Találatok a következő kifejezésre: Amikor megszületik baba, a kórházban (3 db)

Amikor megszületik a baba, a kórházban ideadják a születési anyakönyvi kivonatát és azzal kell menni intézni a tb kártyáját? Ha ezek megvannak, akkor lakcímkártyát mikor kap? Mikor tudom elkezdeni megigényelni a családit meg a gyest?

Mindegyikhez kellek én is vagy elég az apuka? Ha nincs kire hagyni a babát cipeljem magammal pár naposan h ezek minél hamarabb ellegyenek intézve? Hogy vannak sorba ezek a dolgok, és mennyi id?t vesz igénybe?

Legjobb válasz: Ezeket a dolgokat eltudja intézni az apuka.Hová vinnéd a pár napos babádat??A papi´rokat ki kell tölteni,és a férjed átadja a Tb-nek,hivatalnak,stb..

Ezeket a dolgokat eltudja intézni az apuka.Hová vinnéd a pár napos babádat??A papi´rokat ki kell tölteni, és a férjed átadja a Tb-nek, hivatalnak, stb..
szia, , Az anyak.kiv.-ot és a lakcímkártyát az illetékes önkormányzat (BP-en a kerületi), ahol szülsz, állítja ki. Asszem 10 munkanap szülés után az elkészülése és fenti hivatalban vehetõ át. Apa is átveheti. A TB kártyát jobban jártok, ha személyesen intézitek az OEP-ben, ott megmondják a tb számot, kapsz egy igazolást amivel tudod intézni a pénzügyeket. Internetrõl töltsd le a szükséges papírokat (jövedelem igazolást a munkáltatóval alá kell iratni) és ha megvan minden okmány akkor egyúttal itt elindíthatod a TGYÁs, vagy Gyes folyósítását. Nem tudom melyikre vagy jogosult? Utána az illetékes Államkincstári Irodában tudod intézni az anyasági támogatást és a családi pótlékot. Ha valamit nem értettél ebbõl a zûrzavarból, akkor írj privit nyugodtan és megpróbálom mégegyszer... :) )) a http://www.magyarorszag.hu-n megtalálod a nyomtatványokat. Sok sikert! Gratula a babához.
Csatlakozom az elõttem szólóhoz, annyival kiegészítve, hogy egy meghatalmazást írjatok, miszerint mindenben helyetted a férjed intézkedhet. Nálunk is a férjem intézte, egy-két nap alatt meg is van. Bár nem tudom, de az egyik babázos honlapon, van egy olyan társaság, aki megfelelõ anyagi juttatás ellenében mindent elintéz. Talán a babazo.hu vagy az anyaleszek.hu oldalon volt a hirdetés?
Két héttel szülés után lesz csak meg az anyakönyvi kivonat, de ahhoz azért te is kellenél. Két hetesen már magaddal viheted a picit. Az anyakönyvi kivonatot meg kell igényelni minél hamarabb (telefonon), az kb. két hét, utána tudod igényelni a családit és a GYED-et. GYES csak késõbb van. Két három hét alatt minden meglesz. Én ezeket egyedül intéztem (apuka nincs, ne firtassuk, kész) és így is meglett minden.
Az anyakönyvi kivonatot még a korházban megkapod. kb. 2 nap.
Ezek szerint ezt is kórháza válogatja-én is megkaptam a fiam anyakönyvi kivonatát míg bentvoltunk.

Amikor megszületik a baba minden korházban csinálnak koponya uh-t? Vagy arra majd külön kell elvinni? és ha nem viszem az baj?

Legjobb válasz: Nálunk nem csináltak, és nem is volt kötelezõ, nem is ajánlották, így mi nem mentünk. De van olyan kórház, ahol beutalják a babát pár hetesen.

Nálunk nem csináltak, és nem is volt kötelezõ, nem is ajánlották, így mi nem mentünk. De van olyan kórház, ahol beutalják a babát pár hetesen.
Nálunk megcsinálták. (Utána mi voltunk késõbb is, pár hónapos korában.)
nálunk mgecsinálták a kh-ban, mielõtt hazajöttünk. sopronban.
Nálunk nem csinálnak ilyet és megmondom õszintén bennem fel sem merült, hogy elvigyem.
III. kerület Margitban sem csináltak. Szerintem csak annál csinálnak, akinél esetleg valami gyanu felmerül. Mindenkinek jó egészséget, boldog babázást.
Bp. István kórházban nem csináltak se most, se 2 éve. Én a gyerekdokitól kértem beutalót, hogy vihessem. Megnyugtatásképp.
Nálunk a gyerekorvos csinálta meg, nála ez alap, mindenkinél megcsinálja. A ceglédi kórházban szültem 10 hónapja, ott már nem csinálják meg, csak pénzért. Ez nem tudom mióta van így, mert régebben megcsinálták ingyen.
Szerintem vegyél ilyenbõl is meg olyanból is egy-egy csomagot és majd meglátod melyik lesz a leginkább jó rá.
Persze hogy jó lesz! Gratulálok! Biztos izgatottan várjátok a picit. Már mi is nagyon várjuk, most vagyunk a 38. hétben. Sok boldogságot!
Szia! Én megint más:) Én is Libero párti vagyok a kezdetektõl. Nyudogtan vegyél egyet a kisebbikbõl, az még jó lesz rá bõven, elhasználod hamar úgyis. Hátha a nagyobbik kicsit még nagy lesz rá, akkor kifolyik belõle a cucc. Törlõbõl a pampers fajták jók.
A kérdező hozzászólása: gratulálok a babához(a második válaszolonak), én is most vagyok a 38-dik héten, már mi is nagyon várjuk a babát.Örülök hogy azt irtad jo lessz mert nagyon félek hogy beviszem s koházba és elzaVARNAK VENNI MÁSIKAT HOGY MIT AKAROK EVVEL?!Te milyent vettél és popsitörlõbõl melyik jo mert annyi van?!
Szia, én egy harmadik vagyok :-) Szerintem jó lesz a pelenka, az elsõ babám majdnem 4 kilóval született és jó volt neki a 2-4 kg-ig pelus. Most is olyat vettem a kórházba egy kis csomaggal, az itthonra vásárolt, nagy csomagosakból már egyel nagyobbat vettem.Én is már készülök nagyon a kórházban. Törlõkendõbõl egyébként Niveát vettem és Pampers Sensitivet.
A kérdező hozzászólása: az utolsonak én 3-6kg-ig vettem az lessz jo mert te azt irtad 2-4kg-ig ost vettél, akkor most jo amit én vettemí(3-6KG-IG) bocsi de nem értem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!