Találatok a következő kifejezésre: Amikor még nem (7905 db)

Fiúk miért csak addig érdekes/kell egy lány nektek, amig meg nem kapjátok (sex)?

Miért csak addig kell? Van egy fiú barátom egy tásaságban vagyunk néha, elvagyunk,csók.semmi más,járás esélytelen.. és azért nem fekszek le vele,mert tudom,h csak addig kellek neki még meg nem kap,addig érdekes neki..! 18 l

Legjobb válasz: Ez egy érdekes kérdés. A kérdés 2 részre bontható: 1: a pasinak tetszel, és ezért akar lefeküdni veled 2: nem csak testileg érdekled Az elsõ esetben, ha a szimpátiája irántad csak a testednek szól, akkor megtörténhet az, hogy ez is megvolt, és lépjünk tovább. Ez akkor maradhat el, ha az ágyban valami olyat tudsz neki nyújtani, amiben még soha nem volt része, és amitõl fennakadnak a szemei. Én már sok (de az átlag pasiknál talán kevesebb, és nem véletlenül) lánnyal voltam, de eddig mindösszesen 2 olyan kapcsolatom volt, ami igazán emlékezetes szexuális élményt nyújtott. Általában egy férfi (minél fiatalabb annál inkább), csak addig érdeklõdik egy lány után, a szerelmet leszámítva, amíg meg nem kapja. Ha megvolt a punci próbája, már nincs miért tepernie, és az esetek nagy részében azonnal le is lép. Ritka az, és általában idõsebb korban jellemzõbb, amikor az elsõ szex után a pasi másodikat is akar, és szerelem nélkül kezdeményez egy un. testi-lelki baráti kapcsolatot. A második esetben, ha szerelmes beléd, akkor szinte biztos, hogy nem fog lelépni az elsõ szex után. Ezt neked kell tudnod, érezned; de vigyázz, rengeteg pasi vall szerelmet a szájával csak azért, hogy megkapjon egy lányt! Van egy harmadik eset is; ha neked is bejön a pasi, és úgy vagy vele, hogy miért ne; és nem vársz folytatást, akkor egészségedre; és ebben az esetben feküdj le vele nyugodtan, de csakis megfelelõ védekezéssel, és lehetõleg óvszerben! Fiatal vagy még, miért ne élveznéd az életet?! Csak ne felejtsd el különválasztani a szexet és a szerelmet; mindig tudd, hogy mit akarsz; így nem érhet túl nagy csalódás az életben ;) 35/F

Ez egy érdekes kérdés. A kérdés 2 részre bontható: 1: a pasinak tetszel, és ezért akar lefeküdni veled 2: nem csak testileg érdekled Az elsõ esetben, ha a szimpátiája irántad csak a testednek szól, akkor megtörténhet az, hogy ez is megvolt, és lépjünk tovább. Ez akkor maradhat el, ha az ágyban valami olyat tudsz neki nyújtani, amiben még soha nem volt része, és amitõl fennakadnak a szemei. Én már sok (de az átlag pasiknál talán kevesebb, és nem véletlenül) lánnyal voltam, de eddig mindösszesen 2 olyan kapcsolatom volt, ami igazán emlékezetes szexuális élményt nyújtott. Általában egy férfi (minél fiatalabb annál inkább), csak addig érdeklõdik egy lány után, a szerelmet leszámítva, amíg meg nem kapja. Ha megvolt a punci próbája, már nincs miért tepernie, és az esetek nagy részében azonnal le is lép. Ritka az, és általában idõsebb korban jellemzõbb, amikor az elsõ szex után a pasi másodikat is akar, és szerelem nélkül kezdeményez egy un. testi-lelki baráti kapcsolatot. A második esetben, ha szerelmes beléd, akkor szinte biztos, hogy nem fog lelépni az elsõ szex után. Ezt neked kell tudnod, érezned; de vigyázz, rengeteg pasi vall szerelmet a szájával csak azért, hogy megkapjon egy lányt! Van egy harmadik eset is; ha neked is bejön a pasi, és úgy vagy vele, hogy miért ne; és nem vársz folytatást, akkor egészségedre; és ebben az esetben feküdj le vele nyugodtan, de csakis megfelelõ védekezéssel, és lehetõleg óvszerben! Fiatal vagy még, miért ne élveznéd az életet?! Csak ne felejtsd el különválasztani a szexet és a szerelmet; mindig tudd, hogy mit akarsz; így nem érhet túl nagy csalódás az életben ;) 35/F
Soha nem volt 1 éjszakás kapcsolatom, s nem is lesz. Pedig volt kísértés rendesen. Komoly kapcsolatpárti vagyok s voltam.
ezt a kérdést ennyire nem kell túlbonyolítani! 1. általánosítasz, mert veled ez történik. 2. Nem minden pasi ilyen, sõt többnyire nem. 3. igen vannak ilyen pasik akiket kifognak a nõk, de a nõk is vakok!
és aki már 33 múlt, és mégis ha van partnere, megcsalja amint tudja?mindegyikkel ezt teszi..akkor ott mi van? nem 20 éveit éli, és mégis ezt teszi
Ne általánosítsunk :) Sok az olyan pasi aki csak arra hajt de vannak kivételek :) 22/F
nem biztos, hogy csak addig kell.viszont nekem volt olyan, a ki állítólag vonzódott hozzám, megkapott (ez kb. másfél évbe telt), és azt mondta, ezt akarta, úgyhogy ennyi. aztán pár év múlva írt egy emailt, hogy találkozzunk, meglátjuk mi sül ki belõle...)hozzáteszem, elõtte távkapcsolat volt, szóval az is belejátszott.)
Sose volt ilyen kapcsolatom és nem is lesz. Ne általánosíts! Esetleg nézz körül az idõsebbek körében, sok fiatal inkább a mennyiségre megy, mint a minõségre (tisztelet a kivételnek)! F/29
Figyelj kislány, ha érdekes csaj vagy akkor továbbra is fogod érdekelni, de ha nem vagy érdekes akkor csak egy numera vagy neki a sok közül. Légy érdekes! Legyen benned báj, legyen benned varázs! :) Ne add magad könnyen! E nélkül tényleg csak egy punci vagy.
Lehet hogy ezt csak te gondolod hogy egynek vagy csaj jó.Énis voltam így jo megakar dugni belemegek utána ugyis annyi de nem igy lett azóta is együttvagyunk két éve!
nekem nem csak addig kell, kikérem magamnak
Hohó lehet h most már 27 éves fejjel nem mennél bele de 20 éves korod alatt nem hinném h nem mentél volna bele örömmel.Na sebaj lehetsz persze kivétel.
Vannak kivételek! Én pl. sose mennék bele egy ilyen kapcsolatba. 27F
Ne haragudj de a kérdéseddel elõször egy kérdéssel szeretnék válaszolni, mert nem tiszta a dolog.Azért esélytelen a járás mert úgy érzed, h csak csak szexre kellesz neki, vagy valami más oka van(pl.van barátnõje) Ettõl függetlenül, ezzel a témával kapcsolatosan bennem egy igen érdekes válasz alakult ki, ami nem biztos , h neked is elfogadható.Szerintem ez azért van mert alapból így állsz(és nem csak TE!)hozzá a dolgokhoz.Egy lány ha megtudja tartani a szüzességét akkor arra általában büszke.De ha esetleg úgy veszíti el , h nem volt még rá teljesen felkészülve és pont egy olyan fiúnak adta oda aki nem érdemelte meg, ebbõl adódóan a fiú szakított vele, akkor jön az általánosítás(márpedig minden fiú ilyen mindenkinek csak a szex kell) .S az ominózus eset után, ill. a szakítás után már a lány is haszontalannak érzi magát. Ezt kisugározza a társaságára is és a fiúk is rögtön megérzik rajta , h ennek a lánynak nincs értéke(látod milyen fontos, h az ember milyen véleményt alakít ki magáról?)ezek után már csak azért is dugásra használják a lányt. Még mielõtt valaki azt hinné, h ez egy fiú mentegetõzése , elárulom , h lány vagyok!:)
Sose értettem az ilyesmit... Amennyire én tapasztaltam, egy pasi csak akkor akar mindössze szexet a másiktól, ha az nem tud többet nyújtani. Jelenlegi párommal mi még azelõtt lefeküdtünk, mielõtt összejöttünk volna, afféle alkalmi kapcsolatnak indult. Persze, meg lett dolgoztatva, mire eljutott odáig, hogy testileg közelebb engedtem, viszont mikor ez megtörtént, nem hogy nem érdeklõdött utánam többet, de elküldte a többi lányt, akikkel hasonló kapcsolata volt. Majd némi habozás után, mikor menekülõre fogtam volna, nem engedett el többé. Pedig a mi kapcsolatunk eleinte nyíltan csak szórakozásnak indult, és mégis... =) Ha tudsz valami többet nyújtani a másiknak, mint amire számított (nem csak szexuálisan), akkor nem fogja hagyni, hogy csak ennyi legyen, hidd el.
ilyesmi azokkal a csajokkal van csak, akik nem tetszenek, de még a dugható kategória, vagy a gondolkodása, agymenete, személyisége ellenszenves, de egyszer farkalható. normál lányokhoz én is másképpen viszonyulok.
irta a végén hogy 18
Az elõzõnek igaza van. Nem tudom hány éves vagy, de én se vagyok olyan idõs, mégis rájöttem hogy például ezt a kérdést is jó sok felé lehet bontani, és ez nem mindenkire vonatkozik: Elõször is ha egy srác nem azért fog lefeküdni egy lánnyal, hogy utána elfelejtse. Az utána is érdekes marad, hiszen jó élmény volt. Van aki szerelmes, és hajt arra, hogy megtegye, ezzel is kifejezve érzéseit. Ha a lány lefekszik a fiúval nem csak azt jelentheti, hogy testileg vonzódik, az érzelmek is szerepet játszanak, eggyé válnak...leírhatatlan. Ami a másikat illeti van aki csak a testi szépség miatt kufircol valakivel. Szerintem ez a kérdés egy hatalmas nagy marhaság. Mert és akkor mi van ha megkapja "addig...meg nem kapjátok"??? Az a lány utána is érdekes marad, hisz már mondtam! Mennyi idõs vagy?
Hülyeséget bezélsz. Ez nem ilyen egyszerü...
Ó, ez nem így van! Az igazi férfiak állandóan vágynak a szexre, szóval ha szétnyitod a lábad, és jót szórakoztatok, akkor legközelebb is le akar majd feküdni veled, ezért továbbra is kedves marad. De nagyobb lesz a pofája, és hencegni is fog vele. 23/F

Hogyan oldjátok meg? A baba amikor még nem megy teljesen és nincs el sehol csak a földön! Közben fözni és mosogatni meg takaritani kell.

Legjobb válasz: Lehet kapni olyan rácsokat, amibõl gyakorlatilag kerítést lehet építeni a lakáson belül, pl. lezárod vele a veszélyesebb részeket, vagy lekerítesz egy nagyobb darabot, és akkor õ ott ellehet. Nem írtad, mennyi idõs a gyermeked, de ha már elmúlt 1 éves, akkor csak az fog igazán mûködni, hogy ott van a közeledben, amíg Te csinálod a dolgodat. Eljátszik szépen a földön, vagy figyeli, amit csinálsz. Igaza van annak, aki írta, hogy meg kell tanulnia, hogy vannak olyan munkák, amiket anyának meg kell csinálnia, és nem lehet 24 órában non stop csak õt szórakoztatni. Ha "segíteni" akar majd, akkor hagynod kell, kapjon játék edényeket, kisseprût, stb, és akkor õ is tudja majd utánozni, amit csinálsz.

Lehet kapni olyan rácsokat, amibõl gyakorlatilag kerítést lehet építeni a lakáson belül, pl. lezárod vele a veszélyesebb részeket, vagy lekerítesz egy nagyobb darabot, és akkor õ ott ellehet. Nem írtad, mennyi idõs a gyermeked, de ha már elmúlt 1 éves, akkor csak az fog igazán mûködni, hogy ott van a közeledben, amíg Te csinálod a dolgodat. Eljátszik szépen a földön, vagy figyeli, amit csinálsz. Igaza van annak, aki írta, hogy meg kell tanulnia, hogy vannak olyan munkák, amiket anyának meg kell csinálnia, és nem lehet 24 órában non stop csak õt szórakoztatni. Ha "segíteni" akar majd, akkor hagynod kell, kapjon játék edényeket, kisseprût, stb, és akkor õ is tudja majd utánozni, amit csinálsz.
Egy olyan helyre rakom, ahol nincs semmi nagyobb veszély. Esetleg jàtszöszönyeg, sok jàték, amvel 20 percekre lefoglalja magàt. Tudom nehéz, de àt kell vészelni:)
Erre nagyon jó a járóka, tudod az a hálós vmi. Vagy tudom sokan elítélik, de a bébikomp. Az a húsz perc míg elmosogatsz, felrakod a kaját nem fog neki ártani. A többit meg mellette is meg tudod csinálni. Persze nem könnyû, de meg lehet idõvel tanulni. Ha meg még nagyobb lesz még nehezebb lesz, mert akkor minden lében kanál lesz. :) Próbálj akkor fõzni mikor alszik, vagy mikor párod hazajön és akkor vigyáz egy két órára rá és te megfõzöl másnapra ha másképp nem megy. Vagy eljön anyós, anyuka, rokon, testvér, barátnõ aki vigyáz rá addig, játszik vele. De jobb ha megszokja hogy anyának vannak kötelezettségei amit mellette meg kell hogy csináljon és ha végez vele van. Így késõbb könnyebb lesz. meg te is megszokod és nem érzed nehéznek majd. Meg próbáld meg azt is hogy tegyél köré játékokat hátha ellesz míg végzel olyanokkal amiket húzósabb vele megcsinálni. Bár az én lányom mindig ott volt ahol én, de mellettem kitûnõen eljátszott. Úgyhogy a konyhában tettem le neki játékot, adtam neki fazekat, fakanalat stb-t és nagyon jól elvolt. Bár néha majd megsüketültem :) , de meg tudtam csinálni amit kellett. Közben énekeltem neki, mondókáztunk, beszélgettünk, magyaráztam neki anya mit csinál, stb és így elvolt szuperul. És nem utolsó sorban sokat fejlõdött.
8 hós a alányom. nálunk a nappali az õ birodalma, de van, hogy mindenáron a közelemben akar lenni, ilyenkor belecsatolom a pihenõszékébe és kirakom magam mellé a konyhába. mondókázok neki, énekelek, vagy egyszerûen csak bámulja hogy mit csinálok. egyre többször akarja utánozni amit tõlem lát, neki is kellett adni kis fakanalt meg mûanyagedénykét amivel csápol, míg én épp fõzök, mosogatok, stb. teregetni is együtt szoktunk: kiborítom neki a vizes zoknikat, õ abban vígan elturkál, míg én a többit kiteregetem, vagy amíg vasalok, õ addig a lábamnál hentereg egy érdekes mintájú ruhadarabbal. 15-20 percere simán lefoglalja magát így, ezért aztán ilyen idõbeosztással szoktam megcsinálni a dolgokat, és nem kezdek bele olyanba, ami egyszerre több idõt vesz igénybe, csak ha már itthon van a férjem és addig ügyel a babóra.
A kérdező hozzászólása: Párom ha ithon van akkor csinálok mident. Nekünk hempergõ volt és 1 évestõl orditott benne. A bébykomp inönként bejön, heti 3 alkalom. A férjemnek is van mit csinálni és nem lehet ö mindig vele.
Szia! Az én lányom is 14 hós és még most indult el, de magára hagyni még õt sem lehet mert esik bukik. Én úgy oldom meg, hogy akkor mosogatok amikor õ eszik, kanállal még nem tud de kézzel elég szépen megy neki egyedül is. Gondolok itt egy kis banánra, vagy egy kis szendvicsre felvágottal. Beleültetem az etetõszékbe és felkatonázom neki az ételt, van hogy egy fél óráig is képes csipegetni önnállóan. Nekünk van járókánk és egy kis idejig abban is elvan, szoktam neki adni fényképalbumot és nagyon szereti megkeresni benne apát, anyát mamát papát, vagy pedig én is adok neki feladatot, adok a kezébe szivacsot, ruhát, mondván, hogy törölje ki a járókáját, míg anya feltöröl, vagy felpórszívózik. Porszívózás után õ is porszívózhat a porszívó csõvével, alig várja. imágja kiszedni a mosógépbõl a ruhákat, adogatja nekem. Persze vannak napok amikor semmi sem jó, ilyenkor nem haladok semmivel, de vannak türelmesebb napok amikor behozhatom a lemaradásunkat.

Ha párkapcsolatban vagy, és találkozol valakivel, aki szimpatikus neked, mi az, ami még nem megcsalás, ami még belefér, ami miatt még nem éreznél lelkiismeretfurdalást?

(Ilyesféle válaszokra gondolok, hogy a megölelés még nem, de már a csók igen, vagy a beszélgetés igen, de a kézfogás már nem...)

Legjobb válasz: Ha más a körzetszámod nem megcsalás, meg az se ha 2 csajjal csinálod, mert kioltják egymást!

Ha más a körzetszámod nem megcsalás, meg az se ha 2 csajjal csinálod, mert kioltják egymást!
Kézen fogva sétálás már-már megcsalás-szerû, a csók már mindenképp. Ölelés nem.
A szándék... a másik felé tanúsított hûtlenség.
Ölelés, kezfogás(nem úgy sétálva) belefér.. Tehát kb mnden ami egy azonos nemû haverral... Nem csak tettekkel lehet a másikat megcsalni...ha arról almodozok, hogy milyen lehet a szex vele, attól már bûntudatom lenen( plusz ez mar a barátságo. Túl mutat) de ha arról beszélgetünk hogy "mit tennénk a másikkal" szexuálisan, az sem fér bele.. Nekem van nagyon jó fiú barátom, soat találkozunk, néha többet beszélgetünk, mint aférjemmel, az idõbeosztások miatt. Eleinte aggódtam, hgy ez nalam okoz-e kisértést, de nem..ha íy lett volna, akkor megszakítottam volna a kapcsoatot 27/n (házas)
A beszélgetés, vagy esetleg egy ölelés természetesen nem az. Bár én nem vagyok egy ölelkezõs típus ismerõsökkel szemben. A puszit sem tartom kifejezetten annak, bár ez függ a körülményektõl. Plusz szóba jöhetnek olyan dolgok, mint elmenni meginni valamit, vagy hülyéskedés közben csikizés, esetleg a csúszós úton megkarolni a másikat.. Ezek szerintem még teljesen beleférnek egy haveri viszonyba. A csók, szex nyilván egyértelmû megcsalásnak számít. Kivételt nálam egyedül az képez, ha esetleg egy buliban valami részeg fazon hirtelen lekapja a másikat - amire ugyan nem sok az esély, de ha esetleg megtörténne, azért tutira nem a páromat venném elõ. Plusz van 1-2 dolog, amikre nem mondanám kifejezetten, hogy megcsalás, de azért erõsen elgondolkodnék a kapcsolatunkon, ha megtörténne. Mint például a kézfogás, esetleg kézen fogva járás, vagy ha elkezdenék azt ecsetelni, hogy mit csinálnának a másikkal... 20/L
Én semmiért nem éreznék lelki ismeret fúrdalást, mert a lány meg engedné hogy akár m.e.g.d.u.g.j.a.m!!! Csak tudni kell mit kell mondani, persze elõtt nem utána.
Ha nem batato erzelmeket kozelitek fele. Bar ferjem szerint idegen ferfivel egy feleseg ne legyen kettesben mert abbol megcsalas lesz. Foglalt no ferfi ne randizzon

Melyek azok a tünetek (III. trimeszter küszöbén és alatta) amivel feltétlenül orvoshoz kell fordulni? És melyek azok amivel még nem?

26hetes vagyok és sokat van hànyingerem elég keveset eszem...sokat fàjdogàl az alhasam, ami pihenésre múlik...folyásom van de nem vészes...sokszor szurkàl a hüvelyembe...ezek "normális" tünetek??baba sokat mocorog!elsõ baba nagyon aggodom mindenen!

Legjobb válasz: ezek normálisak, de a folyást emlitsd meg az orvosnak mivel ygakori a hüvelygomba a terhesség alatt még annál is akinek elötte sosem volt. megváltozik a hüvelyPH a tehresség alatt és igy könnnyen elszaporodnak. de az is tény hogy sok kismamaának jóval erösebb folyása van a terhesség alatt mint egyébként. A háyninger és nem evés sem gond. a baba elveszi ami kell neki, te fokozottan figylej a vitaminok ásványi anygaok pótlására, mert a baba elveszi mindet te meg jókis vérszegény lehetsz föleg ha nem tudsz változatosan táplálkozni. a féjdogálásra szedj magnéziumot. Valamennyi kellemetlenség érthetö mivel nagy változások vannak, nyulnak a szalagok, tágul minden és eltolódnak a dolgok. Tágul a medence stb.

ezek normálisak, de a folyást emlitsd meg az orvosnak mivel ygakori a hüvelygomba a terhesség alatt még annál is akinek elötte sosem volt. megváltozik a hüvelyPH a tehresség alatt és igy könnnyen elszaporodnak. de az is tény hogy sok kismamaának jóval erösebb folyása van a terhesség alatt mint egyébként. A háyninger és nem evés sem gond. a baba elveszi ami kell neki, te fokozottan figylej a vitaminok ásványi anygaok pótlására, mert a baba elveszi mindet te meg jókis vérszegény lehetsz föleg ha nem tudsz változatosan táplálkozni. a féjdogálásra szedj magnéziumot. Valamennyi kellemetlenség érthetö mivel nagy változások vannak, nyulnak a szalagok, tágul minden és eltolódnak a dolgok. Tágul a medence stb.
Igen, ezek normális dolgok. Viszont próbálj meg kevesebbet stresszelni, lehet, hogy attól van már hányingered.. Ha görcsölgetsz (de elmúlik), vagy keményedik a hasad, szólj a dokinak, valószínûleg magnézium szedését fogja javasolni. Ha nagyon durván keményedsz, vagy rendszeresen jönnek a fájások, vagy elkezdesz vérezni, esetleg elkezdene szivárogni a magzatvíz, akkor viszont azonnal doki!! De ilyeneken egyelõre ne rágódj, inkább próbálj jó dolgokra gondolni és pihenni, amennyit tudsz.
hüvelyszúrás csak akkor van, amikor nem természetes a folyás, hanem bakteriális, arra kell kúp a hányinger a rossz étkezéstõl is lehet (nekem csak akkor volt hányingerem, mikor össze vissza ettem, vagy nem ettem) alhasi fájdalmak gyakorik, arra magnéziumot szoktak felírni
A kérdező hozzászólása: Kaptam màr kúpot 10 db. el is hasznàltam. Vettek kenetet a hüvelyváladekból várom az eredményt. A hüvelybe idõnként érzek ilyen kesszuras szerü fájdalmat 1-2mp.ig tart...
a bakt. folyás makacs visszatérõ dolgok nem árt közösülés, ilyesmik után tejsavas öblítés, hogy a baktériumháztartást, flórát egyensúlyban tartsd
mint a daru...amit nemlehet irányítani..néha elég ciki
Fokozatosan növekszik, nálam néha rándul egyet-egyet :D Kb. 10 másodpercig tart ez a folyamat.
kérd meg hogy tolja le a nadrágját mert szeretnéd közelebbrõl megnézni hogy milyen :D
A kérdező hozzászólása: 15
hány éves vagy? :D
mit nem tudsz eldönteni?? O.o nézd sokáig hátha kiderül, papírt, tollat vigyél és jegyzetelj..Sok sikert:'D
A kérdező hozzászólása: Baratomnal lattam ezt es nem tudom eldonteni
Hány éves vagy édes jányom? :D
437 km/h sebességgel csapódik fel szval ne állj az útjába mert eltöri a kezed :/
Az enyém hidraulikus és olyan mint egy hilti fúró. Befele fúr, kifelé szakít. Hoz is visz is. Befelé szõrt, kifelé szart.
az enyém már csak erõlködni szokott
A kérdező hozzászólása: De igy vergodik mint egy hal a parton vagy igy csak felfrle megy es megall??
az enyém halogénes és gombnyomásra mûködik
fokozatosan
kb 10 másodpercig tart.
A kérdező hozzászólása: Nem ugy ertem, hanem h igy felpattan vagy igy szep fokozatosan?
vedd a szádba, és próbáld ott ki, hogy milyen amikor dagad :P

A jogosítvány igénylése után elvileg kapok egy papír és amíg meg nem jön a jogsi addig azzal lehet vezetni vagy meg kell várni, amíg megjön?

Most fejeztem meg a jogosítványhoz szükséges vizsgákat sikeresen. Bemegyek a papírokért a Nemzeti Közlekedési házba és utána beviszem az önkormányzathoz.

Legjobb válasz: igen még mindig meg kell várni a plasztik kártyát amit okmányirodában kapsz papír az csak egy kérelem nem helyettesíti a jogosítványt mivel még nem vagy benne a rendszerben pl megállít a rendõr lekéri az adatokat neki az fog megjelenni ,hogy neked nincs jogosítványod papírt mindenki tud nyomtatni ,pecsétet meg nem lehetetlen beszerezni

igen még mindig meg kell várni a plasztik kártyát amit okmányirodában kapsz papír az csak egy kérelem nem helyettesíti a jogosítványt mivel még nem vagy benne a rendszerben pl megállít a rendõr lekéri az adatokat neki az fog megjelenni , hogy neked nincs jogosítványod papírt mindenki tud nyomtatni , pecsétet meg nem lehetetlen beszerezni
Azért heti két ilyen kérdés összejön. Én úgy emlékszem rá volt írva a papírra, hogy vezetni nem lehet vele. El sem olvassátok mit írtok alá?
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Azért kérdeztem , mert még nincs a kezemben semmilyen papír és senki nem tudott egyértelmû választ adni.Ezért gondoltam , hogy itt kérek segítséget , és még egyszer köszönöm!
Jogsi cserénél adnak egy A4-es papírt. Azzal vezethetsz belföldön. De új jogsinál csak a plasztik kártyával majd ha megjön.

Volt furcsa tünetetek a terhesség elején amikor még nem tudtátok, h. manó van a dologban?

Legjobb válasz: Igen, a beágyazódást éreztem. Akkoriban jártam endokrinológushoz, hogy rendbe tegye a hormonháztartásomat. Úgy gondoltuk a férjemmel, hogy mind a ketten makk egészségesek leszünk, és ha már minden klappol, akkor jöhet a baba. Az elsõ hónapban, amikor próbálkoztunk, 12 nappal az ovu után éreztem azt a klasszikus szurkálást, amit sokan mondanak, hogy a beágyazódás jele. Én ezt akkor még nem tudtam, de örültem neki, mert azt hittem, hogy a kezelés hatására szépen mûködik mindkét petefészkem. Nem is foglalkoztam vele. Az elmaradt mensi napján lett gyanús, hogy soha nem késett még. Délutáni pisibõl Clearblue-val teszteltem, pozitív lett :) Most 1 éves, és éppen azt várom, hogy felébredjen :)

Igen, a beágyazódást éreztem. Akkoriban jártam endokrinológushoz, hogy rendbe tegye a hormonháztartásomat. Úgy gondoltuk a férjemmel, hogy mind a ketten makk egészségesek leszünk, és ha már minden klappol, akkor jöhet a baba. Az elsõ hónapban, amikor próbálkoztunk, 12 nappal az ovu után éreztem azt a klasszikus szurkálást, amit sokan mondanak, hogy a beágyazódás jele. Én ezt akkor még nem tudtam, de örültem neki, mert azt hittem, hogy a kezelés hatására szépen mûködik mindkét petefészkem. Nem is foglalkoztam vele. Az elmaradt mensi napján lett gyanús, hogy soha nem késett még. Délutáni pisibõl Clearblue-val teszteltem, pozitív lett :) Most 1 éves, és éppen azt várom, hogy felébredjen :)
Nekem a beágyazódás napjától fáradtság, émelygés, mell szúrkálás és pici görcsök voltak. Rá 1 héttel pedig pozitívat teszteltem.
A kérdező hozzászólása: 6.napja enyhén görcsölgetek minsim sehol és iszonyatosan émelygek
Éjszakai vizelési inger 4-5 nappal a nem várt elõtt és mellfájdalom elõtte 2-3 nappal.
bocs h ide tolakodtam de nekem egy hete tarto hanyyinger-hanyas es mellbimbo fajdalmaim vannak lehetseges h terhes vagyok?a teszt negativ volt...
Embertõl kéne teherbe esni, nem manótól, orktól meg hasonlóktól, akkor nem lenne a fura tünet.

Olvastam, hogy a ló hátának nem tesz jót, ha csak szőrén ülik meg a lovakat. De régen nem ártott akkor nekik, amikor még nem volt nyereg és csak szőrén ülték a lovat meg?

Legjobb válasz: Elõször is mibõl gondolod, hogy nem ártott meg nekik? Azért lovagoltak nyereg nélkül, mert a nyerget még nem találták fel és nem azért, mert az nem ártott a ló hátának. Nem volt más választásuk. Mióta feltalálták a nyerget, a lovasok nyeregben lovagolnak, mert a lovasnak és a lónak is kényelmesebb. Lovagolj egy vékony, nagy marú, csontos lovat csak egy hétig minden nap csak másfél órát, utána nézd meg a fenekedet ha az érzés nem lenne elég meggyõzõ! :) A nyereg eloszlatja a lovas súlyát a ló hátán, anélkül extrém kis helyen, a két ülõgumó pár négyzetcentiméteres felületén nyomná a lovat 40-70 kiló. Ha téged nyomna egy egycentis felületen 5 kilónyi súly, de sem díjaznád sokáig. Egyébként nem értem ezt a "vissza a gyökerekhez" felfogást, ami mostanában annyira megy. Ne használjuk a nyerget, mert az "modern"? Mert felesleges? Mert régen se használták? Akkor ne használjuk az ínvédõt se, mert az se volt régen, meg ne használjuk a kobakot se, mert az se volt, meg a biztonsági övet se az autóban, mert az sem volt.

Elõször is mibõl gondolod, hogy nem ártott meg nekik? Azért lovagoltak nyereg nélkül, mert a nyerget még nem találták fel és nem azért, mert az nem ártott a ló hátának. Nem volt más választásuk. Mióta feltalálták a nyerget, a lovasok nyeregben lovagolnak, mert a lovasnak és a lónak is kényelmesebb. Lovagolj egy vékony, nagy marú, csontos lovat csak egy hétig minden nap csak másfél órát, utána nézd meg a fenekedet ha az érzés nem lenne elég meggyõzõ! :) A nyereg eloszlatja a lovas súlyát a ló hátán, anélkül extrém kis helyen, a két ülõgumó pár négyzetcentiméteres felületén nyomná a lovat 40-70 kiló. Ha téged nyomna egy egycentis felületen 5 kilónyi súly, de sem díjaznád sokáig. Egyébként nem értem ezt a "vissza a gyökerekhez" felfogást, ami mostanában annyira megy. Ne használjuk a nyerget, mert az "modern"? Mert felesleges? Mert régen se használták? Akkor ne használjuk az ínvédõt se, mert az se volt régen, meg ne használjuk a kobakot se, mert az se volt, meg a biztonsági övet se az autóban, mert az sem volt.
igen, és amikor még nem volt cipõ, az emberek állatbõröket kötöztek a lábukra, vagy még azt se. persze néha bele léptek egy éles kõbe, vagy darázsba, bizonyos helyeken skorpióba, akkor meghaltak. biztos, hogy rossz volt a lovaknak, de ha fájlalta a hátát legfeljebb megették.
Régen is ártott a lovaknak ezt megfigyelték és érdekelte õket, hisz feltalálták a nyerget, gondolom észrevették, hogy tovább bírja õket a ló és nekik is és a lónak is kényelmesebb, kevesebb a hátfájásból eredõ sántaság stb. Ezután, aki tehette nyeregben lovagolt. A csikósok, betyárok meg azért nem használtak nyerget, mert nekik hirtelen kellett menni/menekülni, nem volt idõ a nyergeléssel tökölni, ezért is használták a patracot, az még mindig egy fokkal jobb, mint szõrén lovagolni. Én is szoktam szõrözni, de kb évente 3x jön rám és akkor se ülök egy óránál többet így a ló hátán.
Régen az emberek sosem mostak kezet, akkor meg mi minek mosunk?
Nem csak kezet nem mostak, de fürdeni si kb. évente kétszer... Pl. egy idõben azért voltak azok a bizonyos parókák divatban, mert mindenki tetves volt, így inkább levágták a hajukat, és parókát hordtak... Az jobb volt, mint a mai samponok? Na, visszatérve a kérdésre: http://www.lovasok.hu/index.php?i=71186

Neptunba felkerülhetnek olyan tantárgyak amik még nem voltak fenn mikor elkezdtem a szakot?

Tavaly szeptemberben kezdtem el a kereskedelmi szakmenedzser szakot tanulni egy egyetemen. Az első félévben automatikusan felvettek nekem minden tantárgyat ami az eső félévre ajánlott, viszont most ha megnézem a Neptunban a tárgyfelvételnél a mintatervben szerepel 5 olyan tantárgy ami eddig nem volt, ebből 3 olyan aminél ajánlott félévként az 1. félév van megadva. Már írtam a szakfelelősnek 3-szor is, eddig mindig 1-2 napon belül válaszolt, de most már több hete nem írt. Lehetséges az, hogy egy "évfolyamnak" akkor rakjanak be új tantárgyakat mikor már rég elkezdték a szakot? Nem akkor kellett volna véglegesen rögzíteni a tantárgyakat mikor elkezdtem a szakot?

Legjobb válasz: Az ilyen "új" tárgyak elvileg rád nem vonatkoznak, hacsak nem arról van szó, hogy megváltozott a neve stb. Mindig az vonatkozik rád, ami akkor volt érvényben, amikor beiratkoztál. Nálunk a matek 3 féléves volt amikor kezdtük a sulit, akinek sikerült elsõre mindet teljesíteni, annak tényleg 3 félév volt, de késõbb változtattak rajta, a matek2 anyagát elfelezték, egyik részét a matek1-hez, másik részét a matek3-hoz csatolták, tehát 2 féléves lett a matek, és már csak így, az új tananyaggal oktatták a tárgyat, tehát aki még a 3 féléves matekkal kezdett, de nem teljesítette, annak a 2 féléves matekot kellett felvennie, úgy, mint azoknak, akik késõbb kezdték a sulit. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ha idõközben változik valami, az csak akkor vonatkozik rád, ha az eredeti tantárgyat már nem indítják.

Az ilyen "új" tárgyak elvileg rád nem vonatkoznak, hacsak nem arról van szó, hogy megváltozott a neve stb. Mindig az vonatkozik rád, ami akkor volt érvényben, amikor beiratkoztál. Nálunk a matek 3 féléves volt amikor kezdtük a sulit, akinek sikerült elsõre mindet teljesíteni, annak tényleg 3 félév volt, de késõbb változtattak rajta, a matek2 anyagát elfelezték, egyik részét a matek1-hez, másik részét a matek3-hoz csatolták, tehát 2 féléves lett a matek, és már csak így, az új tananyaggal oktatták a tárgyat, tehát aki még a 3 féléves matekkal kezdett, de nem teljesítette, annak a 2 féléves matekot kellett felvennie, úgy, mint azoknak, akik késõbb kezdték a sulit. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ha idõközben változik valami, az csak akkor vonatkozik rád, ha az eredeti tantárgyat már nem indítják.
A kérdező hozzászólása: Igen, ezt én is így gondolom, csak azt nem értem, hogy a neptunban mért van fenn úgy, hogy kötelezõ törzsanyag, és hogy honnan tudjam, hogy biztosan nem kell azt felvennem. Ezért is írtam a szakfelelõsnem de nem válaszol.
A kérdező hozzászólása: Most találtam egy oldal ahol fenn van, hogy melyik szaknak milyen tárgyai vannak, és ha beállítom, hogy 2011/2012 õsz kereskedelmi szakmenedzser akkor is kiadja azokat a tantárgyakat amik eddig még nem voltak. http://neptun.sze.hu/hu_HU/tanulmanyi/show/m/1333 Az elsõ félévre eddig 8 tantárgy volt még tavaly beírva most pedig 11.
Érdekes... TO-t hívtad már? Õk elvileg tudnak segíteni/azért vannak, hogy ilyen kérdésekben segítsenek.
A kérdező hozzászólása: A TO-n van a szakfelelõs, neki írtam már 3 hét alatt 2-szer, de még mindig nem válaszolt, most írtam neki harmadszor. Nagyon furcsának találom, hogy nem írt semmi választ, mert máskor mindig hamar válaszolt.
És személyesen nem tudod megkeresni az illetõt? Akkor nem tudna kibújni a válaszadás alól. Csoporttársaiddal nem beszéltél errõl? Lehet hogy õk tudnak valamit, hogy fel kell-e majd venni ezeket a tárgyakat vagy sem. Minden évfolyamon van egy "okos" aki minden ilyen dologról jól informált.
A kérdező hozzászólása: Már volt akinek mondtam a szaktársaim közül, de csak annyit válaszoltak, hogy "hát õ úgy is elmegy jövõre mást tanulni", akkor a másik kettõ meg "hogy hát ez nagyon jó lesz még ennyivel többet tanulni.." szóval nem nagyon törõdtek vele. Van egy lány, de õ másik szakon van, õ szokta intézni a mi szakunknak a dolgait is, ha továbbra se válaszol a szakfelelõs megkeresem õt és rákérdezek nála, bár nem hiszem, hogy tudja, mert másik szakon van. Már akartam bemenni a TO-ra személyesen is csak mindig akkor van nyitva mikor katalógusos óráim vannak, hétfõn érnék rá de akkor nincs nyitva.
A kérdező hozzászólása: Van egy HÖK-ös, de õ kb. annyit tud a dolgokról, mint aki alig jár az egyetemen, soha nem szól semmirõl (gondolom, mert nem tud õ se a dolgokról), pl. a diákigazolványomra is az utolsó pillanatban került matrica, mert hitegetett, hogy majd õ összeszedi mindenkiért és egyszerre elviszi kérni rá matricát de nem lett belõle semmi és az utolsó héten nem mentem be órára, hogy elmehessek a TO-ra kérni rá matricát.
A kérdező hozzászólása: Most válaszolt a szakfelelõs de teljesen összezavart. Ezt írta: "A felsorolt tantárgyak a kereskedelmi szakmenedzser szak tantervében nem szerepel. Ha más szakos, akkor írja meg milyen szakos hallgató és a neptun kódját." Nem értem, ha a tantervben nem szerepel akkor a neptunban és azon az oldalon amit korábban belinkeltem mért vannak feltüntetve ezek a tantárgyak is.
Lehet a magas fehérjebeviteltõl ami ugye nem csak a turmixból áll, de ez a korral is járhat.
Igen, ez a fehérjének egy kellemetlen, de nem ártalmas mellékhatása, plusz lehet késõn érõ vagy. Néhány havonta menj el arctisztításra, meg használj esténként tonikot, heti 1x vagy 2x arcradírt. Nekem csak így fért össze a két dolog, amúgy én is tiszta ragya lettem a fehérjétõl. Üröm az örömben (vagy épp bosszantó, ha nem szeretsz borotválkozni), hogy a magas fehérje tartalmú táplálkozás jó hatással van az arcszõrzetre, szép kis borostád nõ idõvel:D
*Öröm az ürömben, bocsesz csak elírtam.
Lehet valamelyik adalékanyag okozza, én a tömegnövelõmtõl virágzottam ki mindig volt hogy pont ezért be se vettem.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm szépen a válaszaitokat. Akkor szerintetek ne hadjam abba a fehérjeturmix ivását? De, szedek kreatin monohidrátot is attól is lehet vagy az nem okoz ilyesmit?
Nem, a kreatin mellékhatása általában csak a hasmenés szokott lenni, az is legtöbbször a helytelen szedése miatt. A fehérje viszont már sokaknál okozott pattanásos bõrt (fõleg serdülõkorban, amikor amúgy is tombolnak a hormonok). Második vagyok, ahogy mondtam én csak úgy tudtam mindkettõt folytatni, hogy járnom kell arctisztításra meg ilyen sz*sípszó*rokkal kenni az arcom.
Vagy tûrõd a pattanásokat, valamit valamiért:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!