Találatok a következő kifejezésre: Amikor megállít rendőr és (7 db)

Amikor megállít egy rendőr és kéri az irataimat, olyankor ki kell szállnom az autóból, vagy maradhatok a vezetőülésen?

Legjobb válasz: Akkor szallsz ki az autobol, ha megker ra a rendor. Az irataidat az ablakon keresztul adod oda. Nem tudom Mo-n mi a divat de vannak orszagok, ahol siman lepuffant a rendor, ha ugy szallsz ki, hogy erre o nem kert meg vagy nem adott engedelyt...

Akkor szallsz ki az autobol, ha megker ra a rendor. Az irataidat az ablakon keresztul adod oda. Nem tudom Mo-n mi a divat de vannak orszagok, ahol siman lepuffant a rendor, ha ugy szallsz ki, hogy erre o nem kert meg vagy nem adott engedelyt...
Nem kell kiszállnod, de ha úgy van kedved, akkor kiszállhatsz. Ahogy neked megfelelõbb. Én ki szoktam szállni megszokásból.
Amerikában néhány éve fejbelõttek egy magyar párt a fakabátok, mert amikor megállították õket, és még nem értek oda, õk készségesen elkezdtek kotorászni a kesztyûtartóban.Tehát, amíg a rendõr nem mondja, hogy mit kér, addig meg sem moccansz...csak akkor szállsz ki ha megkér rá.
minek szállnál ki úgy is bele néz az iratodba aztán mehetsz vagy max lekérdezi az adataid. de tényleg amerikában nekünk is volt pár sztori, gyorshajtás miatt a rendör megállított, azt tudtuk kiszállni tilos, de mikor a párom iratát kérte aki a farzsebébe tartotta bejelentés nélkül fel akart kicsit "állni" a kocsiban erre a rendör leüvöltötte a hajunkat meg már nyult a pisztoly felé, de aztán mondta a párom ott vannak a papírok a zsebében akkor kivette, a rendör megnézte aztán még jól leüvöltötte a fejünket hogy gyorsan mentünk aztán semmi bünti nélkül tovább engedett. de az üvöltés hatásos volt nálunk, én úgy féltem utána.
Úristen..USA...jézusom.Amúgy nem kell kiszállni, csak ha megkér..

Amikor a rendőr megállít és helyszíni bírságot akar kiszabni (pl:50 helyett 60-al mentem, vagy nem volt bekötve az övem stb) akkor én kérhetem h hagy nézzem meg a felvételt (rendőrkocsi kamerája v traffipax) ami ezt bizonyítja?

Legjobb válasz: A vesztegetéseket elkerülendõ a gyorshajtást már nem ott "kaszírozzák", hanem központilag. (Vas megye) Egyedül, egy személyileg a rendõr szerintem nem állíthatja, minimum kettõ kell a bizonyításhoz. Ha van kamera akkor bukta van. Utóbbi 2 mondat saját vélemény.

A vesztegetéseket elkerülendõ a gyorshajtást már nem ott "kaszírozzák", hanem központilag. (Vas megye) Egyedül, egy személyileg a rendõr szerintem nem állíthatja, minimum kettõ kell a bizonyításhoz. Ha van kamera akkor bukta van. Utóbbi 2 mondat saját vélemény.
Nem. Csak azoknak mutatják /mutathatják, akik nem beszélnek magyarul, mert másképp nem tudnák elmagyarázni nekik. Volt arról szó, hogy akkor mindenkinek megmutathassák, de eddig még csak itt tart az ország!
Régebben kérhettél fényképet és ki külték postán egy tizesért.Most már van rá vmi honlap, ahol a bírságkódoddal megnézheted, de lehet, h az a parkolótársaság. Ismerõsömet úgy büntették meg, hogy az autóját tréler hozta pestre és arra is kellet volna autópályajegy ezek szerint. Helyszini bírságnál ajálj fel lóvét neki.
Helyszíni bírságot a rendõr nem szab ki sem gyorshajtásra, sem övre, ugyanis mind a szabályozott, fix összegekkel, amit úgy hívnak közigazgatási bírság. Bizt övnél a helyszínen kitöltik a papírt és adják hozzá a csekket, ha elismered, ha nem, aztán ha akarsz lehet reklamálni. Gyorshajtásnál a kamera a rögzített felvételt azonnal a központba küldi, visszanézni nem lehet. Visszanézés majd késõbb a kód alapján a honlapon, amit küldenek a levélben.

Ha AM kat. Jogsim van es simsonnal megallit a rendor ki tudjak a rendorok valahonnan deriteni hogy hany cm3 a motor?

mert a simsonom 70cm3

Legjobb válasz: Ha nem ért hozzá és nincs rajta a hengeren a 70ccm, akkor az életbe meg nem mondja, hogy mekkora a henger. Nyugi, nem csesztetik a szimósokat :-)

Ha nem ért hozzá és nincs rajta a hengeren a 70ccm, akkor az életbe meg nem mondja, hogy mekkora a henger. Nyugi, nem csesztetik a szimósokat :-)
Ha a kpm állít meg akkor igen. Ha a hengerre rá van írva hogy hány ccm akkor bukta. Ha nincs ráírva hogy hány ccm, de gyanús a gép akkor elviheted kpm-vizsgára, mármint elküldhetnek vele. Nos 50ccm-nél nem nagyon szoktak szórakozni, viszont a 125 -t használsz 50ként azért már igen keményen megvágnak, és nem csak azért mert nincs rá jogid hanem valszeg azért is mert lehet lopott a moci mert nincsen pappírja. Ami meg a tunningot illeti, nem érdemes tunningolni, mert a pénzt nem kapod vissza amit beleõlsz, meg nem lesz megbízható, meg a fékek sem jók , túl könnyû a gép stb...Ha nem elég a gyorsasága, nagysága akkor érdemes elgondolkodni a kategóriaváltáson!Én azt mondom érdemes megcsinálni nagyobb mocira a jogsit, mert ott kezdesz igazán csak élni, ráérezni az igazi motorozás ízére!


Mi van akkor ha, kimegyek forgalomba egy 125ccm-is hivatalosan forgalomba helyezett motorral ami erősebb, mint amilyen kéne legyen és ha megállít a rendőr akkor mi van? TÖBBI LENT

Ha kimegyek egy 125ccm 2 ütemű (kb 23kW) motorral aminek a FORGALMIJÁBAN (azaz forgalomba van helyezve, rendszám stb.) az áll hogy 11kW, úgy hogy megvan az A1 (125ccm) jogosítványom amiben az áll hogy 11kW-ig vezethetek, akkor a rendőr fog még utána nézegetni stb. vagy nem?

Legjobb válasz: A rendõr nem tudhatja hogy neked pl egy gyárilag fojtott verzió van-e. Tehát még ha ismeri is a típust akkor sem fog veled semmit sem kezdeni. Amitõl inkább félned kell hogy ha pl balesetet szenvedsz más hibájából és bevizsgálják a gépet akkor te fogod megjárni.

A rendõr nem tudhatja hogy neked pl egy gyárilag fojtott verzió van-e. Tehát még ha ismeri is a típust akkor sem fog veled semmit sem kezdeni. Amitõl inkább félned kell hogy ha pl balesetet szenvedsz más hibájából és bevizsgálják a gépet akkor te fogod megjárni.
Semmi. A rendõr nem fog kirántani az Astra csomagtartójából egy teljesítménymérõ padot, hogy lemérje tényleg 11kWattos a motorod :D
A kérdező hozzászólása: Mindkettõtöknek köszönöm a választ:) Hát igen, ha baleset van akkor gáz van..

Ha veszek egy olyan robogót ami 70cc-s, de 50es papirjai vannak és megállít a rendőr akkor szólhat valamit?

Legjobb válasz: A rendõr se teljesen hülye. Ha vannak látható jelei, bizony fel fogja ismerni. És akkor igen, szólni fog...elõször is, ha letagadod, elküldi felülvizsgálatra a robeszt, ott pedig elõjön a turpisság.

A rendõr se teljesen hülye. Ha vannak látható jelei, bizony fel fogja ismerni. És akkor igen, szólni fog...elõször is, ha letagadod, elküldi felülvizsgálatra a robeszt, ott pedig elõjön a turpisság.
Hova küldi el a rendõr? Ugyanmár..
A közúti rendõrnek nincsenek eszközei a lökettérfogat ellenõrzésére (hacsak nincs feltüntetve valahol :-( ). Gondolom szakértõhöz nem szállítatja még akkor sem, ha gyanús. Ha egy csöpp esze van, akkor azzal foglalkozik, aminek van értelme.
A kérdező hozzászólása: oké.köszi.:D
Nyugodj meg kérdezõ, nem látni hogy nagyobb (mert nem is nagyobb). Max. úgy veheti észre hogyha hangosabb, de azt tudod arra fogni hogy kikopott a kipufogó tömítés vagy lyukas. Ha meg elküld KPM vizsgára, akkor meg nem mész el kész...
70-es blokk nagyobb mint az 50-es? Te mirõl beszélsz ember? Nem a blokk nagyobb hanem a henger belsõ térfogata! Egy simsonon se látszik hogy 70-es vagy 50-es, mivel ez kb 5-6 mm-t jelent dugattyú átmérõben, kívülrõl teljesen ugyanolyan... Ha ugyanúgy néz ki a motorod mint a gyári, esetleg a hengerre rá van ütve a 49ccm akkor biztos nem fog belekötni.
A kérdező hozzászólása: értem.köszi a választ.:)
Hát egy 70-es blokk eleve nagyobb, mint egy 50-es, ráadásul általában bele is van ütve. Egy robogónál persze ez nem olyan egyértelmû, mert a blokk burkolat alatt van. Árulkodó jel lehet a gyorsulásod, illetve egy feltûnõbb sportkipufogó is.
A kérdező hozzászólása: És mik azok a látható jelek?:D
Már hogyne küldhetné mozaik utcázni. Csak az értelme kérdéses, mert csak plusz papírmunka, aztán téged meg mi akadályoz meg, hogy mielõtt bemész visszatedd a gyári hengert meg a fojtásokat? Bezzeg ha 125-ös, na akkor cumi van, mert ha rájön, és tagadod, akkor soron kívüli vizsgára küldhet, amire ha nem mész el, akkor az már büntetõjogi kategória.

Ha több mint 4 éve van B kategóriás jogosítványom és éppen egy nagy motort vezetek amire meg nincs jogosítványom, de közben csinálom az "A" korlátlan jogsit és megállít a rendőr akkor milyen büntetést kaphatok? És bánja-e a "B" kategóriás jogsim?

Legjobb válasz: Szerintem ne kockáztass ha már folyamatban van a jogsi akkor bírd ki vagy csak olyan helyem motorozz ahol nem valószínû sünök elõfordulása. Azthiszem 2évre eltiltanak a jogsitól és elvehetik a bkategóriást is ráadásul pénzben sem lenne olcsó. Szóval ha mégis motorozol inkább ne állj meg rendõrnek, hiszen motorral szinte lehetetlenség elkapni, feltéve ha nincs rendszámod.

Szerintem ne kockáztass ha már folyamatban van a jogsi akkor bírd ki vagy csak olyan helyem motorozz ahol nem valószínû sünök elõfordulása. Azthiszem 2évre eltiltanak a jogsitól és elvehetik a bkategóriást is ráadásul pénzben sem lenne olcsó. Szóval ha mégis motorozol inkább ne állj meg rendõrnek, hiszen motorral szinte lehetetlenség elkapni, feltéve ha nincs rendszámod.
Ugyanolyan büntetést kaphatsz mintha nem is lenne jogosítványod. Bár rendõrfüggõ is hogy hol kap el, hogyan mész stb stb. Lehet megúszod egy lecseszéssel és hazatolhatod a motort, de ha a rendõrnek rossz kedve van, vagy ha te nagyszájú vagy vele, akkor simán eltilthat 2 évre MINDEN kategóriától, és pár százezres büntit is kaphatsz.
A kérdező hozzászólása: Uhh.. köszönöm szépen a válaszokat.akkor lehet tényleg jobban járok ha addig nem használom.Vagy, rendszám le, és ha rendõrt látok aki megakar állítani akkor full gáz :)
Mi ez a hülyeség, hogy a rendõr majd személyesen eltilt 2 évre? Max. a bíróság! A rendõr csak azt döntheti el, hogy tesz-e ellened szabálysértési feljelentést, de nem mondhatja, hogy OK, most eltiltalak 2 évre...
Engem 50ccm-vel kaptak el, miközben az A1 volt folyamatban; 6 hónap eltiltás (emiatt csúszott az A1 is fél évet), és 100e bírság (biztosításom sem volt). Nem érte meg.

Haa van Mopedra tehát autóra jogsim és beülök egy kocsiba amit én vezetek nincs rá jogositványom és megállit a rendör mit kaphatok? Azért irtam hogy mopedra van jogsim, hogy ismerem a kresszt.

Legjobb válasz: Vagy mopedra van jogosítványod (M kategória), vagy autóra (B kategória). A mopedautók kérdésébe ne menjünk bele, mert azt még a magasságos Minisztérium sem tudja, hogy vezethetõ-e M kategóriás jogosítvánnyal. Gondolom, M kategóriás jogosítványod van (ellenkezõ esetben értelmetlen lenne a kérdés), de ha B-s személyautót vezetsz, akkor ez a rendõrt egyáltalán nem fogja érdekelni. Szabálysértési eljárást fog indítani, mert a jármûvet arra a kategóriára érvényes jogosítvány nélkül vezetted. Ugyanaz az eset, mint ha egyáltalán nem lenne jogosítványod. Az ehhez tartozó büntetési tételt nem tudom (mire elégszer keresem meg ahhoz, hogy megtanuljam, mindig megváltoztatják a jogszabályt, ezért egy ideje már nem is erõlködöm vele)

Vagy mopedra van jogosítványod (M kategória), vagy autóra (B kategória). A mopedautók kérdésébe ne menjünk bele, mert azt még a magasságos Minisztérium sem tudja, hogy vezethetõ-e M kategóriás jogosítvánnyal. Gondolom, M kategóriás jogosítványod van (ellenkezõ esetben értelmetlen lenne a kérdés), de ha B-s személyautót vezetsz, akkor ez a rendõrt egyáltalán nem fogja érdekelni. Szabálysértési eljárást fog indítani, mert a jármûvet arra a kategóriára érvényes jogosítvány nélkül vezetted. Ugyanaz az eset, mint ha egyáltalán nem lenne jogosítványod. Az ehhez tartozó büntetési tételt nem tudom (mire elégszer keresem meg ahhoz, hogy megtanuljam, mindig megváltoztatják a jogszabályt, ezért egy ideje már nem is erõlködöm vele)
A kérdező hozzászólása: M re vagy elirtam, robogora van jogsim mi az amit kaphatok ha meglátja a rendör hogy jogsi nélkül vezetek autot?
30ezertõl-150ezerig terjedõ pénzbirság valamint max 1év eltiltás
A kérdező hozzászólása: es ha megin elkapnak?
Kíváncsi lennék, mennyi idõs vagy és miért nincs jogsid autóra? Nem kell, hogy elkapjanak, egyszerûen ne vezess amíg nincs rá jogsid! Elõfordulhat, hogy egy baleset részese leszel, rádverik az egészet független attól, hogy Te vagy-e a vétkes!
De szerencséd van, mert ha csattansz egy ilyen kis szörnnyel, mint egy Aixam, vagy ilyesmi, (ha én lennék a hibás és véletlenül összetörnélek egy 1, 5 tonnás kocsival, kizárt, hogy életben maradjál egy 100 kilós müanyag autóban...) TUTI hogy nem maradsz életben, és akkor már jól megszívattad a rendõröket, mert nem tudják rajtad behajtani a bírságot... :) ))


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!