerült, szerintem ezután is sikerülnek cigimentesen élni, pusztán csak akarat és elhatározás kérdése. De ha már most ezen gondolkodsz... Szerintem amíg szoptatsz ne cigizz, a cigi belebüdösödik az ujjaidba, amivel simogatod a pici babádat, rossz leheleted lesz és szerintem a tejcsitermelésnek sem teszel vele jót. Szerintem a babád legyen sokkal fontosabb, ne a cigi. Kiábrándító, ha egy picibabás anyuka szájában, kezében ott van az a bûzrúd, mert én csak így hívom.
Szia! Terhesség elõtt én is dohányoztam sõt nem is sikerült egybõl letennem, kb a 3. hónap végéig cigiztem( de már egyre kevesebbet). Most hogy megszületett a kisfiam és amikor ideges vagyok legszívesebben most is a cigihez menekülnék csak bele gondolok abba, hogy itt van a kisfiam és miatta nem. Még szoptatok de sajnos már nem sokáig, mert apad el a tejem és remélem, hogy utána sem fogok rágyújtani, pedig nagy a kísértés, mert a párom még nem tudta letenni! De szerintem ha letetted miatta akkor nem fogsz rágyújtani amíg szoptatsz, mert mindig az eszedben lesz hogy lehet hogy valami kárt teszel benne!És sok sikert kívánok hozzá, hogy utána se tedd! :) De ez a te döntésed!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!